-
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Όχι δεν είσαι στην ίδια θέση. Ούτε δάνεια πληρώνεις ούτε ενοίκια.
Ούτε πάγια κόστη επιχείρησης και κόστος εργαζομένων.
Ιστορίες για αγρίους.
Θες να κάνεις μια προσομοίωση της θεωρίας της γενικής ρήξης;
Ζητα μείωση μισθού κατά 600 ευρώ ως προσομοίωση ενοικίου, και μετά κάνε σενάριο πληθωρισμου νομίσματος. Δηλαδή κάθε μήνα ζητα λιγότερο κατά 10-20% μισθό ώστε να προσομοιώσεις την αγοραστική σου δύναμη στα προϊόντα εισαγωγής.
Μετά από 3-5-10 έτη καθημερινής προσπάθειες έλα να μας πεις πως ήταν τα νιάτα σου και τότε το συζητάμε
Αυτή η λογική είναι που κρατάει δέσμιους τους σκλάβους και τις πουτ@νες, χωρίς ορατά δεσμά.
Ότι αν έρθουν σε ρήξη με τον ιδιοκτήτη τους, θα βρεθούν σε δύσκολη θέση.
Και καλά όσοι στην κοινωνία δείχνουν περισσή συμμόρφωση και τους αφήνει ο ιδιοκτήτης να ζουν στα βοηθητικά των μεγάρων αντί για την καλύβα έξω, και να τρώνε τα υπολείμματα απ το φαί του, αυτοί ρισκάρουν όντως κάτι να χάσουν.
Οι απέξω που ζουνε στην καλύβα;
Αυτοί χάνουν την ελπίδα ότι αν υποταχθούν ακόμη περισσότερο, τα παιδιά τους κάποια μέρα θα ανεβούν κοινωνική τάξη, και δεν θα τους λείψουν ποτέ τα αποφάγια...Είπε ο άνθρωπος που έφυγε από την χώρα για να βρει λεφτά όταν κοντεψαμε να πεθάνουμε της πείνας και χάσαμε καριέρες όσοι μείναμε εδω στην υποψία μια μικρής ρήξης. Ποιος πληρώνει το ενοίκιο μου;;; Το φαγητό μου;;; Εσείς ή εγώ;
Γιατί δεν έμεινες εδώ να ζήσεις τις συνέπειες της ρήξης; Εγώ είχα προτάσεις σε σοβαρές επιχειρήσεις στην Ευρώπη και έμεινα εδώ στον τόπο μου.
Είστε πιο ελίτ από τους ελίτ.
Μη με τσαντιζεις, έχω τον andya3 με τις ασυναρτησίες του, έχω και εσάς με τις ιστορίες σας.
-
@diego1960 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@fiverg said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@diego1960 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Σίγουρα πάντως οι ρήξεις απαιτούν θυσίες και γερά στομάχια, δεν το αμφισβητεί κανείς αυτό. Και θα έχουν τεράστιο κόστος οπότε είναι λογικό να μην το προτιμούν όσοι δε νιώθουν έτοιμοι ή έχουν πολλά να χάσουν.
Εν ολίγης μια "πραγματική" αριστερή κυβέρνηση θα βγει από ΝΑΤΟ και ΕΕ καταστρέφοντας όλες τις υφιστάμενες συμμαχίες της χώρας (με την όποια σημασία τους, άλλος λέει μεγάλη, άλλος μικρή, υποσημείωση από το ΝΑΤΟ πλέον λόγω τουρκίας εύκολα βγαίνεις και δύσκολα ξαναμπαίνεις) και τις εμπορικές της σχέσεις με αυτούς που απορροφούν το 75%+ των εξαγωγών της και της δίνουν το ανάλογο ποσοστό τουρισμού.
