-
@lap said in Toyota Corolla Cross:
Στο seat ας πούμε τι υλικό έχει, μπορείς να το βρεις από εκείνο το site;
Στα suzuki αν ανοίξεις την πόρτα βλέπεις στην σχισμή με το φτερό κατι σαν ένα γκρι αφρολεξ. Μοιάζει με αυτά που βάζουν στους τοίχους
Εκεί στην ένωση και το Σέατ αφρολέξ έχει. Οι θόλοι είναι μεταλλικοί σα μέρος της καρότσας και μπροστά έχει επιπλέον πλαστικό και πίσω μοκέτα. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι έχει καμιά κορυφαία ηχομόνωση. Αντιθέτως. Γι' αυτό λέω και ξαναλέω ότι και 200 κιλά υλικό να φορτώσεις, δε θα καταφέρεις και πολλά εάν το αμάξι δεν είναι εξαρχής μελετημένο να έχει χαμηλό NVH.
-
Ε ναι πραγματικά είναι ο τύπος που όλα τα βρίσκει λάθος και μάταια. Εντωμεταξυ στον χώρο των πίσω επιβατών έχει βάλει το κάθισμα του οδηγού τέρμα κάτω, φαίνεται. Και πιο ψηλοί από αυτόν χωρούν πολύ πιο άνετα απλά με την υπόθεση ότι το καθισμα μπροστά είναι υπερυψωμένο ως την μέση της κάθετης διαδρομής του.
Το ίδιο και στο κάθισμα. Το βρήκα άκρως ικανοποιητικό για έναν ενήλικα. Οκ στον συνοδηγό δεν έκατσα οπότε δεν έχω άποψη.
Έχει λιγα κιλακια παραπάνω και δυσκολεύεται
-
@stefan147 said in Toyota Corolla Cross:
Στο seat ας πούμε τι υλικό έχει, μπορείς να το βρεις από εκείνο το site;
Στα suzuki αν ανοίξεις την πόρτα βλέπεις στην σχισμή με το φτερό κατι σαν ένα γκρι αφρολεξ. Μοιάζει με αυτά που βάζουν στους τοίχους
Εκεί στην ένωση και το Σέατ αφρολέξ έχει. Οι θόλοι είναι μεταλλικοί σα μέρος της καρότσας και μπροστά έχει επιπλέον πλαστικό και πίσω μοκέτα. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι έχει καμιά κορυφαία ηχομόνωση. Αντιθέτως. Γι' αυτό λέω και ξαναλέω ότι και 200 κιλά υλικό να φορτώσεις, δε θα καταφέρεις και πολλά εάν το αμάξι δεν είναι εξαρχής μελετημένο να έχει χαμηλό NVH.
Ε ναι τρανό παράδειγμα το suzuki. Και μόνωση με αφρολεξ έχει, και ποδιές που κόβουν τον αεροδυναμικό αέρα από κάτω έχει αλλά και θόρυβο έχει.
Εξακολουθώ να πιστεύω πως μια καλή λύση ειναι αυτό το ύφασμα. Θα ψάξω να βρω από forums που το δοκίμασαν και θυμάμαι είχαν θεαματική βελτίωση.
-
Πάντως για να φτάσετε στο σημείο να συζητάτε για τους γυμνούς θόλους που κάποιοι από εμάς ούτε θα παρατηρήσουμε, μιλάμε για ένα άριστο στα υπόλοιπα επίπεδα αυτοκίνητο!
Όσο η toyota παράγει υβριδικά θα είναι τοπ επιλογή για το φτωχό ελληνικό κράτος. Πρόκειται για αρκετά ποιοτικά και δοκιμασμένα υβριδικά συστήματα με εγγυήσεις...... Και τα οποία νομίζω έχουν εξαιρετική τιμή για την εποχή.
Όποιος λοιπόν έχει την υπομονή να περιμένει την μακρινή παράδοση μόνο να κερδίσει έχει.
-
Την πίσω πλαφονιερα την είδες; Από το 1990 είναι βγαλμένη
-
Ε ναι πραγματικά είναι ο τύπος που όλα τα βρίσκει λάθος και μάταια.
Στο Aircross πάντως όταν το τέσταρε, ότι αρνητικό είχε αναφέρει ήταν εντελώς πραγματικότητα. Θεώρησα ότι ήταν υπερβολικός, αλλά όχι. Δεν ήταν. Και μετά σκεφτόμουν, πόσο δίκιο είχε τελικά ο τύπος αυτός.
