-
@realzeus said in Alfa Romeo Tonale:
@fanis75 said in Alfa Romeo Tonale:
Αυτό δεν προκύπτει από κάπου. Κάτσε να μετρηθεί. Η 160άρα βλέπω πάντως ότι μετρήθηκε στα 8.5'' (εργοστασιακό 8.8'').
Μιλάω για το 300αρι που έχει τώρα σε σχέση με την Τονάλε φεβ.
Κι εγώ για αυτό λέω (να περιμένουμε να δούμε μετρήσεις). Τις μετρήσεις της 160άρας τις ανέφερα ενδεικτικά για το ότι ξεπερνάνε τις εργοστασιακές.
Δεν θα έχει διαφορά με το Compass, αντε μερικά δέκατα.
-
Αυτό δεν προκύπτει από κάπου. Κάτσε να μετρηθεί. Η 160άρα βλέπω πάντως ότι μετρήθηκε στα 8.5'' (εργοστασιακό 8.8'').
Μιλάω για το 300αρι που έχει τώρα σε σχέση με την Τονάλε φεβ.
Κι εγώ για αυτό λέω (να περιμένουμε να δούμε μετρήσεις). Τις μετρήσεις της 160άρας τις ανέφερα ενδεικτικά για το ότι ξεπερνάνε τις εργοστασιακές.
Δεν θα έχει διαφορά με το Compass, αντε μερικά δέκατα.
Κάλχα, εσύ;
-
Μια εξήγηση ότι τα diesel είναι πιο ακριβά από τα βενζίνης,ίσως είναι ότι τα βενζινοκίνητα ως υβριδικά,έχουν και μειωμένο τέλος ταξινομ. ,νομίζω 50%.
-
Κάλχα, εσύ;
Αχαχα!! Όχι, αλλά μιλάμε για ίδιο αμάξι, οι διαφορές θα είναι ελάχιστες σε επιδόσεις.
-
@civil357 said in Alfa Romeo Tonale:
Έχουμε καμία πληροφόρηση περίπου πότε έρχεται η phev;
Τα κλασσικά για αρχές 23 , τα έχω διαβάσει , τιμές και παραγγελίες άραγε πότε περίπου να περιμένουμε;
Στη σελίδα τους στο Αμέρικα , έχουν πάντως έτοιμη όλη την παρουσίαση της phev, αλλά διαμόρφωση μάλλον όχι ακόμα και δε μπόρεσα εγώ να βρώ αναλυτικά τεχνικά χαρακτηριστικά (τα κλασσικά των ιστοσελίδων τα έχει ήδη...)
Στην επίσημη παρουσίαση, μας είπαν ότι θα αρχίσει να παράγεται εντός του έτους. Επίσης, ότι περιμένουν να κάνει καλό λογαριασμό στις εταιρικές πωλήσεις. Επίσης, διευκρίνησαν ότι μετά το καλοκαίρι, δεν μπορούν να υποσχεθούν την παραλαβή σε 100 μέρες, που ισχύει σήμερα.
Πάντως, η Alfa έχει στηρίξει πάρα ΠΟΛΛΑ στην Tonale. Για κανένα άλλο μοντέλο δε λαμβάνω τόσα πολλά Δελτία Τύπου. -
@tkin73 said in Alfa Romeo Tonale:
διαβαζω διαθεσιμη και με τον γνωστο ντιζελ 1.6 320 με παραδοση οκτωβρη νοεμβρη. τιμη δεν διαβαζω βρηκε κανεις απο ποσο? τουλαχιστον αυτη θα καιει 7 λτ φθηνοτερου καυσιμου και θα εχει πραγματικα 0-100 σε 10 δευτερολεπτα. Τωρα αν την ξεκινήσουν απο 45Κ οι ανθρωποι θα ειναι απλα τρελοι...
Εδώ οι τιμές.
https://cartalk.gr/anakoinothikan-times-tis-alfa-romeo-tonale-apo-37-300/ -
@dimsabas said in Alfa Romeo Tonale:
@tkin73 said in Alfa Romeo Tonale:
διαβαζω διαθεσιμη και με τον γνωστο ντιζελ 1.6 320 με παραδοση οκτωβρη νοεμβρη. τιμη δεν διαβαζω βρηκε κανεις απο ποσο? τουλαχιστον αυτη θα καιει 7 λτ φθηνοτερου καυσιμου και θα εχει πραγματικα 0-100 σε 10 δευτερολεπτα. Τωρα αν την ξεκινήσουν απο 45Κ οι ανθρωποι θα ειναι απλα τρελοι...
