-
@iceman7 said in Toyota Yaris Cross:
https://www.carandmotor.gr/nea/toyota-yaris-cross-anabathmizetai
Αξίζει να σημειωθεί ότι η τετρακίνητη εκδοχή του Toyota Yaris Cross θα προσφέρεται στις εξοπλιστικές εκδόσεις Adventure και Adventure Plus, ενώ οι δικίνητες θα διατίθενται σε τέσσερα επίπεδα εξοπλισμού, ξεκινώντας από την Business Plus και καταλήγοντας στην Style Plus.
Να δουμε τι θα φέρουν παλι στη χώρα τα ξεφτέρια της ΤΗ.
Θα το πήρανε χαμπάρι ότι δεν υπάρχουν πολλοί ανταγωνιστές με φουλ υβριδικά, ανεξάρτητη πίσω ανάρτηση και κάποια τετρακίνηση και τα έβαλαν στο πιο ακριβό μοντέλο (κάνα 30αρι χιλιάρικα).
Κρίμα που πήρα μόνο ένα style awd -
Τελικά η έκδοση style είναι η πιο καλή άντε style plus.
-
Επειδή με ρωτάτε γιατί δεν βάζω συναγερμό και γιατί δεν τον θέλω. Δείτε διαδικασία για την εγκατάσταση σε Yaris Cross από άνθρωπο που εργάζεται σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο:
Στα yaris, yaris cross θέλει αφαίρεση νεροχύτη πλαστικό, υαλοκαθριστηρες,
Γρυλοι υαλοκαθαριστήρα συν μοτερακι, 10 MM Tαφ να βγάλεις και την λαμαρίνα, για να μπορείς να κόψεις την φούσκα με κοφτακι να περάσεις καλώδια Μπούτον καπό, και, σειρήνας, καλή τύχη να τον βάλετε μόνοι σας...
Και λύσιμο ταμπλό, Κεντρική κονσόλα, κοντέρ, όλα τα κάτω κομμάτια, ασφάλεια 10A, και αρκετά κοψίματα στα καλώδια.... -
Χαχα πιο μεγάλη ζημιά κάνουν από τον κλέφτη.
Τις ρόδες τις βγάζουν ή όχι;
-
@fanis75 said in Toyota Yaris Cross:
Επειδή με ρωτάτε γιατί δεν βάζω συναγερμό και γιατί δεν τον θέλω. Δείτε διαδικασία για την εγκατάσταση σε Yaris Cross από άνθρωπο που εργάζεται σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο:
Στα yaris, yaris cross θέλει αφαίρεση νεροχύτη πλαστικό, υαλοκαθριστηρες,
Γρυλοι υαλοκαθαριστήρα συν μοτερακι, 10 MM Tαφ να βγάλεις και την λαμαρίνα, για να μπορείς να κόψεις την φούσκα με κοφτακι να περάσεις καλώδια Μπούτον καπό, και, σειρήνας, καλή τύχη να τον βάλετε μόνοι σας...
Και λύσιμο ταμπλό, Κεντρική κονσόλα, κοντέρ, όλα τα κάτω κομμάτια, ασφάλεια 10A, και αρκετά κοψίματα στα καλώδια....Τα παλια τα χρονια στο Τεξας, ειχαμε αγορασει με τον κουμπαρο μου απο ενα Auris εκαστος. Εγω δεν εβαλα συναγερμο (δεν εχει σημασια το γιατι), επελεξα αλλο δωρο, εκεινος εβαλε. Μου ειχε κανει εντυπωση οτι οσο τα χρονια περνουσαν, η κεντρικη κονσολα η δικη μου δεν εβγαζε κιχ (η τουλαχιστον οσο κιχ δεν μπορει να βγαζει ενα αμαξι 8ετιας-10ετιας), ενω στου κουμπαρου μου ετριζαν τα παντα ολα
Τοτε το ειχαμε αποδοσει απλα στο καταπληκτικο quality control της Τογιοταρας και στον Μεχμετ στον εργοστασιο της Τουρκιας που απλα δεν πατησε καλα τα κλιπσακια
Απο αυτα που γραφεις ομως μαλλον αλλος ηταν ο ενοχος.... -