Οπότε ομολογουμένως το κόστος "θα είναι τεράστιο" με απότερο στόχο ποιον; Να ψοφολογήσουμε εμείς για "να ζήσουν καλύτερα τα παιδιά μας" βεβαίως. Το γνωστόν, όλοι "για τα παιδιά μου κόπτονται, για μένα ουδείς". Για πόσα χρόνια θα συμβεί αυτό; Άγνωστο. Και αν δεν βγει το "πείραμα"; Θα έχουν την ευεγενή καλοσύνη οι ταγοί να πουν "αποτύχαμε" και να αποχωρήσουν; Πάλι άγνωστο. Για ποιον λόγο δλδ αξίζει για έναν άνθρωπο οικογενειάρχη που ανατρέφει παιδιά όλη αυτή η τεράστια πιρουέτα εκτός από την αυτοαναφορικότητά της (δλδ εφαρμόζουμε "κομμουνισμό" όχι για να ζήσετε εσείς καλύτερα αλλά για να τον εφαρμόσουμε...). Μια σημείωση, εμείς δεν είμαστε η ΕΣΣΔ των τεράστιων φυσικών πόρων ή Κινά του 1.5 δις κατοίκων, αν θέλεις να δεις εφαρμοσμένο παράδειγμα καλύτερα να ανατρέξεις σε Αλβανία, Βουλγαρία κλπ.
Μήπως μπροστά στα διλήμματα αυτά η όποια αριστεροσύνη το 81 και το 15 πήγε περίπατο και κυριάρχησε ο "ρεαλισμός"; Ωραίο να βρίζεις τον Τσίπρα ως "προδότη", τον ρώτησε ποτέ κανείς πως αναλύθηκαν οι εναλλακτικές του; (αν και θα έπρεπε να το είχε κάνει πρώτος απ όλους). Όλοι αυτοί που ψήφισαν "όχι" στο δημοψήφισμα ήταν λες έτοιμοι για τέτοια ζόρια;Θα ήταν πολύ ωραία μια αριστερά να εκπονήσει π.χ. ένα σχέδιο "μάγκες με το AI και τα ρομπότ υπόσχομαι π.χ. σε 3-4 χρόνια το πολύ 3-4 ώρες εργασίας κάθε μέρα για όλους με επίπεδο ζωής ανάλογο με το σημερινό". Αντ' αυτού "τεράστιες θυσίες" κλπ.
Φιλολογική η συζήτηση βεβαίως, με τις καλημέρες μου...
Φίλε five να απαντήσω με points γιατί είναι πολλά και θα χάσω τη μπάλα:
- Ναι, μια αριστερή κυβέρνηση βγαίνει από ΕΕ και ΝΑΤΟ, δεν υπάρχει σενάριο εφαρμογής αριστερής πολιτικής μέσα σε αυτές τις συμμαχίες. Το πρόβλημα με αυτές τις συμμαχίες έιναι σε μεγάλο βαθμό το πόσο λίγα παίρνουμε (με τη δική μου οπτική) σε σχέση με αυτά που τραβάμε. Μόνοι μας υπερασπιζόμαστε τα σύνορα (τα οποία είναι και ευρωπαικά), μόνοι μας τρώμε το μεταναστευτικό, μόνοι μας τα βγάζουμε πέρα με τις προκλήσεις της Τουρκίας.
- Για να βγει δεν πρέπει να βασιζόμαστε προφανώς ΜΟΝΟ στον τουρισμό όπως κάνουμε τώρα αλλά να επιστρέψουμε σε πρωτογενή και δευτερογενή παραγωγή. Μια χώρα που παράγει μόνο υπηρεσίες είναι τελειωμένη εξ' ορισμού ειδικά αν βασίζεται σε κάτι με τέτοιες διακυμάνσεις όπως ο τουρισμός.
- Προφανώς σε περίπτωση εξόδου η χώρα δε θα πάει ξεβράκωτη στα αγγούρια καθότι μόνη θα επιβιώσει κάνα 6μηνο. Πρέπει να κοιτάξει άλλες συμμαχίες όπως BRICS για παράδειγμα, συμφωνία με άλλες χώρες για τουρισμό, βοήθεια σε περίπτωση τουρκικής εισβολής κτλ.
