-
Καλημέρα και καλή βδομάδα.
Σε μεγάλη κλίση ανηφόρας ή κατηφόρας, υπάρχει κάτι το ιδιαίτερο το οποίο πρέπει να κάνω/προσέξω με αυτόματο κιβώτιο;
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων! -
Τώρα πια δε νομίζω να υπάρχει αυτόματο όπως τα εγκληματικά της δεκαετίας του 90, που έβαζαν στην κατηφόρα τη μεγαλύτερη σχέση. Έχω ανάψει φρένα με ένα τέτοιο και με λογικότατες ταχύτητες.
Το δικό μου διπλοσυμπλεκτο πάντως, μια χαρά κατεβαίνει με φρένο κινητήρα. Αν χρειαστεί σε καμία στροφή κατέβασε μια χειροκίνητα.
Γίνεται πλεον αστραπιαία. Πολύ πιο γρήγορα απ ότι με χειροκίνητο, όσο γρήγορος στις αλλαγές και να είναι ο οδηγός του τελευταίου. -
@kostast said in Οδήγηση με αυτόματο κιβώτιο σε ανηφόρα/κατηφόρα:
Τώρα πια δε νομίζω να υπάρχει αυτόματο όπως τα εγκληματικά της δεκαετίας του 90, που έβαζαν στην κατηφόρα τη μεγαλύτερη σχέση. Έχω ανάψει φρένα με ένα τέτοιο και με λογικότατες ταχύτητες.
Το δικό μου διπλοσυμπλεκτο πάντως, μια χαρά κατεβαίνει με φρένο κινητήρα. Αν χρειαστεί σε καμία στροφή κατέβασε μια χειροκίνητα.
Γίνεται πλεον αστραπιαία. Πολύ πιο γρήγορα απ ότι με χειροκίνητο, όσο γρήγορος στις αλλαγές και να είναι ο οδηγός του τελευταίου.Tο Toyota Yaris Active Plus δεν έχει την επιλογή χειροκίνητου/αυτόματου! Φαντάζομαι για τις κατηφόρες με μεγάλη κλίση, βοηθάει η επιλογή της Β σχέσης. Για τις απότομες ανηφόρες δεν ξέρω αν θα συναντήσω πρόβλημα!
Απ'ότι καταλάβατε, δεν το έχω πάρει ακόμη και το περιμένω να έρθει μέχρι τέλους του χρόνου, γι'αυτό και ρωτάω. -
@nith1717 said in Οδήγηση με αυτόματο κιβώτιο σε ανηφόρα/κατηφόρα:
Για τις απότομες ανηφόρες δεν ξέρω αν θα συναντήσω πρόβλημα!
Δεν έχει κανένα πρόβλημα, ίσα ίσα. Αλλά καλύτερα να τα ρωτάς αυτά στο σχετικό θέμα για το αυτοκίνητο και να μην ανοίγεις νέο γενικό θέμα.
-
@fanis75 said in Οδήγηση με αυτόματο κιβώτιο σε ανηφόρα/κατηφόρα:
@nith1717 said in Οδήγηση με αυτόματο κιβώτιο σε ανηφόρα/κατηφόρα:
Για τις απότομες ανηφόρες δεν ξέρω αν θα συναντήσω πρόβλημα!
Δεν έχει κανένα πρόβλημα, ίσα ίσα. Αλλά καλύτερα να τα ρωτάς αυτά στο σχετικό θέμα για το αυτοκίνητο και να μην ανοίγεις νέο γενικό θέμα.
Στο θέμα "2020 Toytota Yaris". Οκ σε ευχαριστώ πολύ.
Οδήγηση με αυτόματο κιβώτιο σε ανηφόρα/κατηφόρα