-
@stefan147 said in Toyota Corolla Cross:
@spiros-0 said in Toyota Corolla Cross:
το προβλημα με τον κινητηρα αυτον ειναι οτι σε ταξιδι με 120+ και ανηφορες, επειδη δεν εχει μεγαλη ισχυ ο θερμικος, αναγκαστικα θα δουλευει ψηλα στις 4000+ στροφες, οποτε κανει θορυβο. Ο 2.0 σιγουρα θα ειναι πολυ πιο χαλαρος.
Δυστυχώς και το 2λτ παρά την έξτρα δύναμη, στην παραμικρή υποψία επιτάχυνσης μουγκρίζει έντονα.
ναι, απλα εγω λεω για σταθερη ταχυτητα, σε ανηφορα εστω. Εαν το αυτοκινητο χρειαζεται πχ 80 ιππους για να την διατηρησει, το 1,8 πρεπει να γυρισει στις 4500 στροφες, το 2,0 στις 3000. (τυχαια νουμερα)
-
οχι αληθεια, αν αγοραζα σημερα, μονο υβριδικο ή ηλεκτρικο, τιποτε αλλο δεν εχει νοημα, εκτος αν θες κατι πολυ ειδικο.
Το ίδιο λέμε!
-
@katafractos17 said in Toyota Corolla Cross:
Άλλωστε η απόκλιση των επίσημων στοιχείων από την πραγματική κατανάλωση ισχύει για όλα τα αυτοκίνητα.
Δεν ισχύει με την καμία αυτό και το ξέρεις. Έχουν περάσει 20 αμάξια από τα χέρια μου, κανένα δεν είναι την επίσημη κατανάλωση. Απλά τα υβρίδια ειναι πολύ κοντά. Κάτι 5 και 6 στα απλά, είναι 9-10 στην πόλη. Οπότε αυτό είπα. Τώρα όλα τα άλλα, ειναι ιστορίες για αγρίους.
-
Με εξαίρεση το swift
Αυτοί κλέβουν τον εαυτό τους. Ιδιαίτερα σε επιδόσεις και στην τελευταία γενιά του swift
-
@fanis75 said in Toyota Corolla Cross:
Άλλωστε η απόκλιση των επίσημων στοιχείων από την πραγματική κατανάλωση ισχύει για όλα τα αυτοκίνητα.
Δεν ισχύει με την καμία αυτό και το ξέρεις. Έχουν περάσει 20 αμάξια από τα χέρια μου, κανένα δεν είναι την επίσημη κατανάλωση. Απλά τα υβρίδια ειναι πολύ κοντά. Κάτι 5 και 6 στα απλά, είναι 9-10 στην πόλη. Οπότε αυτό είπα. Τώρα όλα τα άλλα, ειναι ιστορίες για αγρίους.
Βεβαια τα νουμερα αναφερονται σε μικτο κυκλο και οχι μονο εντος πολης.
-
Average wltp: Τι σχέση έχει αυτή η μέτρηση με το προφίλ αγοραστή full hybrid...οι περισσότεροι με υβριδικό το αγοράζουν για οικονομία καυσίμου για να κινείται κανείς κυρίως στην πόλη, δηλαδή καμία σχέση με average WLTP.
-
Ρε συ, εμένα η απορία μου ήταν πάνω σε άλλο πράγμα.
Ήταν πάνω στην ίδια ιπποδύναμη από κινητήρα με χαμηλά κυβικά και από κινητήρα από υψηλότερα κυβικά.
Άλλωστε νομίζω ότι και το ερώτημα ήταν κατά πόσο θα τραβάει ο κινητήρας με τα 140 άλογα καί όλοι γράψατε ότι θα είναι ΟΚ, όταν σε άλλα νήματα άλλων SUV χλευάζετε την ίδια ιπποδύναμη και τον χαμηλότερου κυβισμού κινητήρα και έχει γραφτεί πολλές φορές ότι είναι κοροϊδία να δώσετε χρήματα για χρέπι με τόσο μικρό κινητήρα και τόσα λίγα άλογα.Το αλλάξατε και το πήγατε όλοι στην κατανάλωση γιατί εκεί υπάρχει πεδίο που μπορεί να σταθεί το CC.
Και πάλι σου απάντησα παραθέτοντας τα επίσημα στοιχεία τα οποία δέχτηκα ότι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματική οδήγηση. Αυτά έχουμε διαθέσιμα όμως, τι να κάνουμε τώρα.
