@pantelis-kapsalakis said in Cupra Formentor:
@stefan147 said in Cupra Formentor:
@naut1263 said in Cupra Formentor:
1.5αρι 150 άλογα η 2.0αρι 310; Αξίζει τη διαφορά στα άλογα και τετρακίνηση μια διαφορα 10-15κ (αν βαλεις τα εξτρα του vz είναι πιο κοντά στα 10) και τα εξτρα 2-3 λίτρα που θα καίει το vz?
Για το VZ 4drive θα υπολογίζεις μέση 12λτ/100. Εγώ με το ίδιο μοτέρ σε Leon που είναι 2κίνητο και 200 κιλά λιγότερα, έχω γενική μέση 10.85λτ/100.
Επίσης το 4drive για να αξίζει θέλει τουλάχιστον ένα επιπλέον 3χίλιαρο για έξτρα κι αυτό πολύ συγκρατημένα. Εμένα το spec μου θα ήταν +6Κ σε σχέση με την αρχική τιμή. Πχ είναι αμαρτία να μη βάλεις τα Brembo.
Η καταναλωση ειναι συναρτηση του ποσο πιεζεις τον κινητηρα, αν εισαι λογικος και τον πιεζεις περιστασιακα τα 9-10 ειναι πραγματικα, αν πιεζεις τα 12, αν κινεισαι σε αυτοκινητοδρομους με λογικες ταχυτητες παλι τα 9 -10, αν εισαι στη πολη τα 12+, ολα ειναι αναλογα του ως και που οδηγεις, αν θελεις κοντρες στα φαναρια πας στα 15. Παντως ΟΛΑ τα αυτοκινητα της κατηγοριας και ιπποδυναμης ετσι ειναι, μην νομιζεις οτι αν εχεις ενα των 130-150 ιππων και το πιεζεις δεν θα καψεις ανετα 10 και 11 και στα λογικα πλαισια 8-9, τα σημερινα αυτοκινητα κουβαλανε και βαρος, ανεξαρτητα κινητηρα, και το βαρος επιβαρυνει, αναλογικα παντα μην παρεξηγηθω, την καταναλωση περισσοτερο απο οτι ενα ιδιο με μεγαλυτερη ιπποδυναμη. Παντως οταν κοιτας ενα αυτοκινητο 310 ιππων και περιμενεις να καιει οσο και ενα 150αρι, μαλλον λαθος κοιτας για να μην πω οτι οποιος θελει τετοια αυτοκινητα δεν πρεπει να τον απασχολει και να κοιταζει την καταναλωση. Οποιος μπορει να διαθεσει 50 χιλ δεν θα τσιγκουνευτει τα 2 λιτρα παραπανω στη καταναλωση, αν τα τσιγκουνευεται παλι λαθος αυτοκινητο κοιταζει. Θα το πω λιγο σωβινιστικα, δεν μπορει να θελεις να κυκλοφορεις μια σουπεργκομενα και να μην εισαι σε θεση να της παρεχεις ολα τα 'καλουδια' που χρειαζεται, και το αυτοκινητο για τους αντρες ειναι καπως ετσι, η τουλαχιστον για τους αντρες που ενδιαφερονται για ξεχωριστα αυτοκινητα!
Αυτό ακριβώς. Με το ίδιο οδηγικό στύλ το 310 να καψει 2-3 λίτρα παραπάνω απο το 150? Αν έχεις να κολλήσεις τα 15κ δεν κολλάς στα 2-3 λίτρα.