-
Πάντως στο θέμα των 4000 παπάδων να το δούμε λογικά. Να λειτουργήσουμε όπως στην υγεία ρε παιδιά. 19000 νεκροί/ 4000 παπάδες, να κάνουν τη δουλίτσα και μετά out queer frοm the hut, τι, όχι;
-
Διαβάστε ξανά τους δεικτες. Έχετε λάθος.
-
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Πάντως σχετικά με τη Νεοφιλελεύθερη επιτυχία στην οποία αναφέρθηκες, δες τί λέει και το Hoover Institue κι όχι τίποτα κομμουνισταί! Διάβασε για το The Neoliberalism Myth
Θα συμφωνήσω στο έπακρο με τα δεινά για τον λαό. Γι αυτό και δεν είμαι fun. Αλλά όπως και η naomi, μας έγραψαν το μισό βιβλίο. Το άλλο μισό δεν μας το είπαν. Γιατί έφτασε μετά η δεινοπαθουσα Χιλή και έγινε η πιο πλούσια χώρα στην γειτονιά; Γιατί η Τουρκία έγινε σε 20 χρόνια ίση με εμάς στο ΑΕΠ; Γιατί οι Ρουμάνοι μας ξεπέρασαν; Έκαναν όλοι αυτή δίκαιη και σοσιαλιστική ανάπτυξη; Αν δεν ήταν τόσο μουρλος ο ερντι σήμερα θα είχαμε καμία 30ρια f35 απέναντι να μας κουνάνε το μαντήλι.
-
@johanndelta said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Αυτό ακριβώς. Άλλωστε τα αποτελέσματα των πολιτικών αποφασεων σκάνε στη μούρη μας ως πλειοψηφία περίπου σε βάθος 2-3ετιας. Κάντε τον υπολογισμό για οποιοδήποτε κόμμα/ΠΘ, βγαίνει σε μεγάλο ποσοστό.
Δε νομίζω οτι οι πολιτικές αποφάσεις μόνο 2-3ετίας μας επηρεάζουν. Για ΔΝΤ και το πρόβλημα του ασφαλιστικού, τα έλεγαν κάποιοι κι από τα δύο "μεγάλα" κόμματα 20 και 30 έτη πριν.
-
Περί Δεη και πάλι, ας δούμε αρχικά ένα από τα πρώτα νομοθετήματα της κυβέρνησης. Είναι ο Ν4643/2019, εκεί για χάρη της διαφάνειας η κυβέρνηση δίνει τη δυνατότητα στη ΔΕΗ να προκηρύσει έργα και προμήθειες εκτός του νομοθετικού πλαισίου των λοιπών δημοσίων συμβάσεων. Εργαλείο εκσυγχρονισμού μας είπαν.
Λίγους μήνες μετά την εκλογή του ο ΠΘ , έθεσε το θεμέλιο λίθο σε επένδυση ομίλου για την παραγωγή ρεύματος από Φ.Α. ,https://www.protothema.gr/politics/article/931209/o-mitsotakis-egainiase-ti-monada-fusikou-aeriou-tis-mutilinaios-upsous-350-ekat-euro/ . Ο ίδιος όμιλος είναι και ανταγωνιστής της ΔΕΗ στη λιανική. Τα σχέδια μετατροπής των λιγνιτικών σε ΦΑ, στο συρτάρι. Πάλι εκσυγχρονισμός, η Δεη θα αγοράζει ρεύμα από ανταγωνιστή της και μετά θα
του το ξαναπουλάει...Παρόμοια τακτική ακολουθείται και στις επενδύσεις των ΑΠΕ.
Μετά ο υπουργός μετρ των αποκρατικοποιήσεων μιλούσε ανοιχτά για ανάγκη μείωσης του μεριδίου αγοράς της εταιρίας ( της εταιρίας που είναι προϊστάμενος) . Εδώ το πράγμα λειτουργούσε καλά στην αρχή , αλλά μετά από λίγο καιρό όταν η Δεη κρατούσε τους πελάτες , τότε ήρθε η ίδια εταιρία που θεμελιώσαμε το εργοστάσιο και κατήγγειλε τη Δεη για αθέμιτες πρακτικές και έβαλε τέλος στις υπερβολικά χαμηλές χρεώσεις στα σταθερά της τιμολόγια ρεύματος ( όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται και εδώ https://www.sofokleousin.gr/ayksisi-70-apo-ti-dei-sta-stathera-timologia-nea-tropi-sti-maxi-t) . Ξέρω ότι η αύξηση αφορά στα προγράμματα και οχι στη συντριπτική πλειοψηφία των παλαιών λογαριασμών ...., εκεί έχει άλλες αυξήσεις.
