-
@cirus said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
προτιμω ομως ξεκαθαρα συστηματα. Οχι υβριδικα που συνδιαζουν καλά και κακα από διαφορετικους κόσμους
Για μενα πάντα ειναι καλύτερα να εχω ενα με θερμικο κινητηρα για ταξίδια και ενα για μεσα στην πολη ηλεκτρικο
Μέσα στο φόρουμ γράφουμε εκατοντάδες φίλοι, δεν γνωριζόμαστε, δεν ξέρω ποιος είναι ψηλός, κοντός, ευτραφής, φαλακρός, τι δουλειά κάνει ή πόσα ακίνητα έχει.
Για ένα όμως είμαι σίγουρος, ότι όλοι έχουμε ένα κινητό τηλέφωνο (όποιας τεχνολογίας ή μάρκας και αν είναι)
Αυτή η συσκευή είναι και τηλέφωνο και φωτογραφική μηχανή και κάμερα, εκτελεί χρέη υπολογιστή ή είναι μέσον διασκέδασης.
Είναι καλύτερο από μία καλή φωτογραφική μηχανή, μία κάμερα, ένα ηχοσύστημα, έναν υπολογιστή, ή μία τηλεόραση;Όχι είναι κατώτερο, αλλά είναι πολύ καλύτερο για καθημερινή χρήση, έχοντας όλα όσα έχουμε ανάγκη καθημερινά, για να κάνουμε την δουλειά μας εύκολα και απροβλημάτιστα.
Τώρα αν υπάρχει η δυνατότητα να έχουμε ένα αυτοκίνητο με μπαταρία μικρό για την πόλη, ένα με μπαταρία μεγαλύτερο για λίγο πιο έξω, ένα τρίτο για ξένοιαστα ταξίδια και εκδρομές χωρίς το άγχος για πρίζα ή ένα τέταρτο για ορεινές διαδρομές, είναι η ιδανική λύση.
Τέλος απ' ότι γνωρίζω και τα μπαταριοκίνητα ή νέας ενέργειας όπως τα αποκαλούν κάποιοι, είναι υποχρεωμένα να περνάνε ΚΤΕΟ, που σημαίνει ότι έχουν φθορές και χρειάζονται τεχνικούς περιοδικούς ελέγχους.
Έχω διαβάσει τελευταία, ότι γνωστής εταιρίας αυτοκίνητα με μπαταρία, κόβονται από τα ΚΤΕΟ σε μεγάλο ποσοστό στην Ευρώπη. -
@ektoras said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
προτιμω ομως ξεκαθαρα συστηματα. Οχι υβριδικα που συνδιαζουν καλά και κακα από διαφορετικους κόσμους
Για μενα πάντα ειναι καλύτερα να εχω ενα με θερμικο κινητηρα για ταξίδια και ενα για μεσα στην πολη ηλεκτρικο
Μέσα στο φόρουμ γράφουμε εκατοντάδες φίλοι, δεν γνωριζόμαστε, δεν ξέρω ποιος είναι ψηλός, κοντός, ευτραφής, φαλακρός, τι δουλειά κάνει ή πόσα ακίνητα έχει.
Για ένα όμως είμαι σίγουρος, ότι όλοι έχουμε ένα κινητό τηλέφωνο (όποιας τεχνολογίας ή μάρκας και αν είναι)
Αυτή η συσκευή είναι και τηλέφωνο και φωτογραφική μηχανή και κάμερα, εκτελεί χρέη υπολογιστή ή είναι μέσον διασκέδασης.
Είναι καλύτερο από μία καλή φωτογραφική μηχανή, μία κάμερα, ένα ηχοσύστημα, έναν υπολογιστή, ή μία τηλεόραση;Όχι είναι κατώτερο, αλλά είναι πολύ καλύτερο για καθημερινή χρήση, έχοντας όλα όσα έχουμε ανάγκη καθημερινά, για να κάνουμε την δουλειά μας εύκολα και απροβλημάτιστα.
