-
@realzeus said in Toyota Yaris Cross:
Τι σχέση έχει το τετρακίνητο Duster? Η ερώτηση ήταν συγκεκριμένη. Πως προκύπτει ότι είναι καλύτερο το δικίνητο από το τετρακίνητο Yaris Cross εκτός δρόμου.
Δεν είναι....απλά ο γάτος λέει για να λέει, αρκεί να θάβει τα Τογιότα, αυτό έχει σημασία. Το ότι οι κάτοχοι λένε άλλα δεν έχει σημασία, ο γάτος ξέρει και ας μην το έχει οδηγήσει ούτε καν δει ποτέ από κοντά!!
-
Το 2023, μόνιμη τετρακίνηση σε suv που κινούνται σε ποσοστό 90% σε αστικό περιβάλλον είναι ανέκδοτο...
Απόσπασμα από περιοδικό "Η μόνιμη τετρακίνηση έχει αυξημένες τριβές και συνεπώς αυξημένη κατανάλωση και υψηλές εκπομπές CO2. H κατ' επιλογή τετρακίνηση ακόμα και χωρίς εμπλοκή της έχει αυξημένο βάρος. Γι' αυτό οι εταιρείες έχουν στραφεί στα δικίνητα (προσφέρουν αίσθηση SUV και πανοραμική θέση οδήγησης χωρίς το κόστος και κυρίως την αυξημένη κατανάλωση της τετρακίνησης) ή στην αυτόματη τετρακίνηση. Χωρίς κεντρικό διαφορικό, η αυτόματη τετρακίνηση εμπλέκεται μόνο όταν είναι απαραίτητο. Έτσι το όχημα είναι βασικά προσθιοκίνητο και μόνο όταν σπινάρουν οι τροχοί τότε εμπλέκονται και οι πίσω και σε ποσοστό ανάλογα με τις οδηγικές συνθήκες.
Το Suzuki Vitara από 3 διαφορικά, κοντά και κλείδωμα τώρα έγινε δικίνητο ή με αυτόματη τετρακίνηση χωρίς κοντά". -
@gatoz said in Toyota Yaris Cross:
@antonakis said in Toyota Yaris Cross:
Για το κοινό στο οποίο απευθύνεται το Yaris cross η τετρακίνηση είναι κάτι παραπάνω από αρκετή. Μη λέμε ότι θέλουμε.
λαθος!
το δικουνητο ειναι ικανοτερο!
τα παει καλυτερα στις δοκιμασιες....
επειδη τα τουοτα τα παιρνουν καποιοι, οκ , πρεπει να τους τρωνε και τα γιουρα τους οι σχιστοματηδες?
δεν κανει λεμε, δεν κανειΕίναι μερικές στιγμές που νομίζω ότι το παίρνεις προσωπικά, όταν κάποιες εταιρείες βγάζουν τετρακίνητα οχήματα χωρίς να σε ρωτήσουν.
Τις υπόλοιπες είμαι 100% σίγουρος
-
Για το κοινό στο οποίο απευθύνεται το Yaris cross η τετρακίνηση είναι κάτι παραπάνω από αρκετή. Μη λέμε ότι θέλουμε.
λαθος!
το δικουνητο ειναι ικανοτερο!
τα παει καλυτερα στις δοκιμασιες....
επειδη τα τουοτα τα παιρνουν καποιοι, οκ , πρεπει να τους τρωνε και τα γιουρα τους οι σχιστοματηδες?
δεν κανει λεμε, δεν κανειΕίναι μερικές στιγμές που νομίζω ότι το παίρνεις προσωπικά, όταν κάποιες εταιρείες βγάζουν τετρακίνητα οχήματα χωρίς να σε ρωτήσουν.
Τις υπόλοιπες είμαι 100% σίγουρος
εχω την αισθηση οτι ψωνιζετε με ταμπελακια
παρτε λοιπον τεσσερο επι τεσσερο μια και σας ειπαν οτι ειναι τετοιο
και να ξερετε οτι πουλαει η σουζ σηματακι ολ γκριπ.
βαλτε και τετοιο.
και ας ειναι σε τουοτα
καλυτερη προσφυση θα σας δωσει -
@fanis75 said in Toyota Yaris Cross:
Τι σχέση έχει το τετρακίνητο Duster? Η ερώτηση ήταν συγκεκριμένη. Πως προκύπτει ότι είναι καλύτερο το δικίνητο από το τετρακίνητο Yaris Cross εκτός δρόμου.
