-
Όλα βέβαια με την προϋπόθεση ότι θα πάρεις την επιδοτηση. Εδώ έχω αμφιβολίες για εμένα. To Dolphin θα έλθει από Σεπτέμβρη. Επίσης ήδη παρουσίασαν το νέο Dolphin.
https://youtu.be/JamqulpXlnQ?si=SkTmwMHrWNtInds7
Εδώ λένε ιδιο σχέδιο αυξημένη αυτονομία
https://youtu.be/oMrn3vXZRws?si=SOeJCIaCLG1E6sia
Εδώ άλλο σχεδιο
Και εμένα παρουσίασαν νέο μοντέλο
https://youtu.be/ivCIhCaNH84?si=xvP85wI8VM6iX_nB
Άλλωστε αδελφάκια είναι.
Καλά άλλη δουλειά από το να αλλάζουν μοντέλα κάθε χρόνο, δεν εχουν; χαχαχαχακαλοταξιδο, ποσο σου πηγε συνολικο ποσο που εδωσες? εννοω χωρις την επιδοτηση.
-
Όλα βέβαια με την προϋπόθεση ότι θα πάρεις την επιδοτηση. Εδώ έχω αμφιβολίες για εμένα. To Dolphin θα έλθει από Σεπτέμβρη. Επίσης ήδη παρουσίασαν το νέο Dolphin.
https://youtu.be/JamqulpXlnQ?si=SkTmwMHrWNtInds7
Εδώ λένε ιδιο σχέδιο αυξημένη αυτονομία
https://youtu.be/oMrn3vXZRws?si=SOeJCIaCLG1E6sia
Εδώ άλλο σχεδιο
Και εμένα παρουσίασαν νέο μοντέλο
https://youtu.be/ivCIhCaNH84?si=xvP85wI8VM6iX_nB
Άλλωστε αδελφάκια είναι.
Καλά άλλη δουλειά από το να αλλάζουν μοντέλα κάθε χρόνο, δεν εχουν; χαχαχαχακαλοταξιδο, ποσο σου πηγε συνολικο ποσο που εδωσες? εννοω χωρις την επιδοτηση.
Κάτι γράφαμε παραπάνω ρε συ για την επίμαχη ερώτηση "πόσο έδωσες" ....
-
χαχαχαχα
Λοιπον δεν εγραψα σωστα ημερομηνιες και ποσά. Παραγγειλα 25/6 γιατι απο την προηγουμενη δεν μπορουσα να τροποποιησω τη μεταφορα χρηματων και ζητησαν προκαταβολη 500 Σφακιανακης Αργυρουπολη (και οχι 200 που ελεγα στον Dettol).
Μου ζητησαν να αποπληρωσω την προηγουμενη και τελικα πληρωσα στις 4/7, γιατι παλι επρεπε να τροποποιησω το οριο winbank και εστειλα τοτε 34690 ευρω.
Δευτερα 22/7 παρελαβα με 100% μπαταρια (αξια ανεκτιμητη!) γιατι ειχε κατσει ΣΚ το αμαξι να βαλουν μεμβρανες δωρεαν σε ολα τζαμια εκτος μπροστινο παμπριζ, μαρκας XPEL Prime CS με εγγυηση εφορου ζωης. Ειναι καλες αυτες οι μεμβρανες;
Αρα λοιπον απο τη διαφημιζομενη τιμη 26525 (που ειναι μετα την επιδοτηση οταν και αν την παρουμε), ειναι 200 ευρω παραπανω, που ειναι τα εξοδα μεταβιβασης, ενω η ΤΟΥΟΤΑ παιρνει 100 ευρω στο Yaris Cross της ανηψιας.
Κοιταζα τις κινησεις λογαριασμου και ετσι βρηκα τα σωστα
ΥΓ εγω τους λεω 25625 το πηρα γιατι τωρα εχει αποσυρθει η διαφημιση και κανω τρίπλα στα νούμερα! -
H λογικη λεει θα την παρεις την επιδοτητη αλλα αν κλεισουν τα χρηματα τον Σεπτ θα κατσει η αγορα.
-
Ας κρατάμε μικρό καλάθι με το τέλος της επιδότησης. Από τη στιγμή που στις πλούσιες χώρες, όπου σταμάτησε/μειώθηκε η επιδότηση, μειώθηκαν οι πωλήσεις, τότε στη δική μας φτωχομάνα αν γίνει κάτι τέτοιο μάλλον θα μηδενισουν σχεδόν.
