-
Καλή εβδομάδα στην παρέα!
Έχεις κανείς νεότερα για παραγωγές/παραδόσεις? Εμείς που παραγγείλαμε Σεπτέμβριο, θα πάμε διακοπές με καινούργιο αυτοκίνητο ή θα παραλάβουμε με την έναρξη των σχολείων?
-
@gnikolas82 said in CITROEN C4 III mod 2021:
Έχεις κανείς νεότερα για παραγωγές/παραδόσεις? Εμείς που παραγγείλαμε Σεπτέμβριο, θα πάμε διακοπές με καινούργιο αυτοκίνητο ή θα παραλάβουμε με την έναρξη των σχολείων?
Θα πάτε το γιο στο κέντρο στράτευσης με νέο αυτοκίνητο.
-
@andreast-0 said in CITROEN C4 III mod 2021:
@tkin73 said in CITROEN C4 III mod 2021:
Καλοταξιδο συγχαρητήρια για την τολμηρή σου επιλογή ειδικά αφού δεν έχεις οικιακή θέση στάθμευσης.
Αυτό με τις δωρεάν φορτίσεις τις προτεργια αφορά μόνο την Αθήνα; Πόσες είναι ; Και όντως τζάμπα; Είναι κίνηση μάρκετινγκ;Είναι μόνο στην Αθήνα, δυστυχώς. Υπάρχουν συνολικά 26 σημεία σε όλην την Αθήνα. Είναι εντελώς δωρεάν για το 2022 και πραγματικά δουλεύουν χωρίς πρόβλημα. Το συνδέεις και φορτίζεις, χωρίς να σου ζητάει κωδικούς, εγγραφές, προσωπικά στοιχεία κ.λπ. Και μάλιστα υπάρχει εφαρμογή στο κινητό, που σου δείχνει αν είναι κατειλημμένο. Τα μόνα μειονεκτήματα είναι ότι η μία θέση είναι συνήθως κατειλημμένη από παρκαρισμένα αυτοκίνητα και ότι υπάρχουν αρκετοί ενδιαφερόμενοι για φόρτιση.
Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείς να δεις εδώ: https://ypodomes.com/deite-ta-25-nea-simeia-fortisis-ochimaton-se-19-perioches-tis-athinas/
Χάρτης με τα σημεία φόρτισης εδώ: https://protergiacharge.gr/charge-map/Μαλιστα ενδιαφερον. Αφορά κυρίως το κεντρο της αθηνας αλλα κάτι είναι και αυτο. Φυσικα για να κάνεις χρηση του στην δικη μου λογικη πρεπει να είσαι κατοικος της περιοχης του σημειου φορτισης. Αλλιως τι θα κάνεις θα παίρνεις το αμαξι θα το αφηνεις για 4 ωρες θα καθεσαι να πινεις καφε 4 ωρες ή θα επιστρεφεις στην δουλεια σου με ταξι μεχρι να φορτίσει και ξανα το ιδιο ? ακομα και ΣΚ να το κάνεις που υποτίθεται εχεις ελευθερο χρονο είναι μεγαλη σπαταλη χρονου. Μόνο αν ηταν στην περιοχή μου εστω και 1-2χλμ αποσταση θα το επέλεγα με την λογική να κάνω και το περπάτημα μου. Φυσικά αυτά ειναι όπως βολευουν τον καθένα. Αλλα είναι αυτό που λεμε πολυ πρωιμο ακόμα για εδω όταν δεν μπορεις να βολευτείς ουτε στο κεντρο της Αθηνας...δεν συζητάμε να γίνουν τα 200-300 ηλεκτρικα που κυκλοφορουν στην αθηνα 2000-3000 μετα οι υποδομες αυτές δεν φτάνουν για τίποτα...και φυσικα αν γινουν τοσα απλα θα σταμητήσει η εταιρεια να προσφερει δωρεαν την φορτιση.
-
@antonakis said in CITROEN C4 III mod 2021:
Θα πάτε το γιο στο κέντρο στράτευσης με νέο αυτοκίνητο.
Εμείς δηλαδή που παραγγείλαμε Μάρτιο '22, προλαβαίνουμε δεν προλαβαίνουμε να τον βγάλουμε γαμπρό με το C-cross...
-
Νομίζω ότι όσοι παραγγείλανε μετά το καλοκαίρι του 2021, θα πρέπει να υπολογίζουν πάνω κάτω 10 μηνες για την παράδοση. Τουλάχιστον για τα συμβατικά βενζίνης και πετρελαίου.
