-
@cirus said in Alfa Romeo Tonale:
ANTE ANTE περιμένουμε!!!!!!!
Tι περιμένεις? Τόσα Πεζώ υπάρχουν....απλά το σήμα αλλάζει...χαχαχα!!
-
@fanis75 said in Alfa Romeo Tonale:
ασε ρε είναι ενα πανέμορφο μοναδικό αμάξι. Έχει άλλο στήσιμο από τα πεζεοτ
αμα δεν επρεπε να δωσεις κ@λο για να το πάρεις και είχε και λίγο παραπάνω αλογα (λίγα τα 160) θα ήταν υπέροχο αλλά δυστηχώς πρέπει να δαγκώσεις ξύλο και να συνεναισεις "εμπαινε Γιούτσο" οπότε όσο να ναι προτιμάς κάτι άλλο συνήθως που θα σου επιτρέπει να κάτσεις χωρίς να πονας.
-
Πανέμορφο όπως το δει κανείς...εμένα δεν μου αρέσει ιδιαίτερα, μέτριο το βρίσκω. Μοναδικό γιατί, τι έχει που δεν έχουν τα άλλα C-SUV. Μοναδικό ειναι π.χ. το δικό σου...αλλά η Τονάλε έχε C-SUV της σειρά είναι με ιστορικό όνομα.
Κατά τα άλλα ναι είναι παάνκριβη χωρίς λόγο....έτσι απλά. Καλά θα πάει και αυτό...χαχαχα!!
-
Πανέμορφο όπως το δει κανείς...εμένα δεν μου αρέσει ιδιαίτερα, μέτριο το βρίσκω. Μοναδικό γιατί, τι έχει που δεν έχουν τα άλλα C-SUV. Μοναδικό ειναι π.χ. το δικό σου...αλλά η Τονάλε έχε C-SUV της σειρά είναι με ιστορικό όνομα.
Κατά τα άλλα ναι είναι παάνκριβη χωρίς λόγο....έτσι απλά. Καλά θα πάει και αυτό...χαχαχα!!
Νταξει η ομορφια είναι υποκειμενικό αλλά είσαι μειοψηφία σιγουρα. Οι περισσότεροι που το έχουμε δει από κοντά θεωρούμε οτι εμφανισιακά είναι πολύ όμορφη. Καθόλου μέτριο
Στα υπόλοιπα έχεις ένα δίκιο (οχι απόλυτο) αλλά έχει άλλο στησιμο και πάλι
-
Νταξει η ομορφια είναι υποκειμενικό αλλά είσαι μειοψηφία σιγουρα. Οι περισσότεροι που το έχουμε δει από κοντά θεωρούμε οτι εμφανισιακά είναι πολύ όμορφη. Καθόλου μέτριο
Απλά είστε επηρεασμένοι από το όνομα, το hype, την αναμονή κλπ. Εαν βάλεις σήμα dacia στο καπό, ξαφνικά θα δεις σε πόσους δεν θα αρέσει. Εαν την προσέξεις δεν έχει κάτι σχεδιαστικά που να την κάνει να ξεχωρίζει. ΟΚ, δεν είναι Κορόλα Κρος που είναι από περασμένη 10ετία, αλλά δεν έχει την τσαχπινιά ενός 3008 (που αν και παλιό ακόμα στέκεται άψογα) ή ενός DS4. Γερμανίζει αρκετά, πιο γοτθικό σχέδιο.
-
Έλα μωρε, μεγάλα παιδιά είμαστε. Εδώ φτάσαμε να ψωνίζουμε vag και τουότα που σημαίνει υπάρχει μια αντικειμενικότητα και επαφη με την πραγματικότητα. Και ωραία είναι (οκ για κάποιους) και σίγουρα εξαιρετικό αμάξι. Ποιοτικότατη και με οδηγικά χαρίσματα (τηρουμένων των αναλογιών και της κατηγορίας πάντα).
-
Η αλήθεια είναι ότι στατικό στην βιτρίνα έδειχνε κομψή. Στο δρόμο όμως δείχνει κάπως πρησμένη στο πίσω μέρος.
Σαν να θες να αεριστεις και να κρατιεσαι με το ζόρι ένα πράγμα. -
Απλά είστε επηρεασμένοι από το όνομα, το hype, την αναμονή κλπ. Εαν βάλεις σήμα dacia στο καπό, ξαφνικά θα δεις σε πόσους δεν θα αρέσει. Εαν την προσέξεις δεν έχει κάτι σχεδιαστικά που να την κάνει να ξεχωρίζει. ΟΚ, δεν είναι Κορόλα Κρος που είναι από περασμένη 10ετία, αλλά δεν έχει την τσαχπινιά ενός 3008 (που αν και παλιό ακόμα στέκεται άψογα) ή ενός DS4. Γερμανίζει αρκετά, πιο γοτθικό σχέδιο.
