-
@panos2171 said in Νέα BMW 1 Series 2019:
Γιατί να αλλάξουν το ιξώδες όμως;
Δεν ξερω . Απο οτι λενε τα παιδια η bmw προτεινει 0-20 ή 0-30 , οποτε μαλλον αυτο εχει εργοστασιακα
-
@babisstinson said in Νέα BMW 1 Series 2019:
Πάντως αλλαγή λαδιών και φίλτρου λαδιού με 200 ευρώ είναι σφαγή στο γόνατο, αν σκεφτείς ότι κοστίζει 15 ευρώ το λίτρο λιανική το λάδι. Δηλαδή μαξ 50 ευρώ τα λάδια χωρίς ΦΠΑ.
Λίγο παλιότερα με ~200-230 κάναμε μικρό service στα 2 BMW μας, με όλα τα φίλτρα μέσα και λάδια 5W30, σε εξειδικευμένο συνεργείο.Η αποδειξη εγραφε 4.5 λιτρα λαδι συνολο 144 ευρω συν σετ φιλτρο λαδιου 27 συν 32 η εργασια .Ειναι δυσκολοχωνευτο αυτο το ποσο αλλα το ψιλοπεριμενα οταν πηρα αυτη την μαρκα(το αγορασα γιατι ηταν το πιο φτηνο εκεινη την εποχη στην κατηγορια του 22350).
-
@alexandros-k said in Νέα BMW 1 Series 2019:
@panos2171 said in Νέα BMW 1 Series 2019:
Γιατί να αλλάξουν το ιξώδες όμως;
Δεν ξερω . Απο οτι λενε τα παιδια η bmw προτεινει 0-20 ή 0-30 , οποτε μαλλον αυτο εχει εργοστασιακα
ειναι ποιο efficient για αμαξια με start stop γιατι ξεκιναει η μηχανη ποιο ευκολα, το 5-30 ειναι η σωστη επιλογη και απενεργοποιηση του start stop
-
@gknaf said in Νέα BMW 1 Series 2019:
@babisstinson said in Νέα BMW 1 Series 2019:
Πάντως αλλαγή λαδιών και φίλτρου λαδιού με 200 ευρώ είναι σφαγή στο γόνατο, αν σκεφτείς ότι κοστίζει 15 ευρώ το λίτρο λιανική το λάδι. Δηλαδή μαξ 50 ευρώ τα λάδια χωρίς ΦΠΑ.
Λίγο παλιότερα με ~200-230 κάναμε μικρό service στα 2 BMW μας, με όλα τα φίλτρα μέσα και λάδια 5W30, σε εξειδικευμένο συνεργείο.Η αποδειξη εγραφε 4.5 λιτρα λαδι συνολο 144 ευρω συν σετ φιλτρο λαδιου 27 συν 32 η εργασια .Ειναι δυσκολοχωνευτο αυτο το ποσο αλλα το ψιλοπεριμενα οταν πηρα αυτη την μαρκα(το αγορασα γιατι ηταν το πιο φτηνο εκεινη την εποχη στην κατηγορια του 22350).
μονο αν εισαι σε εγγυηση πληρωνεις το ποσο αυτο, λαδια φιλτρο και εργασια στα 100 ευρω πρπ αν αγορασεις μονος σου τα λαδια και το φιλτρο κατι πανευκολο και το πας σε εξειδικευμενο να στα βαλουν.
-
@wantone said in Νέα BMW 1 Series 2019:
ειναι ποιο efficient για αμαξια με start stop γιατι ξεκιναει η μηχανη ποιο ευκολα, το 5-30 ειναι η σωστη επιλογη και απενεργοποιηση του start stop
Ναι αλλά οταν η bmw προτεινει 0-20 πως βαζει η αντιπροσωπεια 5-30 ? Και χωρις να τους πει να κλεινουν το σταρτ στοπ ?
Εγω παντως οσο ειναι καινουριο δεν θα πηγαινα σε 5-30 . Σε 0-30 ισως -
Ναι αλλά οταν η bmw προτεινει 0-20 πως βαζει η αντιπροσωπεια 5-30 ? Και χωρις να τους πει να κλεινουν το σταρτ στοπ ?
