-
@spi_duster said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
ΠΡΟΛΗΨΗ ειναι η καταλληλη λεξη
Αυτό ταιριάζει με τα ανέκδοτα με τον Τοτό.
Πρόληψη στην Ελλάδα; Καλό.Και όπως έλεγε ένας εποχιακός πυροσβέστης: "Χωρίς φωτιές πως θα ζήσουμε;"
Και αν θυμάμαι καλά κάποια στιγμή είχαν πιάσει έναν εποχιακό πυροσβέστη που έβαζε φωτιές. Ο άνθρωπος δημιουργούσε θέσεις εργασίας. Πολύτιμο στέλεχος για το Ελληνικό κράτος.
Μπα ψέμματα είναι αυτά. Από το μυαλό μου τα βγάζω... Προβοκάτορας είμαι...
-
@diego1960 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Α καλά ρε συ storm τρολάρουμε δλδ, οι 5-6 Αντικούληδες είναι που φταίνε στους 4τροχούς, όχι οτι μιλάμε για μια από τις πιο διεφθαρμένες κυβερνήσεις στην ιστορία της χώρας με απευθείας αναθέσεις, λίστες Πέτσα, Πάτσηδες, υποστελέχωση ΕΣΥ και νεκρούς εκτός ΜΕΘ, παρακολουθήσεις πολιτικών και στρατιωτικών προσώπων, Μαραβέγιες, pushbacks, "αδιευκρίνιστα" κτλ. Kαι δεν αναφέρω πολλά άλλα. Πάλι εμείς φταίμε δηλαδή, ο άσπιλος και η κουστωδία τσαρλατάνων "αρίστων" ποτέ. Και σε όλα η απάντηση είναι "ναι αλλά ο Τσίπρας..." και "δεν είναι πιο σοβαροί οι άλλοι".
Όσο για τα fora και τα social οτι δε ρίχνουν κυβερνήσεις το ξέρουμε, τι θέλετε να κάνουμε για να πέσει αυτό το τσίρκο που έχει κάνει τη χώρα hybrid regime δε μας έχετε πει μόνο, απεργίες δε σας αρέσουν, διαμαρτυρίες δε σας αρέσουν, κράξιμο στα social δε θέλετε. Τι ακριβώς προτείνετε; Ποιός είναι ο κοινωνικά αποδεκτός τρόπος αντίστασης σε μια κυβέρνηση που εγώ προσωπικά τη θεωρώ επικίνδυνη; Εκτός και αν βλέπετε τα πράγματα οτι είναι σε "σοβαρή τροχιά" και δε χρειάζονται αλλαγές και όσοι φωνάζουμε είμαστε "ζαίοι" και "αριστερούληδες".Φίλε μου καλέ, αν έχεις στοιχεία εδώ: http://www.eispa.gr/opencms/opencms/epa_site/
Εγώ σηκώνω τα χέρια ψηλά. Δεν ξέρω τι είναι αλήθεια και τι ψέμματα.Παραπάνω εγώ έγραψα τι θα ψήφιζα αν υπήρχε κάτι στα δικά μου γούστα.
Για τον κοινωνικό αποδεκτό τρόπο αντίστασης, μάλλον θα πρέπει να απευθυνθείς στους αντιστασιακούς του φόρουμ που έχουν και εμπειρίες προσωπικές. Εγώ μετά τη σχολή έπαψα να το παίζω επαναστάτης. Για όσο ήμουν φοιτητής καλά ήταν. Μετά δεν...
-
Πεστα ρε φιλε. Η Σικελια καηκε ολη. Στην Κροατια φωτιες. Οι φωτιες της Ισπανιας την κατεκαψαν εβδομαδες, ο Τριντο 1,5 μηνα παλευε, ακομη και στη Ρωσια οι φωτιες πριν λιγα χρονια παρολιγο να μπουν στην Μοσχα. Τι να πουμε για το US που το μισο γελοστοουν χαθηκε και μαζι του ποσοι δασοπυροσβεστες. Τελος να θυμισω τις φωτιες στην Αυστραλια που εκαψαν σχεδον 2 εκ στρεμματα και μας εχουν μεινει εικονες ανθρωπων να δινουν νερο με μπιμπερο σε ημιθανη κοαλλα και καγκουρο. Η φωτια ετσι και δεν την προλαβεις πριν γινει πυρκαγια, μετα δε μαζευεται. Ειναι ετοιμοι ομως ολοι να δειξουν την ανεπαρκεια σε αριθμους και ποιοτητα των εμπλεκομενων μεσων.
ΠΡΟΛΗΨΗ ειναι η καταλληλη λεξη και τα υπολοιπα ειναι λογια του συρμου. Η κυβερνηση αυτη πηρε κονδυλια απο την ΕΕ και τα μοιρασε στους Δημους για να τα χρησιμοποιησουν οπως νομιζουν. Το τι πιπερατα εχουν βγει δε λεγεται.
Δε μπορω να μη σταθω στις κατηγοριες για λαμογιες των Δεξων. Τα ονοματα των υπουργων των κυβερνησεων Πασοκ πλην ελαχιστων εξαιρεσεων ειναι βουτηγμενα στην λαμογια. Αυτο το κομμα που εισηγαγε την ελευθεριοτητα και το... "Δανεικα και αγυριστα". Τι απομενει λοιπον? Να βγουνε λαδι οσοι δεν ειχαν ποτε προσβαση στο βαζο με το μελι? Αποφασιστε ομως φιλοι της Αριστερας για τι θελετε να γινει κουβεντα και με ποια σειρα? Για τις πυρκαγιες? Για την υγεια? Για την παιδεια? Για την λαμογια? Γιατι ολα μαζι στο μπλεντερ δε μπαινουν.
Μηπως για την οικονομικη επιφανεια του Μητσοτακη? Ειναι γνωστο πως ειναι πλουσιος. Μπορει να μενει σε δικο του σκαφος. Δε χρειαζεται να κανει τον αγωνιστη και μετα να φιλοξενειται στο γιοτ καποιου ή καποιας εφοπλιστριας. Αλλοι μπηκαν ξυπολυτοι στην πολιτικη και τωρα δε ξερουν τι εχουν. Δυστυχως για εσας πολλοι απο αυτους περασαν απο την ΚΝΕ κι επειτα εφτιαξαν περιουσιες στην υγεια των κοροιδων. Να θυμαστε πως καθε φορα που δειχνετε καποιον με το δαχτυλο, τουλαχιστον 4 δειχνουν προς εσας. Για τον ψευδο που λεχθηκε, μια χαρα καθαρισε το προβλημα που ακουγε στο ονομα Ολυμπιακη. Μπορει να βγαλει και αλλη μπουγαδα και αυτα ειναι που σας τρομαζουν πραγματικα. Τετοιους τυπους, ανοητους σαν κι αυτον μετριου πολιτικου αναστηματος χρειαζωμαστε. Οχι ψευτοπαλικαραδες και δικαιωματιστες των κουκουλοφορων που ονειρευονται πως θα καουν ολα μια για παντα.
