-
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Δέχομαι να μην σχολιάζω τις αριστερίλες σας, αλλά η κυρία είναι κούκλα και κομμένα τα σχόλια...
Ασε που επί της ουσίας δείχνει ότι οι αριστεροί που ήταν κάποτε πρώτοι στα γράμματα και πρώτοι στον αγώνα, με τα γράμματα το άφησαν...
-
Επίσης εκείνο που ανεβάζουν όλοι οι αριστερούληδες στα κοινωνικά δίκτυα για τον εισαγγελέα που έκανε δίωξη στους λάθρο για εμπρησμό, δεν λέει κάπου ότι αν ο εισαγγελέας δεν θεωρήσει ότι έχει αποχρώσεις ενδείξεις ενοχής ο υπό έλεγχο, βάζει την καταγγελία που έκανε ο άλλος στο αρχείο.
Εδώ δεν την έβαλε, άρα δέχτηκε τα στοιχεία περί εμπρησμού ότι μπορεί να είναι αληθή και να τα ελέγξει η ανάκριση.
Ας μας τα πουν καλύτερα οι δικηγόροι της παρέας..
Πάντως η γραμμή των αριστερούληδων έχει μεγάλα κοψίματα και θα εκτροχιαστούν...
-
Ρε συ Κρούζερ, μη του βγάζεις τα μάτια, ο Αλβανός που δεν θα γινόταν Έλληνας ποτέ, τώρα είναι σύμμαχος των δεξιώνε κόντρα στους Αριστερούληδες;
-
Αυτό που συνεχίζει να με εκπλήσσει, είναι ότι οι "αριστερούληδες" θεωρούν ότι τους πάνε κόντρα οι υπόλοιποι.
Ενώ στην πραγματικότητα, η αίσθηση των υπολοίπων, είναι ότι οι "αριστερούληδες" τους πάνε κόντρα.
Αφού με τις απόψεις τους προκαλούν και αντιτίθενται διαρκώς στο περί δικαίου αίσθημα της πλειοψηφίας του κόσμου. Από τα Εθνικά θέματα και τους λαθρομετανάστες, μέχρι το ύφος και τον τρόπο που μιλάνε.Και φυσικά βγαίνει αυθόρμητα στον κόσμο μια γιούχα, μια αποδοκιμασία προς την αριστερά και τους "αριστερούληδες".
Την οποία έδειξαν και οι πρόσφατες εκλογές. Και θα έχει και συνέχεια στις επόμενες βέβαια.
Γιατί αν σε πάρει από κάτω, θέλει πολλά παπάκια για να ξανασηκωθείς. Και στην αριστερά το μόνο που περισσεύει και αρχίζει από "π" είναι η παπάτζα. Από παπάκια δεν... -
@vagkirk said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Άκουγα πριν λίγο τον Άδωνι στον Σκαί , στους Χίωτη - Παπαδόπουλο.
Μεταξύ άλλων ρωτήθηκε γιατί υπάρχει τόσο μεγάλη ελλειψη προσωπικού στον κλαδο του τουρισμού , οικοδομή , αγροτικό τομέα και ανέφερε πως τα περισσσότερα αιτήματα προς αυτόν απο επιχειρήσεις είναι να δωθεί δυνατότητα να έρχονται πιο εύκολα και πολλοί περισσότεροι μετακλητοί αλλοδαποί εργαζόμενοι.
Μάλιστα ανέφερε πως αυτό το έλλειμα εργατικού δυναμικού θα μπορούσε να αποτελέσει βόμβα στην μακροχρονια ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας
Είπε πως παρόλο οι μισθοί στον τουρισμό και την οικοδομή είναι υψηλοί δεν καταλαβαίνει τον λόγο , κάτι ψέλισσε για μάυρη εργασία , προφανώς όμως δεν τον συμφέρει να πει το αυτονόητο πως όσο και να έχουν αυξηθεί οι μισθοι , το κόστος ζωής έχει αυξηθεί ακόμη περισσότερο οπότε δεν συμφερει σεζόν ούτε με 50% παραπάνω μισθούς πλέον.
