Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    N
    • Profile
    • Following 0
    • Followers 0
    • Topics 2
    • Posts 111
    • Best 19
    • Groups 0

nith1717

@nith1717

Τεχνικός Υπολογιστών - Please enter your interests

28
    Profile views
    111
    Followers
    0
    Following
    Joined Last Online

nith1717 Unfollow Follow

Best posts made by nith1717

• RE: 2020 Toyota Yaris

@nith1717 said in 2020 Toyota Yaris:

@vagkirk said in 2020 Toyota Yaris:

Εντάξει , μπορείς να βάλεις και καλά αυτοκόλλητα διπλής όψης στις ζώνες -ταινίες συγκράτησης του πυροσβεστήρα ή σε κάτι όπως το παραπάνω και να το κολλήσεις σταθερά σε κάποια πλευρα του χώρου αποσκευών.

Ή βελκρο στην μιά όψη και αυτοκόλλητο στην άλλη όψη , το βέλκρο θα πιάσει στην τσάντα και το αυτοκόλλητο θα κολλήσει στο πλαστικό.

Καλημέρα σας.

Το έβαλα να ακουμπάει πίσω στην πλάτη του καθίσματος και κάτω πίσω πίσω που υπάρχει λίγο ύφασμα με τα υπάρχοντα σκρατς της τσάντας. Επειδή όμως όταν βάλω τον πυροσβεστήρα λόγω βάρους θα φύγει σίγουρα από την θέση του, θα αγοράσω επιπλέον σκρατς να τα κολλήσω κι ελπίζω πως δεν θα μετακινηθεί. Μπορεί αν χρειαστεί, πρόσθετα να βάλω και ταινία διπλής όψης.

Καλησπέρα και καλή εβδομάδα.

Τελικά μια χαρά χώρεσε ο πυροσβεστήρας στην τσάντα, καθώς και τα σκρατς που έβαλα την κρατάνε ακούνητη! Καλή συνέχεια σε όλους 🙂

posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      N
      nith1717

@yem said in 2020 Toyota Yaris:

αφού έφτασα στον προορισμό μου

Αφού έφτασες μην το συζητάς καθόλου , σκέψου μερικοί Γάλλοι φωνάζουν οδική βοήθεια από το γκαράζ.

Καλοτάξιδο

Για αυτό πήρα Toyota.... για να φτάνω 🙂

N
      nith1717

@fanis75 said in 2020 Toyota Yaris:

Καλημέρα σας.
      Η κεραμεική επίστρωση σε νέο αυτοκίνητο αξίζει ή τζάμπα πεταμένα λεφτά;!

https://forum.4troxoi.gr/topic/35456/τεχνικά-θέματα-βελτιώσεις-εσωτερικόςεξωτερικός-καθαρισμός-γυάλισμα-πλυντήρια-κλπ/5072?_=1671094653474

Είναι καθαρά προσωπικό θέμα. Για εμένα όχι, είναι πεταμένα λεφτά. Κάποιος άλλος θα σου πει ότι αξίζει με τα χίλια. Δικά σου τα χρήματα δικιά σου και η απόφαση!

Σε ευχαριστώ φίλε μου! Διάβασα και το άρθρο. Όντως πιστεύω ότι είναι πεταμένα λεφτά! Καλή συνέχεια 🙂

N
      nith1717

@fanis75 said in 2020 Toyota Yaris:

Γι' αυτό φίλε μου έκανα και την ερώτηση!... για να με ξεμπερδέψετε.

Το EV mode είναι μόνο για να κάνει μια απόσταση 1-2 χλμ, κυρίως μέσα στην πόλη, σε ένα κελιστό γκαράζ κλπ. Δεν έχει σχέση με το ταξίδι και ακόμα και εαν το επιλέξεις, μόλις πας πιο γρήγορα ή αδειάσει η μπαταρία ή πατήσεις πολύ γκάζι θα απενεργοποιηθεί αυτόματα, δεν έχεις να κάνεις κάτι λοιπόν στο ταξίδι.

