-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@panormus772 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Μάλιστα, ξαναρωτώ, λοιπόν μπορείς να μου πεις γιατί αύξησαν το χρέος τους όλες οι ευρωπαϊκές χώρες εκείνη την ίδια εποχή; Πολλές το διπλασίασαν κιόλας. Τι έκαναν τα χρήματα ; Για πες μας να μάθουμε.
Όπως έγραψα ο δευτερογενής τομέας δεν κατάφερε να έχει την ανάπτυξη της υπόλοιπης Ευρώπης ούτε καν της ίδιας της Ελλάδας τη δεκαετία του 60-70 αλλά ούτε και κατέρρευσε. Οι αξιωματούχοι μας έλεγαν ότι δεν αναπτύχθηκαμε ενώ αγοράζαμε τα δικά τους ευρωπαικα προϊόντα! Το αντιλαμβάνεσαι τι μας λέει; Και ότι οι βιομηχανικές μας δεν ήταν ανταγωνιστικές όπως οι δικές τους. Δεν είχαν δηακδη την ίδια παραγωγικότητα και τεχνολογία ως κλάδος.
Και μια 2η ερώτηση που μου γεννήθηκε διαβάζοντας αυτό:
Άρα ορθώς έλεγε προεκλογικά ο ΑΓΠ -(και πάντα σταθερά το KKE)- ότι έπρεπε να βγούμε από την ΕΟΚ.Και γιατί παρέμεινε στην ΕΟΚ (τότε το 1981 ήταν ίσως και πιο εύκολο να φύγει,χωρίς τις σημερινές συνέπειες μιας τέτοιας απόφασης), ενώ ήταν τόσο καταστροφική για την εθνική οικονομία,ποιο το όφελος; Άρα κι εσύ συμφωνείς πως ήταν επιζήμια για την οικονομία η ένταξή μας;
Μη βγάζεις συμπεράσματα από μόνος σου. Εγώ προσωπικά μέχρι σήμερα εντοπίζω αλλού το πρόβλημα. Η οικονομία μας δεν ήταν έτοιμη για ένταξη. Θα μπορούσε να γίνει το 90 ας πούμε με μια δεκαετία ανάπτυξης των στρατηγικών πλεονεκτημάτων μας. Κάτι επιχειρήθηκε να γίνει το 90 με την λεγόμενη σύγκλιση. Εμείς βιάστηκαμε να μπούμε κυρίως για πολιτικοκοινωνικους λόγους ελέω εσωτερικής αστάθειας. Το ότι δεν ήταν έτοιμη κατά την άποψη μου από όσο έχω μελετήσει διάφορες πηγές ευθύνεται και ο ίδιος ο κλάδος του δευτερογενή τομέα. Δεν ήθελαν να μπουν σε άμεσο ανταγωνισμό με την Ευρώπη διότι ήταν οικογενειακές επιχειρήσεις και όχι πολυμετοχικες. Έχω ξαναγράψει για αυτά.
Είπαμε όλα λάθος ο Καραμανλής.
Και θα βόλευε κι εσένα που είσαι μικρότερος.
Στην καλύτερη ηλικία θα εσκαγαν τα πακέτα.
-
@fiverg said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Δεν με διαβάζεις. Δες τι γράφω για τις ομοιότητες των εποχών.
Και ερωτώ έκανε καλά τώρα ο Κυριάκος και κακα τότε ο Αντρέας;
Μα εσύ υποστηρίζεις το ακριβώς ανάποδο!
Εγω κρίνω δύο μεγέθη.
Ότι ο δανεισμός είναι άνευ προηγουμένου. Μιλάμε για τεράστια ποσά. Όσα δανείστηκε ο Αντρέας εκείνη την περίοδο τα 9-10 έτη χοντρικά τα δανείζεται σήμερα η Ελλάδα σε 1,5-2 έτη σε εναρμονισμένες τιμές.
Τότε το χρέος ήταν 40-80% του ΑΕΠ σήμερα είναι περισσότερο, οπότε πρέπει να γίνει άλλο μίγμα πολιτικής, τουλάχιστον εν μέρη. Διότι εάν για Χ,ψ λόγο υπάρξει διεθνής κρίση θα μείνουμε με 400 δις χρέος. Μαζί και το ιδιωτικό πλησιάζουμε το διπλάσιο!!! Απίστευτα νούμερα.
