-
@bill_hsd said in Toyota Corolla Cross:
@iceman7 said in Toyota Corolla Cross:
@lap said in Toyota Corolla Cross:
Στο chr που θα έρθει αν του βάλουν πανοραμική οροφή τότε δεν θα είναι καθόλου κλεισοτφοβικο.
Το κακό με τα crossover της Τογιότα είναι ότι έχουν βαθιά - χαμηλά τα καθίσματα πίσω και αν τυχόν έχεις τέτοιο σχεδιασμό πίσω όπως κυριως στο chr και λιγότερο στο Yaris cross μαζί με τη σκούρα ταπετσαρία του καταθλιπτικού καγγουρα στην Toyota Hellas, γίνεται πολύ κουραστικό για τους πίσω επιβατες.
Και άντε στο chr δεν πρέπει να μπαίνουν παιδιά γιατί απευθύνεται σε χιπστεραδες και καγγουρες νεαρούς, στο YC ενοχλεί τα παιδακια και κάθεσαι μετά να τους εξηγείς ότι δεν πειράζει να τους γίνονται παιδικά τραύματα αρκεί να καις λιγότερο και να έχει αξιοπιστία.
Είναι σκληρός ο ρόλος του πατέρα lolllll
Το κορολα κρος φαίνεται να το αντιμετωπιζει αυτό γιατί βλέπω κανονικά παράθυρα και φινιστρινι πίσω.Επίσης ο σχεδιασμός ειδικά στο chr δεν σου δίνει κανένα έλεγχο στο αμάξωμα. Για πίσω βασίζεσαι στην κάμερα. Το είχαμε απορρίψει οικογενειακώς όταν πήγαμε βόλτα με το τεστ που μας έδωσαν μόνοι μας και το απέρριψα και εγώ ξανά πριν 3 χρονια όταν ξαναμπήκε μέσα καη έψαχνα από τους καθρεπτες τα όρια του αυτοκινήτου.
Τέτοιος σχεδιασμός απαιτεί 360 κάμερες και οπωσδήποτε αισθητήρες αλλά φεύ προέχορατότητα ντες Μπουρναζίου.Νομίζω ότι είναι λίγο υπερβολικά τα σχόλια για το εσωτερικό του C-HR.
Δύο παιδιά έχω και ποτέ δεν παραπονέθηκαν για ορατότητα κλπ.
Ίσα ίσα τους αρέσει η αίσθηση cocooning που προσφέρουν τα πίσω παράθυρα.
Η μαύρη ταπετσαρία ουρανού χρεώνεται έξτρα στις "premium" εταιρείες (BMW M Sport εκδόσεις και Mercedes AMG line εκδόσεις) κι εδώ που τη δίνει δωρεάν γκρινιάζουμε;
Υπάρχει πλέον και επιλογή ανοιχτόχρωμης ταπετσαρίας, αλλά θεωρώ ότι δεν ταιριάζει στο σπορ ύφος του C-HR (περί ορέξεως βέβαια...).
Όσο για θέματα ορατότητας, δεν νομίζω η Toyota να θυσιάζε την πρακτικότητα και την ασφάλεια, χάριν της ομορφιάς. Τόσες χιλιάδες οδηγοί (μεταξυ των οποιων και πολλες γυναίκες) οδηγούν καθημερινά C-HR και δεν έχουν θέμα με την περιμετρική ορατότητα.
Εξάλλου οι πλούσιες εκδόσεις εφοδιάζονται με Blind Spot Monitor, για όσους έχουν θέματα ορατότητας.
Και μόνο που μπαίνεις στο αυτοκίνητο και , λογω της γενικότερης εσωτερικης διαμορφωσης, νιωθεις ότι μπήκες σε σπορ κουπέ αυτοκίνητο, σε αποζημιώνει.
Προσωπικές απόψεις πάντα, από προσωπική συμβίωση με διάφορα C-HR τα τελευταία 3 χρόνια...
Υ.Γ. Δεν είμαι χιπστεράς ή νεαρός κάγγουραςΠερί ορέξεως ….
Αλλά δεν είναι επιχείρημα τι κάνει η BMW και η Merc στα σπορ πακέτα της ειδικά σε σχέση με τον αστραχαν σε επίπεδο επιδόσεων chr.
