-
Τι νομίζεις ότι θα σου λέει οδηγικά ένα Golf με 120 άλογα;
Πάρε όσο πιο σπορτίφ μοντέλο γίνεται, θα ξενερώσεις τρελά σε κάθε άλλη περίπτωση.
Δες το Focus με τα 182, μέσα στην πόλη θα έχει μισό λίτρο (κι αν) διαφορά από το 150άρι. -
Επίσης αν φοβάσαι την αξιοπιστία της Alfa και όχι των VAG...
-
Ένα Focus 1.6 πενταετίας είτε με 150 είτε με 182 άλογα (ένα πρόγραμμα διάφορα είναι μόνο) είναι πολλές κλάσεις καλύτερη επιλογή από Civic 1.8 του 2006.
Επίσης, εν αντιθέσει με ότι σου είπε ο dimsaba, μη δώσεις ιδιαίτερο βάρος στο να είναι η πιο ισχυρή έκδοση, αλλά στο να βρεις όσο το δυνατόν καλύτερη κατάσταση, πλουσιότερο εξοπλισμό και λιγότερα χιλιόμετρα. Και οι δύο εκδόσεις του 1.6 Ecoboost με ένα πρόγραμμα πάνε στα 200+ άλογα, αν θελήσεις το κάτι παραπάνω.
-
@RealZeus ποιος σου ειπε οτι δε φοβαμαι την αξιοπιστια των VAG?? χαχα..απλα διαβαζω οτι κυριως απο το 13 και μετα εχουν βελτιωθει πολυ τα πραγματα και βγηκε επιτελους και αυτη η ρημαδοκαδενα απο μεσα. Αξιοπιστια πλεον νομιζω πως μονο οι Κορεατες μπορουν να λενε οτι εχουν και καποιοι Ιαπωνες. Στα ευρωπαικα θεμα τυχης πιστευω περισσοτερο..
@Dimsabas δε ψαχνω πλεον προσομοιωση του RC..αλοιμονο κιολας. Απλα κατι πιο ενδιαφερον απο τα auris pulsar κλπ της συνομοταξιας αυτης που περισσοτερα τα αγοραζουν για την αξιοπιστια που κυριως στο παρελθον εχουν δειξει. Και φυσικα σε καμια περιπτωση δε θελω πια το 'κοπανημα' του Γαλλου.. αν κι αυτο θελει προσπαθεια για να το ξαναπετυχω χαχα..
@harisma23 συμφωνω απολυτα δε το συζηταμε. Βασικα δε θελω κατι πανω απο τα 150 αλογα. Ειμαι μια χαρα ως εκει και με 20+kg ροπη. Απο κει και περα με νοιαζει το πατημα η συμπεριφορα και η ασφαλεια (παθητικη) του αυτοκινητου.
@gatoz ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες και επειδη εχω μιλησει ηδη με τον τυπο που δινει το φοκους ακουστηκε οντως μια χαρα και μου πε ακριβως το ιστορικο του αυτοκινητου να παμε να το δουμε και σε επισημη Ford κτλ.
Αρα μεταξυ focus / golf προκρινουμε το πρωτο περισσοτερο..?
-
Ο χρήστης underworld έγραψε:
Αρα μεταξυ focus / golf προκρινουμε το πρωτο περισσοτερο..?To Focus 1.6T-150Hp υπερέχει σε οδική συμπεριφορά (δίνει το κάτι παραπάνω σε αίσθηση από το Golf), δύναμη, εξοπλισμό (οι συγκεκριμένες εκδόσεις), κόστος συντήρησης και μάλλον αξιοπιστία. Το Golf 1.4TSi-122 Hp υπερέχει σε απτή ποιότητα κατασκευής, χώρους, κατανάλωση και μεταπώληση.
Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι (μέσοι) αγοραστές μάλλον θα επέλεγαν το Golf, αλλά έχω την εντύπωση ότι στο δικό σου προφίλ (και το δικό μου, δεν μπορώ να το κρύψω) ταιριάζει πολύ καλύτερα το συγκεκριμένο Focus (το οποίο είναι και λίγο πιο νέο και με λιγότερα χιλιόμετρα) από το συγκεκριμένο Golf.