Και δεύτερον κρίνω την φράση πως γίνονται επενδύσεις όταν αυτές ή ας το πούμε επενδύσεις δεν είναι επενδύσεις για τον λαό αλλά για πλούσιους μετανάστες για την Χρυσή Βίζα. Πλουτίζουν κάποιοι εργολάβοι που πουλάνε σε πλούσιους μετανάστες και η πολιτική αυτη έχει οδηγήσει σε κατακόρυφη αύξηση του κόστους διαβίωσης των Ελλήνων και της αγοράς ακινήτων. Διότι ναι μεν αυξάνεται το κόστος κατοικίας στις πλούσιες περιοχές αλλά ταυτοχρόνως ανεβάζει και τις προσδοκίες των υπολοίπων περιοχών.
Μια λύση είναι η μόχλευση της αγοράς με εργατικές κατοικίες. Όπως έκανε το ΠΑΣΟΚ σε παρόμοιο κόστος διαβίωσης. Δεν το βλέπω.
Τα ποσά είναι ανάλογα του ΑΕΠ. Ως εκ τούτου η σύγκριση σε απόλυτες τιμές είναι νομίζω λανθασμένη.
Για τις επενδύσεις σου είχα βάλει πριν τις εκλογές ένα λινκ που έδειχνε ποσοστά και ένα καλό ποσοστό ήταν πχ μηχανολογικος εξοπλισμός. Εκτός και αν ήταν όλα ασανσέρ και αντλίες για πισίνες... Γενικά, δεχόμενοι ότι δεν έπιασαν όλοι οι Έλληνες ξαφνικά το πηλοφορι δουλεύοντας στην οικοδομή τι ποσοστό πρέπει να πάρει ο Κυριάκος για να πειστείς ότι όντως η ζωή επαληθεύει τα νούμερα, γίνονται επενδύσεις και βρίσκει ο κόσμος δουλεια; 50%; -
@gtsartsal said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Μάλιστα, ξαναρωτώ, λοιπόν μπορείς να μου πεις γιατί αύξησαν το χρέος τους όλες οι ευρωπαϊκές χώρες εκείνη την ίδια εποχή; Πολλές το διπλασίασαν κιόλας. Τι έκαναν τα χρήματα ; Για πες μας να μάθουμε.
Όπως έγραψα ο δευτερογενής τομέας δεν κατάφερε να έχει την ανάπτυξη της υπόλοιπης Ευρώπης ούτε καν της ίδιας της Ελλάδας τη δεκαετία του 60-70 αλλά ούτε και κατέρρευσε. Οι αξιωματούχοι μας έλεγαν ότι δεν αναπτύχθηκαμε ενώ αγοράζαμε τα δικά τους ευρωπαικα προϊόντα! Το αντιλαμβάνεσαι τι μας λέει; Και ότι οι βιομηχανικές μας δεν ήταν ανταγωνιστικές όπως οι δικές τους. Δεν είχαν δηακδη την ίδια παραγωγικότητα και τεχνολογία ως κλάδος.
Άρα ορθώς έλεγε προεκλογικά ο ΑΓΠ -(και πάντα σταθερά το KKE)- ότι έπρεπε να βγούμε από την ΕΟΚ.Και γιατί παρέμεινε στην ΕΟΚ (τότε το 1981 ήταν ίσως και πιο εύκολο να φύγει,χωρίς τις σημερινές συνέπειες μιας τέτοιας απόφασης), ενώ ήταν τόσο καταστροφική για την εθνική οικονομία,ποιο το όφελος; Άρα κι εσύ συμφωνείς πως ήταν επιζήμια για την οικονομία η ένταξή μας;
Μη βγάζεις συμπεράσματα από μόνος σου. Εγώ προσωπικά μέχρι σήμερα εντοπίζω αλλού το πρόβλημα. Η οικονομία μας δεν ήταν έτοιμη για ένταξη. Θα μπορούσε να γίνει το 90 ας πούμε με μια δεκαετία ανάπτυξης των στρατηγικών πλεονεκτημάτων μας. Κάτι επιχειρήθηκε να γίνει το 90 με την λεγόμενη σύγκλιση. Εμείς βιάστηκαμε να μπούμε κυρίως για πολιτικοκοινωνικους λόγους ελέω εσωτερικής αστάθειας. Το ότι δεν ήταν έτοιμη κατά την άποψη μου από όσο έχω μελετήσει διάφορες πηγές ευθύνεται και ο ίδιος ο κλάδος του δευτερογενή τομέα. Δεν ήθελαν να μπουν σε άμεσο ανταγωνισμό με την Ευρώπη διότι ήταν οικογενειακές επιχειρήσεις και όχι πολυμετοχικες. Έχω ξαναγράψει για αυτά.
