-
The force is with us!!!
-
@nickthetrib said in Toyota Yaris Cross:
The force is with us!!!
"Η Παναγιά μαζί μας" που λέμε στον δώθε γαλαξία.
-
@dublin said in Toyota Yaris Cross:
@cirus said in Toyota Yaris Cross:
@nmsm2 said in Toyota Yaris Cross:
Στα πλήρως υβριδικά το cvt καλώς ή κακώς επιλέγεται διότι κάνει ομαλή την μετάβαση από θερμικό σε ηλεκτρομοτέρ και αντίστροφα, και δίνει άμεσα την ροπή που απαιτείται χωρίς να κάνει κοιλιά όπως γίνεται με τα λοιπά υβριδικά που δεν έχουν cvt. Η μετάβαση από θερμικό και ηλεκτρομοτέρ δεν γίνεται καν αντιληπτή και δεν υπάρχει σύγχυση στις σχέσεις που θα ανεβάσει - κατεβάσει. Αυτός είναι ο λόγος που το τοποθετούν όλοι οι Ιάπωνες και η honda, όπως φυσικά και η αξιοπιστία του έναντι των υπολοίπων. Είναι σίγουρα πιο θορυβώδες όταν σανιδώνεις για κάποια δευτερόλεπτα, και σε ορεινές διαδρομές, αλλά τα πάντα στη ζωή εμπεριέχουν συμβιβασμούς, σταθμίζει και κάνεις την επιλογή..
μα εκτός της οικονομίας ολα στο cross ενας συμβιβασμός είναι για μένα. Συμβιβασμός στου χώρους, στο θόρυβο, στις κακές επιδόσεις, στα πλαστικά, στην εμφάνιση, στο χώρο αποσκευών, στην πλαφονιέρα, εεεεε διάολε....
προτιμώ να καίω παραπάνω και να μην συμβιβάζομαι σε όλα. Προτιμώ ένα κανονικό αμάξι όχι ένα συμβιβασμό που καίει λίγο. Απλά την γνωμη μου λέω
Εξάλου κάνεις λίγο συμβιβασμό ακόμα και πας με λεωφορείο και τραμ. Βγαζεις και μια καρτούλα μηνιαία και σου έρχεται λιγότερο. Αν θες δίνεις και πανελήνιες να περάσεις κάπου να βγάλεις και φοιτητικό εισητήριο ετσι θα σου έρθει ακόμα λιγότερο. Αλλά θα συμβιβαστεις να διαβάσεις κανα χρόνο να περάσεις
@cirus έσπασες και' συ, δεν άντεξες τόση διαστημικοτητα και διαγιαλαξιακη απεραντοσύνη!
Μα ποσο να αντέξω και γω. Δεν μπορώ τις υπερβολές.
Το cross το θεωρω πολύ καλο οικονομικό αυτοκίνητο που το εχω προτείνει και γω και εδω και σε φίλους πολλές φορές. Πολύ VFM και πολύ οικονομικό στην κατηγορία. Ακόμα και γω μπορεί να το έπαιρνα για 2ο αμάξι. Για να το λέω αυτό σημαίνει ότι το συνολικό πακέτο το βρίσκω πολύ καλό. (ασχέτως αν δεν μαρέσει εμφανισιακά μεσα έξω)
Από εκεί και πέρα ούτε διαστημική τεχνολογία έχει ούτε ετη φωτος μπροστά είναι. έλεος με τετοια σχόλια...... ενα πολύ μέτριο αμαξι είναι στην κατηγορία του με πολύ καλή τιμή και οικονομικό. Αντε να βάλω και αξιόπιστο. Σε όλους τους άλλους τομείς χάνει πανηγυρικά από τα ανταγωνιστικά σε αυτό μοντέλα.