Στην τελική ας είχε επιλογή (και αναφέρομαι στο γιαρις κρος)Τώρα επι της ουσίας το αμάξι το δοκίμασα και στο δρόμο και μόνος και με επιβατες μερα μεσημέρι και τα παιδιά ενοχλήθηκαν.
Βέβαια εξαρτάται τι έχουν συνηθίσει τα παιδιά και τι κάνουν κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού ή διαδρομής.
Αν παίζεις με το κινητό ή το tablet δεν έχεις λόγο να χαζεύεις έξω.
Επιπλέον όπως όλα παγκοσμίως τα κουπέ πίσω λίγη ορατότητα έχεις. Βοηθάει η κάμερα αλλά σε ένα καθημερινό αμάξι πρέπει να μπορείς να ελέγξεις τα πάντα περιμετρικά. -
@sraf said in Toyota Corolla Cross:
@strom said in Toyota Corolla Cross:
@sraf said in Toyota Corolla Cross:
Εγω την έδωσα την παραγγελία πάντως, χθες από Γιαννιτσά, έκδοση style 4wd τελική τιμή 35.250 με μεμβράνη μπροστά, κάλυμμα χώρου αποσκευών. Παράδοση Ιανουάριος 23, χώρα κατασκευης JPN. Μου είχαν κλέψει το corrola hatchback hybrid από τον Μάιο και περίμενα ποτέ θα άνοιγαν τις παραγγελίες για το συγκεκριμένο.
Άσχετο με το θέμα του cross, πως στο κλέψανε φίλε μου; Το ειχες στο δρόμο; Κρίμα θα πρεπει να τρελάθηκες καινούργιο αμαξι
Απέξω από το σπίτι αλλά στο δρόμο. Συναγερμό δεν του ειχα βάλει, δεν ξέρω κατά πόσο αυτό θα ήταν αποτρεπτικό, ευτυχώς του ειχα καλή ασφάλεια. Όπως και να έχει αυτή την εποχή είναι το χειρότερο που μπορείς να πάθεις, εαν σκεφτείς που έχουν πάει οι τιμες των αυτοκινήτων καινούργιων και μεταχειρισμένων, το κόστος του καυσίμου και τον χρόνο παράδοσής για καινούργιο.
Ναι δεν ένιωσα καθόλου καλά, δεν μου είχε συμβεί ποτέ.o συναγερμός ειναι αποτρεπτικός. καλο ειναι να υπαρχει. βεβαια αν καποιος ειναι επαγγελματίας θα τον βγάλει off ετσι και αλλιως. αλλα θα γλυτώσεις με τους ψιλικατζίδες που θα ασχοληθουν με το διπλα που δεν εχει.
-
@dublin said in Toyota Corolla Cross:
To CHR θα παραμείνει το καλύτερα σχεδιασμένο και με ποιότητα Toyota στην γκάμα.
Τι καλύτερο έχει από μια Corolla?
ενοχλεί τα παιδακια
Αυτό προκύπτει από κάπου; Τα παιδάκια συνήθως αισθάνονται όμορφα και ασφαλή σε "κλειστούς" χώρους, για αυτό χτίζουν καστράκια κλπ.
-
@realzeus said in Toyota Corolla Cross:
ενοχλεί τα παιδακια
Αυτό προκύπτει από κάπου; Τα παιδάκια συνήθως αισθάνονται όμορφα και ασφαλή σε "κλειστούς" χώρους, για αυτό χτίζουν καστράκια κλπ.
Δεν μιλάω για 5χρονα….
-
@realzeus said in Toyota Corolla Cross:
ενοχλεί τα παιδακια
Δεν μιλάω για 5χρονα….
Γενικά ισχύει ότι παιδιά από μηνών κιόλας στην παραμονή τους στο αμάξι ψάχνουν με το βλέμμα τους την αλληλεπίδραση με το εξωτερικό περιβάλλον. Το μικρό παράθυρο του chr προκαλεί εκνευρισμό και κλάμα στα μικρά και βαρεμάρα και γκρίνια στα μεγαλύτερα
-
Προ διετίας περίπου είχα πάει με την οικογένεια να δούμε το Corolla και το CHR. Είχα εντυπωσιαστεί κι εγώ απ' αυτά που άκουγα για την υβριδική τεχνολογία και ήθελα να τα δω από κοντά.