Μακαρι να σπασουν αβγα οπως λεει ο φιλος πιο πανω. Γιατι? Γιατι δε παει αλλο. Η χωρα ή θα αλλαξει ή θα μεινει ερμη και ανημπορη να γινεται πεδιο βολης για καθε λογης βλαμμενο μεσα κι εξω. Η λεξη επανιδρυση δεν ειναι κακη. Εχει αργησει κιολας να γινει.εισαι σε μεγαλη πλανη
τουλαχιστον -
Ο Μητσοτάκης είχε περιουσία , κανείς δεν αντιλέγει. ΑΛΛΑ, έτσι στα σύντομα, αναφορικά με την ακίνητη περιουσία του. Ενδεικτικά, το οικόπεδο που χωρίστηκε στα τρία και αγόρασε μία κάθετη ο Πρωθυπουργός και μία άλλη ο φυγόδικος διευθυντής πολυεθνικής , με αποτέλεσμα να είναι γειτνιάζουσες οι δύο ιδιοκτησίες; Λεπτομέρεια η offshore εταιρία που πούλησε την ιδιοκτησία , φέρεται να είναι βασικός κρίκος στη διαδικασία για το ξέπλυμα των μαύρων ταμείων της πολυεθνικής .
Επίσης , το ακίνητο του Βολταίρου το οποίο είναι γνωστό ότι αγοράστηκε όταν ήταν σε διάσταση το νυν πρωθυπουργικό ζεύγος , αλλά για ένα περίεργο λόγο το πόθεν έσχες της αγοράστριας χάθηκε από τη διαδρομή από το Παρίσι μέχρι εδώ.Το να μιλάει το μητσοτακέϊκο , ο ιδιοκτήτης μέχρι και ιδιωτικής αρχαιολογικής συλλογής ( θυμίζω την περίφημη δήλωση που έχει κάνει η Μαρίκα "τα βρήκε η γιαγιά μου στον κήπο όταν έσκαβε" , για το που βρήκαν τα αρχαία) , για ιδιοκτησίες και "καθαρές¨ περιουσίες , το λες και κωμικοτραγικό.
Τα παραπάνω όλα έχουν αρχειοθετηθεί είτε από επιτροπές πόθεν έσχες της βουλής ( λεπτομέρεια εδώ η σύνθεση της εκάστοτε επιτροπής και κατά πόσο είναι αδιάβλητη, αλλά άλλη κουβέντα αυτή) , είτε λόγω παρέλευσης 20ετίας απαλλάχθηκαν άπαντες οι "κατηγορούμενοι" για τα μαύρα ταμεία της siemens ( αυτό συνέβη την προηγούμενη τετραετία).
Τώρα με την ΚΝΕ που αναφέρεις , αν εννοείς τον Τάκη, χάρισμά σας , ευτυχώς γλυτώσαμε! Κατά τα άλλα μια χαρά πανέξυπνος είναι ο Χατζηδάκης , είναι πολύ χαζό να υποτιμάς έτσι τους πολιτικούς σου αντιπάλους.
Πάμε και στα κονδύλια. Διαβάζω στοιχεία για το Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Έχει λοιπόν ενταγμένα έργα στο Ελλάδα 2.0. ύψους 187,5 εκατ. ευρώ. Από αυτά μέχρι σήμερα εκταμίευσε μόλις 938 χιλ. ευρώ ( κάπου 0,5%) , τα οποία είναι όλα έργα συμβούλων και μόνο. Άϋλες συμβουλευτικές υπηρεσίες ημετέρων. Μέσα στο όλον ποσό είναι και οι προμήθειες για την αγορά 11 αμφίβιων πυροσβεστικών αεροσκαφών , εκσυγχρονισμός μέσων και λοιπά, τα οποία λιμνάζουν. Τα στοιχεία από εδώ : https://www.bankingnews.gr/oikonomia/articles/689389/tameio-anakampsis-mideniki-aporrofisi-poron-apo-to-ypourgeio-politikis-prostasias Εύκολα όποιος έχει όρεξη μπορεί να διασταυρώσει τα στοιχεία καθώς είμαστε υποχρεωμένοι να αναρτούμε την πορεία των έργων σε αρκετές σελίδες όπως π.χ. εδώ https://anaptyxi.gov.gr/el-gr/
Είναι αρκετά τα χρήματα; προφανώς και όχι , αλλά ήταν επιλογή της κυβέρνησης η διάθεση των πόρων του Ελλάδα 2.0. Μια τελευταία αναφορά στο Ελλάδα2.0. το μεγαλύτερο αναπτυξιακό εργαλείο της χώρας. Το μέσο ποσό δανείου ανά επενδυτικό σχέδιο είναι 29 εκατ. ευρώ (έτσι διαβάζω) !!!! , κοινώς πρόσβαση στη χρηματοδότηση μόνο σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους . Θα μου πείς είναι στρατηγική της κυβέρνησης , σεβαστό. Πρόσφατα (προεκλογικά) ήμουν παρών σε μία παρουσίαση σε τοπικό Επιμελητήριο , στο οποίο προσπαθούσαν τοπικοί ( σοβαροί) επιχειρηματίες να εκφράσουν τα παράπονά τους από την αποκοπή από τη χρηματοδότηση στην ηγεσία του Υπουργείου. Έλαβαν αόριστες προεκλογικές διαβεβαιώσεις.....
Κάτι ψίχουλα ( για μερικούς ) για άλλους εργαλεία, που δίδονται με μορφή άμεσης δανειακής ρευστότητας όπως αυτό https://www.nbg.gr/el/epaggelmaties/programmata-xrimatodotisis-reustotitas/anaptuksiaka-programmata/elliniki-anaptiksiaki-trapeza/epixeirimatiki-xrimatodotisi-tepix-ii , εξαφανίστηκαν μέσα σε διάστημα ελάχιστων ημερών από την αγορά , και δε θέλω καν να αναφέρω τη στιχομυθία με τον τραπεζικό μου σύμβουλο ( έχω και τέτοιο μη με χ@σ#) , όταν με τηλεφώνησε να λάβω μέρος στο φαγοπότι. Ντρέπομαι.....
Κρίθηκαν με τις εκλογές όλα αυτά; Προφανώς , αλλά τα ζητήματα παραμένουν , απλώς ένα μεγάλο ποσοστό της κοινωνίας μας τα έκρινε ως θεμιτά , για άλλους εξακολουθούν να αποτελούν σημεία κριτικής.
-
@civil357 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ο Μητσοτάκης είχε περιουσία , κανείς δεν αντιλέγει. ΑΛΛΑ, έτσι στα σύντομα, αναφορικά με την ακίνητη περιουσία του. Ενδεικτικά, το οικόπεδο που χωρίστηκε στα τρία και αγόρασε μία κάθετη ο Πρωθυπουργός και μία άλλη ο φυγόδικος διευθυντής πολυεθνικής , με αποτέλεσμα να είναι γειτνιάζουσες οι δύο ιδιοκτησίες; Λεπτομέρεια η offshore εταιρία που πούλησε την ιδιοκτησία , φέρεται να είναι βασικός κρίκος στη διαδικασία για το ξέπλυμα των μαύρων ταμείων της πολυεθνικής .
Επίσης , το ακίνητο του Βολταίρου το οποίο είναι γνωστό ότι αγοράστηκε όταν ήταν σε διάσταση το νυν πρωθυπουργικό ζεύγος , αλλά για ένα περίεργο λόγο το πόθεν έσχες της αγοράστριας χάθηκε από τη διαδρομή από το Παρίσι μέχρι εδώ.Το να μιλάει το μητσοτακέϊκο , ο ιδιοκτήτης μέχρι και ιδιωτικής αρχαιολογικής συλλογής ( θυμίζω την περίφημη δήλωση που έχει κάνει η Μαρίκα "τα βρήκε η γιαγιά μου στον κήπο όταν έσκαβε" , για το που βρήκαν τα αρχαία) , για ιδιοκτησίες και "καθαρές¨ περιουσίες , το λες και κωμικοτραγικό.
