-
Καλησπερα σε ολους τους φιλους του φορουμ!
Γραφω πρωτη φορα εδω αλλα σας παρακολουθω τα τελευταια 2 χρονια και εχω απολαυσει τις συζητησεις σας αρκετες φορες. Εφτασε η ωρα μετα απο 11 χρονια σχεδον για την επομενη επιλογη αυτοκινητου και ευελπιστω σε μια μικρη βοηθεια απο τη πλευρα του οσο μπορει κανεις.
Καταρχην 2 λογια για το 'παρελθον' μου.. ξεκινησα με ενα ibiza το 2001 και επειτα Γαλλοφιλος για 15 χρονια (2004-2019) με ενα 206 RC & 207 RC στη συνεχεια το οποιο εφυγε πριν λιγες μερες απο τα χερια μου. Οποτε παντα με supermini δυνατα και βενζινοφορα
Πλεον.. ειμαι 39 παντρεμενος χωρις παιδια ακομα αλλα φυσικα υπαρχουν κι αυτα στο μυαλο. Διαθεσιμο μπατζετ 10-10.5 και γιατι οχι και πιο κατω αν γινεται
Δεν με ενδιαφερει καινουριο και γιατι δε θελω να στριμωχτω με δοσεις κτλ και γιατι δε θελω ξανα καινουριο σε αυτη τη χωρα με αυτους τους οδηγους εκει εξω κτλ κτλ..τα ξερετε.
Δεν κανω πολλα χλμ ετησιως (γυρω στα 10-12 μαξ) και το 80% στη πολη. Κοιταζω κυριως την μικρομεσαια κατηγορια (δεν θελω sedan) και μεχρι τωρα εχω κοιταξει μονο βενζινη αφενος γιατι δεν κανω χλμ πολλα αφετερου γιατι υπαρχει αυτη η τρομολαγνια με το τι μελλει γενεσθαι με τα diesel. Δυστυχως βεβαια οι επιλογες βενζινης ειναι οι μισες σε σχεση με αυτες του diesel λογω των διπλασιων πωλησεων που εγιναν απο το 11 και μετα.
Επισης εχουν εξισωθει σχεδον στα μεταχειρισμενα οι τιμες diesel-βενζινη οποτε εχω δευτερες σκεψεις.
Μ αρεσει πολυ η οδηγηση (δε βλεπω το αμαξι σαν κουτι με ροδες) αλλα δε μπορω να εχω και τις καταναλωσεις που ειχα ως τωρα με το RC. Απο βενζινη εχω κοιταξει λεον/γκολφ 1.4 122, φοκους 1.0 & 1.6 150 και καποιες ματιες σε αστρα 1.4.
Σε diesel μ αρεσει πολυ το i30 και επειτα τα μοντελα που ανεφερα πιο πανω ηδη. Αν δεν ειχα τον 'φοβο' με το θεμα επικειμενης απαγορευσης ισως να ειχα ξεκαθαρισει ηδη στο μυαλο μου την επιλογη κι ας μη κανω πολλα χλμ.
Τελος (επιτελους) να πω οτι δεν ενδιαφερομαι για υγραεριο φυσικο αεριο και ηλεκτροκινηση. Αν καποιος εκανε τον κοπο να το διαβασει ολο αυτο τον ευχαριστω ηδη και θα χαρω να κανουμε κουβεντουλα. -
Γραφω πρωτη φορα εδω αλλα σας παρακολουθω τα τελευταια 2 χρονια και εχω απολαυσει τις συζητησεις σας αρκετες φορες. Εφτασε η ωρα μετα απο 11 χρονια σχεδον για την επομενη επιλογη αυτοκινητου και ευελπιστω σε μια μικρη βοηθεια απο τη πλευρα του οσο μπορει κανεις.
Καταρχην 2 λογια για το 'παρελθον' μου.. ξεκινησα με ενα ibiza το 2001 και επειτα Γαλλοφιλος για 15 χρονια (2004-2019) με ενα 206 RC & 207 RC στη συνεχεια το οποιο εφυγε πριν λιγες μερες απο τα χερια μου. Οποτε παντα με supermini δυνατα και βενζινοφορα
Πλεον.. ειμαι 39 παντρεμενος χωρις παιδια ακομα αλλα φυσικα υπαρχουν κι αυτα στο μυαλο. Διαθεσιμο μπατζετ 10-10.5 και γιατι οχι και πιο κατω αν γινεται
Δεν με ενδιαφερει καινουριο και γιατι δε θελω να στριμωχτω με δοσεις κτλ και γιατι δε θελω ξανα καινουριο σε αυτη τη χωρα με αυτους τους οδηγους εκει εξω κτλ κτλ..τα ξερετε.