Δηλαδή, με κατηγορείς ότι θα σιτίζομουν από δημόσιο χρήμα και πακέτα;;;; Ντροπή!
-
Δηλαδή, με κατηγορείς ότι θα σιτίζομουν από δημόσιο χρήμα και πακέτα;;;; Ντροπή!
Βρε λαπ, έχουμε πει ότι φτιάχτηκε πολύς κόσμος από 1980 έως 2005.
Δυστυχώς δεν μας πέτυχε σε καλή ηλικία.
Οπότε αν μπαίναμε αργότερα λογικά θα ζούσαμε στα γούστα σε καλή ηλικία.Αυτό εννοούσα μη παρεξηγείς
-
@spi_duster said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ε ρε σφαλιάρα που πρέπει να πέσει...
Λέω για Ράνιες και Πόπες, αλλά εδώ η μούργα της πολιτικής σκηνής έχει ξεφύγει εντελώς. Περιπλανώμενοι πολιτικοί παρατρεχάμενοι μαϊντανοί, σοβαρές επιλογές της ΝΔ "Σταθερά Τολμηρά Μπροστά". Ο Κούλης χθες έπρεπε να τον είχε πετάξει εκτός ψηφοδελτίου και του κόμματος (αν είναι στο κόμμα).Ο τύπος νομίζει ότι είναι ο αστυνόμος Θεοχάρης. Σκουλήκια, θα πεθάνετε!
Για δες κι αυτο
Παρεμπιπτοντως το 2021 τα σχολεια εκλεισαν στη Γαλλια λογω κυβερνοεπιθεσεων.
-
Δεν με διαβάζεις. Δες τι γράφω για τις ομοιότητες των εποχών.
Και ερωτώ έκανε καλά τώρα ο Κυριάκος και κακα τότε ο Αντρέας;
Μα εσύ υποστηρίζεις το ακριβώς ανάποδο!
Εγω κρίνω δύο μεγέθη.
Ότι ο δανεισμός είναι άνευ προηγουμένου. Μιλάμε για τεράστια ποσά. Όσα δανείστηκε ο Αντρέας εκείνη την περίοδο τα 9-10 έτη χοντρικά τα δανείζεται σήμερα η Ελλάδα σε 1,5-2 έτη σε εναρμονισμένες τιμές.
Τότε το χρέος ήταν 40-80% του ΑΕΠ σήμερα είναι περισσότερο, οπότε πρέπει να γίνει άλλο μίγμα πολιτικής, τουλάχιστον εν μέρη. Διότι εάν για Χ,ψ λόγο υπάρξει διεθνής κρίση θα μείνουμε με 400 δις χρέος. Μαζί και το ιδιωτικό πλησιάζουμε το διπλάσιο!!! Απίστευτα νούμερα.
Και δεύτερον κρίνω την φράση πως γίνονται επενδύσεις όταν αυτές ή ας το πούμε επενδύσεις δεν είναι επενδύσεις για τον λαό αλλά για πλούσιους μετανάστες για την Χρυσή Βίζα. Πλουτίζουν κάποιοι εργολάβοι που πουλάνε σε πλούσιους μετανάστες και η πολιτική αυτη έχει οδηγήσει σε κατακόρυφη αύξηση του κόστους διαβίωσης των Ελλήνων και της αγοράς ακινήτων. Διότι ναι μεν αυξάνεται το κόστος κατοικίας στις πλούσιες περιοχές αλλά ταυτοχρόνως ανεβάζει και τις προσδοκίες των υπολοίπων περιοχών.
Μια λύση είναι η μόχλευση της αγοράς με εργατικές κατοικίες. Όπως έκανε το ΠΑΣΟΚ σε παρόμοιο κόστος διαβίωσης. Δεν το βλέπω.
Τα ποσά είναι ανάλογα του ΑΕΠ. Ως εκ τούτου η σύγκριση σε απόλυτες τιμές είναι νομίζω λανθασμένη.
Πρέπει ανά περιόδους να γινονται και σε απόλυτες τιμές διότι το ΑΕΠ όπως φουσκώνει έτσι και ξεφουσκώνει όπως μας έδειξε το πρόσφατο παρελθόν, το μεσοπροθεσμο και μακροπρόθεσμο χρέος όμως μένει εκείνη την περίοδο και εμποδίζει στις μελλοντικές δύσκολες εποχές να υπάρχουν εργαλεία δημοσιονομικής επέκτασης και χαλάρωσης. Είναι δίκοπο μαχαίρι το χρέος. Θέλει προσοχή μεγάλη επειδή δεν ξέρουμε το μέλλον. Έχετε δει τι γίνεται παγκοσμίως. Δεν υπάρχει ούτε ένα έτος τα τελευταία έτη με μια γενικότερη σταθερότητα.