Τα παραπάνω όλα έχουν αρχειοθετηθεί είτε από επιτροπές πόθεν έσχες της βουλής ( λεπτομέρεια εδώ η σύνθεση της εκάστοτε επιτροπής και κατά πόσο είναι αδιάβλητη, αλλά άλλη κουβέντα αυτή) , είτε λόγω παρέλευσης 20ετίας απαλλάχθηκαν άπαντες οι "κατηγορούμενοι" για τα μαύρα ταμεία της siemens ( αυτό συνέβη την προηγούμενη τετραετία).
Τώρα με την ΚΝΕ που αναφέρεις , αν εννοείς τον Τάκη, χάρισμά σας , ευτυχώς γλυτώσαμε! Κατά τα άλλα μια χαρά πανέξυπνος είναι ο Χατζηδάκης , είναι πολύ χαζό να υποτιμάς έτσι τους πολιτικούς σου αντιπάλους.
Πάμε και στα κονδύλια. Διαβάζω στοιχεία για το Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Έχει λοιπόν ενταγμένα έργα στο Ελλάδα 2.0. ύψους 187,5 εκατ. ευρώ. Από αυτά μέχρι σήμερα εκταμίευσε μόλις 938 χιλ. ευρώ ( κάπου 0,5%) , τα οποία είναι όλα έργα συμβούλων και μόνο. Άϋλες συμβουλευτικές υπηρεσίες ημετέρων. Μέσα στο όλον ποσό είναι και οι προμήθειες για την αγορά 11 αμφίβιων πυροσβεστικών αεροσκαφών , εκσυγχρονισμός μέσων και λοιπά, τα οποία λιμνάζουν. Τα στοιχεία από εδώ : https://www.bankingnews.gr/oikonomia/articles/689389/tameio-anakampsis-mideniki-aporrofisi-poron-apo-to-ypourgeio-politikis-prostasias Εύκολα όποιος έχει όρεξη μπορεί να διασταυρώσει τα στοιχεία καθώς είμαστε υποχρεωμένοι να αναρτούμε την πορεία των έργων σε αρκετές σελίδες όπως π.χ. εδώ https://anaptyxi.gov.gr/el-gr/
Είναι αρκετά τα χρήματα; προφανώς και όχι , αλλά ήταν επιλογή της κυβέρνησης η διάθεση των πόρων του Ελλάδα 2.0. Μια τελευταία αναφορά στο Ελλάδα2.0. το μεγαλύτερο αναπτυξιακό εργαλείο της χώρας. Το μέσο ποσό δανείου ανά επενδυτικό σχέδιο είναι 29 εκατ. ευρώ (έτσι διαβάζω) !!!! , κοινώς πρόσβαση στη χρηματοδότηση μόνο σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους . Θα μου πείς είναι στρατηγική της κυβέρνησης , σεβαστό. Πρόσφατα (προεκλογικά) ήμουν παρών σε μία παρουσίαση σε τοπικό Επιμελητήριο , στο οποίο προσπαθούσαν τοπικοί ( σοβαροί) επιχειρηματίες να εκφράσουν τα παράπονά τους από την αποκοπή από τη χρηματοδότηση στην ηγεσία του Υπουργείου. Έλαβαν αόριστες προεκλογικές διαβεβαιώσεις.....
Κάτι ψίχουλα ( για μερικούς ) για άλλους εργαλεία, που δίδονται με μορφή άμεσης δανειακής ρευστότητας όπως αυτό https://www.nbg.gr/el/epaggelmaties/programmata-xrimatodotisis-reustotitas/anaptuksiaka-programmata/elliniki-anaptiksiaki-trapeza/epixeirimatiki-xrimatodotisi-tepix-ii , εξαφανίστηκαν μέσα σε διάστημα ελάχιστων ημερών από την αγορά , και δε θέλω καν να αναφέρω τη στιχομυθία με τον τραπεζικό μου σύμβουλο ( έχω και τέτοιο μη με χ@σ#) , όταν με τηλεφώνησε να λάβω μέρος στο φαγοπότι. Ντρέπομαι.....
Κρίθηκαν με τις εκλογές όλα αυτά; Προφανώς , αλλά τα ζητήματα παραμένουν , απλώς ένα μεγάλο ποσοστό της κοινωνίας μας τα έκρινε ως θεμιτά , για άλλους εξακολουθούν να αποτελούν σημεία κριτικής.
(Κλασσικός , σταθερός , άψογος να τον πιείς στο ποτήρι όπως πάντα civil357)
Ο - Α - Σ - Η τα παραπάνω επιχειρήματα στον βούρκο της Μόρντορ και της επικοινωνιακής χούντας που ζούμε!
Τι να αντιπαραθέσει κάποιος στα παραπάνω;
-
Tα post του civil πρέπει να μπούν σε ένα ξεχωριστό τόπικ ως παρακαταθήκη για όσους νέους κάνουν τα πρώτα τους βήματα στο βούρκο της πολιτικής και θέλουν στα γρήγορα να χτίσουν μια βάση γνώσεων. Άριστος όπως πάντα. Κρίμα να χάνονται εδω μέσα σαφώς. Συμφωνώ με vag.
-
Tα post του civil πρέπει να μπούν σε ένα ξεχωριστό τόπικ ως παρακαταθήκη για όσους νέους κάνουν τα πρώτα τους βήματα στο βούρκο της πολιτικής και θέλουν στα γρήγορα να χτίσουν μια βάση γνώσεων. Άριστος όπως πάντα. Κρίμα να χάνονται εδω μέσα σαφώς. Συμφωνώ με vag.
Κάποτε έιχα ζητήσει απο την διεύθυνση να βάλει κουμπί auto-like να το κουμπώσω μόνιμα στο προφίλ του civil να κάνει αυτόματα like μολις ανεβαίνει ποστ του σε οποιοδήποτε θέμα.
-
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Α καλά ρε συ storm τρολάρουμε δλδ, οι 5-6 Αντικούληδες είναι που φταίνε στους 4τροχούς, όχι οτι μιλάμε για μια από τις πιο διεφθαρμένες κυβερνήσεις στην ιστορία της χώρας με απευθείας αναθέσεις, λίστες Πέτσα, Πάτσηδες, υποστελέχωση ΕΣΥ και νεκρούς εκτός ΜΕΘ, παρακολουθήσεις πολιτικών και στρατιωτικών προσώπων, Μαραβέγιες, pushbacks, "αδιευκρίνιστα" κτλ. Kαι δεν αναφέρω πολλά άλλα. Πάλι εμείς φταίμε δηλαδή, ο άσπιλος και η κουστωδία τσαρλατάνων "αρίστων" ποτέ. Και σε όλα η απάντηση είναι "ναι αλλά ο Τσίπρας..." και "δεν είναι πιο σοβαροί οι άλλοι".
