-
@fanis75 said in Toyota Corolla Cross:
@criuser said in Toyota Corolla Cross:
Οταν δεν πουλάνε οι δίλιτρες μπεμβέ, πως θα πουλήσει η Τογιότα ?
Γιατι οι 2λιτρες bmw καινε τα διπλάσια και έχουν 3-4 φορές πάνω το κόστος συντήρησης ώς μεταχειρισμένα...απλό είναι!
Και όπως λεει και ο @nmsm2 πρόσφατα ήμουν Μιλάνο και μου έκαντε τρομερή εντύπωση το πόσα ελάχιστα Ιταλικά αμάξια είδα και αυτά ήταν κυρίως 500ακι. Ελάχιστες Alfa Romeo....κυρίως Τογιότα/Λέξους και Πρίμια Γερμανικά. Και κάποια ηλεκτρικά....
Εχεις παραδείγματα πώλησης διλιτρων τογιοτα προσφατα;
Γιατι αν εξαιρέσεις το RAV δεν εβγαιναν τα τελευταια χρονια μοντέλα διλιτρα για να έχουμε μετρο συγκρισης.
Τα προσφατα corolla και chr είναι μαλλον νέα για να εχουν αγορά μτχ!Οσον αφορά τις bmw και επειδή εγω ανεφερα το παραδειγμα εξαρχής, το έκανα συγκρινοντας δίλιτρη Χ1 με 1500 Χ1.
Που ο άλλος θα παει να παρει αβλεπι τη 1500 με τα 140 αλογα και τον 3κυλινδρο, αντί της διλιτρης - τετρακίνητης συνήθως - με τα 192 αλογα και τον 4κυλινδρο και κατανάλωση σχεδον παρόμοια (επειδή ο 3κυλινδρος ζορίζεται περισσότερο) ...Αυτο το παράδειγμα ΙΔΙΟΥ αυτοκινήτου, δείχνει το ψυχολογικό του Ελληνα με το διλιτρο!
-
@stefan147 said in Toyota Corolla Cross:
@iceman7 said in Toyota Corolla Cross:
@criuser said in Toyota Corolla Cross:
Πραγματικά ευτυχώς που τα έγραψε ο παγωμένος, γιατί έχετε αρχίσει τις αγιογραφίες...
Αρχικά μεταπώληση ΔΙΛΙΤΡΗΣ Τογιότα, απλά ΠΟΤΕ. Ισως σε 1-2 χρόνια από τότε που θα το βάλεις αγγελία.
Btw δεν είχα ποτέ πρόβλημα να πουλήσω 2λιτρο. Το δε Rav ΜΚ2 μοντ 2005 με 19.000χλμ που το βρήκα το 2018 για να το χουμε στο εξοχικό δε μπορείτε να φανταστείτε πόσοι το χουν ζητήσει. Και έχει 630€ τέλη, αμάξι που κοντεύει 20ετια! Αυριο αν το βγάλω αγγελία στα 8Κ (το πήρα 9Κ) θα φύγει σ' ένα μηνα μαξ.
Οταν το RAV mk3 το πήρα 36 και το πουλησα στα 7,5 χρόνια με 45000 χλμ στα 9500 ελα πες μου για απομείωση...
Το ότι το παιδι που το πήρε 9500 από εμενα μπορει ακόμα και σήμερα (15 χρόνια μετά την αρχική αγορά) να το δώσει 7-8 δεν έχει σχεση!Το διλιτρο στην Ελλάδα έχει μπει ως κακό στο υποσυνείδητο!
Ξεκινάς πάντα αρνητικα, ανεξαρτήτως τεκμηρίων, ΦΠ κλπ!Άρα το σκότωσες, δεν το πούλησες. Επίσης εάν μιλάμε για εποχή βαθιάς κρίσης τότε μιλάμε για μία εντελώς στρεβλή αγορά, δε ισχύουν αυτά τώρα. Το Q5 από 61Κ αγορά το έδωσα 22Κ, σχεδόν 9 χρονών και 160.000χλμ. Τα Cupra που έχουν βγει στο car την τελευταία 2-3ετια που παρακολουθώ επίσης φεύγουν εύκολα και σε πολύ καλά λεφτά.