Οπότε θεωρώ ότι δεν είναι απίθανο να έχουμε για κάμποσα χρόνια ακόμα επιδότηση. -
Ας κρατάμε μικρό καλάθι με το τέλος της επιδότησης. Από τη στιγμή που στις πλούσιες χώρες, όπου σταμάτησε/μειώθηκε η επιδότηση, μειώθηκαν οι πωλήσεις, τότε στη δική μας φτωχομάνα αν γίνει κάτι τέτοιο μάλλον θα μηδενισουν σχεδόν.
Οπότε θεωρώ ότι δεν είναι απίθανο να έχουμε για κάμποσα χρόνια ακόμα επιδότηση.Μα δεν εξαρτάται από μας . Τα χρήματα κάποιος τα δίνει και δεν είναι η Ελληνική κυβέρνηση. Εξ Ευρώπης έρχονται και πολύ σύντομα θα σταματήσουν να έρχονται. Μπορεί για κάποια περίοδο να μην πουλάνε. Αλλά ο εξ ελεκτρισμος είναι μονόδρομος. Τα κόστη των μπαταριών πέφτουν και αυτό θα οδηγήσει σιγά σιγά ξανά στις πωλήσεις
-
Οπότε θεωρώ ότι δεν είναι απίθανο να έχουμε για κάμποσα χρόνια ακόμα επιδότηση.Δεν είμαι τοσο σίγουρος πλέον ότι θα μηδενίσουν οι πωλήσεις χωρίς επιδότηση. Πχ ένα model 3, χωρίς επιδότηση, στα 40κ παραμένει vfm επιλογή. Απλά στα 30, η τιμή είναι εξωπραγματική. Το ίδιο και ένα atto ή ένα dolphin. Επίσης, ακόμα και για αγορά από ιδιώτη, δεν επωφελούνται μόνο από την επιδότηση αλλά και από την έλλειψη τέλους ταξινομησης, ο οποίος είναι θηλιά στο λαιμό της αγορας αυτοκινήτου.
Το έχω και εγώ απορία πάντως, για ποσο καιρό ακόμα θα υπάρχει επιδότηση. Δεν θυμάμαι αν είναι χρήματα ΕΕ, του ελληνικού δημοσίου ή συγχρηματοδότηση
-
Οπότε θεωρώ ότι δεν είναι απίθανο να έχουμε για κάμποσα χρόνια ακόμα επιδότηση.Μα δεν εξαρτάται από μας . Τα χρήματα κάποιος τα δίνει και δεν είναι η Ελληνική κυβέρνηση. Εξ Ευρώπης έρχονται και πολύ σύντομα θα σταματήσουν να έρχονται. Μπορεί για κάποια περίοδο να μην πουλάνε. Αλλά ο εξ ελεκτρισμος είναι μονόδρομος. Τα κόστη των μπαταριών πέφτουν και αυτό θα οδηγήσει σιγά σιγά ξανά στις πωλήσεις
Και τα χρήματα από ΕΕ χρήματα Ευρωπαίων πολιτών είναι πάντως.
Στην Ελλάδα έχουν πολλά να γίνουν μέχρι να επικρατήσει η ηλεκτροκίνηση. Δεν είναι μόνο η αυτονομία, είναι ο χρόνος φόρτισης και ο τόπος φόρτισης!
Τα έχουμε πει αυτά πολλές φορές και από την πρώτη φορά δεν έχει γίνει καμιά τρελή αλλαγή της κατάστασης σε υποδομές! Στο σπίτι ή στην δουλειά φορτίζουν αυτοί που έχουν ηλεκτρικά! -
Οπότε θεωρώ ότι δεν είναι απίθανο να έχουμε για κάμποσα χρόνια ακόμα επιδότηση.Δεν είμαι τοσο σίγουρος πλέον ότι θα μηδενίσουν οι πωλήσεις χωρίς επιδότηση. Πχ ένα model 3, χωρίς επιδότηση, στα 40κ παραμένει vfm επιλογή. Απλά στα 30, η τιμή είναι εξωπραγματική. Το ίδιο και ένα atto ή ένα dolphin. Επίσης, ακόμα και για αγορά από ιδιώτη, δεν επωφελούνται μόνο από την επιδότηση αλλά και από την έλλειψη τέλους ταξινομησης, ο οποίος είναι θηλιά στο λαιμό της αγορας αυτοκινήτου.