Ο ίδιος μετρ των αποκρατιποιήσεων είχε δηλώσει χαρακτηριστικά λίγο πριν την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας " ένας τρελός θα αγόραζε τη Δεη...." . Η πτώση της τιμής της μετοχής της εταιρίας είναι αξιοθαύμαστη πάντως...
Το Δεδδηε τον αγόρασε ένας αμέμπτου ηθικής όμιλος , ο οποίος στην Αγγλία έκανε πράγματα και θαύματα όταν αγόρασε την δημόσια επιχείρηση νερού https://www.bbc.com/news/business-41152516 . Δεν ακούστηκε κουβέντα εδώ.
Τέλος να πω ότι η τελευταία προκήρυξη θέσεων του δεδδηε , λίγες μέρες πριν την πώληση , πραγματοποιήθηκε με συντελεστή βαρύτητας της συνέντευξης από 0,25-0,75 επί των συνολικών μορίων των υποψηφίων, διαφάνεια και πάλι....
Ίσως δε φταίει μόνο το παγκόσμιο ράλι ανόδου των τιμών αλλά πάλι και να φταίει , κυβέρνηση είσαι, προβλέπεις , παίρνεις μέτρα, το ρεύμα είναι αγαθό επιβίωσης και ανάπτυξης.
Αυτά καταλαβαίνω εγώ, ως απλός αναγνώστης και οχι ειδικός επί του θέματος, ίσως και να διαβάζω κάτι λάθος.... -
@panormus772 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Δε νομίζω οτι οι πολιτικές αποφάσεις μόνο 2-3ετίας μας επηρεάζουν. Για ΔΝΤ και το πρόβλημα του ασφαλιστικού, τα έλεγαν κάποιοι κι από τα δύο "μεγάλα" κόμματα 20 και 30 έτη πριν.
Τι εννοώ: Όταν απο το 2007 αρχίζει να φαίνεται τι θα συμβεί, ο Βούδας δε φρενάρει τις δαπάνες και κάνει την πρόσκρουση καταστροφική το 2009. Αλλά, Νέμεσις κιετς.
Όταν από το '10 και μετά εφαρμόζεται το πρώτο "χρήσιμο" μνημόνιο, το '12 η Αντωνελλα δεν μπορεί να κάνει πια την αντιμνημονιακια. Μπουμ, δεύτερο "χρήσιμο".
Από το '13 έχει καει ο τόπος για τα καλά. Έτσι όταν έρχεται ο Άλεξ είναι όλα εναντίον του και η αντίσταση δεν έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Το "αχρειαστο", που χρειάστηκε να ψηφίσουν οι "δικαιωμένοι πατριώτες".
Το '18 ισιωνει τη φάση αλλά είναι αργά. Όμως έτσι ο Κούλης έχει "κάποιο καύσιμο" ως την πανδημια. Τώρα έχουμε κάψει '20-'21 οπότε η λογική λέει ότι δεν θα τη γλιτώσει το Τσιταχ ακριβως επειδή δεν έκανε εκλογές πριν το δεύτερο λοκνταουν.
Κτλ, κτλ. Ελπίζω να έγινα κατανοητός τώρα γιατρέ, έχει πυκνώσει τόσο ο χρόνος πια που το μηδενικό περιττεύει.
ΥΓ: Ωραίος ο civil, αλλά τώρα ο μετρ ετοιμάζει την επόμενη τούρτα με ΜΜΜ και ΕΥΔΑΠ. Αν "δεν μας περάσει"...
-
@realzeus said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Σε πολλές χώρες ψηφίζουν και οδηγούν ανήλικοι. Στις ΗΠΑ δε, μπορείς να οδηγείς από τα 17, αλλά για να πιεις μια μπύρα πρέπει να γίνεις 21. Παράνοια;
Εγώ πάντως με Κούλη άνεργος είμαι... Δεν θεωρώ όμως ότι μου φταίει αυτός, όλο το σύστημα είναι σάπιο.