Δεν κανω πολλα χλμ ετησιως (γυρω στα 10-12 μαξ) και το 80% στη πολη. Κοιταζω κυριως την μικρομεσαια κατηγορια (δεν θελω sedan) και μεχρι τωρα εχω κοιταξει μονο βενζινη αφενος γιατι δεν κανω χλμ πολλα αφετερου γιατι υπαρχει αυτη η τρομολαγνια με το τι μελλει γενεσθαι με τα diesel. Δυστυχως βεβαια οι επιλογες βενζινης ειναι οι μισες σε σχεση με αυτες του diesel λογω των διπλασιων πωλησεων που εγιναν απο το 11 και μετα.
Επισης εχουν εξισωθει σχεδον στα μεταχειρισμενα οι τιμες diesel-βενζινη οποτε εχω δευτερες σκεψεις.
Μ αρεσει πολυ η οδηγηση (δε βλεπω το αμαξι σαν κουτι με ροδες) αλλα δε μπορω να εχω και τις καταναλωσεις που ειχα ως τωρα με το RC. Απο βενζινη εχω κοιταξει λεον/γκολφ 1.4 122, φοκους 1.0 & 1.6 150 και καποιες ματιες σε αστρα 1.4.
Σε diesel μ αρεσει πολυ το i30 και επειτα τα μοντελα που ανεφερα πιο πανω ηδη. Αν δεν ειχα τον 'φοβο' με το θεμα επικειμενης απαγορευσης ισως να ειχα ξεκαθαρισει ηδη στο μυαλο μου την επιλογη κι ας μη κανω πολλα χλμ.
Τελος (επιτελους) να πω οτι δεν ενδιαφερομαι για υγραεριο φυσικο αεριο και ηλεκτροκινηση. Αν καποιος εκανε τον κοπο να το διαβασει ολο αυτο τον ευχαριστω ηδη και θα χαρω να κανουμε κουβεντουλα. -
Κι εγώ δεν ενδιαφέρομαι άμεσα, αλλά σε λίγους μήνες έως ένα χρόνο, ίσως χρειαστώ αυτοκίνητο και θα είμαι περίπου στη κατάσταση που περιγράφεις.
Αν και αυτή τη στιγμή έχω χρήματα να διαθέσω για καινούριο, για τους ίδιους λόγους που λες θα ήθελα ένα καλό μεταχειρισμένο. έχοντας πουλήσει ένα αυτοκίνητο SX4 σε πραγματική κατάσταση καινούριου και εξευτελιστική τιμή λόγω αναχώρησης στο εξωτερικό πριν 5 χρόνια, οι ελπίδες μου να βρω κάτι αντίστοιχο όταν ψάχνω την αγορά μεταχειρισμένου, διαψεύδονται.
Τα 9 στα 10 αυτοκίνητα του car.gr φωνάζουν από μακριά ότι έχουν γυρισμένα χιλιόμετρα, ειδικά τα ντίζελ, και τα λίγα που φαίνεται να αξίζουν σαν αγορά διατίθενται σε τιμές εξωφρενικές, γύρω στο 20% κάτω από το αντίστοιχο καινούριο (και μετά το παζάρι, πάλι ακριβά θα είναι).
Για τους λόγους αυτούς, όταν με το καλό χρειαστώ αυτοκίνητο σε λίγο καιρό, μάλλον θα προσπεράσω τα μεταχειρισμένα (Όπως και τα καινούρια που απλά 'γουστάρω' αλλά οικονομοτεχνικά δεν συμφέρουν) και θα δω τα φθηνότερα vfm καινούρια, πχ. Tipo, Baleno κλπ.