Σαν να λέω εγώ πχ για το KA ότι δεν βλέπω την ώρα να το οδηγήσω!!!!! Το αντίθετο..... Μάπα είναι μέσα, στριμόκωλα, σκληρά πλαστικά και τρίζει παντού χαχαχα. Το αγόρασα μεταχειρισμένο και κάνει οικονομικά χιλιόμετρα για την δουλειά και παρκάρει εύκολα παντού. Αλλό θετικό δεν έχει. Δεν καταλαβαίνω γιατι πρέπει να λέμε ότι επειδή κάτι το αγοράσαμε είναι και το καλύτερο. Και γω γενικά ικανοποιημένος είμαι αλλά όχι ότι είναι και ευχάριστο αμαξι να οδηγείς το KA. Απλά σε πάει από το Α στο Β οικονομικα (είναι και 13 χρονών αμάξι. Για την ηλικία του πάντα είναι σουπερ οικονομικό)
-
@gtsartsal said in Toyota Yaris Cross:
Το σκισατε το Yaris...
Σε όλα τα αμάξια κάνεις συμβιβασμούς.
Αν δεν χρειαζόταν, αυτό θα σήμαινε ότι υπάρχει και έχει βγει το τέλειο αυτοκίνητο.
Αναφέρομαι σε λογικό κόστος αγοράς.Όσον αφορά το Γιαρις
Ποιότητα υλικών εσωτερικού στο μ.ο. της κατηγορίας.
Χώροι επιβατών και Πορτ μπαγκαζ προς τα κάτω
Οδηγικά χαρακτηριστικά στο μ.ο.
Αξιοπιστία πάνω από το μ.ο.
Κατανάλωση (θα χρησιμοποιήσω ατάκα τογιοτακηδων) από άλλο πλανήτη.Σε όλα κάνεις αλλά δεν κάνεις τόσους σε όλα.
Σε υπερβολές του στυλ διαστημικό αυτοκίνητο θα απαντάω και γω με υπερβολές!!! τι να κάνω? δεν το ξεκίνησα εγώ. Σε σοβαρα επιχειρήματα δεν απαντάω ετσι.Οσον αφορά το Yaris
Ποιοτητα υλικών στο μο της κατηγορίας αλλά η αισθηση που βγάζει είναι χειρότερη από ότι είναι
χωροί κακοί για την κατηγορία
συμφωνω στα οδηγικά χαρακτηριστικα στο μο αλλά χαλια αίσθηση με το cvt στην οδήγηση. με χαλάει πάρα πολύ, ξενιζει την οδηγική εμπειρία
σιγουρα η αξιοπιστία του στα ατου
ναι στην κατανάλωση είναι εντυπωσιακό. Είναι μάλιστα τοσο εντυπωσιακο για την τιμή του που το προτείνω!!!! ποιος εγω που δεν το γουσταρω. χωρίς αυτό θα ήταν ομως ένα μετριο και κάτω αυτοκίνητο στην κατηγορία του. αυτη είναι η αλήθεια.
Θορυβος που δεν έβαλες κακογια την εμφάνιση δεν γράφω μη φανώ υπερβολικός. ειναι υποκειμενικο και πες ότι είμαι ο μόνος που το βρίσκει άσχημο
-
Το σκισατε το Yaris...
Αν δεν χρειαζόταν, αυτό θα σήμαινε ότι υπάρχει και έχει βγει το τέλειο αυτοκίνητο.
Κατανάλωση (θα χρησιμοποιήσω ατάκα τογιοτακηδων) από άλλο πλανήτη.Σε όλα κάνεις αλλά δεν κάνεις τόσους σε όλα.
Σε υπερβολές του στυλ διαστημικό αυτοκίνητο θα απαντάω και γω με υπερβολές!!! τι να κάνω? δεν το ξεκίνησα εγώ. Σε σοβαρα επιχειρήματα δεν απαντάω ετσι.Οσον αφορά το Yaris
Ποιοτητα υλικών στο μο της κατηγορίας αλλά η αισθηση που βγάζει είναι χειρότερη από ότι είναι
συμφωνω στα οδηγικά χαρακτηριστικα στο μο αλλά χαλια αίσθηση με το cvt στην οδήγηση. με χαλάει πάρα πολύ, ξενιζει την οδηγική εμπειρία
ναι στην κατανάλωση είναι εντυπωσιακό. Είναι μάλιστα τοσο εντυπωσιακο για την τιμή του που το προτείνω!!!! ποιος εγω που δεν το γουσταρω. χωρίς αυτό θα ήταν ομως ένα μετριο και κάτω αυτοκίνητο στην κατηγορία του. αυτη είναι η αλήθεια.