Για την Αμερική δεν έχω να γράψω κάτι γιατί υπάρχουν πολλές αντιφάσεις και διαφορές, όχι μόνο μεταξύ των πολιτειών αλλά και στα εσωτερικά τους.
Η ανεργία είναι υπαρκτή. Δεν νομίζω ότι κάποιος το αμφισβητεί αυτό. Μακάρι όλοι όσοι αναζητούν εργασία, άμεσα να βρούνε και να μην είναι εργασιακές γαλέρες.
Εγώ πάντως την εργασία μου την έχασα εξαιτίας της καταστροφικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ. Το 1ο εξάμηνο του 2015, το κλείσιμο των τραπεζών και το περιβόητο δημοψήφισμα ήταν πισώπλατη μαχαιριά για πολλές ιδιωτικές εταιρείες και τον τραπεζικό τομέα.
-
@johanndelta said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@panormus772 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Τι εννοώ: Όταν απο το 2007 αρχίζει να φαίνεται τι θα συμβεί, ο Βούδας δε φρενάρει τις δαπάνες και κάνει την πρόσκρουση καταστροφική το 2009. Αλλά, Νέμεσις κιετς.
Όταν από το '10 και μετά εφαρμόζεται το πρώτο "χρήσιμο" μνημόνιο, το '12 η Αντωνελλα δεν μπορεί να κάνει πια την αντιμνημονιακια. Μπουμ, δεύτερο "χρήσιμο".
Από το '13 έχει καει ο τόπος για τα καλά. Έτσι όταν έρχεται ο Άλεξ είναι όλα εναντίον του και η αντίσταση δεν έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Το "αχρειαστο", που χρειάστηκε να ψηφίσουν οι "δικαιωμένοι πατριώτες".
Το '18 ισιωνει τη φάση αλλά είναι αργά. Όμως έτσι ο Κούλης έχει "κάποιο καύσιμο" ως την πανδημια. Τώρα έχουμε κάψει '20-'21 οπότε η λογική λέει ότι δεν θα τη γλιτώσει το Τσιταχ ακριβως επειδή δεν έκανε εκλογές πριν το δεύτερο λοκνταουν.
Κτλ, κτλ. Ελπίζω να έγινα κατανοητός τώρα γιατρέ, έχει πυκνώσει τόσο ο χρόνος πια που το μηδενικό περιττεύει.
ΥΓ: Ωραίος ο civil, αλλά τώρα ο μετρ ετοιμάζει την επόμενη τούρτα με ΜΜΜ και ΕΥΔΑΠ. Αν "δεν μας περάσει"...
Μπορει να διαφωνουμε μα δε σε εχω για ελλειποβαρή. Αν δε κανεις πλακα πιστευεις οτι αυτες οι παπαροδικαιολογιες για τον Αλ6 μπορουν να γινουν πιστευτες? Τετοια παραμυθια λετε μεταξυ σας? Βρε τι παθαμε.... Την αντισταση του Αλ6 οπως και τις προσπαθειες του Τζεφρυ να γλυτωσουμε το ΔΝΤ τις εχουμε πληρως αντιληφθει. Βρε τι τραβαμε...
-
κίτρινη στον κουλη για μονιμοποιηση (κατι τετοιο δεν κανει??) 4000 παπαδων
δεν νομιζω οτι αυτο χρειαζεται η χωρα πιο λογικο μου φαινεται να μονιμοποιουσε εκπαιδευτικους η γιατρους
δεν καταλαβαινω γιατι οταν βγαινουν κυβερνηση τους αρεσει να μας απογοητευουν
αυτό ισχύει για ολους οχι μονο για τον κουλη -
@civil357 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Περί Δεη και πάλι, ας δούμε αρχικά ένα από τα πρώτα νομοθετήματα της κυβέρνησης. Είναι ο Ν4643/2019, εκεί για χάρη της διαφάνειας η κυβέρνηση δίνει τη δυνατότητα στη ΔΕΗ να προκηρύσει έργα και προμήθειες εκτός του νομοθετικού πλαισίου των λοιπών δημοσίων συμβάσεων. Εργαλείο εκσυγχρονισμού μας είπαν.
