-
Καλησπέρα,
Να δηλώσω ευτυχής κάτοχος του εν λόγο μοντέλου. Το έχω τρεις εβδομάδες και δεν έχω κάνει αρκετά χιλιόμετρα ακόμα , γύρω στα 400, αλλά η καλή μέρα συνήθως από την αρχή φαίνεται και μέχρι στιγμής είναι << ηλιόλουστη >>. Πήρα το 1.5 υβριδικό με το μηχανικό κιβώτιο στην Titanium έκδοση λευκό μεταλλικό deluxe Perl. Το κόστος έφτασε με όλα και ότι εκπτώσεις μπορούσα να πάρω, με το κλειδί στο χέρι 26 χιλιάρικα ακριβώς.
Το μόνο που λίγο με χάλασε , διότι είμαι και παράξενος και απαιτητικός και τολμώ να πω και γνώστης του << σπορ της αυτοκίνησης>> από μικρό παιδί σχεδόν σε όλα τα επίπεδα, ότι σε αυτά τα κόστη δε μπορεί να αφαιρείς την επένδυση - ηχομόνωση από το καπό της μηχανής. Όσο αφορά το θέμα θορύβου κινητήρα οκ δεν ακούγεται τίποτα κυριολεκτικά, αλλά οι θερμοκρασίες με τη πάροδο των χρόνων μπορεί να προκαλέσουν φθορά στο χρώμα του καπό. Εννοείτε ότι το ζήτησα αλλά το μόνο που κατάφερα ήταν μια καλή έκπτωση στο αξεσουάρ ( έτσι το λένε ) που τελικό κόστος με τοποθέτηση ( δουλειά των δύο λεπτών ) πήγε στα 185 €.........
Είμαι στη διάθεση όποιου θελήσει να μάθει ότι σχετικό θέλει για το συγκεκριμένο μοντέλο. -
Από τα ομορφότερα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν. Πολύ ακριβό όμως το θερμομονωτικό, εκτός αν είναι κάποιο πολύ ιδιαίτερο υλικό, κι όχι ο τύπου κετσές που φοράνε τα περισσότερα αυτοκίνητα. Πρόσεξες αν η απόληξη της εξάτμισης επηρεάζει το χρώμα του προφυλακτήρα από τα καυσαέρια;
-
@famas said in Kia XCeed - crossover:
Από τα ομορφότερα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν. Πολύ ακριβό όμως το θερμομονωτικό, εκτός αν είναι κάποιο πολύ ιδιαίτερο υλικό, κι όχι ο τύπου κετσές που φοράνε τα περισσότερα αυτοκίνητα. Πρόσεξες αν η απόληξη της εξάτμισης επηρεάζει το χρώμα του προφυλακτήρα από τα καυσαέρια;
Καλημέρα,
Το θερμομονωτικό καλό υλικό φαίνεται, αλλά χωρίς να είμαι και ειδικός δεν μου κάνει και για κάτι το πολύ ιδιαίτερο, απλά κάτι καλό και συμπαγές.
Η εξάτμιση δεν έχει κάνει τίποτα στο χρώμα , έτσι και αλλιώς είναι πολύ νωρίς ακόμα, αλλά και η απόληξη είδα ότι έχει έντονη κλίση προς το έδαφος και σχετικά καλή απόσταση από το κάτω μέρος του προφυλακτήρα. -
Επιστρέφω φίλοι μου στο νήμα σαν άλλος ένας ευτυχής κάτοχος, το 1.5Τ 48v 160ps βενζίνη.
Πραγματικά ειναι drivers car με πολύ ωραια θέση οδήγησης,- το design του είναι μοναδικό (μου έχει πιάσει αρκετός κόσμος με καλή κουβέντα στον δρόμο ή στα βενζινάδικα)
- έχει δύναμη το μοτέρ και νιώθεις την μικρή βοήθεια (10-15hp λέει η κατασκευαστής) απο την μπαταρία οταν το σανιδώνεις.
