-
@lapin said in Cupra Formentor:
Σκέψου ότι το RS3 με τον ίδιο κινητήρα έχει 84.000€ στην Ελλάδα, δηλαδή, 9.000€ περισσότερα απ' ό,τι στην Ισπανία.
Η τιμή, συγκριτικά πάντα, είναι αναπάντεχα καλή. Πάντως, πριν σπάσεις κουμπαρά, έχε υπόψη σου τα τέλη κυκλοφορίας (513€)!Οντως ενδιαφερον αλλα τα 2.5 λιτρα δυσκολο για πολλους. Η αληθεια ομως ειναι οτι εχει πολυ περισσοτερα RS3 η Αθηνα απο οτι περιμενα.
-
Ανακοινώθηκαν οι νέες τιμές Cupra και Seat. Το Formentor 1,5 +500€. Πάλι καλά.
Επίσης βλέπω στον τιμοκατάλογο για πρώτη φορά το Formentor 2.5 TSI 390hp VZ5 DSG 4DRIVE!
Τιμή 63.890€, δηλαδή 1450€ κάτω από την Ισπανία. Περίεργο γιατί στα ακριβά αυτοκίνητα η Ελλάδα λόγω φορολογίας είναι πάντα ακριβότερη.Ενώ πραγματικά βλέπεις την τιμή και λες αξίζει, μπορείς να χτυπήσεις ένα model 3 performance σ'αυτα τα λεφτά και σου μενουν και 13κ κάβα και γλιτώνεις και ολα τα φορολογικά. Δύσκολη απόφαση ειδικά αν δεν είσαι ταξιδιάρης.
-
@naut1263 said in Cupra Formentor:
Ανακοινώθηκαν οι νέες τιμές Cupra και Seat. Το Formentor 1,5 +500€. Πάλι καλά.
Επίσης βλέπω στον τιμοκατάλογο για πρώτη φορά το Formentor 2.5 TSI 390hp VZ5 DSG 4DRIVE!
Τιμή 63.890€, δηλαδή 1450€ κάτω από την Ισπανία. Περίεργο γιατί στα ακριβά αυτοκίνητα η Ελλάδα λόγω φορολογίας είναι πάντα ακριβότερη.Ενώ πραγματικά βλέπεις την τιμή και λες αξίζει, μπορείς να χτυπήσεις ένα model 3 performance σ'αυτα τα λεφτά και σου μενουν και 13κ κάβα και γλιτώνεις και ολα τα φορολογικά. Δύσκολη απόφαση ειδικά αν δεν είσαι ταξιδιάρης.
Τουναντιων, αν είσαι ταξιδιάρης είναι πανεύκολη απόφαση δεν αξίζει να πας σε tesla
Αν δεν είσαι ταξιδιάρης και κάνεις σπάνια ταξίδια είναι δύσκολη η απόφαση
-
Εάν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα και κάποιος είναι στοιχειωδώς petrolhead δεν υπάρχει δίλημμα VZ5 vs Tesla. Πας καρφί για τον 5κυλ όσο ακόμα υπάρχει και προλαβαίνεις.
-
@cirus said in Cupra Formentor:
Αν δεν είσαι ταξιδιάρης και κάνεις σπάνια ταξίδια είναι δύσκολη η απόφαση
Εαν δεν εισαι και έχει να φορτίζεις, δεν θέλει σκέψη...Τέσλα, 10 φορές ανώτερο αυτοκίνητο!
-
@fanis75 said in Cupra Formentor:
Εαν δεν εισαι και έχει να φορτίζεις, δεν θέλει σκέψη...Τέσλα, 10 φορές ανώτερο αυτοκίνητο!
Θελει αν δεν έχεις δευτερο αυτοκίνητο. Αν έχεις συμφωνω
-
Καλησπέρα . Ξέρει κάποιος εάν με το απλό Obdeleven γίνεται να ενεργοποιηθεί η wirelless επικοινωνία με το κινητό ?
-
Wireless επικοινωνια με το κινητο υπαρχει ηδη μεσω bluetooth. Εαν εννοεις για wireless carplay/android auto, τοτε οχι αυτο δε γινεται με κανενα scan tool.
-
@stefan147 said in Cupra Formentor:
Εαν εννοεις για wireless carplay/android auto, τοτε οχι αυτο δε γινεται με κανενα scan tool.
Ευχαριστώ Stefan , ναι αυτό εννοούσα . Παρ' ολ αυτά σκέφτομαι να το πάρω το obdeleven , καλό gatzetάκι φαίνεται . (πρωτάρης στην VAG) .
-
Καλησπέρα, προτίθεμαι να το αγοράσω άμεσα και επειδή η χρήση του θα είναι σχεδόν αποκλειστικά στην εθνική οδό, μπορεί κάποιος κάτοχος να μου πει ποια είναι η κατανάλωσή του στο ταξίδι με σταθερή ταχύτητα 140 χιλιόμετρα την ώρα;
-
Σε ποιόν κινητήρα αναφέρεσαι; Βασικά η λογική λέει ότι αναφέρεσαι είτε στον 1.5Tsi evo είτε στον 2.0 TDI. Αμφότερα συγκαταλέγονται στα πιο οικονομικά μοτέρ της κατηγορίας τους. Τώρα αυτό το "ποσό καίει στα 140χαω" ούτε το κατανοώ, ούτε γνωρίζω να απαντήσω. Ο λόγος στους ιδιοκτήτες.