Λίγους μήνες μετά την εκλογή του ο ΠΘ , έθεσε το θεμέλιο λίθο σε επένδυση ομίλου για την παραγωγή ρεύματος από Φ.Α. ,https://www.protothema.gr/politics/article/931209/o-mitsotakis-egainiase-ti-monada-fusikou-aeriou-tis-mutilinaios-upsous-350-ekat-euro/ . Ο ίδιος όμιλος είναι και ανταγωνιστής της ΔΕΗ στη λιανική. Τα σχέδια μετατροπής των λιγνιτικών σε ΦΑ, στο συρτάρι. Πάλι εκσυγχρονισμός, η Δεη θα αγοράζει ρεύμα από ανταγωνιστή της και μετά θα
του το ξαναπουλάει...Παρόμοια τακτική ακολουθείται και στις επενδύσεις των ΑΠΕ.
Μετά ο υπουργός μετρ των αποκρατικοποιήσεων μιλούσε ανοιχτά για ανάγκη μείωσης του μεριδίου αγοράς της εταιρίας ( της εταιρίας που είναι προϊστάμενος) . Εδώ το πράγμα λειτουργούσε καλά στην αρχή , αλλά μετά από λίγο καιρό όταν η Δεη κρατούσε τους πελάτες , τότε ήρθε η ίδια εταιρία που θεμελιώσαμε το εργοστάσιο και κατήγγειλε τη Δεη για αθέμιτες πρακτικές και έβαλε τέλος στις υπερβολικά χαμηλές χρεώσεις στα σταθερά της τιμολόγια ρεύματος ( όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται και εδώ https://www.sofokleousin.gr/ayksisi-70-apo-ti-dei-sta-stathera-timologia-nea-tropi-sti-maxi-t) . Ξέρω ότι η αύξηση αφορά στα προγράμματα και οχι στη συντριπτική πλειοψηφία των παλαιών λογαριασμών ...., εκεί έχει άλλες αυξήσεις.
Ο ίδιος μετρ των αποκρατιποιήσεων είχε δηλώσει χαρακτηριστικά λίγο πριν την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας " ένας τρελός θα αγόραζε τη Δεη...." . Η πτώση της τιμής της μετοχής της εταιρίας είναι αξιοθαύμαστη πάντως...
Το Δεδδηε τον αγόρασε ένας αμέμπτου ηθικής όμιλος , ο οποίος στην Αγγλία έκανε πράγματα και θαύματα όταν αγόρασε την δημόσια επιχείρηση νερού https://www.bbc.com/news/business-41152516 . Δεν ακούστηκε κουβέντα εδώ.
Τέλος να πω ότι η τελευταία προκήρυξη θέσεων του δεδδηε , λίγες μέρες πριν την πώληση , πραγματοποιήθηκε με συντελεστή βαρύτητας της συνέντευξης από 0,25-0,75 επί των συνολικών μορίων των υποψηφίων, διαφάνεια και πάλι....
Ίσως δε φταίει μόνο το παγκόσμιο ράλι ανόδου των τιμών αλλά πάλι και να φταίει , κυβέρνηση είσαι, προβλέπεις , παίρνεις μέτρα, το ρεύμα είναι αγαθό επιβίωσης και ανάπτυξης.
Αυτά καταλαβαίνω εγώ, ως απλός αναγνώστης και οχι ειδικός επί του θέματος, ίσως και να διαβάζω κάτι λάθος....Κάτι αρχήν να πω ότι ευτυχώς δεν προχώρησε η πλήρης μετατροπή σε φα, αν και σε μερικούς μήνες που θα ξαναπέσει η τιμή υου, πάλι θα ξανακλαιμε με τον λιγνίτη.
Μια γενικότερη παρατήρηση. Όταν ιδιωτικοποιείται μια επιχείρηση, η επιχείρηση αγγίζει τα όρια του μύθου καί του φανταστικού. Ωσάν να πρόκειται για κάτι που λειτουργεί στην εντέλεια. Μιλάμε για τον διαχειριστή του δικτύου, με το ρεύμα να κόβεται σε κάθε νεροποντή, αέρα, χιονι κλπ. Γιατί απλά το δίκτυο είναι υπεργειο. Και ναι μεν τα μνημόνια, να ρωτήσω όμως κι εγώ ως πολίτης, πριν στις παχιές αγελάδες τι έγινε με το δίκτυο για να μην έχουμε τέτοια θέματα; Γιατί η σούπερ ντουπερ δημόσια καραδημοσια υπηρεσία δεν το φρόντισε;
Κάνε μια απλή αναζήτηση, σχέδιο ανάπτυξης δικτύου δεδδηε 2019 2023 και το ίδιο για 2021 2025. Εύκολα θα δεις ότι το πρώτο είναι κάπου στα 300 εκ ανά έτος όταν το δεύτερο είναι στα 500+. Που μπορεί ακριβώς να μεταφραστεί σε μεγαλύτερη υπογειοποίηση και καλύτερες υπηρεσίες. Ποιος θα κάλυπτε την διαφορά;
Βέβαια, θα αρχίσει το γνωστό τροπάριο, οι μπελάρες κλπ. Ειλικρινά, το ναυτικό μας "επιχειρεί" με 50χρονα καράβια, πιστεύω ότι το επόμενο βήμα θα ήταν να το καταργήσουμε εντελώς. Δεν άκουσα όμως κάποιον να το προτείνει αυτό.