Και πάλι τα φουσκώνεις και αναφέρεσαι για 9-10 λίτρα μέσα στην πόλη όταν ακόμη και reviews στο internet τους έχουν βγάλει αυτούς τους κινητήρες με 8αρια.Και τέλος πάντων να στη δώσω την τόσο πολυπόθητη κατανάλωση. Εμένα η απορία μου ήταν άλλη και το έχω γράψει σχεδόν σε κάθε ανάρτηση γιατί πρέπει συνεχώς να αποδυκνείω ότι δεν είμαι ελέφαντας.
Ο άνθρωπος είχε προβληματισμό σε σχέση με την απόδοση και τη δύναμη του 1.8 140HP. Όχι με την κατανάλωση του.
Όλοι του αναφέρατε ότι είναι μία χαρά.
Και ανατωτήθηκα εγώ ο αδαής.
Πως γίνεται όταν πρόκειται για Toyota να είναι μια χαρά και όταν πρόκειται για άλλα SUV με την ίδια ιπποδύναμη να είναι μουλάρια και να μην αξίζουν;
Και όλα μου τα απαντήσατε, εκτός από αυτό.
Παραθέτω λοιπόν ενδεικτικά επιδόσεις άλλων SUV που δείχνουν ότι δεν είναι μουλάρια (τουλάχιστον όχι περισσότερο από το CC 1.8 140HP) και έχει κολλήσει η βελόνα στην κατανάλωση και στην τεχνολογία των κινητήρων.
Και όταν σου λέω ότι η τεχνολογία των κινητήρων δεν είναι παλιά ούτε στα άλλα SUV, το ρίχνουμε αποκλειστικά στην κατανάλωση.
Ε με συγχωρείς αλλά εγώ άλλη απορία είχα. Όχι την κατανάλωση.Άσε που άμα φέρει ο Criuser το diesel, σας πάει κόντρα και στην κατανάλωση.
-
Και πάλι τα φουσκώνεις και αναφέρεσε για 9-10 λίτρα μέσα στην πόλη όταν ακόμη και reviews στο internet τους έχουν βγάλει αυτούς τους κινητήρες με 8αρια.
Είναι πιο έξυπνο να μην αδυνατίζεις τα επιχειρήματα σου λέγοντας για κατανάλωση. Η Toyota είναι στη μιση περίπου κατανάλωση απο τα περισσότερα αντίστοιχα μη υβριδικά σε συνθήκες για τις οποίες αγοράζεται ένα πλήρως υβριδικό όχημα, sorry αλλά έτσι είναι, για επιδόσεις το συζητάμε.
-
@jamesd said in Toyota Corolla Cross:
Και πάλι τα φουσκώνεις και αναφέρεσε για 9-10 λίτρα μέσα στην πόλη όταν ακόμη και reviews στο internet τους έχουν βγάλει αυτούς τους κινητήρες με 8αρια.
Είναι πιο έξυπνο να μην αδυνατίζεις τα επιχειρήματα σου λέγοντας για κατανάλωση. Η Toyota είναι στη μιση περίπου κατανάλωση απο τα περισσότερα αντίστοιχα μη υβριδικά σε συνθήκες για τις οποίες αγοράζεται ένα πλήρως υβριδικό όχημα, sorry αλλά έτσι είναι, για επιδόσεις το συζητάμε.
Μα εγώ δεν αναρωτήθηκα για καταναλώσεις.
Απλά δεν είχα πρόβλημα να απαντήσω πάνω και σε αυτό. -
Ήταν πάνω στην ίδια ιπποδύναμη από κινητήρα με χαμηλά κυβικά και από κινητήρα από υψηλότερα κυβικά.
Άλλωστε νομίζω ότι και το ερώτημα ήταν κατά πόσο θα τραβάει ο κινητήρας με τα 140 άλογα καί όλοι γράψατε ότι θα είναι ΟΚ, όταν σε άλλα νήματα άλλων SUV χλευάζετε την ίδια ιπποδύναμη και τον χαμηλότερου κυβισμού κινητήρα και έχει γραφτεί πολλές φορές ότι είναι κοροϊδία να δώσετε χρήματα για χρέπι με τόσο μικρό κινητήρα και τόσα λίγα άλογα.Δεν μπορώ να απαντήσω για όλους, αλλά για εμένα ειναι απλό. Όταν ένα όχημα C segment εχει τον ίδιο κινητήρα με ένα Β και ο κινητήρας ειναι ήδη ζορισμένο, για εμένα ειναι οριακό. Τον καταλαβαίνω και το δέχομαι σε καλή τιμή (όπως π.χ. στα 27Κ που πήρε ο κολλητός μου της DS7). Αλλά το θεωρώ κοροϊδία κάποιος να δώσει 40-45Κ και να συμβιβαστέι με τέτοιο μοτέρ, το οποίο έχει ελάχιστο κόστος.
