-
This post is deleted! -
Τα είχαμε ξαναγράψει και στην αρχή.
Το μαρκουτσι της εξάτμισης περισσεύει στο 4κινητο σχετικά περισσότερο σε σχέση με το δικινητο γιατί εκεί έχει τον ηλεκτροκινητήρα και χάνουμε και κάποια λιτρα από πμπαγκαζ.
Στεφαν την μόνωση την πήρες τσάμπα. το λαουντζ που είχα κάνει TD το είχε.
Η τετρακίνηση όπως θα δείτε όταν με το καλό παραλάβετε τσιμπάει σε στροφές σε επιταχύνσεις....γενικώς μπαίνει αρκετά συχνά και τουλάχιστον σε συνθήκες ασφάλτου την καταλαβαίνεις και είναι ευχάριστο. Σε χιονι ακόμα δεν ξέρω πώς θα συμπεριφερθεί...ελπίζω σύντομα να το δω.
-
@stefan147 said in Toyota Corolla Cross:
Ότι και να είναι, είναι 4κίνηση. Πάντα θα υπερέχει like for like δηλ στις ίδιες συνθήκες και με το ίδιο λάστιχο. Τώρα το πόσο κοστολογεί ο καθένας αυτή την (όποια) υπεροχή είναι εντελώς υποκειμενικό και εξαρτάται από τις συνθήκες που κινείται.
Επίσης όλες οι δοκιμές είναι εστιασμένες στο χιόνι που για μας είναι πιο σπάνιο κι από εύστοχο σουτ του Μάνταλου. Προσωπικά, όπως έχω ίσως ξαναγράψει, επέλεξα 4κινηση κυρίως για το καλοκαίρι και για συγκεκριμένες συνθήκες που κινούμαι.
Δεν έχει να κάνει με την σπανιότητα του χιονιού στην περιοχή που κινείσαι, δεν έχει να κάνει με την οικιότητα που έχεις ή οχι με το χιόνι αλλα με την δυνατότητα του συγκεκριμένου συστήματος τετρακίνησης να "δώσει" ή οχι απο στάση. Στο βίντεο αυτό δεν μπορεί να αποδώσει. Αν στο χιόνι που η τριβή ειναι μικρότερη και δεν σπινιάρει τουλάχιστον... τοτε τι να περιμένεις σε λάσπη η ακομα χειρότερα σε άμμο.
Οχι τιποτα αλλα υπάρχει κοσμος που το επέλεξε για να κάνει βόλτα σε αμμουδιές και να βγάζει σκάφος απο τη θαλασσα.
-
@sraf said in Toyota Corolla Cross:
Τα είχαμε ξαναγράψει και στην αρχή.
Το μαρκουτσι της εξάτμισης περισσεύει στο 4κινητο σχετικά περισσότερο σε σχέση με το δικινητο γιατί εκεί έχει τον ηλεκτροκινητήρα και χάνουμε και κάποια λιτρα από πμπαγκαζ.
Φωτογραφία απο 2WD... Το ίδιο χάλι ειναι και σε αυτό
Φω
-
-
-
Αν εξαιρέσεις την κριτική των πλαστικών, σε όλα τα άλλα το βρίσκει πάρα πολύ καλό.
-
Γιατί είναι
-
@gdelio said in Toyota Corolla Cross:
Ότι και να είναι, είναι 4κίνηση. Πάντα θα υπερέχει like for like δηλ στις ίδιες συνθήκες και με το ίδιο λάστιχο. Τώρα το πόσο κοστολογεί ο καθένας αυτή την (όποια) υπεροχή είναι εντελώς υποκειμενικό και εξαρτάται από τις συνθήκες που κινείται.
Επίσης όλες οι δοκιμές είναι εστιασμένες στο χιόνι που για μας είναι πιο σπάνιο κι από εύστοχο σουτ του Μάνταλου. Προσωπικά, όπως έχω ίσως ξαναγράψει, επέλεξα 4κινηση κυρίως για το καλοκαίρι και για συγκεκριμένες συνθήκες που κινούμαι.
Δεν έχει να κάνει με την σπανιότητα του χιονιού στην περιοχή που κινείσαι, δεν έχει να κάνει με την οικιότητα που έχεις ή οχι με το χιόνι αλλα με την δυνατότητα του συγκεκριμένου συστήματος τετρακίνησης να "δώσει" ή οχι απο στάση. Στο βίντεο αυτό δεν μπορεί να αποδώσει. Αν στο χιόνι που η τριβή ειναι μικρότερη και δεν σπινιάρει τουλάχιστον... τοτε τι να περιμένεις σε λάσπη η ακομα χειρότερα σε άμμο.