-
Έχω διαφορετική άποψη για το κατά πόσο χρίζει αποθέωσης το CHR αλλά οκ. Σημασία έχει να είναι ευχαριστημένοι οι κάτοχοι. Σε κάθε περίπτωση (τουλάχιστον ποιοτικά) βρίσκω ελάχιστες και ανεπαίσθητες τις διαφορές μεταξύ τους με το ΨΨ. Και τα δύο είναι σίγουρα στο μ.ο. και κάτω σε σχέση με τον ανταγωνισμό.
Το C-HR δε χρήζει αποθέωσης, πολλω δε μάλλον από εμένα,μετά την επιτυχημένη εμπορική του πορεια παγκοσμίως από τα τέλη του '16 που πρωτοεμφανίστηκε και μέχρι σήμερα, ούτε ο σκοπός του προηγούμενου post μου ήταν αυτός.
Πάντως, γνώμη μου είναι οτι αδικεις τόσο το C-HR, όσο και το CC, κατατάσσοντάς τα στον μ.ο. και κάτω.
Επειδή έχει τύχει να ανοίξω αρκετές φορες ταμπλώ και λοιπά πλαστικά σε πρώην "premium" αυτοκίνητά μου για διάφορες εργασίες (τοποθέτηση navi, ψηφιακού κοντέρ κλπ.), θεωρώ ότι τα Toyota δεν υστερούν ποιοτικά ή από άποψη συναρμογής.
Ίσα- ίσα η κατασκευαστική απλότητά τους σε ορισμένα σημεία τους δίνει μακροζωία, αντοχή και απροβλημάτιστη χρήση χωρίς σημάδια γήρανσης για αρκετά χρόνια. -
@storm said in Toyota Corolla Cross:
Ε ναι πραγματικά είναι ο τύπος που όλα τα βρίσκει λάθος και μάταια.
Στο Aircross πάντως όταν το τέσταρε, ότι αρνητικό είχε αναφέρει ήταν εντελώς πραγματικότητα. Θεώρησα ότι ήταν υπερβολικός, αλλά όχι. Δεν ήταν. Και μετά σκεφτόμουν, πόσο δίκιο είχε τελικά ο τύπος αυτός.
Γενικά δεν διαβάζω ιδιαίτερα σχολιασμούς δοκιμαστών.
Είδα όμως τώρα αυτή του αιρκρος.Στο μόνο που είχε δίκιο, είναι για τον κλιματισμό στην χειροκίνητη λειτουργία, γιατί στην αυτόματη είναι σχεδόν αθόρυβος.
Για τις ποτηροθήκες μου είναι αδιάφορο, θεωρώ ότι είναι επικίνδυνες και πρέπει να καταργηθούν στα αμάξια, αλλά έκανε ένα σχόλιο ηλίθιο. Είπε το αμάξι δοκιμής που είχε τα πάντα όλα πάνω του, έκανε ακριβότερα από ένα βασικό χειροκίνητο Τ-ΡΟΚ. Μα βρε ανόητε Μάρεκ και ένα Τ-ΡΟΚ που θα είχε τα πάντα όλα πάνω του, θα έκανε ακριβότερα από ένα βασικό Α4.
Γενικά αυτά τα βίντεο μόνο για να δεις τα αμάξια κάνουν. Οι σχολιαστές τους είναι της πλάκας.
-
@criuser said in Toyota Corolla Cross:
Για τις ποτηροθήκες μου είναι αδιάφορο, θεωρώ ότι είναι επικίνδυνες και πρέπει να καταργηθούν στα αμάξια,
Και που θα βάζουμε τον καφέ, νερό, χυμό κλπ.. μεσιέ?? Θα έχουμε μπάτλερ να μας τον κρατάει!?!?!
-
Απαγορεύεται να κρατάς το κινητό όταν οδηγείς, ενώ επιτρέπεται να έχεις ένα καυτό και ρευστό πράγμα στο χέρι σου, που μπορεί να χυθεί και να σε κάψει ?
Και αυτό θεωρείται ασφάλεια ?
Απαγόρευση ποτηροθηκών τώρα...
Λες και είμαστε νταλικέρηδες που πάνε δεξιά με 70 και υποτίθεται και επαγγελματίες.
-
@criuser said in Toyota Corolla Cross:
Απαγορεύεται να κρατάς το κινητό όταν οδηγείς, ενώ επιτρέπεται να έχεις ένα καυτό και ρευστό πράγμα στο χέρι σου, που μπορεί να χυθεί και να σε κάψει ?
Μόνο σου αυτοαναιρείσαι!! Ακριβώς για να μην κρατάς κάτι καυτό, θες την ποτηροθήκη, για να το έχεις εκεί. Επίσης γιατί καυτό, δεν υπάρχει και φρέντο??
