-
@lap said in CITROEN C4 III mod 2021:
Σε άλλους κατασκευαστές δεν υπάρχει το ίδιο πρόβλημα με τα diesel;
Οι άλλοι κατασκευαστές δεν έχουν ντήζελ πια...αχαχα!!
-
@andreas72 said in CITROEN C4 III mod 2021:
@lap said in Toyota Yaris Cross:
Αυτό με το adblue με προβληματίζει στα psa. Ειδάλλως και εγώ θα ήθελα ένα να πω την αλήθεια.
Κι εμένα με προβλημάτισε. Το ξεπέρασα όμως γιατί έληγε η προσφορά του Μαρτίου και έπρεπε να παραγγείλω άμεσα.
Τώρα βέβαια που η διαφορά τιμής ανα λίτρο αναμεσα σε βενζίνη και πετρέλαιο δείχνει ότι μπορεί και να εξανεμιστεί όταν θα σταματήσουν οι επιδοτήσεις, με διάφορα στην κατανάλωση ανάμεσα στον bluehdi110 και τον pure tech στα 130 άλογα περίπου 1 λίτρο/100κμ, δεν είναι ιδιαιτέρως δελεαστικο το πετρέλαιο ακόμη και για 15000κμ ανά έτος.Νομίζω λες λίγο. Ειδικά σε αμιγώς αστικές συνθήκες οι διαφορές μπορεί να ειναι άνετα και 3λτ/100. Έχω 1.2 puretech σε 208 από το 2016 και έχει μέση κοντά 9λτ γιατί κάνει μόνο μικρές αστικές διαδρομές. Οι πιο νέοι puretech καίνει ελαφρώς λιγότερο αλλά και πάλι καμία σχέση με το αντίστοιχο diesel. Πχ τα ίδια 208 με το δικό μου με τον 1.5d 100hp δεν ξεπερνάνε ποτέ τα 6λτ κι ας κάνεις γύρω γύρω την Ομόνοια όλη μέρα.
Καλώς ή κακώς το diesel είναι ακόμα η οικονομικότερη επιλογή.
-
@stefan147 said in CITROEN C4 III mod 2021:
Αυτό με το adblue με προβληματίζει στα psa. Ειδάλλως και εγώ θα ήθελα ένα να πω την αλήθεια.
Κι εμένα με προβλημάτισε. Το ξεπέρασα όμως γιατί έληγε η προσφορά του Μαρτίου και έπρεπε να παραγγείλω άμεσα.
Τώρα βέβαια που η διαφορά τιμής ανα λίτρο αναμεσα σε βενζίνη και πετρέλαιο δείχνει ότι μπορεί και να εξανεμιστεί όταν θα σταματήσουν οι επιδοτήσεις, με διάφορα στην κατανάλωση ανάμεσα στον bluehdi110 και τον pure tech στα 130 άλογα περίπου 1 λίτρο/100κμ, δεν είναι ιδιαιτέρως δελεαστικο το πετρέλαιο ακόμη και για 15000κμ ανά έτος.Νομίζω λες λίγο. Ειδικά σε αμιγώς αστικές συνθήκες οι διαφορές μπορεί να ειναι άνετα και 3λτ/100. Έχω 1.2 puretech σε 208 από το 2016 και έχει μέση κοντά 9λτ γιατί κάνει μόνο μικρές αστικές διαδρομές. Οι πιο νέοι puretech καίνει ελαφρώς λιγότερο αλλά και πάλι καμία σχέση με το αντίστοιχο diesel. Πχ τα ίδια 208 με το δικό μου με τον 1.5d 100hp δεν ξεπερνάνε ποτέ τα 6λτ κι ας κάνεις γύρω γύρω την Ομόνοια όλη μέρα.
Στο φάσμα των ταχυτήτων όμως που κατά WLTP χαρακτηρίζονται πολύ υψηλές, η διαφορά μειώνεται αισθητά, τουλάχιστον θεωρητικά. Αλλά και στην πράξη διάβασα εδώ μέσα για πολύ χαμηλές καταναλώσεις του puretech 130 που αν επαληθεύονται θα μιλάμε για απρόσμενα μικρές διαφορές με τον bluehdi. Η αλήθεια είναι ότι κι εμένα το 1λίτρο διαφορά μου φαίνεται λίγο.
-
Είναι πολύ συγκεκριμένες και κυρίως πολύ σπάνιες οι συνθήκες κατά τις οποίες η διαφορά είναι 1λτ. Δεν είναι ρεαλιστική αυτή η πρόβλεψη για έναν Αθηναίο/Θεσσαλονικιό κτλ που κάνει πλήρη και μικτή χρήση του αυτοκινήτου.
