-
Το φαρδύτερο πέλμα , πχ αν πας 205 55 16 θα έχει αισθητή διαφορά, θα καταλάβεις αμέσως πως το αυτοκίνητο πατάει πιο σταθερά σε υψηλότερες ταχύτητες και κρατάει πολύ καλύτερα στις στροφές από το 185 που έχεις τώρα.
Με τα 100 αλογάκια αν δεν κάνω λάθος που έχει ο 1.0Τ μάλιστα δεν θα δεις και ιδιαίτερη διαφορά στις επιταχύνσεις από στάση ίσως μόνο ελαφρά αυξημένη κατανάλωση η οποία αξίζει το κόστος κατά την άποψη μου την υψηλότερη ενεργητική ασφάλεια που προσφέρει το φαρδύτερο πέλμα.
-
Το πέλμα σε 16αρα βάση κατασκευαστή είναι 195-55-16 και απλά σκεφτόμουν ότι λόγο μικρότερο προφίλ και μεγαλύτερου πλέγματος άρα καλύτερο πάτημα θα γλιτώσω κάτι από τις "πλέυσεις" του αμαξιού αλλά δεν ξέρω κάτα πόσο ισχύει κάτι τέτοιο
-
@stefan147 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Κοντινενταλ διαχρονικά η ντροπή των ελαστικών. Χθες επιχείρησα να πάω σε μια παραλία λίγο απομακρυσμενη και πάτησα αρκετό χώμα και αρκετές πέτρες αλλά δε μιλάμε για κάνα τρελο off roading.
Το αποτέλεσμα (με πολύ πρόχειρο έλεγχο, δεν ξέρω τι άλλο θα βρω) -->
Καλημέρα, απίστευτη φθορά πραγματικά, για πέταμα απευθείας.
-
@sotikour said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Το πέλμα σε 16αρα βάση κατασκευαστή είναι 195-55-16 και απλά σκεφτόμουν ότι λόγο μικρότερο προφίλ και μεγαλύτερου πλέγματος άρα καλύτερο πάτημα θα γλιτώσω κάτι από τις "πλέυσεις" του αμαξιού αλλά δεν ξέρω κάτα πόσο ισχύει κάτι τέτοιο
Οσο φαρδυτερο το πελμα, τοσο διαβαζει το δρομο περισσοτερο.
-
Οι πλευσεις κατα 95% ειναι θεμα αναρτησης , οχι τροχων .
Για να το ξεκαθαρισουμε, πλευση ειναι η αισθηση βαρκας .Παει πανω κατω σαν βαρκα στο κυμα
Αν εννοεις ζελεδιασμα στο τιμονι και ασαφεια , αυτο ναι ειναι θεμα ελαστικου (του προφιλ του) -
ναι ναι πλεύσεις εννοώ το αίσθημα βάρκας και κυρίως από τους πίσω. Οπότε μένω σε 15αρα. Σαμ ελαστικά διάβασα και εδώ να αποφεύγονται τα eco άρα πάμε σε ultracontact. Υπάρχει κάποια άλλη πρόταση σε αυτή τη διάσταση? Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τη βοήθεια
-
ναι ναι πλεύσεις εννοώ το αίσθημα βάρκας και κυρίως από τους πίσω. Οπότε μένω σε 15αρα. Σαμ ελαστικά διάβασα και εδώ να αποφεύγονται τα eco άρα πάμε σε ultracontact. Υπάρχει κάποια άλλη πρόταση σε αυτή τη διάσταση? Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τη βοήθεια
Goodyear efficient grip performance 2 ίσως; Έχουν καλές κριτικές σε διάφορα site. Έπισης σε 185/55r15 έχω καλή εμπειρία από falken sincera sn110
-
Νομίζω θα δοκιμάσω τα goodyear και εγώ στα review στο εξωτερικό διαβάζω τα καλύτερα αν και παλιά ελαστικά.
-
Eπειδη ερχεται η ωρα της αλλαγης και για'μενα σιγα σιγα για την 320 (Ε90), ειμαι αναμεσα σε pilot sport 5 και asymmetric 6. Τωρα φοραω τα pilot sport 4 με αριστες εντυπωσεις αν και οριακα θα με βγαλουν 40.000 χλμ με στρωτη οδηγηση σε καλους δρομους που δεν τα θεωρω αρκετα.