Συμφέρει παραπάνω το επίδομα ανεργείας , δουλίτσες εύκολες των 500-600 ευρώ , το χαρτζηλίκι και η διαμονή με τους γονείς εως τα 45 , η ψήφος στον Μητσοτάκή και τα οργισμένα τουι και tik-tok απο το παιδικό δωμάτιο για τους λάθρο που αλλοιώνουν τον πολιτίσμό μας.Άρα η λύση είναι φθηνά εργατικά χέρια απο έξω
Στην ουσία , συνεχίστε να τρώτε τον σανό περί λάθρο , αν δεν βρούμε ένα τρόπο να δεχόμαστε περισσότερους και με αυξημένες εργασιακές ικανότητες μετανάστες που να εντάσσονται ως εργατικά χέρια στην αγορά εργασίας τα χρόνια επιβίωσης της Ελληνικής οικονομίας είναι μετρημένα.
Καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν περιμένει 20% του ΑΕΠ της κάθε χρόνο από τον τουρισμό. Ούτε η οικοδομή είναι δείκτης ανάπτυξης όπως εδώ παρουσιάζεται - στην Αγγλία δε χτίζεται τίποτα επί δεκαετίες και μαδάνε τους μισθούς των αλλοδαπών μέσω των ενοικιων και είχαν μια οικονομία που πήγαινε πολύ καλά. Τουρισμός + συνεχής οικοδομηση ειναι εξαρτήσεις οικονομίας μπανανιας, τα δε ακίνητα στην Ελλάδα είναι τα κατεξοχήν πλυντήρια μαύρου χρήματος (ανεγέρσεις+αγορές).
-
@vagkirk said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@fiverg said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
https://www.protagon.gr/apopseis/ta-disekatommyria-twn-ameswn-anagkwn-44342777739
Πουν' τα φράγκα οεο;
Τα έχουμε πεί , η ακατάσχετη παροχολογία , τα διάφορα pass , επιδόματα , επιδοτήσεις της κυβέρνησης αυτής μας γύρισε δεκαετίες πίσω.
Δλδ αν κοπούν τα pass και οι επιδοτήσεις θα βρεθεί χρημα για όσα λέει το αρθρο;
Ούτε στην καινή διαθήκη τέτοια θαύματα...
-
Δηλαδή τώρα θέλετε τα pass;
Έχετε καταλάβει ότι έχουμε μπλέξει τα μπούτια μας;
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Δηλαδή τώρα θέλετε να pass;
Έχετε καταλάβει ότι έχουμε μπλέξει τα μπούτια μας;
Μην τα μπλέκεις. Όχι, δεν τα θέλουμε "για παντα", άλλωστε προσωπικα δεν παίρνω/δικαιούμαι κανένα.
Το άρθρο αναφέρει κάποιους απο τους τομείς που χρειάζεται χρημα, εύκολα καταλαβαίνεις ότι μιλάμε για δεκάδες δις. Και εύλογα αναρωτιέται που μπορούν να βρεθούν. Μπροστά στα ποσα αυτά, τα pass που αναφέρει ο @vagkirk είναι πασατεμποι.Άλλωστε ένας από τους λόγους που η αντιπολίτευση πήρε ότι πήρε ήταν και αυτός. Θέλουμε μεθ, γιατρούς, τρένα, σχολεία, πυροσβεστες κλπ αλλά όταν η κουβέντα εφτανε στο κόστος κάνεις δεν πρότεινε τιποτα. Και ο λαός προφανώς καταλαβαίνει ότι πέρα από τις ωραίες κουβέντες περί "αναδιοργανωσης", "αξιών προσωπων" κλπ χρειάζεται και χρήμα και μάλιστα πολύ που κάνεις δεν λεει που θα βρεθεί.
-
Κάνεις λάθος fiverg μου, πάντα προτείνουν! Πάταξη της φοροδιαφυγής. Το μόνιμο σλόγκαν σε κάθε προεκλογική περίοδο. Μετά, δανείζονται για να μην θίξουν την πελατεία τους.
Όλοι το κάνουν αυτό. Ο ΣΥΡΙΖΑ λιγότερο διότι δεν είχε αναπτύξει πελατειακές σχέσεις στον ίδιο βαθμό με τα άλλα δύο μεγάλα κόμματα και επειδή ήταν σε πρόγραμμα εξόδου. Το οποίο βέβαια και παλι δανεισμό περιείχε.