Εδώ οι τιμές.
https://cartalk.gr/anakoinothikan-times-tis-alfa-romeo-tonale-apo-37-300/απιστευτες τιμες πλεον το κουγκα ειναι σαν να κλεβεις εκκλησια...
-
Κάλχα, εσύ;
Αχαχα!! Όχι, αλλά μιλάμε για ίδιο αμάξι, οι διαφορές θα είναι ελάχιστες σε επιδόσεις.
Άλλος κινητήρας και υβριδικό σύστημα μόνο. Α και μεγάλες διαφορές σε πλαίσιο.
-
@dimsabas said in Alfa Romeo Tonale:
Πάντως, η Alfa έχει στηρίξει πάρα ΠΟΛΛΑ στην Tonale. Για κανένα άλλο μοντέλο δε λαμβάνω τόσα πολλά Δελτία Τύπου.
Όσα και να έχει στηρίξει,στην Ελλάδα είναι χαμένη υπόθεση.
Δεν ξέρω αν ελπίζει κάτι στα εταιρικά με τα phev για του χρόνου,αλλά αν έρθει η plug-in με 60.000+ (ήδη η 1.5 160 έχει 50.000),ούτε εκεί θα δει φως.
Κι αν δεν ήταν δίλιτρες οι Giulia και Stelvio,ίσως εδώ να πουλάγανε περισσότερο από την Tonale (τουλάχιστον στους ντόπιους alfisti).Για τον υπόλοιπο κόσμο είναι άλλα δεδομένα.
-
@panormus772 said in Alfa Romeo Tonale:
ει κάτι στα εταιρικά με τα phev για του χρόνου,αλλά αν έρθει η plug-in με 60.000+ (ήδη η 1.5 160 έχει 50.000),ούτε εκεί θα δει φως.
Κι αν δεν ήταν δίλιτρες οι Giulia και Stelvio,ίσως εδώ να πουλάγανε περισσότερο από την Tonale (τουλάχιστον στους ντόπιους alfisti).
Για τον υπόλοιπο κόσμο είναι άλλα δεδομένα.Θα είναι αυτοκτονικό να έχει 60.000 η phev. Για να έχει ελπίδα πωλήσεων θα πρέπει να κρατήσει τη λιανική προ φόρων κάτω από 40.000. Δε ξέρω να βγαίνουν τα νούμερα με τέτοια τελική τιμή. Επίσης τρώνε μόνο 25% των φόρων , σε σχέση με ένα μη phev, στη διαμόρφωση της τελικής τιμής, ίσως βοηθά και αυτό.
Δεν είναι πλέον παράλογο τα phev να "φαντάζουν" οι πιο "λογικά" τιμολογημένες επιλογές στη γκάμα των C Suv, έτσι γίνεται και στο 3008 , την Χ1 και σχεδόν σε όλα τα phev.
Ποτέ δε ξέρεις βέβαια τι μας επιφυλάσσουν και όλα τα σημάδια δείχνουν το αντίθετο από αυτά που γράφω, όπως σωστά επισημαίνεις.... Σε αυτή την περίπτωση , ο ελτισμός τους θα τους κατατάξει ως ανταγωνιστή μόνο των Άγγλων. Όλοι οι άλλοι θα είναι φθηνότεροι (αρκετά εώς πολύ) και θα χάνονται και τα φορολογικά πλεονεκτήματα του leasing.
-
Επίσης τρώνε μόνο 25% των φόρων , σε σχέση με ένα μη phev, στη διαμόρφωση της τελικής τιμής, ίσως βοηθά και αυτό.
50% όχι 25%. Όλα τα υβρίδια έχουν 50% μειωμένο ΕΤΤ.
-
Επίσης τρώνε μόνο 25% των φόρων , σε σχέση με ένα μη phev, στη διαμόρφωση της τελικής τιμής, ίσως βοηθά και αυτό.
50% όχι 25%. Όλα τα υβρίδια έχουν 50% μειωμένο ΕΤΤ.
Έχω μια υποψία - βεβαιότητα ότι τα phev καθώς είναι κάτω από 50 γρ ρύπων, απαλλάσσονται κατά 75% των γνωστών φόρων. Αντιμετωπίζονται καλύτερα από τα υπόλοιπα υβριδικά , λίγο πριν τα ηλεκτρικά
-
Έχω μια υποψία - βεβαιότητα ότι τα phev καθώς είναι κάτω από 50 γρ ρύπων, απαλλάσσονται κατά 75% των γνωστών φόρων. Αντιμετωπίζονται καλύτερα από τα υπόλοιπα υβριδικά , λίγο πριν τα ηλεκτρικά
Έχεις δίκιο!! Ζητώ συγνώμη....είχα χάσει αυτή τη διαφορά μεταξύ phev και υβριδίου, θυμάμαι όταν ήταν όλα στο 50%.
