-
@realzeus said in 2020 Toyota Yaris:
Είναι το καλύτερο B Segment. Αλλά η Ford θα του κάνει ευθανασία... RIP!
Έχει χάσει την μπάλα η Φορντ και κάνει ευθανασία σε όλα τα καλά της αμάξια.
-
@fanis75 said in 2020 Toyota Yaris:
Πανάκριβο όμως το Fiesta και σε λίγους μήνες σταματάει η παραγωγή του, για πάντα. Αντίο καλό μας Φιεστάκι...
Συμφωνώ σε όλα. Απλά είπα τι θα έπαιρνα στην κατηγορία. Για εμένα το Φιέστα είναι κορυφή, μακράν του ανταγωνισμού.
Πρόσφατα είδα ασπρομαλλούσα κυρία σε Fiesta ST καινούργιο και πήγα να ανανεώσω τη συνδρομή μου στο "Κλωστές και σταυροβελονιές"
-
Είμαι απογοητευμένος από την σημερινή αυτοκίνηση.
Η αγαπημένη μου Alfa έχει μόνο sedan 50 χιλιάδων.
Η άλλη αγαπημένη, η BMW, ίδια τιμή αν θες πισωκίνητο.
Η τελευταία αγαπημένη, η Ford, ζητάει 30 χιλιάρικα για ένα Focus.
H μεγάλη αγαπημένη, η Μazda, τιμές BMW...Βασικά αν θες να πάρεις κάτι σαν την 147 ή το Focus Mk1, δεν υπάρχει. Ίσως πλησιάζει η BMW 1, αλλά πάλι πανάκριβη.
Τώρα σκοτώνει και η Ford τα Fiesta και Focus. Ξεσκίζονται όλοι να βγάζουν αυτά τα τραγικά περίπτερα SUV-Crossovers που δεν μπορούν να πατήσουν καν χώμα. Και μετά νιώθεις κάπως έτσι:
Και έρχεται η Toyota, που πριν μερικά χρόνια δεν είχε ούτε ένα αυτοκίνητο της προκοπής (αν εξαιρέσουμε το υπερσπάνιο GT86) και σου δίνει: GR Yaris, GR86 και GR Supra. Σε ευχαριστούμε Τογιοτάρα μας, αλλά δεν έχουμε λεφτά, όταν το υπέροχο Γιάρις κάνει 50 χιλιάρικα...
-
Είμαι απογοητευμένος από την σημερινή αυτοκίνηση.
Η αγαπημένη μου Alfa έχει μόνο sedan 50 χιλιάδων.
Η άλλη αγαπημένη, η BMW, ίδια τιμή αν θες πισωκίνητο.
Η τελευταία αγαπημένη, η Ford, ζητάει 30 χιλιάρικα για ένα Focus.
H μεγάλη αγαπημένη, η Μazda, τιμές BMW...Βασικά αν θες να πάρεις κάτι σαν την 147 ή το Focus Mk1, δεν υπάρχει. Ίσως πλησιάζει η BMW 1, αλλά πάλι πανάκριβη.
Τώρα σκοτώνει και η Ford τα Fiesta και Focus. Ξεσκίζονται όλοι να βγάζουν αυτά τα τραγικά περίπτερα SUV-Crossovers που δεν μπορούν να πατήσουν καν χώμα. Και μετά νιώθεις κάπως έτσι:
Και έρχεται η Toyota, που πριν μερικά χρόναι δεν είχε ούτε ένα αυτοκίνητο της προκοπής (αν εξαιρέσουμε το υπερσπάνιο GT86) και σου δίνει: GR Yaris, GR86 και GR Supra. Σε ευχαριστούμε Τογιοτάρα μας, αλλά δεν έχουμε λεφτά, όταν το υπέροχο Γιάρις κάνει 50 χιλιάρικα...
σήμερα Δια, έχεις ρέντα...
