-
@ataim said in Toyota Yaris Cross:
@cirus
Καλά λες να λέμε τα αρνητικά, όταν είναι όντως αρνητικά, η μετάδοση δεν είναι σε αυτά, είναι η απαράδεκτη ποιότητα υλικών, η μέτρια συναρμογή, η έλλειψη εξοπλισμού και συστημάτων ασφαλείας, ο άχρωμος εσωτερικός διάκοσμος, θα έλεγα και ο 3cyl, αλλά το εξαντλήσαμε σε άλλο επεισόδιο....Δεν αναφέρθηκα σε σένα και είπα ήδη ότι αυτό δεν είναι αρνητικό για μένα αν αγοράζεις το αυτοκίνητο για οικονομία (δηλαδή ξέρεις τι ζητάς). Εγώ το cross θα το αγόραζα (για δεύτερο, για πρώτο με τίποτα) παρόλο που δεν μου αρέσει καθόλου γιατί είναι το πιο οικονομικό στην κατηγορία. καθόλου δεν θα με ένοιαζε ούτε η ασχημη (για μένα και υποκειμενικό) εμφάνιση του, ούτε το αυτόματο κιβώτιο (ολα τα αυτόματα δεν μαρέσουν, πάλι υποκειμενικό) ούτε τα πλαστικά του, ούτε οι υπόλοιπες ελείψεις του. Για την τιμή του στην βασική έκδοση hybrid το αμάξι είναι super, όχι απλά καλό. Μόνο ο χρόνος παράδοσης θα με χάλαγε πολύ τα υπόλοιπα όχι. Για τα 3κιλυνδρα συμφωνούμε ότι διαφωνούμε, τα έχουμε πει μην επαναλαμβανόμαστε όπως είπες
-
@demi-0 said in Toyota Yaris Cross:
@kostassev said in Toyota Yaris Cross:
@demi-0 said in Toyota Yaris Cross:
Δεν ξέρω αν φαίνονται σωστά γιατί στην πραγματικότητα είναι πιο ωραία και φωτεινά τα φώτα ημέρας! Τα φώτα ημέρας ειναι τα λευκά και τα κίτρινα που φαίνονται ειναι τα στόπ-φλας. Το βράδυ ειναι οι λάμπες αλογόνου.Καλησπέρα!! Προ 10ημέρου παρήγγειλα και εγω hybrid έκδοση active, μερικές ερωτήσεις μιάς και είδα ότι έχεις το ίδιο
- Πότε παρήγγειλες και πότε παρέλαβες?? ( εμένα μου έγραψαν στο mail της παραγγελίας Σεπτ του 23 , αλλά τηλεφωνικά μου είπανε ότι θα ερθει νωρρίτερα)
- Επισης στην ACTIVE είδα ότι έχει κλειδί ( χωρρίς start button ) αλλά δεν εχω καταλάβει πώς παίρνει μπροστά , απλά γυρνάς το κλειδί και είναι σαν να πατάς το start???
- Είχε users manual για την συγγεκριμένη έκδοση ή είναι κοινό για όλες??? Επίσης υπάρχει στο διαδυκτυο για να το κατεβάσω και να το μελετήσω????
Thanks a lot και καλοτάξιδο, καλά και ασφαλή χιλιόμετρα!!!
Καλησπέρα! Πηγα Οκτώβριο σε αντιπροσωπεία και τυχαία έγινε ακύρωση εκείνη τη στιγμή και το έκλεισα! Παρέλαβα Ιανουάριο γιατί ο προηγούμενος από ότι θυμαμαι το είχε προπαραγγείλει Ιουνιο21.. Ναι γυρνάς το κλειδί τέρμα μέχρι να εμφανιστεί στο καντράν η ένδειξη ready και μετά το αφηνω! Έχει user manual 300 σελίδες! Μια εβδομάδα διάβαζα! Είναι κοινό για όλες τις εκδόσεις και απλά το διαχωρίζει κάθε φορά που είναι διαφορετικό! Π.χ. Οθόνες διαφορετικών ιντσών!