- Από τη στιγμή που κάποιος έχει παιδιά, θέλει το καλύτερο για αυτά ακόμα και αν σημαίνει θυσία του ιδίου. Ειναι η παραμονή σε ευρωζώνη και ΕΕ; Είναι η ρήξη και η έξοδος; Το μόνο βέβαιο οτι τα νερά είναι αχαρτογράφητα, από εκεί και πέρα τα ζυγίζουν όλα και πράττουν ανάλογα. Η επιλογή παραμονής όμως είναι σεβαστή, αλλά εφόσον επιλέξουν αυτή, δε θέλω παράπονα. Αυτή η στάνη αυτό το γάλα βγάζει, δλδ διάλυση εργασιακών, δημοσίων νοσοκομείων και υγείας, ανασφάλεια κτλ. Είχαμε 15 ολόκληρα χρόνια να μάθουμε οτι σε αυτές τις "συμμαχίες", ότι και αν ρίξεις στην κάλπη βγαίνει Μνημόνιο.
- Αν αυτό που συνέβη είναι η στροφή στο "ρεαλισμό" του Τζίφρα (του δόγματος ΤΙΝΑ στο οποίο δεν πιστεύω έτσι και αλλιώς), τότε δεν τον χρειαζόμαστε ούτε αυτόν ούτε το ΠΑΣΟΚ. Αν είναι να εφαρμοστούν δεξιά μέτρα, ας το κάνει καλύτερα ένα κόμμα που έχει και εμπειρία ετών και...μεράκι σε αυτό. Οι αστείες δικαιολογίες ΣΥΡΙΖΑίων τύπου "εφαρμόσαμε Μνημόνιο αλλά δεν πιστεύουμε σε αυτό" είναι για Δελφινάριο και μόνο. Μάλλον όμως ο μισθός ήταν πολύ γλυκός για να σταματήσουν.
- Αυτός έπρεπε να είναι ο σκοπός της ΑΙ έτσι και αλλιώς, όχι να γράφει ποιηματάκια και τέχνη και να δίνει απαντήσεις στο Chat (δε θυμάμαι καν όλο το όνομα) όσο ο άνθρωπος "βαράει" 10ωρα στο γραφείο ή ακόμα χειρότερα έξω κάνοντας γελοίες δουλειές που εύκολα μπορούν να αντικατασταθούν. Η αυτοματοποίηση θα έπρεπε να είναι στο τοπ της αντζέντας ΟΛΩΝ των κομμάτων και των παρατάξεων με σκοπό να απελευθερώσει την ανθρωπότητα. Να μπορέσει ο Χ/Ψ οικογενειάρχης να περάσει χρόνο με τα παιδιά του, ο νέος να γυμναστεί και να καυλαντίσει, ο καλλιτέχνης να δημιουργήσει κτλ. Φυσικά εκεί θα γίνει και κουβέντα για UBI λόγω της αύξησης της ανεργίας αλλά δεν είμαστε έτοιμοι ακόμα πιστεύω.
- Σε περίπτωση που αναρωτηθεί κάποιος, έχουμε μια μικρή εταιρεία εισαγωγών/εξαγωγών που πληρώνουμε τους προμηθευτές σε δολλάρια έτσι και αλλιώς. Ενδεχόμενη ρήξη θα είχε τρομερό αντίκτυπο και σε μένα, δεν είναι οτι έχω καταθέσεις έξω και περιμένω "ευκαιρίες" για να ορμήξω σαν κοράκι. Θεωρω οτι είναι χρέος μου να παλέψω για το καλύτερο και για τους πιο αδύναμους, αν όμως συνεχίσει η ψήφος σε κόμματα που θέλουν διάλυση δημόσιας υγείας και παιδείας, η αλληλεγγύη από εμένα τελείωσε, όπως έστρωσαν ας κοιμηθούν. Εγώ κουτσά-στραβά θεωρώ οτι θα επιβιώσω έστω και αν χρειαστεί να σφίξω το ζωνάρι, εκείνοι να δω τι θα κάνουν με ενοίκιο, παιδιά και 1μιση χιλιάρικο εισόδημα το μήνα αν δεν έχουν υγεία και παιδεία δωρεάν.