-
@v_a said in 2020 Toyota Yaris:
Για να μην τρελαθούμε κιόλας.. Πόσο μπορεί να ξεχωρίσει ένα b hatch; Ποια εταιρεία θα προσφέρει τα πάντα σε αυτήν την κατηγορία όταν τα περιθώρια κέρδους της είναι συγκεκριμένα; Όποιος θέλει ποιότητα, πολλαπλούς και δεν ξέρω τι άλλο, δεν κοιτάζει στην b, αλλά πάει καρφι για c segm. Απλά καθημερινά εργαλεία είναι μετακίνησης που καλύπτουν λαϊκές ανάγκες (Μήπως να κάνει καμμία χορηγία η toyota προς περισσό μεριά;)
παίρνω τη πάσα να πω ότι αρκετός κόσμος ΔΕΝ ξερει καν τις κατηγορίες Β ή C (segm) οπως ορθώς γνωρίζετε εσείς που ασχολείστε χρόνια εν τω βάθει με αυτά ΟΥΤΕ ξέρει ποια μοντέλα ανήκουν στη καθεμιά.....τι θέλω να πώ?
όταν φίλη (πείτε τη & προνομιούχα) έχει ιδιωτικό γκαράζ σε σχέση με άλλους που δεν έχουμε καν αλλά η κοπέλα δεν ζει στο Beverly Hills κλπ έτσι ώστε να έχει άπλετο χώρο το 1ο πράγμα που θα κοιτάξει είναι να χωράει στο πλάτος στο γκαράζ της & συνάμα να μην είναι μακρύ >4μέτρων (όπως θα παίρνω τις στροφές εσύ αν θελεις κοίταζέ με τερλεγκας)
απ'το μετερίζι του ο καθένας που είναι γνώστης καλά τα λέει αλλά υπάρχει μεγάλη μερίδα ΚΟΣΜΟΥ που κοιτάει να χωράει στο δικό της γκαράζ αν έχει κανά μικρούλι & να μπορει να το παρκάρει με ευκολία σε πόλη! αν είσαι επαρχία κι έχεις το budget πας & C segment χωρίς να σε νοιάζει, αν και ανεβαίνει & η κατανάλωση σωστά?
μετά όσο ανεβαίνουμε έχουμε μεγάλα καράβια => μεγάλες φουρτούνες....δεν σκέφτονται ούτε το βλέπουν όλοι με τον ίδιο τρόπο (ειδικά αν μιλήσουμε ταυτοχρόνως & για μεταχειρισμένα 5-10 ετών)
προσωπικά γλυκοκοιτούσα το yaris hb CHIC μόνο που φίλος ο οποίος το ψαξε το καλοκαίρι μου σφύριξε ότι ήρθε το MAZDA 2 hb το οποίο έχει στα adas (που λέει κι ο @lap ) 2 πραγματάκια παραπάνω που πλέον δεν βάζει στη chic η ΤΟΥΟΤΑ. αν καταλήξω σε mazda θεωρούμε toyotaκιας? τωρινός κάτοχος suzuka swift!
-
@alexandros-k said in 2020 Toyota Yaris:
@dstou said in 2020 Toyota Yaris:
Να διευκρινίσουμε ότι ξεχωρίζω στο υβριδικό σύστημα σημαίνει : ξεχωρίζω σε κατανάλωση, αξιοπιστία, ευκολία οδήγησης, θόρυβο, κόστος μπαταρίας αντικατάστασης, καθώς και ευκολία μεταπώλησης στο μέλλον. Επιπλέον και άσχετα με το υβριδικό σύστημα κίνησης/μετάδοσης, ξεχωρίζει και στην εδώ αντιπροσωπεία (στην εδώ, όχι αυτή που είναι έξω από το εργοστάσιο π.χ. της Φορντ στην Κολωνία), ενώ είναι πολύ δυνατό και στην πρακτικότητα της καμπίνας.
Παίδες, δεν είναι ούτε λίγα ούτε φθηνά αυτά. Χωρίς αυτό να σημαίνει φυσικά ότι είναι το άπαν. Ο καθένας τα ζυγίζει και αποφασίζει.
