-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Δεν απαντάς ευθέως και ντόμπρα.
Ρωτώ λοιπόν, εσύ θα έκανες την ρήξη ;
Εγώ δεν είμαι πρωθυπουργός και αν πρέπει να απαντήσω ευθέως σε ενα φανταστικό σενάριο, οι απόψεις μου είναι πολύ πιο ακραίες από αυτό που ονομάζεις ρήξη.
-
Καλά το έχουμε καταλάβει ότι έχεις κάπως ακραίες απόψεις.
Μπορεί να μην είχες στα χερια σου την εξουσία αλλά για να την κρίνεις σημαίνει πως έχεις ένα ιδεατό σενάριο που με βάση αυτό αξιολογείς.
Δεν είναι φανταστικό σενάριο είναι η ιστορία που με βάση αυτήν αξιολογείς το σήμερα.
Τι θα μπορούσε να πράξει η Ελλάδα τότε εκείνη την εποχή με αυτές τις συνθήκες που υπήρχαν;
-
Ρε παιδιά, για ποιό λόγο να πάει σε ΔεΜπάτεΣκύλοι, με το ξώγαμο του Λένιν;
Να κάτσουν να πούνε, τι;
Του έριξε ένα +20, σαν το νταμπλ που πήρε η αεκ, και κανένας δεν μπορεί να πει τίποτα.
Να μιλήσουν για ποιά θέματα;
Για τα Τέμπη και το Μάτι;
Για τις υποκλοπές;
Για τα ρεζίλια των υποχρεωτικών εμβολιασμών και των lockΚάτω που διέλυσαν οικονομία και ψυχολογία;
Για τους λαθροπήθικους που κακώς τους κάνουν pushΠίσω, αντί να τους δώσουν μεζονέτες στην κηφισιά;
Για το Τουρκοαιγαίο που το έχουν αποφασίσει και οι δυό, αλλά ψάχνουν τρόπο να το περάσουν ανώδυνα;
κλπ κλπ....Δέχεστε προειδοποίηση για ρατσιστικό σχόλιο. {Admin}
-
Λοιπόν να βάλω την ερώτηση μου σε πιο συγκεκριμένες βάσεις.
Θα φεύγαμε από το ευρώ;
Αν ναι θα είχαμε κλειδωμένη ισοτιμία με κάποιο άλλο σκληρό νόμισμα; Ως μιαν άλλην ειρωνία της τύχης μάλλον το ευρώ!!!! Αν το κάναμε αυτό θα έπρεπε να δανειστούμε σε αυτό το νόμισμα προκειμένου να αποκτήσουμε ρευστότητα σε δραχμή. Πως;;; Αφού θα έχουμε κάνει ρήξη με τις αγορές.Αν παλι δεν είχαμε κλειδωμένη ισοτιμία, τα ευρώ στις τράπεζες θα τα μετατρέπαμε εν μια νυκτί σε δραχμή. Η ισοτιμία που θα τα μετατρέψουμε θα ειναι αποδεκτή από τις αγορές; Δηλαδή μπορεί εμείς να πούμε πως τα μετατρέπουμε σε 1:1 ισοτιμία, και οι αγορές που μόλις θα έχουμε ανακοινώσει παύση πληρωμών να μας πούνε πως θα κάνουν διμερές εμπόριο με εμάς σε ισοτιμία 3:1. Ας μη πω 15:1 για παραδειγματισμό, ας πούμε 3:1 Εάν συμφωνήσουμε τότε αυτομάτως ξεκινά ο πληθωρισμός να καλπάζει. Όσο εμείς θα εκτυπώνουμε χρήματα για να καλύψουμε το χρηματοδοτικό κενο τόσο αυτός θα μεγενθυνεται. Οι τράπεζες, τα ασφαλιστικά ταμεία θα χάσουν τις αποταμιεύσεις τους καθώς θα πληθωριζεται το νόμισμα κάθε μέρα. Θα προσπαθήσουμε να περιορίσουμε τον πληθωρισμό αυξάνοντας τα επιτόκια καθιστώντας τον δανεισμό των εταιριών μας σχεδόν αδύνατο, οι τράπεζες θα δημιουργούν τρύπες στους ισολογισμούς τους από μαζικές πτωχεύσεις εταιριών που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στα επιτόκια. Το ίδιο και τα δάνεια σπιτιών. Μόνο οι εξαγωγικές επιχειρήσεις θα μπορούν να κρατηθούν με νύχια και με δόντια καθώς θα γίνονται ανταγωνιστικές αλλά θα αδυνατούν να δανειστούν για να επενδύσουν στην παραγωγή τους.
