-
Οι περισσότεροι έχετε δώσει πολύ παραπάνω σημασία στην αξία των πολλαπλών και την απαξία του ημιάκαμπτου.
Μιλάω ως κάτοχος αυτοκινήτου με την πρώτη ανάρτηση. -
Εμείς ως κάτοχοι αυτοκινήτου με την δεύτερη. 1-1
-
@harisma23 said in FORD KUGA 2020:
Οι περισσότεροι έχετε δώσει πολύ παραπάνω σημασία στην αξία των πολλαπλών και την απαξία του ημιάκαμπτου.
Μιλάω ως κάτοχος αυτοκινήτου με την πρώτη ανάρτηση.Οχι δα. Δοξα το θεο εχουν περασει απ ολα απ τα χερια μας. Η υπεροχη της ανεξαρτητης ειναι δεδομενη. Καλος κι ο ημιακαμπτος αλλα τον παραβλεπω σε κανα Megane RS. Σε οτιδηποτε αλλο ειναι γυφτια οταν μιλαμε για αμαξια των 50Κ+.
-
@stefan147 said in FORD KUGA 2020:
Μιλάω ως κάτοχος αυτοκινήτου με την πρώτη ανάρτηση.Οχι δα. Δοξα το θεο εχουν περασει απ ολα απ τα χερια μας. Η υπεροχη της ανεξαρτητης ειναι δεδομενη. Καλος κι ο ημιακαμπτος αλλα τον παραβλεπω σε κανα Megane RS. Σε οτιδηποτε αλλο ειναι γυφτια οταν μιλαμε για αμαξια των 50Κ+.
σωστος. σε αυτα τα λεφτα ουτε σε μεγκανε
-
Οχι δα. Δοξα το θεο εχουν περασει απ ολα απ τα χερια μας. Η υπεροχη της ανεξαρτητης ειναι δεδομενη. Καλος κι ο ημιακαμπτος αλλα τον παραβλεπω σε κανα Megane RS. Σε οτιδηποτε αλλο ειναι γυφτια οταν μιλαμε για αμαξια των 50Κ+.
Αυτό που λέω εγώ είναι ότι η καλή ρύθμιση της ανάρτησης είναι σημαντικότερη από την αρχιτεκτονική της (όταν μιλάμε για σύγκριση πολλαπλών και ημιάκαμπτου). Αποδεδειγμένα! Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα ανέφερες εσύ.
-
Συμφωνω απολυτα. Μιας και ειμαστε στο θεμα του Κουγκα ομως, θυμιζω οτι αυτο παρουσιαστηκε με ανεξαρτητη και μαλιστα αλουμινενια ψαλιδια μπρος-πισω. Αυτα δυστυχως αναγραφονται ακομα σε ολα τα επισημα εντυπα. Ε ειναι λιγο δυσπεπτο τωρα να τρως την υποδεεστερη λυση στη μαπα και παραλληλα 4-5 χιλιαρικα αυξηση τιμης.
-
Οχι δα. Δοξα το θεο εχουν περασει απ ολα απ τα χερια μας. Η υπεροχη της ανεξαρτητης ειναι δεδομενη. Καλος κι ο ημιακαμπτος αλλα τον παραβλεπω σε κανα Megane RS. Σε οτιδηποτε αλλο ειναι γυφτια οταν μιλαμε για αμαξια των 50Κ+.
Αυτό που λέω εγώ είναι ότι η καλή ρύθμιση της ανάρτησης είναι σημαντικότερη από την αρχιτεκτονική της (όταν μιλάμε για σύγκριση πολλαπλών και ημιάκαμπτου). Αποδεδειγμένα! Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα ανέφερες εσύ.
Πολύ σωστά. Έχω πάψει να ασχολούμαι με τυπολογίες (ανεξάρτητη πίσω ή ταμπούρα κλπ), και ενδιαφέρομαι μόνο πως συμπεριφέρεται στον δρόμο και στις μετρήσεις!!!
