-
@starlet85 αν δεν το οδηγησεις δεν θα βγαλεις συμπερασμα.
εμενα μου φαινεται μετριο εως αργο, αλλα αυτο μπορει να ειναι ανεπαρκες για σενα ή πολυ ικανοποιητικο.
-
@ilias-a said in Toyota Corolla Cross:
@spiros-0 said in Toyota Corolla Cross:
δεν συγκρινω, απλη αναφορα κανω.
Ανετα μπορει ο λεγομενος πιεσμενος 1000αρης, να εχει ιδια ή και καλυτερη αξιοπιστια απο εναν 1800. Ειναι θεμα υλικων και σχεδιασμου. Γιατι θεωρουμε ως αξιωμα οτι ο μικρος ειναι πιεσμενος και ο μεγαλος οχι;Γιατι και λογο κοστους δε βαζουν τα αξιοπιστα υλικα.
αυτο πως το ξερεις; Πρεπει να δεις στατιστικα βλαβων, να λυσεις κινητηρες κτλ.
-
Για αξιοπιστια μιλαμε. Οι επιδοσεις ή η αισθηση που σου δινει ειναι αλλο κεφαλαιο.
-
ναι για αξιοπιστια λεω. Πως ξερεις οτι ενας 1000αρης εχει χειροτερα υλικα απο εναν 1800;
-
ναι για αξιοπιστια λεω. Πως ξερεις οτι ενας 1000αρης εχει χειροτερα υλικα απο εναν 1800;
κανε μια βολτα σε αντιπροσωπιες που εχουν τα 3κυλινδρα και θα σου φυγει η απορια, υστερα απο 5 χρονια καθημερινα σε μια ford εχω σχηματισει τη δικη μου αποψη.
-
Θα έλεγα ότι αν κάνεις την ίδια βόλτα από την Hyundai θα είχες άλλη άποψη. Άρα δεν είναι κανόνας.
-
@fanis75 said in Toyota Corolla Cross:
@katafractos17 said in Toyota Corolla Cross:Όταν ένα όχημα C segment εχει τον ίδιο κινητήρα με ένα Β και ο κινητήρας ειναι ήδη ζορισμένο, για εμένα ειναι οριακό.
Ο κυβισμος ενος κινητηρα (σε σχεση με την ισσχυ του) δεν εχει σχεση με το ποσο πιεσμενος ειναι. Τα παλια τα χρονια, στην Φ1 εβγαζαν 1000 αλογα απο 1000 κυβικα.
Με τον καταλληλο σχεδιασμο και υλικα, μπορεις να παρεις σχεδον "οσα αλογα θες", με αξιοπιστια.
Δεν ειναι υποχρεωτικο λοιπον ενας 1000αρης τουρμπο να ειναι πιο πιεσμενος απο εναν 1800 ατμοσφαιρα με τα ιδια αλογα.
Το αν ειναι ομαλος, αν εχει lag, αν καιει πολυ κτλ, ειναι αλλη συζητηση.
Φαντάζομαι εκείνοι οι κινητήρες της Φ1 δεν βγάζαν πάνω από 1 αγώνα.
Όπως και να χει, πιεσμένοι από το θέμα της μεγαλύτερης πιέσης σε όλα τα μέρη τους είναι, έτσι είναι ο τρόπος λειτουργίας τους.
Πιεσμένοι από άποψη μικρότερης αντοχή στα υλικά τους, αν τους σχεδιάσουν σωστά, δεν είναι.
Βρε Σπυρο μη συγκρινεις φ1 με αυτοκινητα καθημερινης χρησης, οσο εχει η μια μπιελα του μινου εχει ολο το αυτοκινητο του αλλου.
Και βεβαια τα περισσοτερα κυβικα και οι περισσοτεροι κυλινδροι στην ιδια υποδυναμη δινουν μεγαλυτερη αξιοπιστια σε συναρτηση με τα χαμηλης ποιοτητας μεταλλα των καθημερινων κινητηρων, παραδειγμα ολοι οι κινητηρες marin δε βγαζουν ουτε το 60% την υποδυναμης που εχουν τα ιδια κυβικα σε αυτοκινητα γιατι στη θαλασσα αναζητανε τη μεγιστη αξιοπιστια.Εξαρτάται την ναυτική εφαρμογή.