Αν δεν το κάνουμε προκειμένου να μην χάσουμε την ισοτιμία δραχμής/ευρω τότε θα πρέπει και πάλι να επέλθει μια φτώχια άνευ προηγουμένου διότι θα σταματήσουμε να εισάγουμε προϊόντα. Η Ελλάδα που εισάγει ενέργεια και βιομηχανικά προϊόντα σε μια μέρα θα σταματούσε να τα εισάγει. Η έλλειψη ενέργειας θα προκαλούσε πληθωρισμό που μόνο σε περιόδους πολέμου θα είχαμε. Χαοτική κατάσταση σε παραγωγή και επιχείρησης φυσικά και νοικοκυριά. Για να αντικαταστήσουμε αυτό το κενό στις εισαγωγές θα χρειαστούμε δεκαετίες ανάπτυξης της βιομηχανίας, ευρέσεως υδρογονανθράκων, εξόρυξης τους κτλ κτλ. Βέβαια, δεν θα έχουμε και ρευστό για να αγοράσουμε πρώτες ύλες και μηχανήματα που θα μας βοηθήσουν να χτίσουμε αυτές τις βιομηχανίες. Πως θα βρίσκαμε ρευστό με κλειδωμένη ισοτιμία; Ποιος θα μας το δώσει, αφού έχουμε φύγει εκτός αγορών;
Μήπως να ζητήσουμε βοήθεια; Μα αυτό δεν κάναμε, ήρθαμε σε ρήξη γιατι δεν θέλουμε τους όρους που μας θέτουν για να μας δώσουν βοήθεια.
Και δεν έγραψα ούτε το 1/10 .
Μη ξεχνάμε το χρέος του 200% που κρέμεται από πάνω μας. Που εμείς μπορεί να το διαγράψουμε, όχι όμως και οι πιστωτές κτλ κτλ...
Θέλω πραγματικά την άποψη σας.... Οι αριστεροί του φόρουμ έχετε μονίμως μια κριτική στο θέμα αυτό. Τι θα κάνατε εσείς; Να κάναμε τη ρηξη ή να διευθετήσουμε το χρέος σε σταθερούς όρους πληρωμής σε βάθος χρόνου γλυτώνοντας διάφορες περιπέτειες;
Σε όλα αυτά διανοείστε την εσωτερική αναταραχή που θα υπήρχε σε διάφορες κατηγορίες πολιτών όπως συνταξιούχοι, την αύξηση της ανεργίας, την φτώχια που αυτή φέρνει κτλ κτλ;
-
Υπάρχει μια σημαντική διαφοροποίηση. Το κατά ποσό θα υπήρχε συναινετική έξοδος από το ευρώ με προσυμφωνημένους ορους και διευκολύνσεις (σχέδιο Σόιμπλε), μονομερης με πρωτοβουλία της Ελλάδας, ή τιμωρητική με απόφαση της ΕΕ. Επιπρόσθετα υπάρχουν τεράστια διαδικαστικά ζητήματα. πχ αν τα «ελληνικά» ευρώ αποσυρθούν από την νομισματική κυκλοφορία της ΕΕ τότε δεν θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως συνάλλαγμα από την Ελλάδα.