Οχι τιποτα αλλα υπάρχει κοσμος που το επέλεξε για να κάνει βόλτα σε αμμουδιές και να βγάζει σκάφος απο τη θαλασσα.
Συμφωνοι. Τσεκαρε εδω ποσα σκληροτραχηλα 4χ4 με διαφορικα που κλειδωνουν, offroad modes κτλ, ζοριζονται οταν και οι 4 τροχοι ειναι σε συνθηκες μειωμενης προσφυσης.
-
Καλά τα λεει ο Γιάννης,
Πότε πρόλαβαν και το έκαναν 16850 χλμ το τεστ ντραιβ!!!???? -
@lap said in Toyota Corolla Cross:
Καλά πως πηρε έγκριση παραγωγής έτσι; Βάζω στοίχημα πως δεν εσκυψαν από κατω
Στο sandero που έχει το lpg πίσω έχει την εξάτμιση στο πλάι και δεν εξέχει τίποτα από κάτω
βρε Lap, και στο SCross τελείως flat και κρυμμένη είναι η εξάτμιση. Μήπως έχει γίνει αυτή η απαίσια αποκάλυψη της εξάτμισης για λόγους κόστους;
-
@nmsm2 said in Toyota Corolla Cross:
Σε ένα site διάβασα ότι η εξάτμιση εξέχει για λόγους προστασίας της μπαταρίας (υπερθέρμανση, μακροζωια κλπ), για να μην εφάπτεται διότι κάτω από τα πίσω καθίσματα βρίσκονται οι μπαταρίες.
σε ποιο site; βάλε link.
-
@groover1972 said in Toyota Corolla Cross:
@nmsm2 said in Toyota Corolla Cross:
Σε ένα site διάβασα ότι η εξάτμιση εξέχει για λόγους προστασίας της μπαταρίας (υπερθέρμανση, μακροζωια κλπ), για να μην εφάπτεται διότι κάτω από τα πίσω καθίσματα βρίσκονται οι μπαταρίες.
σε ποιο site; βάλε link.
Υπάρχουν ένα σωρό θερμομονωτικά υλικά και όχι απαραίτητα πανάκριβης διαστημικής τεχνολογίας. Ας έβαζαν κάτι αν είναι όντως κάποιο θέμα με τις μπαταρίες.
Θα μας σταματάνε στο δρόμο…
κύριε κάτι σκαλώσατε από κάτω -
-
Γενικά επιβεβαιώνει και τις επιδόσεις του και την καλύτερη κατανάλωση από diesel 200 αλόγων με 7,2" στα 0-100χλμ/ωρα. Μέση κατανάλωση χωρίς προσοχή στα 5,5λιτρα/100χλμ και 4-4,2λ/100χλμ στην πόλη
Με λίγα λόγια αυτό το 5ης γενιάς σύστημα αποτελειώνει τα diesel. Δεν έχουν νόημα ύπαρξης.....
-
@gtsartsal said in Toyota Corolla Cross:
Αν εξαιρέσεις την κριτική των πλαστικών, σε όλα τα άλλα το βρίσκει πάρα πολύ καλό.
Αυτό που με χαλάει σε όλα τα reviews που κάνουν οι youtubers είναι ότι ενώ έχουν τα αυτοκίνητα για μεγάλα διαστήματα τελικά δεν "ψειρίζουν" καθόλου τα αυτοκίνητα.
Μένουν στα επιφανειακά και στα τετριμμένα.
π.χ. είχε αυτός ο Στέφος το αυτοκίνητο για μία βδομάδα; Μία βδομάδα δεν είδε την εξάτμιση που κρέμεται σαν παπάρι κάτω από το αυτοκίνητο;
Πανηγύρισε που είδε απόληξη, η οποία παρεμπιπτόντως όλο τον καπνό με τα υπολείμματα τα αφήνει στον προφυλακτήρα, αλλά τον σωλήνα που κρέμεται πριν το τελικό δεν τον είδε;
Στο μοντάζ αυτά δεν τα είδε ο φίλος μας ο Στέφου;Και το άλλο; Σχεδόν σε όλα τα βίντεο κάθεται μπροστά στο καπό και το ανοίγει. Τώρα το έκανε γαργάρα. Γιατί;
-
@storm said in Toyota Corolla Cross:
@gtsartsal said in Toyota Corolla Cross:
Αυτό που με χαλάει σε όλα τα reviews που κάνουν οι youtubers είναι ότι ενώ έχουν τα αυτοκίνητα για μεγάλα διαστήματα τελικά δεν "ψειρίζουν" καθόλου τα αυτοκίνητα.