Να συμπληρωσω και κατι αλλο για το θεμα "συναγερμος απο αντιπροσωπεια" που μου εχει τυχει σε 2/2 περιπτωσεις διαφορετικων κατασκευαστων, Οπελ και Τογιοτα για να λεμα τα πραγματα με το ονομα τους
Στην εγκατάσταση του συναγερμου, για ευκολια "δενουν" το κεντρικο κλειδωμα με τον οπλισμου του συναγερμου. Οταν φύγεις απο το αμαξι, πατας και οπλιζει ο συναγερμος και κλειδώνουν αυτοματα ολες οι πορτες. Μεχρι εδω καλα.Οταν όμως εισαι μεσα στο αμαξι και πατησεις το κεντρικο κλειδωμα, οπλιζει ΚΑΙ ο συναγερμος με συνεπεια, αμα κουνηθείς να σε πιανει η παγιδα και να αρχιζει να βαραει. Την εχω πατησει οταν αφησα την οικογενεια μεσα, στα ΚΤΕΛ ενώ πεταχτηκα να παραλαβω ενα δεμα και ηθελα να ειναι ασφαλεις, μην ανοιξει καποιος την πορτα
ΟΚ ισως δεν ειναι σεναριο που συμβαινει συχνα, αλλα ειναι ενδεικτικο του τι προσοχη δίνουν οι αντιπροσωπειες στην εγκατάσταση των συναγερμων. Βαλτο να φυγουμε -
Είχα δει κ εγώ όταν είχα πάει να το παραγγειλω ένα κ του είχαν ξηλώσει όλη τη μεριά του οδηγού για να του βάλουν τον συναγερμό.. Κάπου αλλού δεν γίνεται να μπει χωρίς τόσο ξηλωμα;
-
@tutuyo said in Toyota Yaris Cross:
Οταν όμως εισαι μεσα στο αμαξι και πατησεις το κεντρικο κλειδωμα, οπλιζει ΚΑΙ ο συναγερμος με συνεπεια, αμα κουνηθείς να σε πιανει η παγιδα και να αρχιζει να βαραει. Την εχω πατησει οταν αφησα την οικογενεια μεσα, στα ΚΤΕΛ ενώ πεταχτηκα να παραλαβω ενα δεμα και ηθελα να ειναι ασφαλεις, μην ανοιξει καποιος την πορτα
ΟΚ ισως δεν ειναι σεναριο που συμβαινει συχνα, αλλα ειναι ενδεικτικο του τι προσοχη δίνουν οι αντιπροσωπειες στην εγκατάσταση των συναγερμων. Βαλτο να φυγουμεΌλοι οι συναγερμοί που είχα (δώρο αντιπροσωπείας) είχαν κάποιο bypass για να μην ενεργοποιούνται με το κλείδωμα.
Στο τελευταίο δεν μπαίνει με αναμμένα alarm πχ η όταν κλείνεις με κλειδί. -
Σε ποια οθόνη μπορείτε να ελέγξετε την πίεση των ελαστικών στο Active plus και πώς;
-
Απο το μενου στην οθονη του καντραν.
4η επιλογη νομιζω.
Υποψιν οτι τα μενου που βλεπεις , αν εχουν τελιτσες στο κεντρο , πανε δεξια και αριστερα απο τα βελακια στο τιμονι.
Μετα απο μια εβδομαδα το ανακαλυψα και εγω. -
@cirus said in Toyota Yaris Cross:
@andya3 said in Toyota Yaris Cross:
Τώρα γιατί λες τέτοια πράγματα για γερμανικά αξιόπιστα αυτοκίνητα στο νήμα της Toyota?
Δεν λέει για Γερμανικά γενικά, αλλά για BMW που είναι τα καλύτερα αυτοκίνητα στον κόσμο!! Καμία σχέση με τις απατεωνιές και τα φύκια του VAG!
Α, τα Γερμανικά δεν είναι όλα στην ίδια κατηγορία αξιοπιστίας? Όπως τα Γιαπωνέζικα π.χ. που τι Mazda, τι Toyota, τι Honda, όλα άσπαστα είναι?
Τα vag φαίνεται τα φτιάχνει άλλη κατηγορία Γερμανών, οι Φρίτσιδες Β'. Οι Φρίτσιδες Α δουλεύουν στη BMW, έχουν κάνει παιδομάζωμα οι αγαπητοί Βαυαβαροί και έχουν διαλέξει τους καλύτερους συμπατριώτες τους...