-
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Πάρα πολλοί άνθρωποι θεωρούμε αδιέξοδη και καταστροφική σε βάθος χρόνου την επικοινωνιακή και υστερόβουλη στάση της σημερινής ΝΔ, που έχει διαγράψει κάθε έννοια κράτους δικαίου απ τη λειτουργία της χώρας και δυστυχώς η νο2 πολιτική δύναμη, δεν αποτελεί επίσης λύση. Αυτή είναι η μαύρη αλήθεια και γι αυτό δεν μπορούμε να ελπίζουμε πραγματικά σε κάτι άλλο από μια συνεχή παρακμή και επανάληψη του κύκλου κρίσης.
Όταν το φάρμακο κάνει περισσότερο κακό από την ίδια την αρρώστια, από φαρμακο γίνεται φαρμάκι. Ο αντικαταστάτης του διαπλεκόμενου, αντίθεσμικού, προσωπικά ανεπαρκή και πρόδηλα εξουσιομανή Μητσοτάκη δεν υπάρχει πουθενά στον ορίζοντα δυστυχώς.
Ο τσιπρας η ζωή απέδειξε ότι είναι καλός όταν κολυμπάει με το ρεύμα του ποταμού, δεν είναι σε θέση ούτε να κολυμπήσει κόντρα του αλλά ούτε και να αναστρέψει την ροη του. Αμόρφωτος και προχειρολογος ειναι καλός μόνον για εσωκομματικά παιχνίδια και λαϊκιστικά εύκολακια.
-
Η αντιπροσωπευτικότερη εικόνα Τσίπρα και κυβερνώσας αριστεράς. Όσο και να χτυπάτε κάτω τον κωλο σας μερικοί, αυτή θα στοιχειώνει τα όνειρα σας και ως τέτοιους θα σας θυμούνται :
-
Θα φεύγαμε από το ευρώ;
Αν ναι θα είχαμε κλειδωμένη ισοτιμία με κάποιο άλλο σκληρό νόμισμα; Ως μιαν άλλην ειρωνία της τύχης μάλλον το ευρώ!!!! Αν το κάναμε αυτό θα έπρεπε να δανειστούμε σε αυτό το νόμισμα προκειμένου να αποκτήσουμε ρευστότητα σε δραχμή. Πως;;; Αφού θα έχουμε κάνει ρήξη με τις αγορές.Αν παλι δεν είχαμε κλειδωμένη ισοτιμία, τα ευρώ στις τράπεζες θα τα μετατρέπαμε εν μια νυκτί σε δραχμή. Η ισοτιμία που θα τα μετατρέψουμε θα ειναι αποδεκτή από τις αγορές; Δηλαδή μπορεί εμείς να πούμε πως τα μετατρέπουμε σε 1:1 ισοτιμία, και οι αγορές που μόλις θα έχουμε ανακοινώσει παύση πληρωμών να μας πούνε πως θα κάνουν διμερές εμπόριο με εμάς σε ισοτιμία 3:1. Ας μη πω 15:1 για παραδειγματισμό, ας πούμε 3:1 Εάν συμφωνήσουμε τότε αυτομάτως ξεκινά ο πληθωρισμός να καλπάζει. Όσο εμείς θα εκτυπώνουμε χρήματα για να καλύψουμε το χρηματοδοτικό κενο τόσο αυτός θα μεγενθυνεται. Οι τράπεζες, τα ασφαλιστικά ταμεία θα χάσουν τις αποταμιεύσεις τους καθώς θα πληθωριζεται το νόμισμα κάθε μέρα. Θα προσπαθήσουμε να περιορίσουμε τον πληθωρισμό αυξάνοντας τα επιτόκια καθιστώντας τον δανεισμό των εταιριών μας σχεδόν αδύνατο, οι τράπεζες θα δημιουργούν τρύπες στους ισολογισμούς τους από μαζικές πτωχεύσεις εταιριών που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στα επιτόκια. Το ίδιο και τα δάνεια σπιτιών. Μόνο οι εξαγωγικές επιχειρήσεις θα μπορούν να κρατηθούν με νύχια και με δόντια καθώς θα γίνονται ανταγωνιστικές αλλά θα αδυνατούν να δανειστούν για να επενδύσουν στην παραγωγή τους.