-
Άλλωστε νομίζω ότι και το ερώτημα ήταν κατά πόσο θα τραβάει ο κινητήρας με τα 140 άλογα καί όλοι γράψατε ότι θα είναι ΟΚ, όταν σε άλλα νήματα άλλων SUV χλευάζετε την ίδια ιπποδύναμη και τον χαμηλότερου κυβισμού κινητήρα και έχει γραφτεί πολλές φορές ότι είναι κοροϊδία να δώσετε χρήματα για χρέπι με τόσο μικρό κινητήρα και τόσα λίγα άλογα.Δεν μπορώ να απαντήσω για όλους, αλλά για εμένα ειναι απλό. Όταν ένα όχημα C segment εχει τον ίδιο κινητήρα με ένα Β και ο κινητήρας ειναι ήδη ζορισμένο, για εμένα ειναι οριακό. Τον καταλαβαίνω και το δέχομαι σε καλή τιμή (όπως π.χ. στα 27Κ που πήρε ο κολλητός μου της DS7). Αλλά το θεωρώ κοροϊδία κάποιος να δώσει 40-45Κ και να συμβιβαστέι με τέτοιο μοτέρ, το οποίο έχει ελάχιστο κόστος.
Μα δε μιλάμε σε όλες τις περιπτώσεις για 40-45Κ
Το 3008 allure έχει 37K
Το C5 Aircross PLUS έχει 34,5Κ
Το Astral και αυτό 34,5Κ
Το Grandland 35Κ
Από αυτά που έβαλα, μόνο η X1 ακουμπάει τα 40+ -
@katafractos17 said in Toyota Corolla Cross:Όταν ένα όχημα C segment εχει τον ίδιο κινητήρα με ένα Β και ο κινητήρας ειναι ήδη ζορισμένο, για εμένα ειναι οριακό.
Ο κυβισμος ενος κινητηρα (σε σχεση με την ισσχυ του) δεν εχει σχεση με το ποσο πιεσμενος ειναι. Τα παλια τα χρονια, στην Φ1 εβγαζαν 1000 αλογα απο 1000 κυβικα.
Με τον καταλληλο σχεδιασμο και υλικα, μπορεις να παρεις σχεδον "οσα αλογα θες", με αξιοπιστια.
Δεν ειναι υποχρεωτικο λοιπον ενας 1000αρης τουρμπο να ειναι πιο πιεσμενος απο εναν 1800 ατμοσφαιρα με τα ιδια αλογα.
Το αν ειναι ομαλος, αν εχει lag, αν καιει πολυ κτλ, ειναι αλλη συζητηση.
-
@starlet85 said in Toyota Corolla Cross:
Σε μακροσκελή ανηφόρα το 1.8, φουλ γεμάτο σε σχέση με ένα αμάξι 1 τόνο 95 ίππους θα είναι χειρότερο;
Δλδ μπαταρία θα καταναλωθεί ενδιάμεσα και θα ανεβαίνει με τους 100 του βενζινοκινητήρα.
Είναι 1400κιλα και γεμάτο.
Αν είχα αυτή την απάντηση θα ήμουν πολύ ευτυχής.
Δεν ενδιαφέρομαι για οποιοδήποτε άλλο αμάξι παρά προσπαθώ να αποφασίσω μεταξύ 1.8 και 2.0
Οικογένεια με μικρό παιδί, μικρή χρήση αλλά όταν χρειαστεί θέλω να μπορεί.
Τα φορολογικά τα έχω δεχθεί.
Τη διαφορά σε κατανάλωση επίσης.
Ζορίζομαι λίγο με μεταπωλητική ταχύτητα. Δε θα σωθώ αν πέσει και 4 χιλιάρικα για να φύγει.
Για τα υπόλοιπα που γράφονται θα απαντήσω αργότερα.
Επειδή όμως είσαι ανάμεσα στα δύο αυτά, η απάντηση είναι εύκολη και ξεκάθαρη.