Οι μικρο-μεσαίου μεγέθους diesel που βασίζονται στους αντίστοιχους φορτηγήσιους μπορεί να έχουν και 30-40 % περισσότερη ισχύς. -
Μονο που ειπα για μια εταιρεια που εχει 3, 4, και 5 κυλινδρων αυτοκινητα, δε θα συγκρινω 4κυλ τογιοτα με 3κυλ πεζω, τεσπα κουρασαμε νομιζω, απολυτα θεμιτο να εχεις την αποψη σου ακομα και αν ειναι λανθασμενη.
-
@starlet85 said in Toyota Corolla Cross:
@criuser said in Toyota Corolla Cross:
@starlet85 said in Toyota Corolla Cross:
Σε μακροσκελή ανηφόρα το 1.8, φουλ γεμάτο σε σχέση με ένα αμάξι 1 τόνο 95 ίππους θα είναι χειρότερο;
Δλδ μπαταρία θα καταναλωθεί ενδιάμεσα και θα ανεβαίνει με τους 100 του βενζινοκινητήρα.
Είναι 1400κιλα και γεμάτο.
Αν είχα αυτή την απάντηση θα ήμουν πολύ ευτυχής.
Δεν ενδιαφέρομαι για οποιοδήποτε άλλο αμάξι παρά προσπαθώ να αποφασίσω μεταξύ 1.8 και 2.0
Οικογένεια με μικρό παιδί, μικρή χρήση αλλά όταν χρειαστεί θέλω να μπορεί.
Τα φορολογικά τα έχω δεχθεί.
Τη διαφορά σε κατανάλωση επίσης.
Ζορίζομαι λίγο με μεταπωλητική ταχύτητα. Δε θα σωθώ αν πέσει και 4 χιλιάρικα για να φύγει.
Για τα υπόλοιπα που γράφονται θα απαντήσω αργότερα.
Επειδή όμως είσαι ανάμεσα στα δύο αυτά, η απάντηση είναι εύκολη και ξεκάθαρη.
Παίρνεις το δίλιτρο που είναι ΑΛΛΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ, από κάθε άποψη.
Θα δυσκολευτείς πολύ να το πουλήσεις, αλλά κράτο το όσο μπορείς παραπάνω και μετά την δεκαετία θα είναι πιο εύκολο, μπορεί να έχουν καταργηθεί και τα τεκμήρια.
Το 1,8 είναι ένα μέτριο αυτοκίνητο, που κοστίζει πάρα πολλά για αυτά που δίνει.
Αναλυτικότερα για τον χαρακτηρισμό μέτριο αργότερα, αν και το έχω αποδείξει και παλαιότερα.
Σας ευχαριστώ πολύ!
Θα μπορούσατε να μου δώσετε κάποια στοιχεία που να δείχνουν αυτή τη μετριότητα του 1.8;
Δεν με ενδιαφέρει η εμφάνιση ή διαφορές στη κατανάλωση. Δεν τρέχω, είμαι αρκετά συντηρητικός αλλά αν υπάρξει ιδιαίτερη ανάγκη θέλω να μπορώ.
Εχω υπολογίσει ότι σε βάθος πενταετίας λόγω και διαφοράς εκδόσεων που βρίσκω άμεσα, θα είναι γύρω στα 9 χιλιάδες ευρώ, διαφορά αρχικησ Τιμής, λάστιχα, ασφάλειες, φόρος, καύσιμα, εκτός φυσικά απροόπτου που είναι υπαρκτό και στα δύο.
Σκοπεύω να το κρατήσω 5 άντε 6 χρόνια.