Τα γράφει όλα αναλυτικά στο βιβλίο χρήσης.

Οκ, απλά ήθελα και την γνώμη σας μήπως κάτι κάνω λάθος. Αλλιώς να σε συμβουλεύουν από ένα ΖΩΝΤΑΝΟ FORUM κι αλλιώς να διαβάζεις ένα MANUAL!!!
      Σε ευχαριστώ πολύ 🙂

N
      nith1717

@dimmad said in 2020 Toyota Yaris:

@lap said in 2020 Toyota Yaris:

Το μουγκριτο του κίνητρα σε ανηφόρες είναι λόγω ecvt κιβωτίου. είναι η φύση του να ανεβάζει στροφές σε μεγάλο φορτίο, δεν σημαίνει ότι δεν έχει δύναμη το αυτοκίνητο

Το είχα ακούσει για τον θόρυβο και φυσικά είναι δυνατό αυτοκίνητο! Για αυτό και το δοκίμασα στις σουπερ πολλές πεταλωτες ανηφόρες με κλιματισμό 🙂

Αν είναι η υβριδική έκδοση και τον κλιματισμό να σβήσεις δεν αλλάζει κάτι γιατι εχει ηλεκτρικό συμπιεστή οποτε δεν παίρνει ενέργεια απο την ωφέλιμη του κινητήρα μέσω στροφάλου.

Ok. Είναι η υβριδική έκδοση Active Plus.
      Αν εξαιρέσουμε λοιπόν αυτόν τον θόρυβο, όλα καλά για σήμερα, διότι έχει άλλες 2 ημέρες κι άλλο test drive

@dimmad said in 2020 Toyota Yaris:

@lap said in 2020 Toyota Yaris:

Το μουγκριτο του κίνητρα σε ανηφόρες είναι λόγω ecvt κιβωτίου. είναι η φύση του να ανεβάζει στροφές σε μεγάλο φορτίο, δεν σημαίνει ότι δεν έχει δύναμη το αυτοκίνητο

Το είχα ακούσει για τον θόρυβο και φυσικά είναι δυνατό αυτοκίνητο! Για αυτό και το δοκίμασα στις σουπερ πολλές πεταλωτες ανηφόρες με κλιματισμό 🙂

Αν είναι η υβριδική έκδοση και τον κλιματισμό να σβήσεις δεν αλλάζει κάτι γιατι εχει ηλεκτρικό συμπιεστή οποτε δεν παίρνει ενέργεια απο την ωφέλιμη του κινητήρα μέσω στροφάλου.

Οκ. Είναι η υβριδική έκδοση με αυτόματο κιβώτιο active plus. Όπως και να έχει, αν εξαιρέσουμε το θόρυβο όλα καλά. Έχω άλλες 2 ημέρες test drive, οπότε έχει και συνέχεια 🙂

Τέλος ταξιδιού και test drive 🙁
      Συνολικές εντυπώσεις...
      άνετη και ήσυχη οδήγηση έως 140χλμ... ήθελα να το πάω 175χλμ που λέει ο κατασκευαστής...αλλά το βλέμμα της συζύγου ήταν στο καντράν 😄
      άνετα προσπερασματα χωρίς ζόρι...
      πολύ χρήσιμη η σχέση Β σε κατηφόρες...
      Καλό βράδυ σε όλους 🙂

N
      nith1717

@bill_hsd said in 2020 Toyota Yaris:

Ανέβαλα την παραλαβή και θα πάω στην Trim Thule στην επίσημη αντιπροσωπεία και θα την πάρω από εκεί. Και πιο φτηνές και χωρίς κόστος τοποθέτησης! 820€ στην Toyota!!!!
      [https://trim.gr/product-category/μπαγκαζιέρες-σχάρες-οροφής/?min_price=190&max_price=600&gclid=CjwKCAjwqZSlBhBwEiwAfoZUIElUzqQxDHR0QjbBBIOjkhPdx06K1CSE9DUIYs8tHs0MYm4j9kqL1hoCftwQAvD_BwE](link url)

Σε έπεισα;

Κι όχι μόνο!!!!! και κακώς δεν ρώτησα τη γνώμη σας από πριν! Ευτυχώς θα μου μείνουν 300€ στην τσέπη 🙂
      Σας ευχαριστώ όλους 🙂

N
      nith1717
    • RE: Πιέσεις ελαστικών: 32/30?

