-
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Το πιθανότερο είναι το μαγαζί ηλεκτρολογικού υλικού με 3 υπαλλήλους να τους δίνει ήδη 800€ και το Σάββατο μεσημέρι να πίνουν και τσίπουρο παρέα, και μάλλον δεν θα κλείσει αν ανεβάσει 3 μισθούς +150€ από τα 650.
Πόσο πιθανό είναι αυτό τη δεδομένη στιγμή;
Δηλ. ένας μαγαζάτορας,μικροεπιχειρηματίας
να μην μπορεί να πληρώσει το ρεύμα,να ζορίζεται με αύξηση 15% στις πρώτες ύλες,να έχει μειωθεί η πελατεία του κι ο τζίρος,αλλά επειδή είναι φίλοι και καλή παρέα με τους υπαλλήλους του να δίνει συνολικά επιπλέον 500€ αύξηση σε μισθούς.. Με τη δική μου λογική "ουκ εν λάβεις παρά του μη έχοντος"...
Μια τετοια επιχείρηση δεν είναι κράτος που μπορεί να δανείζεται επί αιώνες και να έχει ελλείμματα και χρέη επί δεκαετίες κι η ζωή συνεχίζεται... Ούτε μ'ενα νόμο κι ένα άρθρο αποφασίζω κατωτ.μισθός 850 π.χ. σε δημόσιες υπηρεσίες και καθάρισα..
Αλλά είπαμε,είναι ουτοπία να έχουν κυρώσεις και συνέπειες οι π@π@ντζες που ξεστομίζει ο κάθε τυχάρπαστος πολιτικός ως μη εφικτές υποσχέσεις.
Οπότε ας ακούμε ακόμη περισσότερες απ'όλα τα κόμματα κι ας τις λένε ελεύθερα,έτσι κι αλλιώς τζάμπα είναι.. -
@panormus772 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Με τη δική μου λογική "ουκ εν λάβεις παρά του μη έχοντος"...
ελα μωρε δεν υπαρχει κανα προβλημα μονο ενα πολύ μικρο τοσοδα:
-
@vagkirk said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Οκ , τι παράλογο λέει;
....
Που κολλήσατε στο GFY ; Κοκκινησατε;συνεχιστε ετσι
-
@getzman said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Από τους μεγαλύτερους πολιτικούς ηγέτες του περασμένου αιώνα...εξαιρετική απλά!!! Μακάρι να είχαμε μια Θάτσερ για μια 10ετία και στην Ελλάδα.
-
@fanis75 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Από τους μεγαλύτερους πολιτικούς ηγέτες του περασμένου αιώνα...εξαιρετική απλά!!! Μακάρι να είχαμε μια Θάτσερ για μια 10ετία και στην Ελλάδα.
καλα τι εχεις ν ακουσεις τωρα δε σε ξεπλενουν 10 νιαγαρες
-
Μόνο Νιαγάρες ...
Κεραυνούς να δεις τι έχει να φάει... -
This post is deleted! -
Αχαχα....οτι και να λέει ο καθένας, η αλήθεια είναι μια και αυτή είναι ότι έσωσε το ΗΒ. Τα υπόλοιπα τα ακούω βερεσέ!
-
@kkostask said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Από ότι βλέπω η Αυγή σύντομα θα αλλάξει όνομα....θα την λένε "Αυριανή Αυγή"....
Ποιο πιθανό να την πούνε "Νέα Αυγή" και να γίνει αλλαγή ΑΦΜ, μπας και σωθεί τελικά.
Ο Καρτερός μου φαίνεται ότι και αυτός θέλει Μητσοτάκη στο Μαξίμου. Δεν εξηγείται διαφορετικά αυτός ο τρόπος γραφής. Προφανώς όμως μπορεί να γράφει ότι θέλει.
Η ΝΔ από την άλλη παίζει μπαλίτσα με αυτά τα κείμενα, για να γίνεται ντόρος για τον Τσίπρα. Σαν να είναι στημένα σόου για να φεύγει η κουβέντα από τα σοβαρά θέματα της επικαιρότητας.
Κάθε τρεις και λίγο, υπάρχει κάποιος από το περιβάλλον του ΣΥΡΙΖΑ που βάζει τέτοιες φιτιλιές στην πολιτική σκηνή και τελικά εκτροχιάζεται εντελώς ο πολιτικός διάλογος.Γιατί γίνονται όλα αυτά; Μόνο εικασίες μπορούν να ειπωθούν.