Δεν έχω θέμα να ρίξω την τιμή που θα έχει αναλογικά με την ηλικία του και την κατάστασης του, και ακόμα λίγο παραπάνω. Αν το πουλήσω πάνω από ή και γύρω από 15Κ στα 5 έτη ευχαριστημένος θα είμαι.
Επίσης αν χρειαστώ να το πουλήσω και νωρίτερα να μη χάσω όλο μα όλο το ποσό.
Διστάζω να δώσω 30+ για κάτι που θα είναι μέτριο όταν με λίγα παραπάνω (4 στην περίπτωση μου) πάω στο δίλιτρο.
Ευχαριστώ!
Αρχικά να δούμε κάποια πράγματα.
Εδώ βλέπω ότι τα αυτοκίνητα που είναι facelift, δεν έχουν δίλιτρα μοτέρ.
https://www.auto-data.net/gr/toyota-corolla-cross-facelift-2024-generation-10124
Οπότε να δούμε τα προηγούμενα.
https://www.auto-data.net/gr/toyota-corolla-cross-2.0-197hp-hybrid-e-cvt-45157
https://www.auto-data.net/gr/toyota-corolla-cross-1.8-140hp-hybrid-e-cvt-47171
Οι διαφορές τους είναι τεράστιες. Στην ανάρτηση, στις επιδόσεις, στην ισχύ του κινητήρα. Αλλο αυτοκίνητο.
Επειδή στην Ελλάδα τα δίλιτρα είναι δύσκολα στις πωλήσεις θεωρώ ότι η τιμή τους στα 35-36000 είναι μια χαρά που βλέπω ότι ξεκινάνε από την έκδοση style.
https://www.toyota.gr/new-cars/corolla-cross#grade-selector-id
Το να δώσεις 2500 λιγότερο για να πάρεις το 1,8 δεν το βλέπω λογικό.
Δεν έχει κάτι να σε τραβήξει.
Βέβαια σε βάθος 5ετίας θα έχεις δώσει και άλλα 2200, οπότε η διαφορά θα είναι 4700, αλλά η διαφορά στα τεκμήρια μεταξύ του 1800 που είναι 7600, έναντι 8800 του δίλιτρου δεν είναι τόσο σημαντική.
Διάβασα ότι χάνονται κάποια επιδόματα, αλλά νομίζω ότι κάποιος που δίνει τόσα λεφτά, μάλλον θα έχει και άλλα στοιχεία που δεν θα τον κάνουν επιλέξιμο για επιδόματα, όπως εισοδήματα ή και ακίνητη περιουσία.
Δηλαδή θα έχεις δυσκολία στην μεταπώληση, αλλά όχι στα χρήματα που θα ζητήσεις, αλλά στον χρόνο πώλησης αφού θα ψάχνεις λιγότερους πιθανούς αγοραστές λόγω του δίλιτρου.
Την δεύτερη 5ετία ο φόρος πολυτελείας θα είναι 1540 συνολικά, αλλά τα τεκμήρια θα είναι 5320 και 6160 αντίστοιχα, δηλαδή η διαφορά θα είναι μικρή.
Δηλαδή για μένα όποιος έχει αγοράσει δίλιτρο και μάλιστα 4 Χ 4 έχει κάνει μία καλή επιλογή, εφ΄ όσον είναι συνειδητή.
Για το 1800 ισχύουν εντελώς άλλα πράγματα.
Θα μιλήσω σε άλλο σχόλιο για τις εναλλακτικές που αναφέρθηκαν αφού εσύ όπως μας είπες θέλεις το συγκεκριμένο μοντέλο και το σέβομαι απόλυτα.
-
Πάμε τώρα στις εναλλακτικές του 1,8 για τα σχόλια του Κατάφρακτου που κακώς συγκρίνει το Κορόλα Κρος με τα C suv αφού πλέον έχουν αλλάξει τα μεγέθη.
Επειδή το 3008 που ανέφερε έχει πλέον άλλη λογική και σχέση με το 5008 και είναι δύο συμπληρωματικά μοντέλα, θα κάνω σύγκριση με το νέο Γκράντλαντ.
