-
@k-m said in Cupra Formentor:
Τα mode αυτά ειναι πακετο με το αυτοματο ή θέλει και καποιο άλλο εχτρα ?
Είναι πακέτο
-
Λοιπόν παρέλαβα το obdeleven και κατευθείαν άλλαξα τη ρύθμιση του lane assist, ώστε να διατηρεί την τελευταία επιλογή (off) μετά το σβήσιμο του κινητήρα. Χωρίς πλάκα αυτό ήταν ίσως το μοναδικό στοιχείο του αυτοκινήτου που με ενοχλούσε σε καθημερινή βάση (να θυμάμαι να το απενεργοποιώ κάθε φορά που ξεκινάω τον κινητήρα)!
Προσπάθησα επίσης να ενεργοποιήσω το wireless carplay (υπάρχουν οδηγίες στο forum της obdeleven), αλλά κρασάρει η εφαρμογή όταν πάω να σώσω τις νέες ρυθμίσεις. Θα το ψάξω παραπάνω κάποια στιγμή κι αυτό...
-
Από 1/3 θα ισχύει νέος τιμοκατάλογος με αυξήσεις από 500 έως 1,000 ανάλογα το μοντέλο.
Εξαιρείται εντελώς τυχαία το Born, αυτό ως αμιγώς ηλεκτρικό δεν επηρεάζεται από τις ανατιμήσεις, την έλλειψη μικροτσίπ, την άνοδο του χάλυβα, του κόστους ενέργειας και λοιπά και λοιπά και λοιπά...
Έως 28/02 αν μπει παραγγελία θα ισχύει ο παλιός τιμοκατάλογος, ο κοψοχρονια...
-
Ισχύει. Το 2λτ Formentor παίρνει ένα 1000ρικο πάνω.
-
Κύριοι οι δικαιολογίες τους είναι άπειρες. Θα πάνε οι τιμές στο Θεό. Καλώς ή κακώς το 2022 είναι ακατάλληλο έτος για αγορά οχήματος. Εύχομαι τουλάχιστον απο το 2023 να είναι καλύτερα τα πράγματα...
-
@sabas_thess said in Cupra Formentor:
Εύχομαι τουλάχιστον απο το 2023 να είναι καλύτερα τα πράγματα...
Μακάρι, αλλά πιστεύω ότι κάθε χρόνο θα είναι και χειρότερα. Δεν βλέπω κάτι στον ορίζοντα που με κάνει να πιστεύω ότι θα μειωθούν οι τιμές, μάλλον το αντίθετο.
-
Έτσι όπως πάμε θα γίνουμε Σιγκαπούρη με τις τιμές... Η Κούλα θα είναι λιμουζίνα!
-
@netgeo said in Cupra Formentor:
Από 1/3 θα ισχύει νέος τιμοκατάλογος με αυξήσεις από 500 έως 1,000 ανάλογα το μοντέλο.
Εξαιρείται εντελώς τυχαία το Born, αυτό ως αμιγώς ηλεκτρικό δεν επηρεάζεται από τις ανατιμήσεις, την έλλειψη μικροτσίπ, την άνοδο του χάλυβα, του κόστους ενέργειας και λοιπά και λοιπά και λοιπά...
Έως 28/02 αν μπει παραγγελία θα ισχύει ο παλιός τιμοκατάλογος, ο κοψοχρονια...
μου ήρθε και σε εμένα μαιλ να βιαστω (επίτηδες δε βάζω τόνο. βάλτε όπου νομίζετε )
όπως πάνε τελικά μάλλον θα πάω στο Puma (full τα πάντα όλα) που έχει και καλό επιτόκιο. (πιο μικρο αλλά όλα τα extra στην ίδια τιμη με τη βασικη formentor)
περιμένω να δω και το DS4 που θα παει η τιμή του
-
Εξαιρουμένου του πουμα του Σιρου δεν νομίζω ότι συγκρίνονται τα δύο οχήματα πουθενά... Ξανασκέψου το. Όχι ότι και εμένα μου αρέσει ο βιασμος αλλά...
-
To puma δεν έχει καμία επαφή με το Formentor και είναι κρίμα να δώσει κάποιος τα ίδια χρήματα και να το προτιμήσει. Μόνο αν είχε μεγάλη διαφορά στην τιμή θα το δικαιολογούσα. Σκέψου ότι είναι στην ίδια ακριβώς κατηγορία με το Arona (το οποίο Arona έχει και μεγαλύτερους χώρους επιβατών). Ξανασκέψου το λέω και εγώ.
-
Καμία σχέση το Puma με το Formentor σε όλα τα επίπεδα...το Puma είναι μια κατηγορία κάτω και ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ (πλέον) για αυτά που προσφέρει.