Τώρα αν υπάρχει η δυνατότητα να έχουμε ένα αυτοκίνητο με μπαταρία μικρό για την πόλη, ένα με μπαταρία μεγαλύτερο για λίγο πιο έξω, ένα τρίτο για ξένοιαστα ταξίδια και εκδρομές χωρίς το άγχος για πρίζα ή ένα τέταρτο για ορεινές διαδρομές, είναι η ιδανική λύση.
Τέλος απ' ότι γνωρίζω και τα μπαταριοκίνητα ή νέας ενέργειας όπως τα αποκαλούν κάποιοι, είναι υποχρεωμένα να περνάνε ΚΤΕΟ, που σημαίνει ότι έχουν φθορές και χρειάζονται τεχνικούς περιοδικούς ελέγχους.
Έχω διαβάσει τελευταία, ότι γνωστής εταιρίας αυτοκίνητα με μπαταρία, κόβονται από τα ΚΤΕΟ σε μεγάλο ποσοστό στην Ευρώπη.το παραδειγμα σου ειναι ενα ηλεκτρονικο προιον τεχνολογιας το οποιο δεν εχει κανενα μηχανικο μερος οπότε ειναι εντελως ακυρο σαν παραδειγμα σε σχεση με ενα αυτοκινητο. αν ενα κινητο ηταν ταυτοχρονα και κατι ασχετο με ηλεκτρονικη συσκευη ειχε δηλαδη κάποιο κινητηρα να το χρησιμοποιουσες σαν παραδειγμα, τωρα ειναι ασχετο. Αλλο συνδιαζω κινητηρα εσωτερικης καύσης και ηλεκτροκινητηρα και αλλο συνδιαζω πολλες ηλεκτρoνικες συσκευες. αυτο κάνουν ολοι οι υπολογιστες και το κινητο τηλεφωνο ενας υπολογιστης ειναι
μιλησα για οικογενεια που εχει δυο γονεις και συνηθως ετσι και αλλιως λογω δουλειας εχουν δυο αυτοκινητα ετσι και αλλιως.
Στο μελλον που θα ειναι καλυτερες οι υποδομες ετσι και αλλιως το ηλεκτρικο θα ειναι πολυ καλό και για ταξιδι. Μεχρι τοτε το υβριδικο εχει νοημα δεν το αρνουμαι μετα απλά θα ειναι παροχημενη τεχνολογια και δεν μαρεσουν οι ενδιαμεσες καταστασεις
Προφανως και εχουν φθορες και παθαινουν ζημιες απλά ειναι πολύ πιο απλα σε κατασκευη και δεν ειναι πολυπλοκα οπως ενας θερμικος κινητηρας που εχει χρονισμους, μπουζι, μιζες, αυτοματα κιβωτια ταχυτητων κτλ και ενα καρο πραγματα που μπορει να πανε στραβα
ενα ηλεκτρικο εχει ουσιαστικα μπαταρια, inverter, ηλεκτροκινητηρα. Αυτα!!!
ΥΓ το τεσλα κοβεται συχνα στα κτεο γερμανιας λογω προβλημάτων στο σύστημα της ανάρτησης και της πέδησης. Αυτο ειναι θεμα του συγκεκριμενου μοντελου (3) οχι των ηλεκτρικων γενικα οποτε νομιζω επισης ακυρο επιχειρημα. Συστηματα πεδησης και αναρτησης εχουν τα ιδια και τα απλα βενζινης και τα ηλεκτρικα και τα hybrid. αν ενα μοντελο εχει κάτι ελλατωματικο δεν μπορει να βαρυνει ολους τους κατασκευαστες και μοντελα που εχουν ιδια τεχνολογια κίνησης
ΠΑΡΑΘΕΣΗ:
Σύμφωνα με τα στοιχεία περισσοτέρων από 10 εκατ. ελέγχων, περίπου 1 στα 7 Tesla Model 3, ποσοστό 14,2%, κόπηκε από τον έλεγχο. Αυτό είναι ένα αρκετά υψηλό ποσοστό για ένα αυτοκίνητο 3 ετών και ο λόγος που κόβονται είναι εξαιτίας προβλημάτων στο σύστημα της ανάρτησης και της πέδησης, όπως και προβλημάτων που σχετίζονται με τον φωτισμό. Το μοντέλο της Tesla έχει επίσης τη χειρότερη βαθμολογία μεταξύ των αυτοκινήτων ηλικίας 4 έως 5 ετών. -
Εγώ πάντως που ζω με PHEV τα τρία τελευταία χρόνια, μόνο θετικά έχω εισπράξει μέχρι τώρα.