Thanks a lot για τα infos , περιμένουμε να μας πεις tips μιας και εισαι κάτοχος ήδη ( γτ εμείς αργουμε ακόμα........) , επίσης αν εχεις χρόνο δείξε μας και μερικές φωτο από μέσα , καθίσματα , ταμπλό , γτ στις εκθέσεις μόνο full εκδόσεις είδαμε, επίσης κανένας στο youtube δεν έχει κάνει review για καμία από τις πρώτες εκδόσεις και έχω την εντύπωση ότι σε άλλες χώρες οι εκδόσεις και ο εξοπλίσμος είναι λίγο διαφορετικές.
-
Το κλασικό κλειδί για να "ενεργοποιηθεί " το Active Hybrid είναι πλεονέκτημα τελικά γιατί τα Keyless η ιστορία λεει οτι κλέβονται πιο εύκολα .
Στο τοπικό του CHR διαβάσατε πως κλέβουν τις μπαταρίες
Έχουμε και την συγκυρία του πολέμου = μέταλλα κατασκευής υβριδικής μπαταρίας ακόμα πιο σπάνια και ακριβάΓια να κάνουμε λοιπόν πιο δύσκολη την ζωή των κλεφτών
-Active/+ για να εχει κλειδί , φθηνότερο απο όλες τις εκδόσεις
-Αντικλεπτικά μπουλόνια στην μπαταρία , αφου εχει για το CHR θα υπάρχει και για το cross 30-40€;
-Εννοείται αντικλεπτικά μπουλόνια στις ζάντες , τρέχει ομαδική αγορά στην ομάδα στο facebοok στα 20€ απο αντιπροσωπεία ΤΟΥΟΤΑ
-Αλλαγή θέσεως OBD 50€Με ενα κατοστάρικο θα είμαστε σε καλό επίπεδο ασφαλείας χωρίς συναγερμούς που φοβόμαστε όλοι πως θα χάσουμε εγγύηση ...
-
@monman2 said in Toyota Yaris Cross:
-Αλλαγή θέσεως OBD 50€
Αυτό γίνεται και στο c-hr? Γιατί με ενδιαφέρει και εμένα. Το κάνεις σε επίσημο ή θέλει ηλεκτρολόγο?
-
@m3rlin said in Toyota Yaris Cross:
-Αλλαγή θέσεως OBD 50€
Αυτό γίνεται και στο c-hr? Γιατί με ενδιαφέρει και εμένα. Το κάνεις σε επίσημο ή θέλει ηλεκτρολόγο?
Στην Θεσσαλονίκη έχουμε την
https://directed.gr/product-category/autokinito/asfaleia/antikleptika-obd/
θα έβαζα σε αυτούς με κλειστά μάτια και θα προτιμούσα αυτό που κάνει 49€ και δεν θα έκανα καν αλλαγή θέσεως θα έβαζα στην υπάρχουσα το κωδικοποιημένο αρσενικό ,ο κλέφτης θα ήταν όλο απορία...
Στην αντιπροσωπεία δεν θα ρωτούσα καν ...
-
Είμαστε σίγουροι ότι η μετακίνηση της obd δεν επηρεάζει την εγγύηση;
-
@antonakis said in Toyota Yaris Cross:
Είμαστε σίγουροι ότι η μετακίνηση της obd δεν επηρεάζει την εγγύηση;
ουτε καλώδια κόβονται ουτε κάτι περίεργο κάνουν προέκταση καλωδίου είναι
-
Επειδη μάλλον κάτι χάνω, δεν μπορεί ο κλέφτης απλά να ξεκουμπώσει την προέκταση? ασφαλίζει κάπως?