Απο κριτικες διαβαζω οτι τα asymmetric 6 ειναι λιγο ανωτερα στους περισσοτερους τομεις, απ'την αλλη δεν εχω καλες εντυπωσεις απ'την goodyear (σε αλλη σειρα βεβαια, οχι eagle one) ενω απ'τη michelin, τουλαχιστον για τη σειρα ps, μονο θετικα ακουω γενικα και ειχα κι εγω θετικη εμπειρια.Εσεις τι θα προτεινατε? Για κανονικη οδηγηση σε εθνικες οδους κυριως αλλα χωρις να χαθει οσο γινεται και η οποια αισθηση εχει το αμαξι μου. Και με βασικο γνωμονα και τη διαρκεια. Προς ps5 κλινω μαλλον αλλα θελω και καμια γνωμη επιπλεον. Υποψιν, τα ps5 ειναι και 15 ευρω ακριβοτερα η 4αδα.
Διασταση 225/45/17 -
@driver-m said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Eπειδη ερχεται η ωρα της αλλαγης και για'μενα σιγα σιγα για την 320 (Ε90), ειμαι αναμεσα σε pilot sport 5 και asymmetric 6. Τωρα φοραω τα pilot sport 4 με αριστες εντυπωσεις αν και οριακα θα με βγαλουν 40.000 χλμ με στρωτη οδηγηση σε καλους δρομους που δεν τα θεωρω αρκετα.
Ωρα της αλλαγής και bmw 320 στην ίδια πρόταση. Με γρίφους μιλάς γέροντα.
-
Απο κριτικες διαβαζω οτι τα asymmetric 6 ειναι λιγο ανωτερα στους περισσοτερους τομεις, απ'την αλλη δεν εχω καλες εντυπωσεις απ'την goodyear (σε αλλη σειρα βεβαια, οχι eagle one) ενω απ'τη michelin, τουλαχιστον για τη σειρα ps, μονο θετικα ακουω γενικα και ειχα κι εγω θετικη εμπειρια.Εσεις τι θα προτεινατε? Για κανονικη οδηγηση σε εθνικες οδους κυριως αλλα χωρις να χαθει οσο γινεται και η οποια αισθηση εχει το αμαξι μου. Και με βασικο γνωμονα και τη διαρκεια. Προς ps5 κλινω μαλλον αλλα θελω και καμια γνωμη επιπλεον. Υποψιν, τα ps5 ειναι και 15 ευρω ακριβοτερα η 4αδα.
Διασταση 225/45/17Έχω δοκιμάσει σε 225/45/17 κατά χρονολογική σειρά Michelin PS3 (απλώς αξιοπρεπές), Continental PC6 (πολύ καλό με σπορ αίσθηση και με πολύ καλή διάρκεια ζωής) και Goodyear Assy6 (επίσης πολύ καλό και από ότι φαίνεται με επίσης πολύ καλή διάρκεια ζωής, καθώς ήδη βρίσκομαι στα 32Κ χιλιόμετρα και αποδίδει ακόμη πολύ καλά).
Στις τρέχουσες σειρές, Michelin PS5, Continental PC7 και Goodyear Assy6, οι οποίες γενικά θεωρούνται κορυφαίες, από ότι διαβάζω, τα Assy6 έχουν την πιο σπορ αίσθηση.
Νομίζω ότι κανένα από τα τρία δεν πρόκειται να σε απογοητεύσει. -
@harisma23 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Διασταση 225/45/17Έχω δοκιμάσει σε 225/45/17 κατά χρονολογική σειρά Michelin PS3 (απλώς αξιοπρεπές), Continental PC6 (πολύ καλό με σπορ αίσθηση και με πολύ καλή διάρκεια ζωής) και Goodyear Assy6 (επίσης πολύ καλό και από ότι φαίνεται με επίσης πολύ καλή διάρκεια ζωής, καθώς ήδη βρίσκομαι στα 32Κ χιλιόμετρα και αποδίδει ακόμη πολύ καλά).
Στις τρέχουσες σειρές, Michelin PS5, Continental PC7 και Goodyear Assy6, οι οποίες γενικά θεωρούνται κορυφαίες, από ότι διαβάζω, τα Assy6 έχουν την πιο σπορ αίσθηση.
Νομίζω ότι κανένα από τα τρία δεν πρόκειται να σε απογοητεύσει.Tα continental δεν τα εμπιστευομαι και πολυ, ειναι αρκετα ευπαθη γενικα.
Ως προς τα asymmetric 6 κι εγω διαβαζω καλα σχολια σε ολους τους τομεις, αλλα κατι με κραταει. Ισως επειδη εμεινα πολυ ευχαριστημενος με τα ps4 κι ευελπιστω τα 5 να'ναι ακομα καλυτερα, ιδιως στη φθορα που ηταν και το μονο τους μειονεκτημα για'μενα.Ευχαριστω για την απαντηση, κι εγω πιστευω παντως οτι διαφορες σοβαρες δεν θα υπαρχουν σε μια φυσιολογικη χρηση.