Για τις επενδύσεις σου είχα βάλει πριν τις εκλογές ένα λινκ που έδειχνε ποσοστά και ένα καλό ποσοστό ήταν πχ μηχανολογικος εξοπλισμός. Εκτός και αν ήταν όλα ασανσέρ και αντλίες για πισίνες... Γενικά, δεχόμενοι ότι δεν έπιασαν όλοι οι Έλληνες ξαφνικά το πηλοφορι δουλεύοντας στην οικοδομή τι ποσοστό πρέπει να πάρει ο Κυριάκος για να πειστείς ότι όντως η ζωή επαληθεύει τα νούμερα, γίνονται επενδύσεις και βρίσκει ο κόσμος δουλεια; 50%;
Έβαλες επιλεγμένα το μισό άρθρο και το είχα συμπληρώσει όπως θυμάμαι από την ίδια την πηγή. Παρ όλα αυτά στην συζήτηση παρέθεσα στοιχεία από την ελστατ με τους ακριβείς κλάδους της μεταποίησης που παρουσίασαν μεγέθυνση αυτήν την περίοδο. Είναι όλοι συμπληρωματικοί της οικοδομικης δραστηριότητας. Όπως χάλυβας, έπιπλα κτλ. Ανέβηκαν επίσης ο κλάδος του φαρμάκου ( ίσως και λόγω απευθείας αναθέσεων στα απόνερα της πανδημίας) και της πληροφορικής όπως ανέφερα.
Ψάξε και δες τις δημοσιεύσεις.
Άλλωστε στις ίδιες διαπιστώσεις φτάνει και η ΤτΕ κάνα μήνα αργότερα από τα ποσταρισματα μας....
Ο κόσμος ψήφισε με βάση τις βλακείες κάποιων βουλευτών των Ζαιων, και τα επιδόματα. Η ανεργία ξεκίνησε να πέφτει σταθερά και επί Αλέξη όπως και συνεχίστηκε επί Κυριάκου. Αυτό που κέρδισε πολλούς ήταν η αίσθηση ή ψευδαίσθηση αναλόγως του πως βλέπουν την οικονομία μιας προοπτικής.
-
Βρε λαπ, έχουμε πει ότι φτιάχτηκε πολύς κόσμος από 1980 έως 2005.
Δυστυχώς δεν μας πέτυχε σε καλή ηλικία.
Οπότε αν μπαίναμε αργότερα λογικά θα ζούσαμε στα γούστα σε καλή ηλικία.Αυτό εννοούσα μη παρεξηγείς
Η οπτική μου σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία της οικονομίας, την οποία την έχω συμπληρώσει με διάφορα άρθρα ιστορικών αναλυτών που ανέλυαν πολιτικά ζητήματα, είναι πως ναι βιάστηκε αλλά ο απώτερος σκοπός ήταν η σταθερότητα της πολιτικής ζωής της χώρας και αυτό ήταν μια στρατηγική επιλογή. Η οικονομία της χώρα δεν ήταν στο ίδιο επίπεδο ούτε καν στο μισό επίπεδο με τις χώρες της κεντρικής Ευρώπης.
Οπότε από την οπτική της στρατηγικής πολιτικής επιλογής, ναι έκανε σωστά. Από την οικονομική βιάστηκε χωρίς να δει πρωτίστως το πως θα λειτουργήσει η ενιαία αγορά σε άλλες χώρες και μετά να επιλέξει. Όπως είχαμε γράψει η πορεία μας ήταν προς την Δύση από το 1950.
Αυτά τα διάβαζα πριν καμία 10- 15 έτη μη με ρωτάς ιστορικές λεπτομέρειες.
-
@andya3 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Έχω ξαναγράψει ότι η προστασία των αδύνατων ομάδων του πληθυσμού δεν είναι σοσιαλιστική ιδέα ή πρακτική. Αυτά τα λέτε οι σοσιαλιστικο-αριστεροί στην Ελλάδα, εκμεταλευόμενοι την άγνοια του κόσμου, στην προσπάθειά σας να "πουλήσετε" κάτι.
Σε όλες τις οικονομικά ανεπτυγμένες δυτικές καπιταλιστικές χώρες, η συμβολή του κράτους σε αυτές τις πληθυσμιακές ομάδες είναι τεράστια. Υπάρχουν γενιές ανέργων, παππούς, πατέρας, παιδιά, που ζουν με τα κρατικά επιδόματα.