Το νέο Γκράντλαντ έχει μήκος 4,65 και μεταξόνιο 2,784 και χώρο αποσκευών 560 λίτρα.
chrome-extension://efaidnbmnnnibpcajpcglclefindmkaj/https://www.opel.gr/content/dam/opel/greece/pricelists/grandland/my24/11Nov'24_NEW_Grandland_Pricelist_041124.pdf
αυτό το θηρίο ξεκινάει με τον υβριδικό με τα 136 από 35200, δηλαδή όσο ξεκινάει το δίλιτρο Κορόλα Κρος και 2500 πάνω από το 1,8 Κορόλα Κρος.
Το δίλιτρο λοιπόν είναι επιλογή που κερδίζεις ισχύ, επιδόσεις, πολλαπλούς πίσω και ξεχνάς την στενότητα του χώρου, ενώ η αισθητική είναι υποκειμενική.
Για τον 1,8 η σύγκριση είναι διαφορετική.
Μια και συγκρίνουμε Οπελ, δεν θα βάλω το φτηνότερο 3 αιρκρος, αλλά το ακριβότερο Οπελ Φροντέρα.
chrome-extension://efaidnbmnnnibpcajpcglclefindmkaj/https://www.opel.gr/content/dam/opel/greece/pricelists/frontera/10_Oct'24_FRONTERA_MY'_B0_051024.pdf
Ας δούμε λοιπόν την σύγκριση των Κορόλα Κρος 1.8 με 140 άλογα και του Φροντέρα 1.2 με 136 άλογα.
Μ Χ Π Χ Υ
Κορόλα 4,46 Χ 1,82 Χ 1,62 - Φροντέρα 4,385 Χ 1,795 Χ 1,635
Μεταξόνιο
Κορόλα 2,64 - Φροντέρα 2,67
Χώρος αποσκευών Κορόλα 425 - 460
Ισχύς Κορόλα 140 - Φροντέρα 136
Ροπή Κορόλα ? - Φροντέρα 230
Ανάρτηση Ημιάκμπτο και τα δύο. Στο 3 αιρκρος διπλά αμορτισέρ.
0-100 Κορόλα 9,9 - Φροντέρα (3 Αιρκρος) 8,78
Τελική Κορόλα 170 - Φροντέρα 194
Κατανάλωση Κορόλα 5,3 - Φροντέρα 5,4
Ρύποι Κορόλα 119 - 121 - Φροντέρα 122Τιμές Κορόλα 32720 - 33570 - 36270
Τιμές Φροντέρα 24400 - 25400 - 29400
Τιμές 3 Αιρκρος 25000 - 27500.Από τα παραπάνω φαίνεται ξεκάθαρα, ότι δεν υπάρχει λόγος για κάποιον να δώσει από 7800 έως 8700 για να πάρει το Κορόλα Κρος 1,8 γιατί είναι στενότερο, αργότερο και φτωχότερο εξοπλιστικά, επειδή στο μποτιλιάρισμα ίσως καίει μισό ή ένα λίτρο λιγότερο στα 100 χλμ.
Για την αισθητική είπαμε δεν μιλάμε, γιατί είναι προσωπικό θέμα.
Μόνο για τα νούμερα.
Α και για να τα λέμε όλα. Το τεκμήριο είναι 7600 για το Κορόλα και 4000 για Φροντέρα και 3 Αιρκρος...
-
@criuser said in Toyota Corolla Cross:
Πάμε τώρα στις εναλλακτικές του 1,8 για τα σχόλια του Κατάφρακτου που κακώς συγκρίνει το Κορόλα Κρος με τα C suv αφού πλέον έχουν αλλάξει τα μεγέθη.
Επειδή το 3008 που ανέφερε έχει πλέον άλλη λογική και σχέση με το 5008 και είναι δύο συμπληρωματικά μοντέλα, θα κάνω σύγκριση με το νέο Γκράντλαντ.
