-
Από το κόψιμο στο τελείωμα του προφυλακτήρα, μου φαίνεται σαν να πιέστηκε ο προφυλακτήρας και να ακούμπησε στην εξάτμιση (που θα δικαιολογούσε και τη ρωγμή).
-
Στην αρχή νόμιζα ότι μπορεί να φταίει η ζέστα, αλλά τελικά μπορεί να ακούμπησε ο προφυλακτήρας πάνω στην εξάτμιση. Αλλά δεν θα είχαν σπάσει τα κλιπάκια; Δεν θα είχε εξωτερικό σημάδι;
-
Από έξω δεν έχει κανένα σημάδι, ούτε και έγινε (εν γνώση μου) κάποια επαφή. Αλλά και να έγινε χωρίς να είμαι εγώ στο αμάξι θα έπρεπε να μείνει σε επαφή για κάποια ώρα για να το φάει έτσι. Δηλάδή, να ήταν ζεστή η εξάτμηση, κάποιος να με ακούμπησε και να έμεινε έτσι για κάποια ώρα και μετά να έφυγε χωρίς να αφήσει κάποιο άλλο σημάδι? Δε μου φαίνεται και πολύ πιθανό.
Δηλαδή για να καταλάβω εσάς δε σας μοιάζει να είναι από τα καυσαέρια?? -
Ξεκάθαρα είναι από τα καυσαέρια.
-
Και εμένα για καυσαέρια μου φαίνεται, αν σε είχε "ακουμπήσει" κάποιος και πίεζε τον Προφυλακτήρα πάνω στην καυτή εξάτμιση τότε θα είχες υπολείμματα λιωμένου χρώματος ή και πλαστικού στο πάνω μέρος της εξάτμισης .
Λέω να πας αντιπροσωπεία και να ζητήσεις αντικατάσταση και αμέσως μετά να βάλεις σε εκείνο το σημείο ταινία που αντέχει στις θερμοκρασίες -
Κανονικά θέλει και "πείραγμα" η εξάτμιση. Εγώ θα ζήταγα να μπει πάνω στην εξάτμιση βιδωτή απόληξη με ροή προς τα κάτω ώστε να διοχετεύει τα καυαέρια στο οδόστρωμα.
Δηλαδή κάτι τέτοιο:https://www.skroutz.gr/s/27393653/AMiO-Μπούκα-Εξάτμισης-35-52mm-Universal-01301-AM.html
https://www.skroutz.gr/s/27392900/Automax-Μπούκα-Μονή-Στρογγυλή-Γωνία-60-35m-Universal-7328.html
-
Καραμπινατο κατασκευαστικο ατοπημα. Πρεπει να αλλαχθει ο προφυλακτηρας και να γινει διορθωτικη κινηση στην εξατμιση.
-
Εχθές είχα μπροστά μου ένα XCeed σε κίνηση σημειωτόν και μιας και είχα διαβάσει το ποστ, προσπαθούσα να δω τη δική του εξάτμιση και τον προφυλακτήρα.
Εγώ όμως έβλεπα μόνο μία εξάτμιση δεξιά, η οποία απ' ότι μπόρεσα να καταλάβω, είχε φορά πιο πολύ προς τα κάτω και δεν είχε και αυτό το κόψιμο που έχει στο επάνω μέρος η εξάτμιση της φωτογραφίας.
Τώρα αν είχε και εξάτμιση αριστερά η οποία δεν φαινόταν, δεν το ξέρω. -
Μπορεί ο κινητήρας πετρελαίου να έχει μόνο μία έξοδο, δεν το γνωρίζω.
Ή μπορεί στον κινητήρα βενζίνης να ανακάλυψαν το λάθος και να το διόρθωσαν σε πιο καινούριο μοντέλο. Το δικό μου πάντως (βενζίνη) έχει δύο εξόδους μία δεξιά και μια αριστερά, από τις οποίες μόνο η αριστερή είναι ενεργή ενώ η άλλη είναι διακοσμητική.
Έχω αναφέρει το πρόβλημα στην αντιπροσωπεία στη Θεσσαλονίκη δυτικά από τον Ιούλιο (όταν πήγα για το πρώτο service) αλλά μάλλον με δουλεύουν κανονικά. Λένε πως ακόμα δεν τους έχει απαντήσει το εργοστάσιο. Ίσως πάω και στη δευτερη αντιπροσωπεία ανατολικά. -
Πήγαμε σήμερα στην Kia να δούμε το XCeed για μένα και το Picanto για την σύζυγο. Είχε και τα φρέσκα MY22. Συνολικά μας άφησαν πολύ καλές εντυπώσεις και τα 2.