Μένουν στα επιφανειακά και στα τετριμμένα.
π.χ. είχε αυτός ο Στέφος το αυτοκίνητο για μία βδομάδα; Μία βδομάδα δεν είδε την εξάτμιση που κρέμεται σαν παπάρι κάτω από το αυτοκίνητο;
Πανηγύρισε που είδε απόληξη, η οποία παρεμπιπτόντως όλο τον καπνό με τα υπολείμματα τα αφήνει στον προφυλακτήρα, αλλά τον σωλήνα που κρέμεται πριν το τελικό δεν τον είδε;
Στο μοντάζ αυτά δεν τα είδε ο φίλος μας ο Στέφου;Και το άλλο; Σχεδόν σε όλα τα βίντεο κάθεται μπροστά στο καπό και το ανοίγει. Τώρα το έκανε γαργάρα. Γιατί;
Δεν ξέρω αν θα ενοχλήσει πολλούς υποψηφίους αγοραστές η εξάτμιση και το κάλυμμα του καπώ.
Προσωπικά τα θεωρώ μικρολεπτομέρειες σε ένα αυτοκίνητο.
Έχει τόσα θετικά η cc που αυτά θα προσελκύσουν τους ενδιαφερόμενους.
Εντυπωσιακό είναι που λέει ότι οδηγικά βρίσκεται σε επίπεδα hatchback.
Από την άλλη έχεις δίκιο σχετικά με τα βίντεο, σε όλα ανοίγει και δείχνει όλο το καπώ. Πάντως και σε ακριβότερα μοντέλα δεν υπάρχει κάλυμμα.
Π.χ στην gla -
Αυτό που είχα γράψει για την κούρμπα που κάνει η εξάτμιση στο ίδιο σημείο και σε παλιότερες κορόλλες. Ίσως η τουοτα θέλει να ανακαλέσει αναμνήσεις από το παρελθόν και δεν είναι σχεδιαστικό λάθος.
Όταν την έχεις μπροστά σου στον δρόμο είναι προφανές. Θυμάμαι από πιτσιρικάς που ήμουν μου έκανε εντύπωση.
-
Μάλλον είχες υψηλές προσδοκίες. Εγώ δεν είδα κάτι που δεν περίμενα. Όλα τα 4κινητα plug in και αρκετά με διαφορικά κάπως έτσι θα συμπεριφερθούν. Το Q5 μου με 35 κιλά ροπής και διαφορικάρες με τόρσεν δεν είχε μεγάλη διαφορά σε σχέση μ' αυτό που βλέπεις.
Σε κάθε περίπτωση υπάρχει πλεονέκτημα σε πιο light συνθήκες σε σχέση με το 2κίνητο. Έστω κι αν αυτό το πλεονέκτημα είναι στο ίσιωμα.
Σε οποιες δοκιμές εχω δει πάντως η ηλεκτρική τετρακίνηση της Toyota υστερεί σε σχέση με το ίδιο αυτοκίνητο με μηχανική τετρακίνηση.
Το ιδιο παρατήρησα και στο volvo XC90 .Η απόδοση των plug in είναι χειρότερη απο τα συμβατικά με άξονα.
Η κουρμπα στην εξάτμιση είναι κλασσικο των Toyota εδώ και δεκαετίες αναξαρτήτως της παρουσίας τετρακίνησης. -
Καλημέρα και καλό Σαββατοκύριακο.
Έχω παραγγείλει και περιμένω να παραλάβω το νέο μου Corolla Cross Style 2WD στις αρχές Μαρτίου. Δυστυχώς η έκδοση Lounge, που έχει αισθητήρες παρκαρίσματος ξέφευγε σε τιμή, οπότε ψάχνω να τους τοποθετήσω εκ των υστέρων.
Θα ήθελα να ρωτήσω εάν γνωρίζει κάποιος για aftermarket αισθητήρες παρκαρίσματος που είναι συμβατοί με canbus (δηλαδή εμφανίζουν την απόσταση στην οθόνη, όπως οι εργοστασιακοί);
Έχει ρωτήσει κανείς την αντιπροσωπεία της Toyota ή κάποιον ανεξάρτητο για αυτή την δυνατότητα;
Toyota Corolla Cross