-
@stefan147 said in CITROEN C4 III mod 2021:
Νομίζω ότι όσοι παραγγείλανε μετά το καλοκαίρι του 2021, θα πρέπει να υπολογίζουν πάνω κάτω 10 μηνες για την παράδοση. Τουλάχιστον για τα συμβατικά βενζίνης και πετρελαίου.
Θεωρητικά πάντως, αν ήταν να παραλάβω Ιούλιο, θα μου είχαν δώσει ημερομηνία παραγωγής Ιουνίου (όπως και σε άλλο παλικάρι στο forum).
Άρα, πάμε να περάσουμε το 10μηνο και βλέπουμε... -
Καλοταξιδο συγχαρητήρια για την τολμηρή σου επιλογή ειδικά αφού δεν έχεις οικιακή θέση στάθμευσης.
Αυτό με τις δωρεάν φορτίσεις τις προτεργια αφορά μόνο την Αθήνα; Πόσες είναι ; Και όντως τζάμπα; Είναι κίνηση μάρκετινγκ;Είναι μόνο στην Αθήνα, δυστυχώς. Υπάρχουν συνολικά 26 σημεία σε όλην την Αθήνα. Είναι εντελώς δωρεάν για το 2022 και πραγματικά δουλεύουν χωρίς πρόβλημα. Το συνδέεις και φορτίζεις, χωρίς να σου ζητάει κωδικούς, εγγραφές, προσωπικά στοιχεία κ.λπ. Και μάλιστα υπάρχει εφαρμογή στο κινητό, που σου δείχνει αν είναι κατειλημμένο. Τα μόνα μειονεκτήματα είναι ότι η μία θέση είναι συνήθως κατειλημμένη από παρκαρισμένα αυτοκίνητα και ότι υπάρχουν αρκετοί ενδιαφερόμενοι για φόρτιση.
Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείς να δεις εδώ: https://ypodomes.com/deite-ta-25-nea-simeia-fortisis-ochimaton-se-19-perioches-tis-athinas/
Χάρτης με τα σημεία φόρτισης εδώ: https://protergiacharge.gr/charge-map/Μαλιστα ενδιαφερον. Αφορά κυρίως το κεντρο της αθηνας αλλα κάτι είναι και αυτο. Φυσικα για να κάνεις χρηση του στην δικη μου λογικη πρεπει να είσαι κατοικος της περιοχης του σημειου φορτισης. Αλλιως τι θα κάνεις θα παίρνεις το αμαξι θα το αφηνεις για 4 ωρες θα καθεσαι να πινεις καφε 4 ωρες ή θα επιστρεφεις στην δουλεια σου με ταξι μεχρι να φορτίσει και ξανα το ιδιο ? ακομα και ΣΚ να το κάνεις που υποτίθεται εχεις ελευθερο χρονο είναι μεγαλη σπαταλη χρονου. Μόνο αν ηταν στην περιοχή μου εστω και 1-2χλμ αποσταση θα το επέλεγα με την λογική να κάνω και το περπάτημα μου. Φυσικά αυτά ειναι όπως βολευουν τον καθένα. Αλλα είναι αυτό που λεμε πολυ πρωιμο ακόμα για εδω όταν δεν μπορεις να βολευτείς ουτε στο κεντρο της Αθηνας...δεν συζητάμε να γίνουν τα 200-300 ηλεκτρικα που κυκλοφορουν στην αθηνα 2000-3000 μετα οι υποδομες αυτές δεν φτάνουν για τίποτα...και φυσικα αν γινουν τοσα απλα θα σταμητήσει η εταιρεια να προσφερει δωρεαν την φορτιση.
Σίγουρα δεν βασίζεται κανείς αποκλειστικά στο δίκτυο της Protergia. Απλά είναι μια από τις υπάρχουσες δυνατότητες. Ούτως ή άλλως, η δωρεάν φόρτιση έχει ημερομηνία λήξης, μέχρι το τέλος 2022. Ούτε θα καθίσει ποτέ κανείς να περιμένει το αμάξι να φορτίσει.
Όσον αφορά εμένα, υπάρχει σταθμός φόρτισης πολύ κοντά στη δουλειά μου. Επομένως, μπορώ να το αφήσω για ένα 3ωρο να φορτίσει και να το πάρω να το παρκάρω στο parking της δουλειάς. Δεν μου κοστίζει τίποτα σε χρόνο και με διευκολύνει γιατί μπαίνει δακτύλιο.