Εγω παντως οσο ειναι καινουριο δεν θα πηγαινα σε 5-30 . Σε 0-30 ισωςκαι τα δυο ειναι σωστα, απλα με το 0-20 εγιναν τα τεστ για ρυπους/καταναλωσεις για τα αυτοκινητα που πωλουντε τωρα. ειναι σαν να αλλαζεις λαστιχα σε αυτα που εβαζε πριν 3 χρονια πχ ενω τωρα βαζει απο αλλον κατασκευαστη
-
Εγω παντως οσο ειναι καινουριο δεν θα πηγαινα σε 5-30 . Σε 0-30 ισωςκαι τα δυο ειναι σωστα, απλα με το 0-20 εγιναν τα τεστ για ρυπους/καταναλωσεις για τα αυτοκινητα που πωλουντε τωρα. ειναι σαν να αλλαζεις λαστιχα σε αυτα που εβαζε πριν 3 χρονια πχ ενω τωρα βαζει απο αλλον κατασκευαστη
Το 5-30 ειναι πιο παχυρευστο , δεν εχει και μεγαλη σχεση με το 0-20 . Οσο ειναι καινουριο το μοτερ εγω δεν θα εβαζα 5-30 . Θα εβαζα μονο αν το πλακωνα συνεχεια
-
-
Πιθανολογώ ότι το κάνει για λόγους κόστους, γιατί με το 0-20 θα ήταν ακόμη ακριβότερο το service (κάτι αντίστοιχο κάνει και η Toyota), ή επειδή τη βολεύει την αντιπροσωπεία, αφού το 5-30 δουλεύεται γενικά πιο πολύ στα BMW.
Εδώ πάνε με καινούρια BMW σε εξειδικευμένα (και οχι εξουσιοδοτημένα) συνεργεία, για να γλιτώσουν ένα 50-100ρικο με λαδια 5-30, φαντάσου η αντιπροσωπεία να τους εβγαζε τιμή για 0-20 ή 0-30...
By the way, παίζει τα leasing BMW, εάν συντηρούνται στο εξουσιοδοτημενο δικτυο, να εχουν πλέον καλύτερη συντηρηση απο τα ιδιωτικά...
Πάντως, γενικά έχει ακριβύνει παρα πολύ η συντήρηση στα εξουσιοδοτημένα BMW, οπότε δικαιολογώ (εν μέρει) τον ιδιώτη που ψάχνεται με εξειδικευμένα (προσωπικά δεν θα το έκανα για διάφορους λόγους). -
Τα καλά της μόλις διετούς εγγύησης.
Μόλις ένα λιπαντικό σέρβις στο επίσημο δίκτυο (μαχαίρια στα 500 ευρώ) και άντε γεια.
Πανάκριβοι για να μπορούν να χρηματοδοτούν σπατάλες επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων.
Τα ξέρουμε τα προϊόντα σας ρε συ BMW. Δεν χρειάζεται να πληρώσεις για να φτιάξεις κυριλέ εικόνα.
Καλύτερα σε εξειδικευμένο και ότι βρέξει ας κατεβάσει. -
@iceman7 said in Νέα BMW 1 Series 2019:
Μόλις ένα λιπαντικό σέρβις στο επίσημο δίκτυο (μαχαίρια στα 500 ευρώ) και άντε γεια.
Πανάκριβοι για να μπορούν να χρηματοδοτούν σπατάλες επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων.
Τα ξέρουμε τα προϊόντα σας ρε συ BMW. Δεν χρειάζεται να πληρώσεις για να φτιάξεις κυριλέ εικόνα.
Καλύτερα σε εξειδικευμένο και ότι βρέξει ας κατεβάσει.Γιατί η Καρεντα πίσω πάει, 980€ για δύο σέρβις (τέσσερα χρόνια.)
-
@a-d-p said in Νέα BMW 1 Series 2019:
Καλύτερα σε εξειδικευμένο και ότι βρέξει ας κατεβάσει.Γιατί η Καρεντα πίσω πάει, 980€ για δύο σέρβις (τέσσερα χρόνια.)