Αν υπάρχουν τα 10 χιλιάρικα, το υπόλοιπο ποσό μπορεί να καλυφθεί εύκολα, το αυτοκίνητο είναι ένα διαρκές έξοδο (επένδυση το λένε οι δημοσιογράφοι) και θα πρέπει το κόστος να λογίζεται συνολικά στη 5ετια-10ετια, όπου ένα φθηνό καινούριο συμφέρει περισσότερο. Και δεν ξέρω γιατί δεν σε ενδιαφέρει, προσωπικά επειδή τυχαίνει να έχω σπίτι 500μ από πρατήριο φυσικού αερίου, θα το δω πολύ σοβαρά, καθώς φαίνεται να μιλάμε για σχεδόν το ένα τρίτο κόστους χρήσης στη δεκαετία...Sent from my SM-G930F using Tapatalk
-
Εγω φιλε μου το πρωτο που θα σε συμβουλευα επειδη πας για μεταχειρισμενο να προσεξεις τι θα παρεις και δεν εννοω το μοντελο αλλα τους 'αετονυχηδες' που κυκλοφορουν.Εαν εχεις δικο σου και εμπιστο μηχανικο να ελενξετε μαζι το αυτοκινητο που θα δειτε......Οσο για προταση θα σου ελεγα να βαλεις στις επιλογες σου και το kia ceed ειναι απο τα πλεον αξιοπιστα αυτοκινητα που κυκλοφορουν.
Παντως και εγω ειμαι στην ιδια μοιρα 40 ετων παντρεμενος και χωρις παιδια ακομη.... -
Φιλε piliourits τα εχω δει και τα 2 που αναφερεις. Με ψυχρη λογικη εχεις δικιο. Αλλα δε μ αρεσει ουτε το tipo ουτε το baleno. Επειδη οτι παρω θα το κρατησω σιγουρα για την επομενη 5ετια δε θελω να βλεπω κατι στο οποιο θα μπαινω μηχανικα απλα για να μεταφερθω. Προφανως και δε ζηταω την σουπερ οδικη συμπεριφορα αλλα σιγουρα οχι και κατι εντελως αδιαφορο. Μηχανικο εχω δικο μου παραπανω απο εμπιστο καθως υπαρχει οικογενειακη σχεση οχι απλα φιλικη οποτε δε θα γινει καμια αγορα στα τυφλα. Εχει ηδη ξεκινησει και ο ιδιος το ψαξιμο για λογαριασμο μου αλλα με ωθει προς πετρελαιο κορεατη (i30/ceed) τα οποια φυσικα μ αρεσουν αλλα σκεφτομαι μηπως σε αυτη τη φανταστικη χωρα μια μερα πουν 'εεεπππ... no more diesel για ιδιωτες'!
Φιλε ad276 ουσιαστικα απαντησα και σε σενα. Ξερω για την αξιοπιστια του Κορεατη και την εχω λαβει σοβαρα υποψιν..απλα εχω βρει μονο ΕΝΑ βενζινης κι αυτο ατμο στα 100 αλογα.. προφανης επιλογη λοιπον μονο σε diesel με τις παραπανω ανησυχιες.. -
Μην πάρεις κάτι που δε θα είναι οδηγοκεντρικό. Κι όχι, τα κορεάτικα πετρέλαια ΔΕΝ είναι.
https://www.car.gr/15836875-skoda-fabia ... 80ps-dsg-7
https://www.car.gr/18704324-alfa-romeo- ... 170hp-book
https://www.car.gr/20866640-ford-focus- ... p-titanium
https://www.car.gr/10740723-skoda-fabia-vrs
https://www.car.gr/14493503-alfa-romeo- ... 1-4-170-hp
https://www.car.gr/14030972-alfa-romeo- ... tive-170hp
-
Με τα ετήσια χλμ που κάνεις δεν αξίζει να πας σε diesel. Θα συμφωνήσω με τις επιλογές του dimsabas. Focus και Giulietta φαντάζουν πολύ καλές επιλογές. Βέβαια στα ίδια χρήματα και λίγο παρακάτω βρίσκεις golf και a3 σε αρκετά καλή κατάσταση και με καλό εξοπλισμό.
-
Τις αλφα ενω τις αγαπω θα τις προσπερασω επειδη απο 3 δειγματα γνωστων φιλων που εχω δεν ειναι πολυ ενθαρυντικα τα πραγματα (ισως και να εχει τυχει βεβαια). Παντως το θεωρω το Νο1 μικρομεσαιο σε θεμα οδηγησιμοτητας και επαφης με τον οδηγο.