@vasil said in Πιέσεις ελαστικών: 32/30?:

Εγώ βάζω μόνο όσο ακριβώς λέει ο κατασκευαστής στο manual και ανάλογα τον τύπο ελαστικού που φοράω.

Πιο πάνω ανέφερα ότι στο manual δεν αναφέρεται η πίεση με φουλ βάρος παρά μόνο η κανονική, για αυτό κι έκανα την ερώτηση για να μου πείτε τη γνώμη σας.

posted in Τεχνικά Θέματα - Βελτιώσεις
      N
      nith1717
    • RE: Οδήγηση με αυτόματο κιβώτιο σε ανηφόρα/κατηφόρα

@fanis75 said in Οδήγηση με αυτόματο κιβώτιο σε ανηφόρα/κατηφόρα:

@nith1717 said in Οδήγηση με αυτόματο κιβώτιο σε ανηφόρα/κατηφόρα:

Για τις απότομες ανηφόρες δεν ξέρω αν θα συναντήσω πρόβλημα!

Δεν έχει κανένα πρόβλημα, ίσα ίσα. Αλλά καλύτερα να τα ρωτάς αυτά στο σχετικό θέμα για το αυτοκίνητο και να μην ανοίγεις νέο γενικό θέμα.

Στο θέμα "2020 Toytota Yaris". Οκ σε ευχαριστώ πολύ.

posted in Περί αυτοκίνησης
      N
      nith1717
    • RE: HYUNDAI FORUM

@npapanik said in HYUNDAI FORUM:

@nith1717 said in HYUNDAI FORUM:

Καλημέρα. Πήγα να κοιτάξω σε αντιπροσωπεία το i20 κι επειδή με ενδιαφέρει να βάλω μπαγκαζιέρα, μου είπαν ότι για τα μοντέλα i10 & i20 δεν βγάζει η Hyundai βάση.
      Ως εκ τούτου, επειδή δεν έχει κάποιο "κούμπωμα" παρά μόνο τη "ράγα" που είναι κάτω από το λάστιχο, είναι ρίσκο να προσαρμοστεί με ασφάλεια μια μπαγκαζιέρα!
      Υπάρχει κάποιος που να έχει βάλει μπαγκαζιέρα στο συγκεκριμένο μοντέλο, να έχει πάει ταξίδια και να μην έχει προβλήματα;
      Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Μπες εδώ, έχει για το i20: thule.gr

Καλησπέρα. Τελικά δεν θα επιλέξω το συγκεκριμένο μοντέλο, διότι είναι ρίσκο μου είπαν στη Hyundai! Διαμαρτυρήθηκα που δεν το σκέφτηκε η εταιρεία για αυτά τα μοντέλα λόγω έλλειψης χώρου! Έφυγα...και έκλεισα άλλη μάρκα αυτοκινήτου.
      Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας και ζητώ συγνώμη που άργησα να σας απαντήσω!

N
      nith1717
    • RE: Πιέσεις ελαστικών: 32/30?

@nith1717 said in Πιέσεις ελαστικών: 32/30?:

@cson said in Πιέσεις ελαστικών: 32/30?:

Πρώτα από όλα με τι όργανο μετρατε; Έχετε κάποιο αξιόπιστο ώστε αυτό που βλέπετε να είναι και το αληθινό ; Ειδάλλως δεν έχει νόημα η κουβέντα , βάλτε κοντά στο 30 δηλαδή από 27 έως 33 ρεαλιστική τιμή και το αμάξι θα σας πάει στη δουλειά σας.
      Μην απαντήσει κανείς ότι τα βουλκανιζατερ έχουν σωστό μετρητή. Δεν έχω βρει βασικά ποτέ βουλκανιζατέρ με σωστό μετρητή .

