-
@criuser said in Mazda CX-30:
Δύο άνθρωποι προσπαθούσαμε να σταματήσουμε κάπου για να αλλάξουμε σταθμό ή να βρούμε το νάβι.
Θα είχατε συνηθίσει από την πολυπλοκότητα των Γάλλων και δεν μπορούσατε να κατανοήσετε ένα τόσο απλό και λειτουργικό σύστημα. Δεν ειναι κάτι, όλοι όσο πάνε από Γαλλικά σε σοβαρά αμάξια το παθαίνουν!
-
@jimkl-0 said in Mazda CX-30:
Δηλαδή όλες οι υπόλοιπες αυτοκινητο βιομηχανίες που εξοπλίζουν όλα τα αμάξια τους με οθόνες αφής δεν ξέρουν από UX και κανόνες ασφαλείας και ξέρουν μόνο οι Γιαπωνέζοι της Mazda? Σε 1-2 χρόνια που θα έχουν κ αυτοί οθόνες αφής θα έχει πάει περίπατο η ασφάλεια δηλαδη? Απλά το κάνουν από επιλογή και συντηρητισμό.
Τρομερό επιχείρημα...
Στο δια ταύτα πάντως, έχω ένα όχημα με αφής και το CX-30. Θεωρώ την υλοποίηση της Mazda πολύ πιο βολική και ασφαλής, ειδικά εν κινήσει.
-
Πάντως σε ένα GLC ο περιστροφικός ήταν μία μαλακία και μισή.
Δύο άνθρωποι προσπαθούσαμε να σταματήσουμε κάπου για να αλλάξουμε σταθμό ή να βρούμε το νάβι.
Βέβαια η γερμανική εργονομία πληρώνει καλά τον ειδικό ρύπο και έτσι ακούει καλά λόγια...
Δεν το ξέρω αυτό του glc αλλά άστο να πάει ρε κρουζερ, να λέμε και μεις με τα Σιτροεν για εργονομία οθονών των Γερμανών, άστο να πάει, θα μας πάρουν με τα μακαρόν...
-
Μην ξεχνάμε κ το κομμάτι του κόστους. Ποια το θέμα της οθόνης έχει γίνει τρόπος για cost saving αφού βάζουν μια οθόνη όλοι και πρακτικά 0 διακόπτες. Ικανοποιείται ο πελάτης από την μοντέρνα εικόνα η εταιρία από τη μείωση κόστους κ πάει περίπατο η ασφάλεια. Προφανώς μια λύση σαν της mazda είναι πολύ πιο ακριβή σε mass production scale. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το νέο volvo ex30 π είναι εντελώς γυμνό μέσα με μια οθοναρα μέσα στη μέση.
-
@chrisk6 said in Mazda CX-30:
Βέβαια η γερμανική εργονομία πληρώνει καλά τον ειδικό ρύπο και έτσι ακούει καλά λόγια...
Εχει και shortcuts για Navi/Radio.
Αλλα ειναι πολυ ευκολο στο χειρισμο.
Αστεια ευκολο θα ελεγα.
Απαξ και το συνηθισεις το πατημα με το δακτυλο στην οθονη σου φαινεται επικινδυνο.Τωρα αν δεν το εχει και πολυ ο αλλος εεε δεν μπορουμε να κανουμε κατι σε αυτο.
Οτι έγραψα παραπάνω ....
-
@fanis75 said in Mazda CX-30:
Θα είχατε συνηθίσει από την πολυπλοκότητα των Γάλλων και δεν μπορούσατε να κατανοήσετε ένα τόσο απλό και λειτουργικό σύστημα. Δεν ειναι κάτι, όλοι όσο πάνε από Γαλλικά σε σοβαρά αμάξια το παθαίνουν!
Μπα ο οδηγός δεν προέρχεται από Γαλλικά...
Απλά τον λυπήθηκα που τρέχαμε στον Α/Δ και πάλευε με την ροδέλα...