-
-
@katafractos17 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Εγώ πάντως που ζω με PHEV τα τρία τελευταία χρόνια, μόνο θετικά έχω εισπράξει μέχρι τώρα.
μα δεν διαφωνω αλλα ειναι μια ενδιαμεση τεχνολογια ολα τα hybrid αυτο λεω αν και εσενα είναι plug in hybrid που σημαινει ακομα μεγαλυτερη μπαταρια.
και εχει αρνητικα και μπορεις να το δεις. Πχ αν πας ταξιδι με αδεια μπαταρια αφου κουβαλας το βαρος μιας μεγαλης μπαταριας εχει αυξημενη καταναλωση
εχει 2 διαφορετικα συστηματα με ολα τα θετικα και ολα τα αρνητικα που εχει αυτό. πχ ολα αυτα τα συστηματα πιανουν πολύ μεγαλύτερο χωρο από οτι ενα συστημα. Δεν γλιτωνεις απο τα λαδια ξυδια και πολυπλοκοτητα του κινητηρα που γλιτωνεις με ενα ηλεκτρικο. Από την αλλη δεν ξοδευεις τιποτα μεσα στην πολη και μπορεις να πας ξεγνοιαστα ταξιδι. Οπως ειπα θετικα και αρνητικα από 2 διαφορετικους κόσμους
Και αν θυμαμαι καλα είναι leasing εταιρικο
Αν σου δινουν εταιρικο ετσι και αλλιως για μενα ειναι το καλύτερο αμαξι αφου δεν το πληρωνεις εσυ. Μονο θετικο θα το εβλεπα και γω ετσι
Γενικα πιστευω το παρον είναι τα Hybrid (ολων των ειδων) και το μελλον τα ηλεκτρικα
απλα εγώ δεν συμπαθω και δεν μαρεσει η ιδεα να εχω 2 διαφορετικα συστηματα οποτε εχω προτιμησει λύση 2 ξεχωριστα αυτοκινητα (ενα για πολη, ενα για ταξιδια) αλλα δεν σημαινει αυτό οτι έχω και δικιο ή δεν καταλαβαινω και αυτους (τους περισσότερους) που πάνε σε hybrid λύση
-
και εχει αρνητικα και μπορεις να το δεις. Πχ αν πας ταξιδι με αδεια μπαταρια αφου κουβαλας το βαρος μιας μεγαλης μπαταριας εχει αυξημενη καταναλωση
Εδώ υπάρχει ένα αλλά, υπάρχει και η ανάποδη ανάγνωση, η οποία θα ήταν ότι, έχει μειωμένη κατανάλωση για ένα θερμικό με 300 άλογα. Το αντίστοιχης ιπποδύναμης μη μπριζάτο θα έγραφε εύκολα 10+ , στις καταναλώσεις των 7,5 -8,5 λίτρα που διαβάζουμε εδώ μέσα.
Με τα χρόνια σχεδόν όλα, έχουν αυξήσει το όριο της ταχύτητας στην οποία εμπλέκεται ο βενζινοκηνητήρας, και όλα σχεδόν κινούνται πλέον στις περιβόητες ταχύτητες αυτοκινητοδρόμου 130 χλμ/ώρα.