Αυτοί έφαγαν πόρτα ήδη. Θα πάω το μικρό σε κάνα auto club (κρίμα που έφυγε ο Φιλοσιδης)
Τόσο γραφειοκρατική αντιμετώπιση για μια φανοποιεία η Καρεντα.
Αν και έχω πει στη γυναίκα να το δώσουμε και αυτό.
Ελπίζω να το κάνουμε εντός εγγύησης. -
@a-d-p said in Νέα BMW 1 Series 2019:
1000 ευρώ για 4 σέρβις (δύο "μικρά" και δύο "μεγαλα") ανά 15.000km στην Toyota (πάντα με τα γνήσια 5λιτρα 0-16 λάδια και με κάποιες εκπτώσεις).
Με λαδια 0-20 βαρέλι ή aftermarket θα ήταν αρκετά φτηνότερα.
Τουλάχιστον έχω τη μακροχρόνια εγγύηση, οπότε δεν το ρισκάρω να πάω εκτός εξουσιοδιοτημένου δικτύου, όπου οι τιμές θα ήταν παραπλήσιες, αν βάλεις τα ίδια γνήσια αναλώσιμα. -
Καλησπέρα! Θα πω απλά μια γνώμη ως άτομο που μάλλον αντιπροσωπεύει το κοινό τύπου "η bmw έκανε έρευνα και οι περισσότεροι δεν είχαν ιδέα αν η σειρά 1 είναι πισωκίνητη". Το έχω ως εταιρικό. Το σήμα μου είναι αδιάφορο, το διάλεξα μόνο επειδή ανάμεσα σε όσα μου πρόσφεραν ήταν το πιο συμφέρον φορολογικά (αν μου έδιναν και φθηνότερα "άσημα" ακόμα καλύτερα). Είχα μπει και λίγο στο φόρουμ κατά τύχη όταν το διάλεγα και είχα διαβάσει κάποιες απόψεις γι'αυτό σκέφτηκα να μοιραστώ και την άποψη του άμπαλου "μέσου" χρήστη.
1,5 χρόνο 30 χιλ. χιλιόμετρα, 116d. Πολύ ευχαριστημένος. Δεν με απασχόλησε καθόλου το πισωκίνητο vs προσθιοκίνητο (δεν είμαι αμαξάκιας). Για την ακρίβεια αν μου έλεγαν θα μειωθούν οι χώροι για να γίνει πισωκίνητο θα έλεγα όχι. Δηλαδή ρε παιδιά δεν ξέρω τι απαιτήσεις έχετε, αλλά κυριολεκτικά σε σχέση με άλλα αυτοκίνητα μου φαίνεται απίστευτα βιδωμένο στις στροφές, έχεις ωραία ¨αίσθηση ελέγχου".
Η ιπποδύναμη υπέραρκετή για να καλύψει της ανάγκες μου (δεν είμαι γκαζάκιας), το πετρέλαιο δίνει ροπή, και μέσα στην καμπίνα δεν το καταλαβαίνεις ότι είναι πετρέλαιο.
Ίσως τα μόνα αρνητικά είναι λίγες δονήσεις όταν ξεκινά το αμάξι, μάλλον λόγω πετρελαίου/τρικύλινδρου κινητήρα (πάω μονίμως με απενεργοποιημένο το start stop, ρελαντί δεν ακούγεται τίποτα) και ίσως μέτρια μόνωση δρόμου, οπότε αν πηγαίνεις σε κακή άσφαλτο ακούγεται πολύ (δρόμου, γιατί περιβάλλοντος/κινητήρα γενικά ειναι πολύ καλή).
Λίγο πριν το σέρβις έκανα και μια μέτρηση λαδιού ηλεκτρονικά, μετά από μεγάλο ταξίδι σε αυτοκινητόδρομο (για να έχει φύγει η όποια "υγρασία" από μικρές διαδρομές) και είχε χάσει 200-300ml (δηλαδή ένα δάχτυλο κάτω από το φουλ) στα 20,000 χλμ, πράγμα μάλλον λογικό (?).
Το αμάξι είναι σούπερ, έχω σκεφτεί να το αγοράσω όταν λήξει μιας και το ξέρω από την πρώτη μέρα (νομίζω μου δίνουν τη δυνατότητα) με μόνο δισταγμό τα φαρμακερά σέρβις/ανταλλακτικά, για τα οποία δεν έχω βέβαια και ακριβή εικόνα.