Έχω κοντά μου ένα βενζινάδικο που έχει ηλεκτρονικό μετρητή πίεσης ελαστικών και ακούγεται ένας ήχος όταν φτάσει στην επιθυμητή πίεση. Πηγαίνω χρόνια και δεν είχα κάποιο πρόβλημα.
      Τώρα, πριν από μήνες αγόρασα ένα Xiaomi Hoto Air compressor και λέω να το δοκιμάσω.
      https://m.youtube.com/watch?v=BB-Q4RsYn1I

Καλησπέρα.
      Τελικά το Xiaomi Hoto Air compressor κάνει καλή δουλειά. Σε μισό λεπτό μόνο ελέγχει την πίεση! Την έλεγξα με την πιο κρύα θερμοκρασία περιβάλλοντος που βρήκα. Το 3ο υπόγειο πάρκινγκ της δουλειάς μου 🙂

posted in Τεχνικά Θέματα - Βελτιώσεις
      N
      nith1717

Latest posts made by nith1717

• RE: Powerbank στο αυτοκίνητο

@bassstarlet said in Powerbank στο αυτοκίνητο:

Μπορεί να θέλει να το παίρνει μαζί του στη παραλία/δουλειά κλπ, και αν το πηγαίνει σπίτι, να το ξεχάσει.
      Συγγνώμη, αλλά θεωρώ μεγάλη μαλακία να κρύβεις κάτι τέτοιο κάτω από κάθισμα, και ειδικά αν φοβάσαι πως μπορεί να αναφλεγεί, απλά δεν το βάζεις εκεί κάτω!

Καλημέρα.

Ισχύει η πρώτη απάντηση
      Στη δεύτερη συμφωνώ μαζί σου αλλά....τότε τι το θέλω το powerbank;;;!!!...στο σπίτι έχω πρίζα!

N
      nith1717
    • RE: Powerbank στο αυτοκίνητο

Καλημέρα και καλό μήνα 🙂

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας! Ένα απλό powerbank για φόρτιση κινητών είναι:
      [https://www.skroutz.gr/s/30636713/Veger-VP3008PD-Power-Bank-30000mAh-20W-me-3-THyres-USB-A-kai-THyra-USB-C-Mayro.html](link url)
      Μου είπαν είναι το πιο δροσερό μέρος του αυτοκινήτου κάτω από το κάθισμα οδηγού συνοδηγού, διότι έχει μόνιμα σκιά διότι δεν το βλέπει ο ήλιος.
      Άλλωστε το powerbank εκτός σπιτιού είναι χρήσιμο, όχι εντός που έχουμε πρίζες 😉

N
      nith1717
    • Powerbank στο αυτοκίνητο

Καλησπέρα σας.

Ενδείκνυται να υπάρχει το Powerbank στο αυτοκίνητο το καλοκαίρι;
      Μου έχουν πει ότι μπορώ να το έχω κάτω από το κάθισμα.
      Έχω επίσης κεραμεικές μεμβράνες σε όλα τα παράθυρα, εκτός φυσικά από το μπροστινό, στο οποίο έχω την κλασική ηλιοπροστασία σκίαστρου για παρμπρίζ.
      Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!

N
      nith1717
    • RE: Αντιολισθητικές Αλυσίδες

@k-m said in Αντιολισθητικές Αλυσίδες:

@nith1717 said in Αντιολισθητικές Αλυσίδες:

Καλησπέρα χρόνια πολλά και καλά Χριστούγεννα με υγεία 🙂
      Τί γνώμη έχετε για τις αλυσίδες τύπου αράχνη;
      Με λίγο ψάξιμο είδα ότι, ναι μεν είναι ακριβές, αλλά είναι πανεύκολες στην τοποθέτηση. Δεν θέλω να ταλαιπωρηθώ αν χρειαστεί να τις βάλω διότι έχω πρόβλημα με τους ώμους.
      Σας στέλνω για να δείτε κι εσείς και να μου πείτε τη γνώμη σας και ελπίζω κάποιος απ' όλους σας να έχει αλυσίδα αράχνη.