Επίσης τα νεότερης γενιάς πχ Χ1 , έχουν βελτιώσει περαιτέρω την οικονομία τους. Το 3008 ,είναι σχεδόν δεκαετίας σχεδιασμού πλέον .
-
@katafractos17 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
μα δεν διαφωνω αλλα ειναι μια ενδιαμεση τεχνολογια ολα τα hybrid αυτο λεω αν και εσενα είναι plug in hybrid που σημαινει ακομα μεγαλυτερη μπαταρια.
εχει 2 διαφορετικα συστηματα με ολα τα θετικα και ολα τα αρνητικα που εχει αυτό. πχ ολα αυτα τα συστηματα πιανουν πολύ μεγαλύτερο χωρο από οτι ενα συστημα. Δεν γλιτωνεις απο τα λαδια ξυδια και πολυπλοκοτητα του κινητηρα που γλιτωνεις με ενα ηλεκτρικο. Από την αλλη δεν ξοδευεις τιποτα μεσα στην πολη και μπορεις να πας ξεγνοιαστα ταξιδι. Οπως ειπα θετικα και αρνητικα από 2 διαφορετικους κόσμους
Και αν θυμαμαι καλα είναι leasing εταιρικο
Αν σου δινουν εταιρικο ετσι και αλλιως για μενα ειναι το καλύτερο αμαξι αφου δεν το πληρωνεις εσυ.
Στη δική μου περίπτωση, ένα ποσοστό το πληρώνω εγώ, αλλά είναι σχεδόν το 1/3 του μισθώματος οπότε οικονομικά με παίρνει.
Έχω βάλει ανά καιρούς καταναλώσεις στο νήμα του 3008 όπου φαίνεται ότι σε ταξίδια δεν είναι όσο μεγάλες όσο μπορεί να φαντάζεται κάποιος.
Έχει βάλει και ο Γάτος αν θυμάμαι καλά.
Ας μην ξεχνάμε ότι όταν είναι αφόρτιστο, συμπεριφέρεται ως full hybrid.Ναι εντάξει, έχεις δύο μηχανικούς κόσμους να συντηρείς και αυξημένη πολυπλοκότητα.
Κάτι κερδίζεις κάτι χάνεις.Εγώ τα θεωρώ πολύ καλή λύση στη φάση αυτή.
Ιδίως τώρα που ακούω ότι σε αρκετά μοντέλα οι αυτονομίες τους αυξάνονται σε 80-100 χιλιόμετρα.
Αν υπήρχαν φορτιστές μέχρι και στα βουνά που λέει ο λόγος δεν θα είχα πρόβλημα να πάω σε ηλεκτρικό (ήδη έχει αρχίσει και μου μπαίνει το μικρόβιο).
Προς το παρόν όμως για εμένα τα PHEV τώρα που το δοκίμασα, είναι ότι καλύτερο. -
Μήπως τελικά το νόημα της ηλεκτροκίνησης είναι λίγο διαφορετικό;
Και για τους "πολεμοχαρείς", μήπως η οποία κόντρα με την Κίνα είναι απλά αστεία;
-
@civil357 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Εδώ υπάρχει ένα αλλά, υπάρχει και η ανάποδη ανάγνωση, η οποία θα ήταν ότι, έχει μειωμένη κατανάλωση για ένα θερμικό με 300 άλογα. Το αντίστοιχης ιπποδύναμης μη μπριζάτο θα έγραφε εύκολα 10+ , στις καταναλώσεις των 7,5 -8,5 λίτρα που διαβάζουμε εδώ μέσα.
Με τα χρόνια σχεδόν όλα, έχουν αυξήσει το όριο της ταχύτητας στην οποία εμπλέκεται ο βενζινοκηνητήρας, και όλα σχεδόν κινούνται πλέον στις περιβόητες ταχύτητες αυτοκινητοδρόμου 130 χλμ/ώρα.
