-
Επίσης τους ειπα οτι κανει ρεβοοτ το ινφοτεημεντ (που εκανε 2 φορες στο τριμηνο) και μου περασαν την 1969
Και που το που βγηκα εξω ηρθε και update (μαλλον δεν εβαλαν την τελευταια)
-
@k-m said in Cupra Formentor:
Επίσης τους ειπα οτι κανει ρεβοοτ το ινφοτεημεντ (που εκανε 2 φορες στο τριμηνο) και μου περασαν την 1969
Και που το που βγηκα εξω ηρθε και update (μαλλον δεν εβαλαν την τελευταια)
Κι εμενα το ιδιο ειχε γινει οταν περασα την 1969.
Η βαση της λογικα ειναι πιο καινουρια απο την 1940 που ειχες πριν, αλλα ειχες 1940 με αναβαθμισμενα καποια "περιφερειακα".
Οποτε σου περασαν 1969 και μετα ειδε οτι υπαρχουν αναβαθμισεις για τα υπολοιπα και στα περασε ΟΤΑ. -
Είμαι σε διαδικασία έρευνας για άμεση αγορά, μέχρι 12/2024. Υποψήφιο μεταξύ άλλων το f/l Formentor, οπότε πρωινές ώρες εχθές επικοινώνησα με την τοπική αντιπροσωπεία για να κανονίσω td/προσφορά κλπ.
Απάντησε μια κυρία, φέρουσα το επίθετο της μαρκίζας. Ζήτησα ραντεβού για td και προσφορά όταν ξαφνικά βρέθηκα προ δυσάρεστης εκπλήξεως. Με ρώτησε αν έχω ξαναοδηγήσει αυτόματο. Έχοντας οδηγήσει πολλές φορές, χωρίς να είμαι ιδιοκτήτης ενός αλλά φίλων ενοικιαζόμενα και πολλά td, της απάντησα επίτηδες αρνητικά.
Το έκανα γιατί προσφάτως το ίδιο ακριβώς μου έκανε η Toyota όταν μου αρνήθηκε td CHR mki και με πήγε βόλτα (...) στο πάρκιν της αντιπροσωπείας (...) ο πωλητής λες και είμαι παιδάκι στο πάρκο. Όπως καταλαβαίνετε ήμουν αναγκασμένος να την ρωτήσω "ποιο είναι το πρόβλημα;" και αν θεωρεί ότι πρέπει, επειδή δεν έχω ξαναοδηγήσει αυτόματο, να πληρώσω 40k (το διαθέσιμο budget μου είναι πάνω κάτω εκεί) χωρίς να το έχω οδηγήσει λες και είναι T-shirt από την λαϊκή!
Προσπάθησε να το γυρίσει με το επιχείρημα ότι πρώτα θα με κάνει βόλτα πωλητής (ξανά, σαν να απευθύνεται σε παιδάκι) και μετά θα μου το δώσει. Εγώ ωστόσο ουδέποτε "απαίτησα" a priori να το πάρω μόνος μου ή να θέσω τα δικά μου χρονικά όρια του td.
Η επιπρόσθετα υποτιμητική της απάντηση (να με πάει πρώτα βόλτα ο πωλητής λες και αυτό αντικειμενικά με κάνει έμπειρο στα αυτόματα) με ανάγκασε να της δηλώσω ότι "ως αστυνομικός στο επάγγελμά μου σας διαβεβαιώ ότι δεν έχω πρόθεση ούτε να το κλέψω αλλά ούτε και να το τρακάρω!".
Εδώ να σημειώσω ότι σε καμία άλλη, πλην της εν θεματι και της Toyota, αντιπροσωπείς με τις οποίες έχω μιλήσει δεν δέχθηκα αυτή την προσβολή. Όλες με td για αυτόματα (KIA, Hyundai, VW, Nissan, Renault, Peugeot) δεν ανέφεραν τίποτα αντίστοιχο.