Αν δεν το κάνουμε προκειμένου να μην χάσουμε την ισοτιμία δραχμής/ευρω τότε θα πρέπει και πάλι να επέλθει μια φτώχια άνευ προηγουμένου διότι θα σταματήσουμε να εισάγουμε προϊόντα. Η Ελλάδα που εισάγει ενέργεια και βιομηχανικά προϊόντα σε μια μέρα θα σταματούσε να τα εισάγει. Η έλλειψη ενέργειας θα προκαλούσε πληθωρισμό που μόνο σε περιόδους πολέμου θα είχαμε. Χαοτική κατάσταση σε παραγωγή και επιχείρησης φυσικά και νοικοκυριά. Για να αντικαταστήσουμε αυτό το κενό στις εισαγωγές θα χρειαστούμε δεκαετίες ανάπτυξης της βιομηχανίας, ευρέσεως υδρογονανθράκων, εξόρυξης τους κτλ κτλ. Βέβαια, δεν θα έχουμε και ρευστό για να αγοράσουμε πρώτες ύλες και μηχανήματα που θα μας βοηθήσουν να χτίσουμε αυτές τις βιομηχανίες. Πως θα βρίσκαμε ρευστό με κλειδωμένη ισοτιμία; Ποιος θα μας το δώσει, αφού έχουμε φύγει εκτός αγορών;
Μήπως να ζητήσουμε βοήθεια; Μα αυτό δεν κάναμε, ήρθαμε σε ρήξη γιατι δεν θέλουμε τους όρους που μας θέτουν για να μας δώσουν βοήθεια.
Και δεν έγραψα ούτε το 1/10 .
Μη ξεχνάμε το χρέος του 200% που κρέμεται από πάνω μας. Που εμείς μπορεί να το διαγράψουμε, όχι όμως και οι πιστωτές κτλ κτλ...
Θέλω πραγματικά την άποψη σας.... Οι αριστεροί του φόρουμ έχετε μονίμως μια κριτική στο θέμα αυτό. Τι θα κάνατε εσείς; Να κάναμε τη ρηξη ή να διευθετήσουμε το χρέος σε σταθερούς όρους πληρωμής σε βάθος χρόνου γλυτώνοντας διάφορες περιπέτειες;
Σε όλα αυτά διανοείστε την εσωτερική αναταραχή που θα υπήρχε σε διάφορες κατηγορίες πολιτών όπως συνταξιούχοι, την αύξηση της ανεργίας, την φτώχια που αυτή φέρνει κτλ κτλ;
Τα υπόλοιπα 9/10 τα έχει αναλυσει διεξοδικά τούτος (μόνο "δεξιο" δεν τον λες) εδώ
https://www.techiechan.com/?p=273
Έχει και δεύτερο και τρίτο μέρος. Όποιος κατακρίνει τον τσιπρα για την μη ρήξη (εγώ τον κατακρίνω γιατί τα ήξερε αυτά αλλά πούλαγε παπατζα για να βγει) ας τα διαβάσει.
