-
@driver-m said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
@realzeus said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Σε τι είναι πιο αξιόπιστη η Continental από την Yokohama?
Στο οτι κατα μεσο ορο βγαζει πολυ πιο ισορροπημενα ελαστικα που πλην ελαχιστων εξαιρεσεων δεν απογοητευουν. Τα yokohama ειναι τερμα υπερτιμημενα και πανακριβα. Ακομα και στις σουπερ σπορ κατηγοριες που θεωρουνται απ'τα καλα δεν βγαινουν κορυφαια ποτε.
Για καθημερινο αυτοκινητο αν ειχα να διαλεξω αναμεσα στις δυο αυτες μαρκες κι εγω με κλειστα ματια θα προτιμουσα τα κοντινενταλ.
Τα γνωρίζεις τα yoko; Είναι ότι καλύτερο έχω δοκιμάσει. Για τα pz4 γράφονται διθυραμβικές κριτικές; Σου απαντάω εγώ πως όχι. Δεν είναι καλό ελαστικό; Δεν σε προβληματιζει λίγο το θέμα;
-
Κάτι yoko advan που ήταν τα μαμά λάστιχα σε μξ5, ήταν ότι πιο επικίνδυνο έχω οδηγήσει ποτε στο βρεγμένο.
Τα επόμενα Falken ήταν τρομερά καλύτερα παντού. -
Δες σε όλες τις συγκριτικές δοκιμές τι θέση έχουν τα yokohama και τι θέση έχουν τα continental.
-
εχθες εβαλα goodyear 4Seasons Gen-3 225/55 R18 102W XL
για να δουμε τι θα δουμε...
ελπιζω επειδη εχουν σκληροτερα πλαινα (ειναι τα ενισχυμενα) για μεγαλυτερο βαρος που το εχουμε ειναι η αληθεια να αποδωσει. αλλωστε τα μαμα και γλιστραγανε απιστευτα στη βροχη αλλα κυριως δημιουργουσαν πολυ θεμα και στη πραμαικρη νερολακουβα με υδρολισθιση.
το w δινει προβλημα στη τιμη, στα σκρουτζοτετοια που ειναι φθηνα, λιγα που κοιταξα, παραδοση που αργα.... -
@gatoz said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
ελπιζω επειδη εχουν σκληροτερα πλαινα (ειναι τα ενισχυμενα) για μεγαλυτερο βαρος που το εχουμε ειναι η αληθεια να αποδωσει. αλλωστε τα μαμα και γλιστραγανε απιστευτα στη βροχη αλλα κυριως δημιουργουσαν πολυ θεμα και στη πραμαικρη νερολακουβα με υδρολισθιση.
το w δινει προβλημα στη τιμη, στα σκρουτζοτετοια που ειναι φθηνα, λιγα που κοιταξα, παραδοση που αργα....Καλοπάτητα. Ποια ήταν αυτά που γλiστράγανε;
-
@manast said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
το w δινει προβλημα στη τιμη, στα σκρουτζοτετοια που ειναι φθηνα, λιγα που κοιταξα, παραδοση που αργα....Καλοπάτητα. Ποια ήταν αυτά που γλiστράγανε;
χαχαχαχα.
καλο!
σιγα μην εσκυψα ποτε να δω....
αλλα θα το κανω καθως τα πηρα, τα νεα τα πληρωσα εγω και οχι η ληζ, γιατι σε 10k που μου ξαναδινει και η ληζ νεα λαστιχα, πρεπει κατι να τους επιστρεψω.... -
χαχαχαχα.
καλο!
σιγα μην εσκυψα ποτε να δω....;;;Δηλαδή, παίζει να ξανάβαλες ...ίδια;
-
χαχαχαχα.
καλο!
σιγα μην εσκυψα ποτε να δω....;;;Δηλαδή, παίζει να ξανάβαλες ...ίδια;
αχαχαχα - μπα, θα μου τολεγε το λαστιχας.
νομιζω -
Να μας πεις εντυπώσεις γιατί τα σκέφτομαι όταν αλλάξω.
-
Ποια η γνωμη σας γι αυτες;
Μου αρεσει πολύ το σχεδιο, μοιάζει με τις αγαπημενες μου enkei.