Δεν είναι....απλά ο γάτος λέει για να λέει, αρκεί να θάβει τα Τογιότα, αυτό έχει σημασία. Το ότι οι κάτοχοι λένε άλλα δεν έχει σημασία, ο γάτος ξέρει και ας μην το έχει οδηγήσει ούτε καν δει ποτέ από κοντά!!
και ομως, εχω λερωθει... τις πομπες μου δεν τις βγαζω δημοσια
φυσικα #potes να ακουμπησω ιδρωτα σε τετοιο -
σαν τετρακινητο απλα δεν λειτουργει.
και επειδη ακριβως ειναι τετρακινητο - λεμε τωρα - το esp και τα ηλεκτρονικα του δεν ειναι τοσο αποτελεσματικα οσο του δικινητου γιατι προσπαθει να ξεκολλησει με αλλη κατανομη. καπου κυκλοφορει και μια τετοια συγκριση, σιγα μην ψαξω για τουοτα που την ειχα δει εργασιμη ημερα και ωρα. ειναι ενα μαρκετινιστικο εφευρημα και μονο.
οποιος αντεχει να εχει γιαρι κρος, ας μην χαλασει τα επιπλεον γιουρα για awd και δεν θα εχει και την ψευδαισθηση οτι εχει τετρακινητοΓάτε κάνεις λογικά άλματα, βάζοντας άλλα τετρακίνητα στην σύγκριση. Δεν είναι δύναται να είναι καλύτερο το δικίνητο Cross, από το τετρακίνητο, εκτός δρόμου.
@christostsp said in Toyota Yaris Cross:
Καλύτερα δικινητο με κατάλληλα λάστιχα ανάλογα την περίπτωση... Aπορω βέβαια αν είναι τόσο προϊόν
διαφημισης, marketing, δλδ έχουν κάνει ουσιαστικά γκάφα οι Ιάπωνες. Γενικά δεν κανουν τέτοια. Ήρθαν
στην Ευρώπη και έμαθαν...Ακόμα καλύτερη η οποιοδήποτε τετρακίνηση με κατάλληλα λάστιχα. Είναι καλή τετρακίνηση αυτή του Yaris Cross? Όχι. Είναι καλύτερη από το δικίνητο; Φυσικά!
-
Γάτε κάνεις λογικά άλματα, βάζοντας άλλα τετρακίνητα στην σύγκριση. Δεν είναι δύναται να είναι καλύτερο το δικίνητο Cross, από το τετρακίνητο εκτός.
Και μην ξεχνάμε ότι το 4κίνητο έχει και πολύ καλύτερη ανάρτηση πίσω!
-
Οπως είπαν και άλλοι πριν από μένα όταν ΔΕΝ το χρησιμοποιείς εκτός δρόμου ενα όχημα ΠΟΤΕ τι να την κάνεις την 4κίνηση??? να καις παραπάνω βενζίνη ανευ λόγου και να σου αφήνει μικρότερο χώρο απόσκευών και να έχει μεγαλύτερο βάρος ? ΑΧΡΗΣΤΟ μου ακούγεται για τους περισσότερους
Σιγουρα έχει πλεονεκτήματα η 4κίνηση ακόμα και αν δεν είναι η καλύτερη και υπάρχουν καλύτερες υλοποιήσεις
Το θέμα είναι 1 και μόνο? Την χρειάζεσαι σαν αγοραστής ? Θα χρησιμοποιήσεις τα πλεονεκτήματα που δίνει?
ή δεν την χρειάζεσαι και θα μείνεις μόνο με τα μειονεκτήματα και το έξτρα κόστος για το τίποτα
-
@cirus said in Toyota Yaris Cross:
Οπως είπαν και άλλοι πριν από μένα όταν ΔΕΝ το χρησιμοποιείς εκτός δρόμου ενα όχημα ΠΟΤΕ τι να την κάνεις την 4κίνηση??? να καις παραπάνω βενζίνη ανευ λόγου και να σου αφήνει μικρότερο χώρο απόσκευών και να έχει μεγαλύτερο βάρος ? ΑΧΡΗΣΤΟ μου ακούγεται για τους περισσότερους
Ε πως, είναι αλλιώς να λες ότι πήγες στο βουνό και πέρασες απο χαραμάδες 30εκατοστών (εάν μετράει ο Μότης) με 1,5 κατανάλωση!