Ακόμα και σε μοναρχίες που έχουν την οικονομική άνεση, όπως π.χ. στη Λιβύη του Καντάφι έδινε το κράτος στα νέα ζευγάρια σπίτι και πολλές χιλιάδες € στο ξεκίνημά τους.
Η αριστερή παπάτζα της αποκλειστικότητας των κοινωνικών παροχών, αρχίζει να καταρρέει θέλω να πιστεύω και στα μάτια των συμπατριωτών μας. Και καταλαβαίνουν σιγά-σιγά την πραγματικότητα. Ότι εξαρτώνται αποκλειστικά από τον πλούτο του κράτους και όχι από την καλή διάθεση των παπατζο-αριστερών μορφωμάτων.
Προφανώς και η προστασία αδύνατων ομάδων είναι σοσιαλιστική ιδέα, όπως και η ύπαρξη δημόσιας υγείας, παιδείας κτλ.
Προφανώς δεν ισχύει οτι το λένε οι "σοσιαλιστικο-αριστεροί αυτά στην Ελλάδα για να πουλήσουν", αυτά ειναι προσωπικές εμμονές σου.
Προφανώς όπου υπάρχει κράτος πρόνοιας έστω και σε αρχική μορφή, είναι λόγω της αριστεράς και των κατακτήσεων της μετά από αγώνες χρόνων. Έστω ως "αντίβαρο" στην ύπαρξη παλαιότερα του άλλου μετώπου της ΕΣΣΔ.
Προφανώς δεν υπάρχει "αριστερή παπάτζα της αποκλειστικότητας των κοινωνικών παροχών που καταρρέει", και αυτό είναι προσωπική εμμονή που δε βασίζεται πουθενά.
Οι δικτατορίες είναι άλλη ιστορία, για να αντέξουν την έλλειψη ελευθερίας σε κάποιους τομείς πρέπει να δώσουν σε άλλους. -
@diego1960 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@andya3 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Έχω ξαναγράψει ότι η προστασία των αδύνατων ομάδων του πληθυσμού δεν είναι σοσιαλιστική ιδέα ή πρακτική. Αυτά τα λέτε οι σοσιαλιστικο-αριστεροί στην Ελλάδα, εκμεταλευόμενοι την άγνοια του κόσμου, στην προσπάθειά σας να "πουλήσετε" κάτι.
Σε όλες τις οικονομικά ανεπτυγμένες δυτικές καπιταλιστικές χώρες, η συμβολή του κράτους σε αυτές τις πληθυσμιακές ομάδες είναι τεράστια. Υπάρχουν γενιές ανέργων, παππούς, πατέρας, παιδιά, που ζουν με τα κρατικά επιδόματα.
Ακόμα και σε μοναρχίες που έχουν την οικονομική άνεση, όπως π.χ. στη Λιβύη του Καντάφι έδινε το κράτος στα νέα ζευγάρια σπίτι και πολλές χιλιάδες € στο ξεκίνημά τους.
Η αριστερή παπάτζα της αποκλειστικότητας των κοινωνικών παροχών, αρχίζει να καταρρέει θέλω να πιστεύω και στα μάτια των συμπατριωτών μας. Και καταλαβαίνουν σιγά-σιγά την πραγματικότητα. Ότι εξαρτώνται αποκλειστικά από τον πλούτο του κράτους και όχι από την καλή διάθεση των παπατζο-αριστερών μορφωμάτων.
Προφανώς και η προστασία αδύνατων ομάδων είναι σοσιαλιστική ιδέα, όπως και η ύπαρξη δημόσιας υγείας, παιδείας κτλ.
Προφανώς δεν ισχύει οτι το λένε οι "σοσιαλιστικο-αριστεροί αυτά στην Ελλάδα για να πουλήσουν", αυτά ειναι προσωπικές εμμονές σου.
Προφανώς όπου υπάρχει κράτος πρόνοιας έστω και σε αρχική μορφή, είναι λόγω της αριστεράς και των κατακτήσεων της μετά από αγώνες χρόνων. Έστω ως "αντίβαρο" στην ύπαρξη παλαιότερα του άλλου μετώπου της ΕΣΣΔ.
Προφανώς δεν υπάρχει "αριστερή παπάτζα της αποκλειστικότητας των κοινωνικών παροχών που καταρρέει", και αυτό είναι προσωπική εμμονή που δε βασίζεται πουθενά.
