-
Βλέπω στο website της BYD μαζί με την επιδότηση και μία έκπτωση 3Κ τιμή 26.525 για το Atto 3 και έκδοση Comfort.
Η τιμή φαίνεται πολύ καλή που αν δεν λάβεις υπόψιν το design που είναι μέχρι ένα σημείο υποκειμενικό το μόνο που μένει να σε προβληματίζει είναι η αυτονομία (60.4 kWh).
Στα θερμικά, αν βάλεις και εξοπλισμό, (σχεδόν) τόσο κοστίζει ένα Yaris Hybrid με τις τιμές εκεί που έχουν φτάσει, που σε κάνει να το σκέφτεσαι σοβαρά να μπεις στην περιπέτεια του ηλεκτρικού.
Τι θα βλέπατε σαν ανασταλτικό παράγοντα για να μην πάρει κάποιος το Atto 3 σε αυτή την τιμή;Αν σαρεσει η άνεση και θες suv κανέναν .
Είναι πολύ καλό για την τιμή με την έξτρα έκπτωση
-
Ευχαριστώ και τους 2 για τις απαντήσεις.
Ναι σε αυτή τη φάση της ζωής μου εκτιμώ την άνεση αλλά όχι ότι θέλω να πάρω οπωσδήποτε SUV αλλά το προτιμώ από ένα sedan όπως το Tesla 3.
Ιδανικά θα ήθελα κάτι πιο μικρό και σκόπιμα ανέφερα το Yaris, και ας είναι σε άλλη κατηγορία, αλλά όταν βλέπεις τις τιμές που έχουν φτάσει τα "μικρά" και πόσο πιο πολύ αμάξι μπορείς να πάρεις χωρίς να ανέβεις πολύ χρηματικά, γιατί και κατηγορία αλλάζεις και ο εξοπλισμός που φοράνε δεν έχει καμία σχέση σε βάζει σε σκέψεις.
Τώρα ανάμεσα σε Tesla 3 και Atto 3, καταλαβαίνω ότι το Tesla είναι καλύτερο αμάξι σε όλα. Μένει να μάθω ποιες είναι οι τελικές τιμές με το κλειδί στο χέρι, γιατί ωραία τα λένε στα site αλλά από κοντά πολλές φορές ακούς άλλα, για να δω ποια είναι και η πραγματική διαφορά τιμής.
Έχουμε και τα φρέσκα νέα με τους δασμούς και δεν ξέρουμε και τι τιμές θα δούμε στο τέλος.
-
Σχετικά με τους νέους δασμούς:
Based on Rhodium's estimates of BYD's cost structure, the provisional 17% CV duty (€3,568) added to the existing 10% tariff (€2,099) would leave BYD with EU profits of €9,397 per vehicle, still more than 7x the profit per vehicle in China
-
Στην ουσία τους ωθούν να φτιάξουν εργοστάσια στην Ευρώπη. Εάν παράγονται στην Ευρώπη τότε αλλάζουν πολλά.
-
-
Γενικα, μέχρι να φτιάξουν εργοστάσια σε εμάς, βλέπεις πως ακόμα και με 40% δασμούς έχουν πολλαπλάσια κέρδη ανα αυτοκινητο, εάν ισχύουν τα στοιχεία.
Οποτε μπορούν να αυξήσουν το κόστος κατασκευής τους με σκοπό να θεωρείται πιο λογικό συγκριτικά με τους ευρωπαίους κατασκευαστές με σκοπό να μειώσουν τους δασμούς, είτε να ξεκινήσουν μια άνευ προηγουμενου παραγωγη σε μονάδες ώστε να ρίξουν το μοναδιαιο κόστος, όπου θα απορροφήσει μέρος των δασμών.
Εάν συμβούν αυτά θα φτάσουμε στο φαινόμενο να συμφέρει την Ευρώπη να πουλά τα δικά τους αυτοκίνητα διότι θα εισπράτει τεράστιους δασμούς γεγονός που αντισταθμίζει τα χαμένα έσοδα από τον εφκ των υγρών καυσίμων...
-
Based on Rhodium's estimates of BYD's cost structure, the provisional 17% CV duty (€3,568) added to the existing 10% tariff (€2,099) would leave BYD with EU profits of €9,397 per vehicle, still more than 7x the profit per vehicle in China
δηλ οι αρχικες τιμες ειχαν υπολογισει αυτον τον κινδυνο; οποτε μονο η Τεσλα θα ανεβασει τιμες?
-
δηλ οι αρχικες τιμες ειχαν υπολογισει αυτον τον κινδυνο; οποτε μονο η Τεσλα θα ανεβασει τιμες?
δεν νομίζω. ειναι μεγαλη η αυξηση σε κάποιες περιπτώσεις. Σε κάποιες αλλες είναι μικρότερη και ίσως αποροφήσουν ενα μέρος
και οπως αναφερθηκε πριν μεχρι να φτιάξουν εργοστάσια στην ευρώπη που θα το έκαναν ετσι και αλλιώς.
