-
-
Εξωπραγματική κατανάλωση για τον όγκο του.. Εγώ (με golf βενζίνη δηλαδή), κάτω από έξι μπορώ να πιάσω με ούριο άνεμο, κατωφέρεια και χωρίς να πατάω γκάζι, τσουλώντας με τη δύναμη της αδράνειας...Εάν το χαιδέψω πάω στα 7,5 και αν το πατήσω 9-10 λτ. Δίνει ρέστα ο κινητήρας..
-
@nmsm2 said in Toyota Corolla Cross:
Το golf πάντως σε νευρική οδήγηση βγάζει για πλάκα 10αρια κατανάλωση, οπότε εαν το cc με νευρική οδήγηση μένει στο 6-6,5 μάλλον ο κινητήρας τη κάνει τη δουλειά για την οποία φτιάχτηκε, δηλαδή οικονομία...εάν συγκρίνεις και τον διαφορετικό όγκο και βάρος των αυτοκινήτων (golf - cc).
Όλα βγάζουν 10+ με τέτοια οδήγηση. Το 208 (εκεί στην ίδια διαδρομή) αυτόματοβτο είχα στο 10.1. Το Πούμα το κατάφερα να ειναι στο 9. Το Σε Τριο στο 9.5. Γενικά όταν το πατήσεις ένα αμάξι καίει...η bmw του φάδερ ειναι στο 18-20 έτσι...αχαχα!
-
@monman2 said in Toyota Corolla Cross:
Πόσο φαίνεται ότι δεν έχετε εμπειρία από αλλά αυτοκίνητα πολλοί που σχολιάζεται
Τούρμπο βενζίνη όλα τα μικρα τρικύλυνδρα ιδίως στο ξεκίνημα κάνουν σαν να διαλύονται , οσα μονωτικά και κόλπα να κάνουν (βολάν διπλής μάζας ) τα κάνουν απλά πιο ακριβά στην συντήρηση. πρόσφατη εμπειρία δε από ολοκαίνουργιο kamig στην Θεσσαλονίκη 9-10 κατανάλωση ...κλάμα!
Για τούρμπο πετρέλαιο (μικρό ετσι ) αυτά κάνουν θόρυβο παντού και πάντα , ακόμα και το yaris diesel που εχω και θεωρείται αθόρυβο σχετικά κάνει πιο πολύ σε σχέση με υβριδικό "τενεκέ " καινούργιο yaris ...
δήθεν 2-3 λιγότερα , κάντα 5-6 , και δήθεν θόρυβος ....
ΔΙΑΦΩΝΩ κάθετα και αντιτάσσω στην έλλειψη εμπειρίας που μας εγκαλείς, την έλλειψη αντικειμενικότητας που έχεις!
Κατ' αρχήν, όλα τα μικρά τρικύλινδρα βενζινοκίνητα turbo δεν κάνουν σαν να διαλύονται όταν ξεκινούν. Υπάρχουν ομαλά (π.χ. Ford 1.0 Ecoboost) και λιγότερο ομαλά (π.χ. 1.0 TSi). Ακόμα και τα πιο κούφια χαμηλά, το μόνο που θέλουν είναι λίγο παραπάνω γκαζάκι στο ξεκίνημα. Επίσης σκίζουν από κατανάλωση, αν οδηγήσεις σβέλτα μεν, έξυπνα δε. Σε δύο ταξίδια από Θεσσαλονίκη προς επαρχιακές πόλεις της Μακεδονίας με τα χιλιάρια Octavia και Scala, είχα μέση κατανάλωση (μετρημένη στην αντλία) 6,0 lt/100Km.
Επίσης τα μικρά diesel (σε αυτά κατατάσσω όλους τους κινητήρες ως 1600 κ.εκ.) δεν είναι όλα εξίσου θορυβώδη. Κάποια (π.χ. Fiat 1.6 , VW 1.4 και 1.6) είναι περισσότερο και κάποια (π.χ. Ford 1.5, PSA 1.5) λιγότερο. Και βεβαίως παίζουν ρόλο και οι μονώσεις του κάθε αυτοκινήτου. Σίγουρα πάντως ακόμα και τα λιγότερο θορυβώδη δεν μπορούν να συγκριθούν όχι μόνο με τα υβριδικά, αλλά και με τα απλά βενζινοκίνητα.