Σχετικα με ποιότητα, βαρος τι παιζει;
Θα ειναι καλύτερες απο αυτες που φοράει ηδη το i30;
Διάσταση ιδια, αντε να παω απο 7,5χ18 σε 8χ18. -
Εγώ δε θα έβγαζα τις γνήσιες ζάντες οποιουδήποτε κατασκευαστή (οι οποίες μάλιστα στην περίπτωση σου δεν είναι καθόλου άσχημες) για να βάλω JR, οι οποίες δε φημίζονται για την ποιότητα και την αντοχή τους,
Να μου έλεγες ότι θα βάλεις π.χ. ΟΖ ή BBS, να συμφωνούσα με τα χίλια! -
@georgemit said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Ποια η γνωμη σας γι αυτες;
Όταν βλέπω 8 τρύπες φεύγω μακρυαά
κάνε αναζήτηση για JR
αν βρεις κάτι γραψε μας -
Οι keskin που κατατάσσονται?
-
@otokomae said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Στο οτι κατα μεσο ορο βγαζει πολυ πιο ισορροπημενα ελαστικα που πλην ελαχιστων εξαιρεσεων δεν απογοητευουν. Τα yokohama ειναι τερμα υπερτιμημενα και πανακριβα. Ακομα και στις σουπερ σπορ κατηγοριες που θεωρουνται απ'τα καλα δεν βγαινουν κορυφαια ποτε.
Για καθημερινο αυτοκινητο αν ειχα να διαλεξω αναμεσα στις δυο αυτες μαρκες κι εγω με κλειστα ματια θα προτιμουσα τα κοντινενταλ.
Τα γνωρίζεις τα yoko; Είναι ότι καλύτερο έχω δοκιμάσει. Για τα pz4 γράφονται διθυραμβικές κριτικές; Σου απαντάω εγώ πως όχι. Δεν είναι καλό ελαστικό; Δεν σε προβληματιζει λίγο το θέμα;
Tα γνωριζω ναι. Κι οσους ξερω να'χουν φορεσει μετανιωνουν την ωρα και τη στιγμη για τα λεφτα που'δωσαν.
Tα pz4 ποια ειναι. Pirelli p zero? Aν ναι και γι'αυτα υπαρχουν αντιφατικες αποψεις.
Τα continental παντως ειναι μια χαρα ελαστικα γενικα, δυσκολα να μη μεινει καποιος ευχαριστημενος. Τα ultracontact δεν τα ξερω, τα premium contact 6 πακτως ειναι πολυ καλα οποτε αν ειναι εφαμιλλα μιλαμε για μια χαρα ελαστικο. -
Τόσο μάπα οι jr;; Μου έκανε εντύπωση η τιμή τους. Τα μισά λεφτά από oz και το 1/3 της τιμής των enkei rpf1.
-
@alexandros-s said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Δες σε όλες τις συγκριτικές δοκιμές τι θέση έχουν τα yokohama και τι θέση έχουν τα continental.
Εξαρτάται από το μοντέλο. Πολλές φορές τα Yoko έχουν καλύτερες κριτικές. Αλλά όπως είπα έχω προσωπική άποψη για μερικά μοντέλα και των δύο κατασκευαστών.
Tα pz4 ποια ειναι. Pirelli p zero? Aν ναι και γι'αυτα υπαρχουν αντιφατικες αποψεις.
Καμία αντιφατική άποψη δεν υπάρχει για τα PZ4, Βγαίνουν συνεχώς στην κορυφή στα τεστ.
-
@georgemit said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Τόσο μάπα οι jr;; Μου έκανε εντύπωση η τιμή τους. Τα μισά λεφτά από oz και το 1/3 της τιμής των enkei rpf1.
Μάπα δεν είναι, τουναντίον είναι μια καλή budget λύση, αλλά σίγουρα δεν είναι ούτε ΕΝΚΕΙ ούτε BBS ούτε Rays.
Κατά τη γνώμη μου κατηγορηματικά όχι, οι JR δένουν σε ένα JDM look, να τις υποστηρίζει δηλαδή και το υπόλοιπο αυτοκίνητο, να χει spoilers, αεροτομή και γενικά ένα πιο σπορ look.
Πάνω σε ένα Impreza WRX πχ κάθονται ωραία στο απλό 1.6 είναι τραγικές. Τις έχω δει σε auris, δείχνει κακο καγκούρικο. Νομίζω ότι και το δικό σου θα το χαλάσει.
Εδώ δε τις έχω βάλει εγώ που το ΜΧ5 είναι στα top3 μοντέλα που φοράνε όλοι JR. -
Ίσως δω και κι αυτές... motec ultralight. Aν δε θέλουν να μου πάρουν τσάμπα τις μαμά.
