-
@gtsartsal said in PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019):
@lap said in PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019):
Υπάρχει κανονισμός και έτσι πρέπει να γίνεται. Εγώ κάτι άλλο αναφέρω. Κάτι που βρήκαν τρόπο οι Έλληνες να βγάλουν λεφτά και από αυτό.
Δεν έχω ακούσει κάτι σχετικό.... αν και δεν κατάλαβα καλά και τι εννοείς..
Ούτε αυτός κατάλαβε τι εννοεί...
-
@criuser said in PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019):
Δηλαδή εγώ είμαι υπεύθυνος για την αντλία θερμότητας, ή κάθε άλλη συσκευή, ή το ασανσέρ ?
Για αυτό γράφουμε ότι είναι αναγνωρισμένου εργοστασίου, ώστε να υπάρχει η εγγύηση.
Όχι δεν είσαι, γιατί δεν πουλάς ως εταιρία, αλλά ως κατασκευαστής.
Το αυτοκίνητο όμως πωλείται ως ολοκληρωμένο προϊόν μιας εταιρία και όχι 10 διαφορετικών κατασκευαστών. Αγοράζω Fiat, και η Φίατ δίνει την εγγύηση, όχι η Φιατ, η Βαλεό, η Βεμπάστο, η Μπος κλπ. Εαν η Φιατ δεν έχει καλό προμηθευτή, είναι δικό της θέμα.
Γιατι στο σπίτι έχω την επιλογή να βάλω π.χ. Daikin η TLC, αλλά η Φιατ δεν με ρωτάει εαν θέλω Βαλεό ή Μπος, βάζει ότι θέλει.
-
Παιδιά μόνο Μότης οκ.
Περι ιμάντα και λαδιών.
Σε 1.2 μου βάζανε 0-30 και στην συνέχεια αλλάχθηκε σε 0-20.
Έχω 50κ+ χλμ αυτή την στιγμή και στο σέρβις πριν κάποιες μέρες μου είπαν οτι ο ιμάντας είναι οκ. Ξέρετε εκείνο το σιδεράκι που μετράνε το πάχος.
Εγώ όμως και το γερακίσιο μάτι μου βλέπω ότι έχει αρχίσει να κάνει ρωγμές στα πλάγια. Οπότε εδώ είναι το θέμα ότι η αντιπροσωπεία για να τον αλλάξει πρέπει να περάσει το τεστ ενώ εγώ θέλω να τον αλλάξω από τώρα.
Βέβαια ίσως βλέπουν τα χλμ και θέλουν να μην "προλάβω" την εγγύηση;
Τι να πω, η πρόληψη είναι καλή αλλά είναι και που θα πέσεις. -
Αυτές οι ρωγμές είναι που γίνονται υπολείμματα και διαλύουν τον κινητήρα
-
@hountalas said in PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019):
Παιδιά μόνο Μότης οκ.
Περι ιμάντα και λαδιών.
Έχω 50κ+ χλμ αυτή την στιγμή και στο σέρβις πριν κάποιες μέρες μου είπαν οτι ο ιμάντας είναι οκ. Ξέρετε εκείνο το σιδεράκι που μετράνε το πάχος.
Εγώ όμως και το γερακίσιο μάτι μου βλέπω ότι έχει αρχίσει να κάνει ρωγμές στα πλάγια. Οπότε εδώ είναι το θέμα ότι η αντιπροσωπεία για να τον αλλάξει πρέπει να περάσει το τεστ ενώ εγώ θέλω να τον αλλάξω από τώρα.
Τι να πω, η πρόληψη είναι καλή αλλά είναι και που θα πέσεις.Μήπως να βάλεις το @criuser να κάνει ένα τηλέφωνο από τα κεντρικά ;
-
Πουλα το και παρε αν θες πάλι το 2008 με το νέο κίνητρα με καδένα.
-
@lap said in PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019):
Αυτές οι ρωγμές είναι που γίνονται υπολείμματα και διαλύουν τον κινητήρα
Χάρηκα!
Το κριτήριο τους (η μέτρηση του πάχους του ιμάντα) ίσως καμιά φορά ξεπερνά την αρχή της φθοράς.
Τουλάχιστον στην αλλαγή όταν γίνει θα καθαρίσουν και τα υπολείμματα στο φίλτρο.Όσο για το πούλα το,
το αγοράζουν 16 με 17κ τώρα για να το δώσουν 19.
Και γλυκοκοιτάζω το 3008 που μετά βλέπεις και το χ2 και ξέρετε μετά πως πάει!
Η να δω κορόλλα cross; Άσε ακόμα μικρός είμαι -
Μέχρι ν γίνει αλλαγή εάν δεν κυκλοφορεί το λάδι σωστά στην σωστή ποσότητα και ταχύτητα θα έχει φθορές το μοτέρ.
-
Παιδιά μόνο Μότης οκ.
Περι ιμάντα και λαδιών.
Τι να πω, η πρόληψη είναι καλή αλλά είναι και που θα πέσεις.Δεν θελω να ειμαι ο γκαντεμης...αλλα αυτη την κουβεντα ειχα με τον κουμπαρο μου τα Χριστουγεννα που εχει ενα Grandland με τον 1.2. Ειχε κοντα 50Κ αν θυμαμαι καλα και ετοιμαζοταν να βγει απο την 5ετη εγγυηση.
Του ελεγα στειλτο θα το παρεις στα χερια...Μετα απο 1-2 μηνες σε ενα στοπ η κουμπαρα παει να φυγει και της σβηνει. Ε αυτο ηταν...Καρφωμα απο τα καλα.