-
@piliourits said in Mazda CX-30:
Δεν το ξέρω αυτό του glc αλλά άστο να πάει ρε κρουζερ, να λέμε και μεις με τα Σιτροεν για εργονομία οθονών των Γερμανών, άστο να πάει, θα μας πάρουν με τα μακαρόν...
Και όμως δεν είναι έτσι.
Εγώ έχω και μακριά χέρια και βολεύομαι εύκολα τα πάντα, αλλά οι Γερμανοί έκραζαν την C5 που είχε το αλάρμ προς την πλευρά του συνοδηγού, αλλά το ότι το είχαν αυτοί μπροστά από το χειρόφρενο στις ποτηροθήκες ήταν εργονομία.
Εργονομία πέδιλα με άσπρες κάλτσες...
-
Εγώ έχω και μακριά χέρια και βολεύομαι εύκολα τα πάντα, αλλά οι Γερμανοί έκραζαν την C5 που είχε το αλάρμ προς την πλευρά του συνοδηγού, αλλά το ότι το είχαν αυτοί μπροστά από το χειρόφρενο στις ποτηροθήκες ήταν εργονομία.
Βρήκες ένα εργονομικό φάουλ και εσύ σε 1-2 αμάξια τα τελευταία 60 χρόνια και το έχεις κάνει σημαία. Ενώ τα Γαλλικά έχουν 100 εργονομικά φάουλ τα τελευταία 70 χρόνια!!
-
Μην μαγαρίζουμε το Θέμα του Ιάπωνα με την απίστευτη εργονομία με γαλλική/γερμανική "εργονομία", σας παρακαλώ δηλαδή
Εταιρείες που έχουν την ρύθμιση του Α/C στην οθόνη (ακόμα και σε υπομενού) έχουν μαλώσει με την εργονομία.
Στο Mazda μπαίνεις και νιώθεις ότι όλα είναι εκεί που πρέπει. -
Παιδιά να ρωτήσω ο εκτελωνισμος πόσο καιρό σας πήρε? Τώρα επειδή Μ είπαν ότι περιμένω να έρθει ελλαδα τέλη Ιουλίου να δω πόσο θα πάρει on top. Πάντως από δικιά Μ εμπειρία προσωπική νομίζω ότι κ αυθημερόν γίνεται..
-
@tylip1984 said in Mazda CX-30:
Παιδιά να ρωτήσω ο εκτελωνισμος πόσο καιρό σας πήρε? Τώρα επειδή Μ είπαν ότι περιμένω να έρθει ελλαδα τέλη Ιουλίου να δω πόσο θα πάρει on top. Πάντως από δικιά Μ εμπειρία προσωπική νομίζω ότι κ αυθημερόν γίνεται..
Εμένα μου είπε 15 εργάσιμες αλλά μου φαίνεται παραφουσκωμένο. Φαντάζομαι 1-1.5 βδομάδα είναι ρεαλιστικό.
Επίσης και το Βαρκελώνη - Πειραιά που μου είπε σε 1 μήνα επίσης τρελά φουσκωμένο. Όσα πλοία είδα το έκαναν συνήθως σε 3 μέρες άντε 1 βδομάδα, άντε αν κάνουν και πάρα πολλές άλλες στάσεις 10 μέρες το πολύ.
-
Επίσης @tylip1984 , εσένα πότε σου είπε θα έχεις αριθμό πλαισίου? Ίσως καταλάβουμε έτσι αν είμαστε στο ίδιο πλοίο.
-
@m3bp4sn said in Mazda CX-30:
Επίσης @tylip1984 , εσένα πότε σου είπε θα έχεις αριθμό πλαισίου? Ίσως καταλάβουμε έτσι αν είμαστε στο ίδιο πλοίο.
Δεν το ρώτησα αφού μου είπε ότι είναι φορτωμένο δεν με απασχόλησε κ ιδιαίτερα. Λογικά το καράβι θα είναι Βαρκελώνη αρχές Ιουλίου.
Για τον εκτελωνισμο είναι παράλογες αυτές οι διάρκειες. Εάν θέλεις το κάνεις κ σε μια μέρα. Ίσως βάλω δικό μ άνθρωπο να το τελειώνει γρήγορα. Από εκεί κ πέρα το μόνο π θα μένει είναι κάπως να γίνει η μεταφορά για την αντιπροσωπεία.
-
@tylip1984 said in Mazda CX-30:
@m3bp4sn said in Mazda CX-30:
Δεν το ρώτησα αφού μου είπε ότι είναι φορτωμένο δεν με απασχόλησε κ ιδιαίτερα. Λογικά το καράβι θα είναι Βαρκελώνη αρχές Ιουλίου.
Για τον εκτελωνισμο είναι παράλογες αυτές οι διάρκειες. Εάν θέλεις το κάνεις κ σε μια μέρα. Ίσως βάλω δικό μ άνθρωπο να το τελειώνει γρήγορα. Από εκεί κ πέρα το μόνο π θα μένει είναι κάπως να γίνει η μεταφορά για την αντιπροσωπεία.
Εγώ το θεωρώ σημαντικό σε 1 βαθμό και θα σου πω γιατί.
Εμένα μου είπε φάση 17/7 θα ταξιδέψει από Βαρκελώνη -> Πειραιά και τότε θα έχει τον αριθμο πλαισίου.
Μετά μου έδωσε κάτι τρελούς χρόνους του στυλ, 1 μήνα να φτάσει Πειραιά και άλλες 15 εργάσιμες για εκτελωνισμό. Με άλλα λόγια, αυτό που λέει είναι πως από την μέρα που θα ξεκινήσει από Βαρκελώνη θα παραδοθεί σε κανα 2μηνο πάνω κάτω, που τόσο δεν κάνει ούτε το ταξίδι από Ιαπωνία...
Άρα προσωπικά και με τις τόσες μπαρούφες που έχω ακούσει ως τώρα, πιστεύω πως ίσως το δικό μου να μην έχει παραχθεί καν ακόμα και τώρα (και ας λέει αυτός ότι είναι παραχθέν πλέον). Λογικά παίζει να το έκαναν παραγγελία αρχές Μαίου (ενώ εγώ είχα κάνει την παραγγελία και είχα δώσει προκαταβολή τέλη Δεκεμβρίου 2023...), λογικά το 17/7 που μου λέει Βαρκελώνη και πλαίσιο μάλλον τότε θα ναι που θα παραχθεί και θα φύγει από Ιαπωνία, οπότε γι΄αυτό βγαίνουν 2 μήνες από τοτε.
Εκτός, (το καλύτερο σενάριο αλλά κ πάλι για τα πανηγύρια σε σχέση με τους φυσιολογικούς χρόνους) αν τα φουσκώνει για να ναι safe πλέον μετά από το κράξιμο. Χλωμό πιστεύω αυτό.
Είδομεν.Εσένα πάντως εφόσον ταξιδεύει ήδη για Βαρκελώνη λογικά αν του ζητήσεις πλαίσιο παίζει και να στο δώσει.
-
Οποιοδήποτε όχημα έχει παραχθεί, είναι γνωστό το VIN καθώς είναι η ταυτότητά του κι έτσι παρακολουθείται από την αυλή του εργοστασίου, έως την ντάνα του λιμανιού, το πλοίο, το φορτηγό μεταφοράς, τα logistics και τον dealer.
Πάντως είναι περίεργο το γεγονός ότι δεν σας γνωστοποιούν το VIN
-
@ss_76 said in Mazda CX-30:
Οποιοδήποτε όχημα έχει παραχθεί, είναι γνωστό το VIN καθώς είναι η ταυτότητά του κι έτσι παρακολουθείται από την αυλή του εργοστασίου, έως την ντάνα του λιμανιού, το πλοίο, το φορτηγό μεταφοράς, τα logistics και τον dealer.