-
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Γιατί γίνονται όλα αυτά;
γιατι ισχυει αυτο που χε πει η αχτσιογλου
με νορμαλ πολιτικο λόγο ο συριζα δεν γινεται κυβερνηση οποτε σου λεει ας πουλησουμε τρελιτσα (που εξάλλου ειναι και το κανονικο μας εμπόρευμα) -
@fiverg said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ούτε εγώ είμαι υπέρ του να μπαίνουν ανεμογεννήτριες ανεξέλεγκτα. Αλλά το θέμα είναι ότι εμείς δεν έχουμε και τίποτε άλλο. Πυρηνικά δεν έχουμε/θέλουμε, υδροηλεκτρικά κομμάτι δύσκολο, άρα τι μένει; Ή ΑΠΕ ή λιγνιτικές τελευταίας τεχνολογίας αν και δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι και αυτές παράγουν φθηνό ρεύμα. Αλλά και η "ωρίμανση" των επενδύσεων μέσα στην ελληνική γραφειοκρατία δεν έρχεται μόνη της όπως ξέρουμε. Πρέπει να υπάρχει και μια κάποια βούληση. Και κακά τα ψέμματα, στους προηγούμενους ιδιαίτερη τέτοια βούληση δεν υπήρχε. Αντιθέτως υπήρχε στηριξη σε κάθε τοπικό εξωραϊστικό που δεν ήθελε να βλέπει γεννήτριες στις "απείρου κάλους βουνοκορφές του τόπου του" αλλά τώρα βέβαια που το ρεύμα παράγεται από λιγνίτη με σχεδόν 100 ευρώ/τόνο πρόστιμο δικαιωμάτων CO2 και το πληρώνει χρυσό του φταίνε όλοι εκτός από τον ίδιο!
Επίσης να ξαναματαπώ ότι μιλάμε για την τιμή χονδρικής. Και όχι για την λιανικής όπου έχει ο κάθε ένας το δικαίωμα να λέει ότι πληρώνουμε καπέλα λόγω "πώλησης ΔΕΗ", ενεργειακού χρηματιστηρίου κλπ. Αν λοιπόν δεν είχαν κλείσει κάποιες λιγνιτικές μονάδες και τις είχαμε να παράγουν ρεύμα αντί των ΑΠΕ, θα είχαμε φθηνότερη τιμή χονδρικής; Αν αντί για τις μονάδες ΦΑ είχαμε τις αρχαίες και εξτρα-ρυπαίνουσες λιγνιτικές που έκλεισαν θα είχαμε μικρότερη τιμή χονδρικής;
Όταν μας είπε ο Αλιέξης προχτές ότι αν ήταν στην κυβέρνηση θα είχε πει στην ΔΕΗ να μην αυξήσει τα τιμολόγιά της τι εννοούσε άραγε; Πως θα κάλυπτε την αυξημένη τιμή παραγωγής της επιχείρησης οεο;
Σου ανέλυσε την κατάσταση περί ΑΠΕ κλπ. αλλά παραμένει η πρεμούρα απαλλαγής της αυτοδύναμης ΝΔ από οποιαδήποτε ευθύνη.
Εγώ δεν αμφιβάλλω καθόλου, πως σε ένα εναλλακτικό σύμπαν με τον ξεφτίλα Τσίπρα πρωθυπουργό, ανάλογες π@υστιές με τη ΔΕΗ θα γινόταν, και τα ίδια χάλια θα είχαν οι τιμές ρεύματος.
(Γιατί όλα αυτά που κάνει η ΝΔ, τα κάνει με νομοθετικές πάσες του Σύριζα κατά τη διακυβέρνηση του. )
Και πως τότε ούτε ο Τσίπρας θα έφταιγε ή θα είχε ευθύνη, όπως δεν έχει τώρα κι ο Μητσοτάκης, σωστά;
Ή άμα αλλάξουμε τα ονόματα, αλλάζει το πράγμα; -
@fanis75 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@getzman said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
-
Δλδ όταν λέμε για τον σύριζα πάλι την κυβέρνηση υπερασπιζόμεθα; Μόνο εσύ έχεις το δικαίωμα φαίνεται να κρίνεις τους πάντες...
Για να δούε κάτι πρακτικό. Μας έβαλες υπερηφάνως ότι η ΧΟΝΔΡΙΚΗ της mwh είναι κάπου 230. Τις καλές εποχές ας πούμε την πληρώναμε στην λιανική στο σπίτι 110 ευρώ. Κάθε νοικοκυριο καταναλώνει κατά μέσο όρο ας πουμε 14000 kwh το έτος, ήτοι κάπου 14 mwh. Τουτέστιν για να επιδοτήσουμε και να μείνει η τιμή στα παλιά καλά 110 ευρώ, θέλουμε κατά μο 1500 ευρώ ανά νοικοκυριό ανά έτος. Έχουμε κάπου 4000000 νοικοκυριά, άρα θέλουμε 6 δις. Αντε, επειδή οι τιμές κάποια στιγμή θα πέσουν, θέλουμε πες 4 δις. Να βάλουμε άλλον ενάμισυ ΕΝΦΙΑ; Για πες...