Επίσης, υπάρχουν και επιβάτες που δεν οδηγούν και είναι καλύτερα να έχουν τον καφέ εκεί παρά να τον κρατάνε. Ο μόνος λόγος να μην θε ςποτηροθήκες είναι επειδή οι Γάλλοι τις έχουν σχεδιάσει σκ@τά!!! αχαχα...
Εγώ ταξίδι χωρίς νερό και καφέ δεν κάνω....εδώ και γραφείο που πάω, φεύγω με το καφεδάκι από το σπίτι, γιατί 20' ειναι πολλά το πρωί χωρίς καφέ! Και δεν χύνεται, έχω αεροστεγές δοχείο!
-
Όπως έχω ξαναγράψει εγώ έχω σταματήσει προ πολλού να διαβάζω τις απόψεις μελών στο φόρουμ για τα αυτοκίνητα. Δεν εμπιστεύομαι τις απόψεις τους, γιατί στην συντριπτική πλειοψηφία υποβόσκει τυφλός οπαδισμός ή/και δικαιολόγηση της αγοράς που κάνουν.
Οπότε από την στιγμή που ξεκίνησα να βλέπω βίντεο-δοκιμές στο youtube προτιμώ μόνο από εκεί να αντλώ πληροφορίες και να βγάζω συμπεράσματα.
Ο Marek λέει και άλλα για το Aircross που ξύνισαν τα μούτρα του. Ok. Άλλοι μπορεί να ξινίζουν με κάποια πράγματα, άλλοι να τα δικαιολογούν. Εγώ απλά παρατηρώ (ακούω/βλέπω) και βγάζω συμπεράσματα.
-
@storm said in Toyota Corolla Cross:
Δεν εμπιστεύομαι τις απόψεις τους, γιατί στην συντριπτική πλειοψηφία υποβόσκει τυφλός οπαδισμός ή/και δικαιολόγηση της αγοράς που κάνουν.
Σωστά! Αλλά δεν είναι πάντα οπαδισμός, αλλά διαφορετικές ανάγκες, ζητούμενα, προσλαμβάνουσες, ιδιοτροπίες του καθενός μας κλπ. Επίσης αλλάζουμε, άλλα κοίταζα σε ένα αμάξι στα 25 μου, άλλα στα 35 μου και άλλα τώρα. Πράγματα που με ενδιέφεραν πριν 15 χρόνια, πλέον δεν με απασχολούν και το ανάποδο. Το μόνα που έχουν μείνει σταθερά για εμένα είναι 2: αυτόματο κιβώτιο και δεν με απασχολούν οι χώροι και το μέγεθος του αυτοκινήτου. Ιδανικά, εαν είχα χρήματα θα αγόραζα το μεγαλύτερο αυτοκίνητο που θα μπορούσα, μου αρέσουν μπόλικα!!!
-
Η μάζα εχει πάντα δικιο. 1 η 5 απόψεις , η "το οδήγησε ο κουνιάδος μου και μου είπε τα καλυτέρα" δεν λένε τίποτα.
Όταν ένα αυτοκίνητο πουλάει σαν τρελο, λέει πολλά. Προφανώς βέβαια ειναι και τι αρέσει σε εσένα.
Ειναι σαν να ψάχνεις να βρεις κάπου να κάτσεις για φαι. Όταν ένα σουβλατζίδικο εχει 4.9/5 στις 1500 κριτικές, σίγουρα μια χαρά σουβλάκι θα φας. Αν βέβαια δεν σου αρέσει του σουβλάκι ε θα ψάξεις για κατι άλλο.Από εκεί και περα ειναι και οι εναλλακτικοί χιπστεράδες που παρολο που τους αρεσει το σουβλάκι δεν θα πάρουν από το πιο δημοφιλές σουβλατζίδικο γιατί δεν θέλουν να ειναι ένα με την μάζα...
-
Οι πωλήσεις μπορεί να λένε πολλά μπορεί να μη λένε και τίποτα για ένα αυτοκίνητο. Να θυμίσω ότι επί σειρά ετών πριν καμιά 20αρια χρόνια είχαν πρωτιές κάτι Atos και Accent.
-
Έχει βγάλει κανείς άκρη τη ισχύ έχει το ηλεκτρικό μοτέρ στο cc (όχι ίπποι, αλλά KW); Στο renault austral έχει 50 kw εάν αυτό τα kw σημαίνουν δείχνουν την ισχύ του. Από περιέργεια για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης...