Fabia δε μ αρεσει εμφανισιακα καθολου. Γουστα..
Το focus δειχνει εξαιρετικα ενδιαφερον αλλα μιλαμε για καταναλωση εντος πολης 10αρακι χαλαρο? Μεχρι τωρα κοιτουσα μονο τα 150αρια και τα χιλιαρια 125hp.
Κοιταζω και golf/leon απο το '13 και μετα παντα κι εκει με τον 'φοβο' στο κομματι της αξιοπιστιας με τα μυρια οσα εχουν ακουστει ολα αυτα τα χρονια. Απ'οτι διαβαζω εχει βελτιωθει αρκετα η κυρα VW απο το '12 και μετα..ελπιζω να ισχυει κιολας.
@xplicit Τα Α3 για τι χρονολογιες μιλας ? γιατι βλεπω οτι τα χτυπανε αβερτα (και λογικο) στις τιμες. Ακομα και με 150Κ+ χλμ που εχω δει δε πεφτουν κατω απο 10 χιλαρικα. -
Τέλη 2014 - αρχές 2015 έψαχνα κι εγώ για μεταχειρισμένο. Τσάμπα χρήματα έλεγα το νέο. Με τα πολλά βρίσκω δύο ίδια 4ετίας, με 85.000-95.000 χλμ και σχεδόν μισή τιμή απο καινούριο. Παίρνω τον μηχανικό κολλητό του κουνιάδου και πάω στην πρώτη μάντρα. Σπασμένο τζαμάκι καντράν. Σίγουρα πειραγμένο λέει, χαιρετάμε. Πάμε στο 2ο. Το βλέπει από εδώ, το βλέπει απο εκεί, καρφώνει laptop. Το αυτοκίνητο λέει είναι κομπλέ. Τις γρατζουνιές και τις φθορές που βλέπεις. Του δίνω και 40 ευρώ για τις υπηρεσίες του. Τον καιρό εκείνο είχα ήδη τη 2χρονη τότε κόρη. Φοβόμουν. Παίρνω τηλ την αντιπροσωπεία και μου ζητάνε 60-70 ευρώ για έλεγχο. Κλείνω ραντεβού, το φέρνει ο μάγκας, το βλέπουν τα μαστόρια, μου βγάζουν αναφορά, όλα πράσινα και λίγα κίτρινα. Το αυτοκίνητο είναι μία χαρά μου λένε. Στο μεσοδιάστημα είχα πιάσει τον υπεύθυνο και τον παρακαλάω. Θα βάλω μικρό παιδί μέσα. Σε παρακαλώ πες μου την αλήθεια. Πληρώνω και χαιρετάω. Όταν περνάω μπροστά από το γραφείο του υπευθύνου μού κουνάει τα φρύδια. Όχι, όχι, μακριά, δεν μπορώ να σου μιλήσω τώρα. Ξεπροβοδίζω τον έμπορο, του λέω ότι το αγοράζω μόλις φέρεις το book service που 'είχε ξεχάσει' και επιστρέφω στην αντιπροσωπεία. 86.000 χλμ το καντράν. Αποδεδειγμένα πάνω από 200.000 χλμ μου λέει ο τύπος. Δεν είναι κακό, αλλά θα σου βγάλει προβλήματα. Ή παζάρεψε πολύ την τιμή ή βάλε κάτι ακόμα και πάρε το τάδε (που δεν το πουλούσε κιόλας) καινούριο. Τελικά αντί για 14.000 για μεταχειρισμένο έδωσα 19.750 για καινούριο και με κάποιους συμβιβασμούς σε σχέση με αυτό που κοιτούσα ως 'καλό' μεταχειρισμένο.
Έχοντας γράψει αυτά, εάν δεν βρεις μεταχειρισμένο του οποίου να γνωρίζεις τον οδηγό (γιατί και τα χλμ να ειναι σωστά, τη χρήση δεν την γνωρίζεις) και δεδομένου ότι (α) σου αρέσει η οδήγηση, (β) κοιτάς την κατανάλωση και (γ) σε 5 χρόνια δεν βλέπεις τον εαυτό σου με 2 παιδιά (πού να ξέρεις όμως θα μου πεις τι ..ζωάριο θα βγάλεις και τι ένστικτα ξυπνήσουν στην κυρά ), δες το swift 1.0 (ή το fiesta 1.0) σε τι τιμή μπορείς να το βρεις καινούριο (ή td). Προϋπολόγισε άλλα 700-800 ευρώ για ένα καλό σετ μπάρας-μπαγαζιέρας για τις πολύημερες διακοπές και, όταν με το καλό χρειαστεί, αφιέρωσε λίγο χρόνο για να βρεις καροτσάκι που να χωράει πίσω. Καλή τύχη
-
Δείτε κι αυτό..με λίγα χλμ για τα χρόνια του από ιδιώτη..
