-
@alexandros-a-92 said in 2020 Toyota Yaris:
@swiftakias-0 said in 2020 Toyota Yaris:
Επισης για το θερμικο μου ειπανε παραδοση σε 2 μηνες και για το hybrid 7-8 μηνες και εγω το ψιλοβιαζομαι.
Μια φορα το περιμενεις ομως αλλα καθε φορα που πηγαινεις βενζιναδικο θα τσαντιζεσαι.
Η αδερφη μου με το Yaris υβριδικο παει στη δουλεια με καταναλωση κατω απο 3 (συνηθως 2,5) καθως ειναι κυριως κατηφορα.
Μεσο ορο το αμαξι στα 4000χλμ ενω εχει παει Θεσσαλονικη απο Αθήνα, 2 φορες Γυθειο απο Αθηνα και εξυπηρετει και τον αντρα της σε βαρδιες στο Αεροδρομιο (αρα θα ελεγα οτι τα χλμ ειναι 50-50 κινηση-ανοιχτος δρομος) ειναι στα 4,1.
Νομιζω αποτελει μονοδρομος
Τωρα πηρα τον Γιαννιτσα και ζητησα test drive και για τα 2 αλλα απ οτι βλεπω 99% στο hybrid θα παω.
Εκτος απο τη χαμηλη καταναλωση το hybrid μπαινει καθε μερα στον δακτυλιο ενω το αμιγως θερμικο οχι.
Το hybrid ειναι 2500€ πιο ακριβο αλλα νομιζω οτι σε 4-5 χρονια θα εχω κανει αποσβεση απο την χαμηλη καταναλωση καυσιμου. -
Επισης για το θερμικο μου ειπανε παραδοση σε 2 μηνες και για το hybrid 7-8 μηνες και εγω το ψιλοβιαζομαι.
Μια φορα το περιμενεις ομως αλλα καθε φορα που πηγαινεις βενζιναδικο θα τσαντιζεσαι.
Η αδερφη μου με το Yaris υβριδικο παει στη δουλεια με καταναλωση κατω απο 3 (συνηθως 2,5) καθως ειναι κυριως κατηφορα.
Μεσο ορο το αμαξι στα 4000χλμ ενω εχει παει Θεσσαλονικη απο Αθήνα, 2 φορες Γυθειο απο Αθηνα και εξυπηρετει και τον αντρα της σε βαρδιες στο Αεροδρομιο (αρα θα ελεγα οτι τα χλμ ειναι 50-50 κινηση-ανοιχτος δρομος) ειναι στα 4,1.
Νομιζω αποτελει μονοδρομος
Τωρα πηρα τον Γιαννιτσα και ζητησα test drive και για τα 2 αλλα απ οτι βλεπω 99% στο hybrid θα παω.
Εκτος απο τη χαμηλη καταναλωση το hybrid μπαινει καθε μερα στον δακτυλιο ενω το αμιγως θερμικο οχι.
Το hybrid ειναι 2500€ πιο ακριβο αλλα νομιζω οτι σε 4-5 χρονια θα εχω κανει αποσβεση απο την χαμηλη καταναλωση καυσιμου.Αλλη εμπειρία οδήγησης! Πολιτισμός και φυσικά θα κανεις απόσβεση πολυ νωρίτερα έχοντας και τα πλεονεκτήματα του αυτόματου, του κλιματισμού και της πολιτισμένης λειτουργίας!
-
@theodosis_ said in 2020 Toyota Yaris:
Το αυτοκίνητο ήρθε με privacy glass πίσω από το εργοστάσιο και πήγα LLumar και του έβαλα μπροστά τα superCool medium dark απόχρωση (70 ευρώ). Για όποιον ενδιαφέρεται είναι όσο κοντά γίνεται αισθητικά στα πίσω..
Αν υπήρχε τροχαία θα έπρεπε να σε είχε σκίσει μόλις βγήκες από το μαγαζί.
Γιατί εκτός των άλλων, σε διασταύρωση δεν μπορώ να δω το πρόσωπό σου να καταλάβω ότι με έχεις δει. -
Το hybrid ειναι 2500€ πιο ακριβο αλλα νομιζω οτι σε 4-5 χρονια θα εχω κανει αποσβεση απο την χαμηλη καταναλωση καυσιμου.