-
@gatoz said in Toyota Corolla Cross:
@lap said in Toyota Corolla Cross:
Εγώ πάλι θεωρώ, ότι ο Στέφαν τα λέει κάπως υπερβολικά όχι για το αυτοκίνητο άλλο για τον εαυτό του, προσπαθεί να παρουσιάσει ένα προφίλ γρήγορου οδηγού και ότι δεν μπορεί να πηγαίνει αργά γιατί είναι σπορτίφ τύπος και γρήγορος κτλ. Κάτι που δεν αμφισβητώ φυσικά, αλλά δεν είναι ρεαλιστική προσέγγιση
Εάν πας σύμφωνα με την ροή της κυκλοφορίας φαντάζομαι θα γράφει εξαιρετικά νούμερα κατανάλωσης εάν τρέμει το πόδι σου από νευρικότητα και το πατάς στο πάτωμα λογικό είναι να κάψει.
Κατά τα άλλα είναι πολύ θετικά αυτά που λέει και έρχονται σε εναρμόνιση με άλλα τεστ που όμως τα σνομπαρατε πριν λίγες ημέρες ως διαφημιστικά γιατί δεν πιστεύετε ότι ένα toyota μπορεί να έχει καλό πλαισιο και αναρτήσεις. Το ίδιο και στο ecvt, όπου πάλι γράψατε για διαφημιστικά άρθρα στις δηλώσεις ότι βελτιώθηκε και μοιάζει πλέον αρκετά με απλό αυτόματο.
μερικοι εχουν καλυτερα πραγματα να σκεφτουν ή πιο πιεστικα να ασχοληθουν απο το να ασχολουνται εαν θα καψει 4.9 ή 7 λιτρα στα εκατο....
απο την εξαιρετη καταναλωση μεχρι τη πικρα ειναι ελαχιστες οι εργατωρες που πρεπει καποιος να εργαστει ετησια για να καλυψει τη διαφορα. εαν βεβαια εχει χρονο να μετρησει και βοστρυχους, οκ, ας κανει οικονομια, αλλιως η χασουρα ειναι μεγαλυτερη και μονο απο την αποσπαση προσοχης για λιγα σεντσια.Θα σου δώσω την απάντηση που σου δίνει ο ταξιδευτής περί εταιρικών εξόδων. Μη με κάνεις γιατί δεν το θέλω. Χοντρικά εάν γράφεις 4 άρια ή 7αρια εάν δηλαδή δεν πατάς ένα υβριδικό ή όχι στα 20000 χλμ είναι 1000 ευρώ/έτος η διαφορά. Εάν έχεις δάνεια, τόκους, φοιτητές, ηλικιωμένους να θρέψεις, τα κοιτας και αυτά. Μη με κάνεις και γίνω πάλι ο κακος του φόρουμ και μου λένε πως κουράζω.
Είδατε τι γίνεται με τα στεγαστικά; 100 ευρώ πάνω πήραν στις δόσεις με κυμαινόμενο!!! -
@fanis75 said in Toyota Corolla Cross:
Χαίρομαι....γιατί όταν δοκιμάζω και γράφω είμαι αντικειμενικός....πάντα!!!
Εκτός αν κρίνεις VW και DSG...
-
Ε σίγα. Βάζεις 20-30 ευρώ παραπάνω τη μέρα το airbnb το καλοκαίρι και τα βγαλες.
Btw ακομα δεν έχω βρει σοβαρό vin decoder. Έχω κρατήσει το vin του εκθεσιακού style skyview για να το τσεκάρω αλλά δε με βάζει στο toyota-tech με τα credentials του ΜyT.
-
@stefan147 said in Toyota Corolla Cross:
Ε σίγα. Βάζεις 20-30 ευρώ παραπάνω τη μέρα το airbnb το καλοκαίρι και τα βγαλες.
Δίνεις το σπίτι σου ως rbnb;
-
@harisma23 said in Toyota Corolla Cross:
Λοιπόν επειδή το ψάχνω πολύ έχει αλλάξει και αυτό.... Εάν παρατηρήσετε στα μικρά μοντέλα όπως το fabia αλλάζει πάρα πολύ πιο αργά και μαλακά από ότι παλαιότερα.... Ο δείκτης του στροφόμετρου δεν κάνει αυτές τις απότομες πλέον αλλαγές, γιατί άραγε;
-
Αν εννοείς την κύρια κατοικία μου, η απάντηση είναι όχι. Αλλά πήρα σπίτι (και) για τέτοια χρήση.