Παίρνεις το δίλιτρο που είναι ΑΛΛΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ, από κάθε άποψη.
Θα δυσκολευτείς πολύ να το πουλήσεις, αλλά κράτο το όσο μπορείς παραπάνω και μετά την δεκαετία θα είναι πιο εύκολο, μπορεί να έχουν καταργηθεί και τα τεκμήρια.
Το 1,8 είναι ένα μέτριο αυτοκίνητο, που κοστίζει πάρα πολλά για αυτά που δίνει.
Αναλυτικότερα για τον χαρακτηρισμό μέτριο αργότερα, αν και το έχω αποδείξει και παλαιότερα.
-
Βρε Σπυρο μη συγκρινεις φ1 με αυτοκινητα καθημερινης χρησης, οσο εχει η μια μπιελα του μινου εχει ολο το αυτοκινητο του αλλου.
Και βεβαια τα περισσοτερα κυβικα και οι περισσοτεροι κυλινδροι στην ιδια υποδυναμη δινουν μεγαλυτερη αξιοπιστια σε συναρτηση με τα χαμηλης ποιοτητας μεταλλα των καθημερινων κινητηρων, παραδειγμα ολοι οι κινητηρες marin δε βγαζουν ουτε το 60% την υποδυναμης που εχουν τα ιδια κυβικα σε αυτοκινητα γιατι στη θαλασσα αναζητανε τη μεγιστη αξιοπιστια. -
Μα δε μιλάμε σε όλες τις περιπτώσεις για 40-45Κ
Το 3008 allure έχει 37K
Το C5 Aircross PLUS έχει 34,5Κ
Το Astral και αυτό 34,5Κ
Το Grandland 35Κ
Από αυτά που έβαλα, μόνο η X1 ακουμπάει τα 40+Συγκρίνεις λάθος αμάξια. Αυτά είναι άλλη κατηγορία με μήκη κάπου 4,60 - 4,70.
Το Κορόλα Κρος 1,8 συγκρίνεται με τα νέα 3 αιρκρος και Φροντέρα, από τα οποία όπως έχω δείξει και παλιότερα χάνει ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ παντού.
Εχει μόνο μισό λίτρο στα 100 καλύτερη κατανάλωση, αλλά και αυτό όταν έχεις πολύ πόλη και πηγαίνεις πίσω από τα τρόλει.
Αναλυτικότερα αργότερα γιατί τώρα έχω δουλειά.
-
@criuser said in Toyota Corolla Cross:
Σε μακροσκελή ανηφόρα το 1.8, φουλ γεμάτο σε σχέση με ένα αμάξι 1 τόνο 95 ίππους θα είναι χειρότερο;
Δλδ μπαταρία θα καταναλωθεί ενδιάμεσα και θα ανεβαίνει με τους 100 του βενζινοκινητήρα.
Είναι 1400κιλα και γεμάτο.
Αν είχα αυτή την απάντηση θα ήμουν πολύ ευτυχής.
Δεν ενδιαφέρομαι για οποιοδήποτε άλλο αμάξι παρά προσπαθώ να αποφασίσω μεταξύ 1.8 και 2.0
Οικογένεια με μικρό παιδί, μικρή χρήση αλλά όταν χρειαστεί θέλω να μπορεί.
Τα φορολογικά τα έχω δεχθεί.
Τη διαφορά σε κατανάλωση επίσης.
Ζορίζομαι λίγο με μεταπωλητική ταχύτητα. Δε θα σωθώ αν πέσει και 4 χιλιάρικα για να φύγει.
Για τα υπόλοιπα που γράφονται θα απαντήσω αργότερα.
Επειδή όμως είσαι ανάμεσα στα δύο αυτά, η απάντηση είναι εύκολη και ξεκάθαρη.
Παίρνεις το δίλιτρο που είναι ΑΛΛΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ, από κάθε άποψη.
Θα δυσκολευτείς πολύ να το πουλήσεις, αλλά κράτο το όσο μπορείς παραπάνω και μετά την δεκαετία θα είναι πιο εύκολο, μπορεί να έχουν καταργηθεί και τα τεκμήρια.
Το 1,8 είναι ένα μέτριο αυτοκίνητο, που κοστίζει πάρα πολλά για αυτά που δίνει.
Αναλυτικότερα για τον χαρακτηρισμό μέτριο αργότερα, αν και το έχω αποδείξει και παλαιότερα.
Σας ευχαριστώ πολύ!
