-
Καλημέρα.
Είναι κάνας μήνας τώρα που έχει εξαφανιστεί από το φόρντ πας η επιλογή securialert. Ειδοποιήσεις πάντως μου έρχονται γιατί έχει μείνει ενεργοποιημένο ένα πρόγραμμα. Το δικό σας εμφανίζεται κανονικά; -
@regresso said in FORD KUGA 2020:
Μου εβγαλε το fordpass ανακληση που αφορα διαχωριστη λαδιου κινητηρα. Γνωριζει καποιος τι ακριβως ειναι?
Ήρθε και σε μένα. Το πήγα για έλεγχο, όλα οκ
Ελέγχουν ένα εξάρτημα για διαρροή λαδιού ανακύκλωσης ακριβώς κάτω από το πλαστικό κάλυμμα του κινητήρα. 5 λεπτά δουλειά. -
Ξερει καποιος που μπορω να απευθυνθω για να βαλω μπουκαλες ανυψωσης στο καπο?
-
@regresso said in FORD KUGA 2020:
Ξερει καποιος που μπορω να απευθυνθω για να βαλω μπουκαλες ανυψωσης στο καπο?
Θα πας μια βολτα απο Σπ. Πάτση που έχει 3-4 μαγαζιά που πουλάνε μονο αμορτισέρ όλων των τύπων. Θα μετρήσετε/δοκιμάσετε το κατάλληλο αμορτισεράκι, θα σου δώσουν και 4 βίδες με μπίλια και λογικά θα χρειαστεί να φτιάξεις και κάποιο custom λαμάκι σε σχήμα Γ για τη μεριά του καπώ.
Εναλλακτικά κοιτάς Ali για έτοιμο σετ. Πχ link text
-
Εικονίδιο/σύμβολο (βροχής) στην ψηφιακή οθόνη (dashboard).
Χαίρετε!
Πριν από ένα μήνα (περ. 15αύγουστος), εμφανίστηκε, για λίγη ώρα, ένα σύμβολο σύννεφου με βροχή, στην οθόνη του Kuga, όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία. Έψαξα να βρω κάτι σχετικό, αλλά δεν βρήκα. Αν θυμάμαι καλά, έριξε ένα ψιλόβροχο, μετά από λίγες ώρες ή την επόμενη ημέρα.
Καμιά ιδέα; -
Κάποια πινακίδα διάβασε από αυτές που γράφουν όριο ταχύτητας με βροχή. Νομίζω έχω δει τέτοιες στις ανηφόρες της Λαμίας προς Δομοκό κτλ.
-
@stefan147 said in FORD KUGA 2020:
Κάποια πινακίδα διάβασε από αυτές που γράφουν όριο ταχύτητας με βροχή. Νομίζω έχω δει τέτοιες στις ανηφόρες της Λαμίας προς Δομοκό κτλ.
Και στην Ιονία Οδό έχει τέτοιες πινακίδες.
-
@nickthetrib said in FORD KUGA 2020:
Δεν υπήρχε σχετική πινακίδα στον δρόμο.
Το αυτοκίνητο έκοβε βόλτες στο Χαλάνδρι και όχι στην Ε.Ο. -
@monokoygki said in FORD KUGA 2020:
Το αυτοκίνητο έκοβε βόλτες στο Χαλάνδρι και όχι στην Ε.Ο.Υπάρχει περίπτωση να είχε κάποιο κολλημένο χαρτί η πινακίδα και το αυτοκίνητο να διάβασε λανθασμένα την ένδειξη για βροχή.
-
Καλημέρα!!
Παρατηρώ ένα θέμα στο αυτοκίνητο το οποίο δεν μου φαίνεται και πολύ λογικό.
Έχω κολλήσει 3 φορές σε σημεία με τσιμέντο και χώμα και γυρίζει ασταμάτητα μόνο ο ένας τροχός. Το αντισπιν δεν μπαίνει σε λειτουργία και μένει ο τροχός να γυρίζει. Έχω δοκιμάσει όλα τα υπόλοιπα προφίλ οδήγησης και μέχρι τις 2.500rpm, χωρίς κάποιο αποτέλεσμα. Στο δρόμο από την άλλη πλευρά, ενεργοποιείται κανονικά αλλά μετά από λίγη πίεση και πάνω από τις 3.000rpm. Με την αντιπροσωπεία που το συζήτησα, μου είπαν ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα και μπορεί με εκείνες τις συνθήκες να "διάβασε" ο εγκέφαλος ότι δεν χρειαζόταν να το ενεργοποιήσει (εγώ έμεινα και στις 3 περιπτώσεις όμως).
Έχει παρατηρήσει άλλος κάτι ανάλογο; -
@gtsartsal said in FORD KUGA 2020:
@monokoygki said in FORD KUGA 2020:
Το αυτοκίνητο έκοβε βόλτες στο Χαλάνδρι και όχι στην Ε.Ο.Υπάρχει περίπτωση να είχε κάποιο κολλημένο χαρτί η πινακίδα και το αυτοκίνητο να διάβασε λανθασμένα την ένδειξη για βροχή.
Χαίρετε και πάλι.
Επί της Λ. Μαραθώνος (16.10.2022), περίπου στο ύψος της Παλλήνης, κατεύθυνση προς κέντρο.
Νέο σύμβολο στην οθόνη. (όλα σ' εμένα!)Πινακίδα 30km/h και πλαίσιο από κάτω!
-
Εμφανίστηκαν και τα πρώτα θέματα με Kuga PHEV, μένουν από την μπαταρία (την κανονική 12V, οχι την υβριδική). Το έπαθε ο κουμπάρος και είχε και άλλο ένα με το ίδιο πρόβλημα στο συνεργέιο και του είπαν ότι το ψάχνουν. Είναι νέο φρούτο και δεν ξέρουν τι, πως και γιατί.
