-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Λέτε για ρήξεις, τι σημαίνει ρήξη χωρίς να έχεις δικό σου νόμισμα, και να είσαι έκθετος σε τεράστιο χρέος στο ισχυρότερο νόμισμα του πλανήτη και παράλληλα να θεωρούν οι πάντες το αξιόγραφο σου ως σκουπίδι χωρίς καμία πρόσβαση σε πηγές χρηματοδότησης;
Θεωρείτε ότι η χώρα θα πρέπει να πάει να παίξει ξύλο με κάποιες αλλες που μας ταλαιπωρούν για να λύσουμε αντρικια τις διαφορές μας;
Θέλω να μου απαντήσετε..... Πείτε ότι κάναμε την ρήξη σε αυτές τις συνθήκες, τι φαντάζεστε ότι θα γινόταν, διότι αυτή είναι μόνιμη καραμέλα στην κριτική σας. Για κάντε μου χωρίς υπεκφυγές μια ανάλυση δύο τριών σειρών. Ποια φαντάζεστε θα ήταν η προοπτική της χώρας μας ;
Μιλάς για την παράταξη που με την κατάπτυστη έκκληση για “όπλο παρά πόδα” από τα απυρόβλητα βουκουρεστια πάτησε την σκανδάλη και έδωσε πρόσχημα και αφορμή για ένα νέο αμείλικτο κύκλο διώξεων εναντίον αγνών και έκθετων στην μανία της δεξιάς κομμουνιστών.
Ψάχνεις ρεαλισμό, στρατηγική σκέψη, συνέπεια και εντιμότητα στους ιδεολογικούς συνεχιστές αυτών των αποβρασμάτων? Η αριστερά ετσι ήταν είναι και θα είναι σε κάθε θύλακα εξουσίας που κυριαρχεί. Ηγεσία κατώτερη των περιστάσεων με αυτοκαταστροφικές αυταπάτες που προδίδουν τα όνειρα και τις ζωές των ίδιων των υποστηρικτών της.
-
Ότι μαμηθηκε ο Μητσοτάκης, μαμήθηκε...
Σειρά μας τώρα, για να μάθουμε να βρίζουμε δημόσια τον Πρωθυπουργό που δοξάζουν οι ΑΡΔ και συσσωμος ο Νεοδημοκρατικός λαός και όχι μόνο. -
Λίγο μετά τη τελετή παράδοσης – παραλαβής στο Μέγαρο Μαξίμου μεταξύ Ι. Σαρμά και Κυρ. Μητσοτάκη, ο διάσημος σκύλος, μέχρι πρότινος τετράποδος ένοικος του Μαξίμου, ο Πίνατ, έφυγε με… ταξι από το οίκημα.
Το νέο του «σπίτι» θα ειναι πλέον τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην οδό Πειραιώς.
Ο Πίνατ (Peanut), είναι ένα γλυκός και παιχνιδιάρικος νεαρός σκύλος ο οποίος υιοθετήθηκε τον Απρίλιο του 2021 από τον τότε πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά την γνωριμία τους στο καταφύγιο της Φιλοζωικής Ένωσης Ηλιούπολης.
-
Α, δεν το ήξερα ότι υπάρχει τέτοια ανάλυση. Θα κάτσω να τη διαβάσω.
Οι τομείς παρενέργειας στην οικονομία είναι δεκάδες, όσο αναλύεις ο ένας σε οδηγεί στον άλλο σαν ντόμινο, το σημαντικότερο είναι και οι συνέπειες στην κοινωνία. Φαντάζεσαι τις προοπτικές ενός νέου σε τέτοια οικονομία; Δεν θα μας μείνει κανένας. Θα μείνουμε όλοι οι μέτριοι και γκρινιάρηδες και το υψηλού επιπέδου εργατικό δυναμικό θα φύγει όλο στο εξωτερικό. Αναγκαστικά η χώρα θα γυρίσει στον πρωτογενή τομέα. Η Ελλάδα θα ζει όπως την περίοδο του 1950. Για να μην πω τι θα συμβαίνει με τον τουρισμό και τι θα κάνουμε για να μας πληρώνουν σε ξένο νόμισμα οι τουρίστες. Έχω και μια αξιοπρέπεια και δεν θα το αναλύσω.