Θα δεχτώ την πιθανή αναξιοπιστία των νέων ιδιοκτητών, θα πει κάποιος σιγά μην δεις κάποια επένδυση... Ε, ναι, προφανώς αν δεν τηρηθεί το σχέδιο προφανώς θα μιλάμε για αποτυχία.
Κάτι ανάλογο έχουμε και με την ΔΕΗ. Θέλουμε φωτοβολταϊκά, θαλάσσια αιολικά πάρκα, φορτιστές για ηλεκτρικά αυτοκίνητα στα Πατήσια και επιδότηση του ρεύματος μας αφού στην ουσία θέλουμε να μας πουλάει με χασουρα. Πολύ ωραία όλα αυτά αλλά πόθεν; -
Αν ανησυχείτε για τις μπελάρες πρέπει να είναι γιατί οι Αμερικανοί θέλουν τώρα να πουλήσουν αυτοί, αν δεν το ακούσατε...
-
@spi_duster said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Μπορει να διαφωνουμε μα δε σε εχω για ελλειποβαρή. Αν δε κανεις πλακα πιστευεις οτι αυτες οι παπαροδικαιολογιες για τον Αλ6 μπορουν να γινουν πιστευτες? Τετοια παραμυθια λετε μεταξυ σας? Βρε τι παθαμε.... Την αντισταση του Αλ6 οπως και τις προσπαθειες του Τζεφρυ να γλυτωσουμε το ΔΝΤ τις εχουμε πληρως αντιληφθει. Βρε τι τραβαμε...
Αντιστοιχα ανακόλουθος ο Σαμαράς ("ουδείς αναμάρτητος") ο οποίος εφάρμοσε ωμή οικονομικη βαρβαρότητα εναντίον ολων. Δέχθηκε το ρόλο αυτό (αν και αντιμνημονιακος) αφού είδε την εκδίωξη ΓΑΠ όταν ψελισε τα περί δημοψηφίσματος το '11.
Όμως δεν ήταν αυτό το θέμα του ποστ μου (κομματικό blame game) αλλά το πώς οι πολιτικές ενέργειες από την κρίση και μετά βγάζουν αισθητά αποτελέσματα στο μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας με διάφορα 2-3 ετών και όχι 20-30. Αυτό μόνο. -
@fiverg said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Κάτι αρχήν να πω ότι ευτυχώς δεν προχώρησε η πλήρης μετατροπή σε φα, αν και σε μερικούς μήνες που θα ξαναπέσει η τιμή υου, πάλι θα ξανακλαιμε με τον λιγνίτη.
Μια γενικότερη παρατήρηση. Όταν ιδιωτικοποιείται μια επιχείρηση, η επιχείρηση αγγίζει τα όρια του μύθου καί του φανταστικού.Σε καμία φράση των όσων έγραψα , δεν έχτισα το μύθο της Δεη, σε καμία περίπτωση δεν ανέφερα ότι δεν υπήρχαν προβλήματα. Πουθενά δεν έγραψα για την απολιγνιτοποίηση, ούτως ή άλλως το σχέδιο ήταν για τη σταδιακή μετάβαση.
Πάμε τώρα στη χρηματοδότηση, λεφτά ως ΕΕ, λεφτά της Τράπεζας Επενδύσεων, με εγγυητή το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα της χώρας , έχουμε https://www.sofokleousin.gr/etep-xrimatodotei-monada-paragogis-ilektrikis-energeias-tis-mytil για να χρηματοδοτούμε τον ανταγωνιστή της εταιρίας που εκπροσωπεί το Ελληνικό Δημόσιο, έχουμε. Με εύκολο γκουγκλάρισμα ανακαλύπτεται ότι το ύψος της χρηματοδότησης της επένδυσης συνεχώς αυξάνεται.