Σε καταναλωση ξεχωριζει και επισης σε ευκολια οδηγησης γιατι ειναι αυτοματο. Σε αξιοπιστια , θορυβο δε νομιζω οτι ξεχωριζει .
Ξερω κι άλλα αξιοπιστα στην κατηγορια των b , οπως και αθορυβα.
Οπως και το κοστος μπαταριας δεν το καταλαβαινω γιατι ειναι προσον την στιγμη που τα υπολοιπα δεν εχουν τοσο μεγαλη και ακριβη μπαταρια=> θόρυβο προφανώς αναφέρεσαι στο αμέσως προηγούμενο μοντέλο yaris, διότι το τωρινο το έκανα test drive εκτενές & δεν είχε το θόρυβο του προηγούμενου....
=> αξιόπιστες είναι 4-5 μάρκες στη κατηγορία! σίγουρα το αυτοματο βοηθά αν και προσωπικά δεν έχω θέμα με ή χωρίς.
=> αν κπ άλλα δεν έχουν μεγάλο κόστος μπαταρίας είναι επειδή πρόκειται για Mild Hybrid όπως το δικό μου swift κι όχι για Full Hybrid οπως το νεο mazd0yaris του άλλου νήματος εδώ μέσα. λίγο αδιάβαστο σε βρίσκω ή ξεχάστηκες συμφορουμίτη?
=> όπως είπε κι ο @fanis75 άριστη η ανάρτηση ειδικά για μας που είμαστε Αθήνα....συν τη ποιότητα κύλισης!
@alexandros-k said in [2020 Toyota Yaris]
Γιατι το συγκρινεις μονο με υβριδικα? Εγω το συγκρινω με ολα τα b . Κοιταω τι αλλο υπαρχει στην κατηγορια με τα ιδια χρηματα πανω κατω και τι μου δινει το καθενα. Γιατι πρεπει να παρω υβριδικο σωνει και καλα ? Για να καιω 1λτ λιγοτερο? Θα το συγκρινω με ολες τις διαθεσιμες επιλογες στην κατηγορια του .
ίσως επειδή δεν είμαστε πολύ άνετοι εμείς με κοντά 2€/lt (είχε πάει & 2.5 για λίγο) προτιμούμε υβριδικό ή έστω με LPG!! κι αυτό υποκειμενικό για το καθένα. αλλά δίκιο έχει πάλι διότι δεν μπορουμε να συγκρίνουμε άσχετα πράγματα. αν το θέμα είναι να πάρω 1 οποιοδήποτε αυτοκίνητο ανεξαρτήτως καυσίμου τοτε έχεις δίκιο πάω πάσο
@dstou said in 2020 Toyota Yaris:
Aλέξανδρος-κ έχεις ρωτήσει πόσο κάνει η μπαταρία αντικατάτασης σε Ρενώ Κλιό υβρίδιο ή Χόντα Τζαζ, τους μόνους απευθείας αντίπαλους του υβριδικού Γιάρις στην αγορά? Στο Τουότα πάντως κάνει σκάρτα 3.000 ευρώ. Σε Ρενώ κάτι σε τάληρο, στο Χόντα δε γνωρίζω, ας μας διαφωτίσει κάποιος άλλος. Επίσης, για πες μας μερικά αξιόπιστα και αθόρυβα υβριδικά στην κατηγορία τα οποία ξεχωρίζουν σε αυτούς τους τομείς.
ορθώς έγραψες!
δυστυχώς αν δεν έχει αλλάξει κάτι η HONDA Ελλάδα είναι μονοπώλιο Σαρ@κάκης. αν όχι διαφωτίστε μας.btw παιδιά είδα σε CIVIC πώς αναδιπλώνει-μαζεύει κτλ το σύστημα του πίσω πλατοκαθίσματος κι έπαθα πλάκα!!! το έχετε δει??