-
Λέτε για ρήξεις, τι σημαίνει ρήξη χωρίς να έχεις δικό σου νόμισμα, και να είσαι έκθετος σε τεράστιο χρέος στο ισχυρότερο νόμισμα του πλανήτη και παράλληλα να θεωρούν οι πάντες το αξιόγραφο σου ως σκουπίδι χωρίς καμία πρόσβαση σε πηγές χρηματοδότησης;
Θεωρείτε ότι η χώρα θα πρέπει να πάει να παίξει ξύλο με κάποιες αλλες που μας ταλαιπωρούν για να λύσουμε αντρικια τις διαφορές μας;
Θέλω να μου απαντήσετε..... Πείτε ότι κάναμε την ρήξη σε αυτές τις συνθήκες, τι φαντάζεστε ότι θα γινόταν, διότι αυτή είναι μόνιμη καραμέλα στην κριτική σας. Για κάντε μου χωρίς υπεκφυγές μια ανάλυση δύο τριών σειρών. Ποια φαντάζεστε θα ήταν η προοπτική της χώρας μας ;
Μιλάς για την παράταξη που με την κατάπτυστη έκκληση για “όπλο παρά πόδα” από τα απυρόβλητα βουκουρεστια πάτησε την σκανδάλη και έδωσε πρόσχημα και αφορμή για ένα νέο αμείλικτο κύκλο διώξεων εναντίον αγνών και έκθετων στην μανία της δεξιάς κομμουνιστών.
Ψάχνεις ρεαλισμό, στρατηγική σκέψη, συνέπεια και εντιμότητα στους ιδεολογικούς συνεχιστές αυτών των αποβρασμάτων? Η αριστερά ετσι ήταν είναι και θα είναι σε κάθε θύλακα εξουσίας που κυριαρχεί. Ηγεσία κατώτερη των περιστάσεων με αυτοκαταστροφικές αυταπάτες που προδίδουν τα όνειρα και τις ζωές των ίδιων των υποστηρικτών της.
-
Ότι μαμηθηκε ο Μητσοτάκης, μαμήθηκε...
Σειρά μας τώρα, για να μάθουμε να βρίζουμε δημόσια τον Πρωθυπουργό που δοξάζουν οι ΑΡΔ και συσσωμος ο Νεοδημοκρατικός λαός και όχι μόνο. -
Λίγο μετά τη τελετή παράδοσης – παραλαβής στο Μέγαρο Μαξίμου μεταξύ Ι. Σαρμά και Κυρ. Μητσοτάκη, ο διάσημος σκύλος, μέχρι πρότινος τετράποδος ένοικος του Μαξίμου, ο Πίνατ, έφυγε με… ταξι από το οίκημα.
Το νέο του «σπίτι» θα ειναι πλέον τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην οδό Πειραιώς.
Ο Πίνατ (Peanut), είναι ένα γλυκός και παιχνιδιάρικος νεαρός σκύλος ο οποίος υιοθετήθηκε τον Απρίλιο του 2021 από τον τότε πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά την γνωριμία τους στο καταφύγιο της Φιλοζωικής Ένωσης Ηλιούπολης.
-
Α, δεν το ήξερα ότι υπάρχει τέτοια ανάλυση. Θα κάτσω να τη διαβάσω.
Οι τομείς παρενέργειας στην οικονομία είναι δεκάδες, όσο αναλύεις ο ένας σε οδηγεί στον άλλο σαν ντόμινο, το σημαντικότερο είναι και οι συνέπειες στην κοινωνία. Φαντάζεσαι τις προοπτικές ενός νέου σε τέτοια οικονομία; Δεν θα μας μείνει κανένας. Θα μείνουμε όλοι οι μέτριοι και γκρινιάρηδες και το υψηλού επιπέδου εργατικό δυναμικό θα φύγει όλο στο εξωτερικό. Αναγκαστικά η χώρα θα γυρίσει στον πρωτογενή τομέα. Η Ελλάδα θα ζει όπως την περίοδο του 1950. Για να μην πω τι θα συμβαίνει με τον τουρισμό και τι θα κάνουμε για να μας πληρώνουν σε ξένο νόμισμα οι τουρίστες. Έχω και μια αξιοπρέπεια και δεν θα το αναλύσω.