Όταν μπήκε ο γιός μου, έφηβος, στο Corolla στράβωσε. Το ίδιο και η γυναίκα μου. Μα εκεί θα κάθεται το παιδί, μου λέει? Μετά δεν ήθελαν καν να μπούμε στο CH-R. Με πήραν με το ζόρι και φύγαμε. Έληξε πολύ άδοξα η σύντομη γνωριμία μου με τα Toyota
Άντικειμενικά τώρα τα Corolla έχουν πρόβλημα χώρων στα πίσω καθίσματα. Και η κλειστοφοβική αίσθηση του CH-R είναι ένα έξτρα μείον. Ακόμα κι αν κάποιος υπολογίζει ότι τώρα τα παιδιά είναι μικρά και οκ δεν θα καταλάβουν, δεν θα γκρινιάξουν, αργότερα θα τους κακοφανεί νομοτελειακά.
Η πλάκα είναι ότι πριν πάμε στην Toyota είχαμε δει το Focus το υπερυψωμένο (active νομίζω), που ήταν ευρύχωρο και αμέσως γινόταν η σύγκριση με τα Toyota που ήταν απογοητευτική...
-
Tο Chr έχει θέμα με το πίσω κάθισμα και την ορατότητα του προς τα έξω, είναι γεγονός.
-
@andya3 said in Toyota Corolla Cross:
Προ διετίας περίπου είχα πάει με την οικογένεια να δούμε το Corolla και το CHR. Είχα εντυπωσιαστεί κι εγώ απ' αυτά που άκουγα για την υβριδική τεχνολογία και ήθελα να τα δω από κοντά.
Όταν μπήκε ο γιός μου, έφηβος, στο Corolla στράβωσε. Το ίδιο και η γυναίκα μου. Μα εκεί θα κάθεται το παιδί, μου λέει? Μετά δεν ήθελαν καν να μπούμε στο CH-R. Με πήραν με το ζόρι και φύγαμε. Έληξε πολύ άδοξα η σύντομη γνωριμία μου με τα Toyota
Άντικειμενικά τώρα τα Corolla έχουν πρόβλημα χώρων στα πίσω καθίσματα. Και η κλειστοφοβική αίσθηση του CH-R είναι ένα έξτρα μείον. Ακόμα κι αν κάποιος υπολογίζει ότι τώρα τα παιδιά είναι μικρά και οκ δεν θα καταλάβουν, δεν θα γκρινιάξουν, αργότερα θα τους κακοφανεί νομοτελειακά.
Η πλάκα είναι ότι πριν πάμε στην Toyota είχαμε δει το Focus το υπερυψωμένο (active νομίζω), που ήταν ευρύχωρο και αμέσως γινόταν η σύγκριση με τα Toyota που ήταν απογοητευτική...
Μία από τα ίδια, εγώ είχα πάει έτοιμος να το κλείσω γιατί μου άρεσε πολύ το είχα ακούσει και σαν διαστημόπλοιο μπήκα και όταν είδα πώς είναι πίσω έφυγα , το ίδιο και στο puma
-
@andya3 δηλαδή χωρατε στο A3;
Κυριολεκτικά το Α3 και ιδιαίτερα αυτό της γενιάς σου, είναι μικρότερο σε χώρους από κάποια μικρά αυτοκίνητα πόλης. Οδηγός με ψηλά πόδια δεν μπορεί να κάτσει και να μην χτυπάει στο ταμπλό, και πίσω δεν χωρά ίδιου αναστήματος ενήλικας. -
Και που τα γραφουμε θα βγει κανεις σαν το Μοττι να μας πει στημένους.
Μιλάμε για βασανιστήρια ειδικά στο chr κρίμα κιολας γιατί το αμάξι από τη μέση και μπροστά είναι κουκλάκι
Ακόμα και το γιαρις κρος είναι δύσκολο πίσω αν και όπως είπε και ο γιος ευτυχως καλύτερο από το chr.
Δυστυχώς δεν επιλέξαμε το t roc που τους άρεσε πολύ εσωτερικά για τους γνωστούς λογους παντελούς ελλειψης υβριδικοτητας -
@andya3 δηλαδή χωρατε στο A3;
Κυριολεκτικά το Α3 και ιδιαίτερα αυτό της γενιάς σου, είναι μικρότερο σε χώρους από κάποια μικρά αυτοκίνητα πόλης. Οδηγός με ψηλά πόδια δεν μπορεί να κάτσει και να μην χτυπάει στο ταμπλό, και πίσω δεν χωρά ίδιου αναστήματος ενήλικας.Κι όμως, ενώ το μεταξόνιο της 2ης γενιάς α3 που έχω είναι μικρότερο από της Corolla, το αυτοκίνητο πίσω είναι πιο ευρύχωρο. Αυτό είναι κατόρθωμα των Γιαπωνέζων, μη ρωτάς εμένα πως γίνεται, ρώτα αυτούς.