-
Η υλοποίηση ανεξάρτητης είναι ακριβή λύση μειώνει χώρο αποσκευών κ αποφεύγεται πλέον από τις εταιρείες λόγω κοστους. Διαφορά υπάρχει με ημιακαμπτο κ αρκετά αισθητή ιδίως σε σαμαρακι κ κακοτεχνίες εγκάρσιες σε περίπτωση ταυτόχρονης μικρής διόρθωσης πορειας.
-
@nmsm2 said in FORD KUGA 2020:
Η υλοποίηση ανεξάρτητης είναι ακριβή λύση μειώνει χώρο αποσκευών κ αποφεύγεται πλέον από τις εταιρείες λόγω κοστους. Διαφορά υπάρχει με ημιακαμπτο κ αρκετά αισθητή ιδίως σε σαμαρακι κ κακοτεχνίες εγκάρσιες σε περίπτωση ταυτόχρονης μικρής διόρθωσης πορειας.
Σωστή η υπενθύμιση της θεωρίας, όμως είναι γνωστή. Και η πράξη δείχνει αυτό που έγραψα πιο πάνω.
-
Ελάχιστη είναι η διαφορά: https://www.drive.gr/test-drives/sygkrinoyme/pollaploi-syndesmoi-vs-imiakamptoy-oli-i-alitheia
-
Οι ελάχιστες αυτες διαφορές στο στήσιμο του αυτοκινήτου κάνουν συνήθως τη διαφορά. Παράδειγμα που έχει τύχει αρκετές φορές με ημιακαμπτο, μπαίνεις σε ελαφρα στροφή περνάς την ίδια στιγμή πάνω από ανωμαλία εδάφους με τον ένα τροχό που βρίσκεται στην άκρη του οδοστρωματος, όπως σαμαρακι από ρίζα δεντρου κλπ τότε ο πίσω άξονας κ η ουρά του αυτοκινήτου σε τρομάζει στη συμπεριφορά του γιατί αναπηδά ξερα κ λόγω των νόμων φυσικής αισθάνεσαι την ουρά να φεύγει. Αυτό με ανεξάρτητη δεν θα το αισθανθεις
-
τότε ο πίσω άξονας κ η ουρά του αυτοκινήτου σε τρομάζει στη συμπεριφορά του γιατί αναπηδά ξερα κ λόγω των νόμων φυσικής αισθάνεσαι την ουρά να φεύγει. Αυτό με ανεξάρτητη δεν θα το αισθανθεις
Μην το λές!! Να δεις το Μίνι (λόγω κοντού μεταξονίου) πως έφευγε σε τέτοιες καταστάσεις, πολύ περισσότερο από αυτό που έχω τώρα με ημιάκαμπτο. Επίσης να δεις η Ζ4 που έκανε κάτι τέτοια, πριν αλλάξω ανάρτηση - ήταν τότε που η bmw εβγαε άθλιες αναρτήσεις, είχε πάθει μαλάκινση στο στήσιμο των αμαξιών της.
-
Σίγουρα παίζει ρόλο το μεταξόνιο κ το στήσιμο. Η μονομερής απόσβεση της ανωμαλίας στην ανεξάρτητη ομως βοηθά στην απομείωση της αίσθησης του αναπηδηματος. Σε κάθε περίπτωση είναι ζήτημα επιλογής τι διεκδικεί ο καθένας κατά την αγορά κ ποια σημασία δίνει σε λίτρα στο χώρο αποσκευών, ακριβότερη ανάρτηση, πλαστικά κλπ
-
Σίγουρα παίζει ρόλο το μεταξόνιο κ το στήσιμο. Η μονομερής απόσβεση της ανωμαλίας στην ανεξάρτητη ομως βοηθά στην απομείωση της αίσθησης του αναπηδηματος.
Αν η υπεροχή της ανεξάρτητης ανάρτησης εξαντλείται σε τέτοιες καταστάσεις, τότε δεν είναι κακός συμβιβασμός ο ημιάκαμπτος. Συνήθως οι ανωμαλίες βρίσκονται σε όλο το πλάτος του δρόμου, οπότε προσωπικά δεν παρατήρησα κάποια διαφορά μεταξύ ανεξάρτητης και ημιάκαμπτου. Αλλά αυτή είναι η δική μου εμπειρία.