Καλημέρα και από μένα!
Δεν θα πω αντίλογο σε όλα, απλά να αναφέρω ότι μεταξύ της "ιδιωτικής παιδείας-υγείας" και του να ψάχνουμε συμμαχίες και εξαγωγικές ευκαιρίες / τουρίστες με τους BRICS που είναι χώρες που απέχουν κάτι χιλιάδες χλμ είναι μεγάλος δρόμος και όπως λες κι εσύ "αχαρτογράφητος". Οι ηγέτες όμως δεν μπορούν να πάνε στα τυφλά έχοντας την ευθύνη κάποιων εκατομμυρίων ζωών... Γι αυτό μετά χαρακτηρίζονται ως "προδότες", στα λόγια είναι όλα εύκολα.
ΥΓ: Δεν είπε κανείς ότι πρέπει να έχουμε μόνο τουρισμό και υπηρεσίες αλλά έχεις σκεφτεί ποτέ πόσο πιο "σίγουρο" εισόδημα είναι π.χ. η αγροτική παραγωγή; Είχα γράψει κάποτε, πριν 2-3 χρόνια η Κρήτη είχε ελάχιστη παραγωγή ελαιολάδου από μια περίεργη ασθένεια η οποία δεν κατέστη δυνατό να αντιμετωπιστεί εκείνη την χρονιά. Το ίδιο και η βιομηχανική παραγωγή, έχει τα πάνω της και τα κάτω της. Και αυτά είναι ανεξάρτητα του πολιτικού συστήματος που κυβερνάει.
-
Στον εν λόγω quote-αρισμένο και από εμένα block-αρισμένο χρήστη με τις προσωπικές προσβολές και τις ανοησίες περι μη μόχθου χωρίς να γνωρίζει σχεδόν τίποτα για μένα δε θα απαντήσω καν, να μείνει να τα βρεί με τον καθρέφτη.
Five έχεις δίκιο οτι και αυτά είναι ασταθή, κάθε τόσο μπορεί να γίνει οποιαδήποτε φυσική καταστροφή από πλημμύρα, χιόνι, να πέσει ασθένεια κτλ. Τι πρέπει να κάνουμε όμως ως χώρα; Δε ρωτάω ειρωνικά. Είδαμε οτι το μοντέλο AirBnB και rooms to let παραλίγο να κάνει τη χώρα να καταρρεύσει λόγω covid και επιμένουμε εκεί. Αλλά και καλά να πήγαινε ο τουρισμός τότε όπως τώρα, στο τέλος θα γίνει άβατο και η Αθήνα, δε θα βρίσκεις να νοικιάσεις σπίτι. Δε συζητώ για διακοπές σε νησιά και ειδικα Κυκλάδες πλέον, εγώ προσωπικά δεν έχω την οικονομική δυνατότητα να πληρώσω για εκεί.
-
Άσε μας ρε Ντιέγκο μόνος σου τα λες και τα έλεγες.
Είσαι το είδος του νέου που γελοιοποιεί τις πολιτικές θεωρίες όταν τις επικαλείσαι.
Ιστορίες για αγρίους για τις θυσίες που πρέπει να κάνουν οι άλλοι και εγώ μπορώ να πω.Πάλεψε μια ζωή για κάτι και έλα μετά να μας πεις ότι θα το παίξεις στα ζάρια σε ένα τελείως αβέβαιο μέλλον απλά για την ικανοποίηση κάποιων ιδεών.
Κρίνω την σοβαρότητα του συνομιλητή εν ολίγοις όταν ζητά από τους άλλους πράγματα που δεν κάνει ο ίδιος.
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@andya3 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Αυτό είναι καθαρή ευθύνη και αδιαφορία της τοπικής αυτοδιοίκησης και των κατοίκων του νησιού. Αυτό κατακρίνω, τη νοοτροπία του τα περιμένω όλα από το κράτος και φταίει για όλα ο κάθε Κούλης. Αυτή τη στρεβλή αριστερή νοοτροπία της οπισθοδρόμηση και της απραξίας.