2014 η πώληση! Η μεση τιμή αγοράς ήταν 8 χιλιάδες τότε και το εδώσα 9500 επειδή το εκτιμησε για την κατασταση του ο αγοραστής!
Τότε εδινες αλλωστε 660 για ΤΚ και 440 για ΦΠ...Τώρα τουλαχιστον έχεις μόνο το ΦΠ...οποτε τα λεφτα που θα πληρωνε στο κρατος τότε ο αγοραστης, τα παιρνει ο πωλητης.. αυτη ειναι η βασικη διαφορά σημερα στα διλιτρα!
-
Αυτο το παράδειγμα ΙΔΙΟΥ αυτοκινήτου, δείχνει το ψυχολογικό του Ελληνα με το διλιτρο!
Θα έλεγα ότι δείχνει και πολλά άλλα, ειδικά στο συγκεκριμένο παράδειγμα. Γιατί ο μεσος αγοραστής (μην κοιτάς από εσένα και το κλαμπ) κοιτάω το σήμα και δεν έχει καμία σχέση με τα θετικά των bmw...οπότε του είναι αδιάφορο κινητήρες, μετάδοση κλπ, αρκεί να γράφει bmw. Οποιος εκτιμάει το αυτοκίνητο για αυτό που είναι, ξέρει τι να αγοράσει.
-
Γενικώς για οτιδήποτε εκεί έξω πάντα υπάρχει αγοραστής. Οι περισσότεροι κρίνουν εξ ιδιών και αδυνατούν δουν πέρα από τη δική τους λογική και τα δικά τους κριτήρια και έτσι γιγαντώνουν προβλήματα που στην ουσία δεν υπάρχουν. Με άλλα λόγια σιγά μην κάτσω να σκάσω για τον αν και πόσο θα πουληθεί το 2λτ σε 5 χρόνια που μπορεί στο μεταξύ να χουμε γίνει αστερόσκονη από καμιά μπόμπα του ρωσομαλάκα.
-
@dublin said in Toyota Corolla Cross:
Ποια Κηφισιας;! Δεν σας έρχονται στα feed κάθε μέρα "μποτιλιάρισμα χιλιομέτρων";!
Ανοίγεις από το φανάρι στο Υγεία μέχρι τη γέφυρα, και μετά πλακωνεσαι στα φρένα, 0-40μ δηλαδή το πολύ! Εκτός αν είσαι νυχτοφύλακας, οπότε όλη η Αθήνα σου ανήκει..
Μαρουσι - Σύνταγμα μέσω Κηφισιας ....
ΜΩΤ καροτσιου σουπερ μαρκετ, χρονοι χελώνας....
Ατσάλωμα καθημερινά! -
Γενικώς για οτιδήποτε εκεί έξω πάντα υπάρχει αγοραστής. Οι περισσότεροι κρίνουν εξ ιδιών και αδυνατούν δουν πέρα από τη δική τους λογική και τα δικά τους κριτήρια και έτσι γιγαντώνουν προβλήματα που στην ουσία δεν υπάρχουν. Με άλλα λόγια σιγά μην κάτσω να σκάσω για τον αν και πόσο θα πουληθεί το 2λτ σε 5 χρόνια που μπορεί στο μεταξύ να χουμε γίνει αστερόσκονη από καμιά μπόμπα του ρωσομαλάκα.
Στεφανε να ξεκαθαρίσω οτι ειμαι μαζί σου στην ορθολογική αναλυση που κάνεις και με τον πινακα το δειχνεις και ευγλωττα.