Έχω επιλέξει αυτή:
      https://www.skroutz.gr/s/10466525/Weissenfels-Clack-Go-Quatro-M90-F20-CHionoalysides-Typou-Arachnis-gia-Epivatiko-Aytokinito-2tmch.html

Βίντεο τοποθέτησης:
      Youtube Video

Youtube Video

εχω της Thule που τωρα τις εχει παρει η Konig

https://www.konigchain.com/uk-en/configurator/configurator-consumer/

μπαινουν ευκολα, απλα θελει ενα κανονικο μπουλόνι (μην τα εχεις ολα ασφαλείας)

δες το video

Youtube Video

Οκ. Τις αγόρασα τελικά γιατί φεύγω από βδομάδα και ήθελα να τις έχω εγκαίρως. Ελπίζω να αξίζουν τα λεφτά τους.

N
      nith1717
    • RE: Αντιολισθητικές Αλυσίδες

Καλησπέρα χρόνια πολλά και καλά Χριστούγεννα με υγεία 🙂
      Τί γνώμη έχετε για τις αλυσίδες τύπου αράχνη;
      Με λίγο ψάξιμο είδα ότι, ναι μεν είναι ακριβές, αλλά είναι πανεύκολες στην τοποθέτηση. Δεν θέλω να ταλαιπωρηθώ αν χρειαστεί να τις βάλω διότι έχω πρόβλημα με τους ώμους.
      Σας στέλνω για να δείτε κι εσείς και να μου πείτε τη γνώμη σας και ελπίζω κάποιος απ' όλους σας να έχει αλυσίδα αράχνη.

Έχω επιλέξει αυτή:
      https://www.skroutz.gr/s/10466525/Weissenfels-Clack-Go-Quatro-M90-F20-CHionoalysides-Typou-Arachnis-gia-Epivatiko-Aytokinito-2tmch.html

Βίντεο τοποθέτησης:
      Youtube Video

Youtube Video

N
      nith1717

@npapanik said in 2020 Toyota Yaris:

Καλησπέρα σε όλους 🙂

Με Active Plus υβριδικό αγορασμένο 12/2022, πηγαίνω για 1η φορά ετήσιο σέρβις σε 2 εβδομάδες. Ρώτησα για σιγουριά ποια λάδια θα βάλουν και μου είπαν 0w-16. Τους λέω ο κατασκευαστής προτείνει 0w-8, δεν έχουν; Μου είπαν ότι πάντα 0w-16 βάζουν.
      Να το αφήσω λέτε ως έχει;
      Έχει σχέση με τις θερμοκρασίες της τρέχουσας χώρας;

Σε φίλο του έβαλαν το 0W-8 αλλά του είπαν ότι αν γενικώς θέλει το 8 (αντί του 16) θα πρέπει να τους ενημερώνει από πριν (Τoyota Γιαννίτσας).

Παραθέτω το κείμενο από "Τεχνικά θέματα/Βελτιώσεις", το οποίο με κάλυψε και είμαι πλέον ήσυχος για τα 0w-16 που θα βάλουν 🙂

gagarin
      11 Ιουλ 2021, 6:27 μ.μ.
      Συμφωνα με το service manual του υβριδικου Yaris με τον κινητηρα Μ15Α-FXE μπορεί να δεχτεί τα παρακάτω λιπαντικά....

0w-8 0w-16 0w-20 5w-30 Πληροφορίες απο εδώ https://toyota-club.net/files/faq/20-08-01_faq_df_r3_en.htm

Στο ιδιο site ο δημιουργός του αναφέρει ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ εδώ...https://toyota-club.net/files/faq/04-09-10_faq_oil-q_eng.htm