-
Επειδη μάλλον κάτι χάνω, δεν μπορεί ο κλέφτης απλά να ξεκουμπώσει την προέκταση? ασφαλίζει κάπως?
Ακριβώς την ίδια απορία έχω...
-
Επειδή πολύ κουβέντα γίνεται για τα ecvt κιβώτια για εμένα τα ενοχλητικά είναι δύο. Πρώτον ότι είναι λίγο ως αρκετά ραθυμα στην εκκίνηση και δεύτερο ότι έχουν απρόβλεπτη συμπεριφορά. Δλδ εκεί που είσαι πχ με 40-50 χλμ και έχει τέρμα χαμηλές στροφές λίγο γκάζι πατάς και ξαφνικά ακούς τις στροφές στο τέρμα λες και μπήκε φάντασμα και πάτησε κρυφά το γκάζι.
Αυτό είναι ενοχλητικό και πρέπει να μάθεις να ζεις μαζί του. -
-Αλλαγή θέσεως OBD 50€
θα έβαζα σε αυτούς με κλειστά μάτια και θα προτιμούσα αυτό που κάνει 49€ και δεν θα έκανα καν αλλαγή θέσεως θα έβαζα στην υπάρχουσα το κωδικοποιημένο αρσενικό ,ο κλέφτης θα ήταν όλο απορία...
Ενδιαφέρον και ακόμα περισσότερο για Θεσσαλονίκη που ζω!
Δηλαδή δεν θα έβαζες καθόλου συναγερμό σε ένα ολοκαίνουριο αυτοκίνητο, μόνο αυτό και ασφάλεια κλοπής? -
Το κλασικό κλειδί για να "ενεργοποιηθεί " το Active Hybrid είναι πλεονέκτημα τελικά γιατί τα Keyless η ιστορία λεει οτι κλέβονται πιο εύκολα .
Έχουμε και την συγκυρία του πολέμου = μέταλλα κατασκευής υβριδικής μπαταρίας ακόμα πιο σπάνια και ακριβάΓια να κάνουμε λοιπόν πιο δύσκολη την ζωή των κλεφτών
-Αντικλεπτικά μπουλόνια στην μπαταρία , αφου εχει για το CHR θα υπάρχει και για το cross 30-40€;
-Εννοείται αντικλεπτικά μπουλόνια στις ζάντες , τρέχει ομαδική αγορά στην ομάδα στο facebοok στα 20€ απο αντιπροσωπεία ΤΟΥΟΤΑ
-Αλλαγή θέσεως OBD 50€Με ενα κατοστάρικο θα είμαστε σε καλό επίπεδο ασφαλείας χωρίς συναγερμούς που φοβόμαστε όλοι πως θα χάσουμε εγγύηση ...
Αντικλεπτικα μπουλόνια στην μπαταρία;;;;;
-
@konstantinos_kokkos said in Toyota Yaris Cross:
Αντικλεπτικα μπουλόνια στην μπαταρία;;;;;
Ναι, το ανέφερα ήδη στο νήμα του C-HR.
Για την ακρίβεια, πρόκειται για τρεις βίδες Torx, που τοποθετούνται στο κάλυμμα της υβριδικής μπαταριας κάτω από το πίσω κάθισμα, αντί για τις υπάρχουσες βίδες 12mm που εφαρμόζουν στο κάλυμμα.
Ο κωδικός ανταλλακτικού είναι PW 209-00000 (Hybrid Battery Lock Bolt).
Δεν γνωρίζω κόστος. Δώστε τον παραπάνω κωδικό στο Τμήμα ανταλλακτικών της αντιπροσωπείας σας (δεν νομίζω να τους το έχει ξαναζητήσει άλλος το συγκεκριμένο αξεσουάρ), για να σας πουν κόστος και συμβατότητα με το αυτοκίνητό σας.