-
τα όλα) που έχει και καλό επιτόκιο. (πιο μικρο αλλά όλα τα extra στην ίδια τιμη με τη βασικη formentor)
περιμένω να δω και το DS4 που θα παει η τιμή τουΕχω το PUMA ST και ειμαι ΞΕΤΡΕΛΑΜΕΝΟΣ μαζί του.
σου λέω ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι αν δεν με ενδιέφερε το μέγεθος που το PUMA είναι πολύ πιο compact θα προτιμούσα να αγόραζα ενα FORMENTOR ή ένα STELVIO
Ο λογος που προτίμησα σαν σπορ SUV το PUMA ήταν οι διαστάσεις και οτι είναι πανέμορφο (για μένα). Πανεμορφα όμως βρίσκω και το FORMENTOR και το STELVIO. κόπηκαν μονο λόγω διαστάσεων. Είναι άλλη κατηγορία αυτοκίνητα και ως γνωστόν σαν μεγαλύτερη κατηγορία είναι ΠΟΛΥ ΠΙΟ αυτοκίνητα σε πολλά πράγματα και αρα καλύτερη επιλογή από το PUMA.
Αν έχεις θέμα σε διαστάσεις εξέτασε το PUMA αν και πλέον ξέφυγε ακόμα περισσότερο σε τιμη (αισθάνομαι και τυχερός που το πήρα πριν τις αυξήσεις που πάλι ήταν περισσότερο ακριβό από ότι έπρεπε.) Σε διαφορετική περίπτωση το FORMENTOR είναι επίσης πολύ όμορφο και πιο αυτοκίνητο από το PUMA
-
@fanis75 said in Cupra Formentor:
Εύχομαι τουλάχιστον απο το 2023 να είναι καλύτερα τα πράγματα...
Μακάρι, αλλά πιστεύω ότι κάθε χρόνο θα είναι και χειρότερα. Δεν βλέπω κάτι στον ορίζοντα που με κάνει να πιστεύω ότι θα μειωθούν οι τιμές, μάλλον το αντίθετο.
οπως παει η κατασταση θα μεινουν μονο από 1 μαγαζι σε αθηνα/θεσσαλονικη για 4-5 μαρκες που συστεγαζονται ετσι για τα ματια του κοσμου και θα εχουν απο μισο αμαξι για βιτρινα , τα td θα γινονται απο το σπιτι επι πληρωμη φορωντας κασκες εικονικης πραγματικοτητας... δυστυχως η αγορα αυτοκινητου στην ελλαδα με ΔΕΗ +ΦΑ 400% και τροφιμα κανεις δεν ξερει που απομακρυνεται ακομα και για αυτους που πιστευαν οτι ηταν κοντα...
αγορα νεου μονο σε κουβαδες με εξοπλισμο επιπεδου πριν 20 χρονια για την πλειοψηφια του ελληνικου κοσμου ( και αυτοι θα ειναι οι προνομιουχοι! , οι υπόλοιποι με το κορσα του 2004...).... -
@tkin73 said in Cupra Formentor:
οπως παει η κατασταση θα μεινουν μονο από 1 μαγαζι σε αθηνα/θεσσαλονικη για 4-5 μαρκες που συστεγαζονται
Δες πώς πάει η κατάσταση με τους ντήλερ στη Λάρισα ας πούμε...
BMW - Mini - Volvo - Honda - VW - Audi - Seat - Skoda στον ίδιο. Που ακόμα δεν μπορεί να τις χωρέσει όλες σε ένα κτίριο, αλλά το προσπαθεί. -
Έχω περάσει από Jeep να δω το Compass, από Ford να δω το Puma, από Nissan για το Qashqai, σε όλες αυτές τις αντιπροσωπείες τα εκθεσιακα ήταν ένα μάτσο χάλια, είχαν τις βασικές εκδόσεις.
Δηλαδή και να θες να αγοράσεις δε σε γαργαλάνε και λίγο. Το Puma που είδα ήταν μαλλον από αυτά τα τελευταία τα ετοιμοπαράδοτα, έιχε κάτι αναλογικά όργανα σαν το γάμο του καραγκιόζη. Το 2022 όλα αυτά...
Το ίδιο και το Compass. Παίρνεις προσφορά για 35κ αμάξι και πρέπει να έχεις στο μυαλό σου το μακέτο από την μπροσούρα και το internet....
Το οδήγησα σήμερα το Formentor το χειροκίνητο, θα επανέλθω την Δευτέρα που θα το ξαναπάω μια βόλτα. Δεν ενθουσιαστηκα πάντως...
-
Ε πες μας ως τι σε χάλασε. Ή τέλος πάντων τι δεν σε ενθουσίασε και τι περίμενες από αυτό που δεν το έζησες.