Το όλο θέμα θα ήταν λιγότερο κραυγαλέο αν ο όμιλος δεν κατήγγειλε τη Δεη στην ΡΑΕ για αθέμιτες πρακτικές οι οποίες οδήγησαν στην αύξηση της τιμής του ρεύματος των προγραμμάτων της.
Η μερική μετάβαση της Δεη σε φα ήταν σχεδιασμένη και τα σχέδια χρηματοδότησης από την ίδια τράπεζα ήταν στη φάση της αξιολόγησης.
Τώρα για τα πέρι Δεδδηε και κατάσταση δικτύου, αν αναφέρεται κάπου ότι υποχρέωση του νέου ιδιοκτήτη είναι η επένδυση νέων έργων , έχε καλώς , και πάλι όμως δεν καταλαβαίνω πως μια κερδοφόρα εταιρία όπως ο δεδδηε , δε θα είχε πρόσβαση σε παρόμοια προγράμματα χρηματοδότησης. -
Ήταν ο Γιωργάκης... Λεφτά υπάρχουν, πρώτο μνημόνιο στην κεφαλα. Μετά είπε ο Αντώνης, θα τα κάνω καλύτερα. Δεύτερο μνημόνιο στην κεφαλα. Μετά είπε ο Αλέξης, θα τα κάνω καλύτερα. Τρίτο μνημόνιο στην κεφαλα.
Αν ο Γιωργάκης είχε κάνει την πάπια και είχε συμφωνήσει να πάρουν κανένα μετρο (από αυτά που πήραν μετά κατά δεκάδες) μπορεί και να την είχαμε γλυτώσει. Το ίδιο και αν οι επόμενοι ήταν πιο συνεναιτικοι με τους προηγούμενους.
Αλλά είπαμε, έχουμε μεγάλη ιδέα για τον εαυτό μας, μηδενός εξαιρουμένου. Έχουμε φορτωσει πολύ περισσότερη ιστορία απ' όση μπορούμε να σηκώσουμε. -
Ποια μέτρα να έπαιρνε όταν είχες διψήφιο έλλειμμα και την παγκόσμια πιστωτική κρίση στο απόγειο της όπου κανείς επενδυτής δεν επένδυε σε υψηλού ρίσκου χαρτιά και ομόλογα;
Όταν δεν υπήρχε κανένας μηχανισμός στήριξης στην ζώνη του ευρώ. Ναι καλά διαβάζετε. Υπήρχε κοινό νόμισμα χωρίς κανέναν μηχανισμό και ταμείο σταθεροποιησης των χωρών μελων δηλαδή του ίδιου του νομίσματος!Πείτε καμιά ιδέα;
Να απολύσει το μισό δημοσιο σε μια βραδιά, να γονατίζει σε μια νύχτα το λιανικό εμπόριο και κύριο χρηματοδότη εισφορών;
Στο ενδιάμεσο να ζητάνε τα ληξιπροθεσμα. Να χρειαζόμαστε ανακεφαλαίωση.
Μήπως οποιος και αν ήταν από εσάς στην θέση αυτή θα έκλαιγε να τον δεχτούν σε κάποιο μηχανιαμο για να κερδίσει χρόνο μέχρι να δείτε που θα οδηγηθεί η παγκοσμια πιστωτική κρίση;
Μήπως στην πλάτη της Ελλάδας έμαθαν τα όρια του κοινού νομίσματος;Θυμάμαι αν και ήμουν νιανιαρο πως μας είχαν προτείνει κάποια δις με υψηλότατο επιτόκιο ως μεταβατικό στάδιο. Αρνήθηκαν οι πασοκοι.
Αυτή ήταν η μόνη πρακτική εναλλακτική που είχαμε. Πιστευετε θα άλλαζε την πορεία που είχαμε ως χώρα;Υ.γ Το "λεφτά υπάρχουν" ήταν φράση από ομιλία για την απολιγνιτοποιηση της ΔΕΗ και ανέφερε πως παρά το υψηλό κόστος πρέπει να ξεκινήσει το έργο αυτό σταδιακά από το 2011 και πως ο φόβος για την ανεργία που θα προκαλέσει θα καλυφθεί απο "λεφτά που υπάρχουν" μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων και ΕΣΠΑ για νέες θέσεις εργασίας. Αρκεί να υπάρχει σωστός σχεδιασμός για να απορροφηθούν.