Δείτε την Αργεντινή. Με παραγωγή πετρελαίου, λιθίου, με βιομηχανικό κλάδο, κτηνοτροφικό, γεωργικό κλάδο παγκόσμιου επιπέδου κοντεύει να ΞΑΝΑ πτωχεύσει για 50 δις χρέος στο ΔΝΤ. Τα διαβάζεις αυτά και σκέφτεσαι πως εμείς δανειστηκαμε 60 δις σε δύο έτη για την πανδημία. Η ευκολία της Ελλάδας να βρίσκει πηγές χρηματοδότησης είναι τεράστια. Το θέμα μας βέβαια είναι το πώς εργαλειοποιουμε τον δανεισμό αυτό, αλλά ας μην το αναλύσουμε τώρα.
@argyn σε βρίσκω κάπως έως πολύ εχθρικό με ένα μέρος του πολιτικό κόσμου. Δεν είναι σωστό. Πες την άποψη σου χωρίς ύβρεις.
@fiverg δεν πιστεύω ο Αλέξης να τα ήξερε αυτά. Οι σύμβουλοι του θα του τα ανέλυαν αλλιώς. Πιο απλοποιημένα ίσως με έτερο απώτερο σκοπό να βγάλουν τη χώρα από το ευρώ μέσω του Αλέξη. Όταν ανέλαβε την εξουσία μίλησε με τις επιστήμονικες επιτροπές του κράτους, μίλησε με τους Ευρωπαίους και όταν είδε ότι το εννοούν και πως αυτά που του περιγράφουν είναι αντικειμενική ανάλυση, τότε πήρε την μεγάλη απόφαση να κάνει την περιβόητη ρήξη αλλά με το εσωτερικό του κόμματος του.
Η μία λύση ήταν να παραιτηθεί σε 6 μήνες είτε να διώξει όσους του τα ανέλυαν αλλιώς τα πράγματα. Εκεί φάνηκαν τα ηγετικά στοιχεία που διαθέτει. Ξέρεις τι είναι να χτυπάς το χέρι στο τραπέζι και να παραδέχεσαι το λάθος σου αντί να προσπαθείς να αλλάξεις την πραγματικότητα σύμφωνα με τις αρχικές εντυπώσεις σου, ή όπως τις αναφέρει ως αυταπάτες;
Όσοι το παραβλέπουν θα δεχτώ με χαρά να μου αναλύσουν τι θα έκαναν και ποιες πιστεύουν θα ήταν οι συνεπείς στην οικονομία. Μια μικρή ανάλυση λίγων σειρων θέλω. Δεν έχω διαβάσει κάποια που να είναι σοβαρή και αντικειμενική.
Εάν δεν μπορεί να γίνει ή να παραθέσετε τέτοια ανάλυση, τότε πως υποστηρίζετε κάτι το οποίο δεν ξέρετε τι συνεπείς θα έχει και αν θα ήταν χειρότερες ή όχι από τις προγενέστερες συνθήκες ; -
Λοιπόν να βάλω την ερώτηση μου σε πιο συγκεκριμένες βάσεις.
Θα φεύγαμε από το ευρώ;
Αν ναι θα είχαμε κλειδωμένη ισοτιμία με κάποιο άλλο σκληρό νόμισμα;Εγώ το έχω πει χρόνια τι θέλω. Έξοδο από ΕΕ και Ευρώ και να γίνουμε 51* στην σημαία των ΗΠΑ με νόμισμα το $.
-
Αμα βγαίναμε από το ευρώ θα είχαμε σταθερό νόμισμα, όπως παλιά επί πασοκ.
Τα άλλα δεν θα ήταν σταθερά και θα ανέβαιναν...
Πέρα από την πλάκα, είδα σήμερα 20 λίρες τουρκίας το δολάριο
Ηταν πριν λίγα χρόνια στις 7 νομίζω...
Και η Τουρκία έχει λαό, εργοστάσια, παραγωγή κλπ.