-
Ο χρήστης jimptso έγραψε:
Δείτε κι αυτό..με λίγα χλμ για τα χρόνια του από ιδιώτη..τινος ειναι?
δες και εδω
https://www.car.gr/13009133-honda-civic-sport-executive (η καλη εκδοση...)
και εδω
https://www.car.gr/18262012-honda-civic-special-edition -
Καινούργιος είναι στο φόρουμ το παιδί..δε το γνωρίζω Θοδωρή..
Πάντως φαίνεται να το έχει σε πολύ καλή κατάσταση με τα σποιλερ του ταπερ και άλλα πολλά.. -
@gatoz. Το παλικάρι που το πουλάει γράφει και στο forum...
https://www.civinfo.com/forum/greece/12771-greek-sale-wanted-332.html
-
@luckies, Δυστυχως τα γνωριζω αυτα για την 'αξιοπιστια' που υπαρχει εκει εξω και ησουν και τυχερος που καποιος ασχοληθηκε και σου ειπε την αληθεια εκεινη την ωρα και σε γλυτωσε. Συμφωνα με το ποσο που διεθετες εκανες αριστα που πηγες σε new. Εγω ειμαι πολυ πιο χαμηλα απο σενα ομως. Την λυση του fiesta (το μονο super mini που θα κοιτουσα πλεον) την εχω επεξεργαστει πολλες φορες και εχω βρει κανα δυο που δειχνουν σε εξαιρετικη κατασταση το ενα μαλιστα σχεδον καινουριο. Απλα περα απο τους χωρους ελεγα πλεον να παω σε μια κατηγορια πανω.
Το καλο ειναι οτι εχω δικους μου ανθρωπους ιδιαιτερα σχετικους με τον χωρο του αυτοκινητου οποτε τα χρεπια τα μυριζονται αμεσως.
Υ.Γ.: Αν εχω 2 παιδια σε 5 χρονια ξερω ποιον θα κατηγορησω lol.. -
Και στη βιασυνη μου ξεχασα να αναφερω και το εξης.. τα civic τα εχω δει και απο παλια μου αρεσαν παρα πολυ (παρολιγο κατοχος type r).. αλλα ειναι σωστη η κινηση για αγορα ενος αυτοκινητου 12-13 ετων πια σε αυτα τα λεφτα? με οτι αυτο συνεπαγεται και σε θεματα ασφαλειας (παθητικης) κτλ..
-
Χωρίς να θέλω να ξεκινήσω διαμάχη, καθώς νέος στο φόρουμ και καθώς πιστεύω πως υπάρχει όλη η καλή διάθεση για βοήθεια (και προς εμένα που έχω το ίδιο ενδιαφέρον για μεταχειρισμένο), θα ήθελα να κάνω ένα 'αντίλογο' σε κάποιες προτάσεις.
Όλοι θα γουστάραμε να κάνουμε τις βόλτες μας με μια Άλφα, ή ένα ψιλοβαρβάτο DSG, αλλά είναι σωστές προτάσεις τέτοια αυτοκίνητα σε έναν σαραντάρη που προβλέπει παιδιά και θέλει κάτι οικονομικό;
'Οδηγοκεντρικά' αυτοκίνητα 80+ έως 100+ χιλιάδων χιλιομέτρων ήδη, τα οποία είχαν σκοπό το ξεγκ@υλωμα του ιδιοκτήτη τους (που θα τα οδήγησε κι ανάλογα, εκτός κι αν τα χιλιόμετρα τα γράψανε πηγαίνε έλα για μόστρα στη καφετέρια), που θέλουν 200 με 300 ευρώ βενζίνη το μήνα (για 1000χλμ περίπου που κάνει ο φίλος κι ανάλογα το στυλ οδήγησης), που πολύ σύντομα μετά την αγορά τους θα χρειαστούν λάστιχα για 17αρα ζάντα, δίσκους πλατώ τακάκια ιμάντες κλπ, ψαγμένα μπουζί κλπ. ενώ θα είναι πολύ λογικό να έχουν σύντομα φθορές 'αναλωσίμων' όπως κάποια αντλία ή ένα αισθητήρα λ κλπ.