Όσο για τα fora και τα social οτι δε ρίχνουν κυβερνήσεις το ξέρουμε, τι θέλετε να κάνουμε για να πέσει αυτό το τσίρκο που έχει κάνει τη χώρα hybrid regime δε μας έχετε πει μόνο, απεργίες δε σας αρέσουν, διαμαρτυρίες δε σας αρέσουν, κράξιμο στα social δε θέλετε. Τι ακριβώς προτείνετε; Ποιός είναι ο κοινωνικά αποδεκτός τρόπος αντίστασης σε μια κυβέρνηση που εγώ προσωπικά τη θεωρώ επικίνδυνη; Εκτός και αν βλέπετε τα πράγματα οτι είναι σε "σοβαρή τροχιά" και δε χρειάζονται αλλαγές και όσοι φωνάζουμε είμαστε "ζαίοι" και "αριστερούληδες".Φίλε μου καλέ, αν έχεις στοιχεία εδώ: http://www.eispa.gr/opencms/opencms/epa_site/
Εγώ σηκώνω τα χέρια ψηλά. Δεν ξέρω τι είναι αλήθεια και τι ψέμματα.Παραπάνω εγώ έγραψα τι θα ψήφιζα αν υπήρχε κάτι στα δικά μου γούστα.
Για τον κοινωνικό αποδεκτό τρόπο αντίστασης, μάλλον θα πρέπει να απευθυνθείς στους αντιστασιακούς του φόρουμ που έχουν και εμπειρίες προσωπικές. Εγώ μετά τη σχολή έπαψα να το παίζω επαναστάτης. Για όσο ήμουν φοιτητής καλά ήταν. Μετά δεν...
Μου άρεσε το «αντιστασιακοί του φόρουμ»…
Έχουν λιώσει τα πληκτρολόγια από την πολύ επανάσταση… -
Εμένα μου αρέσουν τα σεντόνια που απλώνετε, λες και θα καθίσει κάποιος που δεν ήταν ΔΑΠίτης να τα διαβάζει ολόκληρα...
Πείτε το απλά:
"ΚΑΙ ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ;!;!!1!"
-
@gatoz said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
εισαι σε μεγαλη πλανη
τουλαχιστονΠροφανως εχεις συγκρουομενα συμφεροντα, το λιγοτερο. Ομως απο εναν μαυρο γατο περιμενω καλυτερα πραγματα απο απλες ατακες.
Να σου θυμισω πως ειμαι εξισου καλος και σε αυτες. -
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Εμένα μου αρέσουν τα σεντόνια που απλώνετε, λες και θα καθίσει κάποιος που δεν ήταν ΔΑΠίτης να τα διαβάζει ολόκληρα...
Πείτε το απλά:
"ΚΑΙ ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ;!;!!1!"
Εχεις δικιο. Εσυ δεν παιρνεις απο λογια.
-
@gatoz said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Πεστα ρε φιλε. Η Σικελια καηκε ολη. Στην Κροατια φωτιες. Οι φωτιες της Ισπανιας την κατεκαψαν εβδομαδες, ο Τριντο 1,5 μηνα παλευε, ακομη και στη Ρωσια οι φωτιες πριν λιγα χρονια παρολιγο να μπουν στην Μοσχα. Τι να πουμε για το US που το μισο γελοστοουν χαθηκε και μαζι του ποσοι δασοπυροσβεστες. Τελος να θυμισω τις φωτιες στην Αυστραλια που εκαψαν σχεδον 2 εκ στρεμματα και μας εχουν μεινει εικονες ανθρωπων να δινουν νερο με μπιμπερο σε ημιθανη κοαλλα και καγκουρο. Η φωτια ετσι και δεν την προλαβεις πριν γινει πυρκαγια, μετα δε μαζευεται. Ειναι ετοιμοι ομως ολοι να δειξουν την ανεπαρκεια σε αριθμους και ποιοτητα των εμπλεκομενων μεσων.
ΠΡΟΛΗΨΗ ειναι η καταλληλη λεξη και τα υπολοιπα ειναι λογια του συρμου. Η κυβερνηση αυτη πηρε κονδυλια απο την ΕΕ και τα μοιρασε στους Δημους για να τα χρησιμοποιησουν οπως νομιζουν. Το τι πιπερατα εχουν βγει δε λεγεται.
Δε μπορω να μη σταθω στις κατηγοριες για λαμογιες των Δεξων. Τα ονοματα των υπουργων των κυβερνησεων Πασοκ πλην ελαχιστων εξαιρεσεων ειναι βουτηγμενα στην λαμογια. Αυτο το κομμα που εισηγαγε την ελευθεριοτητα και το... "Δανεικα και αγυριστα". Τι απομενει λοιπον? Να βγουνε λαδι οσοι δεν ειχαν ποτε προσβαση στο βαζο με το μελι? Αποφασιστε ομως φιλοι της Αριστερας για τι θελετε να γινει κουβεντα και με ποια σειρα? Για τις πυρκαγιες? Για την υγεια? Για την παιδεια? Για την λαμογια? Γιατι ολα μαζι στο μπλεντερ δε μπαινουν.
Μηπως για την οικονομικη επιφανεια του Μητσοτακη? Ειναι γνωστο πως ειναι πλουσιος. Μπορει να μενει σε δικο του σκαφος. Δε χρειαζεται να κανει τον αγωνιστη και μετα να φιλοξενειται στο γιοτ καποιου ή καποιας εφοπλιστριας. Αλλοι μπηκαν ξυπολυτοι στην πολιτικη και τωρα δε ξερουν τι εχουν. Δυστυχως για εσας πολλοι απο αυτους περασαν απο την ΚΝΕ κι επειτα εφτιαξαν περιουσιες στην υγεια των κοροιδων. Να θυμαστε πως καθε φορα που δειχνετε καποιον με το δαχτυλο, τουλαχιστον 4 δειχνουν προς εσας. Για τον ψευδο που λεχθηκε, μια χαρα καθαρισε το προβλημα που ακουγε στο ονομα Ολυμπιακη. Μπορει να βγαλει και αλλη μπουγαδα και αυτα ειναι που σας τρομαζουν πραγματικα. Τετοιους τυπους, ανοητους σαν κι αυτον μετριου πολιτικου αναστηματος χρειαζωμαστε. Οχι ψευτοπαλικαραδες και δικαιωματιστες των κουκουλοφορων που ονειρευονται πως θα καουν ολα μια για παντα.
Μακαρι να σπασουν αβγα οπως λεει ο φιλος πιο πανω. Γιατι? Γιατι δε παει αλλο. Η χωρα ή θα αλλαξει ή θα μεινει ερμη και ανημπορη να γινεται πεδιο βολης για καθε λογης βλαμμενο μεσα κι εξω. Η λεξη επανιδρυση δεν ειναι κακη. Εχει αργησει κιολας να γινει.εισαι σε μεγαλη πλανη
τουλαχιστον@gatoz said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
τουλαχιστονΠροφανως εχεις συγκρουομενα συμφεροντα, το λιγοτερο. Ομως απο εναν μαυρο γατο περιμενω καλυτερα πραγματα απο απλες ατακες.
Να σου θυμισω πως ειμαι εξισου καλος και σε αυτες.να σου απαντησω σε παραθεση δικαιολογιων για αχρηστους, επειδη κανανε 'και οι αλλοι' ή επειδη λεει 'φταινε οι δημοι'? μηπως τελικα φταιει η επιτηδευμενη ανεπαρκεια?