Εμείς ?
Ακόμα και αν βγαίναμε με την συμφωνία Σόιμπλε, θα θέλαμε 2 γενιές μνημονίων για να ορθοποδήσουμε.
-
@fanis75 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Εγώ το έχω πει χρόνια τι θέλω. Έξοδο από ΕΕ και Ευρώ και να γίνουμε 51* στην σημαία των ΗΠΑ με νόμισμα το $.
Έχει μία Χαβάη, γιατί να θέλει και 2η;
-
Γιατί σαν την Χαλκιδική δεν έχει…
-
Ως συνήθως, βλέποντας κάποιος τα βιογραφικά των υπηρεσιακών υπουργών, καταλήγει ότι η υπηρεσιακή κυβέρνηση είναι στα χαρτιά καλύτερη της οποιας επερχόμενης "κανονικης"
-
@lap σου έχω ξαναγράψει ότι από τα σχόλιά σου απουσιάζει η πολιτική. Οι οικονομικές αναλύσεις που κάνεις, είναι κούφιες αν δεν συσχετίζονται με την πολιτική. Εδώ συζητάμε για πολιτική, για τα καθαρά οικονομικά θέματα πιθανόν να βρεις πιο πρόθυμους συνομιλητές σε πιο εξειδικευμένα forum.
Θέμα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ δεν είχε τεθεί ποτέ, ούτε από τη ΝΔ ούτε από το ΠΑΣΟΚ. Μόνο οι αστοιχείωτοι τυχοδιώκτες της αριστεράς ξεστόμιζαν τέτοια πράγματα. Τα αντίστοιχα του Σόιμπλε δεν αξίζει τον κόπο να τα αναφέρουμε, τον άδειασε η ίδια η Μέρκελ.
Ο Αλ6 δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να ρισκάρει κάτι τέτοιο το '15, ακόμα κι αν οι σύμβουλοί του τον έπειθαν ότι είναι καλό για την οικονομία της χώρας.
Θα έθετε βίαια σε κίνδυνο η αριστερά την Ευρωπαική πορεία της χώρας, επειδή σε κάποια χρονική στιγμή εκμεταλεύτηκε με το γνωστό λαικισμό της τη δυσαρέσκεια του κόσμου και πήρε την εξουσία? Πετώντας στα σκουπίδια όλα αυτά που σχεδιάστηκαν και κατακτήθηκαν με κόπο και θυσίες σε βάθος δεκαετιών?
Νομίζω είναι εύκολα κατανοητό το τι θα γινόταν στη χώρα και πόσο έντονη θα ήταν η αντιπαλότητα στην κοινωνία. Μην ξεχνάμε ότι υπάρχει ιστορικό ακραίων καταστάσεων, που έφτασαν ακόμα και σε εμφύλιο.
-
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Αμα βγαίναμε από το ευρώ θα είχαμε σταθερό νόμισμα, όπως παλιά επί πασοκ.
Τα άλλα δεν θα ήταν σταθερά και θα ανέβαιναν...
Πέρα από την πλάκα, είδα σήμερα 20 λίρες τουρκίας το δολάριο
Ηταν πριν λίγα χρόνια στις 7 νομίζω...
Και η Τουρκία έχει λαό, εργοστάσια, παραγωγή κλπ.
Εμείς ?
Ακόμα και αν βγαίναμε με την συμφωνία Σόιμπλε, θα θέλαμε 2 γενιές μνημονίων για να ορθοποδήσουμε.
Εγώ θυμάμαι 1 ευρώ 3,5 τουρκικές λίρες όταν είχα πάει πριν καμιά δεκαετία στην Τουρκία.
-
@andya3 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@lap σου έχω ξαναγράψει ότι από τα σχόλιά σου απουσιάζει η πολιτική
Έχω την αίσθηση ότι βαφτίζεις ως πολιτική την παραπολιτική και τους καλά κρυμμένους εσωτερικούς σου πόθους για τους πολιτικούς αντιπάλους σου.
Η οικονομία είναι αναπόσπαστο μέρος της πολιτικής και της κοινωνίας. Τα υπόλοιπα είναι παραπολιτικη.