Θεωρώ ότι τον πελάτη η αντιπροσωπεία οφείλει να τον σέβεται είτε προσέρχεται να αγοράσει Seat Arona 1000cc είτε Cupra Formentor VZ. Φυσικά μετά από αυτό της είπα πρώτον ότι γνωρίζω πως έρχεται και manual. Οπότε αν "φοβάται" να το δώσει td ως DSG θα ήταν προτιμότερο να το έχει διαθέσιμο ως manual παρά να προσβάλει άνευ ουσιαστικού λόγου τον πελάτη. Αμέσως μετά έκανα επίκληση στη λογική. Δεν έχει κανένα νόημα να το πάρει ο πωλητής να σε πάει βόλτα και να στο δώσει γιατί αυτό δεν θα επιφέρει ΚΑΜΙΑ θετική αλλαγή ως προρ την ικανότητα του άλλου να οδηγάει αυτόματο. Είναι μια μαλακιά και μισή, προσβάλει την νοημοσύνη μου και δεν τον δέχομαι!
Ως εκ τούτου της είπα ότι πλέον δεν ενδιαφέρομαι γενικότερα για τα αυτοκίνητά τους και της το έκλεισα στα μούτρα ενώ πήγε να απαντήσει κάτι λέγοντας "καλά, καλά χαιρετίσματα τώρα, καλά να περνάτε!". Μλκς...
Μετά με έπαιρνε πίσω από σταθερό και ένα κινητό, το οποία εννοείται ότι τα έκανα φραγή...
Το παρόν μνμ με παραλλαγή το έστειλα στο msgr της Cupra Greece για να ξέρει ο εισαγωγέας τι τσακάλια τον εκπροσωπούν στην Θεσσαλονίκη!
Το γελοίο της υπόθεσης είναι ότι προ ολίγων ημερών πήρα στην ίδια αντιπροσωπεία να ρωτήσω δύο πράγματα που ήθελα για το νέο Kodiaq. Μην φανταστείτε σπαμ, αν έχει εκθεσιακό και td το νέο και αν κλειδώνει η τιμή στην παραγγελία. Ο τύπος στο τηλέφωνο ενώ χασμουριώταν (12 το μεσημέρι καθημερινής) μου είπε "καλά, καλά ελάτε από κοντά να τα πούμε σε ραντεβού" εκνευρισμένος λες και τον είχα στη γραμμή πάνω από μερικά δευτερόλεπτα....
Soz γτ σεντόνι.
-
Ακατανόητο πραγματικά, η μόνη οδηγία που σου δίνεται είναι να έχεις το αριστερό σου πόδι μαζεμένο για να μην μπερδευτείς και πατήσεις φρένο με αυτό. Δεν πάνε καλά....
-
@sabas_thess said in Cupra Formentor:
Είμαι σε διαδικασία έρευνας για άμεση αγορά, μέχρι 12/2024. Υποψήφιο μεταξύ άλλων το f/l Formentor, οπότε πρωινές ώρες εχθές επικοινώνησα με την τοπική αντιπροσωπεία για να κανονίσω td/προσφορά κλπ.
Απάντησε μια κυρία, φέρουσα το επίθετο της μαρκίζας. Ζήτησα ραντεβού για td και προσφορά όταν ξαφνικά βρέθηκα προ δυσάρεστης εκπλήξεως. Με ρώτησε αν έχω ξαναοδηγήσει αυτόματο. Έχοντας οδηγήσει πολλές φορές, χωρίς να είμαι ιδιοκτήτης ενός αλλά φίλων ενοικιαζόμενα και πολλά td, της απάντησα επίτηδες αρνητικά.
Το έκανα γιατί προσφάτως το ίδιο ακριβώς μου έκανε η Toyota όταν μου αρνήθηκε td CHR mki και με πήγε βόλτα (...) στο πάρκιν της αντιπροσωπείας (...) ο πωλητής λες και είμαι παιδάκι στο πάρκο. Όπως καταλαβαίνετε ήμουν αναγκασμένος να την ρωτήσω "ποιο είναι το πρόβλημα;" και αν θεωρεί ότι πρέπει, επειδή δεν έχω ξαναοδηγήσει αυτόματο, να πληρώσω 40k (το διαθέσιμο budget μου είναι πάνω κάτω εκεί) χωρίς να το έχω οδηγήσει λες και είναι T-shirt από την λαϊκή!