Με 80% κίνηση στην πόλη θα έχεις περίπου 3 (ίσως και 4) λίτρα χαμηλότερη κατανάλωση. Άρα μιλάμε για €6/100χλμ, = €600 στα 10.000χλμ. Οπότε στα 40.000χλμ θα έχεις κάνει απόσβεση (και νωρίτερα εαν σκεφτείς και τα χρήματα που θα γλυτώσεις από φρένα). Σε πόσο διάστημα κάνεις τα 40.000χλμ, εσύ ξέρεις.
-
@fanis75 said in 2020 Toyota Yaris:
Το hybrid ειναι 2500€ πιο ακριβο αλλα νομιζω οτι σε 4-5 χρονια θα εχω κανει αποσβεση απο την χαμηλη καταναλωση καυσιμου.
Με 80% κίνηση στην πόλη θα έχεις περίπου 3 (ίσως και 4) λίτρα χαμηλότερη κατανάλωση. Άρα μιλάμε για €6/100χλμ, = €600 στα 10.000χλμ. Οπότε στα 40.000χλμ θα έχεις κάνει απόσβεση (και νωρίτερα εαν σκεφτείς και τα χρήματα που θα γλυτώσεις από φρένα). Σε πόσο διάστημα κάνεις τα 40.000χλμ, εσύ ξέρεις.
Κανω 10,000χλμ το χρονο αρα σε 4 χρονια θα εχω κανει αποσβεση.
Υπαρχει και ενα ακομα οφελος που ειναι τα τελη κυκλοφοριας. Το αμιγως θερμικο εχει 80€ τελη κυκλοφοριας ενω το υβριδικο οχι.
Αρα 4 x 80€ τον χρονο = 320€ -
@fanis75 said in 2020 Toyota Yaris:
Κανω 10,000χλμ το χρονο αρα σε 4 χρονια θα εχω κανει αποσβεση.
Υπαρχει και ενα ακομα οφελος που ειναι τα τελη κυκλοφοριας. Το αμιγως θερμικο εχει 80€ τελη κυκλοφοριας ενω το υβριδικο οχι.
Αρα 4 x 80€ τον χρονο = 320€Ειναι win-win το υβριδικό!
Ελαχιστα πιο ψυχωμένο το αμιγως βενζίνης αλλα καθημερινά δεν παίζει ρόλο!
Η βενζίνη θα είχε καποιο νόημα για καποιον σε επαρχία μόνο που δεν θα μπορουσε να δωσει τα παραπάνω χρήματα του υβριδικού! -
Μετά δεν επιστρέφει;
Anyway για την χρήση που θέλει ο φίλος η λογική λέει full hybrid
-
@moysatos said in 2020 Toyota Yaris:
Μετά δεν επιστρέφει;
Anyway για την χρήση που θέλει ο φίλος η λογική λέει full hybrid
Είχα ακριβός την ίδια απορία...
-
Το κόλπο είναι να αποφεύγεις τις ανηφόρες και να κινείσαι μόνο σε κατηφόρες ώστε να έχεις πάντα χαμηλή κατανάλωση καυσίμου.
-
@moysatos said in 2020 Toyota Yaris:
Μετά δεν επιστρέφει;
Anyway για την χρήση που θέλει ο φίλος η λογική λέει full hybrid~5.5 λογω της ανηφορας. Δεν ειναι κατι wow για αυτο δεν το ανεφερα. Σημασια εχει ο Μ.Ο.
-
@ataim said in 2020 Toyota Yaris:
Το κόλπο είναι να αποφεύγεις τις ανηφόρες και να κινείσαι μόνο σε κατηφόρες ώστε να έχεις πάντα χαμηλή κατανάλωση καυσίμου.
δεν γινεται αυτο. το μονο που μπορεις να κανεις οταν εχεις επιλογη 2 διαδρομες να παρεις αυτη που εχει τις λιγοτερες υψομετρικες διαφορες κατα την διαρκεια της.
-
Αν έχει πλήκτρο που μπορείς να επιλέγεις EV, μπορεί να γεμίζει στην κατηφόρα -ιδίως με B mode- και στην ανηφόρα που θα κάψει περισσότερο,να ενεργοποιεί το EV και να γλιτώνει κάποιο τμήμα της υψηλότερης κατανάλωσης.