-
@nmsm2 said in Toyota Corolla Cross:
Η αλήθεια είναι ότι στο golf δεκαετίας ο χώρος των αποσκευών είναι καλυμμένος εξ ολοκλήρου από μοκέτα. Ωστόσο, οι θόλοι στο cc είναι πλαστικοί λόγω της κυρτότητας και δεν μπορούν να καλυφθούν με μοκέτα γιατί η μοκέτα απαιτεί επίπεδη επιφάνεια όπως στο golf. Επίπεδα τα πλαϊνά δεν μπορούν να είναι στο cc για κάποιο λόγο υποθέτω είτε λόγω υβριδισμού ή για κάποιο λόγο που αγνοούμε. Οπότε μοκέτα δεν έμπαινε λογικά
Δεν ισχύει αυτό. Η μοκέτα δεν είναι ντυμμένο πλαστικό. Είναι σαν πρεσαριστή με χαρτόνι ή κάτι τέτοιο. Δεν ξέρω πως να το εξηγήσω.
Πχ
Προφανώς βέβαια και όλα αυτά είναι να χαμε να λέγαμε. Σε ότι αμάξι κι αν ψάξουμε θα βρούμε άπειρες τέτοιες γυφτιές.
Δεν έχετε καταλάβει, κάτι. Όλες οι εταιρείες πλέον, κόβουν κόστη και πουλάνε ακριβά ώστε να αυξήσουν τζίρους. Όλα τα προϊόντα (και στο σούπερ) έχουν (μυστικά) μικρύνει/κόψει τις συσκευασίες τους, ώστε να περιέχει λιγότερο προϊόν το οποίο το αγοράζεις πλέον ακριβότερα. Οι έχοντες θα γίνουν πιο... Έχοντες. Έτσι και οι αυτοκινητοβιομηχανίες κόβουν όπου μπορούν και τα πουλάνε και ακριβότερα γιατί απλά μπορούν αφού η ζήτηση έχει αυξηθεί (θεωρούμε πλέον ότι τα 35κ) είναι... αποδεκτά και μας φαίνονται και εντάξει. Δεν είναι. Απλά είναι φθηνότερα από τις επόμενες αυξήσεις. Πάρε κόσμε χαμηλοτερηες ποιοτητας προϊόντα και θα σε κάνω να πιστέψεις ότι ΚΑΙ αγοράζεις φθηνά αλλά ΚΑΙ ψιλό premium.
-
Ο Μάρεκ σε κάποια έχει δίκιο σε κάποια άλλα όχι. Και αυτός όπως όλοι σχολιάζει ανάλογα με το πως ξύπνησε. Για παράδειγμα στους χώρους που σχολιάζει το κάνει με μέτρο τον εαυτό του που είναι ψηλοκοντος και ψηλο χοντρός. Δεν χωρά εύκολα πουθενά και βγάζει μέτρια σε χώρους όλα τα αυτοκίνητα εκτός από κάτι τεράστια c suv. Αφού βρε Μάρεκ (συνεχίζω στο ίδιο μοτίβο με τον ταξιδευτή) έχεις γίνει διπαλσιος με τα χρόνια, Μάρεκ τρως και ψεύδεσαι και τρως, φυσικά δεν θα χωρας άνετα. Στο τεστ του cross έχει τέρμα κάτω το κάθισμα του οδηγού. Αποκλείεται να τον βολεύει διότι είναι κοντούλης. Αν το έχεις τέρμα κάτω η οθόνη σε εμποδίζει να κοιτάξεις μπροστα. Παρόλα αυτά με τέρμα κατω το κάθισμα του οδηγού πάει και καθετε απο πίσω και βρίσκει απλά ανεκτό τον χώρο για τον εαυτό του. Όπου αν σήκωνε το κάθισμα του οδηγού στο κατάλληλο ύψος για να οδηγεί σωστά θα είχε δύο παλάμες χώρο στα γόνατα από πισω. 1,70 κάτι είναι αλλωστε. Αλλά όχι, αυτός έκανε αυτό που εκνευρίζει τους υπόλοιπους.
Δηλαδή κάνει τέτοια περίεργα πράγματα και μετά τον κράζουν οι ιδιοκτήτες.
Είναι τύπος χαρακτήρα, που του αρέσει η αποδόμηση έστω και η τραβηγμένη από τα μαλλιά. Για αυτό λέω πως ουτε και αυτος δεν είναι τελείως αντικειμενικός
-
Έχει βγάλει κανείς άκρη τη ισχύ έχει το ηλεκτρικό μοτέρ στο cc (όχι ίπποι, αλλά KW); Στο renault austral έχει 50 kw εάν αυτό τα kw σημαίνουν δείχνουν την ισχύ του. Από περιέργεια για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης...
https://www.auto-data.net/en/toyota-corolla-cross-2.0-199hp-hybrid-ecvt-45157
113hp, ήτοι ~83kw
-
83 kW στο δίλιτρο, 70 kW στο 1,8.
Toyota Corolla Cross