Θορυβος που δεν έβαλες κακογια την εμφάνιση δεν γράφω μη φανώ υπερβολικός. ειναι υποκειμενικο και πες ότι είμαι ο μόνος που το βρίσκει άσχημο
Ένα αυτοκίνητο κρίνεται και προκρίνεται συνολικά.
Αναλόγως των προτεραιοτήτων που θέτει ο αγοραστής κάποια χαρακτηριστικά βαρύνουν περισσότερο στην τελική απόφαση.Ένα μέτριο και κάτω αυτοκίνητο θα ήταν και το 2008 χωρίς την φοβερή εμφάνιση μέσα έξω.
Ένα μέτριο και κάτω αυτοκίνητο θα ήταν το c3 aircross αν ήταν στενό και δεν είχε φοβερούς χώρους για το μέγεθος του.
Δεν θα αναφέρω αλλά μοντέλα, νομίζω κατάλαβες τι εννοώ. -
Τώρα θα με κακοχαρακτηρισουν.
το παρακολουθώ κι αυτό ως πολύ πιθανός, αγοραστής υβριδικού...
στα κλαμπ του αυτοκινήτου μιλάνε για μπουκωμενα gpf που τα πάνε στην αντιπροσωπεία για καθάρισμα...
Κυκλοφορεί πόσο, κάνα χρόνο;
Για να καταλάβουμε και τη διάσταση της ...οικονομίας που κάνουν πολλοί οδηγοί του. -
οικονομία, οικονομία, οικονομία και αξιοπιστία είναι τα 4 ατού του, σε όλα τα άλλα χάνει.
Οδήγησέ το, γιατί δεν χάνει σε όλα τα άλλα...είναι εξαιρετικό και στον δρόμο (όπως και η Κορόλα που εξέπληξε ευχάριστα τον Στεφάν). Οπότε είναι ο συνδυασμός της ευκολίας (εξαιρετικό αυτόματο), οικονομίας και πολύ καλής οδικής συμπεριφοράς στην χαμηλότερη τιμή της αγοράς. Προφανώς μιλάω για συνειδητή επιλογή και αστική μετακίνηση. Ρώτα π.χ. την γυναίκα μου εαν το αλλάζει με χειροκίνητο ή με άλλο αμάξι της κατηγορίας. Εαν ψάχνεις συγκινήσεις, ναι δεν κάνει...θες Πούμα και μάλιστα το δικό σου.
Ασε που μιλάμε για μια προσωρινή τεχνολογία για κάποια χρόνια πριν αντικατασταθει με πλήρη ηλεκτρισμό.
Προσωρινή με ήδη 25 έτη ζωής και άλλα 10-15 τουλάχιστον δεν θα την έλεγα.
-
@piliourits said in Toyota Yaris Cross:
στα κλαμπ του αυτοκινήτου μιλάνε για μπουκωμενα gpf που τα πάνε στην αντιπροσωπεία για καθάρισμα...
Για να καταλάβουμε και τη διάσταση της ...οικονομίας που κάνουν πολλοί οδηγοί του.Πιλιου, αν μπορείς, κάνε μια μεγαλύτερη ανάλυση περί του θέματος. αν δεν είναι σωστό νήμα, ξεκίνα το αλλού, αλλά νομίζω ότι μπορεί να ενδιαφέρει κάποιους.
-
Το σκισατε το Yaris...
Ένα αυτοκίνητο κρίνεται και προκρίνεται συνολικά.
Αναλόγως των προτεραιοτήτων που θέτει ο αγοραστής κάποια χαρακτηριστικά βαρύνουν περισσότερο στην τελική απόφαση.Ένα μέτριο και κάτω αυτοκίνητο θα ήταν και το 2008 χωρίς την φοβερή εμφάνιση μέσα έξω.