Το νέο Γκράντλαντ έχει μήκος 4,65 και μεταξόνιο 2,784 και χώρο αποσκευών 560 λίτρα.
chrome-extension://efaidnbmnnnibpcajpcglclefindmkaj/https://www.opel.gr/content/dam/opel/greece/pricelists/grandland/my24/11Nov'24_NEW_Grandland_Pricelist_041124.pdf
αυτό το θηρίο ξεκινάει με τον υβριδικό με τα 136 από 35200, δηλαδή όσο ξεκινάει το δίλιτρο Κορόλα Κρος και 2500 πάνω από το 1,8 Κορόλα Κρος.
Το δίλιτρο λοιπόν είναι επιλογή που κερδίζεις ισχύ, επιδόσεις, πολλαπλούς πίσω και ξεχνάς την στενότητα του χώρου, ενώ η αισθητική είναι υποκειμενική.
Για τον 1,8 η σύγκριση είναι διαφορετική.
Μια και συγκρίνουμε Οπελ, δεν θα βάλω το φτηνότερο 3 αιρκρος, αλλά το ακριβότερο Οπελ Φροντέρα.
chrome-extension://efaidnbmnnnibpcajpcglclefindmkaj/https://www.opel.gr/content/dam/opel/greece/pricelists/frontera/10_Oct'24_FRONTERA_MY'_B0_051024.pdf
Ας δούμε λοιπόν την σύγκριση των Κορόλα Κρος 1.8 με 140 άλογα και του Φροντέρα 1.2 με 136 άλογα.
Μ Χ Π Χ Υ
Κορόλα 4,46 Χ 1,82 Χ 1,62 - Φροντέρα 4,385 Χ 1,795 Χ 1,635
Μεταξόνιο
Κορόλα 2,64 - Φροντέρα 2,67
Χώρος αποσκευών Κορόλα 425 - 460
Ισχύς Κορόλα 140 - Φροντέρα 136
Ροπή Κορόλα ? - Φροντέρα 230
Ανάρτηση Ημιάκμπτο και τα δύο. Στο 3 αιρκρος διπλά αμορτισέρ.
0-100 Κορόλα 9,9 - Φροντέρα (3 Αιρκρος) 8,78
Τελική Κορόλα 170 - Φροντέρα 194
Κατανάλωση Κορόλα 5,3 - Φροντέρα 5,4
Ρύποι Κορόλα 119 - 121 - Φροντέρα 122Τιμές Κορόλα 32720 - 33570 - 36270
Τιμές Φροντέρα 24400 - 25400 - 29400
Τιμές 3 Αιρκρος 25000 - 27500.Από τα παραπάνω φαίνεται ξεκάθαρα, ότι δεν υπάρχει λόγος για κάποιον να δώσει από 7800 έως 8700 για να πάρει το Κορόλα Κρος 1,8 γιατί είναι στενότερο, αργότερο και φτωχότερο εξοπλιστικά, επειδή στο μποτιλιάρισμα ίσως καίει μισό ή ένα λίτρο λιγότερο στα 100 χλμ.
Για την αισθητική είπαμε δεν μιλάμε, γιατί είναι προσωπικό θέμα.
Μόνο για τα νούμερα.
Α και για να τα λέμε όλα. Το τεκμήριο είναι 7600 για το Κορόλα και 4000 για Φροντέρα και 3 Αιρκρος...
Ευχαριστώ υπερβολικά πολύ!
Ενα θέμα με το frontera επειδή το κοίταξα κάποια στιγμή ήταν ότι δεν έχει euroncap ή iihs assessment.
Αν είναι να δώσω οτιδήποτε πάνω από 10Κ θα ήθελα να έχει κάτι τέτοιο. Ελπίζω να μη μου διέφυγε.
-
Είναι καινούργια μοντέλα ακόμα.
Βασικά η παραγωγή τους θα αρχίσει από τον Γενάρη.