- κορυφαία οδηγική/σπόρ συμπεριφορά, βεντουζώνει κάτω με τα 235/45/18
- πολύ ξεκούραστο στην οδήγηση
- είναι ποιότητα κατασκευής Κια με 7 χρόνια εγγύηση
- έχει διπλοσύμπλεκτό αυτόματο (δεν ξαναπάω σε manual και σας το λέει πρώην Miataκιας με αγάπη στα χειροκίνητά)
- καταπληκτικό φινίρισμα μέσα + υλικά + αληθινοί διακόπτες όχι τα αισχρά touch
- σύνδεση με κάρτα SIM της KIA με 7 χρόνια δωρεάν συνδρόμη, μπορείς απο το κινητό σου να ελεγχεις το αυτοκίνητο απομακρ.
- Multilink ανάρτηση πίσω αντί φτηνιάρικου ημιάκαμπτου.
- μπαίνει δακτύλιο το 48V 160ps
- ο κινητήρας δεν τον λές και οικονομικό..γύρω στα 8.5λ/100χλμ μου βγάζει σε μικτή οδήγηση
- πίσω δεν έχει καλή ορατότητα ο οδηγός, θελει να κοιτάς κάμερα & όλους τους καθρέπτες σε όπισθεν.
Γενικώς ειναι ένα πολυ Premium αυτοκίνητο που αν το οδηγήσεις σε κερδίζει και παίρνεις ΠΟΛΥ αμάξι απο την Κια για τα χρήματα σου. Ότι θέλετε να ρώτησετε είμαι στην διάθεση σας παιδιά.
-
Έχεις παιδιά; Βολεύουν οι πίσω χώροι για καθισματάκια, επαρκεί ο αποσκευών στα 380L;
-
Πολύ όμορφο αυτοκίνητο, να το χαίρεσαι. Δύο απλές ερωτήσεις.
Πως είναι από άνεση μέσα στην πόλη και σε λακούβες ή σαμαράκια γενικότερα, γιατί οι 18άρες ακούγονται κάπως.
2η και σοβαρότερη (για μένα), κυκλοφορεί δακτύλιο πράγματι? Έχεις πάρει σχετικό σήμα από την εφαρμογή? Έχει ψηλό CO2 αυτό το μοτέρ. Δηλαδή αν είναι mild hybrid euro 6 μπαίνει δακτύλιο ανεξαρτήτως CO2? Αν είναι έτσι πραγματικά μου λύνονται τα χέρια...
-
Στο φυλλάδιο λέει 135-141 co2 οπότε λίγο δύσκολο;
-
Απ'τη στιγμή που είναι hybrid -ότι τύπου και να'ναι- μπαίνει δακτύλιο ανεξαρτήτως ρύπων
Τουλάχιστον με τα ισχύοντα δεδομένα...
-
@sabas_thess said in Kia XCeed - crossover:
Έχεις παιδιά; Βολεύουν οι πίσω χώροι για καθισματάκια, επαρκεί ο αποσκευών στα 380L;
Ναι έχω 2 μικρά 7χρόνα με παιδικά καθισμάτα αυτά:
https://www.tresjoli.gr/maxi-cosi-kathisma-autokinitou-kore-i-size-authentic-cognac-br74263
και χωράει και η γυναίκα στην μέση, αν έχεις την ατυχία να πρέπει να πάρεις την πεθερά μπροστά συνοδηγόΓια πορτ μπαγκάζ δεν έχω ιδιαίτερες ανάγκες, 2-3 βαλίτσες τις χωράει άνετα, αλλά το έχω για daily driver περισσότερο.
Κάποια στιγμή θα πάρω και τις σχάρες τις Thule (αυτές βάζει η μαμά ΚΙΑ) για τα σκί/snowboard μόλις μεγαλώσουν λιγά τα μικρά μου.@andya3 ευχαριστώ πολύ, απο άνεση ειναι μια χαρά. Λακούβες και σαμαράκια δεν έχει κανένα θέμα, τα περνάει γλυκά παραδόξως των τροχών, αν πρέπει να βρώ κάτι που να πώ ειναι αρνητικό ειναι ο θόρυβος απο τα λάστιχα, αλλά ειναι θέμα ελαστικών πιστεύω. Μόλις φάνε τα ψωμιά τους τα Conti θα πάω καρφί για τα αγαπημένα μου Michelin Pilot 4.