-
Εάν παίζουν τόσα φράγκα γιατί διαβάζω για αγορά διαμερίσματος για airbnb, συνεχείς αλλαγές αυτοκινήτων, γιατί να παραγγείλεις και να ασχολήθείς με cc αφού έχει χάλια πλαστικά και δεν ενδιαφέρει η οικονομία - κινητήρας. Με 50.000 ευρώ αγοράζεις πολυτελέστατο αμάξι με καλή ροπή να το απολαύσεις.
-
Ρητορικο ερωτημα....
Με τιμες βενζινης 1.6 1.7/lt (οσο κοστιζε το 2021 δλδ)
Ποσοι θα εβαζαν σαν προτεραιοτητα το CC και δεν θα εβαζαν στην κορυφη αυτοκινητα με αυταποδεικτη ποιοτητα ...χωρις βουητα.....? -
Βασικά ρε Στέφαν ελεγξες αν όντως είναι ιαπωνικό;
-
Ναι ξεκινάει από J το vin. Δεν υπήρχε περίπτωση να ίσχυε κάτι διαφορετικό.
-
@anergos13 said in Toyota Corolla Cross:
Ρητορικο ερωτημα....
Με τιμες βενζινης 1.6 1.7/lt (οσο κοστιζε το 2021 δλδ)
Ποσοι θα εβαζαν σαν προτεραιοτητα το CC και δεν θα εβαζαν στην κορυφη αυτοκινητα με αυταποδεικτη ποιοτητα ...χωρις βουητα.....?Δεν αλλάζει κάτι. Στο υποθετικό αυτό σενάριο το ΨΨ θα είχε 27-28Κ οπότε πάλι την ίδια ζήτηση θα είχε. Δεν είναι η κατανάλωση από μόνη της που το κάνει ενδιαφέρον ως πρόταση.
-
Πίστευα μηπως και μας έστειλαν κανένα ταϊλανδεζικο μόνο για τις εκθέσεις και τα τεστς πριν γίνουν οι παραγγελίες μιας και εκεί ξεκίνησε η παραγωγή νωρίτερα.
Τελικά καταλήγουμε πως όντως είναι επιτηδευμένα πιο φθηνή στην αίσθηση ποιότητας από την Ευρωπαϊκή corolla hatch, ακριβώς για να αφήσει κενό ανάμεσα στην lexus.
-
@harisma23 said in Toyota Corolla Cross:
Και εκεί αντικειμενικός είμαι, αυτά ειναι χρέπια....δεν φταίω εγώ!!
ΥΓ: όποτε έχω γράψει για vag, θετικά σχόλια ως επι το πλείστον έχω γράψει, εαν θυμάσαι. Για το DSG επίσης λέω ότι εμένα δεν μου αρέσει το πως λειτουργεί και δεν το θεωρώ αυτόματο κιβώτιο αλλά απάτη...δικό μου θέμα αυτό όμως. Και το Καμι μου άρεσε και το Αρόνα. Και τα περισσότερα που έχω οδηγήσει...αλλά δεν είναι κάτι φοβερό, είναι στον Μ.Ο.με κάποια πολύ θετικά στοιχεία!
-
@iceman7 said in Toyota Corolla Cross:
@tkin73 said in Toyota Corolla Cross:
Μπράβο τίμια η τοποθέτηση σου ειδικά αφού έχεις προχωρήσει σε παραγγελία! Οι περισσότεροι θα θεοποιουσαν την επιλογή τους.
Επιβεβαιώνεις και εσύ την αστεία συναρμογή και το δικό μου σχόλιο που όπου κοιτούσες έβγαζες λαγό κακής διαχείρισης υλικών ! Όταν τα έγραφα εγώ οι περισσότεροι ή δεν τα έβλεπαν ή τα θεωρούσαν τρομερές υπερβολές! Τώρα που τα γράφεις εσύ που θα ψωνίσεις θα τα λάβουν λίγο πιο σοβαρά!