Ας υπολογίσει κάποιος το κόστος αυτού του αυτοκινήτου στη 5ετια, σε σύγκριση με ένα φθηνό καινούριο που θα χρειαστεί μόνο τη μισή ή τα 2/3 βενζίνη τα πρώτα 3 ως 5 χρόνια (εντός εγγύησης), τυχόν τιμή (και ευκολία) μεταπώλησης όταν θα έχει 50Κ χιλιόμετρα το ένα και 150Κ το άλλο, και βγάζει εύκολα συμπέρασμα για το αν είναι καλή αγορά.
Ξαναγράφω ότι έχω πουλήσει μεταχειρισμένο σαν αυτό που ...ονειρεύονται πως θα βρουν όλοι, αλλά αυτά είναι λίγα και λαχεία για πολύ τυχερούς.Sent from my SM-G930F using Tapatalk
-
Ο χρήστης underworld έγραψε:
Και στη βιασυνη μου ξεχασα να αναφερω και το εξης.. τα civic τα εχω δει και απο παλια μου αρεσαν παρα πολυ (παρολιγο κατοχος type r).. αλλα ειναι σωστη η κινηση για αγορα ενος αυτοκινητου 12-13 ετων πια σε αυτα τα λεφτα? με οτι αυτο συνεπαγεται και σε θεματα ασφαλειας (παθητικης) κτλ..Πολύ σωστά σκέφτεσαι! Και τουλάχιστον τα δύο από τα πιο πάνω που είναι μοντέλα 2006 έχουν εξωφρενική τιμή!
10 χιλιάρικα για μικρομεσαίο (ούτε καν GTi) 13 ετών; Απίστευτο...
Στα 10 χιλιάρικα αγοράζεις μικρομεσαία 5ετίας με καλύτερο εξοπλισμό, λιγότερα χιλιόμετρα, νεώτερα και με πολύ μεγαλύτερη ενεργητική και παθητική ασφάλεια από Civic 1.8 του 2006. -
Και για να μιλαμε λιγο και με παραδειγματα..ως τωρα τα πιο ενδιαφεροντα ας πουμε που εχω βρει ειναι
https://www.car.gr/14530495-ford-focus- ... -150ps-5dr και
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/20317877/Με οτι παζαρι μπορει να παιξει φυσικα. Και κι εφοσον ειναι οκ τα αυτοκινητα. Ελπιζω μονο να μην κουραστω και καταληξω με κανα auris και 'περασμενα μεγαλεια... κλαιω' lol
-
Ο χρήστης underworld έγραψε:
Και για να μιλαμε λιγο και με παραδειγματα..ως τωρα τα πιο ενδιαφεροντα ας πουμε που εχω βρει ειναι
https://www.car.gr/14530495-ford-focus- ... -150ps-5dr και
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/20317877/Με οτι παζαρι μπορει να παιξει φυσικα. Και κι εφοσον ειναι οκ τα αυτοκινητα. Ελπιζω μονο να μην κουραστω και καταληξω με κανα auris και 'περασμενα μεγαλεια... κλαιω' lol
χμμ...
ο πρωτος εμπορος απο οσο γνωριζω ειναι εξαιρετικος...
ημουν καμποσα χρονια στη γειτονια του και απο οσο θυμαμαι τα ντελιβερυ του μεγκουστα ψωνιζαν απο εκει αν και τον θεωρουσαν τσιμπημενο αλλα ξηγημενοριξε μια ματια και εδω https://www.carnext.com/el-gr/metaheiri ... utokinita/
ολιγον τσιμπημενα too, άι νόου, αλλα εξαιρετικης καταστασης και πληρως τιμιο ιστορικο. νομιζω δινουν και 1 χρονο εγγυηση.
η συντηρησεις των συγκεκριμενων και οι επισκευες, αποκλειστικα σε εξουσιοδοτημενα...
"Νεος" με προβληματισμο για την επομενη επιλογη..