-
@pgs said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Κι εγώ ξέρω τέτοιους (και δεν τους κατηγορώ, πολύ καλά κάνανε) αλλά φύγανε στα 30 τους, άντε στα 35 για την...άλλη ζωή..(δημόσιο εννοώ ε; ), όχι στα 48!!
Αυτός το σκεφτότανε τόσα χρόνια ή απλά δεν τον παίρνανε;Βγήκε κάποια στιγμή διαγωνισμός επί Μητσοτάκη για την στελέχωση του Υπουργείου, έκανε τα χαρτιά του χωρίς να πει σε κανέναν τίποτα και μία μέρα μας είπε "Άντε γεια!..."
Το μόνο που ξέρω είναι ότι είχε κάνει εντριβή στις διαδικασίες του ΑΣΕΠ.
-
@realzeus said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Και γιατί να μην θέλει κάποιος ισορροπημένη ζωή; Δεν ζούμε για να δουλεύουμε, αλλά το αντίστροφο!
Όταν κάποιος μπαίνει στο δημόσιο γιατί θέλει χαλαρή εργασία ή να μην εργάζεται καθόλου τότε αυτό δεν είναι ισορροπημένη ζωή, αλλά ευτυχισμένη και προκλητική ζωή εις βάρος άλλων.
Σκέψου μόνο ότι για να βγαίνει η δουλειά (έργα/υπηρεσίες κλπ...) π.χ. του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κάποιοι πρέπει να τα κάνουν. Και από ότι μαθαίνω αυτά τα κάνουν άλλοι.
Αν είναι το Δημόσιο να κάνει αθρόες προσλήψεις ανθρώπων που έχουν την κουλτούρα του "χαλαρά" και τελικά να εργάζονται άλλοι* τότε καλύτερα να το κλείσουν το μαγαζάκι.
*ΝΠΙΔ, ενοικιαζόμενοι εταιρειών, συμβασιούχοι κλπ...
Σε κάθε περίπτωση για να μπει κάποιος στο δημόσιο σε αυτή την ηλικία σίγουρα έχει λύσει άλλα θέματα στη ζωή του. Γιατί με καθαρό μισθό 1000euro σε αυτή την ηλικία, έχει βρει πολλά πράγματα έτοιμα στη ζωή του. Και αυτό δείχνει και χαρακτήρα ανθρώπου.
-
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Και γιατί να μην θέλει κάποιος ισορροπημένη ζωή; Δεν ζούμε για να δουλεύουμε, αλλά το αντίστροφο!
Όταν κάποιος μπαίνει στο δημόσιο γιατί θέλει χαλαρή εργασία ή να μην εργάζεται καθόλου τότε αυτό δεν είναι ισορροπημένη ζωή, αλλά ευτυχισμένη και προκλητική ζωή εις βάρος άλλων.
Σκέψου μόνο ότι για να βγαίνει η δουλειά (έργα/υπηρεσίες κλπ...) π.χ. του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κάποιοι πρέπει να τα κάνουν. Και από ότι μαθαίνω αυτά τα κάνουν άλλοι.
Αν είναι το Δημόσιο να κάνει αθρόες προσλήψεις ανθρώπων που έχουν την κουλτούρα του "χαλαρά" και τελικά να εργάζονται άλλοι* τότε καλύτερα να το κλείσουν το μαγαζάκι.
*ΝΠΙΔ, ενοικιαζόμενοι εταιρειών, συμβασιούχοι κλπ...
Σε κάθε περίπτωση για να μπει κάποιος στο δημόσιο σε αυτή την ηλικία σίγουρα έχει λύσει άλλα θέματα στη ζωή του. Γιατί με καθαρό μισθό 1000euro και σε αυτή την ηλικία έχει βρει πολλά πράγματα έτοιμα στη ζωή του. Και αυτό δείχνει και χαρακτήρα ανθρώπου.
Εγώ πάντως δεν αναφερόμουν σε αργομισθία. Αναφερόμουν στο να κάνεις την δουλίτσα σου, στο 8ωράκι σου, και ως εκεί. Χωρίς την πίεση και την γαλέρα του ιδιωτικού τομέα. Τα λέω δε αυτά, χωρίς να γνωρίζω το αντικείμενο, απλά θεωρητικά.