Από ο,τι έχω δει, η Toyota το δίνει ως αξεσουαρ για C-HR,τελευταίο Yaris και RAV, ίσως όμως μπαίνει και σε άλλα υβριδικά Toyota.Και επειδή αναφέρθηκε το σύστημα Keyless, θα μου επιτρεψετε να δώσω και μια άλλη χρήσιμη πληροφορία, για όσους τυχόν δεν τη γνωρίζουν.
Το σύστημα Keyless (σε Toyota με Smart entry) απενεργοποιείται πανεύκολα, εάν δεν θέλετε το κλειδί σας να εκπέμπει ασύρματο σήμα όσο το αυτοκίνητο είναι κλειδωμένο.
Κρατατε πατημενο το πλήκτρο LOCK και πατάτε ταυτόχρονα δύο φορες το πλήκτρο UNLOCK και το κόκκινο LEDάκι του κλειδιού σναβοσβηνει 4 φορές για να επιβεβαιώσει οτι πηρε την εντολή (διαβάστε σχετικές πληροφορίες στο manual του αυτοκινήτου σας ή δείτε σχετικά video στο YouTube).
Με την παραπάνω επιλογή,κάνετε και οικονομία στην μπαταρία του τηλεχειριστηρίου-κλειδιού.
Επίσης, υπάρχει και η δυνατότητα μόνιμης απενεργοποίησης του Smart entry και κλειδώματος-ξεκλειδωματος μόνο με τα κουμπιά του κλειδιού (επίσης το αναφέρει το manual).
Ελπίζω να βοήθησα. -
Keyless και start/stop κουμπί εκκίνησης εχω τώρα στο iQ και εννοείτε οτι είναι τρομερά πρακτικό !
Οπότε το να το απενεργοποιήσεις (ενω εχεις δώσεις και 3000€ +) είναι κάπως , σε αυτή την περίπτωση θα ρίσκαρα με εναν συναγερμό απο κάποιον σοβαρό εγκαταστάτη , απλά θα απέφευγα κάτι Ρώσικους γιατί με τις κυρώσεις υπάρχει περίπτωση κάποια στιγμή στο πολύ κοντινό μέλλον να μείνω χωρίς υποστήριξη .Στο παρακάτω βίντεο φαίνεται τι γίνεται στην αλλαγή θέσης της OBD το κάνεις και μόνος σου αν εχεις λεπτά χέρια
Youtube Video -
@polioan said in Toyota Yaris Cross:
-Αλλαγή θέσεως OBD 50€
Ενδιαφέρον και ακόμα περισσότερο για Θεσσαλονίκη που ζω!
Δηλαδή δεν θα έβαζες καθόλου συναγερμό σε ένα ολοκαίνουριο αυτοκίνητο, μόνο αυτό και ασφάλεια κλοπής?Ναι όλο το πακέτο που έγραψα παραπάνω και καλή ασφάλεια κλοπής.
Συναγερμός σίγουρα θα εχει μεγάλο κόστος ,ακόμα και ιδανική εγκατάσταση να γίνει θα καίγονται τίποτα led και θα έχουμε γκρίνια απο την αντιπροσωπεία οτι φταίει ο συναγερμός ... -
Δηλαδή δεν θα έβαζες καθόλου συναγερμό σε ένα ολοκαίνουριο αυτοκίνητο, μόνο αυτό και ασφάλεια κλοπής?
Ειδικά σε ολοκαίνουργιο δεν θα έβαζα συναγερμό εγώ! Σε κάνα παλιό ίσως...
-
@fanis75 said in Toyota Yaris Cross:
Δηλαδή δεν θα έβαζες καθόλου συναγερμό σε ένα ολοκαίνουριο αυτοκίνητο, μόνο αυτό και ασφάλεια κλοπής?
Ειδικά σε ολοκαίνουργιο δεν θα έβαζα συναγερμό εγώ! Σε κάνα παλιό ίσως...
