-
https://www.iefimerida.gr/kosmos/toyrkia-dyo-nekroi-plimmyres-konstantinoypoli-potamia-dromoi
Ρε Μητσοτάκη έλεος πια!
-
@vagkirk said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@storm , @fiverg , η καΐλα Κούλη μάλλον μόνο εσάς καίει, απο εσάς αναφέρθηκε πρώτα και σχολιάστηκε μεταξύ σας μόνο , κανείς άλλος δεν ασχολήθηκε.
Άσε ρε τα σάπια. Λες και είμαι χθεσινός.
Ο @koulis φταίει για όλα.
-
@argyn said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@fiverg said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Μία ερώτηση που μου έρχεται στο μυαλό. Τα βίντεο που βλέπουμε αποτελούν αποδεικτικό υλικό; Ή κακώς τράβαγαν όσοι τράβαγαν μη σεβόμενοι τα προσωπικά δεδομένα αυτών που είναι στο πλάνο; Και τελικά ό,τι και να δείχνουν τα βίντεο πρέπει να υπάρξουν επώνυμες και ένορκες καταθέσεις και βίντεο από "νόμιμες" κάμερες στο λιμάνι (τυχόν σταθερές κάμερες του λιμενικού που υπάρχουν -αν υπάρχουν-);
Απορία, αν υπάρχει κάποιος νομομαθής και θέλει να μπει στον κόπο, ας μας πει.
Ως νομικός δεν ξέρω να σου απαντήσω. Ώς ερασιτέχνης φωτογράφος/κινηματογραφιστής μπορώ να σου πώ ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση το υλικό είναι νόμιμο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο δικαστήριο διότι καταφανώς εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, οπότε η προστασία της ιδιωτικότητας πάει περίπατο.
Γενικά μιλώντας η περιπτωσιολογία είναι ανεξάντλητη σε βαθμό τέτοιο που τα δικαστήρια κρίνουν κατά περίπτωση ποιά καταγραφή είναι νόμιμη και ποιά όχι. Γενικά μιλώντας ΕΑΝ πρόκειται για καταγραφή που γίνεται σε δημόσιο χώρο και ΔΕΝ αφορά σε διακριτά υποσύνολα ανθρώπων (πχ γάμο), ΕΑΝ αυτή γίνεται εμφανώς και όχι εξ αποστάσεως ή με κρυφή κάμερα, ΕΑΝ δεν εστιάζει σε πρόσωπα ή ταυτοποιήσιμα και συνδεόμενα με πρόσωπα αντικείμενα, ΕΑΝ δεν αφορά σε "προσωπικές στιγμές", ΕΑΝ δίνεται αντικειμενικά η δυνατότητα στου καταγραφόμενους να ζητήσουν διαγραφή του υλικού, ΤΟΤΕ ΠΙΘΑΝΟΝ είναι νόμιμη ΑΚΟΜΑ και εάν δεν υπάρχει η τυπικά ζητούμενη "ρητή συγκατάθεση" των καταγραφόμενων.
Δλδ αν καταγράφω την κίνηση σε ένα δρόμο μόνος μου με κάμερα είμαι (μάλλον) παράνομος αλλά αν τύχει π.χ. και καταγράψω δυστύχημα με εγκατάλειψη πεζού αυτό δύναται να χρησιμοποιηθεί ως αποδεικτικό στοιχείο ως υλικο που ευπηρετεί το δημόσιο συμφέρον. Κάτι τέτοιο, περίπλοκο μου φαίνεται αλλά τέλος πάντων οι νομικοί γνωρίζουν καλύτερα...
@vagkirk ούτε εσύ πήρες χαμπάρι από το νόημα των post εμένα και του @storm αλλά δεν πειράζει... Θα σου δωσω πάσα όμως https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/oi-egklimatikes-eythynes-tis-ploioktitrias-etaireias-alla-tou-ls-elakt-pou-esteke-theatis-stin-dolofonia-tou-36xronou-a-karyoti/
-
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@storm , @fiverg , η καΐλα Κούλη μάλλον μόνο εσάς καίει, απο εσάς αναφέρθηκε πρώτα και σχολιάστηκε μεταξύ σας μόνο , κανείς άλλος δεν ασχολήθηκε.