-
@panormus772 said in 2020 Toyota Yaris:
Αν έχει πλήκτρο που μπορείς να επιλέγεις EV, μπορεί να γεμίζει στην κατηφόρα -ιδίως με B mode-
Απλά να διορθώσω ότι με Β mode δεν γεμίζει πιο γρήγορα, το αντίθετο - αφού καταναλώνει ενέργεια για να γυρνάει τον θερμικό. Είναι ένα "λάθος" που κάνουν πολλοί, ακόμα και συνεργέια της Τογιότα, γιατί δεν ξέρουν πως λειτουργεί το σύστημα.
-
@red_monster said in 2020 Toyota Yaris:
Το αυτοκίνητο ήρθε με privacy glass πίσω από το εργοστάσιο και πήγα LLumar και του έβαλα μπροστά τα superCool medium dark απόχρωση (70 ευρώ). Για όποιον ενδιαφέρεται είναι όσο κοντά γίνεται αισθητικά στα πίσω..
Προηγούνται αυτοί με τα μαύρα τζαμακια στις πινακίδες ...
Με τα φιμε, έχω αρχίσει και αναθεωρω τις απόψεις μου (έλεγα ότι λες τώρα), πιστεύω ότι με τέτοιες κλιματολογικές συνθήκες θα είναι υπεραπαραιτητες, μπροστά, γύρω-γύρω , παντού! -
γιατι ως γνωστο οι κατηφόρες ειναι περισσότερες απο τις ανηφόρες
-
@v_a said in 2020 Toyota Yaris:
@red_monster said in 2020 Toyota Yaris:
Προηγούνται αυτοί με τα μαύρα τζαμακια στις πινακίδες ...
Με τα φιμε, έχω αρχίσει και αναθεωρω τις απόψεις μου (έλεγα ότι λες τώρα), πιστεύω ότι με τέτοιες κλιματολογικές συνθήκες θα είναι υπεραπαραιτητες, μπροστά, γύρω-γύρω , παντού!προηγουνται αυτοι χωρις πινακίδες
-
Ούτε βλέπω τη φάτσα σου στη διασταύρωση, ούτε εσύ βλέπεις τον ποδηλάτη μοτοσακό μια κρύα και βροχερή ημέρα. Οπότε αν υπήρχε τροχαία έπρεπε να σε σκίσει με το που βγήκες από το μαγαζί, μαζί με τον μλκ τον μαγαζάτορα
-
Οντως με το βλέμμα πολλές φορές γίνεται συννενόηση μεταξύ οδηγών.
Αν αρχίζεις και κλείνεις και το ματάκι εκεί να δεις.
Θυμάμαι πως ειχ σταματήσει σε διάβαση και πέρασε νεαρά δεσποινης με βαθμολογία 10/10
Το βλέμμα μου συναντήθηκε με αυτό του αλλου οδηγού απέναντι. Όλα τα λεφτά η γκριμάτσα του
-
@lap said in 2020 Toyota Yaris:
Οντως με το βλέμμα πολλές φορές γίνεται συννενόηση μεταξύ οδηγών.
Αν αρχίζεις και κλείνεις και το ματάκι εκεί να δεις.
Θυμάμαι πως ειχ σταματήσει σε διάβαση και πέρασε νεαρά δεσποινης με βαθμολογία 10/10
Το βλέμμα μου συναντήθηκε με αυτό του αλλου οδηγού απέναντι. Όλα τα λεφτά
Αυτό το βλέμμα που λες περιέχει:
αμοιβαίο θαυμασμό, έκπληξη, θυμό...
Πόσα ευγενή συναισθήματα μαζί (σε ένα και μόνο φανάρι)
I feel you -
Το βλέμμα με μια λέξη περιγράφεται ως εξής...
Πωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωω
Αντίστοιχα πετυχαίνω μηχανόβιους να χτυπάει ο ένας το κράνος του αλλου με τα χέρια του σαν ταμπούρλο (ο πίσω τον μπροστινό) από θαυμασμό για αυτό που περνάει από μπροστά τους .....χαχαχαχα τι γέλιο που είχα ρίξει.
2020 Toyota Yaris