Recommended viscosity?'
      'You should follow the manufacturer's recommendations' - but above all it is necessary to follow the common sense. And relate the manufacturer's opinion with the actual environment and condition of the particular vehicle.
      In addition, you must be able to find the proper manufacturer's recommendations - every Toyota engine is attended by at least five prescriptions not coincided with each other - three in the owner manuals (for Japan, USA, Europe markets), two in the workshop manual (for domestic and overseas markets). And it changes over time, so it is better to read the early documents near the engine first appearance time - when the instructions more or less reflected the real technical requirements rather than later - were revised in favor of a new environmental regulations.
      Historically, that the most elementary recommendations are provided for the US market. As a rule, it contains single viscosity value - the lowest of all possible (0W-20 and 0W-16 for now) - only for the sake of economy/ecology and to the detriment of all the rest. However experience has shown that the possibility of too free choice enables the average Americans to make a great mistakes with serious consequences.This is followed by Japanese market recommendations. To the good, it still contain one or two alternative viscosities. And it is also noticeable attraction to low visc oils (even in the 1990s 10W-30 was the most dense here).
      The most appropriate recommendations Toyota make for the European market. Although there are a preferred energy-saving low-viscosity oil too, but officially allowed upper limit of the viscosity is marked also. This allows to dispel the myth 'new engines designed for 0W-20 and more dense oil will cause breakage immediately' - in fact, the viscosity xxW-40 and -50 is not a taboo, even for the most recent series of engines.

ΜΕ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ!!!

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ... but above all it is necessary to follow the common sense!!! ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ Η ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ!!!!
      Ναι να κανεις οτι λεει ο κατασκευαστής ΑΛΛΑ προσάρμοσε την επιλογή λιπαντικού με βάση τις καιρικές συνθήκες/οδηγικό στιλ/απαιτήσεις!!!Μάλιστα στο τέλος αναφέρει οτι ακόμα και το 5w-40 δεν αποτελεί μια επιλογή που θα προκαλέσει φθορά στον κινητήρα μας!!!
      Επομένως πολυ σωστά αναφέρουν φίλοι οτι ενα λάδι 0-8 δεν θα ήταν η καλύτερη επιλογή για έναν που θα εχει ενα yaris hybrid στην ελλάδα που το καλοκαίρι χτυπάει χαλαρα 35αρια και θα χρειαστεί να βγεί εκτός πολης για ενα πολύωρο ταξίδι!!!

N
      nith1717

Καλησπέρα σε όλους 🙂

Με Active Plus υβριδικό αγορασμένο 12/2022, πηγαίνω για 1η φορά ετήσιο σέρβις σε 2 εβδομάδες. Ρώτησα για σιγουριά ποια λάδια θα βάλουν και μου είπαν 0w-16. Τους λέω ο κατασκευαστής προτείνει 0w-8, δεν έχουν; Μου είπαν ότι πάντα 0w-16 βάζουν.
      Να το αφήσω λέτε ως έχει;
      Έχει σχέση με τις θερμοκρασίες της τρέχουσας χώρας;

N
      nith1717

@ataim said in 2020 Toyota Yaris:

Καλησπέρα 🙂
      Τί GPS χρησιμοποιείτε; Έχω το νέο YARIS Active Plus κι έχω βάλει της Google, ενώ έχει κι άλλα GPS η κονσόλα. Έχετε δοκιμάσει κάποιο άλλο και είσαστε ευχαριστημένοι;

όταν λες έχω βάλει gps τι εννοείς; δεν έχει το αυτοκίνητο από μόνο του;

Συνδέω το κινητό με καλώδιο κι εμφανίζεται στην κονσόλα το Google maps. Η κονσόλα όμως έχει άλλες εφαρμογές.

N
      nith1717

Καλησπέρα 🙂
      Τί GPS χρησιμοποιείτε; Έχω το νέο YARIS Active Plus κι έχω βάλει της Google, ενώ έχει κι άλλα GPS η κονσόλα. Έχετε δοκιμάσει κάποιο άλλο και είσαστε ευχαριστημένοι;

N
      nith1717

Καλημέρα 🙂

N
      nith1717
    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
      • ΕΛΛΑΔΑ
      • ΚΟΣΜΟΣ
      • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
      • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4Τ
      • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
      • TEST
      • ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