Δείτε την Αργεντινή. Με παραγωγή πετρελαίου, λιθίου, με βιομηχανικό κλάδο, κτηνοτροφικό, γεωργικό κλάδο παγκόσμιου επιπέδου κοντεύει να ΞΑΝΑ πτωχεύσει για 50 δις χρέος στο ΔΝΤ. Τα διαβάζεις αυτά και σκέφτεσαι πως εμείς δανειστηκαμε 60 δις σε δύο έτη για την πανδημία. Η ευκολία της Ελλάδας να βρίσκει πηγές χρηματοδότησης είναι τεράστια. Το θέμα μας βέβαια είναι το πώς εργαλειοποιουμε τον δανεισμό αυτό, αλλά ας μην το αναλύσουμε τώρα.
@argyn σε βρίσκω κάπως έως πολύ εχθρικό με ένα μέρος του πολιτικό κόσμου. Δεν είναι σωστό. Πες την άποψη σου χωρίς ύβρεις.
@fiverg δεν πιστεύω ο Αλέξης να τα ήξερε αυτά. Οι σύμβουλοι του θα του τα ανέλυαν αλλιώς. Πιο απλοποιημένα ίσως με έτερο απώτερο σκοπό να βγάλουν τη χώρα από το ευρώ μέσω του Αλέξη. Όταν ανέλαβε την εξουσία μίλησε με τις επιστήμονικες επιτροπές του κράτους, μίλησε με τους Ευρωπαίους και όταν είδε ότι το εννοούν και πως αυτά που του περιγράφουν είναι αντικειμενική ανάλυση, τότε πήρε την μεγάλη απόφαση να κάνει την περιβόητη ρήξη αλλά με το εσωτερικό του κόμματος του.
Η μία λύση ήταν να παραιτηθεί σε 6 μήνες είτε να διώξει όσους του τα ανέλυαν αλλιώς τα πράγματα. Εκεί φάνηκαν τα ηγετικά στοιχεία που διαθέτει. Ξέρεις τι είναι να χτυπάς το χέρι στο τραπέζι και να παραδέχεσαι το λάθος σου αντί να προσπαθείς να αλλάξεις την πραγματικότητα σύμφωνα με τις αρχικές εντυπώσεις σου, ή όπως τις αναφέρει ως αυταπάτες;
Όσοι το παραβλέπουν θα δεχτώ με χαρά να μου αναλύσουν τι θα έκαναν και ποιες πιστεύουν θα ήταν οι συνεπείς στην οικονομία. Μια μικρή ανάλυση λίγων σειρων θέλω. Δεν έχω διαβάσει κάποια που να είναι σοβαρή και αντικειμενική.
Εάν δεν μπορεί να γίνει ή να παραθέσετε τέτοια ανάλυση, τότε πως υποστηρίζετε κάτι το οποίο δεν ξέρετε τι συνεπείς θα έχει και αν θα ήταν χειρότερες ή όχι από τις προγενέστερες συνθήκες ; -
Θα φεύγαμε από το ευρώ;
Αν ναι θα είχαμε κλειδωμένη ισοτιμία με κάποιο άλλο σκληρό νόμισμα;Εγώ το έχω πει χρόνια τι θέλω. Έξοδο από ΕΕ και Ευρώ και να γίνουμε 51* στην σημαία των ΗΠΑ με νόμισμα το $.
-
Αμα βγαίναμε από το ευρώ θα είχαμε σταθερό νόμισμα, όπως παλιά επί πασοκ.
Τα άλλα δεν θα ήταν σταθερά και θα ανέβαιναν...
Πέρα από την πλάκα, είδα σήμερα 20 λίρες τουρκίας το δολάριο
Ηταν πριν λίγα χρόνια στις 7 νομίζω...
Και η Τουρκία έχει λαό, εργοστάσια, παραγωγή κλπ.
Εμείς ?
Ακόμα και αν βγαίναμε με την συμφωνία Σόιμπλε, θα θέλαμε 2 γενιές μνημονίων για να ορθοποδήσουμε.
-
@fanis75 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Εγώ το έχω πει χρόνια τι θέλω. Έξοδο από ΕΕ και Ευρώ και να γίνουμε 51* στην σημαία των ΗΠΑ με νόμισμα το $.