οχι ρε φίλε δεν είναι έτσι. Αντικειμενικα το σχέδιο μου αρέσει πολύ
Ασε που dacia Θα έπαιρνα ΑΝΕΤΑ
και το duster και το sandero τα καινούργια μαρέσουν πολύ μπροστά. λιγοτερο πίσω αλλά όκ
Δεν ήμουν ΠΟΤΕ τετοιος με μάρκες. Προσπαθώ να είμαι αντικειμενικός
Λατρέυω τα lancia πχ αλλα όλα τα τελευταια που ειχε βγάλει, Υ, delta κτλ χαλια που φαίνονταν. Μονο τα παλιά μου άρεσαν
-
Ούτε εμένα μου αρεσε πάντως. Ειδικά στο πίσω μέρος και τη κολώνα καθόλου....Δεν είναι κομψο το πίσω πλαινό.
-
Τη Stelvio (και Giulia εννοείται) τη χαζεύεις ώρες.
Την Tonale μερικά δλ και μετά δεν τη θυμάσαι καλά καλα.
-
@clockwork82 said in Alfa Romeo Tonale:
Τη Stelvio (και Giulia εννοείται) τη χαζεύεις ώρες.
Την Tonale μερικά δλ και μετά δεν τη θυμάσαι καλά καλα.
πιο όμορφη από όλες με διαφορά είναι η Giulia δεν το συζητω!!!!!
αλλά και STELVIO και TONALE είναι όμορφα αμάξια
-
Προτιμώ τη δίδυμη εκδοχή του Dodge Hornet.
Ειναι και αρκετά φτηνότερο (στις ΗΠΑ).
H Tonale είναι κλασική περίπτωση ψευδοpremium μόνο για leasing, που κι εκεί χλωμό το κόβω να περπατήσει. -
Εν τω μεταξύ δεν έχουν τίποτα κοινό με PSA. Άλλο σασί, άλλοι κινητήρες, άλλες μεταδόσεις. Είναι καθαρά FCA.
-
Ναι ρε παιδιά , όπως τα λέει ο Δίας είναι.
Οι Ιταλάρες έδωσαν σχεδόν τα ρέστα τους -ότι δηλαδή τους είχε απομείνει μετά την Τζούλια και ότι κατάφεραν να αρπάξουν απο τους Γάλλους- και σε επίπεδο αναρτήσεων - στησίματος και hybrid κινητήρα έκαναν κορυφαία δουλειά , σίγουρα θα είναι το πιο οδηγοκεντρικό SUV της κατηγορίας.
Έπρεπε κιόλας να δείξουν τις ικανότητες τους στους ...mon amour οπότε θα έφτιαξαν κατι πολύ καλό σχεδόν στα πρότυπα της Τζούλια.
Σχεδίαση θα μπορούσαν ίσως να το πάνε ένα βήμα παραπέρα αλλά μάλλον φοβήθηκαν μην το κάνουν πολύ εκκεντρικό για την κατηγορία των πελατών που έχουν το budget για να το επιλέξουν.
Εσωτερικά είναι επίσης πολύ όμορφο σχεδιαστικά και πολύ ποιοτικό.Το κακό για αυτούς είναι πως και η BMW έβγαλε ένα ανέλπιστα καλό X1 σχεδιαστικά μέσα στα πρότυπα της βαβαυρικής σχεδίασης και σε τιμές πολύ κοντα με την Tonale.
-
@realzeus said in Alfa Romeo Tonale:
Εν τω μεταξύ δεν έχουν τίποτα κοινό με PSA. Άλλο σασί, άλλοι κινητήρες, άλλες μεταδόσεις. Είναι καθαρά FCA.
To ξέρω...αλλά δεν έχει σημασία!! Εϊναι ένα πεζώ...τέλος...χαχα!1 ΟΚ, εαν δεν θε Πεζώ είναι ένα Φίατ ή ένα Jeep...Αλφα πάντως δεν είναι με την καμία, όπως και να το δείς.