Για το XCeed ρώτησα για την 1.5Τ 160hp 48v Titanium έκδοση που έχει τα πάντα κυριολεκτικά, δεν του λείπει τίποτε (δεν διευκρίνησα μόνο για την ηλιοροφή, το θυμήθηκα όταν είχαμε φύγει) από ηλεκτρονικά βοηθήματα και ηλεκτρικές ευκολίες. Προσφέρουν 7 χρόνια εγγύηση και 5 χρόνια δωρεάν service, αυτά που προβλέπονται από το βιβλιαράκι. Λογικά με τα χιλιόμετρα που κάνω μιλάμε για 5 ετήσια service..
Τιμή 27000 με το κλειδί στο χέρι και μεταλλικό χρώμα. Αν δεν θέλεις τα δωρεάν service -700 ευρώ, κόβουν κι ένα 300αρι και το παίρνεις 26000.
Χρηματοδοτικό 7.9%. Παράδοση 3 μήνες.Να αναφέρω και την πολύ καλή εξυπηρέτηση, στην αντιπροσωπεία στον Κηφισό, που είχα διαβάσει και καλά λόγια στο Google.
Ποιότητα μέσα πολύ καλή, δερματίνη σε ταμπλό/κονσόλα, μόνο χαμηλά κάποια σκληρά πλαστικά, οκ δεν με απασχολεί καν. Πολύ καλή συναρμογή. Clima και έξτρα (ηλ. καθίσματα κλπ) με κουμπιά, πολύ δροσερή αλλαγή σε σχέση. με τα όλα στην οθόνη που έχουμε συνηθίσει τελευταία.
Εξαιρετική θέση οδήγησης, είσαι "μέσα" στο αμάξι. Τα καθίσματα σε αγκαλιάζουν τόσο όσο.
Μου αρέσει που δεν είναι πολύ ψηλό. Χώροι πίσω μια χαρά. Αποθηκευτικός χώρος 380 λίτρα, μια χαρά, ίδιος με του Focus και του Leon ακριβώς.
Η ποιότητα μέσα φάνηκε καλύτερη πάντως.
Η οθόνη αν και μεγάλη δεν φαίνεται ξέχωρη και δεν κρύβει οπτικό πεδίο.
Καλό κούμπωμα στο κιβώτιο.
Περιμένω το test drive μεσοβδόμαδα.Πολλαπλοί σύνδεσμοι πίσω, 160 hp τετρακύλινδρα από 1500 κυβικά, ωραίο ξεχωριστό design, σίγουρα δεν το μπερδεύεις με κανένα άλλο αυτοκίνητο, ωραίο εσωτερικό "παραδοσιακό", κόντρα στην minimal τάση. Μ' άρεσε..
-
Έβαλαν μήπως στην έκδοση που λες acc & blind spot?
-
@tkin73 said in Kia XCeed - crossover:
ACC δεν έχει αν δεν πάρεις αυτόματο DCT (λογικό μου φαίνεται κιόλας).
Για το Blind Spot δεν μπορώ να καταλάβω: στο χαρτί με τον εξοπλισμό έχει τα εξής:
LKAS - Διατήρηση λωρίδας
DAW - Προειδοποίηση απόσπασης προσοχής
HBA - Αυτοματισμός μεγάλης σκάλας προβολέων
HAC - Υποβοήθηση εκκίνησης σε ανηφόρα
FCA+AEB - Προειδοποίηση μετωπικής σύγκρουσης και αυτόνομο φρενάρισμα σε αστικές συνθήκεςΣτο προσπέκτους λέει και το BCW - Blind spot Colission Warning. Θα το διευκρινίσω με τον πωλητή την Δευτέρα. Ελπίζω να είναι βέβαια απενεργοποιήσιμο, βλέπω σε Κηφισό ή οπουδήποτε έχει κίνηση καθρέπτες από αυτοκίνητα που έχουν το σύστημα και είναι πάντα πορτοκαλι/κόκκινα από τις μηχανές που περνάνε ανάμεσα..