Προσπάθησε να το γυρίσει με το επιχείρημα ότι πρώτα θα με κάνει βόλτα πωλητής (ξανά, σαν να απευθύνεται σε παιδάκι) και μετά θα μου το δώσει. Εγώ ωστόσο ουδέποτε "απαίτησα" a priori να το πάρω μόνος μου ή να θέσω τα δικά μου χρονικά όρια του td.
Η επιπρόσθετα υποτιμητική της απάντηση (να με πάει πρώτα βόλτα ο πωλητής λες και αυτό αντικειμενικά με κάνει έμπειρο στα αυτόματα) με ανάγκασε να της δηλώσω ότι "ως αστυνομικός στο επάγγελμά μου σας διαβεβαιώ ότι δεν έχω πρόθεση ούτε να το κλέψω αλλά ούτε και να το τρακάρω!".
Εδώ να σημειώσω ότι σε καμία άλλη, πλην της εν θεματι και της Toyota, αντιπροσωπείς με τις οποίες έχω μιλήσει δεν δέχθηκα αυτή την προσβολή. Όλες με td για αυτόματα (KIA, Hyundai, VW, Nissan, Renault, Peugeot) δεν ανέφεραν τίποτα αντίστοιχο.
Θεωρώ ότι τον πελάτη η αντιπροσωπεία οφείλει να τον σέβεται είτε προσέρχεται να αγοράσει Seat Arona 1000cc είτε Cupra Formentor VZ. Φυσικά μετά από αυτό της είπα πρώτον ότι γνωρίζω πως έρχεται και manual. Οπότε αν "φοβάται" να το δώσει td ως DSG θα ήταν προτιμότερο να το έχει διαθέσιμο ως manual παρά να προσβάλει άνευ ουσιαστικού λόγου τον πελάτη. Αμέσως μετά έκανα επίκληση στη λογική. Δεν έχει κανένα νόημα να το πάρει ο πωλητής να σε πάει βόλτα και να στο δώσει γιατί αυτό δεν θα επιφέρει ΚΑΜΙΑ θετική αλλαγή ως προρ την ικανότητα του άλλου να οδηγάει αυτόματο. Είναι μια μαλακιά και μισή, προσβάλει την νοημοσύνη μου και δεν τον δέχομαι!
Ως εκ τούτου της είπα ότι πλέον δεν ενδιαφέρομαι γενικότερα για τα αυτοκίνητά τους και της το έκλεισα στα μούτρα ενώ πήγε να απαντήσει κάτι λέγοντας "καλά, καλά χαιρετίσματα τώρα, καλά να περνάτε!". Μλκς...
Μετά με έπαιρνε πίσω από σταθερό και ένα κινητό, το οποία εννοείται ότι τα έκανα φραγή...
Το παρόν μνμ με παραλλαγή το έστειλα στο msgr της Cupra Greece για να ξέρει ο εισαγωγέας τι τσακάλια τον εκπροσωπούν στην Θεσσαλονίκη!
Το γελοίο της υπόθεσης είναι ότι προ ολίγων ημερών πήρα στην ίδια αντιπροσωπεία να ρωτήσω δύο πράγματα που ήθελα για το νέο Kodiaq. Μην φανταστείτε σπαμ, αν έχει εκθεσιακό και td το νέο και αν κλειδώνει η τιμή στην παραγγελία. Ο τύπος στο τηλέφωνο ενώ χασμουριώταν (12 το μεσημέρι καθημερινής) μου είπε "καλά, καλά ελάτε από κοντά να τα πούμε σε ραντεβού" εκνευρισμένος λες και τον είχα στη γραμμή πάνω από μερικά δευτερόλεπτα....
Soz γτ σεντόνι.
Συγνώμη, γιατί δεν σε ξέρω, αλλα νομίζω οτι η αντίδρασή ήταν υπερβολική.
Δεν κατάλαβα πάντως να σε έβρισε ή να ήταν επιθετική μαζί σου.
Δεν είναι υποτιμητικό να νομίζει κάποιος οτι δεν έχεις ξανα-οδηγήσει αυτόματο.