χαχαχαχα
¨Εχουμε εδώ μέσα Κούλη;
Βρε λές;;;;; -
Όποιος εχει λογική ξέρει οτι το καράβι δεν γυρίζει πίσω γιατί θα λιώσει τον "άνθρωπο στην θάλασσα" ανάμεσα στο κήτος και την προκυμαία ή με τις προπέλες τους . Επίσης τις μηχανές δεν τις σβήνουν γιατί το καράβι θα είναι ακυβέρνητο στο πιο επικίνδυνο μέρος για ατύχημα το λιμάνι .
-
χαχαχαχα
¨Εχουμε εδώ μέσα Κούλη;
Βρε λές;;;;; -
Έχετε καταλάβει πως αν δεν υπήρχε καταγεγγραμμενο σε εξωτερική κάμερα το συμβάν δεν θα μαθαίναμε ποτέ την αλήθεια;;;;;;;;;;;;
Εάν δεν υπήρχε το βίντεο θα υπήρχαν οι μαρτυρίες των επιβατών όπως και υπήρξαν. Οχι άλλο κάρβουνο αδερφέ.
-
@iceburner said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ειναι πιο βαθυ το θεμα απο τον Χ κούλη πλαστικούλη, και ΚΑΘΕ "κουλη"
Θα έλεγα ότι η ΒΙΑ έχει εξαπλωθεί στην χώρα παντού. Καθείς νομίζει ότι μπορεί να συμπεριφερθεί όπως ναναι χωρίς να αντιλαμβάνεται τις συνέπειες, ότι δλδ μπορεί να σκοτώσει κάποιον και το τι μπορεί να σημαίνει αυτό (όχι νομικά, όχι μόνο τςι συνέπειες για τον ίδιο αλλά τις συνέπειες για τον άλλο και την οικογένειά του). Συν την ανομία, το να σταματήσεις π.χ. σε κόκκινο είναι περίπου προεραιτικό.
Γνωρίζω ότι στα σχολεία γίνονται συνεχώς εκδηλώσεις για την βία, το bullying κλπ αλλά μάλλον δεν έχουν αποτέλεσμα. Πρέπει να διδαχτούμε πως θα ξαναγίνουμε άνθρωποι.
-
@monman2 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Όποιος εχει λογική ξέρει οτι το καράβι δεν γυρίζει πίσω γιατί θα λιώσει τον "άνθρωπο στην θάλασσα" ανάμεσα στο κήτος και την προκυμαία ή με τις προπέλες τους . Επίσης τις μηχανές δεν τις σβήνουν γιατί το καράβι θα είναι ακυβέρνητο στο πιο επικίνδυνο μέρος για ατύχημα το λιμάνι .
Δεν είπε κανείς να ξαναγυρίσει να δέσει πάνω στο σώμα του ναυαγού, κάνει κράτει μηχανές και μανούβράρει ίσως με thrusters , δεν είμαι ειδικός αλλά σίγουρα υπάρχει πρωτόκολλο σχετικό αν κάποιος πεσει απο το πλόιο μέσα στο νερό την ώρα που αποπλέει απο λιμάνι.
Σίγουρα δεν φεύγει δεκάδες μίλια μακρυά και μία ωρα απο το λιμάνι και απο τον ναυαγό.Τελος πάντων όλοι συμφωνούμε για το τι έγινε , και πως η μη τήρηση των κανόνων και της νομοθεσίας που προέρχεται απο έλλειψη ελέγχων και την χαλάρωση των αστυνομικών αρχών είναι η αυτουργός αιτία τέτοιων συμβάντων.
@elteo said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Εάν δεν υπήρχε το βίντεο θα υπήρχαν οι μαρτυρίες των επιβατών όπως και υπήρξαν. Οχι άλλο κάρβουνο αδερφέ.
Ναι σίγουρα θα έβρισκαν άκρη... , μετά απο αλλεπάληλες ανακρίσεις μαρτύρων , άλλα θα έλεγαν οι επιβάτες , αλλα το πλήρωμα , δικηγόροι , αναβολές , κλπ
-
Κάτι που μου ανέφερε Α μηχανικός (δεν είναι πλοίαρχος) είναι πως το πλοίο πρέπει να ξεκινά με τον καταπέλτη σηκωμένο και πως πρέπει πάντα να υπάρχει λιμενικός στην αποβάθρα μέχρι να σηκώσει καταπέλτη το πλοιο.
