-
Συμφωνώ ότι το xantia ήταν πολύ μπροστά σε σχέση με το carina σε όλα εκτός από τον κινητήρα.
Ένα xantia με τον 1.6 της ΤΟΥΟΤΑ θα ήταν το ιδανικό αυτοκίνητο. -
@criuser said in Νέα BMW 1 Series 2019:
Για τους παλιούς, οι γερμανοί είχαν 1600 με 70 άλογα, οπότε αν οι γαλλικοί ήταν αργοί, οι γερμανικοί ήταν ήδη νεκροί....
Οι ίδιες νεκροφόρες ήταν Γερμανοί και Γάλλοι. Εξαιρούνται φυσικά ειδικές περιπτώσεις εκατέρωθεν. Σοβαρά μοτέρ τότε είχαν μόνον οι Ιταλοί και οι Ιάπωνες, για τον πολύ κόσμο.
Που ήταν έτη φωτός μπροστά οι Ιάπωνες το 80 και το 90 ?
Σε καμία περίπτωση.
Στα μοτέρ βασικά. Υπήρχε μια ωραία Xantia (υπέροχο σασι και ανάρτηση - για μένα όχι υπέροχη η ανάρτηση γιατί είναι βάρκα, έτσι όπως οδηγώ) και έβγαζε 87 μουλάρια στα 1600, όταν τα αντίστοιχα Ιαπωνικά είχαν 115.
-
ντιζελάρες
Έλεος ρε ταρίφα. Χαχα! Τα ντίζελ του τότε ούτε στον εχθρό μου. Αντί να πεις ότι κάποτε υπήρχε ένας ωραίος βενζινης με 155 άλογα στην Xantia...
-
Οι Tu ήταν για τα χρόνια τους και για την Ευρωπαϊκή καταγωγή τους καλοί κινητήρες. Πλήν alfa , κανείς δεν είχε δυνατότερο 1.600αρι μοτέρ π.χ. Ελαστικοί , εύστροφοι ( σχετικά) και βοηθούμενοι από το χαμηλό βάρος της εποχής κινούσαν ικανοποιητικά τα αμαξώματα. Επίσης ( εκτός του γνωστού θέματος με τη φλάτζα) αξιόπιστοι. Οι Xu πήραν και τη δεκαεξαβάλβιδη κεφαλή και δεν είχαν πολλά να ζηλέψουν πολλά ακόμα και από τους Ιαπωνικούς .
Επίσης κάτι που έγραψε ο ταξιδευτής πιο πριν, μια χαρά εμπειρία είχαν οι Γάλλοι στο τούρμπισμα. Ο Tu έφερε τούρμπο σε δίλιτρο κυβισμό, σε όλη τη δεκαετία του 90, τόσο σε αποδόσεις πέρι των 150 αλόγων όσο και μεγαλύτερες , σε πλήθος αμαξωμάτων από 405, xanthia μέχρι και στα μεγάλα πολυμορφικά της εποχής τον φορούσε. Αν δεν πούλησε στην Ελλάδα ο κινητήρας , ήταν λόγω κυβικών. -
@realzeus said in Νέα BMW 1 Series 2019:
ντιζελάρες
Έλεος ρε ταρίφα. Χαχα! Τα ντίζελ του τότε ούτε στον εχθρό μου. Αντί να πεις ότι κάποτε υπήρχε ένας ωραίος βενζινης με 155 άλογα στην Xantia...
Αναφερεσαι στον ατμοσφαιρικό 2.0 που φορούσε και η ΖΧ;
Όλα τα περιοδικά της εποχής έψαχναν τα 155 άλογα, η αίσθηση που έδινε ήταν με το ζόρι για 135.
0 2.0 με τα 167 της ΖΧ που τον αντικατεστησε ήταν αρκετά καλύτερος.
Ίσως εννοείς τον 2.0 8v turbo με τα 147.
Ένα από τα πρώτα σοβαρά μοτέρ των Γάλλων θεωρώ το 1.6 120 των σαξοραλλων. -
@civil357 said in Νέα BMW 1 Series 2019:
Οι Tu ήταν για τα χρόνια τους και για την Ευρωπαϊκή καταγωγή τους καλοί κινητήρες. Πλήν alfa , κανείς δεν είχε δυνατότερο 1.600αρι μοτέρ π.χ. Ελαστικοί , εύστροφοι
Πολύ καλύτερος ο 1600 της BMW. Καλά τους Ιάπωνες δεν τους αναφέρω ξανά, γιατί μόνο η Alfa είχε αντίστοιχα μοτέρ στην Ευρώπη.
@georgemit said in Νέα BMW 1 Series 2019:
Ίσως εννοείς τον 2.0 8v turbo με τα 147.