Έχει μία Χαβάη, γιατί να θέλει και 2η;
-
Γιατί σαν την Χαλκιδική δεν έχει…
-
Ως συνήθως, βλέποντας κάποιος τα βιογραφικά των υπηρεσιακών υπουργών, καταλήγει ότι η υπηρεσιακή κυβέρνηση είναι στα χαρτιά καλύτερη της οποιας επερχόμενης "κανονικης"
-
@lap σου έχω ξαναγράψει ότι από τα σχόλιά σου απουσιάζει η πολιτική. Οι οικονομικές αναλύσεις που κάνεις, είναι κούφιες αν δεν συσχετίζονται με την πολιτική. Εδώ συζητάμε για πολιτική, για τα καθαρά οικονομικά θέματα πιθανόν να βρεις πιο πρόθυμους συνομιλητές σε πιο εξειδικευμένα forum.
Θέμα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ δεν είχε τεθεί ποτέ, ούτε από τη ΝΔ ούτε από το ΠΑΣΟΚ. Μόνο οι αστοιχείωτοι τυχοδιώκτες της αριστεράς ξεστόμιζαν τέτοια πράγματα. Τα αντίστοιχα του Σόιμπλε δεν αξίζει τον κόπο να τα αναφέρουμε, τον άδειασε η ίδια η Μέρκελ.
Ο Αλ6 δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να ρισκάρει κάτι τέτοιο το '15, ακόμα κι αν οι σύμβουλοί του τον έπειθαν ότι είναι καλό για την οικονομία της χώρας.
Θα έθετε βίαια σε κίνδυνο η αριστερά την Ευρωπαική πορεία της χώρας, επειδή σε κάποια χρονική στιγμή εκμεταλεύτηκε με το γνωστό λαικισμό της τη δυσαρέσκεια του κόσμου και πήρε την εξουσία? Πετώντας στα σκουπίδια όλα αυτά που σχεδιάστηκαν και κατακτήθηκαν με κόπο και θυσίες σε βάθος δεκαετιών?
Νομίζω είναι εύκολα κατανοητό το τι θα γινόταν στη χώρα και πόσο έντονη θα ήταν η αντιπαλότητα στην κοινωνία. Μην ξεχνάμε ότι υπάρχει ιστορικό ακραίων καταστάσεων, που έφτασαν ακόμα και σε εμφύλιο.
-
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Αμα βγαίναμε από το ευρώ θα είχαμε σταθερό νόμισμα, όπως παλιά επί πασοκ.
Τα άλλα δεν θα ήταν σταθερά και θα ανέβαιναν...
Πέρα από την πλάκα, είδα σήμερα 20 λίρες τουρκίας το δολάριο
Ηταν πριν λίγα χρόνια στις 7 νομίζω...
Και η Τουρκία έχει λαό, εργοστάσια, παραγωγή κλπ.
Εμείς ?
Ακόμα και αν βγαίναμε με την συμφωνία Σόιμπλε, θα θέλαμε 2 γενιές μνημονίων για να ορθοποδήσουμε.
Εγώ θυμάμαι 1 ευρώ 3,5 τουρκικές λίρες όταν είχα πάει πριν καμιά δεκαετία στην Τουρκία.
-
@andya3 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@lap σου έχω ξαναγράψει ότι από τα σχόλιά σου απουσιάζει η πολιτική
Έχω την αίσθηση ότι βαφτίζεις ως πολιτική την παραπολιτική και τους καλά κρυμμένους εσωτερικούς σου πόθους για τους πολιτικούς αντιπάλους σου.
Η οικονομία είναι αναπόσπαστο μέρος της πολιτικής και της κοινωνίας. Τα υπόλοιπα είναι παραπολιτικη.
Η ιστορία τελικά μας δείχνει πως η κεντροδεξιά, η κεντροαριστερά και η αριστερά δεν έβγαλε την χώρα από το ευρώ λόγω των συνεπειών που θα είχε αυτό για τη χώρα μας.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2