-
+1
-
@harisma συμφωνουμε απλα αν βρω σε καλυτερη κατασταση ενα golf/leon θα προτιμησω αυτο εννοειται.
Το θεμα ειναι οτι οσο ξεψαχνιζω το car βλεπω απειρες επιλογες περισσοτερες στα diesel (απο το ΄14 και μετα μαλιστα) σε τιμες καλυτερες της βενζινης! Και ολο μου μπαινει η ιδεα ... Μιλαω παντα για ελληνικα αυτοκινητα κατω των 80.000 χλμ.
Ετσι ενδεικτικα.. https://www.car.gr/20776649-kia-ceed
https://www.car.gr/18092025-opel-astra- ... p-business
https://www.car.gr/16600639-hyundai-i-3 ... rt-90hp-5d
https://www.car.gr/18420077-seat-leon-tdiΚαι αρκετα παρομοια ακομα.. ε ολο και καποιο απ'αυτα ειναι καλο κιολας..
-
Το. Κοστος συντηρησης μεταξυ γκολφ φοκους εινια το ιδιο. Δεν ειναι πιο ακριβο το vw. Ετσι ελεγαν αλλα το κουγκα με το τιγκ ιδια σερβις εχουν
-
Ευτυχώς η δυστυχώς και εσύ σε γκολφ θα καταλήξεις φίλε μου.
Εδώ φαίνεται η τεράστια μαγκιά της επιτυχίας του, στην γκάμα των επιλογών που έχεις παραθέσει το 7 αρι ή το 6 αρι δίπλα στα άλλα δείχνει ένα level παραπάνω σήμερα, και η ψαλίδα θα ανοίγει περισσότερο όσο περνούν τα χρόνια.
Σε επιμέρους τομείς μπορεί να υπολείπεται αλλά overall δεν έχει αντίπαλο και αυτό είναι που μετρά όταν κανείς μια επιλογή με γνώμονα την λογική και όχι την καρδιά.Sent from my SM-T715 using Tapatalk
-
@Vagkirk δε φανταζεσαι βεβαια τι δουλεμα εχω να φαω απο φιλους και γνωστους αν παρω γκολφ..γιατι για αρκετα χρονια το εκραζα (γενικα το γκρουπ εννοω) για τα προβληματα αξιοπιστιας κτλ κτλ.. Παιζει να παω τουλαχιστον σε λεον να πουλησω τρελιτσα για ισπανικο ταμπεραμεντο και τριχες κατσαρες χαχα...
Περα απο τη πλακα το 7αρι οκ μ αρεσει μεσα και φαινεται να βελτιωσανε και τα προβληματα που ειχε το μοτερ (επικαθισεις βαλβιδων οκ θα υπαρχουν λογω αμεσου ψεκασμου αλλα εχω το know how ηδη απο το RC και ξερω που και πως). Το θεμα ειναι αν τελικα θα παω σε βενζινη ή diesel (λογω πληθωρας επιλογων του δευτερου).
Πρακτικα ως τωρα πηγαινω προς 3 μοντελα.. golf/leon'focus. Με outsider τον κορεατη. -
@underworld Αν και εχω Γκολφ θα σου ελεγα να χτυπησεις Focus.....πρωτα πολλα γιατι ειναι οδηγοκεντρικο και ειναι αυτο που θες......το Γκολφ ειναι αδιαφορο οδηγικα συν οτι καποια μοντελα με τους 1,2 και 1,4 tsi καινε λαδια ενω γνωστος μου με Polo 1,2 tsi του 15 αλλαξε κινητηρα λογω κολληματος των βαλαβιδων(εντος εγγυησης φυσικα).Και μενα μ αρεσουν τα vw αλλα θα απεφευγα μια αγορα μεταχειρισμενου.
Υ.Γ. Μεταξυ μας ειδα οτι στο ιδιο καταστημα εχει και μια κοκκινη Giulietta εγω θα την χτυπουσα χαλαρα......ειναι αλλο αμαξι και κουκλι.......
-
Giulietta τότε όπως λέει και ο συμφορουμιτης παραπάνω χωρίς κανένα συμβιβασμό σε εμφάνιση και οδήγηση.
Leon και focus είναι μέσες λύσεις.
Αν το κάνεις με την καρδιά σου κάντο σωστά.