Προβλέπω (και μετά την περιπέτεια του γάτου) ότι θα αρχίσουν να βγαίνουν προβληματάκια με τα PHEV αρκετά σύντομα.
-
Aυτό με την μπαταρία 12V,έχει ακουστεί και σε ΗΕV. Παράδειγμα στην Αγγλία στα Honda HRV και για Ιταλία στα 1ης παραγωγής ΥC.
Για το Honda έλεγαν πως ίσως κάποιο ηλεκτρ.αξεσουάρ (πορτμπαγκάζ;) τραβάει περισσότερη ενέργεια και θα έκαναν update στον ηλ. εγκέφαλο για επίλυση.
Ένα καλό των Κia/Hyundai full hybrid είναι ότι έχουν ένα κουμπί σαν starter για να βοηθήσει την εκκίνηση αν συμβεί κάτι τέτοιο (εκτος αν είναι εντελώς πεθαμένη η μπαταρία..) -
@fanis75 said in FORD KUGA 2020:
Εμφανίστηκαν και τα πρώτα θέματα με Kuga PHEV, μένουν από την μπαταρία (την κανονική 12V, οχι την υβριδική). Το έπαθε ο κουμπάρος και είχε και άλλο ένα με το ίδιο πρόβλημα στο συνεργέιο και του είπαν ότι το ψάχνουν. Είναι νέο φρούτο και δεν ξέρουν τι, πως και γιατί.
Προβλέπω (και μετά την περιπέτεια του γάτου) ότι θα αρχίσουν να βγαίνουν προβληματάκια με τα PHEV αρκετά σύντομα.
το κουγκα οπως ειχα πει στον παραδοπιστο που τελικα δεν εφερε δικο του βιταρα απο γερμανια, εχει θεματα στα φεβ απο κατασκευης. δεν πουλιωντουσαν, τα ειχε σταματησει η φορντ, καμποσους μηνες γιατι γινοντουσαν λαμπαδα. δεν ξερω αυτο πως λυνεται ασφαλως μονο με σοφτγουερ απντέιτ που κανανε.
φυσικα ξερω βεβαια οτι οι γαλλοι προγραμματιστες ανετα κανουν αμαξι λαμπαδα μετα απο απντέιτ. -
@gatoz said in FORD KUGA 2020:
το κουγκα οπως ειχα πει στον παραδοπιστο που τελικα δεν εφερε δικο του βιταρα απο γερμανια, εχει θεματα στα φεβ απο κατασκευης.
Το θέμα δεν ήταν η 12v μπαταρία αλλά η υβριδική...πάει το λύσανε αυτό. Τώρα έχει θέμα η 12v. Αλλά το Κουγκα γ@μει....δεν υπάρχει!!
Όσο για Βιτάρα, εκτός το ότι το βλέπει και του έρχεται εμετός, ήθελε και leasing που δεν μπορούσε από Γερμανία μτχ.
-
το κουγκα οπως ειχα πει στον παραδοπιστο που τελικα δεν εφερε δικο του βιταρα απο γερμανια, εχει θεματα στα φεβ απο κατασκευης.
Το θέμα δεν ήταν η 12v μπαταρία αλλά η υβριδική...πάει το λύσανε αυτό. Τώρα έχει θέμα η 12v. Αλλά το Κουγκα γ@μει....δεν υπάρχει!!
Όσο για Βιτάρα, εκτός το ότι το βλέπει και του έρχεται εμετός, ήθελε και leasing που δεν μπορούσε από Γερμανία μτχ.
RomBat φοράει και αυτό;
-
@hountalas said in FORD KUGA 2020:
RomBat φοράει και αυτό;
Λογικά όχι, αλλά δεν ξέρω. Θα ρωτήσω να μάθω.
-
το κουγκα οπως ειχα πει στον παραδοπιστο που τελικα δεν εφερε δικο του βιταρα απο γερμανια, εχει θεματα στα φεβ απο κατασκευης. δεν πουλιωντουσαν, τα ειχε σταματησει η φορντ, καμποσους μηνες γιατι γινοντουσαν λαμπαδα. δεν ξερω αυτο πως λυνεται ασφαλως μονο με σοφτγουερ απντέιτ που κανανε.
φυσικα ξερω βεβαια οτι οι γαλλοι προγραμματιστες ανετα κανουν αμαξι λαμπαδα μετα απο απντέιτ.Όλα έχουν ακουστεί να αρπάζουν - κυριολεκτικά, και BMW έχω πετύχει κιόλας, αλλά Γαλλικό δεν έχω ακούσει..
-
@dublin said in FORD KUGA 2020:
φυσικα ξερω βεβαια οτι οι γαλλοι προγραμματιστες ανετα κανουν αμαξι λαμπαδα μετα απο απντέιτ.Όλα έχουν ακουστεί να αρπάζουν - κυριολεκτικά, και BMW έχω πετύχει κιόλας, αλλά Γαλλικό δεν έχω ακούσει..
δεν κουνιουνται αφου....
7 μηνες -
@dublin said in FORD KUGA 2020:
δεν κουνιουνται αφου....
7 μηνεςΤα άλλα τα μάζευαν κυριολεκτικά με φαράσια, μετά από καμιά ολόκληρη εβδομάδα που καίγονταν! Δεν είδες κάτι Κορεατικα πως έπιαναν;!
Το μη χείρον βελτιστον!
Άντε τυχερουλη, την καλύτερη αγορά έκανες πάλι!
FORD KUGA 2020