Αυτόν εννοούσα, αλλά θυμόμουν λάθος την ιπποδύναμή του. 9,9 είχαν μετρήσει για το 0-100 τότε στην Ξαρά, όταν οι Ιάπωνες με 1600 ατμο έγραφαν 10...
-
Για τους παλιούς, οι γερμανοί είχαν 1600 με 70 άλογα, οπότε αν οι γαλλικοί ήταν αργοί, οι γερμανικοί ήταν ήδη νεκροί....
Οι ίδιες νεκροφόρες ήταν Γερμανοί και Γάλλοι. Εξαιρούνται φυσικά ειδικές περιπτώσεις εκατέρωθεν. Σοβαρά μοτέρ τότε είχαν μόνον οι Ιταλοί και οι Ιάπωνες, για τον πολύ κόσμο.
Σε καμία περίπτωση.
Στα μοτέρ βασικά. Υπήρχε μια ωραία Xantia (υπέροχο σασι και ανάρτηση - για μένα όχι υπέροχη η ανάρτηση γιατί είναι βάρκα, έτσι όπως οδηγώ) και έβγαζε 87 μουλάρια στα 1600, όταν τα αντίστοιχα Ιαπωνικά είχαν 115.
Τα οποία Ιαπωνικά αν προσπαθούσες να δεις τα 115 άλογα στο δρόμο είχες μετά βεβαιότητας σκοτωθεί έτσι βάρκες που ήταν.
-
Είπαμε εγώ δεν ήμουν ποτέ καυλογκαζος αλλά ταξιδευτής.
Οπότε άλλα πράγματα κοιτάμε.
Επίσης ΧΑΝΤΙΑ έχω 1.8 16βαλβιδη με 112 άλογα.
-
@kkostask said in Νέα BMW 1 Series 2019:
Σε καμία περίπτωση.
Τα οποία Ιαπωνικά αν προσπαθούσες να δεις τα 115 άλογα στο δρόμο είχες μετά βεβαιότητας σκοτωθεί έτσι βάρκες που ήταν.
Ιδέα δεν έχεις από Xedos για να λες τέτοια...
-
Είπαμε εγώ δεν ήμουν ποτέ καυλογκαζος αλλά ταξιδευτής.
Οπότε άλλα πράγματα κοιτάμε.
Επίσης ΧΑΝΤΙΑ έχω 1.8 16βαλβιδη με 112 άλογα.
Θυμάμαι ότι όταν την απαλλαξαν από τον 1.8 8ν 103 και έβαλαν το 16βαλβιδο μοτερ πηρε τα πάνω της σαν αυτοκίνητο.
-
Οι Tu ήταν για τα χρόνια τους και για την Ευρωπαϊκή καταγωγή τους καλοί κινητήρες. Πλήν alfa , κανείς δεν είχε δυνατότερο 1.600αρι μοτέρ π.χ. Ελαστικοί , εύστροφοι
Πολύ καλύτερος ο 1600 της BMW. Καλά τους Ιάπωνες δεν τους αναφέρω ξανά, γιατί μόνο η Alfa είχε αντίστοιχα μοτέρ στην Ευρώπη.
Είχα 75 1.6. trofeo , ως φοιτητής, ο πατέρας 405 1.6. , η alfa πουθενά δεν έφευγε εύκολα μπροστά , σε συγκεκριμένες μάλιστα ρεπρίζ το 405 ήταν μάλλον ταχύτερο , όσο με βοηθά το θυμικό μου. Τα δε boxer μοτερ που έβαλε στο δίδυμο 145-146 μέχρι να έρθουν οι twin spark ήταν απελπιστικά αργά , τόλμησε μάλιστα να κουμπώσει τον υπέροχο 1.7 στην 146 και να την ονομάσει και γρήγορη έκδοση, ιεροσυλία. Οι twin spark, έσωσαν το παιχνίδι για την alfa. Πλέον και η PSa είχε βάλει δεκαεξαβάλβιδα μοτέρ σχεδόν παντού. Μίλαω πάντα για δεκαετία 90 , γιατί η 33 μια χαρά ικανοποιητική ήταν.
Όσο θυμάμαι ( καθώς με την bmw δεν είχα καλές σχέσεις) και ο 1.6 οκταβάλβιδος ήταν, το βάρος τον έσωζε και αυτόν , όταν τον κούμπωσαν στην Ε46 ήρθε και εκεί η αποκάλυψη της αδυναμίας του.
-
Όσο θυμάμαι ( καθώς με την bmw δεν είχα καλές σχέσεις) και ο 1.6 οκταβάλβιδος ήταν, το βάρος τον έσωζε και αυτόν , όταν τον κούμπωσαν στην Ε46 ήρθε και εκεί η αποκάλυψη της αδυναμίας του.