Οι δικτατορίες είναι άλλη ιστορία, για να αντέξουν την έλλειψη ελευθερίας σε κάποιους τομείς πρέπει να δώσουν σε άλλους.Αγαπητέ Μαραντόνα, δεν έχω καμία πρόθεση να αμφισβητήσω τις αριστερές δοξασίες που έχουν καρφωθεί στο μυαλό σου, ή και άλλων με παρόμοιες απόψεις. Θα ήταν μάταιο άλλωστε.
Εξίσου μάταιο είναι όμως να προσπαθείτε κι εσείς να αμφισβητήσετε την πραγματικότητα. Για να δώσει ένα κράτος κοινωνικές παροχές ή ότι άλλο θέλει, πρέπει πρώτα να έχει τα λεφτά. Οι χώρες που έχουν λεφτά δίνουν. Άλλες επειδή απλώς είναι σοβαρές και ώριμες κοινωνίες, όπως οι Σκανδιναβικές ή η Γερμανία. Άλλες για λόγους πολιτικής, όπως παλιά η Λιβύη του Καντάφι ή οι χώρες του Κόλπου.Όποιος τα τάζει αυτά χωρίς να έχει τα λεφτά, μετασχηματίζει τις κοινωνίες σε τύπου Κούβας ή Λατινικής Αμερικής. Γιατί πολύ απλά αντί για χρήμα μοιράζει τη φτώχεια.
Είναι κρίμα ειδικά για τους νέους ανθρώπους, που είναι πιο μορφωμένοι και έχουν απεριόριστη πρόσβαση στην πληροφορία και το τι γίνεται σε άλλες χώρες. Να μπλέκουν στα παπατζο-ιδεολογικά παιχνίδια κατανομής του πλούτου της αριστεράς, χωρίς πρώτα να αναρωτιούνται το απλό και αυτονόητο.
Που είναι αυτά τα λεφτά που θα έρθει να μοιράσει ο πιο έξυπνος από τους άλλους αριστερός για λογαριασμό μας? Που θα τα βρει? Μήπως απλώς θέλει να το παίξει αρχηγόπουλο με τα δικά μας τα λεφτά? Μήπως μας δουλεύει?Όταν θα κατεβάσει η αριστερά μια ολοκληρωμένη πρόταση, δηλαδή πρώτα να εξηγεί πως θα παράγει πλούτο και σε 2ο στάδιο πως θα τον μοιράσει δίκαια, τα δικά μου αυτιά θα είναι ανοιχτά. Δεν έχω ιδεολογικές αγκυλώσεις με τη Δεξιά, αλλά δεν ανέχομαι το δούλεμα της αριστεράς μπροστά στα μάτια μου λες και είμαι ηλίθιος.
-
Η οπτική μου σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία της οικονομίας, την οποία την έχω συμπληρώσει με διάφορα άρθρα ιστορικών αναλυτών που ανέλυαν πολιτικά ζητήματα, είναι πως ναι βιάστηκε αλλά ο απώτερος σκοπός ήταν η σταθερότητα της πολιτικής ζωής της χώρας και αυτό ήταν μια στρατηγική επιλογή. Η οικονομία της χώρα δεν ήταν στο ίδιο επίπεδο ούτε καν στο μισό επίπεδο με τις χώρες της κεντρικής Ευρώπης.
Γιατί ήταν το 1990,το 1995,το 2000,το 2010; Ή θα είναι το 2030,2035,2045; Ή ήταν το 2002 για το euro?
Αυτό σου έγραψα νωρίτερα,αλλά δεν το είδες.
Ποτέ δεν ήταν και ποτέ δε θα είναι η κατάλληλη οικονομική στιγμή για να μπεις στην ΕΕ,πάντα θα υπάρχει διαφορά σημαντική -όπως παραδέχεσαι εξάλλου κι εσύ- με τα άλλα ευρωπαϊκά κράτη. Και το πιθανότερο (όπως δείχνει η μέχρι τώρα ιστορία),είναι η απόσταση να ξεμακραίνει όλο και περισσότερο... -
-
-
Λαπ ένα σπίτι 115 τμ κοστίζει σήμερα σε υλικά και εργατικά κάπου 200-220000. Χωρίς το οικόπεδο που θα είναι κρατικό πως θα το δώσεις ως εργατική κατοικία 45000.
Α και επειδή είναι δημόσιο έργο θα πρέπει ο εργολάβος δημοσίων έργων να έχει κέρδος 18 %.Οπότε άσε τα πασοκικα σενάρια.
Έχουμε αλλάξει δεκαετίες. -
Τέλη του 90 πόσο ήταν το κόστος κατασκευής;
Edit το βρήκα...