Αυτό στο οποίο θέλω να καταλήξω είναι ότι υπάρχουν λύσεις για όλα, αρκεί να μην είμαστε απόλυτοι. -
Σίγουρα δεν βασίζεται κανείς αποκλειστικά στο δίκτυο της Protergia. Απλά είναι μια από τις υπάρχουσες δυνατότητες. Ούτως ή άλλως, η δωρεάν φόρτιση έχει ημερομηνία λήξης, μέχρι το τέλος 2022. Ούτε θα καθίσει ποτέ κανείς να περιμένει το αμάξι να φορτίσει.
Όσον αφορά εμένα, υπάρχει σταθμός φόρτισης πολύ κοντά στη δουλειά μου. Επομένως, μπορώ να το αφήσω για ένα 3ωρο να φορτίσει και να το πάρω να το παρκάρω στο parking της δουλειάς. Δεν μου κοστίζει τίποτα σε χρόνο και με διευκολύνει γιατί μπαίνει δακτύλιο.
Αυτό στο οποίο θέλω να καταλήξω είναι ότι υπάρχουν λύσεις για όλα, αρκεί να μην είμαστε απόλυτοι.καλοριζικος, καλοφορτιστος.
μια χαρα λυνεται το θεμα της φορτισης, ακομη και σιγουρα ειναι τσαμπα-πολυ φθηνα η χρηση και υπαρχουν και διευκολυνσεις στο κεντρο οπως παρκαρεις χωρις να πληρωνεις στις δημοτικες θεσεις κλπ
εγω δεν πηγα σε ηλεκτρικο γιατι τα ταξιδια με μαγνητιζουνε και δεν αντεχω τους περιορισμους στο κυνηγι της απροσμενης βολτας οποτε πηγα στο φεβ. οποιος νοιωθει οτι ζει στη πολη και τριγυρω μια χαρα ειναι με το ηλεχτρικο. -
Παραγγελία 13/8/21
Τελευταία ενημέρωση : το αμάξι βγαίνει από την παραγωγή στις 28/6 και μου είπαν να υπολογίζω 30-35 ημέρες μέχρι να παραλάβω.
Φιλαράκι που έκανε την παραγγελία 20/8/21 , του είπαν 5/7 βγαίνει από την παραγωγή. -
@frantzef said in CITROEN C4 III mod 2021:
Παραγγελία 13/8/21
Τελευταία ενημέρωση : το αμάξι βγαίνει από την παραγωγή στις 28/6 και μου είπαν να υπολογίζω 30-35 ημέρες μέχρι να παραλάβω.Το εργοστάσιο κατασκευής που βρίσκεται; Με νταλίκα/τρένο έρχονται τα αμάξια;
-
Στη Μαδρίτη φτιάχνεται και λογικά έρχεται με καράβι μετά.
-
Μια χρηστική πληροφορία για το C4, που ίσως ενδιαφέρει κάποιους: Οι θύρες USB-A δεν λειτουργούν για data, παρά μόνο για φόρτιση συσκευών. Όποιος θέλει data (CarPlay/Android Auto, στικάκι με αρχεία πολυμέσων ή αρχεία για update συστήματος) πρέπει να χρησιμοποιήσει τις θύρες USB-C.
Το εγχειρίδιο δεν αναφέρει τίποτα, αλίευσα την πληροφορία από ένα αγγλικό φόρουμ λίγο πριν απευθυνθώ στην αντιπροσωπεία, θεωρώντας ότι το δικό μου είχε πρόβλημα. Μάλιστα, αν δεν το γνωρίζει κάποιος, είναι απίθανο να το βρει μόνος του, γιατί τα στικάκια με USB-C δεν είναι ακόμη τόσο διαδεδομένα (εγώ τουλάχιστον δεν είχα). Μου φαίνεται χαζό εκ μέρους της Citroen, ίσως εξοικονομεί κανέναν ημιαγωγό.
-
Μια χρηστική πληροφορία για το C4, που ίσως ενδιαφέρει κάποιους: Οι θύρες USB-A δεν λειτουργούν για data, παρά μόνο για φόρτιση συσκευών. Όποιος θέλει data (CarPlay/Android Auto, στικάκι με αρχεία πολυμέσων ή αρχεία για update συστήματος) πρέπει να χρησιμοποιήσει τις θύρες USB-C.