Στην Titanium έχει και αισθητήρες παρκαρίσματος πίσω (χώρια την κάμερα), ηλεκτρικό χειρόφρενο με Auto hold, smart key, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη οσφυϊκή ρύθμιση καθισμάτων οδηγού και συνοδηγού (πολύ σημαντικό για μένα), ηλεκτρικά αναδιπλούμενοι καθρέπτες, ηλεκτροχρωματικό καθρέπτη, ασύρματη φόρτιση κινητού,το νέο UVO Connect, τον ψηφιακό πίνακα οργάνων 12.3", αυτόματους καθαριστήρες, αεραγωγούς πίσω σητν κονσόλα. Αξίζει δηλαδή τα 2Κ έξτρα από την Dynamic κατά την γνώμη μου. Παίρνεις πολλά παραπάνω.
-
Είπαμε αν δεν σε χαλάνε τα 380L των αποσκευών δύσκολα βρίσκεις σοβαρό μειονέκτημα στο 1,5T. Και αυτό το "είναι λίγο στενό πίσω" οκ το δέχομαι αλλά δεν σώζεσαι στον 1,5 πόντο έξτρα που έχουν τα Leon/Focus. Αν στα "μετάλλια" των κριτηρίων σου είναι οι πίσω χώροι πας και κλείνεις απευθείας Octavia με μόνο δίλημμα το Sportswagon, τόσο απλό.
Στο test drive θα σου αρέσει ακόμα περισσότερο ως στήσιμο για το ύψος και τα λεφτά του. Να μας πεις την άποψή σου σίγουρα για το iMT το οποίο δεν υπήρχε όταν το είχα οδηγήσει εγώ! Βέβαια κακά τα ψέματα αξίζει να το πάρεις DCT και όχι μόνο για το ACC, αλλάζει επίπεδο.
Blind spot ποτέ δεν είχαν στην ελληνική έκδοση. Αυτό που είχαν και έβγαλαν στους 3/4 πρώτους μήνες όταν πρωτοήρθε το νέο 1,5T οπότε και δόμησαν την "Titanium" ήταν θερμαινόμενα καθίσματα, τιμόνι και JBL ηχοσύστημα. Αυτά κόπηκαν και είχαν προσθέσει κάτι ψιλά δεν θυμάμαι τι (τσέπη η διαφορά καθώς η τιμή παρέμεινε). Πάντως το μόνο που δεν έχει αυτή την στιγμή η Titanium ενώ θα έπρεπε είναι μαμά συναγερμό κατ'εμε.
-
@babisstinson said in Kia XCeed - crossover:
Για το Blind Spot δεν μπορώ να καταλάβω: στο χαρτί με τον εξοπλισμό έχει τα εξής:
LKAS - Διατήρηση λωρίδας
FCA+AEB - Προειδοποίηση μετωπικής σύγκρουσης και αυτόνομο φρενάρισμα σε αστικές συνθήκεςΣτο προσπέκτους λέει και το BCW - Blind spot Colission Warning. Θα το διευκρινίσω με τον πωλητή την Δευτέρα. Ελπίζω να είναι βέβαια απενεργοποιήσιμο, βλέπω σε Κηφισό ή οπουδήποτε έχει κίνηση καθρέπτες από αυτοκίνητα που έχουν το σύστημα και είναι πάντα πορτοκαλι/κόκκινα από τις μηχανές που περνάνε ανάμεσα..
Μα αυτή ακριβώς είναι η χρησιμότητα του.
Να ξέρεις ανά πάσα στιγμή αν υπάρχει κάτι (μηχανάκι κλπ) στην πίσω αριστερά ή πίσω δεξιά τυφλή γωνία.
-
@sabas_thess said in Kia XCeed - crossover:
Είπαμε αν δεν σε χαλάνε τα 380L των αποσκευών δύσκολα βρίσκεις σοβαρό μειονέκτημα στο 1,5T. Και αυτό το "είναι λίγο στενό πίσω" οκ το δέχομαι αλλά δεν σώζεσαι στον 1,5 πόντο έξτρα που έχουν τα Leon/Focus. Αν στα "μετάλλια" των κριτηρίων σου είναι οι πίσω χώροι πας και κλείνεις απευθείας Octavia με μόνο δίλημμα το Sportswagon, τόσο απλό.
Στο test drive θα σου αρέσει ακόμα περισσότερο ως στήσιμο για το ύψος και τα λεφτά του. Να μας πεις την άποψή σου σίγουρα για το iMT το οποίο δεν υπήρχε όταν το είχα οδηγήσει εγώ! Βέβαια κακά τα ψέματα αξίζει να το πάρεις DCT και όχι μόνο για το ACC, αλλάζει επίπεδο.