Και ναι κυκλοφορεί δακτύλιο ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ, έχω τυπωσει και το καινούργιο πράσινο σήμα 2022 απο το site του Υπ.Μετ.
Σε πληροφορω κατέβηκα προχθες 2 φόρες κέντρο σε μποτιλιάρισμα απο Κηφισίας μέχρι Φάληρο και το πέρασα με τα νεύρα μου αλώβητα.. μουσικούλα και αυτόματα κιβώτιο, πολύ ξεκούραστη εμπειρία (κάθεσαι και ελαφρώς πιο ψηλά απο τα άλλα οχηματα).Ξεχασα να πώ οτι έχει πολύ καλό ηχοσύστημα (δεν χρειάζεται να πάρεις την JBL εκδοση πλέον), βάζουν καλά ηχεία στην έκδοση με την μεγάλη οθόνη (10.5).
Και εδώ η δοκιμή που έκανε το ΤΡΑΚΤΙΟΝ πριν λίγες μέρες (πηγαινετε στο 13'00΄΄ και μετά ειναι)
https://www.star.gr/tv/psychagogia/traction/traction-912022/?fbclid=IwAR05-KP1jUeJRGQ66K-osu5zH7mKKXdletmoPuQ2_4rGBE0MDJzHva_WH6E -
@sokos said in Kia XCeed - crossover:
@sabas_thess said in Kia XCeed - crossover:
Ναι έχω 2 μικρά 7χρόνα με παιδικά καθισμάτα αυτά:
https://www.tresjoli.gr/maxi-cosi-kathisma-autokinitou-kore-i-size-authentic-cognac-br74263
και χωράει και η γυναίκα στην μέση, αν έχεις την ατυχία να πρέπει να πάρεις την πεθερά μπροστά συνοδηγόΓια πορτ μπαγκάζ δεν έχω ιδιαίτερες ανάγκες, 2-3 βαλίτσες τις χωράει άνετα, αλλά το έχω για daily driver περισσότερο.
Κάποια στιγμή θα πάρω και τις σχάρες τις Thule (αυτές βάζει η μαμά ΚΙΑ) για τα σκί/snowboard μόλις μεγαλώσουν λιγά τα μικρά μου.@andya3 ευχαριστώ πολύ, απο άνεση ειναι μια χαρά. Λακούβες και σαμαράκια δεν έχει κανένα θέμα, τα περνάει γλυκά παραδόξως των τροχών, αν πρέπει να βρώ κάτι που να πώ ειναι αρνητικό ειναι ο θόρυβος απο τα λάστιχα, αλλά ειναι θέμα ελαστικών πιστεύω. Μόλις φάνε τα ψωμιά τους τα Conti θα πάω καρφί για τα αγαπημένα μου Michelin Pilot 4.
Και ναι κυκλοφορεί δακτύλιο ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ, έχω τυπωσει και το καινούργιο πράσινο σήμα 2022 απο το site του Υπ.Μετ.
Σε πληροφορω κατέβηκα προχθες 2 φόρες κέντρο σε μποτιλιάρισμα απο Κηφισίας μέχρι Φάληρο και το πέρασα με τα νεύρα μου αλώβητα.. μουσικούλα και αυτόματα κιβώτιο, πολύ ξεκούραστη εμπειρία (κάθεσαι και ελαφρώς πιο ψηλά απο τα άλλα οχηματα).Ξεχασα να πώ οτι έχει πολύ καλό ηχοσύστημα (δεν χρειάζεται να πάρεις την JBL εκδοση πλέον), βάζουν καλά ηχεία στην έκδοση με την μεγάλη οθόνη (10.5).
Και εδώ η δοκιμή που έκανε το ΤΡΑΚΤΙΟΝ πριν λίγες μέρες (πηγαινετε στο 13'00΄΄ και μετά ειναι)
https://www.star.gr/tv/psychagogia/traction/traction-912022/?fbclid=IwAR05-KP1jUeJRGQ66K-osu5zH7mKKXdletmoPuQ2_4rGBE0MDJzHva_WH6EΘα συμφωνήσω σε όλα όσα αναφέρεις.