-
@civil357 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Μαλλον τα 934000 φαγωθηκαν στο δημο που ειμαι εγω. Αλλιως δεν εξηγειται με μηδενικη απορροφηση να εχουν γινει για αντιπυρρικη προστασια τοσα πραγματα. Ο Ζαιος δημαρχος μια χαρα λοιπον. Τωρα τι ειπε η Μαρικα για τα αρχαια δε γνωριζω. Αν υπαρχει καποιο στοιχειο που επιβαρυνει την αγορα οικοπεδου η δικαιοσυνη επισης μπορει να επιληφθει. Οπως και για τα αρχαια, τη ζημενς και οτι αλλο. Αρκει να μη καταληξει το πραγμα σα την δικη των υπουργων για το σκανδαλο νοβαρτις που μπηκε στο αρχειο οταν τα στοιχεια - ενδειξεις κριθηκαν ελλειπη. Για το ποθεν εσχες της συζυγου. Επισης δε μπορω να παρω θεση. Οποιος γνωριζει κατι ας το κανει. Παρεμπιπτοντως ισχυει ως αρχη τουτο.. Μεχρι την αποδειξη του αντιθετου ο κατηγορουμενος ειναι αθωος.
Δε λεω πως πρεπει να ειναι βεβαια της λογικης " τιμη μας και καμαρι μας".
Τωρα τι λελουδια εχουν περασει απο την ΚΝΕ αστο καλυτερα. Ο μισος ΣΥΡΙΖΑ πχ. απο εκει περασε. -
ο τροπος να βρεις το προσωπο ή μαλλον την ομαδα προσωπων να διοικησουν
αποσπασμα απο το ekklisiaonline (Σταυρούλα Σγουρού) - να μην λετε για κουκουε....
Όταν στις 23 Νοεμβρίου 1989 ο Καθηγητής Ζολώτας ανέλαβε ύστερα από ομόφωνα πρόταση των κομμάτων την πρωθυπουργία της οικουμενικής Κυβέρνησης, τα οικονομικά στοιχεία που του δόθηκαν ήταν από ασαφή έως θολά. Σίγουρα πολύ χειρότερα απ’ ότι του είχαν ειπωθεί. Είχε προηγηθεί η τρίμηνη θητεία της κυβέρνησης Τζαννετάκη, ένα καθεστώς ημικυβερνησίας. Υπουργός Οικονομικών ήταν ο Αντ. Σαμαράς με βασική καινοτομία της υπουργίας του την εισαγωγή των αφορολόγητων κόκκινων πινακίδων αυτοκινήτων ΑΜΟ που πλημμύρισαν τη χώρα, παρότι προορίζονταν αρχικά για τους εργαζόμενους στο εξωτερικό (βλ άρθρο ΑΔ Παπαγιαννίδη στον Οικ. Ταχυδρόμο Σεπτ 1999). Μεταπήδησε στην συνέχεια και στην οικουμενική ως υπουργός Εξωτερικών. Την ίδια θέση διατήρησε και στην κυβέρνηση Μητσοτάκη που ήλθε στην εξουσία τον Απρίλιο του 1990, όταν έγινε ο «μοιραίος» άνθρωπος για την εμπλοκή στο Σκοπιανό αλλά και για την πτώση της κυβέρνησης της ΝΔ το 1993. Και μετά ήλθε πάλι στην εξουσία ο ΑΓ Παπανδρέου και πάλι τα γνωστά. Στην Ελλάδα ένας κλειστός αριθμός ατόμων επανέρχονται εναλλάξ στην εξουσία.
Γενικά η κυβέρνηση Τζαννετάκη – όπως και όλες οι προηγουμένως – δεν παρέδωσε τίποτα. Όταν ο πρωθυπουργός μου ζήτησε να βρω τα αρχεία αποφάσεων και ομιλιών για να τα συμβουλευτεί, οι δέκα, προϋπάρχουσες, κυρίες γραμματείς του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού – «τρελάθηκα» με τον αριθμό – με κοίταξαν με απορία. «Ποια αρχεία, δεν υπάρχουν αρχεία» μου είπε η προϊσταμένη. «Τα παίρνουν όλα οι Πρωθυπουργοί στο σπίτι τους». Τρελάθηκα για δεύτερη φορά αλλά όπως αποδείχτηκε ήμουν απλά στον πρόλογο. (Τελικά το 2002 ψηφίσθηκε νόμος για τα Αρχεία του Πρωθυπουργού με πρωτοβουλία του καθηγητή Γιώργου Παπαδημητρίου, νομικού συμβούλου επί πρωθυπουργίας Κώστα Σημίτη, αλλά μάλλον δεν εφαρμόζεται πλήρως ακόμη. Ίσως το 2050). Όταν μετέφερα το νέο στον Καθηγητή Ζολώτα, παρότι τυπικά το θέμα ήταν ήσσονος σημασίας για την εποχή, εξερράγη. «Είμαι 86 ετών. Έχω γράψει 40 βιβλία αλλά μόνο τώρα αρχίζω να καταλαβαίνω τις βαθιές παθογένειες της χώρας. Είναι θαύμα που επιβιώνει αυτό το κράτος» Και ήταν μόνο η αρχή.
Στις 3 Ιανουαρίου του 1990 η κατάσταση στα δημοσιονομικά πράγματα έτεινε να γίνει απελπιστική. Το ΑΕΠ της χώρας σε ευρώ ήταν περίπου στα 70 δις (σήμερα είναι 184 δις) ενώ το Δημόσιο χρέος ακόμη ήταν μόνο στο 70% με ραγδαία όμως αυξητική τάση (σήμερα είναι ως γνωστόν στο 176% του ΑΕΠ). Ο πληθωρισμός γύρω στο 15% (σήμερα έχουμε αρνητικό πληθωρισμό ή αποπληθωρισμό) τα επιτόκια εσωτερικού στο 24% το δημόσιο έλλειμμα κτύπαγε το 13% (όπως το 2009) και περίπου στο 10-12% ήταν το έλλειμμα του εξωτερικού ισοζυγίου πληρωμών. Είχαν αρχίσει σταδιακά εξαγωγές κεφαλαίων με ταξίδια στην Ελβετία κα το κυριότερο κινδυνεύαμε με αθέτηση διεθνών πληρωμών και με μη πληρωμή μισθών και συντάξεων. Ουσιαστικά υπήρχε διορία 2 ή 3 ήμερών πριν το πρόβλημα πάρει μεγάλες διαστάσεις και υπήρχε ο άμεσος κίνδυνος γενικευμένης ανησυχίας των πολιτών για την «υγεία» και την ισοτιμία της δραχμής. (Αποκτήσαμε τελικά το 2001 το ευρώ αλλά ήδη είχαν ξεπροβάλλει τα τρία περίφημα κριτήρια του Μάαστριχτ που θεσπίστηκαν το 1993.)
Με δεδομένη την άρνηση των τριών πολιτικών αρχηγών (Παπανδρέου-Μητσοτάκης-Φλωράκης) να συναινέσουν στα 10 έκτακτα μέτρα Ζολώτα, το μόνο που έμενε ήταν η έκτακτη σύναψη Syndicated Loan από Διεθνείς Τράπεζες (η αγορά Ομολόγων δεν ήταν τότε πολύ αναπτυγμένη). Πράγμα ιδιαιτέρως δύσκολο να πραγματοποιηθεί σε ένα λογικό και μη αστρονομικό επιτόκιο.