Παρεπιπτόντως μπορεί κάποιος απο τους κατόχους να μας πει τι συναγερμο βαζουν σαν "δωρο" στις αντιπροσωπείες; Φαντάζομαι είναι canbus. Ο πωλητής μου είπε πως είναι "ειδικός" για yaris και απολύτως συμβατός, αλλά μέχρι εκεί.
-
@brokesmack said in Toyota Yaris Cross:
Παρεπιπτόντως μπορεί κάποιος απο τους κατόχους να μας πει τι συναγερμο βαζουν σαν "δωρο" στις αντιπροσωπείες; Φαντάζομαι είναι canbus. Ο πωλητής μου είπε πως είναι "ειδικός" για yaris και απολύτως συμβατός, αλλά μέχρι εκεί.
Συνήθως MetaSystem του 100ικου, βασικά ό,τι πο φτηνό υπάρχει εφόσον είναι "δώρο". Φυσικά και δεν είναι ειδικός, της σειράς είναι. Canbus είναι λογικά, μπορείς να ζητήσεις να είσαι παρών στην τοποθέτηση να δεις το κουτί. Θα το δεις εξάλλου και μετά που θα σου δώσουν το εγχειρίδιο του συναγερμού.
-
Οσο κρύο και να κάνει τώρα το καλοκαίρι θα έρθει και οι αντιηλιακές μεμβράνες θα αρχίσουν να μπαίνουν στην συζήτηση . Η LLumar ξεκίνησε εκπτώσεις/προσφορές
https://llumar.gr/pricelist/index.php
εμένα μου έδωσαν προσφορά 159€ για τις SuperGlance απο 184 αρχική
σε 6-7 μήνες θα το σκεφτώ...
-
@tkin73 said in Toyota Yaris Cross:
Επειδή πολύ κουβέντα γίνεται για τα ecvt κιβώτια για εμένα τα ενοχλητικά είναι δύο. Πρώτον ότι είναι λίγο ως αρκετά ραθυμα στην εκκίνηση και δεύτερο ότι έχουν απρόβλεπτη συμπεριφορά. Δλδ εκεί που είσαι πχ με 40-50 χλμ και έχει τέρμα χαμηλές στροφές λίγο γκάζι πατάς και ξαφνικά ακούς τις στροφές στο τέρμα λες και μπήκε φάντασμα και πάτησε κρυφά το γκάζι.
Αυτό είναι ενοχλητικό και πρέπει να μάθεις να ζεις μαζί του.Δεν ισχύουν αυτά που περιγράφεις, η απόκριση της μετάδοσης είναι άμεση ειδικά στην εκκίνηση αλλά και εν κινήσει.
Σε μια συμβατική μετάδοση πρακτικά δεν μπορείς να ελέγχεις τις στροφές λειτουργίας του κινητήρα με το γκάζι, οι στροφές λειτουργίας εξαρτώνται από δύο παράγοντες, την ταχύτητα κίνησης του αυτοκινήτου και την σχέση μετάδοσης, στα cvt οι στροφές λειτουργίας εξαρτώνται πάλι από δύο τελείως διαφορετικούς παράγοντες, το στιγμιαίο φορτίο (πχ ανηφόρα) και το πόσο γκάζι έχεις πατήσει. Συνεπώς ο έλεγχος που έχεις στην πρώτη περίπτωση γίνεται με την σωστή επιλογής σχέσης στο κιβώτιο ενώ στην δεύτερη περίπτωση με το πόσο γκάζι θα δώσεις. Αν έχεις συνηθίσει να οδηγείς με μεγάλες σχέσεις και βαθιά το γκάζι θα πρέπει να αναθεωρήσεις όταν θα δοκιμάσεις το cvt. Το ίδιο σχεδόν ισχύει και για τα ev όπου η θέση του γκαζιού καθορίζει και τον ρυθμό επιτάχυνσης, απαιτούν διαφορετικό τρόπο οδήγησης.
Toyota Yaris Cross