-
Τζάμπα η αναμονή. Από μένα είναι Όχι.
-
Όπως και να 'χει αυτό το ρετρό-στυλ καντράν θα μου άρεσε να το είχα (ίσως επειδή μου θυμίζει την AR Giulia super που είχε ο πατέρας μου το 70'), αντί για τα ψηφιακά που βάζουν τώρα όλοι σχεδόν οι κατασκευαστές με στυλ "ιππότης της ασφάλτου"...
-
@panormus772 said in Alfa Romeo Tonale:
με στυλ "ιππότης της ασφάλτου"...
Πωωω τι μου θύμισες....μακάρι να ήταν σε αυτό το στυλ! Αλλά είναι απλά τάμπλετς...καμία ομορφιά!
-
οι Ιταλοί είναι οι Ιάπωνες της Ευρώπης!
-
-
Πιο αναλυτικά, δε θα τα βρείτε πουθενά:
-
Όπως και να 'χει αυτό το ρετρό-στυλ καντράν θα μου άρεσε να το είχα (ίσως επειδή μου θυμίζει την AR Giulia super που είχε ο πατέρας μου το 70'), αντί για τα ψηφιακά που βάζουν τώρα όλοι σχεδόν οι κατασκευαστές με στυλ "ιππότης της ασφάλτου"...
Αυτό;
-
@civil357 said in Alfa Romeo Tonale:
Η φάση compass - tonale , είναι σαν τις ελληνικές λέξεις οι οποίες ταξίδεψαν στη δύση και επέστρεψαν εκφραγκισμένες σε εμάς. Δε θυμάμαι και πως λέγονται.
αντιδάνεια
-
@lap said in Alfa Romeo Tonale:
Αυτό;
Καλή προσπάθεια,αλλά δεν είναι AR..
-
-Στο 1ο βίντεο ο τύπος είναι λίγο πάνω από 1.90μ.
-Στο βίντεο του quattroruote, αναφέρει πως ο 1.5 e-hybrid με τους 160hp είναι αποκλειστικά για την AR κι η διαφορά απ'αυτόν με 130hp είναι πως έχει turbo με μεταβλητή γεωμετρία που λέει πως παρέχει καλύτερη ελαστικότητα. -
Εντωμεταξύ , αυτό το ματσούκι που έβαλαν για λεβιέ ταχυτήτων δε μπορούσαν να το προσέξουν λίγο; Δε μπορούσαν να βάλουν αυτόν της στέλβιο;
Από την άλλη βέβαια έχει τα γνωστά αλουμινένια padles για αλλαγές ( μάλλον έξτρα ) . -
Εμένα μου αρέσει πολύ.
Δηλαδή μπαίνει αξία δίπλα στα Q3 , X1, GLA και XC40 , δείχνει πιο φρέσκο και δυναμικό σχεδιαστικά από όλα ( ειδικά την GLA που είναι εντελώς αδιάφορη σχεδιαστικά) , και μάλλον θα έχει καλύτερα οδηγικά χαρακτηριστικά με πιο ανάλαφρο μπροστινό στα πλαίσια της φιλοσοφίας της ΑR , πολύ καλό τιμόνι , κορυφαίο κράτημα , και άνεση - ποιότητα κύλισης που φαίνεται να έδωσαν ιδιαίτερη σημασία.
Κινητήρες μια χαρά φαίνονται , ανταγωνιστικό το hybrid σύστημα , οθονουλες ,χώροι , όλα καλά.
Φαίνεται πως είναι αληθινή Alfa Romeo , δεν έχει τίποτα ακόμη από stellantis πάνω της , δημιουργεί και κατά την άποψη μου μια βάση για έμπνευση σχεδιαστικά για την επόμενη Guillieta αν υπάρξει.
Πραγματικά δηλαδή όποιος θέλει να ξεχωρίζει και ψάχνει αμάξι στην κατηγορία και budget θεωρώ πως θα ήταν λάθος να μην καταλήξει στην Tonale
(Φυσικά εφόσον επαληθεύονται στην πράξη τα περί καλών κινητήρων οδήγησης , ποιότητας κλπ)
Το μόνο ανησυχητικό ήταν τα ...αστεία Αγγλικά μερικών από τους υπεύθυνους εξέλιξης στο βίντεο της παρουσίασης , Ιταλαρες πραγματικοί όλοι τους . -
Θα διαφωνήσω με τον προλαλήσαντα ως προς τον λεβιέ ταχυτήτων. Η Alfa (τουλάχιστον αυτή η τελευταία Ιταλική!) οφείλει να είναι ανδρικό όχημα. Αυτός είναι λεβιές ανδρικού οχήματος. Τα άλλα τα trendy μοχλουδάκια και κυρίως εκείνα τα Οιδιπόδεια απωθημένα με τις ρόγες δεν τα μπορώ. Οι διακόπτες ηλεκτρικών παραθύρων, όσο όμορφοι και αν είναι, θα πρέπει να παραμείνουν διακόπτες ηλεκτρικών παραθύρων....