ΥΓ: http://autoholix.com/2022/02/26/cupra-formentor-15-tsi-150-ps-dokimi-test-drive/
-
@cirus said in Cupra Formentor:
τα όλα) που έχει και καλό επιτόκιο. (πιο μικρο αλλά όλα τα extra στην ίδια τιμη με τη βασικη formentor)
περιμένω να δω και το DS4 που θα παει η τιμή τουΕχω το PUMA ST και ειμαι ΞΕΤΡΕΛΑΜΕΝΟΣ μαζί του.
σου λέω ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι αν δεν με ενδιέφερε το μέγεθος που το PUMA είναι πολύ πιο compact θα προτιμούσα να αγόραζα ενα FORMENTOR ή ένα STELVIO
Ο λογος που προτίμησα σαν σπορ SUV το PUMA ήταν οι διαστάσεις και οτι είναι πανέμορφο (για μένα). Πανεμορφα όμως βρίσκω και το FORMENTOR και το STELVIO. κόπηκαν μονο λόγω διαστάσεων. Είναι άλλη κατηγορία αυτοκίνητα και ως γνωστόν σαν μεγαλύτερη κατηγορία είναι ΠΟΛΥ ΠΙΟ αυτοκίνητα σε πολλά πράγματα και αρα καλύτερη επιλογή από το PUMA.
Αν έχεις θέμα σε διαστάσεις εξέτασε το PUMA αν και πλέον ξέφυγε ακόμα περισσότερο σε τιμη (αισθάνομαι και τυχερός που το πήρα πριν τις αυξήσεις που πάλι ήταν περισσότερο ακριβό από ότι έπρεπε.) Σε διαφορετική περίπτωση το FORMENTOR είναι επίσης πολύ όμορφο και πιο αυτοκίνητο από το PUMA
Αυτο μου αρεσει στο Puma που ειναι μαζεμενο. Δεν χρειάζομαι πολλούς χωρους για αποσκευές, αλλα βεβαια με χαλαει η οροφη που ειναι κοντα στο κεφάλι και που αν κατσω ανετα μπροστά δεν χωράω ανετα πισω. Τωρα στο Μοκκα εχω μεγαλο περιθώριο πάνω απο το κεφαλι και το formentor ειναι πολυ ανετο και προς τα πάνω ακόμα και πίσω, αλλα και στα πισω πόδια. Οκ, αλλη κατηγορία.
Τα ίδια full εχτρα με αυτοματο/ηλιοροφη κτλ στο formentor ειναι 4-5.000 πάνω.
Κοιταω το puma ST-X 155PS + αυτοματο/ηλιοροφη που ειναι στα 32.000 (και του εχουν και καποια πακετα δωρο)
Αυτο με δυσκολεύει. Σαν ομορφια δεν το συζητάω.
στο test drive ειχαν το Puma ST-X οποτε ειχε τα πάντα πανω και ψηφιακο ταμπλο με όλες τις ενδειξεις να ρυθμισεις , όπως και το formentor.
σε όλα θα παιξει ρολο και το ποσο θα παρουν πισω βεβαια το Μοκκα (αν εχουν μεγαλες αποκλείσεις μεταξυ τους). Δεν εχω 2ο οποτε η αλλαγη πρέπει να γινει στην παράδοση για να μην μείνω χωρις αυτοκινητο.
-
@cirus said in Cupra Formentor:
Αυτο μου αρεσει στο Puma που ειναι μαζεμενο. Δεν χρειάζομαι πολλούς χωρους για αποσκευές, αλλα βεβαια με χαλαει η οροφη που ειναι κοντα στο κεφάλι και που αν κατσω ανετα μπροστά δεν χωράω ανετα πισω. Τωρα στο Μοκκα εχω μεγαλο περιθώριο πάνω απο το κεφαλι και το formentor ειναι πολυ ανετο και προς τα πάνω ακόμα και πίσω, αλλα και στα πισω πόδια. Οκ, αλλη κατηγορία.
Τα ίδια full εχτρα με αυτοματο/ηλιοροφη κτλ στο formentor ειναι 4-5.000 πάνω.
Κοιταω το puma ST-X 155PS + αυτοματο/ηλιοροφη που ειναι στα 32.000 (και του εχουν και καποια πακετα δωρο)
Αυτο με δυσκολεύει. Σαν ομορφια δεν το συζητάω.
στο test drive ειχαν το Puma ST-X οποτε ειχε τα πάντα πανω και ψηφιακο ταμπλο με όλες τις ενδειξεις να ρυθμισεις , όπως και το formentor.
σε όλα θα παιξει ρολο και το ποσο θα παρουν πισω βεβαια το Μοκκα (αν εχουν μεγαλες αποκλείσεις μεταξυ τους). Δεν εχω 2ο οποτε η αλλαγη πρέπει να γινει στην παράδοση για να μην μείνω χωρις αυτοκινητο.