Στο τελευταίο μόνο θα διαφωνήσω αγαπητέ μου storm. Πολύς κόσμος ζει με 1000 Ευρώ. ΟΚ, έχει κληρονομήσει ένα σπίτι ίσως, ή έχει και κάποια χρήματα στην άκρη. Θα πω απλά ότι προσωπικά δεν ξέρω κανέναν στον κύκλο μου, στον ιδιωτικό τομέα, που να βγάζει πάνω από 2000 καθαρά το μήνα.
-
Γιατί μπορεί να θελει να προκόψει; Γιατί μπορεί να θέλει κάτι καλύτερο στην ζωή του απο το να ειναι κηφήνας; Γιατί καποια στιγμή θα ξυπνησουν οι μ@λακες που τον πληρωνουν; Για πολλους λογους. Εγω πχ στο Δημοσιο δεν πηγαινε με τιποτα, εκτος εαν ηταν θέση ΓΓ και πάνω, για να εξαργυρώσω μετά οπως εκανε ο ξαδερφός μου.
-
Άσε με ρε Φάνη που έχεις συνυφάσει την "προκοπή" με το να δουλεύει κάποιος ατελείωτες ώρες για να πάρει ένα εξτραδάκι. Δεν έχουν όλοι αυτό το κόλλημα.
Κηφήνας είναι δηλαδή όποιος θέλει απλά να δουλέψει το 8ωρό του, ΟΠΩΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ; Δυστυχώς μόνο το Δημόσιο σήμερα σου εξασφαλίζει τα νόμιμα. Άντε και λίγες ιδιωτικές επιχειρήσεις, γιατί στις άλλες δεν τολμάς να φύγεις πριν το 10ωρο...
-
Άσε με ρε Φάνη που έχεις συνυφάσει την "προκοπή" με το να δουλεύει κάποιος ατελείωτες ώρες για να πάρει ένα εξστραδάκι. Δεν έχουν όλοι αυτό το κόλλημα.
Κηφήνας είναι δηλαδή όποιος θέλει απλά να δουλέψει το 8ωρό του, ΟΠΩΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ;
Κηφηνας ειναι αυτος που δεν θελει να δουλεψει και αρα παει στο Δημόσιο με αυτό το σκεπτικό. Γιατί ελαχιστοι πανε για 8ωρο, οι περισσότεροι πάνε για 4ωρο, μηδεναωρο κλπ. Για το 8ωρο υπερ ειμαι, και οταν χρειαζεται παραπανω να γινεται με αμοιβη φυσικα για οποιον θελει. Εγω που θελω πχ να μπορω να εχω την δυνατοτητα να το κάνω. Εσυ που δεν θες, κανένα προβλημα.
-
@fanis75 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Άσε με ρε Φάνη που έχεις συνυφάσει την "προκοπή" με το να δουλεύει κάποιος ατελείωτες ώρες για να πάρει ένα εξστραδάκι. Δεν έχουν όλοι αυτό το κόλλημα.
Κηφήνας είναι δηλαδή όποιος θέλει απλά να δουλέψει το 8ωρό του, ΟΠΩΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ;
Κηφηνας ειναι αυτος που δεν θελει να δουλεψει και αρα παει στο Δημόσιο με αυτό το σκεπτικό. Γιατί ελαχιστοι πανε για 8ωρο, οι περισσότεροι πάνε για 4ωρο, μηδεναωρο κλπ. Για το 8ωρο υπερ ειμαι, και οταν χρειαζεται παραπανω να γινεται με αμοιβη φυσικα για οποιον θελει. Εγω που θελω πχ να μπορω να εχω την δυνατοτητα να το κάνω. Εσυ που δεν θες, κανένα προβλημα.
Ξαναλέω, ποτέ δεν μίλησα για αργομισθία. Εννοείται ότι όταν πληρώνεσαι για 8 ώρες, πρέπει να τις δουλεύεις.
-
Μια ματια στα ωραρια των Δημοσιων υπηρεσιων θα δειξει με πολυ απλο τροπο πως η εννοια 8ωρο στο Δημοσιο δεν υπαρχει. 7,5 ωρες στην καλυτερη. Βεβαια υπαρχει φιλοσοφια γυρω απο αυτο που τη θεωρω πολυ σωστη. Αν ισχυε και στον ΙΤ θα μπορουσαμε να μιλουμε για κρατος που αναγνωριζει ως ισοτιμους ολους τους εργαζομενους.