Και η μηχανή σβήνει αμέσως μόλις ενημερωθεί άμεσα ο πλοίαρχος αφού ο ναυαγός είναι μπροστά στα μάτια του ύπαρχου (αυτός που τον έσπρωξε) που είναι σε επικοινωνία με τον πλοίαρχο και διακόπτεται ο απόπλους , και το πλοίο δεν φεύγει , ενημερώνεται το λιμενικό επίσημα και ακολουθεί διάσωση ή σύλληψη του επιβάτη.Υπάρχουν κανόνες ...αιώνων στην ναυσιπλοοία , και μάλιστα λεπτομερείς και απαράβατοι , το γιατί πλέον ακόμη και σε τέτοιο υψηλό επίπεδο επαγγελματιών επικρατεί τέτοιος απίστευτος σταρχιδισμός ,και κανένας φόβος για συνέπειες και τιμωρία δεν νομίζω πως φταίει ο...Ανδρεας!
Σωστά αυτά. Δεν είπα κάτι διαφορετικό. Να τα πω πιο αναλυτικα:
-
Το πλοίο οφείλει να σαλπάρει εφόσον έχει μπει και ο τελευταίος επιβάτης μέσα και έχει κλείσει η μπουκαπόρτα. Ναι ξεκινάνε για συντομία πρν κλείσει η μπουκαπόρτα - είναι λάθος και παράνομο, αλλά το λιμενικό ποτέ δεν ασχολειται με τέτοια. Φταίει η εκάστοτε κυβέρνηση που τα ανέχεται καιδ εν κόβει κώλους και δεν κάνει απολύσεις (που δεν μπορεί όμως...χαχαχα). Άρα το φάουλ είναι του καπετάνιου, που όμως έτσι έχουν μάθει εδώ και 10ετίες, γιατί στην Ελλάδα υπάρχει ατιμωρησία - εαν τιμώρησεις είναι φασίστας, δεξιός κλπ.
-
Η μηχανή δεν μποραί να σβήσει τόσο γρήγορα. Και εντολή να δώσει ο ύπαρχος στον καπετάνιο και αυτός στο μηχανικό, μέχρι να σταματήσει να γυνράει η προπέλα θέλει 2-3'. Ο άνθρωπος θα πνιγεί μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Μιλάμε για το χειρότερο σημείο που μπορείς να εκγλωβιστείς...δεν υπάρχει σωτηρία.
-
Ο σταρχιδισμός υπάρχει και γιγαντώθηκε επι Ανδρέα που τους έκανες όλους δημόσιους και με ατιμωρησία. Πάντα σκατά ήμασταν.
-
-
@elteo said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
θα υπήρχαν οι μαρτυρίες των επιβατών όπως και υπήρξαν
Και όπως λέμε και παραπάνω τα "βίντεα" ίσως όχι μόνο να μην μπορούν να αποτελούν μέρος του ανακριτικού υλικού αλλά μπορεί να είναι και παράνομα.
Μαρτυρίες όντως υπήρξαν; Διότι εδώ πρέπει να βρεθούν μάρτυρες να καταθέσουν ενόρκως. Και απ ότι καταλαβαίνω πολλοί μάρτυρες ήταν από τα διπλανά πλοία (που απέπλευσαν) και δεν ξέρω αν τους βρήκε η αστυνομία και τους κατέγραψε.
Γενικώς αν δεν υπάρξουν ένορκες καταθέσεις στον ανακριτή μην τους είδατε τους "λεβέντες", θα έχει πέσει μόνο του το θύμα από τον καταπέλτη και άντε να βγει άκρη...
-
Με τον αρχηγό του λιμενικού σώματος να είναι συντοπίτης του πεθαμένου, όλο το μητσοτακέικο να είναι κρητικοί και τους κουζουλούς να φορτώνουν χαλαρά κανένα βαπόρι μαυροπουκαμισάδες για Πειραιά και να στήνουν αντίσκηνα έξω από τα γραφεία της μπλουσταρ αν θεωρήσουν ότι θίγεται η τιμή τους και η μνήμη του πεθαμένου, γνώμη μου είναι ότι παίζει οι εμπλεκόμενοι να έχουν κατά πολύ αυστηρότερη μεταχείριση από όσο συνήθως θα περιμέναμε στο Ελλάντα - ακόμα και για επικοινωνιακούς λόγους.
-
@fanis75 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
εφαρμόσει τους νόμους στους άλλους και όχι σε εμάς.
Α μα να γεια σου! μα τι ζηταμε και εμεις;!
-
Πως ξεκίνησε,
Ναι βγαίνεις για το μεροκάματο και να μην ξέρεις αν θα γυρίσεις σπίτι σου αφού έχεις σπρώξει άτομο στον πνιγμό του.