Πιο πολύ με προβληματίζει η ποιότητα των jr, σαν σχέδιο μου αρέσουν. Για τις jr7 μιλάω, έχει και κάτι άλλες που είναι απαίσιες. -
@chriso said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
@gomi said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Καλησπέρα και πάλι.
Είχα καταλήξει στα Toyo proxes comfort τα οποία και είχα παραγγείλει με αναμονή 2-3 ημερών.
Σήμερα τελικά ενημερώθηκα πως είναι σε έλλειψη και πάμε ίσως προς Τέλη Απριλίου. (Διάσταση 195/50/15)
Ο λαστιχάς γνωστός φίλου και λόγω της όποιας ταλαιπωρίας μου πρότεινε να μου κάνει έκπτωση στα 2 παρακάτω ελαστικά (πρότεινε αυτά λόγω της δυνατότητας καλύτερης έκπτωσης)- Yokohama Advan Fleva
- Continental Ultra Contact.
Δεν έχω δοκιμάσει στο παρελθόν καμία από τις 2, αλλά είδα πως τα πρώτα θεωρούνται σπορ ελαστικά, κάτι που για το ταπεινό seataki των 65 ίππων είναι too much.
Επειδή του είπα ότι θέλω σχετικά λάστιχο αντίστοιχων χαρακτηριστικών των goodyear efficient grip performance μου είπε να μην πάω σε falken ή hankook λόγω του ότι θεωρούνται πιο σκληρά...
Να δοκιμάσω τα conti?
Είναι πολύ καινούργια και δεν μπορώ να βρω εύκολα γνώμες...
(Για τα kumho μου είπε ένα άλλο μοντέλο πως είναι καλύτερο από τα hs52, αλλά δεν το συγκράτησα...)Ultracontact φοράω εδώ και 4 μήνες στο octavia σε διάσταση 225/45r17.
Στα συν: ίσως το πιο αθόρυβο ελαστικό που έχω οδηγήσει, χαμηλή κατανάλωση, πολύ άνετο στις ανωμαλίες και λακούβες των δρόμων, πολύ καλό κράτημα και φρενάρισμα στο στεγνό (βρεγμένο δεν έχει πολυβρεξει εδώ στο Ηράκλειο και δεν μπορώ να σχολιάσω).
Στα πλην: μέτρια προς ικανοποιητική πληροφόρηση (καμία σχέση με τα τραγικά στον τομέα αυτό ecocontact6 που ειχαμε στο corsa c της γυναίκας μου, αλλά ούτε τόσο καλά όσο τα falken ziex310 που είχα εγώ πριν), αρκετά ακριβά.
Γνώμη μου πάντως για 195/50r15 σε seataki 65 ίππων είναι ότι τα ultracontact δεν αξίζουν να τα βάλεις (εκτός αν η έκπτωση που σου κάνει είναι τόσο καλή). Στην ίδια διάσταση στο corsa βαλαμε τα falken sincera 110n και είναι εξαιρετικά. Δεν είναι σκληρά αντιθέτως είναι πολύ άνετα (καμία σχέση με το ziex310 που όντως δεν είναι το καλύτερο στην άνεση).Σ ευχαριστώ για τν πληροφόρηση. Τα falken sincera 110 ecorun πως είναι από θέμα κατανάλωσης; Κάπου διάβασα για πολύ μεγάλη αύξηση της σε σχέση με άλλα ελαστικά...Σε άλλη διάσταση πάντως...
-
@antonakis said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
@panos2171 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Σε ένα αυτοκίνητο χαμηλής ιπποδύναμης, απλής χρήσης και της πιο βατης διάστασης σε μη sport/εξειδικευμένο ελαστικό γιατί το ξεψυριζετε τοσο?
Το αυτό.
Ούτε για στρίψιμο μιλάμε, ούτε για πρόσφυση.
Ένα μαλακό λάστιχο να ζεσταίνεται γρήγορα να πιάνει θέλεις. Γιατί και τα άλογα είναι λίγα και το αμάξι ελαφρύ.
Έβαζα σκληρά λάστιχα στο κορσάκι και έπρεπε να τα ζεστάνω σα να ήταν formula 1 μετά από αυτοκίνητο ασφαλείας.Αυτό ψάχνω...ένα όσο γίνεται αξιοπρεπές ελαστικό να ζεσταίνεται γρήγορα γτ οι περισσότερες διαδρομές το πρωί σχολεια η το απόγευμα δραστηριοτήτων των παιδιών είναι 3-4 χιλ. αποστάσεις...
Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]