Το έχω και εγώ απορία πάντως, για ποσο καιρό ακόμα θα υπάρχει επιδότηση. Δεν θυμάμαι αν είναι χρήματα ΕΕ, του ελληνικού δημοσίου ή συγχρηματοδότηση
Στην ουσία σου επιστρέφει το ΦΠΑ που έχεις πληρώσει, δεν επιβαρύνει πολύ τον προϋπολογισμό. Στα 40000€ δεν είναι περίπου 7700€ το ΦΠΑ;;;
-
Ε όχι ακριβώς. Εγώ το βλέπω αλλιώς. Η μικρή φορολογική επιβάρυνση στο βρωμοdiesel έναντι της βενζινουλας στα 150.000 χλμ για ένα μέσο αυτοκίνητο είναι 8000 ευρώ. Άρα σου δίνουν ισόποσα σε ρευστό και προκαταβολικά τα διαφυγοντα δημόσια έσοδα από ένα diesel αλλά από τους φόρους που εισπράχθηκαν γενικά από τα υγρά καύσιμα.
Και γαμω τις αναλύσεις
-
Στην ουσία σου επιστρέφει το ΦΠΑ που έχεις πληρώσει, δεν επιβαρύνει πολύ τον προϋπολογισμό. Στα 40000€ δεν είναι περίπου 7700€ το ΦΠΑ;;;
μαθηματικα βγαινει περιπου τοσο, αλλα οχι λογιστικα, διοτι σε αλλη "Τσεπη" του κρατους πηγαινει ο φπα και απο αλλη βγαινει η επιδοτηση. Θα ηταν οντως πιο απλο να ελεγαν "τα ηλεκτρικα δεν πληρωνουν φπα", αλλα το ελληνικο κρατος ποτε δεν συμπεριφερεται με τοσο απλο τροπο.
Εν τω μεταξυ, διαβαζα λιγο πεταχτα την ΚΥΑ του ΚΗ2 χτες και η μονη αναφορα που βρηκα σε χρηματοδοτηση ειναι "απο αδιαθεστα εσοδα του πληστηριασμου ρυπων", το οποιο με κουφανε. Δεν ειδα αναφορα ουτε σε ευρωπαικη ενωση ουτε σε εσπα -
Σε περίπτωση leasing υπάρχει επιδότηση; Μπορεί κάποιος να αγοράσει έτσι το dolphin?
-
Αρα τα έσοδα του προγράμματος είναι από πώληση μονάδων CO2 σε άλλες χώρες
-
Αρα τα έσοδα του προγράμματος είναι από πώληση μονάδων CO2 σε άλλες χώρες
https://kinoumeilektrika3.gov.gr/files/FEK-2024-Tefxos B-03076-03_06_2024.pdf?download=false
δες το αρθρο 5 και πες μου τι καταλαβαινεις και εσυ
-
Καλησπερα σας, πρωτο μου ποστ στο φορουμ καλως σας βρηκα.
Πηγα και εκλεισα ενα δελφινι χθες στο pop up store στη θεσσαλονικη και μιλωντας με τον πωλητη περι της επιδοτησης και αν παιζει να τη προλαβουμε η μπααα, μου ειπε εχει πολυ μεγαλη κινηση γενικα αλλα πιστευει μεχρι Οκτωβριο να υπαρχουν ποροι. Χαρακτηριστικα ειπε κιολας, δε νομιζω η αντιπροσωπεια να εφερνε 500 ντολφινς που φτανουν αρχες Σεπτεμβριου εαν ηταν στα ορια του το προγραμμα απο τωρα.
Οπως και να εχει ας ελπισουμε να εχει εστω και λιγο δικιο. Βεβαια με το ντολφιν 6800 ειναι η επιδοτηση, δε τα λες λιγα αλλα ουτε καποιο τρελο ποσο. -
Πηγα και εκλεισα ενα δελφινι χθες στο pop up store στη θεσσαλονικη και μιλωντας με τον πωλητη περι της επιδοτησης και αν παιζει να τη προλαβουμε η μπααα, μου ειπε εχει πολυ μεγαλη κινηση γενικα αλλα πιστευει μεχρι Οκτωβριο να υπαρχουν ποροι. Χαρακτηριστικα ειπε κιολας, δε νομιζω η αντιπροσωπεια να εφερνε 500 ντολφινς που φτανουν αρχες Σεπτεμβριου εαν ηταν στα ορια του το προγραμμα απο τωρα.