Ένα μέτριο και κάτω αυτοκίνητο θα ήταν το c3 aircross αν ήταν στενό και δεν είχε φοβερούς χώρους για το μέγεθος του.
Δεν θα αναφέρω αλλά μοντέλα, νομίζω κατάλαβες τι εννοώ.συμφωνώ αγαπητε, εννοείται. Το καλύτερο δικό μου μπορεί να είναι το χειρότερο δικό σου
Το εχω πει πάρα πολλές φορες. Αν η προτεραιότητα κάποιου είναι η οικονομία το YC είναι με διαφορα το καλύτερο στην κατηγορία!!!
απλά όταν κάποιοι το παρουσιάζουν τελειο σε όλα και υπεραμάξι διαστημικής τεχνολογίας εεεε οπως να έχει αναβουν μερικά λαμπάκια. αλλιως τίποτα δεν θα έγραφα, το αμάξι για την τιμή του και αυτα που προσφέρει είναι σουπερ.
-
Η δυνατότητα του αυτοκινήτου να κινείται ηλεκτρικά και αθόρυβα ( Ο Monman έπιασε 87 χαω χωρίς να πάρει μπροστά ο κινητήρας) πως θα τη χαρακτηρίζατε σε επίπεδο εμπειρίας μετακίνησης;
-
@fanis75 said in Toyota Yaris Cross:
οικονομία, οικονομία, οικονομία και αξιοπιστία είναι τα 4 ατού του, σε όλα τα άλλα χάνει.
Οδήγησέ το, γιατί δεν χάνει σε όλα τα άλλα...είναι εξαιρετικό και στον δρόμο (όπως και η Κορόλα που εξέπληξε ευχάριστα τον Στεφάν). Οπότε είναι ο συνδυασμός της ευκολίας (εξαιρετικό αυτόματο), οικονομίας και πολύ καλής οδικής συμπεριφοράς στην χαμηλότερη τιμή της αγοράς. Προφανώς μιλάω για συνειδητή επιλογή και αστική μετακίνηση. Ρώτα π.χ. την γυναίκα μου εαν το αλλάζει με χειροκίνητο ή με άλλο αμάξι της κατηγορίας. Εαν ψάχνεις συγκινήσεις, ναι δεν κάνει...θες Πούμα και μάλιστα το δικό σου.
Ασε που μιλάμε για μια προσωρινή τεχνολογία για κάποια χρόνια πριν αντικατασταθει με πλήρη ηλεκτρισμό.
Προσωρινή με ήδη 25 έτη ζωής και άλλα 10-15 τουλάχιστον δεν θα την έλεγα.
δεν το οδήγησα Φάνη αλλά με εχουν πάει βόλτα και με cross και με την corrolla
το cvt εμένα σαν συνεπιβάτη μου εσπαγε τα νευρα να το ακούω και μου χάλασε κάθε διαθεση για σκέψη να το οδηγήσω.
το αμάξι είναι σούπερ για την τιμή και αυτα που κάνει. Τις κορώνες να μην πέταγαν κάποιοι για διαστημική τεχνολογία και ετη φωτος μπροστα και τίποτα δεν θα έλεγα.
για το μέλλον λέω. Το πολύ αλλά 15 χρόνια ζωής να έχει.
Και εχει καποια λίγα χρόνια που είναι τόσο καλό , οι πρώτες υλοποιήσεις δεν ηταν στο ίδιο επιπεδο. Οπως και να έχει είναι προσωρινή η υβριδικότητα. Εχει τα καλά και τα κακά από δύο κόσμους. Το μέλλον είναι ηλεκτρικό μάλλον αντε να ύπαρχει και υδρογόνο. Θερμικά , υβριδικά θα μας αφήσουν -
Την ίδια με το να πηγαίνω Κολιάτσου - Παγκράτι με το τρόλει...