Όταν μπήκα στο γραφείo του καθηγητή Ζολώτα στο ισόγειο της Βουλής, τον είδα για μια και μόνη φορά στην 18χρονης γνωριμίας μας (τον γνώρισα το 1986 όταν έκανα μαζί του μια συνέντευξη εφ’όλης της ύλης για τα 70 χρόνια του ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ) να κάθεται «σε αναμμένα κάρβουνα». Είχε μπροστά του δυο μεγάλα καλογραμμένα λογιστικά φύλλα κάτι σαν έσοδα – έξοδα υποχρεώσεις του κράτους και δίπλα κράταγε σημειώσεις με συνεχείς αναπροσαρμογές. Είχε έρθει για δεύτερη φορά ένας παλιός μαθητής του από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους με άλλα δυο λογιστικά τεφτέρια υπό μάλης. Τηλεφώνησε στον από χρόνια στενότερο συνεργάτη του Ν.Α. από την Τράπεζα της Ελλάδας «Μόνο σε αυτούς του δύο έχω εμπιστοσύνη για την αξιοπιστία των στοιχείων. Είναι οι μόνοι που δεν μου πασάρουν “αλλοιωμένα” στοιχεία για τις πραγματικές υποχρεώσεις του κράτους». «Μα κύριε Καθηγητά του αντέτεινα αυτά δεν είναι επίσημα στοιχεία. Είστε Πρωθυπουργός της χώρας θα έπρεπε να είχατε σε πέντε λεπτά τα πραγματικά μεγέθη του Κράτους».
«Παιδί μου, είπε (προσφιλής προσφώνηση του Καθηγητή στους στενούς του συνεργάτες ανεξαρτήτως ηλικίας) δεν υπάρχει πλέον ενιαίο κράτος στην Ελλάδα. Το κράτος είναι κάτι σαν αδειανό πουκάμισο για τα μάτια του κόσμου. Γνωρίζω από παλιά τον Ανδρέα και τον Μητσοτάκη και είναι καλοί άνθρωποι ως άτομα. Αλλά με τα κόμματά τους έχουν γίνει άρπαγες του κράτους που το λαφυραγωγούν εναλλάξ. Έχουν φτιάξει δύο παράλληλους κομματικούς μηχανισμούς υποκαθιστώντας το επίσημο κράτος. Συγκρούονται αδυσώπητα αλλά ξέρουν ότι είναι μια ο ένας μια ο άλλος. Και κρατάνε τις κρίσιμες πληροφορίες μόνο για τον εαυτό τους. Οι της ΝΔ δραματοποιούν τα στοιχεία προς το χειρότερο γιατί θέλουν άμεσα εκλογές, οι του ΠΑΣΟΚ κάνουν το ακριβώς αντίθετο γιατί δεν θέλουν τώρα εκλογές και είναι ικανοί μέσα στην αδιάφορη ανευθυνότητά τους να καταγγέλλουν ο ένας τον άλλο δημοσίως και να εκθέτουν τη χώρα διεθνώς. Να το θυμάσαι ότι αυτό οι δύο σε πέντε σε δέκα ίσως και λίγο περισσότερα χρόνια θα χρεοκοπήσουν την Ελλάδα».
«Το δράμα», συνέχισε «η τραγωδία είναι ότι αυτός που είναι ο πιο λογικός αυτός που με στηρίζει περισσότερο στο Συμβούλιο Αρχηγών που είναι αυτός που έχουμε τις μεγαλύτερες διαφορές. Ο Χαρίλαος Φλωράκης ίσως επειδή έζησε την άγρια εποχή του εμφύλιου δείχνει την μεγαλύτερη ευαισθησία για την κρισιμότητα της κατάστασης. Αλλά και αυτός δεν μπορεί να τα πει δημοσίως. Τις προάλλες μου είπε: «Ξενοφώντα αν σε στηρίξω δημοσίως θα με φάνε οι δικοί μου». Ίσως τελικά να μας σώσει η Ευρώπη με τις νέες Συνθήκες αλλά με διαλυμένο και αρπακτικό κράτος η ιδιωτική οικονομία θα μείνει απροστάτευτη και θα καταστραφεί μέσα στον θυελλώδη ανταγωνισμό».
-
Συνεπως συμφωνεις κι εσυ γατε πως αν ειναι να παμε μπροστα χρειαζονται δομικες αλλαγες και σπασιμο αβγων. Οποιος δε μπορει ας φυγει να περασει ο επομενος.
Δε μπορει ενα τετοιο κρατος, οσα στελεχη και να του προσθεσεις να γινει περισσοτερο αποδοτικο. Ουτε φυσικα μπορεις να τα ριχνεις ολα σε εναν αρχηγο και να σφυριζεις κανοντας τον ανηξερο. Αν για τον Φλωρακη ηταν δυσκολο να πει καποια πραγματα δημοσια, μη τον φανε οι δικοι του, σκεψου οταν ο αλλος ειναι πρωθυπουργος ποσα εχει να σκεφτει. Τουλαχιστο τουτος διωχνει εναν Καραμανλη ή εναν Μιταρακη και ενα δυο αξιωματικους οταν κατι δεν λειτουργει οπως θα πρεπε. -
Συνεπως συμφωνεις κι εσυ γατε πως αν ειναι να παμε μπροστα χρειαζονται δομικες αλλαγες και σπασιμο αβγων. Οποιος δε μπορει ας φυγει να περασει ο επομενος.
Δε μπορει ενα τετοιο κρατος, οσα στελεχη και να του προσθεσεις να γινει περισσοτερο αποδοτικο. Ουτε φυσικα μπορεις να τα ριχνεις ολα σε εναν αρχηγο και να σφυριζεις κανοντας τον ανηξερο. Αν για τον Φλωρακη ηταν δυσκολο να πει καποια πραγματα δημοσια, μη τον φανε οι δικοι του, σκεψου οταν ο αλλος ειναι πρωθυπουργος ποσα εχει να σκεφτει. Τουλαχιστο τουτος διωχνει εναν Καραμανλη ή εναν Μιταρακη και ενα δυο αξιωματικους οταν κατι δεν λειτουργει οπως θα πρεπε.Ο της οικογενειας παιζει απλα επικοινωνιακα παιγνια και σας κανει να χειροκροτατε. Θα ελεγα να ξυπνησετε. Ακου εδιωξε τον καραμανλη. Μονο με αδυναμους κρικους παιζει τη κωμωδια με τους ενοχους
Ο κος καθηγητης, δικος σας ηταν, τα λεει ξεκαθαρα.
Χρειαζεται τεχνοκρατικη, εντιμη διοικηση γιατι τα νουδοπουλα και τα αλλα πρασιναροζια τρωνε τις σαρκες του κρατουςΣτηριξη θα βρεθει απο τον κοσμο, πρεπει ομως να κοψετε τη ψαλμωδια
Περιμενω και καλυτερες απαντησεις απο ανθρωππυς με οξυδερκεια αντι για ερασιτεχνισμους προς αποθεωση επιλογών -
@fiverg said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@vagkirk said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Απομάκρυνση λεέι των F16 ;;;;
Πόσα αεροπλάνα έχουμε στην πτέρυγα μάχης αυτή;
Νομίζω είναι απο τι μεγαλύτερες.
Εκκενώστε προς ... στην Π.Α ρε ξεφτύλες;;;;
Αλήθεια τώρα συμβαίνουν αυτά σε Ευρωπαικό κράτος μέλος του ΝΑΤΟ ;
https://twitter.com/amplaoumplas21/status/1684603466029715456?t=Uj-LJowjH_8tDcnQtIk10g&s=19
Προφανώς και έχει συμβεί σε πολλές,αεροποριες να πρέπει να μετακινήσουν αφη η και να τα χάσουν λόγω εξωγενων παραγόντων.