Πόσο μάλλον ότα εσύ της είπες οτι δεν έχεις ξανα-οδηγήσει.Δηλαδή εάν έλεγες οτι ξέρεις απο αυτόματο (που είναι αλήθεια), δεν θα γινόταν τίποτα απο όλα αυτά και θα έκλεινες ραντεβού για test drive και μπορεί να σου άρεσε και το αυτοκίνητο.
Anyway, δεν γνωριζόμαστε αλλά νομίζω ήσουν ήδη προκατειλλημενός απο την εμπειρία σου με toyota.
Φιλικά.
-
@moysatos said in Cupra Formentor:
Soz γτ σεντόνι.
Συγνώμη, γιατί δεν σε ξέρω, αλλα νομίζω οτι η αντίδρασή ήταν υπερβολική.
Δεν κατάλαβα πάντως να σε έβρισε ή να ήταν επιθετική μαζί σου.
Δεν είναι υποτιμητικό να νομίζει κάποιος οτι δεν έχεις ξανα-οδηγήσει αυτόματο.
Πόσο μάλλον ότα εσύ της είπες οτι δεν έχεις ξανα-οδηγήσει.Δηλαδή εάν έλεγες οτι ξέρεις απο αυτόματο (που είναι αλήθεια), δεν θα γινόταν τίποτα απο όλα αυτά και θα έκλεινες ραντεβού για test drive και μπορεί να σου άρεσε και το αυτοκίνητο.
Anyway, δεν γνωριζόμαστε αλλά νομίζω ήσουν ήδη προκατειλλημενός απο την εμπειρία σου με toyota.
Φιλικά.
-
Μπορεί να ήμουν υπερβολικός στην αντίδραση μου αλλά και η στάση τους θεωρώ ότι ήταν απαράδεκτη.
-
Το πιο απλό δε θα ήταν να αναφέρουν κάτι σε στυλ : " Ξέρετε από τη στιγμή που δεν έχετε εμπειρία , καλό θα ήταν να κάνετε κάποια μέτρα εξοικείωσης εντός του χώρου και μετά να βγείτε στο δρόμο και πάντα θα σας παρακαλούμε να ακολουθείτε τις οδηγίες του πωλητή για το χειρισμό ;;;"
Μια απλή απάντηση - κασέτα θα ήταν , που θα την έλεγε σε όλους.
Λέω εγώ τώρα....
Δε ξέρω πως το καταφέρνετε ή αν στην πρωτεύουσα είναι αλλιώς τα πράγματα , αλλά δεν μου έχει τύχει σχεδόν ποτέ test drive , που να μην φαίνεται λες και μου κάνεις τεράστια χάρη!!! Διευκρινίζω , ότι πάντα μα πάντα για να έχω φτάσει στη δοκιμή είμαι στα όρια της αγοράς....
Εξαιρείται η τοπική peugeot που με "ξέρουν" ως διαχρονικό χορηγό.
-
@civil357 said in Cupra Formentor:
Το πιο απλό δε θα ήταν να αναφέρουν κάτι σε στυλ : " Ξέρετε από τη στιγμή που δεν έχετε εμπειρία , καλό θα ήταν να κάνετε κάποια μέτρα εξοικείωσης εντός του χώρου και μετά να βγείτε στο δρόμο και πάντα θα σας παρακαλούμε να ακολουθείτε τις οδηγίες του πωλητή για το χειρισμό ;;;"
Μια απλή απάντηση - κασέτα θα ήταν , που θα την έλεγε σε όλους.
Λέω εγώ τώρα....
Δε ξέρω πως το καταφέρνετε ή αν στην πρωτεύουσα είναι αλλιώς τα πράγματα , αλλά δεν μου έχει τύχει σχεδόν ποτέ test drive , που να μην φαίνεται λες και μου κάνεις τεράστια χάρη!!! Διευκρινίζω , ότι πάντα μα πάντα για να έχω φτάσει στη δοκιμή είμαι στα όρια της αγοράς....
Εξαιρείται η τοπική peugeot που με "ξέρουν" ως διαχρονικό χορηγό.