Επίσης τα νεότερης γενιάς πχ Χ1 , έχουν βελτιώσει περαιτέρω την οικονομία τους. Το 3008 ,είναι σχεδόν δεκαετίας σχεδιασμού πλέον .
μιλαω λίγο γενικα. Θα μπορουσα να γραψω σεντονι για τα θετικα και τα αρνητικα και δεν είναι αυτος ο σκοπος μου
Απλα λέω γενικα οτι τα hybrid εχουν και αρκετα αρνητικα και ειναι προσωρινη τεχνολογια μεχρι να καμφθουν ολα τα προβληματα δικτυου, υποστηριξης και αλλων που υπάρχουν στα ηλεκτρικα και θα κυριαρχισουν στο μελλον
Και γω ακόμα δεν θα μπορουσα να συμβιωσω με ενα καθαρο ηλεκτρικο σε ταξιδια, με ενοχλει πολυ ακομα το θεμα του προγραμματισμου, των στασεων και των χαμηλων ταχυτητων. Εχω ψηθει για το μελλον αλλα ακομα πιεζω τον εαυτο μου να μην κανω βημα καθως θα το μετανιωσω. Ευτυχως ειμαι εξαιρετικα ευχαριστημενος με το μικρων δυνατοτητων ηλεκτρικο αμαξακι πολης που εχω και με καλυπτει μια χαρα για να περιμενω.
-
-
@piliourits said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Μήπως τελικά το νόημα της ηλεκτροκίνησης είναι λίγο διαφορετικό;
Και για τους "πολεμοχαρείς", μήπως η οποία κόντρα με την Κίνα είναι απλά αστεία;
ωραιο βιντεακι.
Τα σκουτερ και τα τρικυκλα δεν ειναι μονο στην Σανγκαη ειναι ΠΑΝΤΟΥ στην κινα και στο τελευταιο κουτσοχωρι, ειναι ΟΛΑ ηλεκτρικα. Παρα πολυ σπανια θα δεις μηχανη με βενζινη και θα είναι κανα sport μηχανακι . Πολυ σπανιο ομως
Τα ηλεκτρικα αυτοκινητα στις μικρες πολεις ειναι λιγοτερα απο Σαγκαη και μεγαλες πολεις αλλα αυξανονται με γεωμετρικη προοδο. Καθε χρονο που πηγαινω ειναι αισθητη η διαφορα υπερ των ηλεκτρικων
αλλα ενταξει στην Κινα εχουν υποδομες να τα υποστηριξουν ολα αυτά. Οπου και να πας εχει να φορτισεις και ειναι και πολύ φτηνο το ρευμα, καμια σχεση με την Ευρωπη και την Ελλαδα που ειμαστε.
Αν ηταν τοσο φτηνο το ρευμα εδω (σε δημοσιους φορτιστες εννοω, οχι στο σπιτι μονο) και ειχε να φορτισεις παντου αυτοι που θα αγοραζαν ηλεκτρικα θα ήταν πολυ πολυ περισσότεροι ακομα και καποιοι που τα βριζουν
-
Αν ηταν τοσο φτηνο το ρευμα εδω (σε δημοσιους φορτιστες εννοω, οχι στο σπιτι μονο) και ειχε να φορτισεις παντου αυτοι που θα αγοραζαν ηλεκτρικα θα ήταν πολυ πολυ περισσότεροι ακομα και καποιοι που τα βριζουν
εμ καλά τα λες, και στην Ελλάδα (αυτοί που τα βρίζουν) είναι πολλοί...
-
Εδώ έχουμε ουκρανιες, ακριβό ρεύμα χωρίς λόγο και χρηματιστήριο ενέργειας
-
@i-hasu said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Το τι χρεώνουν οι παροχοι φορτιστων σε δημόσιους φορτιστές μάλλον απέχει από αυτό που λες. Προφανώς καλύπτουν αποσβέσεις αλλά κυριως αισχροκερδουν. Ενδεικτικά το σταθερό πλέον στην Ελλάδα για σπιτια είναι 0.094/kwh και στην Κίνα 0.075/kwh, δεν το λες και τσάμπα.