Οπως και να εχει ας ελπισουμε να εχει εστω και λιγο δικιο. Βεβαια με το ντολφιν 6800 ειναι η επιδοτηση, δε τα λες λιγα αλλα ουτε καποιο τρελο ποσο.καλησπέρα. Το δελφινι σε αυτά τα χρήματα είναι τρελή ευκαιρία. Δεν υπάρχει ΤΙΠΟΤΑ κοντα σε αυτά που προσφέρει σε ηλεκτρικο σε αυτή την τιμή!!!! ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ανταγωνιστικο
τα χρήματα δεν νομίζω να έχουν φυγει μέχρι τον οκτώβρη αλλα από νοεμβρη δεκεμβρη είναι ενα ενδεχόμενο
αν μπορεις να το πάρεις πάρτο με κλειστά μάτια και ας μην σου κάνει
Το πουλάς και με κέρδος μετά χαλαρά
Ασε που κάνει και καλο στις τιμές των μεταχειρισμένων ηλεκτρικων
Πριν τόσο πουλούσαν τα μεταχειρισμένα BMW i3 οι αθεόφοβοι . Τωρα θα πάνε πολύ πιο κάτω αλλιώς θα τα βαλουν στον ...... θα τα παντρευτούν
-
Οπως και να εχει ας ελπισουμε να εχει εστω και λιγο δικιο. Βεβαια με το ντολφιν 6800 ειναι η επιδοτηση, δε τα λες λιγα αλλα ουτε καποιο τρελο ποσο.καλησπέρα. Το δελφινι σε αυτά τα χρήματα είναι τρελή ευκαιρία. Δεν υπάρχει ΤΙΠΟΤΑ κοντα σε αυτά που προσφέρει σε ηλεκτρικο σε αυτή την τιμή!!!! ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ανταγωνιστικο
τα χρήματα δεν νομίζω να έχουν φυγει μέχρι τον οκτώβρη αλλα από νοεμβρη δεκεμβρη είναι ενα ενδεχόμενο
Πριν τόσο πουλούσαν τα μεταχειρισμένα BMW i3 οι αθεόφοβοι . Τωρα θα πάνε πολύ πιο κάτω αλλιώς θα τα βαλουν στον ...... θα τα παντρευτούν
Το αμαξι θα το παρω με επιδοτηση ή χωρις δε τιθεται θεμα. Απλα με επιδοτηση ειναι κλεψιμο εκκλησιας απλα.
-
Το αμαξι θα το παρω με επιδοτηση ή χωρις δε τιθεται θεμα. Απλα με επιδοτηση ειναι κλεψιμο εκκλησιας απλα.
Συμφωνω, είναι ευκαιριαρα η τιμη με αυτά που προσφέρει. Δεν υπάρχει κάτι ουτε καν να το πλησιαζει οχι να είναι ανταγωνιστικο του. Και το λέω εγώ που πήρα κάτι ανταγωνιστικο σε πολύ καλή τιμή πριν αυτή την προσφορά και είναι χειρότερο του (21000 με την επιδοτηση) και παλι είμαι ευχαριστημένος. Αν είχε βγαλει την προσφορά πιο πριν το dolfin θα διαλεγα και ας μη μου κάνει σε διαστάσεις (ήθελα μικρότερο μήκος από του dolfin γιαυτο δεν το διάλεξα και το απέριψα πριν αυτη την προσφορα που έβγαλε φυσικα)
-
πάντως με αυτές τις προσφορές σε atto 2 και σε dolfin , η BYD βλέπω στην ελληνικη αγορά να μπαίνει παρα πολύ δυνατα το 2024 και τελος του χρόνου να βλέπουμε να έχει σημαντικο μεριδιο αγοράς μεσα σε μόλις 1 χρονιά και εχοντας φέρει ελάχιστα μοντέλα ακόμα!!!!
ασε που εκεί βλέπω να σπρώχνεται σχεδόν ολοκληρο το πακέτο του ΚΗ3
και αυτα εν μέσω προσθετων δασμών της ευρώπης στα κινέζικα αυτοκίνητα!!!!
-
Όλο ξεχνάω ότι δεν είναι φιξ η επιδότηση. Επομένως κατέβασε την τιμή η αντιπροσωπεία στα 26800. Τολμώ να πω ότι είναι εξαιρετική τιμη ακόμα και χωρίς την επιδότηση.
Διάβασα fb ποστ σήμερα μιας κυρίας που αγόρασε εκθεσιακό, επομένως είναι μια από τις πρώτες κατόχους δελφινιού στην Ελλάδα. Απόλυτα ευχαριστημένη.Με το καλό να παραλάβεις!
BYD forum