Υπογράφω σε λευκό χαρτί, ότι αν ο Δήμος και οι κάτοικοι ενδιαφερόντουσαν, δεν χρειαζόταν καν το κράτος. Αυτές τις 400-500k € για να γίνουν τα σπίτια, θα τις έκαναν δωρεά οι επιχειρηματίες που παίζουν μπάλα στο νησί. Και θα το πούλαγαν σαν κοινωνική προσφορά για δεκαετίες.Εσύ γράφεις ασυναρτησίες επιπέδου παιδιού του Δημοτικού. Δεν ξέρεις που πάνε τα τέσσερα αλλά τεσπα.
Εξήγησε μου λίγο... Τι σημαίνει ελεύθερη αγορά για εσένα ;;;; Είσαι λες δεξιός. Για εξήγησε μας...
Άσε τις σαχλαμάρες γύρε. Αν θες διάλογο, μίλα σοβαρά και πρακτικά και πάρε θέση σ' αυτά που είπα.
Κυρίως στο κατά πόσον οι άνθρωποι και η τοπική αυτοδιοίκηση στη χώρα, έχουν σαν άλλοθι το ρητό "να τα κάνει όλα το κράτος πατερούλης". Εγώ δεν ξέρω τίποτα, δεν ακούω τίποτα, δε βλέπω τίποτα, δεν μπορώ να κάνω τίποτα, είμαι εδώ μόνο για να κρίνω και να βρίζω, όπως κάνει και ευαγγελίζεται διαχρονικά η αριστερά στη χώρα.
Και λέω ότι αυτή η νοοτροπία που καλλιέργησε η αριστερά για το κράτος πατερούλη, χρειάζεται αλλαγή. Κι αυτό είναι εξίσου σημαντικό με την αλλαγή νοοτροπίας και στάσης που ζητάμε και από τους πολιτικούς.
-
Δεν μπορώ...μου σπάτε τα νεύρα ομαδικώς με τις βλακείες σας..... Αντυα3 θα απαντήσω αργότερα όταν ηρεμήσω
-
Σαν πολύ νωρίς ξεκίνησαν τα συντροφικά μαχαιρώματα...
«Βολές» Δούρου κατά Παπαδημούλη: Οι δηλώσεις του είναι αηδιαστικές για να μην αποδώσω άλλα πολιτικά σχέδια
Στο «στόχαστρό» της έβαλε η Ρένα Δούρου τον Δημήτρη Παπαδημούλη για τα όσα είπε χθες περί αλλαγές προσώπων που στελεχώνουν τον Αλέξη Τσίπρα.
https://www.ieidiseis.gr/politiki/199322/voles-doyrou-kata-papadimoyli-oi-diloseis-tou-einai-aidiastikes-gia-na-min-apodoso-alla-politika-sxedia -
Οι Ζαίοι όσο συρικνώνονται, τόσο θα αυξάνονται οι πιθανότητες να διαλυθούν στα εξ ων συνετέθη. Από ένωση διαφόρων συνιστωσών δεν έγιναν? Μόνη συγκολλητική εξουσία η εξουσία. Όσο χάνεται αυτή η προοπτική, τόσο θα αδυνατίζει η κόλλα.
Αυτό βέβαια αφορά και την εκλογική βάση. Έφυγαν απ' το ΠΑΣΟΚ και έκαναν το 3% των Ζαίων 33%. Ε, αν δεν υπάρχει προοπτική εξουσίας με τους Ζαίους, θα ξαναπάνε κάπου αλλού.
-
Ας κρατήσουν τουλάχιστον τα προσχήματα μέχρις τις εκλογές. Αν σφαχτούν τώρα το μόνο που θα καταφέρουν είναι να στείλουν ψηφοφόρους ακόμη και στην ΝΔ.