Το καλό με εσένα είναι ότι έχεις την δυνατότητα και μπράβο σου να ξεφορτωνεσαι εύκολα αμάξια.
Ενθαρρυντικά τα σχόλια για το οδηγικό κομμάτι αναμενόμενο το σχόλιο για την κατανάλωση. Χωρίς το μυαλό σου στο Γκάζι διαρκώς και στην βελόνα λειτουργίας δεν πετυχαίνεις νούμερα. Αν απλά οδηγείς θα κάψεις παραπάνω...Ρε συ εσυ χρησιμοποιείς την κριτική που εγραψε για θέματα που εν μερει είναι και υποκειμενικά για να το πας στην άλλη άκρη...
Μην τα ξεχειλώνουμε ουτε από τη μία ουτε απο την άλλη πλευρα.
Ειδικά το boldαρισμένο ΔΕΝ στέκει με την καμία! Θα μπορουσε να το χαρακτηρίσει κανείς ακόμα και (με συγχωρείς για τη διατύπωση) κακοπροαίρετο!Στην τελική, μετά απο τα τοσα χρονια που ασχολουμαι και γράφω σε αυτοκινητικά φόρα, πολλά θέματα - ειδικά σε μια εποχή που δεν βγαίνουν πια αντικειμενικά κακα αυτοκίνητα - είναι θέματα εμπειριών και τι αμαξιών είχες ή οδηγουσες πριν.
Δηλαδη αυτά που ενοχλουν το συνονόματο που οδηγεί σημερα το Χ αμάξι, μπορεί να μην είναι καν αξιο αναφοράς για κάποιον που οδηγεί ένα κουρασμένο αμαξι 15-20 ετών ή ένα μικροτερης κατηγορίας!Φυσικά πάντα μπαίνει στο παιχνιδι και το θέμα στηριξης της επιλογής του καθενός, αλλά και ο μηδενισμός από την αλλη δεν προάγει τη συζήτηση.
Δεν νομίζω να μηδένισα την κριτική επειδή είπα ότι αν δεν έχεις το νου σου στο Γκάζι δεν πρόκειται να δεις τα νούμερα που ακούς! Αυτό είναι αυτονόητο σε όλα τα αμάξια. Στα τούρμπο βενζίνης πιο έντονο , στα υβριδικά ακολουθεί και πιο λίγο αφορά τα ντίζελ.
Τώρα που είδες την καλοπροαίρετη κριτική δεν ξέρω.... -
@stefan147 said in Toyota Corolla Cross:
Btw ακομα δεν έχω βρει σοβαρό vin decoder. Έχω κρατήσει το vin του εκθεσιακού style skyview για να το τσεκάρω αλλά δε με βάζει στο toyota-tech με τα credentials του ΜyT.
Θελει εγγραφή το toyota-tech, δεν ισχύουν τα credentials του MyT. Εαν θες στέιλε μου vin να τσεκάρω και εγώ. Γιατι στο δικό μου βρηκα τα πάντα...μέχρι και εαν έχει μαλακές ή σκληρές επενδύσεις στις πίσω πόρτες γράφει!!!
-
@nmsm2 said in Toyota Corolla Cross:
Εάν παίζουν τόσα φράγκα γιατί διαβάζω για αγορά διαμερίσματος για airbnb, συνεχείς αλλαγές αυτοκινήτων, γιατί να παραγγείλεις και να ασχολήθείς με cc αφού έχει χάλια πλαστικά και δεν ενδιαφέρει η οικονομία - κινητήρας. Με 50.000 ευρώ αγοράζεις πολυτελέστατο αμάξι με καλή ροπή να το απολαύσεις.
Α δεν ξέρω γιατί δημιουργείται τέτοια εντύπωση. Ούτε φράγκα παίζουν ούτε τίποτα. Αλλά και να έπαιζαν δε νομίζω ότι ενδιαφέρει κανέναν. Για την ιστορία έχω ξαναπεί ότι έαν είχα 50Κ για αμάξι της συζύγου τότε προφανώς και δε θα έπαιρνα ΨΨ αλλά κάτι σε 3008 ή DS7 plug-in. Ή ακόμα καλύτερα Tonale, αν βγει η plug-in σ' αυτά τα λεφτά που δεν το νομίζω.
Toyota Corolla Cross