-
@groover1972 said in Toyota Yaris Cross:
Για να καταλάβουμε και τη διάσταση της ...οικονομίας που κάνουν πολλοί οδηγοί του.Πιλιου, αν μπορείς, κάνε μια μεγαλύτερη ανάλυση περί του θέματος. αν δεν είναι σωστό νήμα, ξεκίνα το αλλού, αλλά νομίζω ότι μπορεί να ενδιαφέρει κάποιους.
Τα καινούρια βενζινοκινητα έχουν κι αυτά φίλτρο σωματιδίων. Που συγκεντρώνει την αιθαλη και ανα περιόδους κάνει αναγέννηση. Και κινδυνεύει θεωρητικά (πολύ) λιγότερο από το ντίζελ, αλλά οι μικρές σύντομες διαδρομές κι ο κινητήρας συνεχώς σε χαμηλές θερμοκρασίες, μπουκώνουν το φίλτρο.
Έχουν αναφερθεί και Ελλάδα κι Ευρώπη περιπτώσεις που ανάβει λαμπακι και πηγαίνουν στο σέρβις και καθαρίζουν το φίλτρο. Το αυτοκίνητο στην Ελλάδα κυκλοφορεί μήνες, δεν ξέρω αν έχουν κλείσει χρόνο οι πρώτες παραδόσεις!Προσωπικά πιστεύω ότι έχουν κατανοήσει πολύ λάθος τη φύση και χρήση του αμαξιού αρκετοί ιδιοκτήτες, και κυνηγώντας την οικονομία, το έχουν μόνιμα μπουκωμενο.
Αν οδηγούσαν φυσιολογικά, πάλι οικονομικό όσο ένα ντίζελ θα ήταν (στην πόλη και καλύτερο) χωρίς τα προβλήματα και χωρίς να αποτελούν κινητά εμπόδια στο δρόμο. -
δεν το οδήγησα Φάνη αλλά με εχουν πάει βόλτα και με cross και με την corrolla
το cvt εμένα σαν συνεπιβάτη μου εσπαγε τα νευρα να το ακούω και μου χάλασε κάθε διαθεση για σκέψη να το οδηγήσω.Για αυτό σου λέω. Πέρα από αυτά που λες, είναι και εξαιρετικά στημένο...ότι πιο κοντινό στο Πούμα (έχω οδηγήσει σχεδόν όλα τα B suv). ΟΚ να ξενερώνεις με το e-cvt (που δεν είναι cvt, πλανητικό είναι), αλλά πέρα από το ψυχολογικό εαν το οδηγήσεις θα εκτιμήσεις την δουλειά στην ανάρτηση, δεν είναι μόνο οικονομία...αυτό λέω. Βόλτα όποτε θες
Το αυτοκίνητο στην Ελλάδα κυκλοφορεί μήνες, δεν ξέρω αν έχουν κλείσει χρόνο οι πρώτες παραδόσεις!
Αν οδηγούσαν φυσιολογικά, πάλι οικονομικό όσο ένα ντίζελ θα ήταν (στην πόλη και καλύτερο) χωρίς τα προβλήματα και χωρίς να αποτελούν κινητά εμπόδια στο δρόμο.-
Tα πρώτα παραδόθηκαν Σεπτέμβριο 2021, οπότε ορισμένα έχουν κλείσει 18 μήνες.
-
+100, εννοείται αυτό. Θέλει κανονική οδήγηση (και πάλι οικονομικό είναι όπως λες) και όχι με αυγό στο πόδι για να γράψει 2.9 αντί για 3.5.
-
-
Ψάχνω λίγη ώρα να βρω κάτι για μπουκωμένα φίλτρα στο αγγλικό που εχουν πολλά , δεν βρήκα τίποτα τώρα ψάχνω στο ελληνικό ακόμα τίποτα
Τέλος πάντων βρήκα μια φωτογραφία απο κάποιον με ανθρακί που έκανε τις 16άρες ηλεκτροστατική βαφή , ωραίο είναι ...
συνεχίζω να ψάχνω -
Δεν υπάρχει καμία αναφορά για βούλωμενα gpf κλπ.
Δεν ξέρω πως βγήκε αυτό και τα παρακολουθώ επίσης όλα.