Εγω το ψυχολογικό της αγέλης τονίζω σε σχέση με το δίλιτρο!Εγώ προσωπικά δεν προχωράω για το cc τώρα και γι αυτό το ψυχολογικό αλλά και γιατι εγώ σημερα δεν θέλω αμαξι και γιατι η γυναίκα μου (που θα ήθελε καινουργιο) δεν μπορεί να οδηγεί τέτοιο μεγαλο και ακριβό αμαξι στις διαδρομές που κανει καθημερινά ακόμα και ο θηλυκός Σουμάχερ να ήταν!
-
Αυτό το εξελακι που υπάρχει;
Το έκανε ο Στέφαν;
-
@lap said in Toyota Corolla Cross:
Αυτό το εξελακι που υπάρχει;
Το έκανε ο Στέφαν;
Τόση κουβέντα έχει πέσει, που ήσουν;
-
σαν
Α δεν το είδα.
Γιατί έπεσε κουβέντα; Είπαμε είναι εξαιρετικό vfm το cc.
Η μόνη συζήτηση κατά εμέ είναι τα κυβικά και αν θα κάνεις χρήση τα 200 άλογα
Μόνο αυτό. -
Μην συγκρίνετε μεταπώληση συμβατικό 2.000 κυβικών με υβριδικό 2.000 κυβικών. Το Βου 'φεύγει' πιο εύκολα. Όχι τόσο εύκολα όσο ένα συμβατικό πχ 1600 κυβικών βέβαια.
Αν δε το πουλήσεις στη 10ετία , οπότε δεν έχει φπ και το τεκμήριο υποδιπλασιάζεται, το υβρίδιο θα φύγει πολύ εύκολα. -
Μα, τα σημερινά δίλιτρα δεν έχουν άμεση σχέση με τα προ του 11 δίλιτρα, στην αντιμετώπιση από το κράτος. Βασικά , εννοείται ότι είναι επίφοβα και εννοείται ότι πάντα θα την "τρώνε" πρώτα, αλλά ένα Rav του 2005 και καίει πολύ περισσότερα και θα πληρώνει για πάντα τα 630 , ενώ το CC θα πληρώνει λίγα τέλη ( δε ξέρω πόσα ) και αν πουληθεί στην 5ετία , νομίζω το μισό πλέον φόρο πολυτελείας. Δεν είναι το ίδιο τραγικά τα δεδομένα.
-
@civil357 said in Toyota Corolla Cross:
Μα, τα σημερινά δίλιτρα δεν έχουν άμεση σχέση με τα προ του 11 δίλιτρα, στην αντιμετώπιση από το κράτος. Βασικά , εννοείται ότι είναι επίφοβα και εννοείται ότι πάντα θα την "τρώνε" πρώτα, αλλά ένα Rav του 2005 και καίει πολύ περισσότερα και θα πληρώνει για πάντα τα 630 , ενώ το CC θα πληρώνει λίγα τέλη ( δε ξέρω πόσα ) και αν πουληθεί στην 5ετία , νομίζω το μισό πλέον φόρο πολυτελείας. Δεν είναι το ίδιο τραγικά τα δεδομένα.
Ψυχολογικό ειναι το θέμα... οχι ορθολογικό! Προφανως και δεν συγκρινονται τα κοστη και οι καταναλώσεις αλλά οταν εχεις καει στο χυλό φυσας και το γιαουρτι...
Αν θυμασαι επί Καραμανλη του Ραφηνάτου ειπαν 2000 κυβικά χωρις τεκμηρια και ΤΚ 300 ευρώ!Και μετά ήρθαν οι μελισσες και γιναμε πουτανες πολυτελειας με 1000 ευρώ με το καλημερα πάγια κόστη διλιτρου καθε χρόνο!
Εσενα σου εγγυαται κανεις οτι δεν θα τους ξανακαυλώσει να χαρατσώσουν τα κυβικά ; Ευκολος στόχος, λαϊκιστικά παιζει ανετα (τα πήραμε από τους έχοντες) κλπ.