Χοντρικά έχουμε κάποια ιδέα πόσο πιο ακριβά να υπολογίζω σε σχέση π.χ. με κορεάτικα/ιαπωνικά που είμαι πιο εξοικειωμένος? Μιλάω για εξειδικευμένο, όχι απαραίτητα αντιπροσωπεία.
Επίσης τα σέρβις γίνονται στα 20.000 χοντρικά, όλα αντιπροσωπεία.
Θεωρείτε θα έπρεπε νωρίτερα ή θα είναι πρόβλημα μελλοντικά?Ίσως όταν λήξει με το καλό το leasing να έχω κάνει ήδη 80.000 χλμ. Είναι αξιόπιστο το συγκεκριμένο BMW μακροπρόθεσμα? (πχ να βγάζει 150.000-200.000+ χωρίς τρελά προβλήματα)
ΥΓ. Η αλήθεια είναι ότι παρόλο που είναι entry level bmw, μια παραπάνω αίσθηση premium σε σχέση με άλλα μου τη δίνει σίγουρα. Τα κουμπιά στιβαρά, καμπίνα επίσης με ωραία ποιότητα (πχ σε σύγκριση με audi q2 φίλου είναι μέρα με τη νύχτα), αίσθηση κύλισης άψογη. Αλλά καθαρά για μένα το αμάξι είναι για να κάνω τις δουλειές μου, δεν το βλέπω ως "στάτους" ή "πηγή ευχαρίστησης", οπότε θέλω όσο το δυνατόν λογικά κόστη. Δηλ προσωπικά αν έπαιρνα δικό μου μάλλον κανέναν ιάπωνα 5ετίας+ θα διάλεγα.
ΥΓ2. Κατανάλωση γύρω στα 4.5-5 αυτοκινητόδρομο λογικές ταχύτητες, 6-6.5 πόλη, αλλά σε μεγάλη κίνηση έχω δει να φθάνει και τα 9-10. Μεικτή γύρω στα 5.5-6, ήρεμο πόδι.
-
@vmb said in Νέα BMW 1 Series 2019:
Καλησπέρα! Θα πω απλά μια γνώμη ως άτομο που μάλλον αντιπροσωπεύει το κοινό τύπου "η bmw έκανε έρευνα και οι περισσότεροι δεν είχαν ιδέα αν η σειρά 1 είναι πισωκίνητη". Το έχω ως εταιρικό. Το σήμα μου είναι αδιάφορο, το διάλεξα μόνο επειδή ανάμεσα σε όσα μου πρόσφεραν ήταν το πιο συμφέρον φορολογικά (αν μου έδιναν και φθηνότερα "άσημα" ακόμα καλύτερα). Είχα μπει και λίγο στο φόρουμ κατά τύχη όταν το διάλεγα και είχα διαβάσει κάποιες απόψεις γι'αυτό σκέφτηκα να μοιραστώ και την άποψη του άμπαλου "μέσου" χρήστη.
1,5 χρόνο 30 χιλ. χιλιόμετρα, 116d. Πολύ ευχαριστημένος. Δεν με απασχόλησε καθόλου το πισωκίνητο vs προσθιοκίνητο (δεν είμαι αμαξάκιας). Για την ακρίβεια αν μου έλεγαν θα μειωθούν οι χώροι για να γίνει πισωκίνητο θα έλεγα όχι. Δηλαδή ρε παιδιά δεν ξέρω τι απαιτήσεις έχετε, αλλά κυριολεκτικά σε σχέση με άλλα αυτοκίνητα μου φαίνεται απίστευτα βιδωμένο στις στροφές, έχεις ωραία ¨αίσθηση ελέγχου".
Η ιπποδύναμη υπέραρκετή για να καλύψει της ανάγκες μου (δεν είμαι γκαζάκιας), το πετρέλαιο δίνει ροπή, και μέσα στην καμπίνα δεν το καταλαβαίνεις ότι είναι πετρέλαιο.