Εκτός αν έχουν σαν πρότυπο τον Βεργή που κατέβηκε στις εκλογές, πήρε μία ψήφο και αυτός ψήφισε Μητσοτάκη...
-
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
«Βολές» Δούρου κατά Παπαδημούλη: Οι δηλώσεις του είναι αηδιαστικές για να μην αποδώσω άλλα πολιτικά σχέδια
Στο «στόχαστρό» της έβαλε η Ρένα Δούρου τον Δημήτρη Παπαδημούλη για τα όσα είπε χθες περί αλλαγές προσώπων που στελεχώνουν τον Αλέξη Τσίπρα.
https://www.ieidiseis.gr/politiki/199322/voles-doyrou-kata-papadimoyli-oi-diloseis-tou-einai-aidiastikes-gia-na-min-apodoso-alla-politika-sxediaΔούρου...
Αναβαπίστηκε και αυτή και καλά έκανε θα πεί κάποιος , εδώ αποκαταστάθηκε ο Καραμανλης του Αχιλλεώς.
Θα βγεί μπροστά για την ηγεσία του Σύριζα λογικά...
Άλλο ένα πολιτικό πτώμα όπως ο Τσίπρας , αντιπαθέστατη σε δεξιούς και κεντρώους αλλά δεν το ξέρει και αυτή όπως και ο Τσίπρας που συνεχίζει να μην το καταλαβαίνει!Θεωρώ πως η Αχτσιόγλου είναι ο πιο κατάλληλος άνθρωπος , συμπαθέστατη, επαρκέστατη επιστημονικά , χωρίς βαρίδια .
Όπως και η Φώφη η συγχωρεμένη , αν ήταν σήμερα στο ΠΑΣΟΚ θα είχε 30% , θα είχε διαλύσει τον Μητσοτακισμό κατά την άποψη μου.
-
Απορία εκ μέρους φιλικού προσώπου κάποιας ηλικίας(60 κάτι)που μπήκε εφορευτική επιτροπή πριν λίγες μέρες...στις δεύτερες εκλογές που θα γίνουν σε λίγο καιρό οι εφορευτικές θα είναι οι ίδιες με την προηγούμενη Κυριακή ή θα γίνει νέα κλήρωση?Ο άνθρωπος ενδέχεται να λείψει στο εξωτερικό για κάποιες μέρες(μπορεί βέβαια και να γυρίσει πριν τις εκλογές)και επειδή δεν έχει social media μου είπε να κάνω μια ερώτηση εκ μέρους του...Θυμάμαι τελευταία φορά που έτυχε κάτι τέτοιο ήτανε το 2012(6 Μαίου και μετά 17 Ιουνίου),εκλογές δηλαδή σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.Όποιος ξέρει ας απαντήσει!
-
@nolimit14 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Απορία εκ μέρους φιλικού προσώπου κάποιας ηλικίας(60 κάτι)που μπήκε εφορευτική επιτροπή πριν λίγες μέρες...στις δεύτερες εκλογές που θα γίνουν σε λίγο καιρό οι εφορευτικές θα είναι οι ίδιες με την προηγούμενη Κυριακή ή θα γίνει νέα κλήρωση?Ο άνθρωπος ενδέχεται να λείψει στο εξωτερικό για κάποιες μέρες(μπορεί βέβαια και να γυρίσει πριν τις εκλογές)και επειδή δεν έχει social media μου είπε να κάνω μια ερώτηση εκ μέρους του...Θυμάμαι τελευταία φορά που έτυχε κάτι τέτοιο ήτανε το 2012(6 Μαίου και μετά 17 Ιουνίου),εκλογές δηλαδή σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.Όποιος ξέρει ας απαντήσει!
στις τριπλές που έγιναν το 19 (ευρω, δημοτικές, βουλευτικές) ήμουνα με την ίδια αρχική κλήρωση και στις τρεις.
-
@fiverg said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@nolimit14 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
στις τριπλές που έγιναν το 19 (ευρω, δημοτικές, βουλευτικές) ήμουνα με την ίδια αρχική κλήρωση και στις τρεις.