Μην το σκεφτεστε ορθολογικά οτι αλλοι ειναι οι έχοντες και με άλλα μέσα τους βρίσκεις!
Οποιος εχει μιλησει με στελεχος του ΥΠΟΙΚ που τα εισηγείται αυτά τα μέτρα ξέρει οτι υπάρχει τοίχος και τελειωνει η λογική!
Οποτε μπορει σημερα να πληρωνω 440 το χρόνο αλλά εχω στόχο πάνω μου με ένα διλιτρο!
Και αυτό το ξέρει και το φοβάται και ο μελλοντικός υποψηφιος αγοραστης του μτχ! -
Ψυχολογικό ειναι το θέμα... οχι ορθολογικό! Προφανως και δεν συγκριονονται τα κοστη και οι καταναλώσεις αλλά οταν εχεις καει στο χυλό φυσας και το γιαουρτι...
Αν θυμασαι επί Καραμανλη ραφηνάτου ειπαν 2000 κυβικά χωρις τεκμηρια και ΤΚ 300 ευρώ!Και μετά ήρθαν οι μελισσες και γιναμε πουτανες πολυτελειας με 1000 ευρώ με το καλημερα!
Εσενα σου εγγυαται κανεις οτι δεν θα τους ξανακαυλώσει να χαρατσώσουν τα κυβικά ; Ευκολος στόχος, λαικιστικά παιζει ανετα (τα πήραμε από τους έχοντες) κλπ.
Μην το σκεφτεστε ορθολογικά οτι αλλοι ειναι οι έχοντες και με άλλα μέσα τους βρίσκεις!
Οποιος εχει μιλησει με στελεχος του ΥΠΟΙΚ που τα εισηγείται αυτά τα μέτρα ξέρει οτι υπάρχει τοίχος και τελειωνει η λογική!
Οποτε μπορει σημερα να πληρωνω 440 το χρόνο αλλά εχω στόχο πάνω μου με ένα διλιτρο! Και αυτό το ξέρει και ο μελλοντικός υποψηφιος αγοραστης του μτχ!Είμαι από τους καμμένους , και θα είμαι για καιρό , καταλαβαίνω απόλυτα τι γράφεις και δεν έχω τίποτα να γράψω για να ανατρέψω τα γραφόμενά σου. Ειλικρινά , δεν έχεις κανένα άδικο.
Προσωπικά , αφού ο βρεγμένος τη βροχή δε τη φοβάται, δεν έχω ιδιαίτερο πρόβλημα , αν μου άρεσε ένα όχημα με 2000 κυβικά να το αγοράσω. Υπόψιν δεν συγκρίνω την οικονομική επιφάνεια κανενός , απλά ναι μεν θα με κρατούσε πίσω , αλλά θα την έκανα την υπέρβαση. Αλλά όπως γράφω αυτό είναι μόνο προσωπική μου λόξα , οπότε καταλαβαίνω απόλυτα τον αντίλογο.
-
Άσχετο, αλλά στο νήμα του CX-30 είχε παιχτεί το ίδιο δράμα;
-
@netgeo said in Toyota Corolla Cross:
Άσχετο, αλλά στο νήμα του CX-30 είχε παιχτεί το ίδιο δράμα;
Ποσο πιθανή προοπτική θα ήταν η αγορά ενος σκέτου διλιτρου βενζίνης για να γίνεται αντιστοιχη κουβέντα;
-
Ψυχολογικό ειναι το θέμα... οχι ορθολογικό! Προφανως και δεν συγκριονονται τα κοστη και οι καταναλώσεις αλλά οταν εχεις καει στο χυλό φυσας και το γιαουρτι...
Αν θυμασαι επί Καραμανλη ραφηνάτου ειπαν 2000 κυβικά χωρις τεκμηρια και ΤΚ 300 ευρώ!Και μετά ήρθαν οι μελισσες και γιναμε πουτανες πολυτελειας με 1000 ευρώ με το καλημερα!