Αυτό είναι φυσιολογικό. Αυτό που δεν είναι φυσιολογικό είναι η έκρηξη στην αποθήκη πυρομαχικών. Αυτό όπως κι αν το δούμε είναι ξεφτιλίκι.Σε περίπτωση πολέμου ρε σύ.
Σε τόσο σημαντικές πολεμικές μονάδες δεν έπρεπε να υπάρχουν έτοιμα σχέδια και σχετικός εξοπλισμός που να αποκλείει εντελώς την πιθανότητα επέκτασης πυρκαγιάς στις αποθήκες πυρομαχικών και στις μοίρες μαχητικών που είναι κορυφαίας σημασίας στην χώρα μας;
Εγώ ως ...μαχίμι δόκιμος οικονομικόυ στην 124 ΠΒΕ στην Τρίπολη στις σχετικές σκοπιές που ήταν μακρυά απο το κέντρο του στρατοπέδου είχα θυμάμαι διαβάσει εκαπιδευτεί σε κάποια πράγματα για το πως να χειριστώ τους κρουνούς ,τις μάνικες και υπήρχαν τεράστιες δεξαμενές νερού , πυροσβεστικά , θυμάμαι το καλοκαίρια δεν άφηνα τα ρεμάλια μου σμηνίτες να ανάψουν ούτε τσιγάρο εκεί κάτω.
Και μιλάμε για...γιωτάδικη μονάδα εκπαίδευσης των βυσμάτων σμηνιτών , όχι για πτέρυγα μάχης.
Όχι μόνο σε περίπτωση πολέμου. Βαριέμαι να ψάξω αλλά σχετικά πρόσφατα είχε συμβεί να χάσουν οι ΗΠΑ αφη από ανεμοστροβιλους, κάποιοι άλλοι που δεν θυμάμαι από πλημμύρες... Και βεβαια η μονη σωτηρία αν το πάρεις νωρίς χαμπάρι είναι η μεταφορά αλλού, δεν είναι κάτι παράλογο.
Αλλά η αποθήκη δεν χωνεύεται. Πως μπορεί να έγινε κάτι τετοιο; Δεν υπήρχε πυροσβεστική περιμετρικα; Δεν ειχε η ιδια μεσα πυροσβεσης; Αν ισχύουν αυτά που λένε, είχε πυρομαχικά και για τα f16 και για mirage κλπ. Ένας scalp κοστίζει πάνω από 1 εκ, για τι ζημιά σε επιχειρησιακο και οικονομικό επίπεδο μιλαμε;Τα ακριβά οπλικά συστήματα πύραυλοι κλπ βρίσκονται πάντα αποθηκευμένα κάτω από το έδαφος σε σιλό που αντέχουν σεισμούς και πληγματα από συμβατικά όπλα. Δεν είναι ορατά και προσβάσιμα από τους πολλούς. Στην επιφάνεια συνήθως βρίσκονται πιο λάϊτ βλήματα και φυσικά σεβαστή ποσότητα καυσίμων σε δεξαμενές.
Όχι ακριβώς. Κάτω από το έδαφος υπάρχουν μόνο αποθήκες μακράς αποθήκευσης. Κάποτε (παλιά στο Τέξας, που λένε και στην φανταρική ορολογία) ήμουν Αρχιφύλακας σε μια ΠΑΠ (Προκεχωρημένη Αποθήκη Πυρομαχικών) Ταξιαρχίας, με περίπου 50 αποθήκες-σπιτάκια και εκατοντάδες τόνους πυρομαχικών. Ο φίλος μου ο monman ξέρει, γιατί εκεί ήταν κι αυτός τότε... Με τα πόδια ήθελες 1 ώρα για να την γυρίσεις... Μια φορά πήραμε φωτιά, αλλά δεν το μάθατε στις ειδήσεις, γιατί προλάβαμε και την σβήσαμε...
Το θέμα δεν είναι κομματικό, ή πολιτικό. Οι ΕΔ έχουν τις δικές τους διαδικασίες, ανεξαρτήτως του ποιος κυβερνάει την υπόλοιπη χώρα. Όταν ο εχθρός (πυρκαγιά) είναι υπέρτερος, απλά αποχωρείς, αυτό λέει και το Σχέδιο Ασφαλείας άλλωστε.
@monman2 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ της ιδεολογίας εδώ και τώρα !
Πρόσεχε εσύ μην σε μαζέψει η ΣΝ αν αλλάξουν τα κόζια.
πριν λίγες μέρες κάποιος έκανε επεισόδιο στην Β΄ Μοίρα Καταδρομών γιατί κουράστηκε απο τα περίπολα πυρασφάλειας, τα δικαιώματα του πάνω απο όλα
Αυτή η ΚΟΠΡΙΑ κατευθείαν στο Στρατοδικείο για Απείθεια, επί ποινής απόταξης, με 3 χρόνια σε ΣΦ και μετά ποτέ ξανά δικαίωμα εργασίας στο Δημόσιο! Δεν έχω τίποτα χειρότερα από την Στάση σε Ένοπλη Υπηρεσία!!! Δεν σου αρέσει αυτό που γίνεται ρε ηλίθιε; Διοικητική Αναφορά παραπόνων, μέχρι 2 Κλιμάκια πάνω (π.χ. Ταγματος και Ταξιαρχίας) μπορείς να το πας! Αλλά από αμόρφωτους ΕΠ.ΟΠ δεν έχω τέτοιες απαιτήσεις...
-
@kkostask said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Μου άρεσε το «αντιστασιακοί του φόρουμ»…
Έχουν λιώσει τα πληκτρολόγια από την πολύ επανάσταση…Ευτυχώς που σφήνα έρχονται τα Σ/Κ και μπαίνουν στο ψυγείο να παγώσουν πάλι...
-
@realzeus said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Απομάκρυνση λεέι των F16 ;;;;
Πόσα αεροπλάνα έχουμε στην πτέρυγα μάχης αυτή;
Νομίζω είναι απο τι μεγαλύτερες.
Εκκενώστε προς ... στην Π.Α ρε ξεφτύλες;;;;
Αλήθεια τώρα συμβαίνουν αυτά σε Ευρωπαικό κράτος μέλος του ΝΑΤΟ ;
https://twitter.com/amplaoumplas21/status/1684603466029715456?t=Uj-LJowjH_8tDcnQtIk10g&s=19
Προφανώς και έχει συμβεί σε πολλές,αεροποριες να πρέπει να μετακινήσουν αφη η και να τα χάσουν λόγω εξωγενων παραγόντων.
Αυτό είναι φυσιολογικό. Αυτό που δεν είναι φυσιολογικό είναι η έκρηξη στην αποθήκη πυρομαχικών. Αυτό όπως κι αν το δούμε είναι ξεφτιλίκι.Σε περίπτωση πολέμου ρε σύ.
Σε τόσο σημαντικές πολεμικές μονάδες δεν έπρεπε να υπάρχουν έτοιμα σχέδια και σχετικός εξοπλισμός που να αποκλείει εντελώς την πιθανότητα επέκτασης πυρκαγιάς στις αποθήκες πυρομαχικών και στις μοίρες μαχητικών που είναι κορυφαίας σημασίας στην χώρα μας;
Εγώ ως ...μαχίμι δόκιμος οικονομικόυ στην 124 ΠΒΕ στην Τρίπολη στις σχετικές σκοπιές που ήταν μακρυά απο το κέντρο του στρατοπέδου είχα θυμάμαι διαβάσει εκαπιδευτεί σε κάποια πράγματα για το πως να χειριστώ τους κρουνούς ,τις μάνικες και υπήρχαν τεράστιες δεξαμενές νερού , πυροσβεστικά , θυμάμαι το καλοκαίρια δεν άφηνα τα ρεμάλια μου σμηνίτες να ανάψουν ούτε τσιγάρο εκεί κάτω.