Θα μπορούσατε να μου δώσετε κάποια στοιχεία που να δείχνουν αυτή τη μετριότητα του 1.8;
Δεν με ενδιαφέρει η εμφάνιση ή διαφορές στη κατανάλωση. Δεν τρέχω, είμαι αρκετά συντηρητικός αλλά αν υπάρξει ιδιαίτερη ανάγκη θέλω να μπορώ.
Εχω υπολογίσει ότι σε βάθος πενταετίας λόγω και διαφοράς εκδόσεων που βρίσκω άμεσα, θα είναι γύρω στα 9 χιλιάδες ευρώ, διαφορά αρχικησ Τιμής, λάστιχα, ασφάλειες, φόρος, καύσιμα, εκτός φυσικά απροόπτου που είναι υπαρκτό και στα δύο.
Σκοπεύω να το κρατήσω 5 άντε 6 χρόνια.
Δεν έχω θέμα να ρίξω την τιμή που θα έχει αναλογικά με την ηλικία του και την κατάστασης του, και ακόμα λίγο παραπάνω. Αν το πουλήσω πάνω από ή και γύρω από 15Κ στα 5 έτη ευχαριστημένος θα είμαι.
Επίσης αν χρειαστώ να το πουλήσω και νωρίτερα να μη χάσω όλο μα όλο το ποσό.
Διστάζω να δώσω 30+ για κάτι που θα είναι μέτριο όταν με λίγα παραπάνω (4 στην περίπτωση μου) πάω στο δίλιτρο.
Ευχαριστώ!
-
Εγώ ξέρω πως το έχω 8 μήνες, πως έκανα 13000 χλμ. χωρίς να ανοίξω το καπώ , χωρίς να ανησυχήσω για τίποτε και πηγαινοέρχομαι σε επαρχιακούς δρόμους, Θεσσαλονίκη Έδεσσα και βουνό καίγοντας κάτω από 5 λίτρα μονίμως, όσο και να το σκίσω ...!!!
Βρείτε μου ένα άλλο δίλιτρο τετρακίνητο με την αξιοπιστία του , τον όγκο του, τις επιδόσεις του και τα ξαναλέμε..!!
Είναι αυτοκίνητο να μη βάλεις φράγκο κυριολεκτικά για 15 χρόνια...!!!
Υπόψιν όποιος πάει για επίδομα καυσίμων, απορρίπτεται λόγω του δίλιτρου..!! Λέμε τώρα....... -
Θα μπορούσατε να μου δώσετε κάποια στοιχεία που να δείχνουν αυτή τη μετριότητα του 1.8;
Αν δεις να βρίζουν και να μουτζωνουν όσοι προσπερνούν ένα toyota. Ειναι το 1.8
-
@ilias-a said in Toyota Corolla Cross:
Βρε Σπυρο μη συγκρινεις φ1 με αυτοκινητα καθημερινης χρησης, οσο εχει η μια μπιελα του μινου εχει ολο το αυτοκινητο του αλλου.
Και βεβαια τα περισσοτερα κυβικα και οι περισσοτεροι κυλινδροι στην ιδια υποδυναμη δινουν μεγαλυτερη αξιοπιστια σε συναρτηση με τα χαμηλης ποιοτητας μεταλλα των καθημερινων κινητηρων, παραδειγμα ολοι οι κινητηρες marin δε βγαζουν ουτε το 60% την υποδυναμης που εχουν τα ιδια κυβικα σε αυτοκινητα γιατι στη θαλασσα αναζητανε τη μεγιστη αξιοπιστια.δεν συγκρινω, απλη αναφορα κανω.
Ανετα μπορει ο λεγομενος πιεσμενος 1000αρης, να εχει ιδια ή και καλυτερη αξιοπιστια απο εναν 1800. Ειναι θεμα υλικων και σχεδιασμου. Γιατι θεωρουμε ως αξιωμα οτι ο μικρος ειναι πιεσμενος και ο μεγαλος οχι; -
δεν συγκρινω, απλη αναφορα κανω.
Ανετα μπορει ο λεγομενος πιεσμενος 1000αρης, να εχει ιδια ή και καλυτερη αξιοπιστια απο εναν 1800. Ειναι θεμα υλικων και σχεδιασμου. Γιατι θεωρουμε ως αξιωμα οτι ο μικρος ειναι πιεσμενος και ο μεγαλος οχι;Γιατι και λογο κοστους δε βαζουν τα αξιοπιστα υλικα.
Toyota Corolla Cross