Για δες τι μαθαίνω... Ευχαριστώ.Ουτε ολα τα ιαπωνέζικα είναι το ίδιο καλά υπάρχουν και εκεί διαφορες. Ασπαστα δεν είναι βγάζουν και αυτά ζημιές και μεγαλες. Αλλά η συχνότητα είναι πολύ μικρότερη. Παντα στατιστικά μιλάμε. Μπορεί να πάρεις και GOLF και να μην βγάλει το παραμικρό ΠΟΤΕ, απλά είναι πολύ πιο απίθανο απο το να πάρεις μια COROLLA
Αλλά δυστηχώς ναι τα VAG είναι πολύ κατώτερα από BMW, MERCEDES
Andy μεταξύ του A3 που έχεις και ενός αντιστοιχου άχρωμου Ιαπωνέζικου ιδιας χρονιάς και αξίας το A3 θα έπαιρνα. Θα το επέλεγα εις γνώσιν μου ότι είναι πολύ πιο πιθανο να βγάλει ζημιά αλλά είναι και πολύ πιο κοντά σε αυτά που θέλω εγώ σε αυτόκινητο από ενα Japan
αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι ζημιάρικα τα VAG ούτε οτι δεν θεωρώ πως είναι απαράδεκτοι στους πελάτες τους συμφωνα πάντα με την γνώμη μου.
Δεν είναι το κατάλληλο νήμα για ν' ανοίξουμε συζήτηση για τα vag. Τα vag (με εξαίρεση την audi και τα άλλα ακριβά) είναι τα οικονομικά Γερμανικά. Και φυσικά αυτό επηρεάζει και την αξιοπιστία και άλλα πράγματα σε σχέση με bmw και Mercedes.
Τα υπόλοιπα είναι στερεότυπα από διάφορα τεχνολογικά συμβάντα σε αυτοκίνητα του group. Όποιος θέλει να τα υιοθετεί, δικό του θέμα και δική του επιλογή. -
ευχαριστώ....νομίζω ότι χρειάζεται 5-10 λεπτά για να δείξη την πίεση.....βαριέμαι να περιμένω
-
@cirus said in Toyota Yaris Cross:
Τώρα γιατί λες τέτοια πράγματα για γερμανικά αξιόπιστα αυτοκίνητα στο νήμα της Toyota?
Δεν λέει για Γερμανικά γενικά, αλλά για BMW που είναι τα καλύτερα αυτοκίνητα στον κόσμο!! Καμία σχέση με τις απατεωνιές και τα φύκια του VAG!
Α, τα Γερμανικά δεν είναι όλα στην ίδια κατηγορία αξιοπιστίας? Όπως τα Γιαπωνέζικα π.χ. που τι Mazda, τι Toyota, τι Honda, όλα άσπαστα είναι?
Τα vag φαίνεται τα φτιάχνει άλλη κατηγορία Γερμανών, οι Φρίτσιδες Β'. Οι Φρίτσιδες Α δουλεύουν στη BMW, έχουν κάνει παιδομάζωμα οι αγαπητοί Βαυαβαροί και έχουν διαλέξει τους καλύτερους συμπατριώτες τους...
Για δες τι μαθαίνω... Ευχαριστώ.Ουτε ολα τα ιαπωνέζικα είναι το ίδιο καλά υπάρχουν και εκεί διαφορες. Ασπαστα δεν είναι βγάζουν και αυτά ζημιές και μεγαλες. Αλλά η συχνότητα είναι πολύ μικρότερη. Παντα στατιστικά μιλάμε. Μπορεί να πάρεις και GOLF και να μην βγάλει το παραμικρό ΠΟΤΕ, απλά είναι πολύ πιο απίθανο απο το να πάρεις μια COROLLA
Αλλά δυστηχώς ναι τα VAG είναι πολύ κατώτερα από BMW, MERCEDES
Andy μεταξύ του A3 που έχεις και ενός αντιστοιχου άχρωμου Ιαπωνέζικου ιδιας χρονιάς και αξίας το A3 θα έπαιρνα. Θα το επέλεγα εις γνώσιν μου ότι είναι πολύ πιο πιθανο να βγάλει ζημιά αλλά είναι και πολύ πιο κοντά σε αυτά που θέλω εγώ σε αυτόκινητο από ενα Japan
αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι ζημιάρικα τα VAG ούτε οτι δεν θεωρώ πως είναι απαράδεκτοι στους πελάτες τους συμφωνα πάντα με την γνώμη μου.
Δεν είναι το κατάλληλο νήμα για ν' ανοίξουμε συζήτηση για τα vag. Τα vag (με εξαίρεση την audi και τα άλλα ακριβά) είναι τα οικονομικά Γερμανικά. Και φυσικά αυτό επηρεάζει και την αξιοπιστία και άλλα πράγματα σε σχέση με bmw και Mercedes.
Τα υπόλοιπα είναι στερεότυπα από διάφορα τεχνολογικά συμβάντα σε αυτοκίνητα του group. Όποιος θέλει να τα υιοθετεί, δικό του θέμα και δική του επιλογή.Κάποτε, πριν μπορεί και 20 χρόνια, είχα πεί σ' ένα φίλο πως τα Όπελ είναι τα Χιουντάι (εποχή Accent) της Γερμανίας, και έμεινε να με κοιτάει...