-
@getzman said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
δεν νομιζω οτι αυτο χρειαζεται η χωρα πιο λογικο μου φαινεται να μονιμοποιουσε εκπαιδευτικους η γιατρους
αυτό ισχύει για ολους οχι μονο για τον κουληΔεν είχα καταλάβει τι αφορούσε το θέμα του παπαδαριού και το έψαξα λίγο.
Μονιμοποίηση 4000 ιερέων. Με κάτι τέτοιες αποφάσεις διαπιστώνεται πολύ εύκολα ποιος τελικά κυβερνά τον τόπο. Ψηφοθηρία και ευχαριστημένο πελατολόγιο.
Για μένα ποιο πολύ μου κάνει εντύπωση ότι μεγάλο ποσοστό πολιτών δεν θα είχαν πρόβλημα με μία τέτοια απόφαση.
Δεν ξέρω αν τέτοιες αποφάσεις νομοθετικά προβλέπονται αλλά πρέπει κάποτε να γίνει πλήρης διαχωρισμός εκκλησίας / κράτους.
Για την ώρα μάλλον παγώνει το θέμα, αφού έγιναν ρόμπα.
https://www.kathimerini.gr/politics/561624841/theoreio-pagonei-i-monimopoiisi-ton-iereon/ -
Το ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ σας μεταφέρει αποκλειστικές πληροφορίες για τη στενή σχέση που έχει ο 42χρονος Νίκος Ανδρουλάκης με την εκκλησία και μάλιστα από μικρό παιδί αφού ανατράφηκε σε μια οικογένεια θρησκευόμενη με την μητέρα του να πρωτοστατεί στην χριστιανική ανατροφή του στο χωριό Αρκαλοχώρι Ηρακλείου της Κρήτης.
Εκεί στο χωριό, ο Νίκος από μικρό παιδί μερικές φορές διακονούσε ως παπαδάκι στην εκκλησια, όταν μπορούσε, καθώς ήταν άριστος μαθητής και μελετούσε πολλές ώρες.
Διατηρεί στενές σχέσεις με μητροπολίτες, Ιερείς και παράγοντες της εκκλησίας και σε αυτό καθοριστικό ρόλο διαδραμάτισε η μητέρα του που τον μεγάλωσε με χριστιανικές αρχές και αξίες που τον ακολουθούν έως σήμερα.
https://www.vimaorthodoxias.gr/arthrografia/o-thriskeyomenos-nikos-androylakis/
ρε σεις, και γω πήγαινα παπαδάκι μικρός στο χωριό, στον Παπαχαράλαμπο θεός σχωρέστον, κι απουσιολόγος στο Γυμνάσιο... λέτε να ανοίγεται νέα καριέρα μπροστά μου;
-
Προσωπικα δε μου λεει κατι. Αργα ή γρηγορα θα γινουν. Στην Ελλαδα ειμαστε.
-
Περί Ανδρουλάκη.
Εγώ ποιο πολύ για τον συγκεκριμένο κύριο θα εστίαζα στην επαγγελματική του καριέρα.
Αν έχει. -
@getzman said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
αυτό ισχύει για ολους οχι μονο για τον κουληΓιατί βγαίνουν για να φάνε λεφτά και όχι για να βοηθήσουν τον τόπο. Και η εκκλησία είναι μεγάλο "καρτελ" ειδικά σε λεφτά και ψήφους.
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Δεν ξέρω αν τέτοιες αποφάσεις νομοθετικά προβλέπονται αλλά πρέπει κάποτε να γίνει πλήρης διαχωρισμός εκκλησίας / κράτους.
Αμήν και πότε!!! Αλλά δεν το βλέπω....εδώ δεν το έκανε ο Τσίπρας (ως αριστερός και καλά) ενώ το είχε πει. Εφόσον δεν έγινε με αριστέρα, σιγά μην γίνει με κεντρόες και δεξιές κυβερνήσεις. Τραγικό αυτό που συμβαίνει με την εκκλησία....τα έξοδα του κράτους και τα έσοδα δικά τους να τρώνε με χρυσά (στην κυριολεξία) κουτάλια.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2