Ίσως τα μόνα αρνητικά είναι λίγες δονήσεις όταν ξεκινά το αμάξι, μάλλον λόγω πετρελαίου/τρικύλινδρου κινητήρα (πάω μονίμως με απενεργοποιημένο το start stop, ρελαντί δεν ακούγεται τίποτα) και ίσως μέτρια μόνωση δρόμου, οπότε αν πηγαίνεις σε κακή άσφαλτο ακούγεται πολύ (δρόμου, γιατί περιβάλλοντος/κινητήρα γενικά ειναι πολύ καλή).
Λίγο πριν το σέρβις έκανα και μια μέτρηση λαδιού ηλεκτρονικά, μετά από μεγάλο ταξίδι σε αυτοκινητόδρομο (για να έχει φύγει η όποια "υγρασία" από μικρές διαδρομές) και είχε χάσει 200-300ml (δηλαδή ένα δάχτυλο κάτω από το φουλ) στα 20,000 χλμ, πράγμα μάλλον λογικό (?).
Το αμάξι είναι σούπερ, έχω σκεφτεί να το αγοράσω όταν λήξει μιας και το ξέρω από την πρώτη μέρα (νομίζω μου δίνουν τη δυνατότητα) με μόνο δισταγμό τα φαρμακερά σέρβις/ανταλλακτικά, για τα οποία δεν έχω βέβαια και ακριβή εικόνα.
Χοντρικά έχουμε κάποια ιδέα πόσο πιο ακριβά να υπολογίζω σε σχέση π.χ. με κορεάτικα/ιαπωνικά που είμαι πιο εξοικειωμένος? Μιλάω για εξειδικευμένο, όχι απαραίτητα αντιπροσωπεία.
Θεωρείτε θα έπρεπε νωρίτερα ή θα είναι πρόβλημα μελλοντικά?Ίσως όταν λήξει με το καλό το leasing να έχω κάνει ήδη 80.000 χλμ. Είναι αξιόπιστο το συγκεκριμένο BMW μακροπρόθεσμα? (πχ να βγάζει 150.000-200.000+ χωρίς τρελά προβλήματα)
ΥΓ. Η αλήθεια είναι ότι παρόλο που είναι entry level bmw, μια παραπάνω αίσθηση premium σε σχέση με άλλα μου τη δίνει σίγουρα. Τα κουμπιά στιβαρά, καμπίνα επίσης με ωραία ποιότητα (πχ σε σύγκριση με audi q2 φίλου είναι μέρα με τη νύχτα), αίσθηση κύλισης άψογη. Αλλά καθαρά για μένα το αμάξι είναι για να κάνω τις δουλειές μου, δεν το βλέπω ως "στάτους" ή "πηγή ευχαρίστησης", οπότε θέλω όσο το δυνατόν λογικά κόστη. Δηλ προσωπικά αν έπαιρνα δικό μου μάλλον κανέναν ιάπωνα 5ετίας+ θα διάλεγα.
ΥΓ2. Κατανάλωση γύρω στα 4.5-5 αυτοκινητόδρομο λογικές ταχύτητες, 6-6.5 πόλη, αλλά σε μεγάλη κίνηση έχω δει να φθάνει και τα 9-10. Μεικτή γύρω στα 5.5-6, ήρεμο πόδι.
Αφού σκέφτεσαι να το κρατήσεις το αμάξι άλλαζε λάδια κάθε 10.000χλμ max,έστω και με δική σου επιβάρυνση,τα υπόλοιπα φίλτρα κτλ. Ότι λέει ο κατασκευαστής. Βρες για μετά ένα καλό εξειδικευμένο και καθάρισες. Για βλάβες ρώτα κατόχους από το συγκεκριμένο μοτερ
-
Σε κουβέντα που είχα με αντιπροσωπεία που το πηγαίνω μου είπαν ό,τι λέει ο κατασκευαστής...
Ενδεχομένως δεν μπορώ να πάρω μόνος μου τέτοιες πρωτοβουλίες ούτε να το πάω σε εξειδικευμένο. Δηλαδή θεωρώ τις αλλαγές ανά 20.000 ή 2 χρόνια δεδομένες, δεν έχω όρεξη κιόλας να επιμείνω, γι'αυτό αναρωτιόμουν σε τι βαθμό αξίζει η αγορά του με αυτά τα δεδομένα (δεν είναι ότι το έχω κλειδώσει να το αγοράσω). Ευχαριστώ για το feedback πάντως. -
@vmb said in Νέα BMW 1 Series 2019:
Θεωρείτε θα έπρεπε νωρίτερα ή θα είναι πρόβλημα μελλοντικά?