Παράξενο.Εμένα ένας ξάδερφός μου ήταν στις δημοτικές,περιφερειακές και ευρωεκλογές(26 Μαιου) και στον δεύτερο γύρο δημοτικών και περιφερειακών(2 Ιουνίου) αλλά στις εθνικές(7 Ιουλίου) δεν τον διάλεξαν.
Για να καταλάβω...αυτές οι εκλογές θεωρούνται...συνέχεια των προηγούμενων εκλογών ή εντελώς νέες εκλογές? -
@vagkirk said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
https://www.ieidiseis.gr/politiki/199322/voles-doyrou-kata-papadimoyli-oi-diloseis-tou-einai-aidiastikes-gia-na-min-apodoso-alla-politika-sxediaΔούρου...
Αναβαπίστηκε και αυτή και καλά έκανε θα πεί κάποιος , εδώ αποκαταστάθηκε ο Καραμανλης του Αχιλλεώς.
Θα βγεί μπροστά για την ηγεσία του Σύριζα λογικά...
Άλλο ένα πολιτικό πτώμα όπως ο Τσίπρας , αντιπαθέστατη σε δεξιούς και κεντρώους αλλά δεν το ξέρει και αυτή όπως και ο Τσίπρας που συνεχίζει να μην το καταλαβαίνει!Θεωρώ πως η Αχτσιόγλου είναι ο πιο κατάλληλος άνθρωπος , συμπαθέστατη, επαρκέστατη επιστημονικά , χωρίς βαρίδια .
Όπως και η Φώφη η συγχωρεμένη , αν ήταν σήμερα στο ΠΑΣΟΚ θα είχε 30% , θα είχε διαλύσει τον Μητσοτακισμό κατά την άποψη μου.
Άποψή μου;
Κόμμα με τίτλο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ απαιτεί αρχηγό με ανάστημα και ισχυρό ιδεολογικό προφίλ.Διαφορετικά θα πρέπει το κόμμα να αλλάξει ριζικά αν θέλουν ένα μετριοπαθές προφίλ. Ίσως μία διάσπαση ή και πολλές θα βοηθούσαν προς αυτό.
Αλλά έτσι όπως είναι ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα, είναι σαν το παλιό Carrefour Μαρινόπουλος. Τα πάντα όλα, αλλά και έτοιμο για μόνιμο λουκέτο...
-
Αλλαγή ονόματος (και στελεχών) έπρεπε να έχει γίνει χρόνια πριν. Δλδ Κατρούγκαλοι, Φίληδες κτλ δρόμο.
Αχτσιόγλου στηρίζω για αρχηγό φουλ. Βέβαια μετά το κόμμα θα είναι 100% ΠΑΣΟΚ με τόσο λείες γωνίες αλλά από ό,τι φαίνεται, είναι ό,τι πιο "αριστερό" μπορεί να προκύψει ωστε να βρεθεί σε (ή κοντά) θέση εξουσίας.
Όσο ψαρεύουν πάντως στην ίδια δεξαμενή ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, κάνουν δώρα στην παλιά original δεξιά. -
Εφούλα φορ πρεσιντεντ ...
-
Κοίτα πόδι! Δε μπορώ, την παντρεύομαι άμεσα! Έλα να χτίσουμε μαζί το νέο σοσιαλισμό Εφάρα!
-
@johnny-0 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ψηφιστε Νίκη και Πλεύση ελευθερίας να μπουν βουλη, να τους βγουν ξινες οι επαναληπτικές
Κάτι σε πιο ψεκασμένο υπάρχει;
-
@harisma23 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@johnny-0 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ψηφιστε Νίκη και Πλεύση ελευθερίας να μπουν βουλη, να τους βγουν ξινες οι επαναληπτικές
Κάτι σε πιο ψεκασμένο υπάρχει;
Η Νικη ναι. Αλλά η Πλεύση της Κωνσταντοπούλου από που και ως που ψεκασμένη?
-
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2