Blind spot ποτέ δεν είχαν στην ελληνική έκδοση. Αυτό που είχαν και έβγαλαν στους 3/4 πρώτους μήνες όταν πρωτοήρθε το νέο 1,5T οπότε και δόμησαν την "Titanium" ήταν θερμαινόμενα καθίσματα, τιμόνι και JBL ηχοσύστημα. Αυτά κόπηκαν και είχαν προσθέσει κάτι ψιλά δεν θυμάμαι τι (τσέπη η διαφορά καθώς η τιμή παρέμεινε). Πάντως το μόνο που δεν έχει αυτή την στιγμή η Titanium ενώ θα έπρεπε είναι μαμά συναγερμό κατ'εμε.
Αυτόματο κιβώτιο δεν θέλω, μόνο "αναγκαστικά" αν χρειαστεί.
Ναι τα θερμαινόμενα απ' ότι βλέπω δεν τα λέει στον εξοπλισμό. ππφφ.. -
@antoniokon said in Kia XCeed - crossover:
LKAS - Διατήρηση λωρίδας
Να ξέρεις ανά πάσα στιγμή αν υπάρχει κάτι (μηχανάκι κλπ) στην πίσω αριστερά ή πίσω δεξιά τυφλή γωνία.
Ναι συμφωνώ, απλά έχω συνηθίσει να κοιτάω πάντα στις νεκρές γωνίες, δεν μου φαίνεται τόοοοσο απαραίτητο έξτρα.
-
@antoniokon said in Kia XCeed - crossover:
LKAS - Διατήρηση λωρίδας
Ναι συμφωνώ, απλά έχω συνηθίσει να κοιτάω πάντα στις νεκρές γωνίες, δεν μου φαίνεται τόοοοσο απαραίτητο έξτρα.
Καλησπέρα σε όλους.
Ενδιαφέρομαι να κλείσω αύριο το Xceed, πετραλαιο, αυτόματο, mild hybrid και έκδοση titanium.
Ο πωλητής μου παρουσιασε τα εξής ως προς την τιμή:
Τιμή τιμοκαταλογου: 29.690
Επιπρόσθετος εξοπλισμός White Black: 170 (δεν ξέρω τι είναι)
Προσφερόμενη έκπτωση: 947,62
Συνολική τιμη: 28.912,38
Και μετα προσθέτει λοιπές επιβαρυνσεις:
PDI: 250 (Δεν ξέρω τι είναι)
Έξοδα πινακιδων: 120
Τέλη κυκλοφοριας: 87,62
Τελικη τιμη: 29.370
Εαν θέλω μεταλλικό χρώμα είναι +330 ευρώ. Επίσης προσφέρουν εφορου ζωής δώρο τα κτεο και πλήρης οδική βοήθεια υπό προϋπόθεση τελεσης των service στα δικά τους συνεργεία.
Πιστεύετε ότι μπορώ να ζητήσω κάποια έκπτωση και από που; η κάποιο πρόσθετο αξεσουάρ? Υπάρχει κάποιος π έχει αγοράσει τ ιδιο αυτοκίνητο πρόσφατα και αν ναι με ποια τιμή και σ ποια αντιπροσωπεία της Αθήνας?Ευχαριστώ εκ των προτέρων
-
PDI (Pre Delivery Inspection) είναι στα ελληνικά τα έξοδα προετοιμασίας (δλδ. ελέγχου του αυτοκινήτου πριν την παράδοση) και χρεώνονται από όλες τις εταιρείες (απλά κάθε εταιρεία χρεώνει διαφορετικό ποσό).
-
Στην παραγγελία έβαλες χρώμα λευκό ή μαύρο μη μεταλλικό;
Ίσως ο επιπρόσθετος εξοπλισμός white-black 170€, έχει να κάνει με αυτό. -
@panormus772 said in Kia XCeed - crossover:
Στην παραγγελία έβαλες χρώμα λευκό ή μαύρο μη μεταλλικό;
Ίσως ο επιπρόσθετος εξοπλισμός white-black 170€, έχει να κάνει με αυτό.Όχι. Έχει μόνο τρία ετοιμοπαραδοτα. Σε λευκό, μαύρο και χρυσό. Και αυτό θ είναι 330 ευρώ έξτρα για τα δύο τελευταία.
Kia XCeed - crossover