@dstou renault αν λες για το clio απ' οσο διάβασα τα τεχνικά το' χουν κάνει αρκετά πολύπλοκο με τα πολλάπλα μοτερ ή είναι η ιδέα μου?;
Τα μειονεκτήματά του ειναι οι χώροι και η απτή ποιότητα.
@fanis75 ωραίος με έκανες να το ψάξω ΛΕΞΙΚΟ! απτή εννοείς κυριολεκτικά = χειροπιαστή (προσεγγίσιμη για όσους δεν διαθέτουν μεγαλύτερο budget) ή μεταφορικά = ξεκάθαρη ???
εκτός από χώρους θα έλεγα το mazd0yaris χάνει & στις πίσω πόρτες που ίδιας κατηγορίας & FHEV το civic έχει πιο "ορθανοιχτες" σε γωνία για άνεση όταν πχ θες να βαλεις κάποιον ηλικιωμένο ή με πρόβλημα κινητικό μην ξεχνάμε κι αυτούς τους ανθρώπους
για clio αν θυμάται κάποιος ας μας πει παρακαλώ... -
ερωτηση κρισεως Τι κάνεις αν μείνεις από μπαταρία; Πως λύνει το ηλεκτρικό χειρόφρενο;
-
@ninitaki1987 said in 2020 Toyota Yaris:
ερωτηση κρισεως Τι κάνεις αν μείνεις από μπαταρία; Πως λύνει το ηλεκτρικό χειρόφρενο;
αδελφέ καλή ερώτηση αλλά δεν νομίζω να υπάρχει κάποιο θέμα να ξεμείνεις διότι υπάρχει & η μπαταρία του πλήρως υβριδικού (FHEV)
με την οποία για να καταλάβεις λειτουργεί ο αυτόματος 2ζωνικός κλιματισμός όταν είσαι σταματημένος!ενώ πχ στο swift που είναι mild hybrid (MHEV) το κλιμαστικό λειτουργεί πατώντας το κομβίο για να μη σβήσει ο κινητήρας
συνεπώς χωρίς να το γνωρίζω αυτό που ρωτάς θεωρώ πώς υπάρχει επάρκεια-απόθεμα ενέργειας (ηλεκτρικής)αν θες δες κι αυτό:
https://forum.4troxoi.gr/topic/100596/mazdoyaris-hybrid/175?_=1679541489398emergency e-call ηχείο λειτουργεί ακόμα και χωρίς ρεύμα σε περίπτωση ατυχήματος.
για όλα έχουν μια πρόβλεψη μεν
ΣΩΣΤΑ κάνεις & θες να γνωρίζεις δε! -
@swiftachy said in 2020 Toyota Yaris:
αδελφέ καλή ερώτηση αλλά δεν νομίζω να υπάρχει κάποιο θέμα να ξεμείνεις διότι υπάρχει & η μπαταρία του πλήρως υβριδικού (FHEV)
Με αυτό το nickname, μάλλον κοπέλα είναι
-
Ετσι όπως τα λες, χρυσό παλικάρι....
Χαχαχα -
Διάβασε το manual, για όλα υπάρχει κάποιος λόγος και τρόπος. Π.χ ρυμούλκηση..
-
Παιδιά από χρόνους παράδοσης στο Yaris hybrid έχουμε κανα νεότερο;; Τι ισχύει στο περίπου;
-
Θα στο πω με απλά λόγια. Αν περιμενεις να έρθει πρώτα το yaris για να κουρευτείς σε βλέπω να ανεβάζεις τα ψώνια από το μπαλκόνι με τα μαλλιά σου.