-
Αυτός εδώ σου λέει στο άρθρο του τι έκαναν άλλες χώρες. Αν νομίζεις ότι με ένα σκάρτο σαρανταρι το μήνα από τον Κούλη σωνομαστε...
-
Δλδ όταν λέμε για τον σύριζα πάλι την κυβέρνηση υπερασπιζόμεθα; Μόνο εσύ έχεις το δικαίωμα φαίνεται να κρίνεις τους πάντες...
Για να δούε κάτι πρακτικό. Μας έβαλες υπερηφάνως ότι η ΧΟΝΔΡΙΚΗ της mwh είναι κάπου 230. Τις καλές εποχές ας πούμε την πληρώναμε στην λιανική στο σπίτι 110 ευρώ. Κάθε νοικοκυριο καταναλώνει κατά μέσο όρο ας πουμε 14000 kwh το έτος, ήτοι κάπου 14 mwh. Τουτέστιν για να επιδοτήσουμε και να μείνει η τιμή στα παλιά καλά 110 ευρώ, θέλουμε κατά μο 1500 ευρώ ανά νοικοκυριό ανά έτος. Έχουμε κάπου 4000000 νοικοκυριά, άρα θέλουμε 6 δις. Αντε, επειδή οι τιμές κάποια στιγμή θα πέσουν, θέλουμε πες 4 δις. Να βάλουμε άλλον ενάμισυ ΕΝΦΙΑ; Για πες...
Fiver, όταν ξεκινήσαμε να συζητάμε τα πολιτικά και έτσι να κατακρίνουμε τις μ@λακίες της παρούσας Κυβέρνησης (έντονη λέξη αλλά δεν υπάρχει άλλη πιο κατάλληλη να χαρακτηρίσει τόσο τις ενέργειες, όσο και την απραξία της στα σημαντικά) σε θεωρούσα όχι απλά μετριοπαθή, αλλά σχεδόν εκτός της γνωστής παρέας του "δεν είμαι Νεοδημοκράτης" αλλά ψηφίζω ΝΔ και υπερασπίζομαι με πάθος κάθε της λάθος.
Οπότε με αρκετή έκπληξη κάθε φορά διαβάζω τις τοποθετήσεις σου τελευταία.
Δηλαδή την Αδώνεια ρητορική τύπου "και τί θέλετε, μνημόνια;" ή τις "Αδώνειες" μαθηματικές πράξεις και υπολογισμούς, που επειδή είναι "Άδωνις" τα χάφτουμε σαν Υπουργική απάντηση, αντί να μουτζώνουμε με χέρια και πόδια, όπως θα κάναμε για κάθε άλλο άνθρωπο/πολιτικό, και τα οποία κραδαίνουν ως απάντηση οι απανταχού "δεν είμαι Νεοδημοκράτης, αλλά...".Θα ήθελα λοιπόν, αντί για ένα ακόμη Αδώνειο Ερώτημα, να μου δώσεις απάντηση στο αν αυτή τη στιγμή αντί για Μητσοτάκη και Άδωνη, είχαμε τις συγκεκριμένες τιμές ηλεκτρικού και ενέργειας με Τσίπρα και Παπά στην εξουσία, θα εξακολουθούσαν να ισχύουν τα επιχειρήματα-υπολογισμοί που παραθέτεις, ως απαλλαγή ευθύνης των κυβερνώντων;
Εν τω μεταξύ, άκουσα χτες πως αυτή τη στιγμή είναι 670.000.000€ τα παρακρατηθέντα (υπέρογκα) τέλη που εισέπραξαν 2 εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας, και τα οποία δεν έχουν αποδώσει ως όφειλαν στο Κράτος.
Μαζί με τα αντίστοιχα της Ενέργκα, πλησιάζουν το δισεκατομμύριο.
Και συνεχίζεται... -
«360.000 ετησίως μαζί με τα bonus καθαρίζει ο κ. Στάσσης. Είστε κορόιδα οι βουλευτές της ΝΔ, γιατί δεν πήγατε να γίνατε γαλάζια golden boys και ήρθατε εδώ και το παίζετε γαλάζιες βουλυτετές», δήλωσε.