-
Στο φάσμα των ταχυτήτων όμως που κατά WLTP χαρακτηρίζονται πολύ υψηλές, η διαφορά μειώνεται αισθητά, τουλάχιστον θεωρητικά. Αλλά και στην πράξη διάβασα εδώ μέσα για πολύ χαμηλές καταναλώσεις του puretech 130 που αν επαληθεύονται θα μιλάμε για απρόσμενα μικρές διαφορές με τον bluehdi. Η αλήθεια είναι ότι κι εμένα το 1λίτρο διαφορά μου φαίνεται λίγο.
Ανδρέα και οι δικές μας παρατηρήσεις με τους δύο κινητήρες, δείχνουν σημαντική οικονομία του ντήζελ μεταξύ των δύο κινητήρων.
Ο φίλος Κρούζερ, είχε διαδοχικά το c3 aircross και βενζίνη και ντήζελ και θα σου πει πως η διαφορά μέσης κατανάλωσης είναι περί τα δύο λίτρα (θα είναι ακόμη περισσότερη εντός πόλης, αν και υποτίθεται πως δεν παίρνεις ντήζελ για γύρω γύρω στην πόλη).Επίσης αυτό που προφητεύεται με τις τιμές των καυσίμων δεν το βλέπω να συμβαίνει, είναι περισσότερο ευχή των βενζινοκίνητων, για να μην αισθάνονται αδικημένοι. Δες τώρα που υπάρχει σοβαρή κρίση, περισσότερο επιδοτήθηκε το ντιζελ απ τη βενζίνη, κι όσο ακριβαίνουν τα καύσιμα, φαίνεται μεγαλύτερη κι η διαφορά. Ντίζελ θα βρεις και με 1.80, βενζίνη κάτω από 2.20 είναι σχεδόν ανέφικτο να βρεις.
Αυτή τη στιγμή, αν πούμε πως είναι 6 λίτρα η μέση κατανάλωση του ντίζελ (πιο πιθανόν και παρακάτω σε ένα πιο αεροδυναμικό αμάξι, όπως το C4) μιλάμε για +25% εως +30% κατανάλωση η βενζίνη, με +25% ακριβότερη τιμή λίτρου.
Κι όσο ακριβαίνουν τα καύσιμα, τόσο μεγαλύτερο θα φαίνεται το χρηματικό ποσό της διαφοράς. -
Όσο οι επαγγελματίες βασίζονται στη συντριπτική τους πλειονότητα στο diesel, τόσο αυτό θα ευνοείται σε σχέση με τη βενζίνη. Γι' αυτό αντίστοιχα είναι μη ρεαλιστικές οι διάφορες προβλέψεις περί κατάργησής του κτλ. Πως θα καταργηθεί το diesel όταν δεν υπάρχει εναλλακτική πχ στα φορτηγά?
-
Δεν θα καταργηθεί το diesel σαν καύσιμο, στα αυτοκίνητα θα μειωθεί πολύ η χρήση του.
-
Ναι οκ. Όοοοοοταν, εάααααν και εφόσον. Θα χουμε αλλάξει 5 αμάξια μέχρι τότε.
-
@fanis75 said in CITROEN C4 III mod 2021:
Σε άλλους κατασκευαστές δεν υπάρχει το ίδιο πρόβλημα με τα diesel;
Οι άλλοι κατασκευαστές δεν έχουν ντήζελ πια...αχαχα!!
Έχουν. Και η φιατ έχει, και η Ρενώ, και η hyundai kia, και η bmw, mercedes
-
Τι όταν και εάν, σε 2 μήνες θα ξέρουμε την πρόταση της Ε.Ε για το Euro 7, σε ένα χρόνο θα περάσει το τελικό κείμενο. Αν βάλουν τα όρια που διαβάζουμε θα σταματήσουν αρκετοί diesel κινητήρες. Ήδη έχουν πέσει οι πωλήσεις αρκετά και τους σταματάνε οι εταιρίες σε διάφορες χώρες.
-
Το ξεχάσαμε αυτό. Είναι πολύ χαμηλά τα όρια;
Τα υβριδικά θα περνάν το όριο αυτό;
-
@super-t said in CITROEN C4 III mod 2021:
Τι όταν και εάν, σε 2 μήνες θα ξέρουμε την πρόταση της Ε.Ε για το Euro 7, σε ένα χρόνο θα περάσει το τελικό κείμενο. Αν βάλουν τα όρια που διαβάζουμε θα σταματήσουν αρκετοί diesel κινητήρες. Ήδη έχουν πέσει οι πωλήσεις αρκετά και τους σταματάνε οι εταιρίες σε διάφορες χώρες.