@lap δεν αντικαθισταται η Ε90. Τωρα για κανα "δελφινι" για την πολη ποτε δεν ξερεις.
-
Καλησπέρα και από εμένα.
Κάτοχος Mondeo mk3 1.8 του 2004 με LPG. Ήρθε η ώρα πιστεύω να αλλάξω ελαστικά.
Τα Barum Bravuris 5HM σε 205/55/R16 91V, είναι του '20 και έχουν κάνει 37k km περίπου. Ούτε κρύο, ούτε ζέστη τα συγκεκριμένα (τα είχε βάλει ο προηγούμενος κάτοχος). Κινούμαι κυρίως πόλη (καθημερινά Ασπρόπυργος-Μοσχάτο και σ/κ Ασπρόπυργος-Γλυφάδα). Σπανίως υπερβαίνω τα 120-130 km/h (και λόγω υγραερίου).Σκέφτηκα να κοιτάξω σε δείκτη ταχύτητας H, μιας και θεωρώ πως με τη χρήση που κάνω θα ζεσταίνονται γρηγορότερα, χωρίς να έχω θέματα σε ταξίδια κλπ. Γνωστός μου λαστιχάς (όπου κάνω και service εγώ και ο πατέρας μου), μου είπε να μη πάω σε Η αλλά να μείνω σε V γιατί λέει το αυτοκίνητο είναι βαρύ... Προσωπικά και χωρίς να έχω ειδικές γνώσεις, αυτό μου φαίνεται παράλογο! Ο δείκτης φορτίου, είναι ίδιος μεταξύ των H και V που κοιτάζω... Γνωρίζει κάποιος κάτι επ'αυτού;
Πάμε στις επιλογές και παρακαλώ όχι κράξιμο/ειρωνείες...
Ο γνωστός στην Αργυρούπολη, προτείνει Pirelli P7C2 (C/A) στα 330 ευρώ (360-30 ευρώ κουπόνια από ΕΚΟ ή SHELL, θα σας γελάσω...). Επειδή είναι γνωστός, θα μου κάνει τζάμπα τα μπρος-πίσω στα 15 κ 30k km και ζυγοστάθμιση στα 1500.
Ένα εξαιρετικό μαγαζί που έτυχε να με ξελασπώσει όταν πάτησα βίδα στη δουλειά (βρίσκεται Αιγάλεω), μου πρότεινε Dunlop BluResponse με δείκτη ταχύτητας Η (B/A) στα 292 με τοποθέτηση. Δεν νομίζω να κάνω τζάμπα τα πράγματα που θα μου κάνει ο πρώτος βέβαια...
Τέλος, βρήκα στα 249 με τοποθέτηση στο Περιστέρι τα Linglong SportMaster με δείκτη V (C/A).
Γνώμες/σκέψεις για τα παραπάνω; Κάποια άλλη πρόταση; Εγώ τείνω να κινηθώ σε κάποιο από τα άκρα (είτε φθηνό, είτε το ακριβό αλλά με πλήρεις υπηρεσίες)...
-
@sette said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Καλησπέρα και από εμένα.
Κάποια άλλη πρόταση; Εγώ τείνω να κινηθώ σε κάποιο από τα άκρα (είτε φθηνό, είτε το ακριβό αλλά με πλήρεις υπηρεσίες)...
Τα δυο τελευταία χρόνια φoράω μόνιμα 4 εποχών
και απο τα ακριβά (goodyear vector 4s) και απο τα πιο οικονομικά (Hankook Kinergy 4S² ) στα δυο yaris που εχω .Πλέον τα θεωρώ οτι καλλίτερο για τους μαπα /γυαλί δρόμους στις πόλεις .
Στην θέση σου θα έβαζα τα καινούργια Quadraxer 3 της Kleber έχουν εξαιρετικές κριτικές
https://www.tyrereviews.com/Tyre/Kleber/Quadraxer-3.htm
και σε 205/55/16 βγαίνουν κάτω απο 350 €
-
@monman2 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
@sette said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Καλησπέρα και από εμένα.
Κάποια άλλη πρόταση; Εγώ τείνω να κινηθώ σε κάποιο από τα άκρα (είτε φθηνό, είτε το ακριβό αλλά με πλήρεις υπηρεσίες)...