Τουλάχιστον συμφωνούμε και για τα VW, που βέβαια έμειναν να κοιτάνε τα Hyundai του σήμερα...Και για να "σώσω" το οφτοπικ εκ μέρους μου, όσο κάνει το Υaris Cross Active και κάτι λιγότερο, κάνει και το Bayon 1.0Τ mild hybrid 7DCT με όλα τα κομφόρια, κάμερες, ασύρματο Android, και πρακτικά "τα πάντα". Μήπως όποιος δεν μπορεί να περιμένει, τον Οκτώβριο να παραλάβει το καινούριο του Μπαϊγκόν;
(Αν και τον φίλο μου που πήρε προσφορά αλλά δεν βιάζεται, του είπα να πάει να δει το ΤΟΥΟΤΑ πριν παραγγείλει).
Το ίδιο λέω και σε ΤΟΥΟΤΑκηδες που δεν είναι 100% σίγουροι και δεν τους πειράζει λίγο μεγαλύτερη κατανάλωση. -
@piliourits said in Toyota Yaris Cross:
Και για να "σώσω" το οφτοπικ εκ μέρους μου, όσο κάνει το Υaris Cross Active και κάτι λιγότερο, κάνει και το Bayon 1.0Τ mild hybrid 7DCT με όλα τα κομφόρια, κάμερες, ασύρματο Android, και πρακτικά "τα πάντα". .
Το οποίο είναι πολύ χειρότερο σε όλα, καίει τα διπλά και δεν βλέπεται!!
-
και σε 5 χρόνια αν θελησεις να το πουλησεις , θα νιωσεις τυχερος αν παρεις τα μισα χρήματα.
-
@kpaiss said in Toyota Yaris Cross:
και σε 5 χρόνια αν θελησεις να το πουλησεις , θα νιωσεις τυχερος αν παρεις τα μισα χρήματα.
Αυτό με το τυχερός με τα μισά στη 5ετια, να το κρατήσουμε να το θυμόμαστε, για όταν πάρουμε όλοι ηλεκτρικά...
Αλλά δηλαδή με τα υβριδικά ΤΟΥΟΤΑ πόσα περιμένετε να πάρετε στη 5ετια; -
μετά από 5 χρόνια ενα αυτοκίνητο χάνει πολύ σε κόστος έτσι και αλλιώς , τωρα λιγο λιγότερο λιγο περισσότερο λεπτομέρειες και μη σοβαρα. Η τεχνολογία προχωρά γοργά. ενα τωρινό ηλεκτρικό έτσι και αλιώς θα είναι ξεπερασμένο οταν βγουν καινούργια ηλεκτρικά θα έχει μπαταρίες που θα έχουν χασει μέρος της φόρτισης ή δεν θα φορτιζουν τοσο γρήγορα οπότε ακόμα και το ηλεκτρικό θα χάσει μεγαλο μέρος της αξίας του......
Αν θες αμάξι να κάνεις οικονομία πάρε κάποιο να καίει λίγο και μέσω της εξοικονόμησης θα έχει βγάλει τα χρηματα του. Μην περιμένεις να τα πάρεις οταν το πουλήσεις στον επόμενο , δεν θα γίνει
-
@piliourits said in Toyota Yaris Cross:
Αλλά δηλαδή με τα υβριδικά ΤΟΥΟΤΑ πόσα περιμένετε να πάρετε στη 5ετια;
Περισσότερα από ότι με ένα αμιγώς θερμικό. Τουλάχιστον με τα δεδομένα εως τώρα. Βλέπω τι τιμές κρατάνε...συμφέρει να πάρεις καινούργιο αντί για μεταχειρισμένο!
-
γνωρίζει κανείς που Cross Style και μετά, γιατί νομίζω από αυτό το μοντέλο και πάνω έχουν 9'' οθόνη, αν έχει ήχο στην πλοήγηση διότι ή δεν παίζει η υπάρχει κάποιο bug στην εφαρμογή που έχει το δικό μου
-
@jimcts said in Toyota Yaris Cross:
γνωρίζει κανείς που έχει Cross Style και μετά, γιατί νομίζω από αυτό το μοντέλο και πάνω έχουν 9'' οθόνη, αν έχει ήχο στην πλοήγηση διότι ή δεν παίζει η υπάρχει κάποιο bug στην εφαρμογή που έχει το δικό μου.
έχει το εικονίδιο αλλά είναι αχνό λες και δεν είναι ενεργό, νομίζω ότι έχω κοιτάξει όλες τις ρυθμίσεις αλλά δεν βρήκα τίποτα
Toyota Yaris Cross