Tesla απίστευτα ευγενικά και υπομονετικά παιδιά,BYD το ίδιο,Mazda ψιλοτουπε αλλά κανείς τη δουλειά σου μια χαρα,Honda Σαρακακης ευγενέστατοι αλλά τυπικοί,Σφακιανακης BMW πιο σεμνόι είναι οι καρδινάλιοι,στον Σπανό λιγο καλύτερα,Skoda σφακιανακης πολύ εξυπηρετικός ο νεαρός που είχα μιλήσει και ευγενικός αλλά έκλεισε,Seat Αργυρουπολης ισως μπερδεύτηκα και νόμιζα ότι μπηκα σε αντιπροσωπεία Porsche!Αυτα εν τάχει και επιγραμματικά όποτε ισως είναι που θα πέσεις!
Ξέχασα την MG που ισως ο πωλητής της Taycan να ήταν πιο προσγειωμένος! -
Μπορεί να ήμουν υπερβολικός στην αντίδραση μου αλλά και η στάση τους θεωρώ ότι ήταν απαράδεκτη.
Κακή εμπειρία με πωλητές seat/cupra είχα και εγώ. Ίσως θα έπρεπε να τους διαλέγουν/εκπαιδεύουν καλύτερα.
Αποκορύφωμα μια κοπελιά "πρώτη μέρα μου είναι σήμερα" και δεν ήξερε πως ανοίγει το πορτμπαγκάζ... Βέβαια, δεν φταίνε αυτοί. Αυτοί που τους επιλέγουν έχουν το πρόβλημα. Μην ξεσπάτε σε υπαλλήλους.
-
Και στην Αθήνα,μη νομίζεις πως είναι πολύ διαφορετικά τα πράγματα.Απλά λόγω περισσότερων αντιπροσωπειών,άρα και περισσότερων πωλητών μπορείς να πετύχεις 2-3 που σου συμπεριφέρονται διαφορετικά.
Π.χ. όταν πριν περίπου 8 χρόνια πήρα το Suzuki Scross,πέτυχα πωλητή στον Κηφισό που αφού μου το παρουσίασε μου έδωσε το κλειδί, μου είπε έχεις μία ώρα να το οδηγήσεις όπου θες και το επιστρέφεις. Το ίδιο και πριν περίπου 2μησι-3χρόνια που κοίταγα υβριδικά έγινε με πωλητή Τοyota για το YC και το CHR και στη Ν.Ερυθραία για μια AR Tonale (εδώ όμως για 30-35 λεπτά).
Δεν ξανασυνάντησα στα 30+χρόνια που οδηγώ τέτοιες περιπτώσεις, μόνος σου, χωρίς πωλητή... -
@antonmone said in Cupra Formentor:
Σφακιανακης BMW πιο σεμνόι είναι οι καρδινάλιοι,στον Σπανό λιγο καλύτερα
Εγώ το αντίθετο έχω διαπιστώσει (μιλάω για Σφακ. Κηφισό και Μαρούσι και Σπανό Γλυφάδα).
Δεν έκανα td (αν και μου πρότειναν όταν θα'χει αμάξι),αλλά πιο πρόθυμοι να ασχοληθούν και να συζητήσουν στον Σφακ. Στο Σπανό περίμενα κανένα 15λεπτο μέχρι να έρθει ένας να μιλήσουμε.. Καμιά φορά δεν είναι κι η αντιπροσωπεία,αλλά και σε ποιόν θα τύχεις στο ίδιο μαγαζί.. -
@panormus772 said in Cupra Formentor:
@antonmone said in Cupra Formentor:
Σφακιανακης BMW πιο σεμνόι είναι οι καρδινάλιοι,στον Σπανό λιγο καλύτερα
Εγώ το αντίθετο έχω διαπιστώσει (μιλάω για Σφακ. Κηφισό και Μαρούσι και Σπανό Γλυφάδα).
Δεν έκανα td,αλλά πιο πρόθυμοι να ασχοληθούν και να συζήσουν στον Σφακ. Στο Σπανό περίμενα κανένα 15λεπτο μέχρι να έρθει ένας να μιλήσουμε.. Καμιά φορά δεν είναι κι η αντιπροσωπεία,αλλά και σε ποιόν θα τύχεις στο ίδιο μαγαζί..Σφακιανακης Κηφισσο αλλά Σπανος Συγγρου.Ακριβως τα αντίθετα με σένα.