ΥΓ: Κάποτε πήραμε την Αλφέτα....100 χρόνια μπροστά από τον ανταγωνισμό, τότε που αυτοκίνητα σχεδίαζαν οι μηχανικοί! Με 122 άλογα (90 είχαν τα περισσότερο 1.800αρια, άντε 105 με ψεκασμό) και διπλά βέμπερ, με άξονα de dion, με δισκόφρενα πίσω στον άξονα (και όχι στις πλήμνες) για καλύτερη κατανομή βάρους και αποφυγή μπλοκαρίσματος, με το κιβώτιο πίσω στον άξονα για 50/50 κατανομή βάρους κλπ. Αυτοκίνητο που χιαρόσουν να οδηγείς και συγκριτικά με 3αρες, αουδι 80 κλπ. ήταν έτη φωτός μπροστά σε κράτημα. Αυτή η Άλφα λοιπόν έχει πεθάνει, τόσο απλά!
-
Αλφα πάντως δεν είναι με την καμία, όπως και να το δείς.
Το σασί βασίζεται σε εκείνο της Giulietta και οι κινητήρες είναι FPT. Το θέμα είναι στον δρόμο πως πάει.
ΥΓ: Η Alfa στην οποία αναφέρεσαι ζει μέσω των Giulia/Stelvio σήμερα.
-
Εδώ μπορείτε να δείτε το mild hybrid σύστημα της stellantis που φορά και η tonale μαζί με το διπλου συμπλέκτη κιβώτιο.
Το σύστημα έχει δυνατότητα διαχωρισμού της ροπής που φτάνει στους τροχούς και την ικανότητα να κινεί ηλεκτρικά το όχημα.
Οι διαφορές είναι πως πλέον όταν ξεκινά από στάση το κιβώτιο έχει ανοιχτούς τους συμπλέκτες και έτσι δεν υπάρχει η κλασική φθορά και τριβή κάτι που έφερνε σε δύσκολη θέση τους συμπλεκτες.
-
Μπα....δεν έχει πια διαφορά από τον ανταγωνισμό. Και εαν έχει είναι ελάχιστη, καμία σχέη με το παρελθόν που εκεί που με την Αλφέτα έστριβες με την σκέψη στην 3αρα είχες κάνει 3 τετακέ! Ναι ειναι πραγματική Άλφα η Τζούλια (να το δεχτώ αν και δεν συμφωνώ) αλλα πλέον έχασε το τρένο...ειναι αργά.
-
Αλφα πάντως δεν είναι με την καμία, όπως και να το δείς.
Το σασί βασίζεται σε εκείνο της Giulietta και οι κινητήρες είναι FPT. Το θέμα είναι στον δρόμο πως πάει.
αυτο με τους κινητηρες της φιατ με χαλαει....
ακομη ψαχνω τα 240 του κομπας, με τη καμμια πανω 160-180.
ειχουν οι γαλλοι μια μοτερουκλα 1.6 και τα παντα ολα και δεν τα εδωσαν
γαλλοι απατεωνες -
Το πρόβλημα δεν είναι ότι δεν είναι κορυφαίες ( άντε αν όχι όλες , είναι οι περισσότερες πολύ καλές ) οι alfa στο δρόμο, αλλά ότι το χάσμα που αναφέρεσαι Φάνη έχει κλείσει από την πλευρά των ανταγωνιστών της, πράγμα απόλυτα φυσιολογικό.
Αν , θεωρητικά , η alfa , έβγαζε όχημα με αντίστοιχες διαφορές σε επίπεδο κρατήματος , τότε αυτό θα έπρεπε να ήταν επιπέδου wrc , αν ήταν εφικτό και θα κόστιζε αστρονομικά ποσά.
Ψάχνω να βρώ τι κάνει διαφορετικά η bmw , στην Χ2 , π.χ. και δε καλοβρίσκω. Κοινή πλατφόρμα και κινητήρες με mini και τα υπόλοιπα επιβατικά της γκάμας της, κοινές λύσεις σε πατώματα , κιβώτια και αναρτήσεις και όλα ότι περιμένεις σε ένα τέτοιο αυτοκίνητο. Α, ναι, βάζει σηματάκια bmw ,διάσπαρτα στο αμάξωμα. Το αυτοκίνητο , είναι μια χαρά για αυτό που είναι , δεν έχω το κρίνω , τις διαφορές ψάχνω.
Τώρα γάτε , είναι προφανέστατο ότι η εξέλιξη είχε ξεκινήσει πολύ πριν τη συγχώνευση, οπότε η κοπτοραπτική για να μπεί το αναμφισβήτητα καλύτερο σύνολο της psa, προφανώς και θα κόστιζε και θα καθυστερούσε αρκετά. Από την άλλη αυτοαναιρούμαι όταν η Opel , παρουσίασε σε χρόνο ρεκόρ νέα γκάμα μετά την εξαγορά, αλλά εκεί δε ξέρω τι μπορεί να είχε συμβεί.
Alfa Romeo Tonale