Όσο για το υπόλοιπο όχημα το βρίσκω πολύ ενδιαφέρον μέσα έξω. Οκ δεν υπάρχουν πλέον πραγματικά ξεχωριστά αυτοκίνητα (όχι σε αυτά τα λεφτά τουλάχιστον) όταν τα περισσότερα εξ'αυτών είναι εντός ομίλων και ψωνίζουν υλικά από συγκεκριμένα ράφια. Τουλάχιστον προσπαθεί και ξεχωρίζει από άλλα generic προϊόντα ομίλων.
-
Το μεγάλο ζήτημα με την tonale θα είναι η τιμολόγησή της. Κρίνοντας από το καινούργιο compass e hybrid με τα 130 άλογα (1500 κυβικά) του οποίου οι τιμές ανακοινώθηκαν τέλος Ιανουαρίου και το οποίο κοστίζει από 31400 (έκδοση longitude), η αντίστοιχη πρώτη έκδοση της tonale δεν νομίζω να έχει κάτω από 36000-37000 ευρώ. Τουλάχιστον 1500 ευρώ πιο πάνω θα έχει η έκδοση με τα 160 άλογα. Η έκδοση diesel με τα 130 άλογα ίσως έχει περισσότερο ενδιαφέρον, αλλά και πάλι λαμβάνοντας υπόψη ότι θα έχει αυτόματο κιβώτιο (στο compass η έκδοση με τον diesel είναι με μηχανικό), βλέπω να πιάνει και αυτή εύκολα τα 35000 ευρώ.
-
Kαι εμενα μου αρεσε πολυ! Βεβαια να το δουμε και απο κοντα. Ελπιζα να εχει μια καλυτερη μπροστινη αναρτηση απο τα ΜακΦερσον αλλα δεν πειραζει. Αν εχει καλες τιμες θαα γλυκοκοιταζα ενα PHEV με 4πιστονα κοκκινα φρενα!
Επισης, το εχει σχεδιασει σε μεγαλο βαθμο ενας Ελληνας ο Α. Λιοκης.
-
Πολύ ωραίο SUV και σίγουρα θα είναι ενδιαφέρον και οδηγικα σαν Alfa Romeo.
Μακαρι και η τιμη του να ειναι σε λογικά πλαίσια και να μην ξεφύγει. -
Βασίζεται στη πλατφόρμα Georgio ή είναι ένα Fiat με σήμα της ΑΛΦΑ?
-
Η πλατφόρμα λέγεται Giorgio πρώτον και δεύτερον έχεις δει κάνα Fiat τώρα κοντά που να είναι αυτής της κατηγορίας? Τα δανεικά είναι από Jeep που με τη σειρά τους είχαν πάρει δανεικά από Alfa. Όχι ότι έχουν καμία σημασία όλα αυτά καθώς έχουμε αισίως 2022...
-
@vdx said in Alfa Romeo Tonale:
Βασίζεται στη πλατφόρμα Georgio ή είναι ένα Fiat με σήμα της ΑΛΦΑ?
Αν ήταν Giorgio θα ήταν πισωκίνητο κατά βάση, με διαμήκη τοποθέτηση μοτέρ και διπλά ψαλίδια-πολλαπλούς μπρος πίσω αντί για ΜακΦερσον. Όπως είπαμε στηρίζεται στην πλατφόρμα FCA Small Wide 4x4 LWB: https://en.wikipedia.org/wiki/SCCS_platform
-
Απορώ που δεν έχουν δείξει πλάνα από τις πίσω θέσεις, ούτε έχουν ανακοινώσεις χώρους για τους πίσω, πόρτ μπαγκαζ, εκπομπές CO2 κλπ. Αν βρει κανείς καταναλώσεις και σχετικές πληροφορίες ας ποσταρει
Alfa Romeo Tonale