Τελικα με λιγο μανουρα και σπρωξιμο απο γνωστους εγινε αλλαγη του κινητηρα...Κανα 3 βδομαδο/μηνα εμενε συνεργειο και τωρα ξαναστρωνει. -
ε θα μάθουμε σε 1 - 2 μήνες!
Εγώ όσο μπορούσα το πρόσεχα.
Και σέρβις ανάλογα με τα χιλιόμετρα (max15κ) και την χρήση, και το πλάκωνα που και που, και τα ταξίδια του με 130....140 τα έκανε.
Ε τώρα αν με την προσοχή που μπορεί να δίνει κάποιος πάθει puma! (χαλάσει) στα καλά καθούμενα, τότε θα βρίζω και εγώ! -
Αγαπούλα......ΠΟΥΛΑ
-
@chrisk6 said in PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019):
Παιδιά μόνο Μότης οκ.
Περι ιμάντα και λαδιών.
Τι να πω, η πρόληψη είναι καλή αλλά είναι και που θα πέσεις.Δεν θελω να ειμαι ο γκαντεμης...αλλα αυτη την κουβεντα ειχα με τον κουμπαρο μου τα Χριστουγεννα που εχει ενα Grandland με τον 1.2. Ειχε κοντα 50Κ αν θυμαμαι καλα και ετοιμαζοταν να βγει απο την 5ετη εγγυηση.
Του ελεγα στειλτο θα το παρεις στα χερια...Μετα απο 1-2 μηνες σε ενα στοπ η κουμπαρα παει να φυγει και της σβηνει. Ε αυτο ηταν...Καρφωμα απο τα καλα.
Τελικα με λιγο μανουρα και σπρωξιμο απο γνωστους εγινε αλλαγη του κινητηρα...Κανα 3 βδομαδο/μηνα εμενε συνεργειο και τωρα ξαναστρωνει.Πολύ σημαντικό όμως ότι τελικά της άλλαξαν κινητήρα.
-
Είναι απαράδεκτο που τα πεζοσιτροέν βγάζουν βλάβες λες κι είναι Βαγγέληδες, αλλά τουλάχιστον είναι χιλιάδες οι περιπτώσεις που ανταποκρίνεται η εταιρεία και αντικαθιστά ακριβά κομμάτια.
-
Καλό είναι να το σπρώξει με το καινούριο μοτέρ τώρα που θα πιάσει και κάποιο καλό πόσο στη πώληση
Ούτε ο cruiser δε μπορεί εγγυηθεί ότι δε θα ξαναπάθει βλαβη -
@dimitrioskosmas said in PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019):
Ούτε ο cruiser δε μπορεί εγγυηθεί ότι δε θα ξαναπάθει βλαβη
Μπορεί όμως να εγγυηθεί ότι θα πάθει βλάβη!!
-
Εγώ μπορώ να εγγυηθώ ότι έχετε χιούμορ.
Το είδος του είναι πολύ χρήσιμο αυτήν την περίοδο των υψηλών θερμοκρασιών.
-
@fanis75 said in PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019):
@dimitrioskosmas said in PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019):
Ούτε ο cruiser δε μπορεί εγγυηθεί ότι δε θα ξαναπάθει βλαβη
Μπορεί όμως να εγγυηθεί ότι θα πάθει βλάβη!!
Μπορεί να πάθει puma δηλαδή!
-
@criuser said in PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019):
O 1.2 έχει ιμάντα μέχρι τώρα σε όλες τις εκδόσεις.
Με τον ιμάντα το πρόβλημα είναι ότι είναι μέσα στο λάδι και τα λάδια που είχαν αρχικά επιλεχθεί δεν ήταν σωστά και τον έφθειραν με αποτέλεσμα να φεύγουν κομματάκια και να προκαλούν θέματα και σε ακραίες περιπτώσεις κόψιμο.
Εχουν αλλάξει 2-3 φορές από ότι έχω διαβάσει τις προδιαγραφές του λαδιού και προφανώς υπάρχει εντολή στα συνεργεία για έλεγχο του ιμάντα σε κάποια χλμ, ίσως ανάλογα και με το λάδι που έχει χρησιμοποιηθεί στα σέρβις και αν δουν να έχει θέμα να τον αλλάζουν.
Προφανώς υπήρχε αστοχία μελέτης για τον συνδυασμό ιμάντα με το λάδι, όπως αντίστοιχα υπήρχε και στο πάχος της καδένας στο ντίζελ.
Υπάρχουν πολλά βίντεος που δείχνουν τι παθαίνει ο καημένος ο ιμάντας και ότι τα κομματάκια που φεύγουν φράσουν το φίλτρο.
πχ
https://youtu.be/_Pt1zYznXzk?t=144
Youtube Video – [04:44..]Πάντως αυτό με τα λάθος λάδια μου το έχουν πει πολλοί και για άλλες μάρκες. Βάζουν το φθηνό 5-30 και όχι 0-20, 5-20 κλπ.
-
Τόσο ωραία αυτοκίνητα τα καταστρέφουν
-
Εμένα στα 53κ χλμ πάντως δεν είναι για αλλαγή σύμφωνα με την επιστημονική μέτρηση με το "κλειδάκι" που έχουν (έχω πάρει και εγώ ένα για να το ελέγχω). Λάδια είπαμε ξεκίνησα με 0-30 και στα επόμενα σέρβις βάζουν 0-20.
Για ξύλο είναι αν είναι να ασχολούμαστε και με τέτοια.
PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019)