Οι εργατικές κατοικίες του ΠΑΣΟΚ που έχω βρει στοιχεία έδιναν το 1998 130.000 δρχ/τμ για ΝΕΌΔΜΗΤΟ σπίτι και όχι απλά μεταχειρισμένο σπίτι κάποιας ηλικίας. Δηλαδή φθηνότερα από τα φθηνότερα και μεταχειρισμένα της Αττικής.
Δηλαδή για ένα σπίτι ΝΕΟΔΜΗΤΟ στις τότε σύγχρονες εργατικές κατοικίες στα 110 τμ ήθελες €45Κ ενώ για ένα μεταχειρισμένο μιας μέσης ηλικίας σε μια μέση λαϊκή συνοικία.... €87Κ, Εάν μάλιστα έκανες και μια βασική ανακαίνιση μιας και δεν θα ήταν νέα σπίτια πάμε για 90-100Κ.
Δηλαδή πάνω από διπλάσιο κόστος!!! για έναν μέσο Έλληνα εργαζόμενο με τα εισοδήματα της εποχής.Δεύτερο edit,
Ο μέσος κατώτατος μισθός σύμφωνα με την συλλογική σύμβαση για έγγαμο εργαζόμενο και δύο τριετίες ήταν €7.800/έτος δηλαδή σε περίπου 6 έτη αποπληρώνει μια εργατική κατοικία των 110τμ. Δηλαδή εάν δουλεύουν δύο εργαζόμενοι και ο μίσος μισθός του ενός πήγαινε στην αποπληρωμή τότε σε 12 έτη ξεπληρώνουν νεόδμητη κατοικία 110 τμ και χωρίς προκαταβολή ζώντας με 1,5 μισθό κάθε μήνα.
Αυτά βλέπει ο κόσμος και αναπολεί τα χρόνια και τις εποχες ΠΑΣΟΚ με τις εργατικές και κοινωνικές κατοικίες.
Αυτά! ......κύριε εργολάβε!.
-
Γιατί ήταν το 1990,το 1995,το 2000,το 2010; Ή θα είναι το 2030,2035,2045; Ή ήταν το 2002 για το euro?
Αυτό σου έγραψα νωρίτερα,αλλά δεν το είδες.
Ποτέ δεν ήταν και ποτέ δε θα είναι η κατάλληλη οικονομική στιγμή για να μπεις στην ΕΕ,πάντα θα υπάρχει διαφορά σημαντική -όπως παραδέχεσαι εξάλλου κι εσύ- με τα άλλα ευρωπαϊκά κράτη. Και το πιθανότερο (όπως δείχνει η μέχρι τώρα ιστορία),είναι η απόσταση να ξεμακραίνει όλο και περισσότερο...Δεν μπορούμε να το ξέρουμε αυτό. Μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε. Εάν η Ελλάδα είχε άλλη μια δεκαετία και παρατηρούσε τη Δανία την Ιρλανδία στο πως αντιδρούσαν οι οικονομίες τους στην ενιαία αγορά ίσως άλλαζε στρατηγικές πολιτικές και διαμόρφωνε το παραγωγικό της μοντέλο. Ένα παράδειγμα ήταν η λεγόμενη πολιτική σύγκλισης όπου έχοντας πλέον ευρωπαϊκή εμπειρία αλλά και γνώση στο πως λειτουργεί η ενιαία αγορά κατάφερε να φτάσει στο 80% του βιοτικού επιπέδου της κεντρικής Ευρώπης μέσα σε 7-8 έτη διατηρώντας παράλληλα μια σειρά από σημαντικούς οικονομικούς δείκτες σε πολύ καλά επίπεδα.
-
@andya3 Ακόμα και όταν έχεις ένα δίκιο και όντως σε κάποια θέματα κατά τύχη πέφτεις μέσα πας και τα χαλάς στις επεξηγήσεις σου. Είναι κάπως φλατ. Δεν έχουν βάθος.
Εδώ λοιπόν πως και ο φιλελευθερισμός, και μάλιστα πολύ παλιός αμέσως μετα την γαλλική επανάσταση, είχε ως βάση και την ατομική ιδιοκτησία, και τα ατομικά δικαιώματα και την προστασία των φτωχών μέσα από ένα κοινωνικό κράτος και μέσω κοινής φορολόγησης της ιδιοκτησίας
Έτσι θα έβαζες ένα γκολακι στον Μαραντόνα που θα ήταν όλο δικό του.....αλλά δεν ξέρεις μπαλιτσα.....