-
Πώς θα σωθούν τα παλιά αυτοκίνητα - Η λύση που προτείνουν οι Γερμανοί
-
@fiverg said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Το τι χρεώνουν οι παροχοι φορτιστων σε δημόσιους φορτιστές μάλλον απέχει από αυτό που λες. Προφανώς καλύπτουν αποσβέσεις αλλά κυριως αισχροκερδουν. Ενδεικτικά το σταθερό πλέον στην Ελλάδα για σπιτια είναι 0.094/kwh και στην Κίνα 0.075/kwh, δεν το λες και τσάμπα.
Ειναι κλέφτες.
Οι τιμές στους ταχύ φορτιστές στις εθνικές είναι κλοπή ! Βγάζουν τα σπασμένα ετών που δεν γέμιζε κανείς βενζίνη εκεί.
Ντροπή τους.
Προσωπικά αν δεν έχει δίκτυο τεσλα δεν ταξιδεύω -
Μα τι λετε; Η λογικη αυτων που λετε για τους ταχυφορτιστες και το κοστος ρευματος εκει ειναι αντιστοιχη με να γκρινιαζει καποιος γιατι το μπιφτεκι σε ταβερνα κοστιζει Χ ευρω, οταν ενα κιλο κιμας κοστιζει Υ ευρω.
Δεν ειναι το ιδιο η τιμη kwh στο σπιτι οπου ολο το δικτυο ειναι ετοιμο, σε σχεση με εναν ταχυφορτιστη στη μεση του πουθενα, οπου πρεπει να αγοραστει εξοπλισμος και σε καποιες περιπτωσεις να ενισχυθει το δικτυο με μετασχηματιστες κτλπ. ΠΡΟΦΑΝΩΣ και δεν θα κοστιζει η kwh εκει οσο στο σπιτι μας.Το χρηματιστηριο ενεργειας ειναι αλλη κουβεντα και μην τα μπλεκετε.
-
@iceman7 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@fiverg said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Ειναι κλέφτες.
Οι τιμές στους ταχύ φορτιστές στις εθνικές είναι κλοπή ! Βγάζουν τα σπασμένα ετών που δεν γέμιζε κανείς βενζίνη εκεί.
Ντροπή τους.
Προσωπικά αν δεν έχει δίκτυο τεσλα δεν ταξιδεύωακομα και εκει που εχει δικτυο, παλι δεν ταξιδευεις
και εχεις μαλιστα και χιλιαδες δωρεαν χιλιομετρα!
-
https://www.youtube.com/watch?v=aDR6n1pZO2E&ab_channel=ΗΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
Ακούστε στο τέλος τι λέει ο άνθρωπος καλά κάνει λέει η κυβέρνηση και στηρίζει τη μικροκινητικότητα και τα ΜΜΜ γιατί ο κόσμος δεν θα μπορεί να αλλάξει αυτοκίνητο.
Ενώ να μειώσει τους άθλιους φόρους στην απόκτηση και χρήση του αυτοκινήτου για να διευκολύνει την κατάσταση δεν γίνεται ε;
-
@green-power said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
https://www.youtube.com/watch?v=aDR6n1pZO2E&ab_channel=ΗΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
Ακούστε στο τέλος τι λέει ο άνθρωπος καλά κάνει λέει η κυβέρνηση και στηρίζει τη μικροκινητικότητα και τα ΜΜΜ γιατί ο κόσμος δεν θα μπορεί να αλλάξει αυτοκίνητο.
Ενώ να μειώσει τους άθλιους φόρους στην απόκτηση και χρήση του αυτοκινήτου για να διευκολύνει την κατάσταση δεν γίνεται ε;
Καπιταλισμός.
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης