-
Με φώναξε κανείς;;; -
@fanis75 said in Alfa Romeo Tonale:
@katafractos17 said in Alfa Romeo Tonale:
Θυμάμαι παλιά όταν έβγαινε καινούργια Alfa Romeo, έμενες να την κοιτάς εντυπωσιασμένος.
Ποτέ, με ελάχιστες εξαιρέσεις. Δεν εβρισκα κανένα σχέδιο εντυπωσιακό (ειδικά κάτι 155 ήταν για γέλια), εκτός της 156 και της GT.
@gv2000 said in Alfa Romeo Tonale:
ρε σεις δεν μπορω να καταλαβω γιατί σας χαλάει τόσο που compass και tonale μοιράζονται την ίδια πλατφόρμα
Καθόλου δεν με χαλάει, αλλά αυτούς που τους χαλάει το λένε λόγω πλαισίου που στρεβλώνει και αδύναμων κινητήριων συνόλων.
δεν ξερω αν στρεβλωνει αλλα δεν εχω ακουσει κατι τετοιο για tonale. τώρα για ιπποδυναμεις δεν μπορω να πω κατι αυτό ειναι σε τι ιπποδυναμεις εχει συνηθισει ο καθενας μας.
-
δεν ξερω αν στρεβλωνει αλλα δεν εχω ακουσει κατι τετοιο για tonale. τώρα για ιπποδυναμεις δεν μπορω να πω κατι αυτό ειναι σε τι ιπποδυναμεις εχει συνηθισει ο καθενας μας.
Στρεβλώνει το Compass, οπότε η υπόθεση ειναι ότι αφού βασίζεται πάνω του ίσως να έχει τα ίδια θέματα. Για τις ιπποδυνάμεις, τα έχουν γράψει στα τεστ και ειδικά για το phev που δεν αποδίδει σύμφωνα με την ονομαστική ιπποδύναμη, οπότε οιραία συγκρίνεται με άλλα πιο γρήγορα, όταν παραδοσιακά οι Αλφα είναι πιο γρήγορες. Αυτά αναφορικά με τα αρνητικά του να βασίζεται στο Compass - δηλαδή δεν είναι ούτε άλφα ούτε τζιπ, οπότε δεν έχει κάποιο σημειο υπεροχής.
Όπως είπα δεν ξέρω γιατί δεν έχω οδηγήσει κανένα από τα 2.
-
Πότε ήταν πιο γρήγορες οι άλφα από τους ανταγωνιστές της; έχω αλλάξει σταθμό εγώ σε φανάρι τόσο με την 75 όσο και με τη Τζουλιέτα, που κάτι ξέρω πια ...
Εγώ θα το ξανά πω η μάρκα έχει σαράντα χρόνια που είναι απλά καθημερινά αυτοκίνητα με μια σπορτίφ αίσθηση στην οδήγηση. Τίποτα λιγότερο τίποτα περισσότερο. Εμένα μου αρκεί αν στο χαμό της κατηγορίας της, που επικρατούν αναίσθητα οχήματα με μια ψευδαίσθηση βαριάς κύλισης, η τοναλε να είναι πιο συμμετοχική.
Το στοίχημα της πραγματικά διαφοροποίησης η άλφα το έπαιξε με το δίδυμο και δυστυχώς δεν της βγήκε, Οι αγοραστές της γύρισαν την πλάτη. Αν η τοναλε είναι καλύτερη από το q3 πχ το οποίο σε οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στα αντικαταθλιπτικά, κάτι θα έχει καταφέρει.
Εμφανισιακά, γούστα είναι αυτά, αλλά φοβάμαι ο σχεδιαστής βρήκε εμπόδια από τις αναλογίες του κομπας που δεν μπορούσε να τις υπερβεί. Το αυτοκίνητο έχει όψεις πολύ όμορφες και άλλες όχι τόσο. Μοιάζει με εκείνη τη συμμαθήτρια που όλοι είχαμε, η οποία είχε όμορφο πρόσωπο με πολύ ωραία μάτια αλλά λίγο ατσουμπαλα οπίσθια, παρόλα αυτά ήταν γοητευτικοτατη....
-
@civil357 said in Alfa Romeo Tonale:
Πότε ήταν πιο γρήγορες οι άλφα από τους ανταγωνιστές της; έχω αλλάξει σταθμό εγώ σε φανάρι τόσο με την 75 όσο και με τη Τζουλιέτα, που κάτι ξέρω πια ...
Κάποτε, επι εποχής αλφέτα, τζιτιβι κλπ, όταν έβγαζε 122 άλογα στα 1.800cc και η bmw εβγαζε 90. Επίσης είχε οδική συμπεριφορά για σεμινάρια, όταν οι τότε ανταγωνιστές δεν ίσιωναν ποτέ.
Εμφανισιακά, γούστα είναι αυτά, αλλά φοβάμαι ο σχεδιαστής βρήκε εμπόδια από τις αναλογίες του κομπας που δεν μπορούσε να τις υπερβεί.
Mα το Compass είναι πολύ πιο όμορφο, άρα μπορούσε! Ειδικά το πίσω μέρος έχει υπερβολικά μεγάλη κλίση και ειναι τελείως ατσούμπαλο.
-
@katafractos17 said in Alfa Romeo Tonale:
Θυμάμαι παλιά όταν έβγαινε καινούργια Alfa Romeo, έμενες να την κοιτάς εντυπωσιασμένος.
Ποτέ, με ελάχιστες εξαιρέσεις. Δεν εβρισκα κανένα σχέδιο εντυπωσιακό (ειδικά κάτι 155 ήταν για γέλια), εκτός της 156 και της GT.
Εντάξει μιλάω και για πιο παλιά, αλλά γενικώς για την εκάστοτε εποχή και σε σχέση με τα σχέδια του ανταγωνισμού, εμένα αρκετές Αlfa Romeo μου άρεσαν.
Σίγουρα υπήρχαν και κάποια μοντέλα που μπορεί να μην έκαναν μπαμ αλλά τα περισσότερα μου άρεσαν. -
-
Θα γράψω κάτι για το οποίο ίσως οι συναλφιστι πέσουν να με φάνε.....
Η 75 για να κινηθεί γρήγορα ήθελε δίλιτρο κινητήρα και στις πιο μικρές υλοποιήσεις της δεν ήταν τόσο καλύτερη οδηγικά από ένα καλο Ευρωπαίο ανταγωνιστή της εποχής παρά τη ψαγμενη μηχανολογία της. Αντίθετα η σύγχρονη Τζουλιέτα οδηγικά ήταν καλύτερη από τους ανταγωνιστές της, το μέγεθος της διαφοράς δε σε σχέση με την πλειονότητα των ανταγωνιστών της, είναι μεγαλύτερο συγκριτικά με της 75.
Αυτό γιατί η 75 από πολλούς θεωρείται ως η τελευταία γνήσια άλφα και η Τζουλιέτα ένα μεταμφιεσμένο bravo.
-
Έδιναν την Giullieta για 17500 ευρώ ένα φεγγάρι.
Δεν το είχα πάρει είδηση!!!!
Για αυτά τα χρήματα, ναι ήταν κορυφαία!
Για τις τιμές 25-30Κ ....άντε γεια!
-
Η 75 για να κινηθεί γρήγορα ήθελε δίλιτρο κινητήρα και στις πιο μικρές υλοποιήσεις της δεν ήταν τόσο καλύτερη οδηγικά από ένα καλο Ευρωπαίο ανταγωνιστή της εποχής παρά τη ψαγμενη μηχανολογία της.
Εκείνη η trofeo που λέγαμε ψοφέο λες.
-
Η 75 για να κινηθεί γρήγορα ήθελε δίλιτρο κινητήρα
Tον 3λιτρο ήθελα ή άντε και τον 1.8 Τούρμπο. Αλλά με τον 3λλιτρο ήταν σωστό αμάξι.
-
Ειδικά μόλις βγήκαν οι καταλυτικές 75 1,6ΙΕ ψοφησαν εντελώς...
-
Είναι πολύ καινούργια τα μοντέλα που βάζετε.
Εγώ γουστάρω κάτι Alfasud, Alfasud Sprint, 2000 GT, GTV6 και τέτοια. -
Στρεβλώνει το Compass, οπότε η υπόθεση ειναι ότι αφού βασίζεται πάνω του ίσως να έχει τα ίδια θέματα. Για τις ιπποδυνάμεις, τα έχουν γράψει στα τεστ και ειδικά για το phev που δεν αποδίδει σύμφωνα με την ονομαστική ιπποδύναμη, οπότε οιραία συγκρίνεται με άλλα πιο γρήγορα, όταν παραδοσιακά οι Αλφα είναι πιο γρήγορες. Αυτά αναφορικά με τα αρνητικά του να βασίζεται στο Compass - δηλαδή δεν είναι ούτε άλφα ούτε τζιπ, οπότε δεν έχει κάποιο σημειο υπεροχής.
Όπως είπα δεν ξέρω γιατί δεν έχω οδηγήσει κανένα από τα 2.
Το Κομπας βασιζεται στην παλια πλατφορμα Φιατ που ξεκινησε απο το Φιατ Τιπο και σε αυτη βασιστηκαν ολα τα υπολοιπα μικρομεσαια μοντελλα της εταιρειας απο το 1988 μεχρι σημερα. Εμενα το Τοναλε μου αρεσει γιαυτο που ειναι αλλα ειναι πολυ ακριβο. Οπως μου αρεσαν παλια και οι GTV/Spider των 90ς, το 156 λιγο λιγοτερο το 147, ολα αυτα απο το Τιπο καταγοντε.
-
@wantone said in Alfa Romeo Tonale:
Το Κομπας βασιζεται στην παλια πλατφορμα Φιατ που ξεκινησε απο το Φιατ Τιπο και σε αυτη βασιστηκαν ολα τα υπολοιπα μικρομεσαια μοντελλα της εταιρειας απο το 1988 μεχρι σημερα.
Τόσο παλιά πλατφόρμα είναι!?!?! Δεν το ήξερα ότι βασίζεται στο Τίπο του 1989....εαν ισχύει μιλάμε για ΑΡΧΑΙΑ πλατφόρμα!!
-
Σιγά μη βασίζεται και στο Model T!
-
@babisstinson said in Alfa Romeo Tonale:
Καλημέρα, θα ήθελα την βοήθειά σας με το παρακάτω:
Κοιτώντας τους εξοπλισμούς της Tonale, μεταξύ Veloce και Ti εντοπίζω τις εξής διαφορές κυρίως:
Η Veloce έχει:- Κόκκινες δαγκάνες φρένων Brembo
- Alcantara καθίσματα/ταμπλώ
- Αλουμινένια πεντάλ
- Αλουμινένια χειριστήρια αλλαγής ταχυτήτων
- Ενεργητικές αναρτήσεις
Η Ti έχει:
- Καθίσματα ύφασμα/δερματίνη
άλλα πράγματα που φαντάζομαι έχει η Veloce, οπως το IACC.
Η απορία είναι η εξής: Στις δαγκάνες απλά αλλάζει το χρώμα ή έχει καλύτερες τετραπίστονες; Πραγματικά από τα υπόλοιπα δεν με καίνε ούτε τα Alcantara (όσο ωραία κι αν είναι) ούτε οι ενεργητικές αναρτήσεις.
Έχω προσφορά μίσθωσης για ετοιμοπαράδοτο Ti σε κόκκινο/γκρι με 445+ΦΠΑ ευρώ τον μήνα και 495+ΦΠΑ για παραγγελία Veloce σε πράσινο με αναμονή ~5 μήνες. Για το Veloce στην εξαγορά κοστίζει και 2000+ΦΠΑ ευρώ παραπάνω. Ίδιο πρώτο μίσθωμα και service σε εξουσιοδοτημένα συνεργεία Alfa Romeo. Κινητήρας VGT 160hp.
Είδα το Veloce σε πράσινο και έπαθα πλάκα, θέλω να δω αν αξίζει η αναμονή κυρίως και τα παραπάνω 745 ευρώ τον χρόνο.
Θα με quotάρω μήπως και το δει κανεις, γιατί 3 σελίδες συζήτησης για το αν η Αλφα ειναι ακομα Αλφα και απάντηση δεν πήρα.
Έστειλα και σε εναν αντιπροσωπο ερωτηση να μαθω, περιμενω κι απο εκει. -
Καλημέρα, θα ήθελα την βοήθειά σας με το παρακάτω:
Κοιτώντας τους εξοπλισμούς της Tonale, μεταξύ Veloce και Ti εντοπίζω τις εξής διαφορές κυρίως:
Η Veloce έχει:- Κόκκινες δαγκάνες φρένων Brembo
- Alcantara καθίσματα/ταμπλώ
- Αλουμινένια πεντάλ
- Αλουμινένια χειριστήρια αλλαγής ταχυτήτων
- Ενεργητικές αναρτήσεις
Η Ti έχει:
- Καθίσματα ύφασμα/δερματίνη
άλλα πράγματα που φαντάζομαι έχει η Veloce, οπως το IACC.
Η απορία είναι η εξής: Στις δαγκάνες απλά αλλάζει το χρώμα ή έχει καλύτερες τετραπίστονες; Πραγματικά από τα υπόλοιπα δεν με καίνε ούτε τα Alcantara (όσο ωραία κι αν είναι) ούτε οι ενεργητικές αναρτήσεις.
Έχω προσφορά μίσθωσης για ετοιμοπαράδοτο Ti σε κόκκινο/γκρι με 445+ΦΠΑ ευρώ τον μήνα και 495+ΦΠΑ για παραγγελία Veloce σε πράσινο με αναμονή ~5 μήνες. Για το Veloce στην εξαγορά κοστίζει και 2000+ΦΠΑ ευρώ παραπάνω. Ίδιο πρώτο μίσθωμα και service σε εξουσιοδοτημένα συνεργεία Alfa Romeo. Κινητήρας VGT 160hp.
Είδα το Veloce σε πράσινο και έπαθα πλάκα, θέλω να δω αν αξίζει η αναμονή κυρίως και τα παραπάνω 745 ευρώ τον χρόνο.
Θα με quotάρω μήπως και το δει κανεις, γιατί 3 σελίδες συζήτησης για το αν η Αλφα ειναι ακομα Αλφα και απάντηση δεν πήρα.
Έστειλα και σε εναν αντιπροσωπο ερωτηση να μαθω, περιμενω κι απο εκει.εχεις ενα δικιο...τετραπιστονες είναι. τωρα από αυτα που εχω διαβασει γιατί δεν εχω προσωπικη εμπειρία είναι πως και με τις απλές δαγκανες μια χαρα φρενο εχει...
-
@wantone said in Alfa Romeo Tonale:
Το Κομπας βασιζεται στην παλια πλατφορμα Φιατ που ξεκινησε απο το Φιατ Τιπο και σε αυτη βασιστηκαν ολα τα υπολοιπα μικρομεσαια μοντελλα της εταιρειας απο το 1988 μεχρι σημερα.
Τόσο παλιά πλατφόρμα είναι!?!?! Δεν το ήξερα ότι βασίζεται στο Τίπο του 1989....εαν ισχύει μιλάμε για ΑΡΧΑΙΑ πλατφόρμα!!
Υποτιθεται οτι την εχουν ξαναδουλεψει και εχει γινει καινουρια αλλα βασικα απο εκει ξεκινησε.
-
@stefan147 said in Alfa Romeo Tonale:
Σιγά μη βασίζεται και στο Model T!
Ριξε μια ματια στην ιστορια της πλατφορμας και θα καταλαβεις
Alfa Romeo Tonale