Μάλιστα, ανέφερε ότι ο επικεφαλής της ΔΕΗ παίρνει 4 φορές περισσότερα χρήματα από τον πρωθυπουργό. «Γιατί να ιδρώσει αν αυξήθηκαν τα τιμολόγια; Στα παλιά του υποδήματα», επισήμανε ο κ. Τσίπρας.
ε τωρα Κούλη τι να πεις εδώ;σε ταπωσε ο αλεξης
-
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Θα ήθελα λοιπόν, αντί για ένα ακόμη Αδώνειο Ερώτημα, να μου δώσεις απάντηση στο αν αυτή τη στιγμή αντί για Μητσοτάκη και Άδωνη, είχαμε τις συγκεκριμένες τιμές ηλεκτρικού και ενέργειας με Τσίπρα και Παπά στην εξουσία, θα εξακολουθούσαν να ισχύουν τα επιχειρήματα-υπολογισμοί που παραθέτεις, ως απαλλαγή ευθύνης των κυβερνώντων;
Όπως έχω ξαναπεί είμαι άνθρωπος της λογικής. Και επειδη βλέπω κι έχεις μεγάλη σκασίλα για τον Τσίπρα, ναι βεβαίως και θα ίσχυαν τα ίδια. Διότι από την στιγμή που στο ερώτημα που βάζω εγώ ως πολίτης (και όχι ο Αδωνης) δεν βρίσκω απάντηση από ΚΑΝΕΝΑ κόμμα, πάει να πει ότι μάλλον δεν υπάρχει. Εν ολίγης, κανέναν δεν άκουσα να λέει "στον τάδε λογαριασμό του προυπολογισμού υπάρχουν τόσα δις διαθέσιμα, δώστε τα". Οπότε όλα αυτά στα αυτιά μου είναι περίπου λευκός θόρυβος. Οπότε ξαναλέω ότι και με Τσίπρα/Παππά η ίδια ανάλυση θα ίσχυε.
Προέκυψες βέβαια ολίγον πρόσφατα, γύρνα πίσω στις σελίδες το 16 ή το 17 να δεις αν είχα γράψει ποτε για τον Τσίπρα να κόψει π.χ. τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα (αλλά βλέπεις τότε η βενζίνη στο 1.70+ δεν πειραζε τότε τους αριστερούς αρθρογράφους, παρόλο που "τους" είχε υποσχεθεί κατάργηση του φόρου τόσες φορές και το υπόσχεται και πάλι ο αθεόφοβος...). Άλλά θέματα είχα εγώ με τον Αλέξη, όχι το γιατί δεν άνοιγε περισσότερο το πουγκί να μοιράζει... -
Το '16 και το '17 υπήρχε μνημόνιο όμως, ένα μνημόνιο που ψηφίστηκε και από την ΝΔ, άλλο που κάνει ότι δεν καταλαβαινει. Αν/οταν τώρα (ξανά)σπάσει ο διάολος το ποδάρι του και κυβερνήσει δίχως μνημόνιο, ποιος σου είπε ότι θα του χαριστεί κανένας αν δεν αλλάξει κάποια πράγματα;
10 χρόνια πέρασαν που η (κέντρο)αριστερή/προοδευτική πλευρά τιμώρησε τον δικό της πάλαι ποτέ "μεγάλο παίκτη". Η (κέντρο)δεξιά/συντηρητική πλευρά όχι μόνο δεν έκανε το αντίστοιχο αλλά έχει φέρει και μπόλικη ακροδεξιά στον δικό της μεγάλο παίκτη.
-
-
@johanndelta said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Αυτός εδώ σου λέει στο άρθρο του τι έκαναν άλλες χώρες. Αν νομίζεις ότι με ένα σκάρτο σαρανταρι το μήνα από τον Κούλη σωνομαστε...
Ε ρε συ τώρα...
Δεν στα εξήγησαν σωστά Άδωνις, Σκρεκας , Σκυλακάκης;
Τι μπορεί να ξέρουν στις άλλες χώρες παραπάνω από εμάς;
Δεν βλέπεις τι γίνεται εδώ μέσα;
Συζητάμε υπαρκτά προβλήματα και το επιχείρημα είναι "ο Τσίπρας θα έκανε κάτι διαφορετικό; "
Δηλαδή μέτρο σύγκρισης των αρίστων και της Ελλάδα version 2.0 είναι ο άχρηστος Τσίπρας , με τελικό επιχείρημα - συμπέρασμα "ευτυχώς γλιτώσαμε από τους προδότες κομμουνιστές που πούλησαν την Μακεδονία μας, θα μας έπαιρναν τα σπίτια , και θα πλήρωναν οι γιουφτοι μερικά ψωροδις τις μπελχαρες από το 2025 και όχι κυμπαρικα και παντελονάτα από φέτος"
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2