O M43 ηταν 8βάλβιδος, που έμπαινε κυρίως στην Ε36. Η Ε46 φόραγε τον Ν40 που ήταν 16βάλβιδος. Εαν θυμάμαι σωστά υπήρξε μια μεταβατική περίοδος στην Ε46 όπου τα πρώτα μοντέλα ίσως να φόρεσαν τον Μ43, δεν θυμάμαι όμως.
ΥΓ: Έτσι και αλλιώς τότε BMW = 6κύλινδρο, αλλιώς καλύτερα κάτι άλλο. 4κύλινδρες BMW ήταν (και ειναι ακόμα για εμένα) ιεροσυλία. Μόνο inline 6, ο,τι καλύτερο μηχανολογικά και όπως μόνο η BMW ξέρει!!
-
Εγώ πάντως θυμάμαι οι Ιταλοί και Ιάπωνες αρχές δεκαετίας 90' να βγαζουν και 1400άρηδες (που τότε στη χώρα μας και τα 1600 θεωρούνταν πολλά κυβικά) με ιπποδυνάμεις που ούτε πλησίαζαν οι υπόλοιποι..
Κάτι Alfa 145/146 1.4 με 90-100hp και κάτι Honda Concerto (που ήταν και Rover εδώ) με 1.4 και 103hp... -
Ισχύει.
Βέβαια ο 1.4 103 που φορούσαν τα rover 214, 414 νομίζω ήταν βρετανικός, όχι honda. -
@fanis75 said in Νέα BMW 1 Series 2019:
όπως μόνο η BMW ξέρει
Μην υπερβάλλεις κι εσύ, πολλοί άλλοι ξέρουν. V6 ιταλικό θα προτιμούσα σήμερα.
-
Ξεχνατε τα 1,4 τουρμπο της Ρενω και τα 1,8αρια Clio και 19 . Οπως και τα Williams
Και τα 2λιτρα 21 Quadra -
Eχετε δει ότι είστε καρα-οφτοπικ φαντάζομαι.....
-
Τα μοτέρ τα γιαπωνέζικα ήταν ανέκαθεν καλά. Στην περίοδο δε που αναφέρεστε, λέιτ έιτις και έρλι νάιντις, έγινε η μετάβαση στους καταλύτες και στην αμόλυβδη. Τότε οι σαμουράιδες πήραν ξεκάθαρο κεφάλι, γιατί λόγω jdm και Αμερικής είχαν κάνει την κίνηση νωρίτερα και ήταν περισσότερο 'διαβασμένοι'. Θα πω δυο λόγια και για καταλύτες. Το ενεργό υλικό τους προέρχονταν επί σειρά δεκαετιών από δύο μόνο πηγές: της αμερικάνικης corning και της γνωστής sumitomo, ενώ αν θυμάμαι καλά το πρώτο ευρωπαικό εργοστάσιο φτιάχτηκε στην Αλσατία μόλις το 1995(?).
Θα δούμε κάτι ανάλογο στον καιρό μας με τους κινέζοι, οι οποίοι θα γίνουν 'νοματαίοι' σε 10 χρόνια, λόγω των ηλεκτρονικών και των μπαταριών, ενώ μέχρι σήμερα είναι πουθενάδες. -
όπως μόνο η BMW ξέρει
Μην υπερβάλλεις κι εσύ, πολλοί άλλοι ξέρουν. V6 ιταλικό θα προτιμούσα σήμερα.
Καμία υπερβολή. V6 ειναι συμβιβασμός, μηχανολογικά ειναι ανωτερος ο Ι6. Απλα θελει χωρο αρα σωστή διάταξη (πίσω κίνηση) και φυσικά η bmw κατουράει την Αλφα σε μοτέρ!! Μονο σουπερκαρς ισως εχουν καλυτερους κινητηρες απο την bmw. Το λεει και το ονομα αλλωστε - ασε που οταν η bmw έφτιαχνε κινητηρες (για αεροπλανα) οι αλλοι εφτιαχναν πατίνια!!!
-
O M43 ηταν 8βάλβιδος, που έμπαινε κυρίως στην Ε36. Η Ε46 φόραγε τον Ν40 που ήταν 16βάλβιδος. Εαν θυμάμαι σωστά υπήρξε μια μεταβατική περίοδος στην Ε46 όπου τα πρώτα μοντέλα ίσως να φόρεσαν τον Μ43, δεν θυμάμαι όμως.
ΥΓ: Έτσι και αλλιώς τότε BMW = 6κύλινδρο, αλλιώς καλύτερα κάτι άλλο. 4κύλινδρες BMW ήταν (και ειναι ακόμα για εμένα) ιεροσυλία. Μόνο inline 6, ο,τι καλύτερο μηχανολογικά και όπως μόνο η BMW ξέρει!!
Καλά θυμάσαι Φάνη. Το δικό μου facelift Compact E46 φοράει τον Ν40. Τα πρώτα νομίζω φορούσαν τον Μ43, όπως και τα τελευταία Ε36.
Νέα BMW 1 Series 2019