Το εγχειρίδιο δεν αναφέρει τίποτα, αλίευσα την πληροφορία από ένα αγγλικό φόρουμ λίγο πριν απευθυνθώ στην αντιπροσωπεία, θεωρώντας ότι το δικό μου είχε πρόβλημα. Μάλιστα, αν δεν το γνωρίζει κάποιος, είναι απίθανο να το βρει μόνος του, γιατί τα στικάκια με USB-C δεν είναι ακόμη τόσο διαδεδομένα (εγώ τουλάχιστον δεν είχα). Μου φαίνεται χαζό εκ μέρους της Citroen, ίσως εξοικονομεί κανέναν ημιαγωγό.
θα της εβρισκες και εδω, λιγο παραπανω στη σελιδα 103
Καλησπέρα σε όλους
"Παραλαβή χθες του C4 με leasing . Μοντέλο business 130 hp Πετρέλαιο αυτόματο. Η έκδοση είναι κάτι ανάμεσα στο feel και shine. Περιλαμβάνει χάρτες, διζωνικο κλιματισμό, ζάντες. Το android auto συνδέεται στην αριστερή θύρα. Τα λάστιχα είναι με πίεση στο 30. Πρέπει να ξεφουσκωσετε. Τα έχω βάλει στο 26."ομως υπαρχει γνησιο ανταλλακτικο με κοστος καπου 70 ευρω που δινει και 2η usb η οποια υποστηριζει μονο read απο στικακια. δυσκολα μπαινει πισω απο τη πηγη, χρειαζεται συνεργειο. και το βαζεις καπου σε καποιο ντουλαπακι καθως δεν προβλεπεται καπου τερματικο στο ταμπλο. ισχυει σχεδον για ολα τα psa και ειναι το ιδιο ακριβως καλωδιο.
στην κανονικη θυρα υποστηριζονται με καποια χαμηλης καταναλωσης usb hub αλλα θελει και καποια επεμβαση στο λογισμικο του συστηματος. -
@gatoz said in CITROEN C4 III mod 2021:
"Παραλαβή χθες του C4 με leasing . Μοντέλο business 130 hp Πετρέλαιο αυτόματο...
Αν θυμάμαι καλά έχεις αλλά 2 ίδια. Προφανώς είσαι ευχαριστημένος από τo μοντέλο.
-
Ε ναι όταν του αρέσει κάτι το αγοράζει πολλές φορές.
Δεν πείρε τις προάλλες τρεις τυρόπιτες και φούσκωσε;
Εντωμεταξυ, πρέπει να ηρθε νέα παραλαβή με leasing βασική έκδοση. Κυκλοφόρησαν αρκετά
-
@andreas72 said in CITROEN C4 III mod 2021:
@gatoz said in CITROEN C4 III mod 2021:
"Παραλαβή χθες του C4 με leasing . Μοντέλο business 130 hp Πετρέλαιο αυτόματο...
Αν θυμάμαι καλά έχεις αλλά 2 ίδια. Προφανώς είσαι ευχαριστημένος από τα μοντέλο.
Μόνο καλά λόγια έχει να πεί για οτιδήποτε Γαλλικό αυτοκινούμενο. Για αυτό άλλωστε έχει κάμποσα στον στόλο του..
-
Οταν δεν λέει το πληρώνει...
Γιατί βλασφημεί...
-
@lap said in Toyota Yaris Cross:
Αυτό με το adblue με προβληματίζει στα psa. Ειδάλλως και εγώ θα ήθελα ένα να πω την αλήθεια.
Κι εμένα με προβλημάτισε. Το ξεπέρασα όμως γιατί έληγε η προσφορά του Μαρτίου και έπρεπε να παραγγείλω άμεσα.
Τώρα βέβαια που η διαφορά τιμής ανα λίτρο αναμεσα σε βενζίνη και πετρέλαιο δείχνει ότι μπορεί και να εξανεμιστεί όταν θα σταματήσουν οι επιδοτήσεις, με διάφορα στην κατανάλωση ανάμεσα στον bluehdi110 και τον pure tech στα 130 άλογα περίπου 1 λίτρο/100κμ, δεν είναι ιδιαιτέρως δελεαστικο το πετρέλαιο ακόμη και για 15000κμ ανά έτος. -
@andreas72 said in [CITROEN C4 III mod 2021]
με διάφορα στην κατανάλωση ανάμεσα στον bluehdi110 και τον pure tech στα 130 άλογα περίπου 1 λίτρο/100κμ
Τουλαχιστον 2 λτ
-
Σε άλλους κατασκευαστές δεν υπάρχει το ίδιο πρόβλημα με τα diesel;
CITROEN C4 III mod 2021