-
Εγώ πάντως δεν αναφερόμουν σε αργομισθία. Αναφερόμουν στο να κάνεις την δουλίτσα σου, στο 8ωράκι σου, και ως εκεί. Χωρίς την πίεση και την γαλέρα του ιδιωτικού τομέα. Τα λέω δε αυτά, χωρίς να γνωρίζω το αντικείμενο, απλά θεωρητικά.
Στο τελευταίο μόνο θα διαφωνήσω αγαπητέ μου storm. Πολύς κόσμος ζει με 1000 Ευρώ. ΟΚ, έχει κληρονομήσει ένα σπίτι ίσως, ή έχει και κάποια χρήματα στην άκρη. Θα πω απλά ότι προσωπικά δεν ξέρω κανέναν στον κύκλο μου, στον ιδιωτικό τομέα, που να βγάζει πάνω από 2000 καθαρά το μήνα.Στο δημόσιο πάντως όσοι επιδιώκουν να μπούνε δεν το κάνουν γιατί περιμένουν κάποια εργασιακή εξέλιξη, κάποια καριέρα, εργασιακές προκλήσεις και διαρκή αξιολόγηση εργασίας.
Μάλλον την εργασία στο δημόσιο την έχουν συνυφασμένη με το "δέσιμο του γαϊδάρου", την μονιμότητα, την αποφυγή του ενδεχομένου της ανεργίας, την αποφυγή ευθυνών και τις πολλές σκοτούρες.
Τώρα αν προκύψουν οι έννοιες του "χαλαρά" , της "λούφας" και της εργασιακής καλοπέρασης, τότε μάλλον αυτά είναι καλοδεχούμενα.Και κάπου εκεί σκέφτομαι ότι εγώ δεν θέλω ένα τέτοιο κράτος.
Γιατί π.χ. θα μπει κάποιος στο φόρουμ και θα αρχίσει να βρίζει το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης που προσφέρει διαδικασία "ηλεκτρονικής έκδοσης άδειας κυκλοφορίας αυτοκινήτου" αλλά αυτή στην ουσία δεν λειτουργεί σωστά, ή δεν λειτουργεί καθόλου ή είναι μία πλατφόρμα μούφα.Πίσω όμως από κάτι τέτοια, κάποιοι υπάλληλοι βρίσκονται, κάποιες διαδικασίες θα έπρεπε να τρέχουν, κάποιοι υπεύθυνοι να ελέγχουν κλπ...
Αλλά για να τρέξει κάτι θα πρέπει πρώτα να έχει μάθει να τρέχει...και να του αρέσει και λίγο το τρέξιμο. Αλλά ποιος μπαίνει στο δημόσιο γιατί θέλει ή γουστάρει το τρέξιμο; Μάλλον κανένας. Και αν του κάτσει τομέας με τρέξιμο ή πίεση μπορεί να χτυπήσει και καμιά παραίτηση.
Εργασία σημαίνει ότι κάποιος πρέπει να κάνει αυτά για τα οποία διορίσθηκε στο ωράριο του και όχι άλλα πράγματα και τελικά να εξαναγκάζει έμμεσα να διορισθούν άλλοι, με διαφόρους τρόπους, για να κάνουν την δική του εργασία.
Και προφανώς δεν αφορά την προκοπή (που λέει ο @fanis75) αλλά την υποχρέωση ενός ανθρώπου να προσφέρει αυτά που πρέπει στην εργασία του ώστε να τσουλάει καλά το κάρο.
Ούτε κάτι περισσότερο, ούτε κάτι λιγότερο, ούτε κάτι ακραίο.Δυστυχώς όμως η συντριπτική πλειοψηφία όσων μπαίνουν ή επιδιώκουν να μπούνε στο δημόσιο μπαίνουν για τους γνωστούς λόγους.
-
Ισως να ειμαι το ιδιο ατυχος με τον Στορμ, ομως επισης δεν εχω γνωρισει ακομη τον ΔΥ που μπηκε στην υπηρεσια του με οραμα και φιλοδοξιες. Για το βολεμα μονο. Και δε μιλαω μονο για καθαριστριες ή δασκαλους δημοτικου αλλα και για καθηγητες ΑΕΙ, γιατρους του ΕΣΥ κλπ. Το βολεμα ουδεις απαρνηθηκε.
-
Έλα που δεν θες μαστίγια.... Ούτε τα δερμάτινα;
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2