Άλλο το να σταματήσουν να παράγονται άλλο να απαγορεύεται η κυκλοφορία τους. Το δεύτερο θα αργήσει πολύ να συμβεί. Εάν ποτέ συμβεί.
-
Από την άλλη αν σταματήσουν να παράγονται ακόμα και στα φορτηγάκια τότε θα υπάρχουν πολιτικές που θα σε οδηγούν να τα αλλάξεις. Μάι από αυτές είναι η αύξηση του καυσίμου.
Σήμερα επιδοτείται το diesel γενικα και αόριστα, στην αντλία. Αυτο έχει δημοσιονομικό κόστος αλλά το παίρνουν διότι είναι παροδικό. Σε μακροχρόνιο ορίζοντα θεωρώ πως θα σταματήσει και το diesel θα φτάσει την βενζίνη.
Για τα επαγγελματικά ένα βιβλίο καταγραφής λίτρων diesel και ισόποσης μείωση του φόρου θα ήταν πιο πρακτικό μαζι. Πλέον όλα ηλεκτρονικά γίνονται δεν είναι και τόσο δύσκολο να συμβεί. Κατευθείαν από το πρατήριο στο αφμ της εταιρίας.
-
Έχουν. Και η φιατ έχει, και η Ρενώ, και η hyundai kia, και η bmw, mercedes
- Το ποστ ήταν χιουμοριστικό!!
- Φιατ είναι η ίδια εταιρεία δεν μετράει
- Ρενώ = Γαλλία συμμαχία, δεν μετραέι
- Κορεάτες μια εταιρεία ειναι
- Γερμανοί ΟΚ, κάτι κάνουν....άλλ τάξη τιμών, δεν μετράνε σε σύγκριση με Σιτροέν.
ΥΓ: Άντε να τελειώνουμε με τα ντήζελ να ησυχάσουμε....πολύς καρκίνος...
-
Ο θόρυβος τα μεσημέρια που ησυχάζεις και περνά ντίζελ λίγων ετών. Όλη η γειτονιά σηκώνεται στο πόδι από το κροτάλισμα.
-
Καρκίνος εάν είσαι ταριφάδικο Οκτάβια του '98. Κατά τα άλλα τι καλύτερο έχει η βενζίνη? Χωρίς να είμαι και επιστήμονας αλλά μεταξύ αυτού παρακάτω (στοιχεία Cupra από sprintmonitor) και ενός C4 1.5d, το δεύτερο μάλλον θα επιβαρύνει πολύ λιγότερο.
Consumption: 10,85 l/100km 53.694 km and 5.826 l
CO2 emission: 253 g/km 53.694 km and 13.575 kg
Fuel costs: 18,31 EUR/100km 50.010 km and 9.159 EUR -
Συγκρίνεις το κούπρα;
Για να το πιάσει το κούπρα σε επιδόσεις ένα ντίζελ θέλει να είναι τριλιτρο bi turbo
Σύγκρινε με ενα υβριδικό ίδιων ίππων
-
Άλλο το να σταματήσουν να παράγονται άλλο να απαγορεύεται η κυκλοφορία τους. Το δεύτερο θα αργήσει πολύ να συμβεί. Εάν ποτέ συμβεί.
Μπορείς να μπεις στον δακτύλιο στην Αθήνα με ένα diesel Euro 4; Μπορείς να πας στις Βρυξέλλες με ένα diesel Euro 4;
-
Μπορείς να μπεις στον δακτύλιο στην Αθήνα με ένα diesel Euro 4; Μπορείς να πας στις Βρυξέλλες με ένα diesel Euro 4;
Βρυξέλλες δεν ξέρω, αλλά Αθήνα σίγουρα
-
Πότε πουλήθηκε τελευταία φορά Euro 4 diesel όμως? Παίζει ακόμα να είχαμε απαγόρευση στην Ελλάδα.
Εάν πήρε 15 χρόνια στα Euro 4 να περιοριστεί (όχι απαγορευτεί) η κυκλοφορία τους, γιατί τα Euro 6 που είναι ήδη πολύ αυστηρό στανταρ, να περιοριστούν/απαγορευτούν συντομότερα? Ακόμα κι αν λάβουμε υπόψη ότι όντως εχει επιταχυνθεί πολύ η πορεία προς πιο περιβαλλοντικά φιλικές καταστάσεις, είναι μη ρεαλιστικό να θεωρούμε ότι σε 10 χρόνια από τώρα θα έχουν θέμα τα diesel. Γι' αυτό λέω...ποιος ζει ποιος πεθαίνει.
CITROEN C4 III mod 2021