-
-
Μια από τις καλύτερες δοκιμές και μάλλον η πιο λεπτομερής περιγραφή των τεχνικών χαρακτηριστικών της Tonale:
Ναι,είναι στα ιταλικά,αλλά με λίγο google translate στην αγγλική,κάτι καταλαβαίνει κάποιος. Ακόμη κι εγώ δεν τα'χω πιάσει όλα,είναι και κάποια πολύ τεχνικά θέματα. Αξίζει όμως ως βίντεο,όταν κάνει και τη δοκιμή στην πίστα..
-
Aξιολόγηση Τonale Veloce σε κάθε τομέα με αστέρια και στο τέλος τα πλεονεκτήματα (pregi) και τα μειονεκτήματα (difetti):
-
Πολύ όμορφη πάντως. Έχει ενδιαφέρον με το πακέτο των 160, φοβάμαι ότι τα 130 θα είναι κάπως λίγα για το σασί της. Αλλά ξεφεύγει και αυτή. Πάμε στα 45κ περίπου. όλα έχουν πάει προς τα πάνω απλώς λέω. Θα πάω για ένα td.
-
Ήρθε η ώρα και για την phev , 17.11.2022 η επίσημη παρουσίαση ,
Σύμφωνα και με το tweet του αφεντικού....
-
Πολύ ευχαριστημένοι οι δημοσιογράφοι από την 1η αυτή δοκιμή,τη θεωρούν το καλύτερο οδηγικά SUV της κατηγορίας της.
Βαρύτερη η plug-in από τις mild hybrid κατά ~300kg (1835kg),αλλά λόγω χαμηλότερου κέντρου βάρους,καλύτερη ανακατανομή μάζας (53-47),μείωση κατά 8% των τάσεων πλεύσης σε στροφές και αλλαγές πορείας,είναι πιο καλοστημένη κι ευχάριστη.Ως ένα μείον σε μια άλλη δοκιμή, αναφέρεται πως "παίζοντας" μπορεί να δώσει και υπερστροφή,όμως πάλι ακόμη και με ESP off,αν κρίνει ο εγκέφαλος πως ξεπερνιούνται τα όρια,επεμβαίνει.
2μησι ώρες σε ταχυφορτιστή 7,4kwh, 5 ώρες με απλή πρίζα στο σπίτι. Πάντως,από όλα τα SUV της κατηγορίας της κρίνεται ως η πιο ευχάριστη οδηγικά (τιμόνι σε βελτίωση από τις απλές εκδόσεις και καλά φρένα).
Τιμές στην Ιταλία από 51.600 και +4000 περίπου για τη Veloce.Υ.Γ. Στο 10:23 του quattroruote,ήχος από εξάτμιση..
-
Στο ιταλικό σαϊτ ( https://www.alfaromeo.it/?adobe_mc_ref=) υπάρχει ήδη ο διαμορφωτής και για την phev. Επίπεδα εξοπλισμού μόνο σε veloce και speciale , στη γείτονα χώρα.
Τιμές : η veloce : 52.253€ ( έχει κάποια έκπτωση , αλλά δε την ομιλώ την Ιταλική ...) και η speciale : 48.082 € !!! . Δε ξέρω τι γίνεται με εξοπλισμούς , αλλά περίεργο να είναι φθηνότερη η δεύτερη από την πρώτη. Από ότι κατάλαβα έχουν και απόσυρση εκεί υπολογίστε κανένα 2χίλιαριο πιο κάτω.
Για συγκρίσεις , η veloce 160 με παρόμοια έκπτωση ( υποθέτω) : 43.971€ .
Τιμές προς γνώση και συμμόρφωση της εδώ αντιπροσωπείας.
Τα παραπάνω από google translate, αυτό φέρει την ευθύνη για λάθη. Τιμή προ φόρων , δεν κατάφερα να βρώ....
Δεν έχω ιδέα από φόρους στη γείτονα και αν έχω παραπλήσιο σύστημα ( ευνοϊκό, με 1/4 των τελών ) για τα phev.
"Έπαιξα" και με τη stelvio , εκεί παρά τα κυβικά και ότι άλλο , είμαστε λίγο πιο φθηνοί.
Alfa Romeo Tonale