Ίσως όταν λήξει με το καλό το leasing να έχω κάνει ήδη 80.000 χλμ. Είναι αξιόπιστο το συγκεκριμένο BMW μακροπρόθεσμα? (πχ να βγάζει 150.000-200.000+ χωρίς τρελά προβλήματα)Ναι σε ετήσια βάση αλλαγή λαδιών!!
Αν πας και ζητήσεις αλλαγή και επιμείνεις δεν θα στο αρνηθούν. Ο κατασκευαστής το λέει γιατί η οδηγία αυτή απευθύνεται στους κατόχους leasing για να εμφανίζονται μειωμένα έξοδα. Είναι κόλπο μάρκετινγκ για να φαίνεται χαμηλότερο το κόστος συντήρησης. Μετά τη λήξη της μίσθωσης αδιαφορούν πλήρως για τα προβλήματα που θα προκληθούν. Τα λάδια είναι σαν το εμβόλιο μόνο καλό μπορούν να κάνουν.
Σε σχέση με τα γιαπωνέζικα πχ toyota ναι η διαφορά είναι σημαντική πάνω από διπλάσια στο γενικό σέρβις στην επίσημη αντιπροσωπεία. Σε εξειδικευμένο πέφτει αλλά είναι παραπάνω και πάλι.
-
Πήγα σε ανεξάρτητο λαδά για το θέμα. Η απάντηση ήταν πως τα συγκεκριμένα λάδια που φορά είναι long life. Μπορεί κάποια πρόσθετα σχετικά με το κάπνισμα του κινητήρα να έχουν αδυνατίσει στα 21000 χλμ μα η λιπαντική τους ικανότητα είναι για άνω των 30000χλμ. Αυτό μου είπε ο άνθρωπος και δεν είναι τυχαίος. Άφησε τα μου είπε όπως είναι. Δεν παθαίνει τπτ το αμάξι.
-
@spi_duster said in Νέα BMW 1 Series 2019:
Πήγα σε ανεξάρτητο λαδά για το θέμα. Η απάντηση ήταν πως τα συγκεκριμένα λάδια που φορά είναι long life. Μπορεί κάποια πρόσθετα σχετικά με το κάπνισμα του κινητήρα να έχουν αδυνατίσει στα 21000 χλμ μα η λιπαντική τους ικανότητα είναι για άνω των 30000χλμ. Αυτό μου είπε ο άνθρωπος και δεν είναι τυχαίος. Άφησε τα μου είπε όπως είναι. Δεν παθαίνει τπτ το αμάξι.
Τι επαγγελμα ειναι ο "λαδάς" ? Πουλαει λαδια ή αλλαζει? Δεν τον κανει γνωστη αυτο . Την επομενη φορα ζητα του να μας δειξει μια αναλυση με το long life που αντεχει 30κ .
-
Δε σκοπεύω φίλε να του ζητήσω τπτ. Απλά υπάρχει και η άλλη άποψη. Όσο για εμένα πάντα ήμουν της λογικής όσο νωρίτερα τόσο καλύτερα οι αλλαγές μα όταν από επαγγελματίες του χώρου ακούω τα ίδια προβληματίζομαι. Στο κάτω κάτω θα το έχω το αμάξι για 3 χρόνια ακόμη και βάση στατιστικής για αλλά 80000 χλμ το λιγότερο. Αν βγάλει θέματα θα τα αναφέρω φυσικά. Το συγκεκριμένο πάντως μηχανικό σύνολο έχει αποδειχθεί από τα πιο αξιόπιστα εβερ. Δε βλέπω το λόγο η bmw να θέλει να βγάζει προβλήματα και μάλιστα όσα έχουν λυθεί εδώ και χρόνια. Πουλά και αλλάζει λάδια ο συγκεκριμένος.
Νέα BMW 1 Series 2019