-
Καλησπέρα. Η θερινή ώρα δεν άλλαξε αυτόματα, ενώ είναι ενεργοποιημένες όλες οι αυτόματες ρυθμίσεις θερινης ώρας και gps. Το σύνδεσα και με το κινητό για ενεργοποίηση αλλά τίποτα. Σε σας ενεργοποιήθηκε; Έχω το Active Plus
-
@nith1717 said in 2020 Toyota Yaris:
Καλησπέρα. Η θερινή ώρα δεν άλλαξε αυτόματα, ενώ είναι ενεργοποιημένες όλες οι αυτόματες ρυθμίσεις θερινης ώρας και gps. Το σύνδεσα και με το κινητό για ενεργοποίηση αλλά τίποτα. Σε σας ενεργοποιήθηκε; Έχω το Active Plus
Μη στεναχωριέσαι, ούτε στα PCA αλλάζει αν δεν πατήσεις το διακόπτη "θερινή ώρα" στις ρυθμίσεις
-
@piliourits said in 2020 Toyota Yaris:
Μη στεναχωριέσαι, ούτε στα PCA αλλάζει αν δεν πατήσεις το διακόπτη "θερινή ώρα" στις ρυθμίσεις
Ήταν ήδη αυτόματα ενεργοποιημένος στο ON.
-
@piliourits said in 2020 Toyota Yaris:
Ήταν ήδη αυτόματα ενεργοποιημένος στο ON.
Στο σιτροέν το ίδιο. Για να δείξει «αυτόματα» τη σωστή θερινή, εκτός απ τον «διακόπτη» που όπως λες ήταν στο ON, υπήρχει κι άλλος ένας που έλεγε «συγχρονισμός GPS» κι έπρεπε να τον βάλω στο OFF.
Μήπως έχεις κάτι παρόμοιο; -
Οδηγώ τις τελευταίες μέρες ένα δεξιοτίμονο αυτόματο Yaris. Τα καλά πρώτα…τιμόνι με καλό βάρος, ανάρτηση ήσυχη και αποτελεσματική σε όλων των ειδών τις επιφάνειες,πολύ καλή συμπεριφορά. Τα πλην τώρα…έχει 6800 χλμ και τρίζει γύρω από την οθόνη. Δεν υπάρχει περίπτωση είτε μπαίνοντας είτε βγαίνοντας να μην χτυπήσω κεφάλι και γόνατο στην κολώνα του τιμονιού. Και το κύριο μείον το κιβώτιο…αρχή ανηφόρας 1500 στροφές και 50χλμ ταχύτητα ενώ στην κορυφή της ανηφόρας 3000στρ και ….52χλμ…δεν ξέρω, είναι το μόνο στο αυτοκίνητο που με χάλασε τόσο.
-
@kkostask said in 2020 Toyota Yaris:
Οδηγώ τις τελευταίες μέρες ένα δεξιοτίμονο αυτόματο Yaris. Τα καλά πρώτα…τιμόνι με καλό βάρος, ανάρτηση ήσυχη και αποτελεσματική σε όλων των ειδών τις επιφάνειες,πολύ καλή συμπεριφορά. Τα πλην τώρα…έχει 6800 χλμ και τρίζει γύρω από την οθόνη. Δεν υπάρχει περίπτωση είτε μπαίνοντας είτε βγαίνοντας να μην χτυπήσω κεφάλι και γόνατο στην κολώνα του τιμονιού. Και το κύριο μείον το κιβώτιο…αρχή ανηφόρας 1500 στροφές και 50χλμ ταχύτητα ενώ στην κορυφή της ανηφόρας 3000στρ και ….52χλμ…δεν ξέρω, είναι το μόνο στο αυτοκίνητο που με χάλασε τόσο.
Το 1.300? Γιατί είχα ένα όταν είχε πρωτοβγεί για κανα μήνα και ήταν πολύ καλό. ΟΚ 4αρι αυτόματο και αργό στις αλλαγές, αλλά δεν ζοριζόταν καθόλου, ταξίδευε άνετα με 130-140 σε ΕΟ και στην ανηφόρα μετά τα διόδια προς Αθήνα. Μου είχε αφήσει πολύ καλή εντύπωση.
-
Ολοκαίνουργιο είναι,μάλλον το 1500 αν δεν κάνω λάθος. Στον ίσιο δρόμο είναι μια χαρά,μόλις όμως βρεις ανωφέρεια εκεί μας τα μπερδεύει λίγο.
2020 Toyota Yaris