Η ιστορία τελικά μας δείχνει πως η κεντροδεξιά, η κεντροαριστερά και η αριστερά δεν έβγαλε την χώρα από το ευρώ λόγω των συνεπειών που θα είχε αυτό για τη χώρα μας.
-
Το θέμα που σχολιάζω είναι για όσους ήθελαν την ρήξη, έξοδο της χώρας από το ευρώ και παύση πληρωμών ή διαγραφή των χρεών. Σαν ιδέα ακούγεται ωραίο.
Γιατί δεν το έκαναν οι άλλοι; Είναι εχθροί της χώρας ή έχουν τις τεχνικές επιστημονικές γνώσεις να καταλάβουν τις συνέπειες;Δηλαδή η αρχική προσέγγιση στο θέμα αυτό ποια είναι; Ότι γνωρίζουμε όλες τις παραμέτρους με υψηλοτάτη ακρίβεια και άρα μιλούμε στην βάση αυτών ή όσοι δεν υπακούουν στις ιδεολογίες αγκυλώσεις μας είναι εκ προοιμίου πουλημένοι ;
-
@lap σου έχω ξαναγράψει ότι από τα σχόλιά σου απουσιάζει η πολιτική
Έχω την αίσθηση ότι βαφτίζεις ως πολιτική την παραπολιτική και τους καλά κρυμμένους εσωτερικούς σου πόθους για τους πολιτικούς αντιπάλους σου.
Η οικονομία είναι αναπόσπαστο μέρος της πολιτικής και της κοινωνίας. Τα υπόλοιπα είναι παραπολιτικη.
Η ιστορία τελικά μας δείχνει πως η κεντροδεξιά, η κεντροαριστερά και η αριστερά δεν έβγαλε την χώρα από το ευρώ λόγω των συνεπειών που θα είχε αυτό για τη χώρα μας.
Η οικονομία είναι τμήμα της πολιτικής. Ίσως το πιο σημαντικό, αλλά τμήμα.
Δεν μπορείς να ταυτίζεις την οικονομία με την πολιτική και να ονομάζεις τα υπόλοιπα παραπολιτική.
Δείχνεις άγνοια και αδυναμία κατανόησης του κόσμου γύρω σου, επικεντρώνοντας και εξυψώνοντας τόσο πολύ μια παράμετρο του συνόλου. Το ίδιο σκεπτικό ακολούθησες και στην περίπτωση που συζητούσαμε για την αδυναμία εύρεσης σπιτιών από δημόσιους λειτουργούς στη Μύκονο.
Το ειδικό (οικονομία) υποτάσσεται στο γενικό (πολιτική) και όχι το αντίθετο. -
Δείχνεις άγνοια και αδυναμία κατανόησης του κόσμου γύρω σου, επικεντρώνοντας και εξυψώνοντας τόσο πολύ μια παράμετρο του συνόλου. Το ίδιο σκεπτικό ακολούθησες και στην περίπτωση που συζητούσαμε για την αδυναμία εύρεσης σπιτιών από δημόσιους λειτουργούς στη Μύκονο.
Το ειδικό (οικονομία) υποτάσσεται στο γενικό (πολιτική) και όχι το αντίθετο.Θα σου πω κάτι, γελούν με τις απόψεις σου μέχρι και οι δεξιοί. Άκου που σου λέω.
Οι προτάσεις σου είναι άκρως αντιφατικές και πάσχουν από κοινή λογική. Απλώς νιώθεις θιγμένος και ψάχνεις να βρεις μια ρεβάνς. Δεν στην δίνω. Είσαι ένας μεσήλικας που είναι έρμαιο του θυμικού του και της άγνοιας του για βασικά θέματα.
Τις καλημέρες μου.
-
Άντε τώρα να έχουν κάτσει για φαγητό Lap και Andya3...
Τώρα θα ήταν με το σεις και με το σας...
Τέρμα η αντιπαράθεση...