-
Αναφέρομαι για τον 150 tsi και ρωτώ ποια θα είναι η κατανάλωσή σε ένα ταξίδι Θεσσαλονίκη Αθήνα με το cruise control στα 140 χαω.
-
@eco said in Cupra Formentor:
Αναφέρομαι για τον 150 tsi και ρωτώ ποια θα είναι η κατανάλωσή σε ένα ταξίδι Θεσσαλονίκη Αθήνα με το cruise control στα 140 χαω.
7-7.5 πιστεύω ρεαλιστικά.
-
7 και 140χαω με τίποτα. Στα 120 μπορεί. 8αρακι γεμάτο θα υπολόγιζα με σταθερά 140 ίσως και λίγο παραπανω.
-
7 και 140χαω με τίποτα. Στα 120 μπορεί. 8αρακι γεμάτο θα υπολόγιζα με σταθερά 140 ίσως και λίγο παραπανω.
Το ίδιο πιστεύω και εγώ, απλώς κάποιο κάτοχο που θα έχει λογικά την εμπειρία.
-
Έχω ίδια εμπειρια με Ateca και Tiguan με τον ίδιο συνδυασμό μοτέρ-κιβωτίου. Δε βλέπω το λόγο το Formentor να καίει λιγότερο ή περισσότερο.
Βασικά κι απο Formentor έχω εμπειρία απλά δεν έχω κάνει ταξίδι διαρκείας όπως με τα αλλα δύο.
-
Έχω ίδια εμπειρια με Ateca και Tiguan με τον ίδιο συνδυασμό μοτέρ-κιβωτίου. Δε βλέπω το λόγο το Formentor να καίει λιγότερο ή περισσότερο.
Βασικά κι απο Formentor έχω εμπειρία απλά δεν έχω κάνει ταξίδι διαρκείας όπως με τα αλλα δύο.
Okay ευχαριστώ για την πληροφορία.
-
Ναι σωστά, στα 140 με 2 ενήλικες, 2 παιδιά 5 χρονών και χώρο αποσκευών τίγκα μέχρι τη 5η πόρτα, γύρω στο 8.5.
Μετά από 4k χιλιόμετρα, σχεδόν όλα στην Αττική, έχω μέση κατανάλωση 7.9, αλλά δεν το οδηγώ οικονομικά (ούτε του σκοτωμού βέβαια). Όμως πλέον το αυτοκίνητο νιώθω πως το φοράω: θέση οδήγησης, τιμόνι, αναρτήσεις είναι golden για τα δικά μου γούστα.
Ένα μείον που παρατήρησα είναι πως δε μπορείς να σηκώσεις τους υαλοκαθαριστήρες σε όρθια θέση αν δε σηκώσεις το καπό πρώτα. Είναι ιδιορρυθμία της σχεδίασης του καπό, το οποίο όμως το βλέπεις σα παλιά mustang από τη θέση οδήγησης χαχα...
Επίσης να πω πως την καμπίνα του τη θεωρώ πολύ εργονομική σε αντίθεση με αυτά που έχω δει σε κάποια reviews. Είναι minimal αλλά με μεγάλους χώρους για μικροπράγματα. Για παράδειγμα το κινητό μπορεί να μπει ακόμα και δίπλα στο dsg, όπου έχεις άμεση πρόσβαση και πολύ μικρή απόσταση από το σημείο φόρτισης αν δε θες να χρησιμοποιήσεις το wireless charging, του οποίου η θέση επίσης είναι πολύ ευρύχωρη και εύκολη στην πρόσβαση.
Αντίθετα, το over-design που βλέπω εσχάτως στους Κορεάτες και τους Γάλλους προσθέτει πολυπλοκότητα χωρίς λόγο imo - όγκους, κουμπιά touchpads, και μάλιστα μερικές φορές πάνω σε επιφάνεις που είναι μαγνήτες για δαχτυλιές και γραντζουνιές...
-
@jg4 said in Cupra Formentor:
Ένα μείον που παρατήρησα είναι πως δε μπορείς να σηκώσεις τους υαλοκαθαριστήρες σε όρθια θέση αν δε σηκώσεις το καπό πρώτα. Είναι ιδιορρυθμία της σχεδίασης του καπό, το οποίο όμως το βλέπεις σα παλιά mustang από τη θέση οδήγησης χαχα...
Για να αλλαχτούν οι υαλοκαθαριστήρες - σύμφωνα με τις Οδηγίες Χρήσης - ΠΡΕΠΕΙ προηγουμένως να είναι το καπό ΚΛΕΙΣΤΟ .
Με κλειστό το καπό, τους θέτεις στη Service position και μπορείς να τους αλλάξεις.
-
μάλλον εννοει ο φιλος να τους σηκώσεις το βραδυ αν χιονίζει.
και στο μοκκα δεν γινεται και εχω παρει 2 φελιζολ 5εκ και το βαζω απο κάτω για να "ξεκολλήσουν" απο το παμπριζ.
Cupra Formentor