-
Το θέμα είναι 1 και μόνο? Την χρειάζεσαι σαν αγοραστής ? Θα χρσιμοποιήσεις τα πλεονεκτήματα που δίνει?
ή δεν την χρειάζεσαι και θα μείνεις μόνο με τα μειονεκτήματα και το έξτρα κόστος για το τίποτα
Για αυτό λέμε για το Γιαρις...δεν έχιες ούτε έξτρα βάρος, ούτε έξτρα κατανάλωση και μπόνους η καλύτερη ανάρτηση πίσω!!
-
Σιγουρα έχει πλεονεκτήματα η 4κίνηση ακόμα και αν δεν είναι η καλύτερη και υπάρχουν καλύτερες υλοποιήσεις
Το θέμα είναι 1 και μόνο? Την χρειάζεσαι σαν αγοραστής ? Θα χρσιμοποιήσεις τα πλεονεκτήματα που δίνει?
και πληρώνεις και τέλη κυκλοφορίας, μην ξεχνιόμαστε.
-
Η τετρακίνηση βοηθάει σε αρκετές περιπτώσεις και εντός δρόμου.
-
Για αυτό λέμε για το Γιαρις...δεν έχιες ούτε έξτρα βάρος, ούτε έξτρα κατανάλωση και μπόνους η καλύτερη ανάρτηση πίσω!!
Και έξτρα βάρος έχεις (80-90Kg) και μικρότερο χώρο αποσκευών και ελαφρώς μεγαλύτερη κατανάλωση και -αφού βαρύτερο- λίγο χειρότερες επιδόσεις.
Μόνο η ανάρτηση είναι το υπέρ. 4 μείον vs. 1 συν. -
Όλα τα διαβάσαμε ότι είναι από άχρηστο το awd μέχρι και καλύτερο το μπροστοκίνητο (λογικό με τα λάστιχα eco).
Δε θα μπω σε διαδικασία απάντησης αλλά μου έμεινε μια απορία γιατί δεν του γράφετε και του Tom White -carsguide.au ότι λέει π@π@ριες γιατί ισχυρίζεται ότι το awd κρατάει τα πράγματα σε καλύτερο έλεγχο https://www.carsguide.com.au/car-reviews/toyota-yaris-cross-81405
Έχει και video που λέει τα ίδια και μπορείτε να βάλετε σχόλιο.
Για σύγκριση με puma απλά αστείο, αν ήταν να πάρω 1000αρι με ταμπούρα και ημιάκαμπτο θα έπαιρνα ένα μεταχειρισμένο δεκαετίας 80 και θα μου έμενε το 20ρικο στη τσέπη.
Όσο για duster να τα σκάσω για να πάρω αμάξι να γράφει Ρουμανία? άσε καλύτερα τα ΜΜΜ και τα λεφτά στη τσέπη -
@a65 said in Toyota Yaris Cross:
Για σύγκριση με puma απλά αστείο, αν ήταν να πάρω 1000αρι με ταμπούρα και ημιάκαμπτο
Το εχω ξανaπεί στο ίδιο σημείο που το YC 4WD αναπήδησε ελεγχόμενα το Puma αναπήδησε και άλλαξε μια λωρίδα , επειδή τα περισσότερα test drive YC είναι τετρακίνητα φουλ εκδόσεις μπορεί όποιος ιδιοκτήτης Puma θέλει να το διαπιστώσει ...