Εσενα σου εγγυαται κανεις οτι δεν θα τους ξανακαυλώσει να χαρατσώσουν τα κυβικά ; Ευκολος στόχος, λαικιστικά παιζει ανετα (τα πήραμε από τους έχοντες) κλπ.
Οποτε μπορει σημερα να πληρωνω 440 το χρόνο αλλά εχω στόχο πάνω μου με ένα διλιτρο! Και αυτό το ξέρει και ο μελλοντικός υποψηφιος αγοραστης του μτχ!Είμαι από τους καμμένους , και θα είμαι για καιρό , καταλαβαίνω απόλυτα τι γράφεις και δεν έχω τίποτα να γράψω για να ανατρέψω τα γραφόμενά σου. Ειλικρινά , δεν έχεις κανένα άδικο.
Προσωπικά , αφού ο βρεγμένος τη βροχή δε τη φοβάται, δεν έχω ιδιαίτερο πρόβλημα , αν μου άρεσε ένα όχημα με 2000 κυβικά να το αγοράσω. Υπόψιν δεν συγκρίνω την οικονομική επιφάνεια κανενός , απλά ναι μεν θα με κρατούσε πίσω , αλλά θα την έκανα την υπέρβαση. Αλλά όπως γράφω αυτό είναι μόνο προσωπική μου λόξα , οπότε καταλαβαίνω απόλυτα τον αντίλογο.
Ακριβώς αυτό. Όσοι έχουμε ζήσει το 300 --> 1100€ ΜΟΝΟ για να το χω να υπάρχει πινακιδωμένο, τώρα τα 440€ μας φαίνονται χαρτζιλίκι.
-
Ασχετο...νόμιζα γλίτωσα την κωλοδιάσταση του Ψ4 στα λάστιχα αλλά τελικά του ΨΨ είναι ακόμα χειρότερα. Δεν υπάρχει τίποτα κάτω από 650€! Τόσα δίνω για UUHP λάστιχα στο Seat και μάλιστα μετά τις ανατιμήσεις.
-
Άραγε το 5/1 που διαφημίζουν μέχρι και σήμερα όλοι οι αντιπρόσωποι ως χρόνο παράδοσης είναι δεσμευτικό ή ενδεικτικό; Δηλαδή εάν γίνει σήμερα παραγγελία θα παραδοθεί μέχρι 5/1, στις 5/1 ή μάλλον στις 5/1; Γιατί εάν είναι ενδεικτικό και σε ένα μήνα μας πουν μείωση παραγωγής ή οτιδήποτε ξαφνικά θα γίνει 12μηνο. Είμαι στο όριο να κάνω την παραγγελία
-
Εδώ μέσα περιμένεις δεσμευτική απάντηση για ένα θέμα διμερούς συμφωνίας με άλλον;
-
@nmsm2 said in Toyota Corolla Cross:
Άραγε το 5/1 που διαφημίζουν μέχρι και σήμερα όλοι οι αντιπρόσωποι ως χρόνο παράδοσης είναι δεσμευτικό ή ενδεικτικό; Δηλαδή εάν γίνει σήμερα παραγγελία θα παραδοθεί μέχρι 5/1, στις 5/1 ή μάλλον στις 5/1; Γιατί εάν είναι ενδεικτικό και σε ένα μήνα μας πουν μείωση παραγωγής ή οτιδήποτε ξαφνικά θα γίνει 12μηνο. Είμαι στο όριο να κάνω την παραγγελία
Όταν κάνει την παραγγελία το βγάζει στο σύστημα. Τώρα αν μας παραμυθιαζουν είναι άλλο ζήτημα. Για πιο νωρίς μου είπαν όχι για πιο αργά. Σε κάθε περίπτωση μια δέσμευση ενός ποσού των €1,500 είναι. Το κάνεις αν σε ενδιαφέρει και βλέπεις στην πορεία.
Toyota Corolla Cross