Και σιγά την διαφορά σε χώρους και πρακτικότητα , ενώ και σε αξιοπιστία παίζει να είναι καλύτερο από τα άλλα που κοιτάς εκτός ίσως Κορεατών και Astra που έλεγες στο αρχικό post σου.Sent from my PRO 6 Plus using Tapatalk
-
Το Αστρα ειναι αυτο που μ αρεσει πολυ σε εμφανιση (μετα την Ιταλιδα οκ) .. Θεωρεις οτι ανηκει στα αξιοπιστα οσο μπορει βεβαια κανεις να το πει αυτο? ΣΙγουρα καιει λιγο παραπανω απο τα αλλα λογω του βαρους του οκ.. αλλα δε φανταζομαι πανω απο 1-2 λιτρα στα 100. Παντως σε εμφανιση με καλυπτει φουλ. Για την Τζουλιετα εχω αποφασισει πως οχι...
-
Το Astra βέβαια είναι και το πλέον αδιάφορο οδηγικά από όλα αυτά που κοιτάς...
-
Ω ρε φίλε. Μου θύμισε η φάση όταν έψαχνα να αγοράσω για οικογενειακό καινούριο για να βάζω μέσα τα παιδιά να το οδηγεί και η γυναίκα κτλ. Ήμουν στο τσακ για prius. Όσα είδα ήταν στα χαρτιά κομπλέ. Όταν όμως τα μπριζωναμε φεύγαμε τρέχοντας. Μαϊμουδιες στα χμ, αλλαγμενες μπαταρίες από αλλά μεταχειρισμένα και καλά καινούριες, σβησμενες βλάβες στον εγκέφαλο λίγο πριν πάμε να τα δούμε, φανοποιεια που δεν από κάλυπταν κτλ.. Στο τσακ ήμουν επίσης για fk2 αλλά στη Κρήτη έβλεπα αμάξια που συχαινομουνα να μπω μέσα τι να βάλω και παιδιά. Οπότε λέω ας δώσω 3 χιλιάρικα παραπάνω και να πάρω το baleno φουλ.
Νομίζω ότι καλό είναι να δεις αμάξια 2 ετιας εκθεσιακα που είναι πρακτικά καινούρια και εντός εγγύησης. -
Αυτοκίνητο κινητήρα βενζίνης με 80+ χιλ. χιλιόμετρα έχει διανύσει το μισό της ωφέλιμης ζωής του και αν αγοραστεί θα κάνει τη δουλειά για λίγα χρόνια μέχρι την πλήρη απαξίωσή του.
Πετρελαιοκίνητο μέ 80 χιλ. χιλιόμετρα, είναι απλά 'στρωμένο'...
Επίσης τα 1-2 λίτρα παραπάνω κατανάλωσης, περίπου δηλαδή 20%, για 1000 χλμ/μήνα, θα αθροιστούν σε 1,5 - 2 χιλιάδες ευρώ στη 5ετία (ανάλογα τις τιμές καυσίμων) επιπλέον εξόδων (για περισσότερα χλμ αυξάνεται αυτό το ποσό.
Το λογικό θα ήταν να αθροιστεί αυτό το ποσό στη αρχική τιμή αγοράς. Είναι σαν να πληρώνεις δόσεις για μεταχειρισμένο και παλαιωμένο αυτοκίνητο. Το να πάρει κάποιος 'φθηνότερο' μεταχειρισμένο και να πληρώσει 30% ως 50% επιπλέον της αρχικής τιμής, τι νόημα έχει, όταν με αυτά τα λεφτά θα μπορούσε να έχει αγοράσει με δόσεις ένα ωραίο (όχι το απολύτως φθηνότερο) καινούριο αυτοκίνητο που θα ενσωματώνει κι όλη τη πρόοδο τεχνολογίας μια 10ετίας;
Αν κάποιοι πιστεύουν πως ένα 'μέσο αυτοκίνητο' , π.χ. ένα Golf, Focus κλπ. δυο τρία μοντέλα πίσω και κοντά στα 100 χιλ. χιλιόμετρα είναι καλύτερο αυτοκίνητο από ένα καινούριο Polo, Ceed, Tipo, Vitara, Fiesta κλπ. ενώ μέσα στη 5ετία θα έχουν κοστίσει συνολικά τα ίδια, είναι αυτό που λέμε 'περί ορέξεως'... -
Ο χρήστης piliourits έγραψε:
Αυτοκίνητο κινητήρα βενζίνης με 80+ χιλ. χιλιόμετρα έχει διανύσει το μισό της ωφέλιμης ζωής του και αν αγοραστεί θα κάνει τη δουλειά για λίγα χρόνια μέχρι την πλήρη απαξίωσή του.