-
Δεν χαλάμε χατήρια παιδια μην στεναχωριέστε
καλύτερο σε όλα το yaris cross από το puma. ημιακαμπτο και ταμπούρα έχει, χαζομάρα θα είναι
του 80 μεταχειρισμένο και 20ρικο στην τσέπη και έχεις πανω κάτω το ίδιο αμάξι!!! δεν μπορώ να κάνω αντιπαράθεση σε αυτό
Παρόλα αυτά εγώ δεν εκανα σύγκριση το puma πιο πάνω απλά ανέφερα γενικά ότι η τετρακίνηση αν δεν την χρειάζεσαι πραγματικά είναι αχρηστη για μένα. Πάρτε την εσεις που την χρειάζεστε
Εγω αν ήθελα 4κίνητο πάντως θα έπαιρνα κάποιο σοβαρο τετρακίνητο. Ομως δεν την χρειάζομαι και από ότι φαίνεται πιάστηκα κότσος. Δεν πειραζει καλή καρδιά
-
Δεν χαλάμε χατήρια παιδια μην στεναχωριέστε
καλύτερο σε όλα το yaris cross από το puma. ημιακαμπτο και ταμπούρα έχει, χαζομάρα θα είναι
του 80 και 20ρικο στην τσέπη και έχεις πανω κάτω το ίδιο αμάξι!!! δεν μπορώ να κάνω αντιπαράθεση σε αυτό
Παρόλα αυτά εγώ δεν εκανα σύγκριση το puma πιο πάνω απλά ανέφερα γενικά ότι η τετρακίνηση αν δεν την χρειάζεσαι πραγματικά είναι αχρηστη για μένα. Πάρτε την εσεις που την χρειάζεστε
Εγω αν ήθελα 4κίνητο πάντως θα έπαιρνα κάποιο σοβαρο τετρακίνητο. Ομως δεν την χρειάζομαι και από ότι φαίνεται πιάστηκα κότσος. Δεν πειραζει καλή καρδιά
Καλά , κότσος πιάστηκες και μόνο που δεν πήρες Toyota γενικά , Cross ειδικά, αν κάποιος που δεν έχει ιδέα από αυτά μπει τυχαία εδώ πέρα.
-
To YC 4WD δεν εχει απλά ενα ηλεκτρικό μοτερ στον πίσω άξονα εχει και άλλη ανάρτηση πίσω .
Aυτό το αμαξάκι λοιπόν είναι οτι κοντινότερο μπορείτε να πάρετε στην φιλοσοφία του πολεμικού yaris GR που εχει ακριβώς την ίδια ανάρτηση , φυσικά με άλλα αμορτισέρ ελατήρια ,συνδυάστε τα με τα φρένα απο Chr που φοράνε όλα τα YC και έχετε αυτό το πολύ καλό αποτέλεσμα που παραξενεύει τους ιδιοκτήτες Puma αλλα είναι αλήθεια γιατί το εχω διαπιστώσει ο ίδιος στο testdrive .
Aν ήταν άλλη η φιλοσοφία της toyota στα extra θα είχα βάλει στο active γυάλινη οροφή και τετρακίνηση , μόνο για την ανάρτηση!
Ούτε led ούτε αναδιπλούμενους καθρέπτες. -
Εγώ μίλησα γενικα για τα 4κίνητα γενικα.
Ομως δεν μπορώ να πω ότι εχεις αδικο στην κατανάλωση (ισως ελαχιστα παραπάνω λογω βάρους αλλά έτσι και αλλιώς είναι πολύ οικονομικό) και στον χώρο στην περίπτωση του cross μιας και μπαταρίες έχει ετσι και αλλιως αφού είναι full υβριδικο και δεν χανεις χωρο. Ισως στο cross να αξίζει.
Βεβαια το συγκεκριμένο όχημα θα το αγόραζα μόνο για την κατανάλωση του και στην απλουστερη δυνατή εκδοση οπότε δεν βλέπω λόγο να δώσω εξτρα χρήματα για οτιδήπωτε πλην των απολύτως βασικών.
Επίσης η τετρακινηση του ουδεμία σχέση με αλλες πολύ πολύ καλύτερες υλοποιήσεις αλλά παρόλα αυτά εχει σίγουρα πλεονεκτήματα
-
άλλο το 4Χ4 και άλλο το awd, ούτε η Toyota το πουλάει για off road 4κινητο όπως λένε και οι ίδιοι βάλανε σε προτεραιότητα τη κατανάλωση και τους ρύπους (modest impact on vehicle's fuel and emissions efficiency),
https://newsroom.toyota.eu/all-new-toyota-yaris-cross/
Τώρα για τα υπόλοιπα φιλικά μιλάμε, τα λεφτά είναι του καθενός όπως θέλει τα διαθέτει (ταξίδια, ερωμένες, μπουζούκια, καταθέσεις κλπ) όταν το πήρα ήταν καλή η τιμή και επένδυσα σε 2πλα ψαλίδια ️
1500 κ.ε. μοτέρ + 80 ίππους ηλεκτροκινητήρα/ γεννήτρια +inverters+ μπαταρία + double wishbone δεν τα έδινε ο ανταγωνισμός σε αυτά τα λεφτά.
Toyota Yaris Cross