Τα δυο τελευταία χρόνια φoράω μόνιμα 4 εποχών
και απο τα ακριβά (goodyear vector 4s) και απο τα πιο οικονομικά (Hankook Kinergy 4S² ) στα δυο yaris που εχω .Πλέον τα θεωρώ οτι καλλίτερο για τους μαπα /γυαλί δρόμους στις πόλεις .
Στην θέση σου θα έβαζα τα καινούργια Quadraxer 3 της Kleber έχουν εξαιρετικές κριτικές
https://www.tyrereviews.com/Tyre/Kleber/Quadraxer-3.htm
και σε 205/55/16 βγαίνουν κάτω απο 350 €
Ευχαριστώ για την απάντηση. Δεν κοιτάω για 4 εποχών, παρά μόνο θερινά. Κάποιους τους βολεύουν, απλά εμένα δεν... Kleber παρεπιπτόντως είχα δει τα dynaxer. Μου ανέφεραν 2 διαφορετικοί, ότι είναι θορυβώδη. Ως προδιαγραφές, δείχνουν αξιόλογα. Απλά όχι τόσο οικονομικά που να με πείσουν να τα προτιμήσω είτε από τα Dunlop που ανέφερα ως ακριβότερα, είτε από τα linglong ως φθηνότερα.
-
Κοντινενταλ διαχρονικά η ντροπή των ελαστικών. Χθες επιχείρησα να πάω σε μια παραλία λίγο απομακρυσμενη και πάτησα αρκετό χώμα και αρκετές πέτρες αλλά δε μιλάμε για κάνα τρελο off roading.
Τα αστεία Continental EcoContact 6, αντικαταστάθηκαν χθες με τα Goodyear EfficientGrip2 SUV. Με πρόχειρη αναζήτηση είδα ότι κοστίζουν γύρω στα 600€ η τετράδα ως 225/60/18 και έχουν καλές κριτικές. Η αλλαγή έγινε κατόπιν υποδείξεως της leasing στον Οικονόμου στο Περιστέρι ο οποίος είναι εντελώς σούπερ μάρκετ. Δε θα πήγαινα ποτέ προσωπικό μου όχημα εκεί.
Περισσότερα από βδομάδα που θα έχουν κάνει κι ένα ταξιδάκι και θα έχω πλήρη εικόνα σε μεικτές συνθήκες.
-
Τα αστεία Continental EcoContact 6, αντικαταστάθηκαν χθες με τα Goodyear EfficientGrip2 SUV. Με πρόχειρη αναζήτηση είδα ότι κοστίζουν γύρω στα 600€ η τετράδα ως 225/60/18 και έχουν καλές κριτικές. Η αλλαγή έγινε κατόπιν υποδείξεως της leasing στον Οικονόμου στο Περιστέρι ο οποίος είναι εντελώς σούπερ μάρκετ. Δε θα πήγαινα ποτέ προσωπικό μου όχημα εκεί.
Περισσότερα από βδομάδα που θα έχουν κάνει κι ένα ταξιδάκι και θα έχω πλήρη εικόνα σε μεικτές συνθήκες.
Έχει ο πατέρας μου τα Goodyear σε Hyundai i20 (15'). Προφανώς και ανάλογα τη διάσταση δεν περιμένει κάποιος ίδια ακριβώς συμπεριφορά. Προσωπικά, δεν έχω να γράψω ούτε άσχημα, αλλά ούτε κάτι εξαιρετικά καλό για το συγκεκριμένο ελαστικό. Δεν έχω αντιληφθεί για ποιο λόγο προβάλλεται τόσο...
-
Οι προσδοκίες μου είναι πολύ χαμηλές. Οι (πολύ) πρώτες εντυπώσεις δείχνουν απλά ένα λάστιχο του μέσου όρου. Τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο. Μακάρι να διαψευσθώ.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα είναι πολυ καλύτερα από τα προηγούμενα που είναι και το αναγκαίο.
-
Εδώ μάλλον ρωτάμε γνώμες για λάστιχα σωστά;
Από Michelin Primacy 4 215/60 R17 που μπορώ να πάω; Δεν έχω ιδιαίτερη γνώση και "αίσθηση" για τα ελαστικά οπότε ξεκίνησα να διαβάζω και σε site με tyre review -
@hountalas said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Εδώ μάλλον ρωτάμε γνώμες για λάστιχα σωστά;
Από Michelin Primacy 4 215/60 R17 που μπορώ να πάω; Δεν έχω ιδιαίτερη γνώση και "αίσθηση" για τα ελαστικά οπότε ξεκίνησα να διαβάζω και σε site με tyre reviewΕξαρτάται το όχημα και την χρήση. Δώσε παραπάνω πληροφορίες αν μπορείς.
Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]