Πράγματι ο θόρυβος υπάρχει από τα λάστιχα και εγώ προσανατολίζομαι στην ίδια επιλογή για μετά, επειδή τα είχα σε άλλο αυτοκίνητο και ήταν καλύτερα τουλάχιστον σε θέμα θορύβου ( τα PS4 ). Όμως κατά τα άλλα και αυτά λαστιχάρες και ζεσταίνονται πιο γρήγορα μιας και δείκτης ταχύτητας V, ενώ τα PS4 από Υ και πάνω, αν δε κάνω λάθος. Σε λακκούβες και ανωμαλίες, αν και κάπως σφιχτό , θα μπορούσες να το πεις << άνετη σπορ ανάρτηση >> απορρόφηση και ησυχία στο μέγιστο, προς το παρών, μακάρι να διαρκέσει είναι άψογο. Το ηχοσήστημα (όχι το Jbl ) ευχάριστη έκπληξη, πραγματικά πολύ καλό με τις κατάλληλες ρυθμίσεις. Αφού πριν το πάρω ετοιμαζόμουν να βάλω τα Focal ηχεία μπρός πίσω, αλλά όταν το ρύθμισα το άφησα όπως είναι , διότι παίζει πράγματι καλά.
Κρατήματα και διεύθυνση - αίσθηση τιμονιού, άριστη. Αντικατέστησε σε εμένα ένα Ford Focus 2λιτρο ghia σε άριστη κατάσταση με koni FSD , οπότε ξέρω από <<καλό τιμόνι>>και το XCeed είναι υπέροχο.
Ότι άλλο θέλετε ενημερώνω. Να πω επίσης ότι νόμιζα πως δεν κυκλοφορούμε στο δακτύλιο με τους νέους νόμους και εδώ λες ναι, σίγουρα; -
Ο δείκτης ταχύτητας δεν επηρεάζει ιδιαίτερα το ζέσταμα του ελαστικού, καθώς δεν αφορά στην γόμα, αλλά στον σκελετό.
-
@realzeus said in Kia XCeed - crossover:
Ο δείκτης ταχύτητας δεν επηρεάζει ιδιαίτερα το ζέσταμα του ελαστικού, καθώς δεν αφορά στην γόμα, αλλά στον σκελετό.
Ακόμα και αν δεν το είχες πει θα υποψιαζόμουν ότι είσαι στρατιωτικός. Λίγα λόγια, πάντα χρήσιμα και ουσιαστικά χωρίς σάλτσες. Καλημέρα Αλέξανδρε!
-
-
Για όσους γνωρίζουν το υποβραχιονιο πηγαίνει μπρος πίσω ή είναι στάσιμο? Ευχαριστω
-
@alex-mix said in Kia XCeed - crossover:
Για όσους γνωρίζουν το υποβραχιονιο πηγαίνει μπρος πίσω ή είναι στάσιμο? Ευχαριστω
Μετακινείτε μπρος - πίσω.
-
@leonid said in Kia XCeed - crossover:
Ευχαριστώ πολυ
-
Ευχαριστώ πολυ
Δεν έχει έρθει ακόμη;!
-
@dublin said in Kia XCeed - crossover:
Ευχαριστώ πολυ
Δεν έχει έρθει ακόμη;!
Όχι φίλε δουβλι, άσε με γ@μ@ την γκαντεμιά μου, το μόνο καλό είναι που μου κάνανε κάνα 200αρι δώρα ακόμα και άλλαξα και χρώμα πήγα σε λευκό deluxe white. Μου είπαν αρχές Ιουνίου τώρα.
-
Από μαύρο πηγές σε λευκό;
Τι είσαι συ ρε Άλεξ; -
@dublin said in Kia XCeed - crossover:
Ευχαριστώ πολυ
Δεν έχει έρθει ακόμη;!
Όχι φίλε δουβλι, άσε με γ@μ@ την γκαντεμιά μου, το μόνο καλό είναι που μου κάνανε κάνα 200αρι δώρα ακόμα και άλλαξα και χρώμα πήγα σε λευκό deluxe white. Μου είπαν αρχές Ιουνίου τώρα.
Άψογο χρώμα δεν θα το μετανιώσεις. Βέβαια το αμάξι είναι κουκλάκι έτσι και αλλιώς. Κινητήρα κιβώτιο τι πήρες;
Kia XCeed - crossover