Αυτο το μέτρο θα χαντακώσει την Γερμανικη αυτοκινητοβιομηχανία κυρίως γιατι από τους ευρωπαίους αυτοι πουλάνε περισσότερο εκεί και τα αντιποινα που θα μπουν από Κινα αυτούς θα πονέσουν περισσότερο. Οι Γαλλοι δεν πουλάνε τιποτα στην κίνα έτσι και αλλιώς
-
Κάποιοι γελούσαν χθες με τον Βαρουφάκη που μιλούσε για βλακωδη απόφαση της ΕΕ.
Μάλλον όχι βλακωδης αλλά επί τούτου υπέρ των Κινεζικών συμφερόντων από πρακτορισκους της ΕΕ που προσβλέπουν σε ένα πόλεμο τιμών που θα οδηγήσει σε πλήρη διάλυση των ευρωπαϊκών αυτοκινητοβιομηχανιών σε ορίζοντα 4-5 ετών.
Μάλλον κάτι θα ξέρει ο Ελον που αν διάβασα καλά τσεπωσε μερικά δις από την Tesla και την κάνει με ελαφρά πηδηματακια.
-
Σήμερα είδα το πρώτο μου 3άρι (σε μπλε χρώμα, σαν αυτά που ανεβάζει ο Λάπης) στο απέναντι ρεύμα στη Σαρωνίδα.
-
Στην κλασική διαδρομή;;; Ίσως το gocar έκανε δοκιμή... όλα εκεί τα δοκιμάζει
Περιμένω εσένα, τους άλλους τους διαβάζω και αν
-
Αυτοί πήγαιναν προς Σούνιο, εγώ προς Βάρκιζα. Ήταν αργά, 7+, οπότε δεν τίθεται θέμα φωτογράφισης. Ίσως οδηγούσε ο Γιάννης Κωνσταντόπουλος του 4Drivers, που μένει εκεί κοντά. Δεν πρόσεξα να φοράει αυτοκόλλητα.
-
-
Βασικά καλημέρα σας...
Εδώ στα εξωτικά παράλια του ν.Λαρισας είχα ένα γείτονα που μέχρι πρότινος είχε Τέσλα..Τώρα είδα στο Πάρκινγκ... ένα Byd Seal ...
Ώπα...λέω από μέσα μου.....Θα κάνω την καίρια ερώτηση....
......Γιατί;....
Θα πάω από κοντά...να το χαζεψω...
....Next time....Πάντως πολύ ωραίο.....
-
Γλύψε το κιόλας, να γνωριστείτε καλά με τον γείτονα.
-
@costasbab said in BYD forum:
Βασικά καλημέρα σας...
Εδώ στα εξωτικά παράλια του ν.Λαρισας είχα ένα γείτονα που μέχρι πρότινος είχε Τέσλα..Τώρα είδα στο Πάρκινγκ... ένα Byd Seal ...
......Γιατί;....Γιατι τελειωσε η διετια του leasing και πηρε καινουριο. Ετσι, θα πεταξω μια ιδεα εγω. Η δευτερη ιδεα ειναι οτι εγραψε το +50% στη διετια ως εξοδο στην εταιρεια του και τωρα .... πηρε καινουριο, να κανει παλι το ιδιο.
-
@costasbab said in BYD forum:
Βασικά καλημέρα σας...
......Γιατί;....
Θα πάω από κοντά...να το χαζεψω...
....Next time....Πάντως πολύ ωραίο.....
Γιατί οχι .
Και γω αν μου έδιναν leasing κάθε 2-3 χρόνια διαφορετικό θα έπαιρνα. Το παράξενο είναι να πάρεις το ίδιο όσο και καλό να ειναι
-
https://autoholix.com/2024/06/29/byd-atto-3-204-ps-dokimi-test-drive/
Η Ισμήνη είναι μία από τους λίγους του ειδικού τύπου που γράφει κ 1-2 αρνητικά, μαζί με τον "δικό μας" @dimsabas
-
https://autoholix.com/2024/06/29/byd-atto-3-204-ps-dokimi-test-drive/
Η Ισμήνη είναι μία από τους λίγους του ειδικού τύπου που γράφει κ 1-2 αρνητικά, μαζί με τον "δικό μας" @dimsabas
και απο τους λίγους που ΔΕΝ κάνει δοκιμές σε toyota στα κλασικά και tesla στα ηλεκτρικά λόγω προσωπικού κολλήματος ...
-
και απο τους λίγους που ΔΕΝ κάνει δοκιμές σε toyota
Πως δεν κάνει...έχει κάνει!
https://autoholix.com/2023/12/16/toyota-corolla-1-8-hybrid-140ps-dokimi-test-drive-23/
https://autoholix.com/2023/12/02/toyota-yaris-cross-1-5-hybrid-dokimi-test-drive/
BYD forum