Πετρελαιοκίνητο μέ 80 χιλ. χιλιόμετρα, είναι απλά 'στρωμένο'...Αυτό ποτέ δεν το κατάλαβα και προφανώς αναφέρεσαι μόνο στον κινητήρα.. Δηλαδή όσον αφορά τα υπόλοιπα περιφερειακά κομμάτια του αυτοκινήτου (ηλεκτρολογικά, πλαίσιο, καμπίνα, άξονες, φρένα κτλ κτλ), το βενζίνης να είναι στα μισά της ζωής του και το diesel απλά στρωμένο?!
-
Μην διαβάζω βλακείες!!!
Δλδ ενα βενζινοκίνητο στα 170000χλμ έχει περάσει την οφελιμη περιοχή ζωής του μοτέρ του;;;;
Δλδ το αουρις που έχει 194000 έχει περάσει κατά 24000 την οφελιμη περιοχή;;;
Περίεργο σε σχέση με τα 140000 δεν έχει καμία διαφορά στον κινητήρα του, άντε να καίει 300ml λάδι στα 15000χλμ, τότε αντε να έκαιγε 200ml.Sent from my Mi A1 using Tapatalk
-
Ουτε εγω συμφωνω πως ενα βενζινοκινητο εχει μονο 160Κ χλμ ωφελιμη ζωη. Ποσο μαλλον αν εισαι τυπικος και σωστος στη συντηρηση του αυτοκινητου. Πολλα τα παραδειγματα εκει εξω και τα βλεπω καθημερινα. Το 207 το εδωσα με 144Κ χλμ και ο αγοραστης μου εκανε πλακα μηπως εχω 'γυρισει' τα χλμ προς τα πανω και οχι προς τα κατω. Αν σεβεσαι αυτο που εχεις θα σε σεβαστει κι αυτο πιστευω. Πετρελαιο θα κοιταξω μονο αν βρω κατι σε euro 6 για να εχω ησυχο το κεφαλι μου σε οτι αφορα τυχον απογορευσεις και εκλαμψεις του κρατους.
Παντως πραγματικα ζητανε τρελα λεφτα στα μεταχειρισμενα και γι αυτο και βλεπω εδω και καιρο συνεχεια τις ιδιες αγγελιες αναρτημενες. Προφανως δεν τους νοιαζει τοσο να δωσουν το αμαξι οσο το να τσιμπησουν τον ενα που θα τους τα σκασει.. -
Ο χρήστης piliourits έγραψε:
Πετρελαιοκίνητο μέ 80 χιλ. χιλιόμετρα, είναι απλά 'στρωμένο'...Δοξασίες από το παρελθόν, που δεν έχουν καμία σχέση με την σημερινή πραγματικότητα, Σήμερα οι δύο κινητήρες έχουν παρόμοιο προσδόκιμο ζωής. Υπήρχαν βενζινοκίνητα ταξί Mazda 323 με 1.000.000 χλμ, όσα έβγαζαν και τα ντίζελ Mercedes. Ε κάπου εκεί αλλάζεις κινητήρα (αν είσαι ταρίφας), ο πιο πολύς κόσμος έχει αλλάξει αυτοκίνητα στα 250.000 χλμ. Κάπου εκεί ορίζουν οι κατασκευαστές την ωφέλιμη διάρκεια ενός αυτοκινήτου (πριν αρχίσει δηλαδή να ζητάει πολλά σε συντήρηση, επισκευές και ανταλλακτικά) και για αυτό αν δεις ως εκεί μετράνε τα βιβλιαράκια συντήρησης των πιο πολλών αυτοκινήτων στις σελίδες των σέρβις.
"Νεος" με προβληματισμο για την επομενη επιλογη..