-
Καλέ μου andya3 θα διαφωνήσω με την οπτική σου στο πρόσωπο μου αλλά θενμε βάλει σε σκέψεις περισυλλογής. Θα πάω σπίτι μου και θα κλαίω στο μαξιλάρι αν δεν με συγχωρέσεις. Σε παρακαλώ βοήθησε με να μάθω και να πάρω από την σοφια σου. Σε παρακαλώ.....
Έτσι θα ήμασταν....
Ωραίο; -
Ως θεωρητικό παράδειγμα ακραίο μεν, αλλά για να καταλάβεις τι εννοώ. Για να δεις ότι ο οικονομικός ορθολογισμός που ευαγγελίζεσαι δεν είναι πολιτική.
Ας υποθέσουμε ότι μπορούσαν να πουν στους Έλληνες, παιδιά για 2-3 χρόνια θα ζήσουμε όλοι με 500€ και θα μαζέψουμε λεφτά να ξεχρεώσουμε. Και θα αφήσουμε και μια χώρα καθαρή για τα παιδιά μας.
Περνάει πολιτικά τέτοιο σενάριο? Στέκεται κάποιος στη διακυβέρνηση με τέτοια πράγματα? Όχι, η οικονομία υποτάσσεται στην πολιτική.
Δεν ξέρω πόσο πετυχημένο είναι το παράδειγμα που έδωσα, αν έχεις ανοιχτό μυαλό θα καταλάβεις το σκεπτικό μου.
-
Λαπ μια και τα ψάχνεις..
Αυτοί που χρώσταγαν στις ελληνικές τράπεζες τον Απρίλιο του 1941, συνέχιζαν να χρωστάνε τον Οκτώβριο του 1944 και αν ναι τι ποσό του αρχικού χρέους ?
Ακουσα αυτόν τον Ξυδάκη που είπε τις μαλακίες του...
Οπότε για αυτόν δεν χρειάζεται ξύδι, αλλά ξυδάκι...
Και πίσσα και πούπουλα...
-
Μου καις το μυαλό με αυτά που γράφεις και τον τρόπο σκέψης σου.
Έθεσες ένα παράδειγμα που ΥΠΟΘΕΤΕΙΣ είναι σωστο απο την άποψη της οικονομίας αλλά όχι σωστο απο την πολιτική..
ΠΟΙΟΣ σου είπε ότι είναι σωστο απο άποψη οικονομίας; Κανείς!
Εσύ το έθεσες για να υποστηρίξεις την άποψη σου.
Στ παράδειγμα του Μύκονοοοοοος που ο κόσμος δεν πάει για τις γνώσεις αλλά για την εμπειρία, θεωρείς για κάποιον δικό σου λόγο πως η λύση να παρακαλά το κράτος και η τοπική αυτοδιοίκηση κάποιους επιχειρηματίες να δώσουν κανένα δωματιάκια στην δασκάλα του χωριού με τα ξανθά μαλλιά είναι πολιτική λύση και όχι οικονομική μπαρουφα που εναρμονίζεται με τις δικές σου ιδεολογικές αγκυλώσεις περί κράτους κτλ.
Το συμπέρασμα της πρότασης σου που εκπορεύεται ειτε από την πολιτική σου αντίληψη είτε από την οικονομική σου ανάλυση είναι ...... ανέκδοτο μη πω τίποτα άλλο.
Φυσικά και το κράτος θα φροντίσει τους λειτουργούς του με κάθε τρόπο για να ασκήσουν τα καθήκοντά τους. Εάν κριθεί απαραίτητο λόγω τεραστίου κόστους διαβίωσης της τοπικής κοινωνίας, ναι θα χτίσει εργατικές κατοικίες για τους δημοσίους υπαλλήλους. Οι οποίες τα τελευταία έτη με τα standards τους είναι εξαιρετικές κατοικείς. Μακάρι να ζούσα και εγώ σε τέτοια σύγχρονη κατοικία.
Άκου εκεί να παρακαλάμε επιχειρηματίες και να κάνουμε εράνους επειδή ο andya3 έχει απωθημένα με το κράτος....
Αυτά!!!! Φρόντισε μη μου σπάσεις τα νεύρα πάλι.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2