Εγω οπως εχω ξαναπει μεχρι και τελη Ιουνιου που μιλουσα για ενημερωση αν μπηκε παραγωγη το αυτοκινητο δεν ειχανε ιδεα. Και στο τελευταιο τηλεφωνημα που του ειπα ρε συ δεν γινεται να μην εχετε ιδεα γιατι ξερω αλλοι εχουν ενημερωθει οτι παραλαμβανουν. Με καλει 15 λεπτα μετα και μου λεει ελα ειναι στον Πειραια στο τελωνειο.
Ε τι να τους πεις μετα...δηλαδη πριν 15 λεπτα ή μια βδομαδα δεν ξερατε ρε μλκς που ειναι το αυτοκινητο?
Και να εχω παρει τηλεφωνα πριν καμια βδομαδα και να μου λεει μαλλον μετα τον Αυγουστο προς τελη Σεπτεμβρη (παραγγελια 10/2/23)...και 11/7 το ειχα στα χερια μου.
Δεν μπορω να καταλαβω πως δουλευουν με το συστημα ή πραγματικα δεν θελουν να πουνε λεπτομερειες. Ακατανοητα πραγματα για εμενα... -
Ειναι πραγματικά ντροπή τέτοια ταλαιπωρία να μην ξέρεις αν και πότε θα παραλάβεις !
Δυστυχώς για μια ακομη φορά τα υπέροχα αυτοκίνητα της Mazda χαντακώνονται απο την τοπική αντιπροσωπεία -
Δυστυχώς το μπάχαλο ισχύει για όλους. Φίλος που έχει παραγγείλει CHR, τον έχουν ενημερώσει ότι ήρθε 8/5 κι εως σήμερα δεν το έχουν εκτελωνίσει με διάφορες αστείες δικαιολογίες
-
Εμένα παρ' ότι πλέον που λέει ότι είναι παραχθέν και μου το δειχνε στο σύστημα τους που έχουν εκεί δεν έχει αριθμό πλαισίου λέει κ θα τον έχει 17/7 που θα φύγει από Βαρκελώνη λέει. Ό,τι να'ναι...
Ίσως να μην δίνουν το πλαίσιο για να μην μπορείς να το αναζητήσεις μόνος σου. -
@chrisk6 said in Mazda CX-30:
Εγω οπως εχω ξαναπει μεχρι και τελη Ιουνιου που μιλουσα για ενημερωση αν μπηκε παραγωγη το αυτοκινητο δεν ειχανε ιδεα. Και στο τελευταιο τηλεφωνημα που του ειπα ρε συ δεν γινεται να μην εχετε ιδεα γιατι ξερω αλλοι εχουν ενημερωθει οτι παραλαμβανουν. Με καλει 15 λεπτα μετα και μου λεει ελα ειναι στον Πειραια στο τελωνειο.
Ε τι να τους πεις μετα...δηλαδη πριν 15 λεπτα ή μια βδομαδα δεν ξερατε ρε μλκς που ειναι το αυτοκινητο?
Και να εχω παρει τηλεφωνα πριν καμια βδομαδα και να μου λεει μαλλον μετα τον Αυγουστο προς τελη Σεπτεμβρη (παραγγελια 10/2/23)...και 11/7 το ειχα στα χερια μου.
Δεν μπορω να καταλαβω πως δουλευουν με το συστημα ή πραγματικα δεν θελουν να πουνε λεπτομερειες. Ακατανοητα πραγματα για εμενα...Εγώ έχω χάσει τις ελπίδες μου για φυσιολογικούς χρόνους παράδοσης πλέον. Τα έχω γράψει παραπάνω τι μου είπαν, μην σας τα επαναλαμβάνω. Εγώ πλέον αμφισβητώ κ αν όντως έχει παραχθεί που λένε. Παίζει να μου έκαναν την παραγγελία Μάιο για να περιμένουν να μαζευτούν αμάξια (ενώ είχα δώσει προκαταβολή τέλος Δεκέμβρη 23..).
Mazda CX-30