Πως συνεχίζει (αφού του είπαν τι να πει)
-
@fiverg said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Γνωρίζω ότι στα σχολεία γίνονται συνεχώς εκδηλώσεις για την βία, το bullying κλπ αλλά μάλλον δεν έχουν αποτέλεσμα. Πρέπει να διδαχτούμε πως θα ξαναγίνουμε άνθρωποι.
Επειδή τυγχάνει να έχω μάθει από δασκάλες δημοτικών για περιστατικά ακραίας βίας (+σεξουαλικής βίας) εντός σχολείου, μου έχουν πει ότι στις συνελεύσεις δασκάλων ποιο πολύ ασχολούνται με το πως θα γίνει κουκούλωμα των περιστατικών και να μην δημοσιοποιηθούν προς τα έξω.
Τρέμουν στο ενδεχόμενο να βρεθούν υπαίτιες για περιστατικά και να γίνουν αποδέκτες ποινών μετάθεσης εκτός τόπου διαμονής.
Οι ίδιες μάλιστα δεν δίστασαν να πούνε ότι φοβούνται για τη ζωή τους (από γονείς παιδιών) και ότι η πολυπολιτισμικότητα και η διαφορετικότητα μεταξύ των παιδιών δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί με τίποτα.
Αυτά σε δύο σχολεία στο κέντρο της Αθήνας. Το αποτέλεσμα από όλα αυτά είναι να έχουν αποχωρίσει όλα τα παιδιά των Ελλήνων.
Θα ανέφερα περιστατικά αλλά μάλλον κανείς δεν θα με πιστέψει και αυτά δεν είναι σωστό να αναφέρονται δημόσια.
-
Αυτά σε δύο σχολεία στο κέντρο της Αθήνας. Το αποτέλεσμα από όλα αυτά είναι να έχουν αποχωρίσει όλα τα παιδιά των Ελλήνων.
Και σε σχολεία στην Βούλα που ξέρω τα ίδια και χειρότερα!
-
Το πιο σοκαριστικό στην όλη υπόθεση είναι η μηδενική αντίδραση των δραστών.
Είναι αδιανόητο για ναυτικούς να μην αντιδρούν στο 'ανθρωπος στη θάλασσα '.
Είναι κι αυτό ένα δείγμα της σαπιλας της κοινωνίας.
-
Θα προφυλακιστούν, θα πάνε σε δίκη, θα βρεθούν ένοχοι, θα φάνε μία ποινή φυλάκισης και είναι και πιθανό να πάρουν και μία αναστολή και να αφεθούν ελεύθεροι.
Αυτά.
-
@pgs said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Εγώ θα σε πιστέψω.
Κι αν δεν αναφέρεις ονοματεπώνυμα, τι πρόβλημα υπάρχει;Είναι άρρωστες καταστάσεις ρε φίλε.
Δεν μπορώ να γράψω τέτοια πράγματα μέσα στο φόρουμ.Το θέμα είναι ότι τα σχολεία δεν έχουν καμιά σχέση με το παρελθόν.
-
@k-m said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@andya3 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Πόσα θέλει από τη θρυλούμενη φοροδιαφυγή ή όπου αλλού τα ψάχνει?Που να φτάσει, στο 70%, 80%?
Να παρει απο αυτους που τα κρύβουν και να μειώσει απο οσους δεν κρύβουν και τα εμφανίζουν ολα.
Ειναι απλο νομιζω (αυτο το κομματι τουλαχιστον).
Δεν είναι καθόλου απλό. Μακάρι ότι μας φαινόταν εύκολο στη θεωρία να γινόταν εξίσου εύκολα και στην πράξη.
Και δεν είναι και καθόλου σίγουρο που είναι τελικά το δίκαιο. Όλες οι πλευρές κι αυτές που κρύβουν κι αυτές που δεν κρύβουν εισοδήματα έχουν σεβαστά επιχειρήματα.
Είναι δίκαιο πχ να έχεις έναν ΔΥ 30 χρονών, που έχει λύσει το βιοποριστικό του και το συνταξιοδοτικό του από τα νιάτα του. Και από την άλλη έναν ΕΕ 60 χρονών, που τραβάει κουπί κάθε μέρα για να επιβιώσει και δεν ξέρει τι του ξημερώνει αύριο?
Και να μιλάς με ίσους όρους για τη φοροδοτική τους ικανότητα?
Και δεν ενδιαφέρει σε τελικη ανάλυση και το κράτος και τους πολιτικούς να το παίξουν Ρομπέν των Δασών.
Τα φράγκα θέλουν και τα παίρνουν από κει που τα βρίσκουν πιο εύκολα.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2