Τάσο οντως πανέμορφη η 16αρα έτσι σε συνδυασμό με το χρωμα αυτό. Θα μπορουσες και εσυ να την κανεις έτσι από το να αγορασεις άλλες.
Με την ευκαιρία όταν ρωτούσα για αλλαγή των ζαντών τόσο ο αντιπρόσωπος όσο και το δικό μου συνεργείο με αποθάρρυναν γιατί style και active μου είπαν ότι έχουν διαφορετικό σύστημα για τη μέτρηση της πίεσης των ελαστικών και θα είχα πρόβλημα στην αλλαγή διάστασης.
Ισχύει ; -
Θέλεις να ποσταρω εγώ που βρήκα;
Δεν είναι σωστό, λόγω κλειστού γκρουπ.
Και δεν είμαι χεητερ, κι αν δεν γίνω σύντομα ιδιοκτήτης του κρος, θα γίνω κάποιου άλλου υβριδικού.Το αμάξι γι αυτό που είναι "είναι τέλειο" αν δεν το χρυσοπληρωσεις, με τα μειονεκτηματα που όλοι ξέρουμε και σημείωσε ο κύρος.
Τη νοοτροπία σχολίασα όχι το όχημα
-
Πάντως για να βοηθήσω καποιους στην επιλογή πριν ανέβουν και άλλο οι τιμές, ανάλογα την έκδοση και επειδή η Ελλάδα έχει μείνει πίσω σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη και της παραχωρούν οχήματα, πο χρόνοι πέφτουν.
Ήδη έχουμε αφίξεις χωρίς ακυρώσεις και περίεργα που πάντα θα συμβαίνουν ακόμα και στους 7 μήνες (όπως διάβασα για adventure με παραγγελία 9/22 που ήδη παραδόθηκε) ή style (8 μήνες).
Μιλάμε πάντα για υβριδικό γιατί το απλο βενζινης νομίζω πάει ακόμα με καθυστέρηση. -
Θέλεις να ποσταρω εγώ που βρήκα;
Δεν είναι σωστό, λόγω κλειστού γκρουπ.
Και δεν είμαι χεητερ, κι αν δεν γίνω σύντομα ιδιοκτήτης του κρος, θα γίνω κάποιου άλλου υβριδικού.Το αμάξι γι αυτό που είναι "είναι τέλειο" αν δεν το χρυσοπληρωσεις, με τα μειονεκτηματα που όλοι ξέρουμε και σημείωσε ο κύρος.
Τη νοοτροπία σχολίασα όχι το όχημα
Αν δεν σε πειράζει βάλε ένα screenshot αν μπορείς.
Εγώ έχεις δει ότι δεν κολώνω και κράζω αλλά τέτοιο πράγμα δεν έχω διαβάσει.
Βεβαια εκεί που διαβάζω κυριως (αλλά δυστυχώς έχει πολλές μοντες και πληροφορία αν μπορείς να τα βαλεις σε σειρά λόγω της αναρχίας του fb) θα δεις ατάκες για θεϊκό αυτοκίνητο κλπ.
Γελάω ωρες ωρες μόνος μου με αυτά που γράφουν οι εκάστοτε fan boys (για όλες τις μάρκες πάει αυτό) -
Βρήκα αναφορά απο εναν ιδιοκτήτη οτι του έβγαλε μήνυμα
"Φίλτρο εξάτμισης πλήρες
ανατρέξτε στο εγχειρίδιο χρήσης"μετα απο λίγα δευτερόλεπτα έσβησε μόνο του
Ενας άλλος ιδιοκτήτης του απάντησε
"Μου το έχει βγάλει και εμένα.οταν παταγα τέρμα το γκάζι το εμφάνιζε πάλι.πηγα στην αντιπροσωπεία και μου έκαναν αναγέννηση στο φίλτρο gpf και όλα μια χαρά.θελει λόγο πιο δυναμική οδήγηση για να κάνει αναγέννηση το φίλτρο από μόνο του μου είπαν"Αυτά ... δεν βρίσκω άλλες αναφορές
Toyota Yaris Cross