-
@super-t said in Toyota Corolla Cross:
@fanis75 said in Toyota Corolla Cross:
@katafractos17 said in Toyota Corolla Cross:Όταν ένα όχημα C segment εχει τον ίδιο κινητήρα με ένα Β και ο κινητήρας ειναι ήδη ζορισμένο, για εμένα ειναι οριακό.
Ο κυβισμος ενος κινητηρα (σε σχεση με την ισσχυ του) δεν εχει σχεση με το ποσο πιεσμενος ειναι. Τα παλια τα χρονια, στην Φ1 εβγαζαν 1000 αλογα απο 1000 κυβικα.
Με τον καταλληλο σχεδιασμο και υλικα, μπορεις να παρεις σχεδον "οσα αλογα θες", με αξιοπιστια.
Δεν ειναι υποχρεωτικο λοιπον ενας 1000αρης τουρμπο να ειναι πιο πιεσμενος απο εναν 1800 ατμοσφαιρα με τα ιδια αλογα.
Το αν ειναι ομαλος, αν εχει lag, αν καιει πολυ κτλ, ειναι αλλη συζητηση.
Φαντάζομαι εκείνοι οι κινητήρες της Φ1 δεν βγάζαν πάνω από 1 αγώνα.
Όπως και να χει, πιεσμένοι από το θέμα της μεγαλύτερης πιέσης σε όλα τα μέρη τους είναι, έτσι είναι ο τρόπος λειτουργίας τους.
Πιεσμένοι από άποψη μικρότερης αντοχή στα υλικά τους, αν τους σχεδιάσουν σωστά, δεν είναι.
Βρε Σπυρο μη συγκρινεις φ1 με αυτοκινητα καθημερινης χρησης, οσο εχει η μια μπιελα του μινου εχει ολο το αυτοκινητο του αλλου.
Και βεβαια τα περισσοτερα κυβικα και οι περισσοτεροι κυλινδροι στην ιδια υποδυναμη δινουν μεγαλυτερη αξιοπιστια σε συναρτηση με τα χαμηλης ποιοτητας μεταλλα των καθημερινων κινητηρων, παραδειγμα ολοι οι κινητηρες marin δε βγαζουν ουτε το 60% την υποδυναμης που εχουν τα ιδια κυβικα σε αυτοκινητα γιατι στη θαλασσα αναζητανε τη μεγιστη αξιοπιστια.Εξαρτάται την ναυτική εφαρμογή.
Οι μικρο-μεσαίου μεγέθους diesel που βασίζονται στους αντίστοιχους φορτηγήσιους μπορεί να έχουν και 30-40 % περισσότερη ισχύς.ΜΑ ΕΝΤΕΛΩΣ άτυχος ο παραλληλισμός. Κάποτε νόμιζα ότι επειδή φοράω arai είχα το ίδιο κράνος με του Ρόσσι, όταν έμαθα ότι το δικό του κόστιζε όσο το μηχανάκι μου, προσγειώθηκα ανώμαλα...!!
Όσο καλό και προσεγμένο και να είναι ένα μοτέρ τριών κυλίνδρων των χιλίων κυβικών της παραγωγής, δεν θα μπορούσε ποτέ να είναι τόσο αξιόπιστο όσο ένα 1800άρι τετρακύλινδρο..!!! Μα με τίποτε.
Ας μη το κουράζουμε άλλο, τα 1000 κυβικά ήρθαν από μόδα και ανάγκη για να χτυπηθεί η υπερκατανάλωση και ντεμέκ η τρύπα του όζοντος, όταν άρχιζε να βρωμάει πολύ το πετρέλαιο και οι βιομηχανίες έπρεπε να σκαρφιστούν κάτι καινούργιο για να πουλήσουν..!!
Είναι λογικό τώρα να έχει π.χ. το C5 ή το 3008 αυτό το μοτεράκι που βογγάει..??!!
Όλα τα τζιποειδή που φοράνε τέτοια μοτέρ είναι σαν αυτόν που πηγαίνει με μαγιώ στην εκκλησία, λάθος ντύσιμο...!!!
Toyota Corolla Cross