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Rights_of_Man
Διάβασε το! Μάθε μπαλιτσα
-
... τι ποσοστό πρέπει να πάρει ο Κυριάκος για να πειστείς ότι όντως η ζωή επαληθεύει τα νούμερα, γίνονται επενδύσεις και βρίσκει ο κόσμος δουλεια; 50%;
Σκίσε τα πτυχία σου @lap , βάλε στην άκρη όλες τις οικονομικές θεωρίες, τα δεδομένα, τους δείκτες και τα στατιστικά.
Το ποσοστό στον Κυριάκο είναι ο νέος καθοριστικός οικονομικός δείκτης.
Εκμητσοτακισμος και στις επιστήμες πλέον...
-
Όταν μπήκαμε στην τότε ΕΟΚ, σαν ισότιμο μέλος στις 1/1/1981, δεν πληρούσαμε τα απαραίτητα, ώστε να μπορέσουμε να ενσωματωθούμε άμεσα στο περιβάλλον μιας οικονομικής Κοινότητας.
Η επιμονή του Καραμανλή, στους τότε ηγέτες, να υπογραφεί η συμφωνία και να γίνει είσοδος μας άμεσα, ήταν γιατί γνώριζε τον ελληνικό λαό και ήξερε ότι δεν υπήρχε περίπτωση να προετοιμαστεί κατάλληλα η χώρα, ώστε να μπει σε ιδανικές συνθήκες η Ελλάδα.
Στις εκλογές του Οκτωβρίου του 1981, δηλαδή λίγους μήνες μετά την επίσημη ένταξη μας, το 70% περίπου του ελληνικού λαού, ψήφισε κόμματα που υποστήριζαν την αποχώρηση μας από την ΕΟΚ.
Αποχώρηση, όχι γιατί δεν άξιζε η ένταξη μας, αλλά να........ εμείς είμαστε ανεξάρτητοι......... δεν είμαστε με τους δυτικούς........... είμαστε διαφορετικοί......... είμαστε και εμείς δεν ξέρουμε τι είμαστε.Μετά το αποτέλεσμα των εκλογών του '81, στην Ευρώπη σάστισαν με το αποτέλεσμα, δεν περίμεναν τέτοια ποσοστά και είχαν και την ανησυχία για τις αποφάσεις της τότε κυβέρνησης για την πορεία της ένταξης μας.
Όταν μετά από χρόνια ρωτήθηκε ο Καραμανλής, είπε ότι έκανε το δημοψήφισμα για τον βασιλιά, γιατί γνώριζε πιο θα ήταν το αποτέλεσμα και το θεωρούσε ωφέλιμο για την χώρα.
Δεν έκανε όμως δημοψήφισμα για την ένταξη στην ΕΟΚ, γιατί πάλι γνώριζε το αποτέλεσμα και έκρινε ότι δεν θα ήταν ωφέλιμο για την χώρα.Η ένταξη της Ισπανίας και της Πορτογαλίας στην ΕΟΚ καθυστέρησε τουλάχιστον 2 χρόνια, γιατί οι Ευρωπαίοι πήραν το μάθημα τους και απαίτησαν κάποιες διαρθρωτικές αλλαγές, πριν οι χώρες αυτές ενταχτούν επίσημα.
Φυσικά ο σκληρός Ανδρέας, δεν τόλμησε να αποχωρήσει από την ΕΟΚ γιατί ήξερε ότι ήταν ένα παραμύθι για να πάρει την εξουσία και όχι γιατί πίστευε ότι δεν άξιζε η ένταξη.
Έτσι άρχισε το ανατολίτικο παζάρι με την ΕΟΚ, με βασικό στόχο να μείνει στην εξουσία και παράλληλα να πάρει όσο περισσότερα μπορούσε, όχι για να βελτιωθούν οι υποδομές της χώρας, αλλά για να έχει ένα μπαξίσι να δίνει στους ιθαγενείς κατοίκους της χώρας, που τον πίστεψαν.Να μην απορούμε που είμαστε το μαύρο πρόβατο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μπορεί εμείς να ξεχνάμε αλλά κάποιοι άλλοι θυμούνται, κακό για μας που έχουμε κοντή μνήμη σαν λαός.
-
@ektoras said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
αλλά για να έχει ένα μπαξίσι να δίνει στους ιθαγενείς κατοίκους της χώρας, που τον πίστεψαν.
Εννοείς όπως και σήμερα με τα διάφορα pass;
-
Παιδιά μην πάτε με τα ίδια ψηφοδέλτια μεθαύριο!
Θα σας δώσουν άλλα!
https://twitter.com/dafermoumaria/status/1663867775926902784?t=dAw_vHUhP9uaWuYVI5NE7w&s=19
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2