-
Καιρό έχω να αναφέρω το baleno.....το θεϊκό αυτο αυτοκίνητο που κανείς από τους πλούσιους Έλληνες δεν το ήθελε....
Εδώ οι πίσω χώροι του με 3,99μ μήκος...
Σορρυ για το off topic, συνεχίστε.
-
Και τύπου τα γραφουμε θα βγει κανεις σαν το Μοττι να μας πει στημένους.
Μιλάμε για βασανιστήρια ειδικά στο chr κρίμα κιολας γιατί το αμάξι από τη μέση και μπροστά είναι κουκλάκι
Ακόμα και το γιαρις κρος είναι δύσκολο πίσω αν και όπως είπε και ο γιος ευτυχως καλύτερο από το chr.
Δυστυχώς δεν επιλέξαμε το t roc που τους άρεσε πολύ εσωτερικά για τους γνωστούς λογους παντελούς ελλειψης υβριδικοτηταςΚάθε αυτοκίνητο έχει τα θετικά του και τ' αρνητικά του. Η συζήτηση δε γίνεται για να μειώσουμε τα Toyota, αλλά το πρόβλημα χώρων στις πίσω θέσεις είναι υπαρκτό.
-
Πάντως επειδή πολλά γράφονται για παλιομοδίτικη εμφάνιση πλαφονιερες με παλιά φώτα όλα αυτά προκύπτουν από τα εκτός Ευρώπης βίντεο. Στο ευρωπαϊκό και οι προβολείς είναι αλλιώς με 3d εμφάνιση και φώτα λεντ στις πλαφονιερες και γενικά καμιά σχέση με το αμερικανικό.
Επίσης ας κρατήσουμε επιφύλαξη για τoν χώρο των πίσω επιβατών από ότι έχω δει μάλλον είναι καλύτερα τα πράγματα από το απλό καθώς στο πώς βολευεσαι παίζει ρόλο και το ύψος που εδώ έχουμε μεγάλη διαφορά. -
Σωστά, μάλλον έχουν τραβήξει πιο πίσω το πίσω κάθισμα επειδή υπάρχει χώρος για τα κεφάλια των πίσω επιβατών.
Στο hatchback το ύψος της οροφής υπαγορεύει και το που θα είναι το πίσω κάθισμα.
-
Ευρωπαίος ριβιουερ το έχει πάρει το αμάξι να δούμε κάποια σχόλια;
-
@tsofras said in Toyota Corolla Cross:
Μία από τα ίδια, εγώ είχα πάει έτοιμος να το κλείσω γιατί μου άρεσε πολύ το είχα ακούσει και σαν διαστημόπλοιο μπήκα και όταν είδα πώς είναι πίσω έφυγα , το ίδιο και στο puma
Πόσο δίκιο και οι δύο. Στο chr δεν μπήκα καν να δοκιμάσω. Γέλασα με το άνοιγμα του χώρου αποσκευών. Puma Ορατότης 0 όταν μπήκα πίσω. Μας έφαγε ο κουπέ σχεδιασμός γενικά.
-
@jntaras said in Toyota Corolla Cross:
1,8 και με τις κατάλληλες δόσεις καγκουριας, ΜΠΟΥΜ. Μπεστ σελλερ. Συμβατικο σχήμα, το λες και γκολφ των suv.
Βασικά το λες και νέο Suzuki S Cross...
-
Όντως, Σουζουκαρα. Λες;
-
Σωστά, μάλλον έχουν τραβήξει πιο πίσω το πίσω κάθισμα επειδή υπάρχει χώρος για τα κεφάλια των πίσω επιβατών.
Στο hatchback το ύψος της οροφής υπαγορεύει και το που θα είναι το πίσω κάθισμα.
Σύμφωνα με αυτό https://www.motortrend.com/news/toyota-corolla-vs-corolla-cross-features-specs-comparison/ η cross έχει 2.1 in (5.33cm) περισσότερο χώρο για τους πίσω από την hatch
Toyota Corolla Cross