Πάντως σε πάνω από 10 τεστ drive που έχω κάνει κανείς πλην της 118 στον Σπανό δεν ήρθε μαζί μου.Ακομα και η Mercedes στην Κηφισιας!Ουτε καν στη Μαζντα που πηρα το 2.2 CX 5 του διευθυντή του καταστήματος. -
επειδή θα δώσεις 40 χαρτιά είναι κρίμα να απορρίψεις ένα αυτοκίνητο που σου αρέσει από κάποιον παπάρα πωλητή. κατέβα αθήνα η ανέβα βουλγαρία για test drive
-
Και εμάς μας στο τεστ του Tiguan, μας ρώτησε αν έχουμε οδηγήσει αυτόματο....του έδειξα το αυτοκίνητο μας έξω και τελείωσε το σεμινάριο μας είπε να το επιστρέψουμε σε μισή ώρα και μας ευχήθηκε καλή βόλτα
-
Γενικα υπαρχουν αυτες οι συμπεριφορες στην Ελλαδα, σε μια Τογιοτα πολις στην Κηφισιας οσες φορες εχω ζητησει τεστ με εχουν διωξει. Σε αλλες αντιπροσωπειες ειναι ποιο ευκολο να κανεις τεστ περιεργως στην BMW παροτι ειναι ποιο ακριβα αυτοκινητα.
Απο την στιγμη που ζεις Ελλαδα τις αποδεχεσαι και συνεχιζεις την ζωη σου.
-
Μήπως να υπήρχε ένα νήμα με παρόμοιες καταγραφές από αντιπροσωπείες; Θα ήταν βοηθητικό για όλους να υπήρχε μία συγκεντρωμένη πληροφορία.
( Εκτός αν υπάρχει ήδη...)
-
Μήπως να υπήρχε ένα νήμα με παρόμοιες καταγραφές από αντιπροσωπείες; Θα ήταν βοηθητικό για όλους να υπήρχε μία συγκεντρωμένη πληροφορία.
( Εκτός αν υπάρχει ήδη...)
δεν εχει νοημα γιατι η συμπεριφορα εξαρταται απο τον υπαλληλο που ειναι εκει καθε στιγμη. δηλ ο φιλος που εγραψε το παραπανω ποστ μπορει να παει σε μια αλλη αντιπροσωπεια Κουπρα και να εχει πολυ καλη αντιμετωπιση. Εγω παντως θα πηγαινα να οδηγησω ενα αυτοματο σε μια αντιπροσωπεια που ειναι ευκολο το τεστ και ετσι και τυπικα να απανταω ναι αν με ρωτανε. Οδηγησα πρωτη φορα το 1994 στο εξωτερικο και στην πρωτη στροφη αριστερα που επρεπε να σταματησω πριν στριψω πατησα το φρενο με το αριστερο νομιζοντας οτι παταω συμπλεκτη. Μαθαινεις αμεσως αλλα εχει μια βαση την πρωτη φορα μπορει να κανεις λαθος.
-
Δεν ειχα ιδιαιτερο θεμα να κανω καποια τεστ ντραιβ οταν το ζητησα.... Σπανιο να αρνηθουν ή να φερουν δυσκολιες. Αλλά και να αρνηθουν , υπαρχουν κι αλλου πορτοκαλιες ( και ιδιας ποικιλιας και άλλης )
-
@alexandros-k said in Cupra Formentor:
Δεν ειχα ιδιαιτερο θεμα να κανω καποια τεστ ντραιβ οταν το ζητησα.... Σπανιο να αρνηθουν ή να φερουν δυσκολιες. Αλλά και να αρνηθουν , υπαρχουν κι αλλου πορτοκαλιες ( και ιδιας ποικιλιας και άλλης )
Φυσικα αλλα αν μενεις Αθηνα ειναι ταλαιπωρια με την κινηση να πας στην αλλη ακρη της πολης μονο για ενα τεστ.
Cupra Formentor