-
Οι ελάχιστες αυτες διαφορές στο στήσιμο του αυτοκινήτου κάνουν συνήθως τη διαφορά. Παράδειγμα που έχει τύχει αρκετές φορές με ημιακαμπτο, μπαίνεις σε ελαφρα στροφή περνάς την ίδια στιγμή πάνω από ανωμαλία εδάφους με τον ένα τροχό που βρίσκεται στην άκρη του οδοστρωματος, όπως σαμαρακι από ρίζα δεντρου κλπ τότε ο πίσω άξονας κ η ουρά του αυτοκινήτου σε τρομάζει στη συμπεριφορά του γιατί αναπηδά ξερα κ λόγω των νόμων φυσικής αισθάνεσαι την ουρά να φεύγει. Αυτό με ανεξάρτητη δεν θα το αισθανθεις
Θέμα γενικότερου στησίματος είναι. Δεν λέω ότι δεν βοηθάει η ανεξάρτητη, αλλά μπορεί ένα καλοστημένο με ημιάκαμπτο να είναι καλύτερο στον δρόμο από έναν κακοστημένο με πολλαπλούς.
-
Θα αναφερθώ μόνο στην άνεση και στην αντίληψη των κακοτεχνιών στους πίσω επιβατες στα δικα μου,το ένα σεντάν με 18αρες και πολλαπλούς,το άλλο suv με 17αρες χωρίς.Όσο και αν φανεί παράξενο υπάρχει μικρό αλλά υπαρκτό πλεονέκτημα του σεντάν σε αυτόν τον τομέα,μικρό μεν αλλά αντιληπτό.
Προφανώς δεν γίνεται σύγκριση σε άλλον τομέα ,θα ήταν άτοπη. -
Τίμιο κατά την ταπεινή άποψη, σύμφωνα με τον ανταγωνισμό και τις επικρατούσες τιμές.
-
40 χρόνια πριν οι μηχανικοί της mercedes
https://www.tedgum.pl/en/40-years-of-the-mercedes-190/Λίγα χρόνια μετά τα Cray είχαν πάρει φωτιά δουλεύοντας για την ΝΙΣΣΑΝ για να σχεδιάσουν την τέλεια ανάρτηση
https://www.spannerhead.com/wp-content/uploads/2013/04/300ZX_Broch_2.jpgκαι φτάσαμε το 2024 να λέμε το yaris GR scania λόγω του ιδιαίτερου ταμπλό και την ανεξάρτητη πίσω ανάρτηση χωρίς λόγω ύπαρξης
Σας εύχομαι και ιδιαίτερα στον @realzeus ταμπούρα και μπροστά ! Αχάριστοι....
@stefan147 ακύρωσε !
-
Εχει συμπαθητικες αλλαγες η ST-line X που εχω εγω, με βασικοτερες το sync 4 και τη μεγαλυτερη οθονη. Η 8αρα που εχει το δικο μου ειναι οριακη για 2024 που θες εκταση για μπολικη πληροφορια. Και οι μνημες στα καθισματα (ή καθισμα) ειναι ωραια προσθηκη γιατι ηλεκτρικο καθισμα χωρις μνημη ειναι λιγο δωρον αδωρον.
Τα συν 20 αλογα και οι επεμβασεις για να γινει πιο σπιρτοζικο δε μου λενε κατι απο τη στιγμη που η μπαταρια εμεινε στα 14.4. Το θεμα ηταν να ανεβαινε σε χωρητικοτητα και η μπαταρια για να βγαζουμε 100χλμ ηλεκτρικα απο 50-70 που βγαζουμε τωρα.
-
Πολύ ωραίο θα ήταν το Kuga,αν δεν είχε 2.500 κ.εκ.
Όπερ σημαίνει 1.729 ευρώ κεφαλικό φόρο στο ελληνικό κράτος κάθε χρόνο..
Επομένως για την Ελλάδα, αξίζει το 1.5,που μπορεί να έχει τον "μικρό" 1500άρη,αλλά με 33-34χιλιάρικα παίρνεις αμάξι σε τιμές που άλλοι πουλάνε b segment και b-suv
FORD KUGA 2020