Καταλαβα φίλε μου. Σαν μαζεμένο το PUMA είναι φοβερό
Σε χώρους μπροστά είναι οκ, ανετα χωράω αλλά έχω δει και πιο άνετα
σε χώρους πίσω είναι λίγο στενάχωρα όπως είδες. Πάλι χωράω αλλά δεν συγκρίνεται καν με τα ανετα στην κατηγορία πόσο μάλλον με μεγαλύτερη κατηγορία FORMENTOR
Ο χώρος αποσκευών είναι απλά φανταστικός για το μέγεθος του αυτοκινήτου και βολεύει αφάνταστα το megabox
Αν δεν σε ενοχλούν πολύ οι λιγοστοί χώροι πίσω και θες κάτι μαζεμένο οπως λες και όμορφο ε ναι δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από το PUMA για μένα προσωπικά. Απλά δεν μπορεί να συγκριθεί σε πολλά πράγματα με μεγαλύτερης κατηγορία οχήματα και είναι απόλυτα φυσιολογικο. Το γκάζι του το 155 το έχει και η συμπεριφορά είναι μακράν η καλύτερη στην κατηγορία όπως και το τιμόνι.
Οτι και να διαλέξεις με το καλό εύχομαι.
-
Ε πες μας ως τι σε χάλασε. Ή τέλος πάντων τι δεν σε ενθουσίασε και τι περίμενες από αυτό που δεν το έζησες.
ΥΓ: http://autoholix.com/2022/02/26/cupra-formentor-15-tsi-150-ps-dokimi-test-drive/
Τώρα έχω ένα Leon Mk3 1.4 οπότε το Formentor έρχεται σαν μια ανανέωση ας το πούμε, δεν περίμενα κάτι το πολύ διαφορετικό.
Δεν το οδήγησα για πολύ ώρα, θα προσπαθήσω να πάω πάλι την Δευτέρα. Με ενόχλησε ο θόρυβος που περνάει στην καμπίνα από τον κινητήρα, ίσως γιατί στο Λεον περνάνε και πολύ άλλοι θόρυβοι χαχαχχα.
Γκαζάκι δεν κατάλαβα και πολύ αλλά είχε και κίνηση. Δεν είδα δηλαδή τα + 30 άλογα των προδιαγραφών. Ανάρτηση όπως είπαν και άλλοι σφιχτή αλλά όχι δυσάρεστη σε καμια περίπτωση. Χαλί δεν ήταν, αλλά δεν κοπανάγε.
Είχε μόνο το χειροκίνητο να οδηγήσω το DSG θα του πηγαίνει καλύτερα πιστεύω.
Προσφορά που πηρα κλειδί 35κ με οροφή, ζάντες διχρωμες, αυτόματο και αισθητήρες, σε απλο λευκό. Η κάμερα 360 καταργήθηκε. Δεν έβαλα το πορτ μπαγκαζ θα το βάλω την Δευτέρα να δω πόσο πάει για 35,700 το κόβω.
Ξαναδιαβάζω το νούμερο και σκέφτομαι ότι το Λεον το πηρα 17,500 το 2013. Το ίδιο σουβλάκι δηλαδή με άλλη πίτα!!!!! Απλά επί 2.
-
@netgeo said in Cupra Formentor:
Τώρα έχω ένα Leon Mk3 1.4 οπότε το Formentor έρχεται σαν μια ανανέωση ας το πούμε, δεν περίμενα κάτι το πολύ διαφορετικό.
Δεν το οδήγησα για πολύ ώρα, θα προσπαθήσω να πάω πάλι την Δευτέρα. Με ενόχλησε ο θόρυβος που περνάει στην καμπίνα από τον κινητήρα, ίσως γιατί στο Λεον περνάνε και πολύ άλλοι θόρυβοι χαχαχχα.
Γκαζάκι δεν κατάλαβα και πολύ αλλά είχε και κίνηση. Δεν είδα δηλαδή τα + 30 άλογα των προδιαγραφών. Ανάρτηση όπως είπαν και άλλοι σφιχτή αλλά όχι δυσάρεστη σε καμια περίπτωση. Χαλί δεν ήταν, αλλά δεν κοπανάγε.
Είχε μόνο το χειροκίνητο να οδηγήσω το DSG θα του πηγαίνει καλύτερα πιστεύω.
Προσφορά που πηρα κλειδί 35κ με οροφή, ζάντες διχρωμες, αυτόματο και αισθητήρες, σε απλο λευκό. Η κάμερα 360 καταργήθηκε. Δεν έβαλα το πορτ μπαγκαζ θα το βάλω την Δευτέρα να δω πόσο πάει για 35,700 το κόβω.
Δηλαδή ξαναδιαβάζω το νούμερο και σκέφτομαι ότι το Λεον το πηρα 17,500 το 2013. Το ίδιο σουβλάκι δηλαδή με άλλη πίτα!!!!! Απλά επί 2.
Cupra Formentor