@a65 said in Toyota Yaris Cross:
@fanis75 said in Toyota Yaris Cross:
@a65 said in Toyota Yaris Cross:
Δε βρέθηκε κανείς να μας πει τι έγινε με τα λάδια, τελικά μπορείς να βάλεις motul σε εξουσιοδοτημένο της Toyota ?
Και γιατί στο site της motul άμα βάλω το μοντέλο μου βγάζει 0w-16 ? 
Και γιατί εδώ βάζουν βαρέλι 0w-20 και παραγεμίζουν?
Από την άλλη μεριά του Ατλαντικού ο ιρακινός επιμένει αλλαγή 2 φορές το χρόνο τα λάδια και όχι συμπλήρωμα πάνω από το max.
- Ναι μπορείς να βάλεις motul 0w-16 αφού είναι εντός προδιαγραφών.
- Σου βγάζει 0w-16 γιατί αυτό το λάδι έχει εντός προδιαγραφών.
- Βάζουν 0w-20 γιατί είναι σχεδόν η μισή τιμή (οπότε δεν γκρινιάζει ο κάτοχος για ακριβό σέρβις) και γιατί επιτρέπεται από την Toyota, χωρίς όμως να συνίσταται. Εδώ λένε ότι είναι ΟΚ, αλλά δεν τους πιστεύω....μάλλον ντόπια οδηγία είναι.
- Αλλαγές δεν χρειάζεται 2 φορές τον χρόνο, αλλά σίγουρα κάνει κακό να γεμίζει πάνω από το μέγιστο όριο.
Ευτυχώς πήρα 1 απάντηση.
1+2.Στο ιξώδες 0w-16 API SP για υβριδικά υπάρχουν περισσότερες επιλογές motul (france),
liqui moly Special Tec AA 0W-16 (germany),
eneos (japan και ακριβό), mobil 1 που βάζει η toyota usa αλλά δε ξέρω αν έρχονται εδώ. .
3. Όντως ανεβάζει πολύ το κόστος των σέρβις ένα 120αρι μόνο για τα λάδια.
4. Για να λέω για παραπάνω κάτι έχω δει, θα ψάξω και για άλλα εξουσιοδοτημένα.
Ευχαριστώ πάντως για την απάντηση.
Έχω απαντήσει ήδη ότι με τα γνήσια Toyota 0W-16 Advanced Fuel Economy λάδια και μετά από συνολικά 60.000km χρήσης σε 3 διαφορετικά C-HR, δεν υπάρχει κανένα απολύτως θέμα.
Μάλιστα το λάδι, όταν αλλάζεται κάθε 15.000 km ή κάθε χρόνο, όπως προτείνει η Toyota (υπερβολή η αλλαγή κάθε εξάμηνο), είναι σχεδόν καινούριο, αφού τα μισά χιλιόμετρα έχουν γίνει πλήρως ηλεκτρικά, χωρίς καθόλου λειτουργία του βενζινοκινητήρα.
Και το οποίο λεπτό λάδι είναι αναγκαίο για την ευζωία του κινητήρα, λόγω του τρόπου λειτουργίας του υβριδικού συστηματος και της συνεχούς εμπλοκής και απεμπλοκής του βενζινοκινητηρα.
Μιλάμε για την Toyota, δεν νομίζω να παίζει με αυτά τα πράγματα η Toyota, θυσιάζοντας την αξιοπιστία της στον βωμό της οικονομίας καυσίμου.
Προσωπικά, δεν θα πειραματιζόμουν με λάδια άλλων κατασκευαστών, ακόμη κι αν εχουν ιδιες προδιαγραφές με τα γνήσια, τα οποία αν πήγαινα να μου τα τοποθετήσουν στο service, θα σημείωναν (σωστά) στην απόδειξη "Λάδια πελάτη".
Προτιμώ να πληρώνω μια φορά κάθε 15.000km κάτι παραπάνω και να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.
Ο καθένας επιλέγει βέβαια ότι θεωρεί καλύτερο για το αυτοκίνητό του.