Και μιλάμε για...γιωτάδικη μονάδα εκπαίδευσης των βυσμάτων σμηνιτών , όχι για πτέρυγα μάχης.
Όχι μόνο σε περίπτωση πολέμου. Βαριέμαι να ψάξω αλλά σχετικά πρόσφατα είχε συμβεί να χάσουν οι ΗΠΑ αφη από ανεμοστροβιλους, κάποιοι άλλοι που δεν θυμάμαι από πλημμύρες... Και βεβαια η μονη σωτηρία αν το πάρεις νωρίς χαμπάρι είναι η μεταφορά αλλού, δεν είναι κάτι παράλογο.
Αλλά η αποθήκη δεν χωνεύεται. Πως μπορεί να έγινε κάτι τετοιο; Δεν υπήρχε πυροσβεστική περιμετρικα; Δεν ειχε η ιδια μεσα πυροσβεσης; Αν ισχύουν αυτά που λένε, είχε πυρομαχικά και για τα f16 και για mirage κλπ. Ένας scalp κοστίζει πάνω από 1 εκ, για τι ζημιά σε επιχειρησιακο και οικονομικό επίπεδο μιλαμε;Τα ακριβά οπλικά συστήματα πύραυλοι κλπ βρίσκονται πάντα αποθηκευμένα κάτω από το έδαφος σε σιλό που αντέχουν σεισμούς και πληγματα από συμβατικά όπλα. Δεν είναι ορατά και προσβάσιμα από τους πολλούς. Στην επιφάνεια συνήθως βρίσκονται πιο λάϊτ βλήματα και φυσικά σεβαστή ποσότητα καυσίμων σε δεξαμενές.
Όχι ακριβώς. Κάτω από το έδαφος υπάρχουν μόνο αποθήκες μακράς αποθήκευσης. Κάποτε (παλιά στο Τέξας, που λένε και στην φανταρική ορολογία) ήμουν Αρχιφύλακας σε μια ΠΑΠ (Προκεχωρημένη Αποθήκη Πυρομαχικών) Ταξιαρχίας, με περίπου 50 αποθήκες-σπιτάκια και εκατοντάδες τόνους πυρομαχικών. Ο φίλος μου ο monman ξέρει, γιατί εκεί ήταν κι αυτός τότε... Με τα πόδια ήθελες 1 ώρα για να την γυρίσεις... Μια φορά πήραμε φωτιά, αλλά δεν το μάθατε στις ειδήσεις, γιατί προλάβαμε και την σβήσαμε...
Το θέμα δεν είναι κομματικό, ή πολιτικό. Οι ΕΔ έχουν τις δικές τους διαδικασίες, ανεξαρτήτως του ποιος κυβερνάει την υπόλοιπη χώρα. Όταν ο εχθρός (πυρκαγιά) είναι υπέρτερος, απλά αποχωρείς, αυτό λέει και το Σχέδιο Ασφαλείας άλλωστε.
ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ της ιδεολογίας εδώ και τώρα !
Πρόσεχε εσύ μην σε μαζέψει η ΣΝ αν αλλάξουν τα κόζια.
πριν λίγες μέρες κάποιος έκανε επεισόδιο στην Β΄ Μοίρα Καταδρομών γιατί κουράστηκε απο τα περίπολα πυρασφάλειας, τα δικαιώματα του πάνω απο όλα
Αυτή η ΚΟΠΡΙΑ κατευθείαν στο Στρατοδικείο για Απείθεια, επί ποινής απόταξης, με 3 χρόνια σε ΣΦ και μετά ποτέ ξανά δικαίωμα εργασίας στο Δημόσιο! Δεν έχω τίποτα χειρότερα από την Στάση σε Ένοπλη Υπηρεσία!!! Δεν σου αρέσει αυτό που γίνεται ρε ηλίθιε; Διοικητική Αναφορά παραπόνων, μέχρι 2 Κλιμάκια πάνω (π.χ. Ταγματος και Ταξιαρχίας) μπορείς να το πας! Αλλά από αμόρφωτους ΕΠ.ΟΠ δεν έχω τέτοιες απαιτήσεις...
Ναι, και αναφορά παραπόνων να κάνει κάποιος έτσι όπως είναι δομημένο το σύστημα αποκλείεται να βρει το δίκιο του. Η αλήθεια συνήθως είναι στη μέση και από τη στιγμή που δεν έχουμε όλα τα δεδομένα δεν είναι ορθό να φτάνουμε σε εύκολα συμπεράσματα. Χαζός ήταν ο ΕΠΟΠ να ρισκάρει τη δουλειά του? Άλλωστε ο ΣΠΚ πλέον δικαιολογεί «δικαία αγανάκτηση» ακριβώς για να καλύψει περιπτώσεις κατάχρησης εξουσίας.
Αν βέβαια προκύψει ότι ήταν προβληματικός προφανώς και πρέπει να πάει σπίτι του. -
@kkostask said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ναι, και αναφορά παραπόνων να κάνει κάποιος έτσι όπως είναι δομημένο το σύστημα αποκλείεται να βρει το δίκιο του. Η αλήθεια συνήθως είναι στη μέση και από τη στιγμή που δεν έχουμε όλα τα δεδομένα δεν είναι ορθό να φτάνουμε σε εύκολα συμπεράσματα. Χαζός ήταν ο ΕΠΟΠ να ρισκάρει τη δουλειά του? Άλλωστε ο ΣΠΚ πλέον δικαιολογεί «δικαία αγανάκτηση» ακριβώς για να καλύψει περιπτώσεις κατάχρησης εξουσίας.
Αν βέβαια προκύψει ότι ήταν προβληματικός προφανώς και πρέπει να πάει σπίτι του.Οι ΣΚ 20-1, 20-2 και ο ΣΠΚ που ανέφερες, θεωρούν έγκλημα την Απείθεια και κυρίως την ένοπλη Στάση! Να σηκώσεις όπλο κατά του Δκτου σου; Σε άλλα χρόνια αυτό τιμωρούνταν με θάνατο. Αλλά επειδή δεν είμαι σε καμία περίπτωση υπέρ της θανατικής ποινής, μια φυλάκιση είναι πρέπουσα.
Προσωπικά πάντως έχω δικαιωθεί μετά από Υπηρεσιακή Αναφορά Παραπόνων. Ήμουν νέος Ανθλχος και την κατέθεσα κατά του Δκτου της Ίλης μου. Με φώναξε ο Δκτης της Επχιας και με ρώτησε τι έγινε. Του είπα τα καθέκαστα και επίσης ότι αν δεν το επέλυε θα απευθυνόμουν στο προϊστάμενο Κλιμάκιο (Ταξιαρχία). Όταν λοιπόν ο Ανχης (Δκτης) είδε ότι ο Ανθλχος (εγώ) θα "μας πάει όλους στον κ. Ταξχο", το επέλυσε άμεσα... Στην ζωή δεν πρέπει να καταφεύγεις στην βία, χάνοντας το δίκαιό σου, όταν μπορείς να καταφύγεις στα προβλεπόμενα μέσα.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2